Support Hellasbook.gr

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

22:39 - 03/06/2014

Αντιμέτωπη με πρόστιμο-ρεκόρ 10 δισ. δολαρίων η BNP Paribas

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

Διαφημίσεις

Οι αμερικανικές αρχές θέλουν να επιβάλουν πρόστιμο υψηλότερο των 10 δισ. δολαρίων στη γαλλική τράπεζα BNP Paribas προκειμένου να διευθετήσουν τις έρευνες που γίνονται σε ομοσπονδιακό και πολιτειακό επίπεδο σχετικά με τις συναλλαγές του συγκεκριμένου χρηματοπιστωτικού ιδρύματος με χώρες στις οποίες είχαν επιβληθεί κυρώσεις, μεταξύ των οποίων το Σουδάν και το Ιράν, αναφέρει δημοσίευμα του πρακτορείου Bloomberg που επικαλείται πηγή με γνώση του θέματος.

Η τελική συμφωνία είναι πιθανόν θέμα εβδομάδων, δήλωσε η πηγή, η οποία ζήτησε να μην κατονομασθεί, καθώς οι συζητήσεις δεν είναι δημόσιες. Το πρόστιμο που ζητούν οι ΗΠΑ από τη BNP εμφανίζεται να έχει αυξηθεί σημαντικά, καθώς η τράπεζα είχε ανακοινώσει τον Απρίλιο ότι μπορεί να χρειασθεί να καταβάλει το ποσό των 1,1 δισ. δολαρίων που είχε ήδη σχηματίσει ως αποθεματικό.

Η μετοχή της BNP υποχώρησε κατά 6,1% στη συνεδρίαση του χρηματιστηρίου στο Παρίσι.

Οι εισαγγελικές αρχές πιέζουν επίσης την τράπεζα να αναγνωρίσει την ενοχή της όσον αφορά τις μεταβιβάσεις κεφαλαίων πελατών της, κατά παράβαση των κυρώσεων εναντίον του Σουδάν, του Ιράν και της Κούβας, δήλωσαν πρόσωπα που γνωρίζουν το θέμα. Το ποσό που θα καταβάλει η γαλλική τράπεζα μπορεί να αποτελέσει το μεγαλύτερο πρόστιμο για ποινικό αδίκημα στις ΗΠΑ, υπερβαίνοντας το ποσό των 4 δισ. δολαρίων που συμφώνησε πέρυσι η εταιρεία BP με το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης.

Την περασμένη εβδομάδα, το Bloomberg ανέφερε ότι οι εισαγγελικές αρχές ζητούσαν ένα ποσό υψηλότερο των 5 δισ. δολαρίων από τη BNP. Οι αμερικανικές αρχές επιδιώκουν την επιβολή ενός προστίμου – ρεκόρ που θα καταστήσει τη BNP την πρώτη γαλλική τράπεζα μετά την ανάληψη της διακυβέρνησης από τον Μπαράκ Ομπάμα που θα υποστεί ποινή για τις συναλλαγές της με χώρες υπό καθεστώς κυρώσεων.

ΠΗΓΗ



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

Support Hellasbook.gr

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

Θελεις να κανεις ενα δωρο στον εαυτο σου;

Δες την Κατηγορια με τα προιοντα μας
Σχετικά με Κατοχικά Νέα
"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Σχόλια Αναγνωστών (1)

  1. Ανώνυμος 06/04/2014 @ 6:11 ΠΜ

    Η φασαρία είναι για τον μπεζαχτά από όπου τα αμερικανά μείναν απ΄έξω όπως φαίνεται. Αλλά όχι για πολύ.
    Άρα το λεφτό που χάθηκε πρέπει να το κονομήσουν όπως και νάχει το πράμα.
    Επειδή δεν ζώ στην Ελλάδα και δεν ξέρω τί δείχνουν οι τηλεοράσεις εκεί εκτός από ανάπτυξη, εδώ που βρίσκομαι, μόνο τους τελευταίους μήνες έχω μετρήσει ότι τα αμερικανά βρήκαν 5-6 τράπεζες που δεν τους τα ρίχναν και τους φέσωσαν με κάτι δισεκατομμύρια δολλάρια πρόστιμο.
    Δεν γνωρίζω τους διεθνείς νόμους, αλλά ακολουθώντας την οδό του χρήματος, εύκολα καταλαβαίνει κανείς ότι τα αρπακτικά δεν αφήνουν να πάει τίποτα χαμένο στην τύχη διότι αυτοί έφτιαξαν τους νόμους, αυτοί τους επέβαλαν στα υποπρόβατα-κράτη αυτοί με τη σειρά τους στα ανθυποπρόβατα τις τράπεζες. Εμείς ψηφίζουμε και περιμένουμε με χαρά το λογαριασμό από το υποπρόβατα με τη συνεργασία των ανθυποπροβάτων ώστε οι R&R να μας επιτρέψουν ειρήνη και φόβο μαζί για να γυρίζει ο κόσμος κανονικά…

    Αριστοφάνης από το Bahrain (ελλ. Τύλος).

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί


*