Αντιμέτωπη με πρόστιμο-ρεκόρ 10 δισ. δολαρίων η BNP Paribas

Οι αμερικανικές αρχές θέλουν να επιβάλουν πρόστιμο υψηλότερο των 10 δισ. δολαρίων στη γαλλική τράπεζα BNP Paribas προκειμένου να διευθετήσουν τις έρευνες που γίνονται σε ομοσπονδιακό και πολιτειακό επίπεδο σχετικά με τις συναλλαγές του συγκεκριμένου χρηματοπιστωτικού ιδρύματος με χώρες στις οποίες είχαν επιβληθεί κυρώσεις, μεταξύ των οποίων το Σουδάν και το Ιράν, αναφέρει δημοσίευμα του πρακτορείου Bloomberg που επικαλείται πηγή με γνώση του θέματος.

Η τελική συμφωνία είναι πιθανόν θέμα εβδομάδων, δήλωσε η πηγή, η οποία ζήτησε να μην κατονομασθεί, καθώς οι συζητήσεις δεν είναι δημόσιες. Το πρόστιμο που ζητούν οι ΗΠΑ από τη BNP εμφανίζεται να έχει αυξηθεί σημαντικά, καθώς η τράπεζα είχε ανακοινώσει τον Απρίλιο ότι μπορεί να χρειασθεί να καταβάλει το ποσό των 1,1 δισ. δολαρίων που είχε ήδη σχηματίσει ως αποθεματικό.

Η μετοχή της BNP υποχώρησε κατά 6,1% στη συνεδρίαση του χρηματιστηρίου στο Παρίσι.

Οι εισαγγελικές αρχές πιέζουν επίσης την τράπεζα να αναγνωρίσει την ενοχή της όσον αφορά τις μεταβιβάσεις κεφαλαίων πελατών της, κατά παράβαση των κυρώσεων εναντίον του Σουδάν, του Ιράν και της Κούβας, δήλωσαν πρόσωπα που γνωρίζουν το θέμα. Το ποσό που θα καταβάλει η γαλλική τράπεζα μπορεί να αποτελέσει το μεγαλύτερο πρόστιμο για ποινικό αδίκημα στις ΗΠΑ, υπερβαίνοντας το ποσό των 4 δισ. δολαρίων που συμφώνησε πέρυσι η εταιρεία BP με το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης.

Την περασμένη εβδομάδα, το Bloomberg ανέφερε ότι οι εισαγγελικές αρχές ζητούσαν ένα ποσό υψηλότερο των 5 δισ. δολαρίων από τη BNP. Οι αμερικανικές αρχές επιδιώκουν την επιβολή ενός προστίμου – ρεκόρ που θα καταστήσει τη BNP την πρώτη γαλλική τράπεζα μετά την ανάληψη της διακυβέρνησης από τον Μπαράκ Ομπάμα που θα υποστεί ποινή για τις συναλλαγές της με χώρες υπό καθεστώς κυρώσεων.

ΠΗΓΗ

Με την ΔΩΡΕΑ ενος "καφε" το μήνα βοηθάς στον αγώνα κατα της φίμωσης της ελευθερίας του λόγου , βοηθάς το Κατοχικα ΝΕΑ
Loading...

One thought on “Αντιμέτωπη με πρόστιμο-ρεκόρ 10 δισ. δολαρίων η BNP Paribas

 1. Ανώνυμος says:

  Η φασαρία είναι για τον μπεζαχτά από όπου τα αμερικανά μείναν απ΄έξω όπως φαίνεται. Αλλά όχι για πολύ.
  Άρα το λεφτό που χάθηκε πρέπει να το κονομήσουν όπως και νάχει το πράμα.
  Επειδή δεν ζώ στην Ελλάδα και δεν ξέρω τί δείχνουν οι τηλεοράσεις εκεί εκτός από ανάπτυξη, εδώ που βρίσκομαι, μόνο τους τελευταίους μήνες έχω μετρήσει ότι τα αμερικανά βρήκαν 5-6 τράπεζες που δεν τους τα ρίχναν και τους φέσωσαν με κάτι δισεκατομμύρια δολλάρια πρόστιμο.
  Δεν γνωρίζω τους διεθνείς νόμους, αλλά ακολουθώντας την οδό του χρήματος, εύκολα καταλαβαίνει κανείς ότι τα αρπακτικά δεν αφήνουν να πάει τίποτα χαμένο στην τύχη διότι αυτοί έφτιαξαν τους νόμους, αυτοί τους επέβαλαν στα υποπρόβατα-κράτη αυτοί με τη σειρά τους στα ανθυποπρόβατα τις τράπεζες. Εμείς ψηφίζουμε και περιμένουμε με χαρά το λογαριασμό από το υποπρόβατα με τη συνεργασία των ανθυποπροβάτων ώστε οι R&R να μας επιτρέψουν ειρήνη και φόβο μαζί για να γυρίζει ο κόσμος κανονικά…

  Αριστοφάνης από το Bahrain (ελλ. Τύλος).

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *