Παιδιά ετοιμαστείτε… Έρχεται η Πανθρησκεία!

Το Υπουργείο Παιδείας αποφάσισε να αλλάξουν τα βιβλία θρησκευτικών του Δημοτικού Σχολείου και από την Τρίτη τάξη του Δημοτικού οι μικροί Ορθόδοξοι μαθητές, πριν ακόμη συνειδητοποιήσουν την έννοια της θρησκείας, να διδάσκονται ταυτόχρονα τις πεποιθήσεις των Χριστιανών, των Μουσουλμάνων και των Εβραίων .

Τί κρύβεται πίσω από αυτήν την θρησκευτική σαλάτα;….Η καμπαλιστική θεωρία της πανθρησκείας!

871 thoughts on “Παιδιά ετοιμαστείτε… Έρχεται η Πανθρησκεία!

 1. ΝΟΝΑΜΕ says:

  παντα ετσι γινεται στην ανθρωποφαρμα παραδειγματος χαρην οταν τον ζοφερο μεσαιωνα οι μεγαλοτσιφλικαδες αποφασισανε να ριξουν το κοστος σιτισης των εργατων τους κατα1/3 τα συμφωνησανε με το ιερατειο και ετσι το 1/3 του ετους οι δουλοι νηστευουν και οι κοντζαμπασιδες κανουν οικονομια.

 2. ΦΦ. says:

  Ας έρθει όποιος και ότι θέλει, αυτό που πιστεύουμε μέσα μας δε μπορούν να το αλλάξουν και ας χτυπιούνται όσο θέλουν!

  • jojogr says:

   για τους ενήλικες εννοείται δεν έχει νόημα, για τα παιδιά όμως? σαν γονιός σας λέω πως κάνουμε μεγάλο αγώνα στα σχολεία αλλά υπάρχουν και ιερείς που είναι δυστυχώς στο κόλπο και δεν παλεύονται…και το λέω με πίκρα γιατί βλέπω τις προφητείες μας να επαληθεύονται και να είναι οι ιερείς χειρότεροι απο τους κοσμικούς…γι αυτό έρχονται και τα χειρότερα…

   • ΦΦ. says:

    Εν μέρει έχεις δίκιο αλλά εμείς οι γονείς πρέπει να ΄΄διδάσκουμε΄΄ στα παιδιά μας την αλήθεια και πάνω από όλα να μη ξεχνάμε πως τα παιδιά μαθαίνουν απο το παράδειγμα μας ειδικά σε ότι αφορά Τον Θεό, δε ξέρω για εσένα αλλά εγω προσωπικά δεν περίμενα το σχολείο να με πάει εκκλησία και να μου μιλήσει για Τον Χριστό, φρόντιζε η οικογένεια μου για αυτό και έμαθα να κάνω το ίδιο, από εκεί και πέρα κάθε οικογένεια πρέπει να έχει απαραίτητα και έναν πνευματικό που τη καθοδηγεί.

    • Ανώνυμος says:

     εννοείται δεν περίμενα το σχολείο γι αυτό και προτιμώ να βγούν τελείως τα θρησκευτικά απ’ το σχολείο απ’ το να γεμίσουν σκουπίδια τα μυαλουδάκια των παιδιών του δημοτικού.η μικρή μου η κόρη ας πούμε δεν μπορεί ακόμα να κάνει την αντίστασή της όπως η μεγάλη που πηγαίνει γυμνάσιο… το σκουπίδι είναι σκουπίδι και ειδικά οι προσευχές ξένων θρησκειών δεν είναι απλά σκουπίδια, είναι επικίνδυνες να διαβάζονται μεγαλόφωνα ή όχι.

    • Inept says:

     Και που ξέρεις εσύ μωρή ηλίθια ΤΙ ΕΊΝΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ για να το διδάξεις και στα παιδιά σου??? Πανάθεμα τον προγραμματισμένο σας τετράγωνο νου, βιάζετε τα μυαλά των παιδιών σας με δογματισμούς και δίπολα!!! ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΔΕΝ ΣΑΣ ΑΝΗΚΟΥΝ ΕΠΕΙΔΗ ΤΑ ΦΕΡΑΤΕ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ, ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΤΙΤΗΚΟΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΤΕ ΜΕ ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ ΟΠΩΣ ΣΥΝΗΘΙΣΑΤΕ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ, ΤΟ ΠΟΥΛΟ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΘΩΕΣ ΨΥΧΕΣ

     • ΡΩΜΗΟΣΥΝΗ says:

      Ακριβώς όπως τα ορίζει η NWO. Η πολιτική ορθότητα σου λέει ότι το παιδί σου δεν σου ανήκει και δεν έχεις δικαίωμα να το καθοδηγήσεις σύμφωνα με τις αρχές, την ηθική και την ιστορική συνέχεια της οικογένειας και του λαού που ανήκεις. Όχι βέβαια, το άθεο κράτος έχει αυτό το ρόλο και σου λέει ότι δεν υπάρχει Θεός ή ότι όλοι οι θεοί είναι ίδιοι. Να διαβάζουν τα ελληνόπουλα μουσουλμανικές προσευχές ή βουδιστικές. Να σου λένε ότι μπορείς να αλλάξεις φύλο από τα 15 και εσύ ο γονιός δεν έχεις λόγο.

     • ΡΩΜΗΟΣΥΝΗ says:

      Αν νομίζεις ότι αυτά που θέλουν να επιβάλουν ισχύουν μόνο για τους χριστιανούς είσαι μακριά νυχτωμένος. Ο μεγάλος εχθρός είναι πράγματι η Ορθοδοξία και αν νικηθεί αυτή, τότε ο δρόμος είναι ανοιχτός για την σιωνιστική κοσμοκρατορία τους. Και τότε θα σου επιβάλουν και τον μεσσία τους, που εσύ εχθρεύεσαι, αλλά θα κάνεις τουμπεκί ψιλοκομμένο, γιατί η μασωνική κοσμοθεωρία σου δίδαξε ότι ο χριστιανισμός είναι ο εχθρός όλων. Είσαι άξιο τέκνο της NWO, ο Εφιάλτης, ο κλειδωκράτωρας της κερκόπορτας.

     • ΚΙ ΑΝ ΕΙΣΑΙ ΚΑΙ ΠΑΠΑΣ... says:

      Μπρε κυρά ΡΟΜΑοσύνη, ποιον δουλεΰεις, εκτός και είσαι ΚΙ ΕΣΥ θύμα! Οι ΣΙΩΝΙΣΤΕΣ και εσείς είστε ψυχοπνευματικά ΙΟΥΔΑΪΣΤΕΣ! Απλά αυτοί ως ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΕΞΟΥΣΙΑ είναι τα αφεντικά σας κι εσείς τα τσιράκια τους, οι τσανακογλύφτες, οι ρουφιάνοι των λαών σας, οι δοσΐλογοι, άλλοι εν γνώση σας και άλλοι από άγνοια! Στην εσείς του ιουδαιοχριστιανικού μαγαζιού, πάντα είσασταν τα σκυλιά των εξοσιαστών-σιωνιστών και οι προδότες-δεσμοφΰλακες των Ελλήνων! ΝΕΚΡΟΘΑΦΤΕΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ, ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ ΙΟΥΔΑΪΣΤΕΣ

     • ΚΙ ΑΝ ΕΙΣΑΙ ΚΑΙ ΠΑΠΑΣ... says:

      Πονηρούλη και βρωμιάρη ΙΟΥΔΑΪΣΤΗ κυρά ΡΟΜΑοσύνη, εκμεταλλεύεσαι την άγνοια των ανθρώπων και γεμίζεις αηδίες στο κεφάλι κάθε ΑΔΑΗ! ΕΣΥ ΜΙΛΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΚΕΡΚΟΠΟΡΤΑ, ΕΣΥΥΥ!! χαχαχα Εκτός και εΐσαι ΗΛΙΘΙΟΣ! Ποιος 3δωσε το σχέδιο εισόδου στον ΜΩΑΜΕΘ, μα ο ηγέτης του ιουδαιοχριστιανικού ιερατείου, ο Γεννάδιος Σχολάριος! Οι εκκλησιαστικοί ΙΟΥΔΑΪΣΤΕς ΑΝΟΙΞΑΝ την,Κερκοπορτα για αυτό και ο Μωάμεθ μετά την ΚΑΤΑΚΤΗΣΗ έκανε πατριάρχη τον Σχολάριο! Σταμάτα τις μαλακίες, θα ξεράσω μέσα στο κλούβιο μυαλό σου!

     • ΡΩΜΗΟΣΥΝΗ says:

      Όπα, κάτσε λίγο. Αντί να αερολογείς, δεν μας κάνεις και κάποια ιστορική αναφορά; Η κερκόπορτα άνοιξε από τους Εβραίους. Εσύ τους αθωώνεις. Ιστορικές αναφορές για τις σαχλαμάρες που αραδιάζεις έχεις; Πες μία.

     • ΦΦ. says:

      ΙΝΕΡΤ…. λέγει αὐτῷ ὁ Ἰησοῦς· ἐγώ εἰμι ἡ ὁδὸς καὶ ἡ ἀλήθεια καὶ ἡ ζωή· (Ιω: 14,6) αν εσύ έχεις άλλες αντιλήψεις τότε κουμάντο στα δικά σου παιδιά για τα όποια να σε ενημερώσω πως όλοι μας θα δώσουμε λόγο όταν έρθει η ώρα και σου μιλάω και πολύ ευγενικά σε σχέση με το επίπεδο σου, άντε παιδάκι μου σε άλλη παραλία τώρα!

     • ΚΙ ΑΝ ΕΙΣΑΙ ΚΑΙ ΠΑΠΑΣ... says:

      Κυρα ΡΟΜΑσύνη πες μας για τον αλήτη ανθέλληνα Γεννάδιο Σχολάριο και κατόπιν δώσε μας βιβλιογραφΐα με ονόματα και διευθΰνσεις για τους Εβραίους που άνοιξαν την κερκόπορτα! Αντε μαζέψου, δεν είσαι στο κατηχητικό που λέτε αρλοΰμπες, εκτΐθεσαι! Για καλό της συζήτησης καιδικό σου το λέω! Αυτά θα τα λες όταν κάθεστε μετά από ευχέλαια, τρισάγια και αγιασμούς με το παπαδάκι, τον καντηλανάφτη, τον ψάλτη και το εξαπτέρυγο και αφού τελειώσετε τη συζήτηση γιε το “θαύμα” ενός ζωγραφισμένου ξύλου που έκλασε!

     • ΡΩΜΗΟΣΥΝΗ says:

      Γνωρίζω πολύ καλά αν υπήρξε ή δεν υπήρξε κερκόπορτα. Εσύ κάνεις αναφορές στον Γεννάδιο, από απλές υποθέσεις, αυτές που σε συμφέρουν. Άστο καλύτερα γιατί είναι μεγάλη ιστορία.

     • Ανώνυμος says:

      εαν οι γονεις δεν ειναι αξιοι να διδαξουν τα παιδια τους , μπορουν να τα διδάξουν τα χαπατα στο σχολείο?
      Ηλίθιε , ε , ηλίθιε.

     • ΚΙ ΑΝ ΕΙΣΑΙ ΚΑΙ ΠΑΠΑΣ... says:

      Το λέγει παραστατικά ο Παλαμάς στον «Δωδεκάλογο του Γύφτου»: «Και ήταν οι καιροί που η Πόλη / ΠΟΡΝΗ ΣΕ ΜΕΤΑΝΟΙΕΣ ΞΕΝΥΧΤΟΥΣΕ / και τα χέρια της δεμένα τα κρατούσε / και καρτέραγ΄ ένα μακελάρη (…) Και καρτέραγε τον Τούρκο να την πάρει».
      Ο Καρολίδης (στην «Ιστορία της Ελλάδας») γράφει: «Η πόλη παραδόθηκε από την θρησκευτική μερίδα των ανθενωτικών στους αρχηγούς του πολιορκητικού στρατού». ΚΟΨΕ ΤΑ ΣΑΠΙΑ ΘΑ ΣΕ ΕΞΕΥΤΕΛΙΣΩ ΠΑΛΙ, ΓΙΑΧΒΕΔΙΣΤΗ ΑΝΘΕΛΛΗΝΑ!

     • ΚΙ ΑΝ ΕΙΣΑΙ ΚΑΙ ΠΑΠΑΣ... says:

      Κερκόπορτα επομένως, δεν είναι το μικρό πορτάκι. Αλλ’ είναι όλη η προηγούμενη διαδικασία, όπου ο αντίπαλος προετοιμάζει κατάλληλα το έδαφος, ώστε να συναντήσει τη μικρότερη δυνατή ή και καθόλου αντίσταση. Η Ελένη Γλύκατζη-Αρβελέρ αναρωτιέται: “Τι να πεις για την Κερκόπορτα; Σε συμβολικό επίπεδο μόνο μπορείς κάτι να πεις. Αλλά είναι σαν να λέμε ότι αντί να σκοτώνονταν τρεις Τούρκοι κατά την είσοδό τους στην Πόλη, θα σκοτώνονταν δέκα αν η πόρτα ήταν κλειστή”. ΑΣ ΞΑΝΑΘΥΜΗΘΟΥΜΕ ΤΟΝ ΓΕΝΑΔΙΟ ΣΧΟΛΑΡΙΟ!

     • ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΚΟΜΝΗΝΟΣ (DEDALOS) says:

      ΚΩΣΤΗΣ ΠΑΛΑΜΑΣ: ΠΟΙΗΜΑ 1ο “Με ϋπνον ήσυχον σφίγχτά τα δυο μου μάτια δένε, / Γλυκέ μου Εσταυρωμένε!” ΠΟΙΗΜΑ 2o “ώ Μεσσία! / Χαίρετε θλίψη και χαρά, τρισάγιο εσύ μεθύσι, τρισάγια εσύ θυσία!” ΠΟΙΗΜΑ 3ο “κορώνα του μοναστηρίου καί σκέπη τ’ Άγιονόρους / να την ή Πορταΐτισσα! Στό γόνα της άπάνον βρέφος ό λόγος του Θεοϋ” ΓΙΑ ΚΑΝΕ ΜΑΣ ΜΙΑ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ ΣΕ ΠΑΡΑΚΑΛΩ

     • ΚΙ ΑΝ ΕΙΣΑΙ ΚΑΙ ΠΑΠΑΣ... says:

      Ποιος διαφωνεί ΑΜΟΡΦΩΤΕ φανατικέ ΓΙΑΧΒΕΔΙΣΤΗ! Ο μεγάλος μας ποιητής μιλά για τον χριστιανισμό του Ελληνισμού! Σε αποκαλώ “ιουνταίο” και όλους σας ΙΟΥΔΑΙΟΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥΣ, Γιαχβεδιστές και πολλά άλλα παρόμοια, γιατί διαφωνώ με την χρησιμοποίηση-εκμετάλευση του χριστιανισμού ως ΔΟΥΡΕΙΟΥ ΙΠΠΟΥ του Ιουδαϊσμοΰ στα σπλάχνα της Ελλάδας και φυσικά είμαι πολέμιος του ιερατείου από τη δημιουργία του, γιατί το θεωρώ υπεΰθυνο και του χρεώνω δόλο και ΑΝΘΕΛΗΝΙΣΜΟ! Για αυτό σας τα χώνω ΠΑΠΑρα ιουνταίο ΝΤΕΝΤΑΛΟ!

     • ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΚΟΜΝΗΝΟΣ (DEDALOS) says:

      Γράφεις ότι “Ο ΙΟΙΥΔΑΪΣΜΟΣ δημιούργησε το ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟ” και μετά συμφωνείς με τον Παλαμά που υμνεί τον Χριστό και τον Χριστιανισμό; Πόσα θες να μας τρελάνεις ρε φίλε; Πόσο ΠΑΠΑτζιλίκι πια;

     • ΚΙ ΑΝ ΕΙΣΑΙ ΚΑΙ ΠΑΠΑΣ... says:

      Ο Σουηδός απαγωγέας έκλεψε τη μικρή Σουηδέζα πριν τα 10 της και την έκλεισε σε ενα υπόγειο για δύο δεκαετίες! Το παιδί στην αρχή αντιδροΰσε έντονα. Με εναλλαγή βίας και καλοΰ τρόπου η μικρή πίστεψε ότι δεν έχει διέξοδο. Την έπεισε να υποστεί τη φυλακή της. Εκεί μέσα έζησε τα καλύτερα χρόνια της νιότης της. Της έκανε 2 παιδιά τα οποία ΓΕΝΝΗΘΗΚΑΝ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΩΣΑΝ ΣΤΟ ΥΠΟΓΕΙΟ και αυτό αναγνώριζαν όχι μόνο για σπίτι τους αλλά για τον κόσμο όλο! Κάποτε η γυναίκα δραπέτευσε και ο απαγωγέας αυτοκτόνησε!

     • ΚΙ ΑΝ ΕΙΣΑΙ ΚΑΙ ΠΑΠΑΣ... says:

      Μετά από παραμονή κάποιου χρόνου στο σπίτι των γονιών της μαζί με τα παιδιά της και αφου δέχθηκε ψυχοθεραπεία ζήτησε… ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΕΙ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΑΠΑΓΩΓΕΑ, εκεί που μεγάλωσε με τα παιδιά της. Το σουηδικό κράτος αποφάσισε να της παραχωρησει το σπίτι! Η ΟΜΟΙΟΣΤΑΣΗ σε πλήρη ανάπτυξη! Λοιπόν… ΑΜΟΡΦΩΤΕ μπαζιλιά τώνε Ρομά, ιουνταίο ΝΤΕΝΤΑΛΕ, τα παιδάκια είχαν όλες τις αναμνήσεις (γεν3θλια, γιορτές, παιχνΐδια, στοργή) της παιδικής τους ηλικΐας εκεί.

     • ΚΙ ΑΝ ΕΙΣΑΙ ΚΑΙ ΠΑΠΑΣ... says:

      Αν κάποιο από αυτά τα παιδιά γινόταν κάποια μέρα ποιητής, θα έγραφε με νοσταλγία όμορφα ποιήματα για αυτό το σπίτι! Όχι γιατΐ ήταν καλή η υπόγα αλλά για τα δικά του παιδικά χρόνια! Φαντάσου η παραμονή εκεί να κρατοΰσε 40 χρόνια και να γεννιόταν εκεί και εγγόνια, τι θα έγραφαν αυτά! ΤΟ ΜΟΝΟ ΚΕΡΔΟΣ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΙΚΑΝΟΠΟΙΕΙ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΟΥΝ ΝΟΣΤΑΛΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟΞ ΒΙΑΣΤΗ-ΑΠΑΓΩΓΕΑ ΚΑΙ ΝΑ ΦΡΟΝΤΙΣΕ Η ΜΑΝΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΡΟΥΝ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΑ “ΠΑΤΕΡΑ”!

     • ΚΙ ΑΝ ΕΙΣΑΙ ΚΑΙ ΠΑΠΑΣ... says:

      Ο μεγάλος μας ποιητής Παλαμάς αποτελούσε μέλος της 60ης γενιάς (1500χρόνια κατάκτησης/25 χρόνια η γενιά) Ελλήνων που γεννήθηκαν και μεγάλωσαν μέσα στην ΥΠΟΓΑ του ΑΠΑΓΩΓΕΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΑ ιουδιοχριστιανική εξεβραϊσμένη ορθόΛοξη εν Ελλάδι ΣΥΝΑΓΩΓΗ “εκκλησά Α.Ε.” Και βέβαια είμαι ευχαριστημένος που ενώ νοσταλγεί την υπόγα, δεν αναφέρει κανένα από τα Ιουδαϊκα στοιχεΐα που εσυ.. μπρε μπαζιλιά Ρομά ιουνταΐο ΝΤΕΝΤΑΛΟ και τα όμοιά σου γυφταριά θέλετε να μνημονεύουμε! ΣΥΝΔΡΟΜΟ ΤΗΣ ΣΤΟΚΧΟΛΜΗΣ λέγεται ΑΜΟΡΦΩΤΕ!

 3. ο καθενας πιστευει τον δικο του Θεο says:

  ακομσ και στο βαθος της ζουγκλας να μεγαλωσει μονο του ενα παιδακι .Θα φθασει να φτιαξει τον δικο του Θεο.Που θα ειναι ο μοναδικος ο αληθινος ο αλανθαστος ο παντοδυναμος και ο παντογνωστης .Αυτος ο Θεος γιατι ειναι λιγοτερο αληθινος απο τον δικο σου ;

 4. ΠΑΝΙΟΥΔΑΪΣΜΟΣ vs ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ says:

  Το μόνο που… “κρΰβεται” πΐσω από αυτή την ένωαση, είναι η αφύπνηση του κόσμου εύκολης πλέον μετάδοσης γνώσης στην εποχή μας. Οι άνθρωποι μαθαίνουν ότι και οι τρεις θρησκεΐες είναι ΜΑΝΑ (ιουδαϊσμός) με ΠΑΙΔΙΑ (χριστιανισμός, μουσουλμανισμός, αδ3ρφια μεταξύ τους). Οι μ3χρι τώρα πόλωση μεταξύ τους ήταν ΤΕΧΝΗΤΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗ ΔΙΑΜΑΧΗ, το σύστημα του ΚΑΛΟΥ και ΚΑΚΟΥ μπάτσου, όπου όμως και οι δύο εΐναι μπάτσοι! ΙΟΥΔΑΙΟΓΕΝΕΙΣ και οι τρεις, με μεγάλο εχθρό τον ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ!

  • ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΚΟΜΝΗΝΟΣ (DEDALOS) says:

   Δεν μου λες με πόσα ψευδώνυμα γράφεις Καπετάν ΠΑΠΑρα; Άλλαξες πάλι ψευδώνυμο; Έγραψες πολλά και είναι εύκολο να σε βρούμε, ίδιες λέξεις, φράσεις και ίδια ορθρογραφικά. Να συνεχίσομε εκεί που μείναμε λοιπόν… ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΕΘΝΙΚΙΣΤΕΣ ΠΑΓΑΝΙΣΤΕΣ ΑΓΑΠΑΤΕ ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ ΤΟΝ ΕΩΣΦΟΡΟ; ΔΕΝ ΜΟΥ ΣΧΟΛΙΑΣΕΣ ΑΚΟΜΑ ΤΟ ΠΟΙΗΜΑ ΤΟΥ ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΕΘΝΙΚΙΣΤΩΝ! ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΑΚΟΜΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ! ΘΑ ΑΛΛΑΞΕΙΣ ΠΑΛΙ ΨΕΥΔΩΝΥΜΟ ΚΑΙ ΘΑ ΤΗΝ ΚΑΝΕΙΣ ΜΕ ΕΛΑΦΡΑ ΠΗΔΗΜΑΤΑΚΙΑ ΓΙΑ ΑΛΛΟ ΑΡΘΡΟ??!!!

   • ΚΙ ΑΝ ΕΙΣΑΙ ΚΑΙ ΠΑΠΑΣ... says:

    Μπρε γκύπτο ιουνταίο “το ΝΤΕΝΤΑΛΟ” ήρθες επιτέλους; Νόμιζα η οικογένεια Ρομά (ΓΙΔΟ, ΑΔΑΗΣ, ΡΩΜΗοσύνη κ.α.) σε πήγε νοσοκομείο και ήσουν εντατική μετά από αυτό που έπαθες στο άλλο άρθρο! χαχαχαχα Γρήγορα αναρρώνεις από το ξύλο, φαίνεται είσαι συνηθισμένος να τις τρως! χαρχαρχαρ Δώσε ρε Ταμτάκο το άρθρο που ήμασταν, για να δούν οι σχολιαστές τις φάπες που έφαγες! Άντε να σε δω! Να μην ξεχάσω, δώσε χαιρετίσματα στον Παϊτέρη ρε “το ιουνταίο-ΝΤΕΝΤΑΛΟ”!!! χαχαχαχαχα

    • ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΚΟΜΝΗΝΟΣ (DEDALOS) says:

     Θυμάσαι το τάγμα υπερήφανων ΕΛΛΗΝΩΝ τσολιάδων; Αργότερα ονομάστηκε τάγμα ΓΕΡΜΑΝΟΤΣΟΛΙΑΔΩΝ. Οι απόγονοι των γερμανικών φυλών των ΒΑΝΔΑΛΩΝ μας τους φύτεψαν ως ΕΛΛΗΝΑΡΑΔΕΣ ΕΘΝΙΚΙΣΤΕΣ. Μείνατε πίσω με χρηματοδότηση της CIA και του Stay Behind Network που έχει πλέον βγει με ντοκουμέντα. Εσύ λοιπόν, μαζί με τα άλλα ρετάλια του εθνικισμού της CIA, το παίζεις πιο Έλληνας από εμάς. Πολύς, βαρύς και μάγκας. Στο ολοκαύτωμα των Καλαβρύτων οι ΓΕΡΜΑΝΟΤΣΟΛΙΑΔΕΣ πήγαν ως ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ. Αυτά για την ιστορία.

     • ΚΙ ΑΝ ΕΙΣΑΙ ΚΑΙ ΠΑΠΑΣ... says:

      Πάλι μπλα μπλα στον αέρα, με αοριστίες και αυθαΐρετα συμπεράσματα! Γνήσια κόλπα της συναγωγής και του υποκαταστήματός της στοάς! Στο σπΐτι του κρεμασμένου ΕΛΛΗΝΑ δεν θα μιλάς για σχοινί εσΰ και οι όμοιοί σου, οι συνεργάτες των καταστροφέων του ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ, όλοι εσεΐς οι δοσΐλογοι! Εθνικιστες να φαντάζεσαι και να ονειρεΰεσαι, γιατΐ εΐναι εύκολο να τους αντιμετωπΐσετε, ΓΙΑΤΙ ΕΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΑΤΕ! Ο ΕΛΛΗΝΟΚΕΝΤΡΙΣΜΟΣ και η ΕΛΛΗΝΟΠΡΕΠΕΙΑ αφορούν ΕΘΝΙΣΜΟ, κάθετα αντίθετο με τον ΕΘΝΙΚΙΣΜΟ!

     • ΚΙ ΑΝ ΕΙΣΑΙ ΚΑΙ ΠΑΠΑΣ... says:

      Θυμάσαι τους πρώτους καλόγερους του πρώιμου ΙΟΥΔΑΙΟΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΥ, οι οποίοι αποτέλεσαν τον πρώτο στρατό των ΠΑΡΑΒΟΛΑΝΩΝ, οι οποίοι με ρόπαλα στα χέρια γυρνοΰσαν την ελληνική επικράτεια και γκρέμιζαν ναούς, έσπαζαν αγάλματα, κατέστρεφαν εργα τέχνης τεράστιας πολιτισμικής αξίας όπως σήμερα τα ΞΑΔΕΡΦΙΑ σας οι ιουδαιομουσουλμάνοι του ISIS κατέστρεφαν μνημεία! Το χειρότερο εΐναι ότι οι στρατιές κακόγερων του ιουδαιοχριστιανισμού ΕΞΟΝΤΩΝΑΝ ολοκηρες οικογένειες Ελλήνων που αρνούνταν τον ΕΚΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟ!

   • ΚΙ ΑΝ ΕΙΣΑΙ ΚΑΙ ΠΑΠΑΣ... says:

    Έγραψες “να σε βρούμε..”. Ποιοι εΐστε ΕΣΕΙΣ που με ΒΡΗΚΑΤΕ; Εκπροσωπεΐς ΚΑΠΟΙΟΥΣ; Δεν εΐσαι μόνος; Μήπως αυτή την “ΟΡΓΑΝΩΣΗ” που θα μας κάνει ΣΚΟΝΗ τους Έλληνες, όπως μου έγραψες στο άλλο άρθρο; Μπρεε ιουνταίο το ΝΤΕΝΤΑΛΟ, πραγματικά άρχισα να σε λυπάμαι! Αυτό είναι ΚΑΤΑΝΤΙΑ και ΞΕΠΕΣΜΟΣ! Ακόμη και στα δικά μου μάτια-παρά το ότι κατάλαβα νωρίς ότι είσαι μόφα-ήσουν πιο ψηλά, πόσο μάλλον στους ημίχαζους που σε θεωρούσαν ΑΥΘΕΝΤΙΑ αχαχα Σκέτη πνευματική μαντάμ Σουσού από τον ΜΠΊΘΟΥΛΑ της αντιΝΟΗΣΗΣ!

    • ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΚΟΜΝΗΝΟΣ (DEDALOS) says:

     Τι έγινε ΠΑΝΙΟΥΔΑΪΣΜΟΣ VS ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ ξετρύπωσες απ’τη τρύπα σου ως ΠΑΠΑτζής! Ξεκίνησες τα ΠΑΠΑτζιλίκια πάλι! Και πιο κάτω σε έπιασα να συνομιλείς με τους λογαριασμούς σου. Όταν λέω “ΕΜΕΙΣ” εννοώ την παρέα που συζητούμε εδώ ΑΝΟΙΧΤΑ και ΔΗΜΟΣΙΑ. Όταν λέω ΕΣΕΙΣ εννοώ τους ΠΑΓΑΝΙΣΤΕΣ ή ΕΘΝΙΚΙΣΤΕΣ ή ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ που είναι συνώνυμες λέξεις. Γέμισες τα Κατοχικά με προπαγάνδα με διαφορετικά ψευδώνυμα και έχεις το θράσσος να κατηγορείς τους υπόλοιπους ότι κάνουμε… ΑΥΤΟ ΑΚΡΙΒΩΣ που κάνετε ΕΣΕΙΣ!!!!

     • ΚΙ ΑΝ ΕΙΣΑΙ ΚΑΙ ΠΑΠΑΣ... says:

      Μπλα μπλα σάλια κι από ουσία τίποτα, μπρέ ιουνταίο το ΝΤΕΝΤΑΛΟ! Σαν την κλώσσα, ΚΟ ΚΟ και αυγουλάκι μηδέν! Δεν βαρέθηκες να μιλάς και να μην λες ΤΙΠΟΤΑ; Ακόμα να δώσεις στους σχολιαστές το άρθρο που μιλούσαμε για να καταλάβουν; Αντε κουκλίτσα μου! Αν δεν το γράψεις θα το πω εγώ! Τώρα για το πρώτο πληθυντικό, το “ΕΜΕΙΣ” που λες ότι εννοείς τους άλλους Ρομά που πηγαίνετε μαζί, τους ΕΚΠΡΟΣΩΠΕΙΣ; Μήπως συνεννοείστε-επικοινωνείτε με κάποιο τρόπο; Αυτό δεν είναι “ΕΔΩ ΜΕΣΑ”, είναι ΑΠ’ΕΞΩ, το ΝΤΕΝΤΑΛΟ!

 5. ΠΑΝΙΟΥΔΑΪΣΜΟΣ vs ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ says:

  Όταν λέμε ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ εννοοΰμε φυσικά μια ΚΟΣΜΟΘΕΩΡΙΑ που αφορά φιλοσοφία, θεολογΐα και επιστήμες και σΐγουρα δεν αφορά μόνο τους Έλληνες σαν φυλή, αλλά όποιον υιοθετεί τον συγκεκριμένο τρόπο σκέψης! Ο ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ έγινε ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ κατά τη διάρκεια των ΕΛΛΗΝΙΣΤΙΚΩΝ ΧΡΟΝΩΝ, από Μέγα Αλέξανδρο ως τη Ρωμαϊκή κυριαρχία! Ο ΙΟΙΥΔΑΪΣΜΟΣ δημιούργησε ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟ και ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΙΣΜΟ (η κάθε μΐα θεολογία αφορά συγκεκαλυμένο ΙΟΥΔΑΙΣΜΟ και προσαρμοσμένα στις διαφορετικότητες των λαών που απευθΰνεται!

  • Ανώνυμος says:

   αν εσυ την αρχαία ελληνική θεολογία (μαστουρώνουμε στα μαντεία, θυσιάζουμε παιδιά για νίκες στους πολέμους και λατρεύουμε ένα κάρο θεούς με όλα τα πάθη τους) το θεωρείς ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ και νιώθεις περήφανος γι αυτό…τί να σου πώ φίλε, άξιος… γι αυτό μας πήραν φαλάγγι οι ρωμαίοι ΠΡΙΝ έρθει ο χριστιανισμός στην Ελλάδα, γιατί είμασταν ακόμα πολύ άξιοι…να γίνουμε περήφανοι για το τώρα γίνεται?

   • ΠΑΝΓΙΑΧΒΕΔΙΣΜΟΣ vs ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ says:

    Ενώ ως ιουδαιοχριστιανοί είμασταν υπερδύναμη!!! χαχαχαχα Συναπτά 1500 υποδουλωμένοι από ΓΙΑΧΒΕΔΙΣΤΙΚΕΣ αυτοκρατορίες (εκχριστιανισμένη Ρωμαϊκή, φανατικά χριστιανική-ιουδαϊκή με παλαιά διαθήκη-Γιαχβέ Ανατολική Ρωμαϊκή και ιουδαιομουσουλμανική γιαχβεδική Οθωμανική) ΥΠΕΡΔΥΝΑΜΗ ΣΟΥ ΛΕΩ ΜΑΣ ΕΚΑΝΕ Ο ΙΟΥΔΑΙΟΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΣ!!! χαχαχαχα

    • jojogr says:

     ο Χριστός δεν ενσαρκώθηκε για να σε κάνει υπερδύναμη. Στην περίπτωσή σου φτάσε πρώτα την μετριότητα και μετά ξεφεύγεις αν θες.

     • ΚΙ ΑΝ ΕΙΣΑΙ ΚΑΙ ΠΑΠΑΣ... says:

      Καλώς τον Ρίζο που όπως θέλω τα γυρίζω! Καινούριος στον καταυλισμό Ρομά το ιουνταίοΝΤΕΝΤΑΛΟ; Ρε Ταμτάκο ΡΟΜΑοσύνη πότε θα μας τον γνώριζες;

   • ΚΙ ΑΝ ΕΙΣΑΙ ΚΑΙ ΠΑΠΑΣ... says:

    Ποιος σου έμαθε αυτές τις αηδίες για τους ΠΡΟΓΟΝΟΥΣ σου και δεν τον ΕΦΤΥΣΕΣ στα μούτρα! Φανταστείτε τι ψυχοπνευματική ζημιά έχει πάθει αυτός ο λαός!

    • ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΚΟΜΝΗΝΟΣ (DEDALOS) says:

     Βρε ΠΑΠΑτζή… μιλάς με τον εαυτό σου; Αυτό που κατηγορείς εμάς τελικά κάνεις; Στο σχόλιο 7 Δεκεμβρίου 2017 @ 02:00 γράφεις “και πάει λ3γοντας” δηλαδή με 3 αντί για “έ”. Εδώ γράφεις με άλλο ψευδώνυμο “αποτ3λεσαν” (πάλι 3 αντί για έ). Και χρησιμοποιείς ίδιες φράσεις & νοήματα. Συνομιλείς με το άλλο σου ψευδώνυμο… με τον εαυτό σου; Πόσα άλλα ψευδώνυμα έχεις; Γι’αυτό κατηγορούσες εμένα με τον ΑΔΑΗ και τον ΡΩΜΙΟΣΥΝΗ ότι είμαστε ο ίδιος λογαρισμός; Επειδή κάνετε συνέχεια αυτές τις απατεωνιές;

     • ΚΟΚΚΙΝΟΓΡΑΜΜΑΤΟΥΛΗΣ ΓΙΔΟΒΟΣΚΟΣ says:

      Παιζει κ να μην ειναι ο ιδιος μακακας αλλα δυο διαφορετικοι μακακες.τι σημασια εχει?η μακακια παει συννεφο.δημοσιοι υπαλληλοι του τσυριζα,κατι πρεπει να κανουν να δικαιολογουν τον μισθο.οταν δεν τρωνε μπανανες γραφουν μακακιες.ΜΚΟ ‘η μακακια’ με υπογραφη σορος

     • ΚΙ ΑΝ ΕΙΣΑΙ ΚΑΙ ΠΑΠΑΣ... says:

      3ε αντί για 3Μ και το ψευδώνυμό μου έχει Άλφα όπως το δικό σου, άρα εγώ είμαι εσύ και εσύ είσαι εγώ, έτσι; Ωχ Θεέ μου συγχώρα με, του τη έκανα τη ζημιά τελικά, έπαθε πολλαπλά εγκεφαλικά έμφρακτα! Γαμώ το μου, λυπάμαι μπρε το ΝΤΕΝΤΑΛΟ, δεν το ήθελα!

    • ΡΩΜΗΟΣΥΝΗ says:

     Κι εγώ στο προηγούμενο άρθρο σε ρώτησα: Τι εννοείς “…θεωρώ τους χριστιανοΰς θύματα, σε ύπνωση και σε αναγκαστική προσαρμογή”; Μου είπες να απαντήσω πρώτα εγώ στα ερωτήματά σου. Το έκανα, αλλά εσύ ακόμα να απαντήσεις.

     • ΚΙ ΑΝ ΕΙΣΑΙ ΚΑΙ ΠΑΠΑΣ... says:

      Τσουπ, όλοι η οικογένεια Ρομά μαζί, το ιουνταιοΝΤΕΝΤΑΛΟ, το ΓΙΔΟ και ο ΡΟΜΑοσύνη! Πες το έτσι ρε φίλε και μ’αφήνεις και σε κατηγορώ για ΡΩΜΗ! Πες από το ΡΟΜΑ είναι να ησυχάσω! Εγώ ρε φίλε μιλάω με τον ΕΚΠΡΟΣΩΠΟ σας, τον ΒΑΣΙΛΙΑ σας (έτσι δεν τον λέτε στο καταυλισμό; Αυτός λέει ότι είναι αρχηγός σας!Δεν μπορώ να μιλάω και με τις δευτεράντζες της φυλής. Θα κάνω όμως μια εξαίρεση και με την άδειά του θα σου απαντήσω παρακάτω.

     • ΚΙ ΑΝ ΕΙΣΑΙ ΚΑΙ ΠΑΠΑΣ... says:

      Αν και οι απαντήσεις που έδωσες είναι κούφιες σαν βρωμερές πορδές,εγώ θα σου απαντήσω για να μην κλαις και λες ότι δεν σε παίζω! Λοιπόν μπρε ΡΟΜΑοσύνη, οι Έλληνες αντιμετωπίζοντας τον ΒΙΑΙΟ εκχριστιανισμό τους ΑΝΑΓΚΑΣΤΗΚΑΝ να ΠΡΟΣΠΟΙΗΘΟΥΝ αρχικά ότι το αποδέχθηκαν, ελπίζοντας ότι αυτό το STATUS θα αλλάξει σύντομα! Αυτό λέγεται ΠΡΟΣΑΡΜΟΓΗ! Οι εξουσιαστές όμως στην πορεία τους απέκοψαν από τη γνώση για αιώνες! Αμόρφωτοι πλέον υπέπεσαν σε ΥΠΝΩΣΗ και πΐστεψαν ότι αυτό ήταν τελικά επιλογή τους! ΟΚ;

     • ΡΩΜΗΟΣΥΝΗ says:

      Κι η ρούμπα πάει σύννεφο έτσι; Μας λες λοιπόν ότι οι Έλληνες για να σώσουν το τομάρι τους άλλαξαν την πίστη τους. Τότε τί Έλληνες ήσαν αν πρώτα έβαζαν τη ζωή τους πάνω από τα ιερά τους; Όμως, αυτοί οι ίδιοι, που εσύ υπονοείς, αυτοί οι ίδιοι έδωσαν με χαρά και τη ζωή τους και το κεφάλι τους για να ομολογήσουν Χριστό. Για πες μας μαδημένη κουρούνα, στα τετρακόσια χρόνια σκλαβιάς πως ξεχώριζε ο Έλληνας από τον Τούρκο;

     • ΡΩΜΗΟΣΥΝΗ says:

      Μας λες για Ελληνική κοσμοθέαση που υπήρχε πριν τους κλασσικούς χρόνους. Μας λες ότι η Ελληνική κοσμοθέαση δεν έχει σχέση με Δώδεκα θεούς και μας λες ότι οι χριστιανοί είμαστε υπνωτισμένοι Έλληνες. Πες το καθαρά, ότι είσαι οπαδός του μεγάλου αρχιστράτηγου Καραγεωργίου.

     • ΚΙ ΑΝ ΕΙΣΑΙ ΚΑΙ ΠΑΠΑΣ... says:

      Χαχαχα πόσο ΓΕΛΟΙΟΙ μπορείται να γίνεται οι ΙΟΥΔΑΪΣΤΕΣ μπρε κυρά ΡΟΜΑοσύνη! Έγραψες… “τι Έλληνες ήταν αφού άλλαξαν την πίστη τους”! Μαχαίρι, φωτιά, δήμευση περιουσίας και εξόντωση της οικογένειας συνεχόμενα για κανα 2 αιώνες, από τους ψυχοπνευματικούς προγόνους-ΠΡΟΠΑΤΟΡΕΣ σου όντως ήταν ΗΡΩΕΣ! Επέλεξαν να ζήσουν για να σώσουν το γονίδιο! Χαρίζεις στους Τούρκους τα εκατομμύρια ελληνογενών που ζουν σήμερα στη Μ. Ασία και δηλώνουν ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΙ;

     • ΚΙ ΑΝ ΕΙΣΑΙ ΚΑΙ ΠΑΠΑΣ... says:

      Μπρε ιουνταίο κυρά ΡΟΜΑοσύνη έγραψες… “Για πες μας μαδημένη κουρούνα, στα τετρακόσια χρόνια σκλαβιάς πως ξεχώριζε ο Έλληνας από τον Τούρκο;”. Για πες μας ιουδαϊστή ΚΩΛΟΓΛΥΦΤΗ των ιουδαίστών ΣΙΩΝΙΣΤΩΝ… ΠΟΙΟΣ ΠΑΡΕΔΩΣΕ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ ΣΤΟΝ ΟΘΩΜΑΝΟ, ΠΗΡΕ ΠΡΟΝΟΜΙΑ ΓΙΑ ΑΥΤΟ, ΧΡΕΩΝΕΙ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ 1821 ΣΕ ΛΑΘΟΣ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΚΑΙ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΕΔΏ ΚΑΙ ΑΙΩΝΕΣ ΝΑ ΠΕΙΣΕΙ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΑ ΟΤΙ Η ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΑΛΛΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΣΙΑ! Ρουφιάνοι, προδότες ιουδαιοχριστιανοί φιλοσιωνιστές!

     • ΡΩΜΗΟΣΥΝΗ says:

      Τους Έλληνες μουσουλμάνους της Ασίας δεν τους χαρίζουμε στους Τούρκους, διότι παραμένουν χριστιανοί – κρυπτοχριστιανοί. Best sheller στην Τουρκία παραμένει η Αγία Γραφή. Για τον στρατηγό Καραγεωργίου δεν μας είπες;

     • ΚΙ ΑΝ ΕΙΣΑΙ ΚΑΙ ΠΑΠΑΣ... says:

      Αυτοί οι Έλληνες λοιπόν κρατούν κρυφό αυτό που πιστεΰουν ενώ εκείνοι δεν το έκαναν και αλλαξοπίστησαν! Δεν μου λες, μήπως έχεις ακρική αριθμό και ονόματα/διευθΰνσεις για τους ΕΛΛΗΝΕΣ της Μ. Ασΐας; Τέτοια σιγουριά ρε παιδί μου, ούτε ληξίαρχος να ήσουν στη Μ. Ασία! Έτσι μπρε Ρίζο ΡΟΜΑοσύνη! Πάρτο απόφαση, εισαι δευτεράντζα στους Ρομά, από εδώ και πέρα θα μιλάω μόνο με τον βασιλιά σας, το ΝΤΕΝΤΑΛΟ μπρε!

     • ΓΙΑΤΡΟΣ says:

      Ο χριστιανισμος επιβληθηκε στους ελληνες.
      «Ο Μαλαλας μιλωντας για την βασιλεια του Ιουστινιανου βεβαιωνει οτι εγινε μεγαλος διωγμος εναντιων των ελληνων. Στον Θεοφανη διαβαζουμε οτι ο Ιουστινιανος παρασυρθηκε αναιδως προς τον ελληνισμο. Ο ιδιος ονομαζει των διωγμο κατα των ειδωλολατρων ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΙΩΓΜΟ.» Ιστορια του ελληνικου εθνους τομ 9 σελ 193.

     • ΓΙΑΤΡΟΣ says:

      Ρωμηοσυνη, «Η ορθοδοξη εκκλησια αντιταχθηκε στις πολιτισμικες και ιδεολογικες αλλαγες που επέφερε ο Διαφωτισμος και στις ριζοσπαστικες ιδεες περι εθνικης αυτοδιαθεσης και ακολουθησε πολιτικη νομιμοφροσυνης στην κοσμικη εξουσια του Σουλτανου, με την δικαιολογια οτι η εξουσια του ηταν μερος Θεικου σχεδιου.» Ιστορία της Ελλάδος από το 1800. Τεύχος Α’: Το έθνος, η πολιτεία και η κοινων

     • ΓΙΑΤΡΟΣ says:

      Ρωμηοσυνη, Το ίδιο διάστημα δρούσε και ο μέγας λαοπλάνος Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός, ο οποίος προπαγάνδιζε στον αφελή λαό ότι η οθωμανική διοίκηση τέθηκε απ’το θεό στους μόνους πραγματικούς πιστούς (στους ορθοδόξους, όχι στους παπικούς), με σκοπό να διαφυλάξει την πίστη τους.(Κοσμάς ο Αιτωλός Διδαχή Ε’)

     • ΡΩΜΗΟΣΥΝΗ says:

      Κοινωνικό, Οικονομικό και Πολιτιστικό Κέντρο Ερευνών (SEKAM- Sosyal, Ekonomik ve Kültürel Araştırmalar Merkezi’nin) στην Τουρκία:”Πάντως ο ποιο σωστός όρος δεν είναι “άθεος” αλλά “άθρησκος” το οποίο δέιχνει ότι οι Τούρκοι ψάχνονται. Δεν είναι τυχαίο ότι η Αγία Γραφή πούλησε 8000000 αντίτυπα σε τρία χρόνια! Πολλοί μάλιστα είναι ύποπτοι “κρυπτοχριστιανισμού” αυτός είναι και ο λόγος που ο Ερντογάν βιάζεται να μετατρέψει σε τζαμιά όλες τις χριστιανικές εκλησίες.”

     • ΡΩΜΗΟΣΥΝΗ says:

      Το Κοινωνικό, Οικονομικό και Πολιτιστικό Κέντρο Ερευνών (SEKAM- Sosyal, Ekonomik ve Kültürel Araştırmalar Merkezi’nin) στην Τουρκία, αποκάλυψε: “Πάντως ο ποιο σωστός όρος δεν είναι “άθεος” αλλά “άθρησκος” το οποίο δέιχνει ότι οι Τούρκοι ψάχνονται. Δεν είναι τυχαίο ότι η Αγία Γραφή πούλησε 8000000 αντίτυπα σε τρία χρόνια! Πολλοί μάλιστα είναι ύποπτοι “κρυπτοχριστιανισμού” αυτός είναι και ο λόγος που ο Ερντογάν βιάζεται να μετατρέψει σε τζαμιά όλες τις χριστιανικές εκλησίες.”

     • ΡΩΜΗΟΣΥΝΗ says:

      Γιατρέ μου, τι έγινε; Δεν κρατήθηκες έτσι; Περιμένω απάντηση για την ΕΟΑ και τον στρατηγό.

     • ΡΩΜΗΟΣΥΝΗ says:

      Wikipedia: “Ο συγγραφέας στηρίζεται στον Ευσέβιο Καισαρείας και άλλους συγγραφείς και φαίνεται πως αναμιγνύει πραγματικές ιστορίες με μύθους και εικόνες από την Βίβλο[5].” Έγραφε υπερβολές για να είναι αρεστός.

 6. ΠΑΝΙΟΥΔΑΪΣΜΟΣ vs ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ says:

  ΙΟΥΔΑΙΟΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΣ για τους Δυτικοΰς (Ευρωπαΐους δηλαδή), ΙΟΥΔΑΙΟΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΙΣΜΟΣ για τους πολύ διαφορετικούς πολιτισμικά Ασιάτες, γνήσιος ΙΟΥΔΑΪΣΜΟΣ για τους ιουδαίους Ισραηλίτες, τους ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΣ των άλλων δΰο συστημάτων, οι οποΐοι αποτ3λεσαν ΔΟΥΡΕΙΟΥΣ ΙΠΠΟΥΣ για την εισβολή-επιβολή του Ιουδαϊσμού παγκοσμίως! Είναι δεδομένο ότι αν ο τελευταίος προσπαθούσε απογυμνωμένος σαν θεωρΐα να διεισδύσει σε Ευρώπη και Ασΐα θα αποτύγχανε παταγωδώς!

 7. ΠΑΝΙΟΥΔΑΪΣΜΟΣ vs ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ says:

  Σήμερα λοπόν που υπάρχει πρόσβαση στη γνώση, που οι νέες γενιές μορφώνονται, που τα ένθεν κι ένθεν ιερατεία δεν μποροΰν να κρΰψουν πλέον την αλήθεια, που η ιστορία μας διαφωτίζει για το τι πραγματικά συνέβει και πως εξαλώθηκε ο ΠΑΝΙΟΥΔΑΙΣΜΟΣ, τι ακριβώς εΐναι θεολογικά τόσο ο θρησκευτικός χριστιανισμός όσο και ο αντίστοιχος μουσουλμανισμός, ΣΗΜΕΡΑ λοιπόν οι νέες γενιές έχουν την τάση να επιστρέψουν στην ΚΟΣΜΟΘΕΩΡΙΑ του ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ!

   • ΚΙ ΑΝ ΕΙΣΑΙ ΚΑΙ ΠΑΠΑΣ... says:

    Εκπληκτικό σχόλιο, γεμάτο στοιχεία και επιχειρήματα! Πιο κούφιο και από κλούβιο αβγό! Μπράβο, συνέχισε έτσι! Μόνο απομακρύνσου λίγο γιατί η ΒΡΩΜΑ του κλούβιου αβγού είναι απερίγραπτη!

    • jojogr says:

     ενώ η φρασεολογία σου προήλθε από την πρόσβαση στην γνώση? παρεπιπτόντως το κλούβιο αυγό δεν είναι κούφιο, σαϊνι.

     • ΚΙ ΑΝ ΕΙΣΑΙ ΚΑΙ ΠΑΠΑΣ... says:

      Από γνώση για τα αυγά βλέπω ότι τα πας καλά αυγουλού, από άλλες γνώσεις και κυρίως για τον ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ είσαι για να σου πετάνε αυγά και μάλοστα ΟΧΙ ΚΛΟΥΒΙΑ αλλά φρέσκα για να αφήνουν και χρώμα και να κολλάει το πηχτό ασπράδι! Για να μην σε αδικώ, από γνώσης περί ΙΟΥΔΑΪΣΜΟΥ και του ΤΕΚΝΟΥ – υποκατάστημά του εν Ελλάδι, του ΙΟΥΔΑΪΣΜΟΥ, είσαι μέσα στην ενημέρωση! Πραγματικό ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ να μην έχει η ιστορία γιατί έχεις αλλεργία και όλα σου πάνε καλά, κακόγρια των παραβολάνων!

 8. ΠΑΝΙΟΥΔΑΪΣΜΟΣ vs ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ says:

  Αντιλαμβανόμενοι τον κίνδυνο λοιπόν οι εξουσιαστές που ελέγχουν τα ιερατεία των τριών ΙΟΥΔΑΙΟΓΕΝΩΝ θρησκειών, αποφάσισαν να ακολουθήσουν μια στρατηγική με δύο πυλώνες. Σαν πρώτο μέτρο ΔΗΜΗΙΟΥΡΓΗΣΑΝ μία έξαρση στην Ευρώπη του ΕΘΝΙΚΙΣΜΟΥ, κατασκευάζοντας ΦΑΣΙΣΤΙΚΑ ΜΟΡΦΩΜΑΤΑ τα οποία θα χρησιμοποιΰσαν ΕΛΛΗΝΙΚΕΝΤΡΙΚΟ ΛΟΓΟ αλλά θα εΐχαν δράση ποινικά κολάσιμη! Έτσι θα συνδεόταν ο ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ με ΦΑΣΙΣΜΟ, με ΠΑΡΑΒΑΤΙΚΟΤΗΤΑ και ΕΘΝΙΚΙΣΜΟ! Θα ήταν λοιπόν κατακριτέος και ευκολα στοχεύσιμος!

 9. ΠΑΝΙΟΥΔΑΪΣΜΟΣ vs ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ says:

  Δεύτερος πυλώνας στρατηγικής των ιερατεΐων και εξουσιαστών θα ήταν ο συνασπισμός, η συμμαχΐα, η ΕΝΩΣΗ δηλαδή των δυνάμεων όλων των ΙΟΥΔΑΙΟΓΕΝΩΝ έναντι του χωρίς ακόμη ισχυρές ρΐζες ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ, τον οποίο προσπαθούν να στιγματίσουν- πλήξουν όσο είναι ακόμη σε “παιδική ηλικΐα και πριν ανδρωθεί, όπου εκεί λόγω της ΑΝΩΤΕΡΟΤΗΤΑΣ του τελεΐωσαν τα πάντα! Για να μπορέσουν όμως να ΕΠΑΝΕΝΩΣΟΥΝ και τις τρεις ιουδαικές θεολογίες, θα πρέπει πρώτα να ξεπεράσουν την ΤΕΧΝΗΤΗ ΑΝΤΙΠΑΛΟΤΗΤΑ που επί αιώνες εξέθρεψαν

 10. ΠΑΝΙΟΥΔΑΪΣΜΟΣ vs ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ says:

  Γιατί όμως εξέθρεψαν τεχνητή αντιπαλότητα μεταξύ χριστιανών-ουσουλμάνων-ιουδαιστών; Γιατί η ανθρώπινη φΰση προστάζει κατ’αρχήν να υπάρχει ποικιλΐα ώστε η όποια ένταξη του ατόμου σε ομάδα να αποτελεΐ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΠΙΛΟΓΗ και όχι αναγκαστική και μονόδρομο! Για να αποφευχθεί λοιπόν η δυνατότητα στο άτομο να επιλέγει μεταξύ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ – ΙΟΥΔΑΪΣΜΟΥ, δημιουργήθηκε τεχνητή πόλωση μεταξΰ των τριών και ταυτόχρονα απαγορεύθηκε ο ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ! Έτσι ο καθένας είχε ΔΗΘΕΝ επιλογές και ΔΗΘΕΝ αντιπάλους!

 11. ΠΑΝΙΟΥΔΑΪΣΜΟΣ vs ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ says:

  Να θυμίσουμε όμως γιατί οι τρεις είναι όχι μόνο ΐδιοι μεταξύ τους αλλά ΕΝΑ ΚΑΙ ΤΟ ΑΥΤΟ; Ιστορία λοιπόν: Ο Αβραάμ εΐναι γενήτορας-ΠΡΟΠΑΤΟΡΑΣ των Ιουδαΐων. Έκανε δύο γιούς, τον Ισαάκ από την επίσημη σύζυγο Σάρα και τον Ισμαήλ από την δοΰλα Άγαρ γιατΐ αρχικά δεν μποροΰσε να τεκνοποιήσει η Σάρα. Τι λένε τα θρησκευτικά βιβλία λοιπόν; Όταν πέθανε ο Αβραάμ οι δύο γιοι του αποφάσισαν να χωρίσουν τους δρόμους τους, παΐρνοντας ο καθε ένας μισό από των πλυθησμό των Εβραΐων!

 12. ΠΑΝΙΟΥΔΑΪΣΜΟΣ vs ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ says:

  Τα θρησκευτικά σας βιβλία λοιπόν σας λένε ότι εσεΐς οι ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ κατάγεστε από την ΦΥΛΗ των ΕΒΡΑΙΩΝ του ΙΣΑΑΚ, και προσέξτε με, δεν εννοΰν μόνο πνευματικά αλλά και… ΓΟΝΙΔΙΑΚΑ!!! Αντίστοιχα αυτά των μουσουλμάνων τους λένε για καταγωγή τους από τη ΦΥΛΗ των ΕΒΡΑΙΩΝ του ΙΣΜΑΗΛ και εδώ ΚΑΙ ΓΟΝΙΔΙΑΚΑ! Ποιόν έχουν προπάτορα οι ΕΒΡΑΙΟΙ, μα φυσικά τον ΑΒΡΑΑΜ! ποιον έχουν ΠΡΟΠΑΤΟΡΑ οι μουσουλμάνοι, μα αφοΰ κατάγονται από τον γυιο του Ισμαήλ τότε φυσικά τον ΑΒΡΑΑΜ!

 13. ΑΣΧΕΤΟΣ ΑΔΑΗΣ says:

  ΠΟΙΟΥ Ο ΤΑΦΟΣ,ΕΙΝΑΙ ΑΚΟΜΑ ΚΕΝΟΣ?
  ΜΩΥΣΗΣ,ΒΟΥΔΑΣ,ΜΩΑΜΕΘ ΑΡΚΕΤΟΙ,ΧΡΙΣΤΟΣ(ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΕΞΗ=
  ΕΚΕΙΝΟΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΤΟ ΧΡΙΣΜΑ)ΑΛΗΘΙΝΑ ΕΝΑΣ,ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ ΣΩΤΗΡΙΟΣ ΥΙΟΣ ΛΟΓΟΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ.

  • ΚΙ ΑΝ ΕΙΣΑΙ ΚΑΙ ΠΑΠΑΣ... says:

   Των άλλων είναι… “ΓΕΜΑΤΟΙ”; Αν γνωρίζεις κάτι που δεν ξέρουμε να μας το πεις! Όντως η λέξη Χριστός είναι ελληνική. Για να σκεφτώ λίγο! Ποά ήταν η διεθνής γλώσσα της εποχής από τους ελληνιστικούς χρόνους, αυτή που διατήρησαν και αυτοί ως διεθνή για να επικοινωνούν με τους κατακτήσεις τους; Το βρήκα, τα ΕΛΛΗΝΙΚΑ ήταν! Γίντις γνώριζαν μόνο οι Εβραίοι, τα λατινικά οι Ρωμαίοι τα κρατούσαν μόνο για αυτούς, για να ξεχωρίζουν! Πως θα εξάπλωναν τον χριστιανισμό χωρίς τη διεθνή γλώσσα της εποχής;

 14. ΠΑΝΙΟΥΔΑΪΣΜΟΣ vs ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ says:

  ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΕΣΑΣ: Ποιον έχουν ΠΡΟΠΑΤΟΡΑ οι χριστιανοί; Μα αφού κατάγονται από τον τον γυιο του ΙΣΑΑΚ τότε ποιον άλλον παρά τον ΑΒΡΑΑΜ! Ποιοί λοιπόν έχουν ΠΡΟΠΑΤΟΡΑ τον ΑΒΡΑΑΜ; Μα φυσικά οι ΙΟΥΔΑΙΟΙ, οι ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΙ και οι… ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ!!! Ποιος λαός εΐναι ο ΑΒΡΑΑΜ (γονέας); Οι ΕΒΡΑΙΟΙ! Ποιός λαός είναι ο ΙΣΑΑΚ (παιδί); Οι ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ! Ποιος λαός εΐναι ο ΙΣΜΑΗΛ (3ταιρο παιδί και αδερφάκι του προηγούμενου); Οι ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΙ! Γιατι… “μαλώνουν” μεταξΰ τους; Για στάχτη στα μάτια!

  • jojogr says:

   εσύ την στάχτη την έχεις απο μόνος σου, δεν χρειάζεται να στην ρίξει κανένας. “καμμένος”, άλλος έχει το όνομα κι άλλος την χάρη!

  • ΠΑΝΓΙΑΧΒΕΔΙΣΜΟΣ vs ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ says:

   Χώρος συγκέντρωσης θυμάτων ΙΟΥΔΑΪΣΜΟΥ! Μπράβο JOJOGR, είσαι το Νο 1! Ελπίζω να έχουμε μια μεγαλειώδη και πολυπληθή συγκέντρωση ώστε να αποδειχθεί περίτρανα η ΖΗΜΙΑ που έχουμε υποστει σαν Έλληνες από τις στρατηγικές των εξουσιαστών! (Αν είσαι Έλληνας βέβαια)

   • jojogr says:

    ΕΛΛΗΝΙΔΑ ΚΑΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΉ ΟΡΘΌΔΟΞΗ. Για εσένα και όλους σαν εσένα που με τόσο οίστρο προσπαθείς να πολεμήσεις την δική μου πίστη αμφιβάλλω. αυτήν την πίστη που σ’ έφτασε ζωντανό κι ελεύθερο εως και σήμερα και που πάλι θα σε σώσει όταν θα φωνάξεις “ήμαρτον”. πόσα σου δίνουνε ρε φίλε, έτσι απο περιέργεια.

   • jojogr says:

    για μπές μια που έχεις πρόσβαση στην γνώση και δες και πες μου γιατί οι Εβραίοι χρηματοδοτούν ίδρυμα που προωθεί τον αρχαιοελληνισμό (PAIDEIA για όσους θέλουν επίσης να το ψάξουν) . Ε, Ελληνάρα? κατάλαβες ότι είσαι πρόβατο, για να μήν σε πω βόδι και πληγωθείς?

    • ΚΙ ΑΝ ΕΙΣΑΙ ΚΑΙ ΠΑΠΑΣ... says:

     Δεν διαβάζεις τίποτα εδώ μέσα θειά κυράτσα, έτσι; Δεν πειράζει, επαναληψις λοιπόν! Η ενίσχυση κομμάτων, οργανώσων, συλλόγων και οτιδήποτε άλλο με πρόσημο δήθεν αρχαίο ελληνικό, είναι εξυπνότατο αλλά και δολιότατο τέχνασμα ώστε να παροδηγήσει αυτούς που ψάχνονται ΕΛΛΗΝΟΚΕΝΤΡΙΚΑ! Είναι ΔΟΥΡΕΙΟΙ ΙΠΠΟΙ οι οποίοι έχουν ως στόχο να ξεγαλάσουν τους ΑΔΑΕΙΣ, να τους προσελκύσουν και να τους εγκολπώσουν τελικά, αποκλείωντας τους έτσι απο την ΑΛΗΘΙΝΗ ΚΟΣΜΟΘΕΑΣΗ του ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ!

     • jojogr says:

      και γιατί δεν θεωρείς δούρειο ίππο τον οικουμενισμό που ρίχνει λάσπη στον χριστιανισμό για να μην ξυπνήσεις εσύ ο αδαής? όπως σε συμφέρει το βλέπεις, για πάρτο λίγο κι απ’ την ανάποδη.

     • ΚΙ ΑΝ ΕΙΣΑΙ ΚΑΙ ΠΑΠΑΣ... says:

      Μικρή ΚΑΚΟγρια, πες μας πρώτα ποιον θεωρείς ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟ! Αν θεωρείς αυτή την ΕΝΩΣΗ των ΙΟΥΔΑΙΟΓΕΝΩΝ μαγαζιών των ιουδαϊστών ΣΙΩΝΙΣΤΩΝ (ιουδαϊσμος, μουσουλμανισμός, ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΣ) εγώ βλέπω ότι σας έχουν με ανοιχτές αγκάλες! Ίσα ίσα ο ιουδαιοχριστιανισμός είναι τόσο καλυμένος με ψυχοπνευματική βρώμα, εγκλήματα, ανομία και αρλουμπολογία, που όχι μόνο λάσπη δεν του ρίχνουν αλλά κάνουν αγωνιώδεις προσπάθειες να τον ψιλοκαθαρίσουν!

    • ΚΙ ΑΝ ΕΙΣΑΙ ΚΑΙ ΠΑΠΑΣ... says:

     Ο πραγματικός ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ και η ΚΟΣΜΟΘΕΑΣΗ του είναι ωκεανός, ενώ τα κατασκευασμένα ΔΗΘΕΝ Ελληνοκεντρικά σχήματα είναι σαν τις ΙΧΘΥΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ! Κλουβιά-δεσμωτήρια, με ελεγχόμενη τροφή και στόχο το ψήσιμο ή τηγάνισμα των συλληφθέντωνλ! Αν μη τι άλλο για να μηνεπιτραπεί στα… “ΨΑΡΙΑ” η πρόσβαση στην ανοιχτή θάλασσα της γνώσης! Ακόμη, αρκετές φορές δημιουργούν ακραίους σχηματισμούς με ελληνικό λόγο μεν, φασιστική, βίαια και ποινικοποιημένη δράση δε! Έτσι ΣΤΙΓΜΑΤΙΖΟΥΝ τον ΑΛΗΘΙΝΟ ΕΛΛΗΝΟΚΕΝΤΡΙΣΜΟ!

     • ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΚΟΜΝΗΝΟΣ (DEDALOS) says:

      Ο Παπατζής της παρέας … είναι ο Χρυσόστομος του εθνικισμού; Εκεί τον έχετε ανάγει; Για κάθε ένα σχόλιο, απαντάει με τρεις μπούρδες και με τρία διαφορετικά ψευδώνυμα. Ο καταρράκτης της της βλακειολογίας… είναι ο πνευματικός σας εκπρόσωπος; Ο τελείως αγράμματος είναι το αρχέτυπο του νεοπαγανιστή;

     • ΚΙ ΑΝ ΕΙΣΑΙ ΚΑΙ ΠΑΠΑΣ... says:

      Δεν τα λέω στη φυλή των πνευματικών ΡΟΜΑ του site!Από αυτούς τους ΤΕΣΣΕΡΙΣ δύο-τρία ονόματα είναι το ίδιο πρόσωπο, ένας-δυό είναι ημίχαζοι που έχουν υποστεί λοβοτομή και πλύση του ελάχιστου εγκεφάλου που τους έμεινε και ένας είναι ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ ΜΙΣΘΩΤΟΣ της εκκλησάς-συναγωγής και παλεύει μη χάσει το ψωμί του! Αυτοί όλοι μαζί είναι ανάξιοι ενασχόλησης! Η χρησιμότητά τους είναι ότι ΕΡΕΘΙΖΟΥΝ τα ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΑΡΧ..ΙΑ και απαντώντας στη μπούρδα τους παράγεται ΣΠΕΡΜΑ ΓΝΩΣΗΣ προς γονιμοποίηση!

     • ΚΙ ΑΝ ΕΙΣΑΙ ΚΑΙ ΠΑΠΑΣ... says:

      Τα σέβη μου βασιλιά της φυλής των ΡΟΜΑ του site! Χαίρε “το ιουνταίο ΝΤΕΝΤΑΛΟ μπρε”! Είσαι καλά μετά το ξύλο, αναπνέεις; Τι γίνεται, μόνος σου απαντάς στον άνθρωπο; Τα άλλα τα γυφτάκια που την πέφτετε όλοι μαζί, μήπως μέσα στη φασαρΐ τσιμπήσετε κανένα πορτοφολάκι, που είναι; Βασιλιά ΝΤΕΝΤΑΛΟ χρωστάς κάποιες απαντήσεις και πρέπει να σταματήσεις να κρύβεσαι από το φόβο! Να ψάξεις να βρεις τα σχόλια μόνος σου! Αυτά τα γυφτάκια που μου στέλνεις μόνα δεν τα λυπάσαι;

     • ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΚΟΜΝΗΝΟΣ (DEDALOS) says:

      “Ορκίζομαι εις τον Θεόν τον άγιον τούτον όρκον, ότι θα υπακούω απολύτως εις τας διαταγάς του ανωτάτου αρχηγού του γερμανικού στρατού Αδόλφου Χίτλερ” ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΡΚΟ ΤΩΝ ΓΕΡΜΑΝΟΤΣΟΛΙΑΔΩΝ ΕΘΝΙΚΙΣΤΩΝ! ΓΙΑ ΠΕΣ ΜΑΣ ΠΑΠΑΤΖΗ…. ΤΙ ΟΡΚΟΥΣ ΥΠΟΤΑΓΗΣ ΕΧΕΙΣ ΔΩΣΕΙ ΕΣΥ; Ο ΣΩΡΡΑΣ ΤΟΥΣ ΟΡΚΙΖΕ ΟΛΟΥΣ! ΤΟ ΙΔΙΟ ΚΑΙ Ο ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΣ! ΓΙΑ ΠΕΣ ΜΑΣ… ΣΕ ΠΟΙΟ ΚΟΝΤΟΧΟΝΤΡΟ ΘΕΟΥΛΗ ΕΧΕΙΣ ΟΡΚΙΣΤΕΙ ΕΣΥ;

     • ΚΙ ΑΝ ΕΙΣΑΙ ΚΑΙ ΠΑΠΑΣ... says:

      Πίστεψέ με, με στενοχωρεΐ αφόρητα η κατάσταση που βρίσκεσαι και το επΐπεδο στο οποΐο έχεις πέσει! Αρρωστημένες φαντασιοπληξίες, αβάσιμες κατηγορίες, κυνήγι φαντασμάτων και ΑΧΑΛΙΝΩΤΟ ΠΑΡΑΛΗΡΗΜΑ! Εκτροχιασμένη πλέον προσωπικότητα και εικόνα σε αποκαθήλωση σε σχέση με το προηγοΰμενο διάστημα! Μπρε ιουνταιο ΝΤΕΝΤΑΛΟ, σύνελθε για να βρώ κι εγώ την έμπνευση γιατί έτσι όπως εΐσαι έτοιμος να βγεις ΝΟΚ ΑΟΥΤ, φοβάμαι ότι και ένα ελάχιστο διαλεκτικό μου χτΰπημα θα σε σακατέψει και σε θέλω όρθιο!

     • ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΚΟΜΝΗΝΟΣ (DEDALOS) says:

      ΡΩΜΙΟΣΥΝΗ ο Σώρρας, επικοινωνιακά, είναι η ιδανική μασκότ της ιδεολογίας τους. Τους εκπροσωπεί αφού έχει όλο το πακέτο: τραμπούκος, ΟΥΦΟλόγος, παπατζής, ακραία υλιστής, Εωσφοριστής, και έχει κάνει την ελληνική σημαία τραπεζομάντηλο, επειδή είναι και πολύ μάγκας Έλληνας. Τους ορκίζει στον Δία και στον Εξαποδώ, πράγμα που δεν θεωρώ σύμπτωση. Αυτοί που έχουν τα σχοινιά από πάνω, τους έχουν φτιάξει κοινή “βιβλιογραφία”, η μια ΠΑΡΑΚΜΙΑΚΗ ΣΠΗΛΙΑ αντιγραφή της άλλης, δεμένοι με πνευματικά σχοινιά.

     • ΚΙ ΑΝ ΕΙΣΑΙ ΚΑΙ ΠΑΠΑΣ... says:

      Μπρε ΙΟΥΔΑΙΟΓΥΦΤΑΚΙΑ, μην κρΐνετε εξ ιδΐων τα αλλότρια! Εσείς είστε ακόλουθοι του ΒΟΘΡΟΛΥΜΑΙΟΥ που αποκάλεσε τους επαναστάτες του 1821 “ένα τσοΰρμο ξυπόλυτων που χάλασαν την αγαστή συνεργασία αιώνων” με τους Μογγόλους! Ακόμη είστε πνευματικά παιδιά του Αμβρόσιου που ΚΑΤΑΡΙΕΤΑΙ προς τον Θεό (μάλλον ΓΙΑΧΒΕ) να ΣΑΠΙΣΕΙ το χερι συνανθρώπου του, τηρώντας πιστά το ΟΦΘΑΛΜΟΣ ΑΝΤΙ ΟΦΘΑΛΜΟΥ των ΙΟΥΔΑΙΩΝ! Έλα μωρό χαλάρωσε, δεν σε παΐρνει!!!

 15. Ο ΙΟΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ says:

  Μην ακουτε τι λεει ο Πανιουδαισμος. Η μοναδικη λυση ειναι ο ΝΕΟΣ Ελληνισμος που θα αφανισει τον Ιουδαισμο σε συνεργασια με τον Ινδουισμο τον Βουδισμο την Θεοσοφια την Νεα Εποχη την Wicca τους Δρυιδες και τον Εωσφορισμο του Chaoskampf και ολοι οι Αντιχριστοι παπαδες θα πανε μαζι με τους Ιουδαιους και τους Μουσουλμανους στον αγυριστο. Ο ιος-virus του Θεου θα μολυνει το συστημα ολων των αντιχριστων και θα φερει την νεα εποχη του πραγματικου Εωσφορου 888.

 16. ΠΑΝΙΟΥΔΑΪΣΜΟΣ vs ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ says:

  Για τι άλλο οι ΤΡΕΙΣ “κοντινοί συγγενείς” κάνουν ότι μαλώνουν μεταξύ τους! Μα φυσικά για αντιπερισπασμό, για να τραβοΰν τα βλέματα της ανθρωπότητας στην τεχνητή φασαρία και να μην μπορεί αυτή να ασχοληθεί με την κοσμοθεωρία, τη φιλοσοφΐα και τη θεολογία του ΜΕΓΑΛΟΥ ΕΧΘΡΟΥ τους, του ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ! Ποια γραφή σέρνει μαζί της η Καινή Διαθήκη; Την Παλιά Διαθήκη! Που ανήκει η τελευταία; Είναι αναπόσπαστο μέρος της ΤΟΡΆ, ιερής γραφής των ΙΟΥΔΑΙΩΝ θρησκευτικά – ΕΒΡΑΙΩΝ φυλετικά!

 17. Ο ΙΟΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ says:

  Στην υπερομαδα του Νεου Ελληνισμου προεξεχον μελος θα ειναι ο Ιησους και θα προστεθουν ασφαλως οσοι χριστιανοι μετανοησουν και αποταξουν τον Σατανα και δηλαδη τους ππαδες και αποδεχθουν τον πραγματικο Μεσσια της Νεας Εποχης και δηλαδη τον Απολλωνα Χριστο. Πανθεισμος του Σπινοζα, Νεοπλατωνισμος, Νεοπυθαγορισμος, Ερμητισμος κλπ + βαλε λιγο απο Σουφι και λιγο Γνωστικιστικη σαλτσα και ειναι ετοιμη η πανθρησκεια του Νεου Ελληνισμου που θα σωσει τον κοσμο απο την Ιουδαικη λαιλαπα.

 18. ΠΑΝΙΟΥΔΑΪΣΜΟΣ vs ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ says:

  Τι “τραγουδάει” η ιουδαϊκή εκκλησά στους ναούς; “Υπέρ των… ΠΡΟΠΑΤΟΡΩΝ μας Αβραάμ και Ισαάκ”. Ποιόν ΔΟΞΟΛΟΓΕΙ; Μα φυσικά τον ΙΣΡΑΗΛ! Σε ποιες λέει στην Ελληνίδα νΰφη να μοιάσει; Μα φυσικά στη Σάρα και στη Θάμαρ! Τι γιορτάζει κάθε χρόνο 1 Ιανουαρίου; Την ΠΕΡΙΤΟΜΗ του Ιησού, μία παράδοση των Εβραίων, η οποία ΑΠΟΔΥΚΝΕΙΕΙ ότι κάποιος είναι Ιουδαίος! Τι μας λένε εδώ; Ότι ο ΘΕΟΣ ΧΡΙΣΤΟΣ είναι ΙΟΥΔΑΙΟΣ! Ποιον ΑΝΑΘΕΜΑΤΙΖΑΝ για 1000 χρόνια μέσα στους ναούς; Μα φυσικά τον ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ! Και άλλα πολλά!

 19. ΠΑΝΙΟΥΔΑΪΣΜΟΣ vs ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ says:

  ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ: Γιατί ενώνονται ΤΩΡΑ όλοι οι ΙΟΥΔΑΙΟΓΕΝΕΙΣ, αφήνωντας πίσω όλες τις ΔΗΘΕΝ διαφορές τους – ενδοοικογενειακές διαμάχες; Γιατί αναπτύσεται ελεύθερα ξανά η ΚΟΣΜΟΘΕΩΡΙΑ του ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ! ΤΕΛΟΣ: Σε ποιον ΘΕΟ πιστεύουν και προσεύχονται ΟΛΟΙ οι ΙΟΥΔΑΙΟΓΕΝΕΙΣ; Έχοντας όλων οι ΙΕΡΕΣ ΓΡΑΦΕΣ σαν ΒΑΣΗ την ΠΑΛΙΑ ΔΙΑΘΗΚΗ της οποίας ΘΕΟΣ είναι ο ΓΙΑΧΒΕ και έχοντας οι ΔΥΟ (χριστιανισμός-μουσουλμανισμός ΓΟΝΕΑ τον ΙΟΥΔΑΪΣΜΟ (Αβραάμ) του οποίου ΘΕΟΣ είναι ο ΓΙΑΧΕ, τότε ο ΘΕΟΣ τους είναι ο ΓΙΑΧΒΕ!!!

 20. ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ = ΠΑΝΙΟΥΔΑΪΣΜΟΣ = ΠΑΝΓΙΑΧΒΕΔΙΣΜΟΣ vs ΚΟΣΜΟΘΕΩΡΙΑΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ says:

  Άρα όλο αυτό γίνεται για ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ της ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ του ΙΟΥΔΑΪΣΜΟΥ, εξέχων και σημαίνων μέλος της οποΐς εΐναι ο… ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΣ! Με αυτή τη λογική ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ = ΠΑΝΙΟΥΔΑΪΣΜΟΣ = ΠΑΝΓΙΑΧΒΕΔΙΣΜΟΣ: Κίνηση συνασπισμού ομοειδών ρησκευτικών – θεολογικών δυνάμεων, εναντΐον ενός κοινοΰ μεγάλου εχθρου που αναπτΰσεται ραγδαία = ΚΟΣΜΟΘΕΩΡΙΑ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ με εκ διαμέτρου διαφορετική ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ και ΘΕΟΛΟΓΙΑ!!!

  • ΡΩΜΗΟΣΥΝΗ says:

   Δεν δικαιούσαι να αυτοαπολαλείσαι Έλληνας, εξαιρώντας όλους τους άλλους σχολιαστές. Τι είναι αυτό που κάνει κάποιον Έλληνα; Το να πιστεύει στην παγανιστική κοσμοθεωρία των αρχαίων; Ποια κοσμοθεωρία ρε βλήματα, αυτή που που οι ίδιοι οι φιλόσοφοι την περιγελούσαν και κορόιδευαν; Για έλθετε στα συγκαλά σας. Οι αρχαίοι φιλόσοφοι και επιστήμονες δεν πίστευαν σε κατσικογάμιδες και αιμομίκτες θεούς. Και η αντίληψη που σχημάτισαν για τον Θεό, βρήκε ανταπόκριση με τον ερχομό του Χριστού.ΕΛΛΗΝΑΣ=ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ

   • ΚΙ ΑΝ ΕΙΣΑΙ ΚΑΙ ΠΑΠΑΣ... says:

    Ιουδαϊκό θύμα Νο 4 is speaking! Αυτό που σου έμαθαν στην ιουδαιοχριστιανική συναγωγή, θεωρείς ότι είναι η ΚΟΣΜΟΘΕΑΣΗ του ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ; Λοιπόν για να τελειώνουμε με την ΜΠΟΥΡΔΟΛΟΓΙΑ των ΙΟΥΔΑΙΟΠΑΡΜΕΝΩΝ! Παρέθεσε την βιβλιογραφία από την οποία εσύ διδάχθηκες την ΚΟΣΜΟΘΕΑΣΗ του ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ και τη ΘΕΟΛΟΓΙΑ του! Όχι των ύσερων ελληνιστικών και πρώϊμων ρωμαϊκων χρόνων, αλλά της κλασικής εποχής και πριν! Αν ότι είναι σε φθορά πρέπει να καταστρέφεται, να γΐνει σήμερα και στον φθαρμένο ιουδαιοχριστιανισμό;

   • ΚΙ ΑΝ ΕΙΣΑΙ ΚΑΙ ΠΑΠΑΣ... says:

    Δε μου λες, τι άποψη έχεις για την ιστορία της Θάμαρ, η οποία βρήκε τον πεθερό της στο δρόμο σουρωμένο, τον… “ξεγέλασε” και τον πήδηξε και τελικά έμεινε έγκυος από αυτόν και έκανε το παιδί του; Έχω κάποιες ερωτήσεις! Κατ’αρχήν το θεωρείς πραγματικό γεγονός ή συμβολισμό; Κατά δεύτερον τι θέλει να πει ο ποιητής με αυτή την ιστορία της… “ΑΓΙΑΣ” ΓΡΑΦΗΣ; (Έτσι δεν λέγεται η ΒΙΒΛΟΣ, δηλ. η παλιά μα την καινή διαθήκη μαζί; Στο γάμο γιατΐ ο παπάς υποδεικνύει στη νύφη να μοιάσει στη Θάμαρ; χαρχαρχαρ

    • jojogr says:

     η παλαιά διαθήκη αναφέρεται σε πνευματικά ατελείς ανθρώπους τους οποίους ο Θεός ανέχεται για να πραγματοποιήσει το θέλημά του, το οποίο εμείς δεν μπορούμε να συλλάβουμε. τ’ ότι όλα τα συμβάντα που σε σκανδαλίζουν στην Π.Διαθήκη δεν ευχαριστούσαν τον Θεό φαίνεται ολοκάθαρα από τις εκκαθαρίσεις (κατακλυσμός, καταστροφή Σοδόμων κλπ). επειδή δεν καταλαβαίνουμε κάτι δεν σημαίνει πως δεν έχει λόγω ύπαρξης.

     • ΚΙ ΑΝ ΕΙΣΑΙ ΚΑΙ ΠΑΠΑΣ... says:

      Επαναλαμβάνω την ερώτηση πιο συγκεκριμένα τότε! Αν ο Θεός θεωροΰσε τη Θάμαρ ατελή σαν άνθρωπο και την πράξη της αμαρτία προς… ΤΙΜΩΡΙΑ (ο γνωστός Γιαχβέ ΤΙΜΩΡΟΣ) τότε εξήγησέ μου (εσύ ή άλλος από την παρέα των ψυχοπνευματικών Ρομά “το ιουνταίοΝΤΕΝΤΑΛΟ”, ΓΙΑΤΙ ΣΤΟΥΣ ΓΑΜΟΥΣ Ο ΠΑΠΑΣ ΛΕΕΙ ΣΤΗ ΝΥΦΗ ΞΑ ΜΟΙΑΣΕΙ ΣΤΗ ΘΑΜΑΡ; Όσοι πουλάτε σάπια να πάτε εκεΐ που σας παΐρνει, όσοι δεν γνωρίζετε να μάθετε, αν είστε ημίχαζοι (έτσι σας κατάντησαν) φροντίστε να ξυπνήσετε!

     • ΚΙ ΑΝ ΕΙΣΑΙ ΚΑΙ ΠΑΠΑΣ... says:

      Μικρή ΚΑΚΟΓΡΙΑ του ιουδαιοχριστιανισμού, να φανταστώ ότι μετά τη ΛΟΒΟΤΟΜΗ δεν μπορείς να απαντήσεις μόνη, αλλά έχεις απομνημονεύσει παπαδίστικα ιουδαιοsites και παραπέμπεις! Για ΦΕΡΕΦΩΝΟ είσαι καλή αλλά η δουλίτσα σου μπορούσε να γίνει με κάποιο τεχνολογικό μέσο! Άποψη δική σου έχεις; Δηλαδή αν σε ρωτούσα από κοντά για πολιτική επικαιρότητα, θα μου απαντούσες ή θα μου αγόραζες εφημερίδα; Το reCAPTCHA πως το περνάς;

    • ΡΩΜΗΟΣΥΝΗ says:

     Δεν μας ενδιαφέρει η ιστορική διαδρομή, αυτή κάθ’ αυτή, των Εβραίων. Την ΠΔ την αποδεχόμαστε διότι σε αυτήν προφητεύεται ο Χριστός και αποκαλύπτεται ο Τριαδικός Θεός. Κι όσον αφορά την Κοσμοθεωρία, για πες μας, πια αλληλουχία γεγονότων (Δημιουργίας Κόσμου) επαληθεύει η επιστήμη σήμερα;

     • ΓΙΑΤΡΟΣ says:

      «Η κοσμογονία της Γένεσης, είναι μια μυθολογικού τύπου αφήγηση. Ο λαός του Ισραήλ ζώντας σε ένα πολυθεϊστικό και μυθολογικό περιβάλλον διαμόρφωσε, μέσα σε μια μακρόχρονη διαδικασία αιώνων την πίστη του για τη δημιουργία του κόσμου και του ανθρώπου.» Jean Bottero, Πρόοδος της ιστορικής έρευνας: Η Βιβλική Αρχαιότητα.

     • ΓΙΑΤΡΟΣ says:

      «H παλιά μονολιθική άποψη για τη Βίβλο παρόλο που δεν μας πληροφορει για την ιστορική αρχή του σύμπαντος και του ανθρώπου, μας μαθαίνει τουλάχιστον πώς η Ισραϊλιτική θρησκεία και η ισραηλιτική θεολογία φαντάζονταν την αρχή του σύμπαντος και του ανθρώπου. Δεν μας χρησιμεύει πια για να ανασυνθέσουμε την Ιστορία του κόσμου, διατηρει όμως για εμάς τεράστια αξία για την ανασύνθεση της ιστορίας της ισραηλιτικής σκέψης.» Jean Bottero, Πρόοδος της ιστορικής έρευνας: Η Βιβλική Αρχαιότητα σελ. 237

     • ΓΙΑΤΡΟΣ says:

      Ρωμηοσυνη οι μεσσιανικες προφητειες της ΠΔ επαληθευτηκαν τεχνητα στο προσωπο του Χριστου.
      Παραδειγμα. (Ωσηέ, 11: 1-2 Ματθαίον, 2: 15)

     • ΓΙΑΤΡΟΣ says:

      Οι προφητειες δημιουργουνται από αγυρτες και απευθυνονται σε ηλιθιους και μουροχαυλους.

     • ΚΙ ΑΝ ΕΙΣΑΙ ΚΑΙ ΠΑΠΑΣ... says:

      Εδώ ΕΝΣΑΡΚΩΘΗΚΕ ο ίδιος ο ΘΕΟΣ επί Γης και εσείς ενδιαφέρεστε για το ποια γραφή τον προφήτευσε; Δηλαδή, για να το κάνουμε κέρματα… Κυκλοφορεΐ ένα διαφημιστικό καταστήματος με διαφημίσεις εκπτώσεων! Εκεί βλέπεις την Smart TV 4k Curved 55″ που πάντα ήθελες! Έχεις μαζέψει τα χρήματα και τρέχεις και την αγοράζεις! Την τοποθετεΐς σπίτι σου, τη συνδέεις και την απολαμβάνεις! ΚΡΑΤΑΣ ΟΜΩΣ ΤΟ ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟ! ΓΙΑΤΙ; Σαν απόδειξη της έκπτωσης; Μα έχεις την απόδειξη αγοράς! Υπάρχει λόγος;Ποιος; Γνωρίζεις;

     • ΚΙ ΑΝ ΕΙΣΑΙ ΚΑΙ ΠΑΠΑΣ... says:

      Ένας και μοναδικός λόγος υπάρχει κυρά ΡΟΜΑοσύνη, η Π.Δ. ως ΑΠΟΔΕΙΞΗ ότι ο Ιησοΰς – Γεχοσουα = ο ΓΙΑΧΒΕ σώζει είναι ο ΘΕΟΣ! ΘΕΟΣ που χρειάζεται… ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ δεν είναι ΘΕΟΣ γιατΐ Αυτός είναι ΑΥΤΑΠΟΔΕΙΚΤΟΣ!!! Ο μόνος λόγος να χρησιμοποιηθεί αυτή η γραφή ως ΑΠΟΔΕΙΞΗ, είναι να αποτελεί αυτή ΙΕΡΟ ΚΕΙΜΕΝΟ κάποιους! Αυτοί είναι οι Εβραΐοι των οποίων αυτό το βιβλίο αποτελεί για αυτούς την ιερή Τορά! Αντί λοιπόν να λειτουργήσει ως ΑΠΟΔΕΙΞΗ για αυτοΰς, καταντήσαμε να καθιερωθεί αυτό ως ΑΓΙΑ ΓΡΑΦΗ για εμάς

     • ΚΙ ΑΝ ΕΙΣΑΙ ΚΑΙ ΠΑΠΑΣ... says:

      Κάνοντας λοιπόν ΑΓΙΑ ΓΡΑΦΗ των Ελλήνων το ΙΕΡΟ ΚΕΙΜΕΝΟ των Ιουδαίων, κάνουμε την καρδιά μας… πέτρα και ΑΠΟΔΕΧΟΜΑΣΤΕ ότι οι Εβραίοι ήταν ό ΠΕΡΙΟΥΣΙΟΣ ΛΑΟΣ του Θεού! Κάτι ότι γεννήθηκε ο Θεός Εβραίος, κάτι ότι η μητέρα του μεγάλωσε στον ιερό ναό τους, του Σολωμόντα, κάτι ότι κάνανε στον Ιησού ΠΕΡΙΤΟΜΗ που αποδεικνΰει ότι… Ο ΘΕΟΣ ΕΙΝΑΙ ΙΟΥΔΑΙΟΣ (μετάφραση: υποστηρίζει τον Ιουδαϊσμό ως τη μόνη πραγματική θρησκεία), προσπαθεΐς να νικήσεις τους ΠΑΜΙΣΧΥΡΟΥΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΕΛΛΗΝΕΣ!!!

     • ΚΙ ΑΝ ΕΙΣΑΙ ΚΑΙ ΠΑΠΑΣ... says:

      Και άντε να κάνουν αυτό των αγώνα κατά των Ελλήνων οι Ιουδαίοι κατανοητό! Όταν όμως οι πιο ΦΑΝΑΤΙΚΟΙ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ του ΟΛΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ (αυτοί αποδέχονται τον Ελληνισμό από την εκχριστιανισή του και μετά), τότε μποροΰμε να μιλήσουμε για σύγχρονους ΕΦΙΑΛΤΕΣ, για απόγονους Τσολάκογλου, για δοσΐλογους στον Ελληνισμό, αυτό που οι σύγχρονοι Έλληνες ονομάζουμε ΡΟΥΦΙΑΝΟΥΣ! Ακόμη “καλύτερο” το τέχνασμά τους… Αυτοχαρακτηρίζονται ως ΑΝΤΙ-ΕΒΡΑΙΟΙ (όσο ήταν σύμβολο της ήττας των Ελλήνων ο Δοΰρειος Ιππος).

     • ΚΙ ΑΝ ΕΙΣΑΙ ΚΑΙ ΠΑΠΑΣ... says:

      Αυτοχαρακτηρίζονται λοιπόν οι ΙΟΥΔΑΙΟχριστιανοί ως ΑΝΤΙ-ΕΒΡΑΙΟΙ (όσο ήταν σύμβολο της ήττας των Ελλήνων ο Δοΰρειος Ιππος) ώστε να κάνουν τους Έλληνες δεκτικοΰς στις θεωρίες τους και μέσα στον δήθεν ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΙΣΜΟ τους ΚΡΥΒΟΝΤΑΙ: Η ιστορΐα των ΕΒΡΑΙΩΝ (ΠΔ), η θεολογΐα των ΙΟΥΔΑΙΩΝ και οι παραδόσεις και γιορτές τους (πεσάχ, 1/1 περιτομή, 1/8 Μακκαβαίοι, σούβλασμα αρνιών=αρνιά σφαγμ3να των οποίων το αίμα σημάδεψαν τις πόρτες των Αιγυπτίων, κόκκινα αυγά=σημάδι στις πόρτες, “άγιοι τόποι”=ΙΣΡΑΗΛ κ.α.)

     • ΚΙ ΑΝ ΕΙΣΑΙ ΚΑΙ ΠΑΠΑΣ... says:

      ΔΟΥΡΕΙΟΣ ΙΠΠΟΣ των ΑΝΘΕΛΛΗΝΩΝ ΙΟΥΔΑΙΟΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ λοιπόν ο ψευδεπίγραφος ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΙΣΜΟΣ και ο “δήθεν” ΑΝΤΙΕΒΡΑΪΣΜΟΣ, με το ΓΕΛΟΙΟ επιχείρημα ότι… “Αυτοί σταΰρωσαν τον Χριστούλη μας μπρε” χαχαχα Βέβαια, για αυτό θεωρείτε ΠΡΟΠΑΤΟΡΑ τον ΕΒΡΑΙΟ ΑΒΡΑΑΜ, για αυτό τηρείτε αρκετα εβραϊκα έθιμα και χρησιμοποιεΐτε πλήθος παραδειγμάτων ως οδηγούς ζωής, βασισμένα σε ιστορικά πρόσωπα της ΕΒΡΑΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ (Ιώβ, Ιεζεκιήλ, Σάρα, Ισαάκ, Δαυΐδ, Ιερεμΐας και κάθε ΜΑΛΑΧ(Κ)ΙΑΣ!!!

     • ΓΙΑΤΡΟΣ says:

      Γιδοβοσκε, «Ο Πατερας της βιβλικης αρχαιολογιας William Albrigh, μας μίλαγε συχνά για την αρχαιολογική επανάσταση. Λοιπόν, η επανάσταση έχει έρθει, αλλά όχι με τον τρόπο που σκέφτηκε ο Albright. Οι βιβλικές αφηγήσεις είναι πράγματι «ιστορίες», συχνά φανταστικές και σχεδόν πάντοτε προπαγανδιστικές, που εδώ και εκεί περιέχουν κάποιες έγκυρες ιστορικές πληροφορίες. Τα πορτραίτα της Βίβλου είναι μη ρεαλιστικά και αντικρουόμενα από τα αρχαιολογικά στοιχεία.» William G. Dever

 21. ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ = ΠΑΝΓΙΑΧΒΕΔΙΣΜΟΣ vs ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ says:

  Κλεΐνωντας, να πούμε ότι πέραν της υπό αφύπνηση νέας γενιάς Ελλήνων, το μεγάλο ποσοστό τους γαλουχημένο από ταλαιπωρημένες και αμόρφωτες γενιές του παρελθόντος, με δεδομένο τον πλήρη αποκλεισμό από την ΚΟΣΜΟΘΕΩΡΙΑ των αρχαίων προγόνων τους και χειραγωγούμενοι για 1500 χρόνια από το ιερατείο του Ιουδαϊσμού εν Ελλάδι, ζουν από αιώνες και ως σήμερα σε ψυχοπνευματικό ΣΚΟΤΑΔΙ! Σχιζοφρενικά θεωροΰν ότι είναι ΑΝΤΙΟΥΔΑΙΟΙ ενώ είναι ΓΝΗΣΙΟΙ ΕΞΕΒΡΑΪΣΜΕΝΟΙ ΓΙΑΧΒΕΔΙΣΤΕΣ χωρίς να το αντιλαμβάνονται καν!

  • jojogr says:

   θέλω να πιστεύω πως είσαι κάνα πιτσιρίκι που αυτοεπιβεβαιώνεται γιατί διαφορετικά είναι πολύ θλιβερό να υπάρχει έστω κι ένας που να συμφωνεί μαζί σου. οι προφήτες μίλησαν, ο καιρός εγγύς, κοντός ψαλμός αλληλούϊα…οι αλλόθρησκοι αγοράζουν Καινή Διαθήκη για να διαβάσουν την Αποκάλυψη και να καταλάβουν τα σημεία των καιρών κι εσύ περιμένεις το 12θεο να σε σώσει.θα περιμένεις πολύ…

   • ΚΙ ΑΝ ΕΙΣΑΙ ΚΑΙ ΠΑΠΑΣ... says:

    Έλα ομολόγησέ το, σε έχουν κλεισμένη από τα πέντε σου στο υπόγειο του κατηχητικού της εκκλησάς του χωριοΰ, σε έμαθαν να διαβάζεις οι καντηλαναύτριες και από τότε σου φέρνουν να διαβάζεις μόνο εκκλησιαστικά έντυπα! Ακόμη έχεις μούσι και οι τρίχες στα πόδια και τις μασχάλες σου είναι σαν σΰρματα! Δώσε στΐγμα και ερχόμαστε να σε απελευθερώσουμε (και θεέ μου βόηθα, να σε ξυρίσουμε)! ΤΟ ΞΥΡΑΦΑΚΙ ΓΑΡ ΕΓΓΥ!!!

    • jojogr says:

     μακάρι να ήξερα αυτά που ξέρω απ’ τα πέντε μου και να έκανα όλα αυτά που ειρωνεύεσαι. θα είχα γλιτώσει πολύ πόνο και πολλή αμαρτία απ’ την ζωή μου. Δυστυχώς αντιρρησίας σαν και σένα ήμουν γι αυτό τρέχω να προλάβω να ξεχρεώσω. θέλει πολύ διάβασμα και πολλή προσευχή για να καταλάβεις που είσαι. η μητρότητα σε φέρνει πιο κοντά στον Θεό και τον δοξάζω που έκανα οικογένεια και δεν χάθηκα (ακόμη).

   • ΚΙ ΑΝ ΕΙΣΑΙ ΚΑΙ ΠΑΠΑΣ... says:

    Ποιος ρουφ… σου μΐλησε για 12θεα, 18ημίθεα και 24άθεα καλή μου, σε ότι αφορά την ΚΟΣΜΟΘΕΑΣΗ του ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ! Όποιος το έκανε, για τιμωρία να τον γδύσεις και να τον αμολύσεις κάτω από τον Άθωνα να τρέχει και να τον κυνηγάνε οι δαίμονες με τα μαύρα, για να τον… “σουβλίσουν” για τις αμαρτίες του!

   • ΓΙΑΤΡΟΣ says:

    jojogr οπως τα λες. Κοντός ψαλμός αλληλούϊα. Η εξελληνισμένη έκφραση «αλληλούια» κατά γράμμα αποτελεί προτροπή προς ομάδα ανθρώπων να αινέσουν τον Γιαχβε. Εβραιοελληνα!!

  • jojogr says:

   πραγματικό σκοτάδι είναι ο ¨Διαφωτισμός”.τί σύμπτωση αλήθεια να το λένε έτσι αυτό το κίνημα που φρόντισε να μας φέρει κοντά στα φωτισμένα μυαλά της Δύσης και πόσο τυχαίο που οι κύριοι εκπρόσωποι της στην Ελλάδα φρόντισαν να κλείσουν πάνω απο 800 μοναστήρια. και μόνο απο τον πόλεμο που δέχεται η πίστη μας απο την νέα τάξη εμένα μου αρκεί για να ξέρω ότι βαδίζω καλά.

   • ΚΙ ΑΝ ΕΙΣΑΙ ΚΑΙ ΠΑΠΑΣ... says:

    Βέβαια, συνέχισε έτσι, όλο ευθεία και μην σταματήσεις καθόλου, έχεις δίκιο φωτισμένη! Τι με ρώτησες; Τι νερά είναι αυτά και ππως λέγεται το μέρος; ΚΑΤΑΡΑΚΤΕΣ ΤΟΥ ΝΙΑΓΑΡΑ λέγονται αλλά εσύ συνέχισε ευθεία, μπροστά, έχεις δίκιο τέκνον μου… Η ΠΙΣΤΗ ΣΟΥ ΘΑ ΣΕ ΣΩΣΕΙ! (καλού κακού πάρε μαζί και κανέναν ΑΓΙΟ ΣΚΟΥΦΟ μαζί με ΑΓΙΕΣ ΣΑΓΙΟΝΑΡΕΣ και σε βλέπω να ίπτασαι και η ομάδα Ρομά του βασιλέα “το ιουνταίοΝΤΕΝΤΑΛΟ μπρε”, να αναφωνεί ΘΑΥΜΑ-ΘΑΥΜΑ!!! χαχαχαχα

    • jojogr says:

     εγώ αν σφάλλω, απλά έχω χάσει τον χρόνο μου με ανόητους σαν εσένα. Εσύ αν σφάλλεις χάνεις την αιωνιότητα. ας ελπίσουμε ότι ο Θεός θα μας λυπηθεί και θα την κερδίσουμε και οι δύο. πάντα υπάρχει καιρός για μετάνοια΄. το έχω ξαναπεί, στα δύσκολα έρχεται το “θεέ μου” και τα δύσκολα είναι πολύ κοντά…

     • ΚΙ ΑΝ ΕΙΣΑΙ ΚΑΙ ΠΑΠΑΣ... says:

      Και δε μου λες, εκεί θα έχει και ρύζι με παρθ3νες που λένε τα ΞΑΔΕΡΦΙΑ σας οι ΙΟΥΔΑΙΟΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΙ ή μόνο πουλάκια, δεντράκια, χορταράκια και προβατάκια που λέτε εσείς τα ξαδέρφια τους οι ΙΟΥΔΑΙΟΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ! Αλήθεια, οι ΓΟΝΕΙΣ σας (ΙΟΥΔΑΪΣΜΟΣ=Ισαάκ για τους χριστιανούς-Ισμαήλ για τους μουσουλμάνους-ΑΒΡΑΑΜ και για τους τρεις) τι λένε για το… ΜΕΤΑ και την… ΑΙΩΝΙΟΤΗΤΑ! Κάνε το μου λΐγο ελκυστικό μήπως την αλλάξω τη ρότα! Άντε κακόγρια ΠΑΡΑΒΟΛΑΝΑ μου!

     • ΓΙΑΤΡΟΣ says:

      jojoboy «Η θρησκεία θεωρείται από το λαό αληθινή, από τους σοφούς ψεύτικη και από τους ηγεμόνες χρήσιμη.» Σενέκας Ρωμαίος φιλόσοφος

     • ΓΙΑΤΡΟΣ says:

      jojoboy Η εκπλήρωση των Μεσσιανικων προφητειων στο προσωπο του Χριστου ηταν καθαρα εργο των Ανωνυμων συγγραφεων των Ευαγγελιων. ΠΧ (Ωσηέ, 11: 1-2) (Ματθαίον, 2: 15) Οι συντριπτικές ομοιότητες της ζωής και της διδασκαλίας του με παλιότερους θεούς, οι αποτυχημενες υποσχεσεις για την 2η ελευση και οι μετεπειτα πλαστογραφιες, ΔΕΝ βεβαιωνουν την Θεοτητα του.

   • ΓΙΑΤΡΟΣ says:

    jojoboy Η βεβαιωση για την αληθεια του ισχυρισμου σου (οτι κατεχεις την αληθεια και βαδιζεις στον σωστο δρομο) εξαντλείται στον πόλεμο που δέχεται η πίστη σου απο την νέα τάξη,
    η εχεις κατι ουσιαστικοτερο να μας πεις;

 22. Ανώνυμος says:

  Χα ….οι γονεις εχουν μιλησει στα παιδια και τα παιδια ….αδιαφορουν ……αρνουνται να συμμετεχουν ….εχουν αποψη ….γιατι ειναι Ελληνοπουλα ….ετσι και η Πανθηριοδεια τους …..αντιστεκομαστε ….με ολους τους τροπους ….

 23. babis says:

  ο μονος λογος που προωθειτε η πανθρησκεια… ειναι γιατι η αθεια καλπαζει… η νεα γενια δυσκολα θα συμβιμβαστει να πιστευει σε εναν απο τους 2500 θεους που υπαρχουν οποτε η μονη εναλλακτικη ειναι ή η αθεια ή μια θρησκεια φτιαγμενη πλεον στα συγχρονα προτυπα για να κερδισει την νεα γενια… και για να μην εχετε αμφιβολιες για το τι πιστευω… ζητω η ΑΘΕΙΑ

 24. PUNISHER! says:

  Δυστυχως ειμαστε μια ανασα πριν την τελικη επικρατηση της NWO.Ta πρωτοκολλα των σοφων της σιων αποδεικνυοται αληθινα .Τα παντα σχεδον βρισκονται κατω απο την ολοκληρωτικη κατοχικη της σιωνιστικης μασονικης ελιτ εκτελωντας τυφλα τις εντολες του αρχηγου τους ,αυτον που λατρευουν μεσα στις σκοτεινες στοες τους ,του αντιδικου..του υιου της ανομιας.Θελει να λατρευτη σαν Θεος μεσω της πανθρησκειας ,ως παγκοσμιος ηγετης !δεν θα τα καταφερει.Να εχετε Πιστη στους γερονταδες της ορθοδοξιας μας!!

 25. ΚΙ ΑΝ ΕΙΣΑΙ ΚΑΙ ΠΑΠΑΣ... says:

  Που είναι ο φίλος πολυτραυματίας βασιλιάς των Ρομά του site; Που νοσηλεύεται να πάω επισκεπτήριο! Σίγουρα σε κάποια κρύπτη ορθόλοξης συναγωγής τον έχετε! Βασιλιά ιουνταίοΝΤΕΝΤΑΛΟ μπρε, περαστικοΰλια και καλή επάνοδο! Σε περιμένω πως και πως!!! χαχαχα Αν ζορίζεσαι με τον ελεύθερο διάλογο, φτιάξε ένα site, γράφε μόνος σου τα άρθρα και από κάτω κάνε διάλογο με τον εαυτό σου! Μπορείς να γράφεις ένα σχόλιο σαν Κομνηνός, από κάτω να διαφωνείς με “το ΝΤΕΝΤΑΛΟ” και μετά να απαντάς σαν ΑΚΟΥΩΝ!Ξέρεις εσΰ!

 26. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΚΟΜΝΗΝΟΣ (DEDALOS) says:

  Για να συννενοηθούμε. ΟΡΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΘΡΑΣΟΥΣ: Εθνικιστής (πιθανόν χρυσαυγίτης ή ορφανό του Αρτέμη Σώρρα) γράφει με διαφορετικά ψευδώνυμα αλλά με το ίδιο ύφος, λεξιλόγιο, ίδια ορθογραφικά λάθη. Ενώ λοιπόν στην ΙΔΙΑ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΧΟΛΙΟΥ μπορεί να απαντά με ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΨΕΥΔΩΝΥΜΑ κατηγορεί τους άλλους ότι κάνουν αυτό! Ενώ είναι ο ίδιος ΔΟΥΡΕΙΟΣ ΙΠΠΟΣ κατηγορεί τους άλλους γι’αυτό. Τα παίρνει από τους ανθρώπους της Συναγωγής… για να μας πει ότι όλοι οι άλλοι είμαστε ΙΟΥΔΑΙΟΙ.

  • ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΚΟΜΝΗΝΟΣ (DEDALOS) says:

   Η χώρα είναι υπό καθεστώς κατοχής, εξ’ου και Κατοχικά Νέα. Οι “ΕΛΛΗΝΑΡΑΔΕΣ” ανέκαθεν υποστήριζαν τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής. Είναι οι ΤΣΟΛΙΑΔΕΣ (υπερ-πατριώτες) που ονομάστηκαν ΓΕΡΜΑΝΟΤΣΟΛΙΑΔΕΣ μετά την απελευθέρωση. Σήμερα ονομάζουμε ΕΘΝΙΚΙΣΤΕΣ (όσο η χώρα βρίσκεται σε κατοχή) που είναι κατ’ουσίαν ΣΙΩΝΟ-ΠΑΓΑΝΙΣΤΕΣ. Έχει ήδη αποκαλυφθεί με έγγραφα το Stay Behind Network που αποδεικνύει ότι ρετάλια της CIA έφτιαξαν το εθν. κίνημα στην Ελλάδα. Η εφ/δα ΣΤΟΧΟΣ από συνεργάτη του Σαμαρά.

   • ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΚΟΜΝΗΝΟΣ (DEDALOS) says:

    Το πιο ενδιαφέρον κατά τη γνώμη μου, είναι η εμμονή των “εθνικιστών” με τον ΕΩΣΦΟΡΙΣΜΟ και το ΣΑΤΑΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΛΙΣΜΟ σε κείμενα, ποιήματα, τραγούδια κλπ που δεν έχει καμία σχέση με την θεολογία των προγόνων μας. Είναι λάθος να λέμε ότι υποστηρίζουν την κλασσική εθνική λατρεία. Μελετούν αποκρυφισμό & σατανισμό με μίσος απέναντι στον χριστιανισμό. πχ. Lucitherion είναι το άλμπουμ του Γερμενή με το ψευδώνυμο Καιάδας. Εκεί τραγουδάει πχ. το Prometheus Satanas.

    • ΚΙ ΑΝ ΕΙΣΑΙ ΚΑΙ ΠΑΠΑΣ... says:

     Ρε μεγάλε, έτσι κάνει ο κόσμος, κάθεσαι και μονολογείς μόνος στη γωνία; Να ξέρεις δεν δίνει καλή εικόνα αυτό! Μη φοβάσαι μυρμηγκάκι, μετά από τη ζημιά που έπαθες θα είμαι προσεκτικός! Βλέπω ότι τελευταία σε έχουν εγκαταλείψει και οι υπήκοοι σου, τα γυφτάκια της φυλής ΡΟΜΑ του site, τα οποία όταν ζοριζόσουν πλάκωναν όλα μαζί (τακτική ΡΟΜΑ). Ολόκληρος βασιλιάς ιουνταΐο ΝΤΕΝΤΑΛΟΥ μπρε, διαδοχος του Μεγάλου Ταμτάκου Α’ του Ρυπαρού! Είναι ντροπή για εσάς αχάριστα γυφτάκια! Βασιλιά, εγώ είμαι εδώ!

   • ΚΙ ΑΝ ΕΙΣΑΙ ΚΑΙ ΠΑΠΑΣ... says:

    Πες τα βασιλιά ΡΟΜΑ ιουνταίο ΝΤΕΝΤΑΛΟ μπρε, χάλια έγινε η κατάσταση! Εκτός από αυτά τα περίεργα που είπες έχουμε γεμίσει και ψήστες και ΤΗΓΑΝΙΣΤΕΣ, οι οποίοι είναι σατανιστές γιατί ψήνουν-τηγ;νίζουν κρέας σε καυτό λάδι, όπως δηλαδή κάνει ο σατανάς στα καζάνια της κόλασης στους αμαρτωλούς! Πέστε μας ΨΗΣΤΕΣ και ΤΗΓΑΝΙΣΤΕΣ, ποια η σχέση σας με τον σατανά, ποιά με τον καστανά, τι πιστεύετε για τον εωσφόρο και τι για τον φώσφορο;

   • Μην ειστε προβατα says:

    Η Ανθρωπόμαζα αρέσκεται όταν πνέει τα λοίσθια να χρησιμοποιεί πλασματικές ψευδολύσεις , γιατί έτσι νομίζει ότι θα ξορκίσει τα δαιμόνια του εαυτού της αλλά κυρίως την τελευταία στιγμή θέλει να νοιώθει ότι ορθώνει ανάστημα μπροστά στο Κακό που η ίδια άφησε να προκαλεί. Συνεπώς οι περισσότεροι περνάν τη ζωή τους και σίγουρα και την άλλη ζωή μέσα σε μιαν απάτη , που προέρχεται στο μεγαλύτερο ποσοστό από τα ίδια τους τα πάθη.

   • Μην ειστε προβατα says:

    …που δεν είναι άλλο από λάθη για τα οποία φοβούνται να μετανιώσουν γιατί αυτό θα τους αναγκάσει να δούνε τον ίδιο τους τον εαυτό πόσο στάσιμος ηθελημένα έχει αφεθεί και περιπλανώνται στο Δήθεν , στο Ψέμα , στην Αδικία και στην Αποχαύνωση, περιμένοντας κάποιον από μηχανή θεό να τους σώσει.

  • ΓΙΑΤΡΟΣ says:

   dedale, στο αρθρο «Ποιός Έκαψε την Ρώμη;» γραφεις. «ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΚΟΜΝΗΝΟΣ 17 Φεβρουαρίου 2017 @ 20:30 Και όχι μονάχα αυτό: Η γαρ σοφία του κόσμου τούτου, μωρία παρά τω θεώ εστί.κτλ» Και απο κατω απο το σχολιο σου απαντας. «dedalos 17 Φεβρουαρίου 2017 @ 21:49 Αλέξανδρε διάβασα τα σχόλιά σου και θεωρώ πως κάνεις λάθος.κτλ» ΜΗΠΩΣ ΕΙΣΑΙ ΔΙΧΑΣΜΕΝΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑ; Δοκτωρ Τζεκιλ μας βγηκες; Απαντας στον εαυτο σου και διαφωνεις μαλιστα;

   • ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΚΟΜΝΗΝΟΣ (DEDALOS) says:

    Γιατρέ άσε τις παγαποντιές. Το έχετε κάνει ζούγκλα εδώ μέσα. Αλλάζετε ψευδώνυμα σαν τα πουκάμισα, παίζετε κάθε είδους βρώμικο παιχνίδι και τώρα προσπαθείς να βρεις κάπου, κάποτε, σε ένα άρθρο που έγραψε κάποιος άλλος ως Αλέξανδρος Κομνηνός. Σοβαρά; Δεν βλέπεις από ο ύφος γραφής και το περιεχόμενο που γράφει άλλα; Ό,τι βρωμιά κατηγορείτε τους άλλους ΑΚΡΙΒΩΣ ΑΥΤΟ ΚΑΝΕΤΕ. Είστε η λέρα του Ελληνισμού, Ελλαδέμποροι του χειρίστου είδους.

    • Ανώνυμος says:

     ΑΣΕ ΜΑς ΡΕ ΦΙΛΑΡΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕ ΠΟΥ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΣ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙΣΕΙΣ ΟΤΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΛΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΚΟΜΝΗΝΟΣ ΕΠΙΑΣΕ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΜΑΖΙ ΣΟΥ. ΚΑΤΑΡΧΗΝ ΤΟΥ ΑΠΑΝΤΟΥΣΕ ΚΑΠΟΙΟΣ DEDALOS .ΕΣΥ ΕΧΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑ ΔΥΟ ΟΝΟΜΑΤΑ. ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΕΙΣ ΤΩΡΑ?

     • ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΚΟΜΝΗΝΟΣ (DEDALOS) says:

      Ανώνυμε, αρχικά έγραφα ως DEDALOS σκέτο. Λόγω ενός επεισοδίου πρόσθεσα και το Αλέξανδρος Κομνηνός μαζί με το DEDALOS στην παρένθεση ακριβώς για ξεχωρίζει απόλυτα το ποιος είμαι. Τώρα ο καθένας μπορεί να γράψει ως DEDALOS ή Κομνηνός επομένως κρίνουμε από το ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ όχι το όνομα απλά. Ο φιλαράκος σου εδώ μέσα γράφει με διαφορετικά ψευδώνυμα, αλλά είναι το ΙΔΙΟ ΠΡΟΣΩΠΟ διότι γράφει τα ΙΔΙΑ ΨΕΜΑΤΑ, κάνει τα ΙΔΙΑ ορθ. λάθη, και δεν διστάζει να συνομιλεί με ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΨΕΥΔΩΝΥΜΑ στο ίδιο σχόλιο.

     • ΚΙ ΑΝ ΕΙΣΑΙ ΚΑΙ ΠΑΠΑΣ... says:

      Χαχαχαχα Τι εΐπε πάλι το μπαζιλιά τώνε πνευματικώνε ΡΟΜΑ του site, το ιουνταίο ΝΤΕΝΤΑΛΟ!!!! Ρε πόσο πιο χαμηλά μπορείς να πέσεις, έχεις ξεφτυλιστεί τελείως!!! Άλλαξε ο Κομνηνός κι έβαλε το ΝΤΕΝΤΑΛΟΣ αλλιώς!χαχαχα Ρε ιουδαϊκό φρούτο, να φανταστώ ότι τα ελληνικά σου πέφτουν δΰσκολα! ΔΑΙΔΑΛΟΣ είναι στα ελληνικά γιατΐ προτιμάς να το γράφεις στα Ρομά, ΝΤΕΝΤΑΛΟΣ!!! Έχετε και στα Ρομά ΓΡΑΠΤΟ ΛΟΓΟ; Δεν το γνώριζα! Τα ρομά που πλακώνουν όλα μαζί να σε υποστηρίξουν θα πλακώσουν σε λΐγο να φανταστώ! χαχαχα

     • Ανώνυμος says:

      ΤΙ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ, ΘΑ ΜΑΣ ΕΞΗΓΗΣΕΙΣ; ΓΙΑΤΙ ΕΤΣΙ ΠΟΥ ΜΑΣ ΤΑ ΛΕΕΙ Ο ΓΙΑΤΡΟΣ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΓΙΑ ΕΓΚΕΦΑΛΙΚΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ.

 27. Ο ΙΟΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ says:

  Οι πραγματικοι Νεοπλατωνιστες και Νεοπυθαγορειοι δεν εχουν ασφαλως αλλη επιλογη απο το να ακολουθησουν το Εωσφορικο οραμα για το οποιο αλλωστε εχουν εργαστει μεσα στους αιωνες οσο λιγοι αναμεσα και στα σκατα των αρχαιων παιδοφιλων και αναμεσα και στα παπαδολαγνεια που προεκυψε και ως αντιδραση για την σταυρωση του Εωσοφορου απο τα αντιθεα ειδωλολατρικα ζομπι που ειναι γνωστο αλλωστε οτι σφαγιασαν τους Πυθαγορειους και μετα εβαζαν αναθεμα μαζι με τους Ορθολοξους παπαδες στους Νεοπλάτωνιστες.

 28. ΑΣΧΕΤΟΣ ΑΔΑΗΣ says:

  ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ.ΑΚΟΥΣ ΕΚΕΙ ,ΝΑ ΜΑΘΑΙΝΟΥΝ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥΣ ,ΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ, ΟΤΙ ΟΠΩΣ Ο ΘΕΟΣ ΤΑ ΑΓΑΠΑΕΙ ΚΑΙ ΤΑ ΣΥΓΧΩΡΕΙ
  ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΑΥΤΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΓΑΠΑΝΕ ΚΑΙ ΝΑ ΣΥΓΧΩΡΟΥΝΕ ΤΑ ΑΛΛΑ ΠΑΙΔΑΚΙΑ?ΠΟΥ ΠΑΜΕ ΠΟΥ ΒΑΔΙΖΟΥΜΕ ΙΝΕΡΤ?ΑΓΑΠΗΤΕ ΔΟΝ ΚΙΧΩΤΗ ΤΩΝ ΠΑΠΑΔΩΝ ,ΛΥΠΑΜΑΙ Ο ΜΟΝΟΣ ΡΕΑΛΙΣΤΙΚΟΣ (ΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΗΝ ΠΑΩ ΤΗΝ ΡΕΑΛ)ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ ΠΟΥ ΣΟΥ ΕΧΕΙ ΑΠΟΜΕΙΝΕΙ ,ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΑ ΠΡΟΤΥΠΑ
  ΣΟΥ ,ΕΙΝΑΙ Ο ΕΛΛΕΝΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΜΕΝΕΓΑΚΗ.ΜΗΝ ΞΕΧΑΣΕΙΣ,ΣΤΕΙΛΕ ΜΟΥ
  ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΑΝΟΙΓΜΑ ΤΗΣ ΠΥΛΗΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΚΑΙ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΥΣ
  ΣΤΟΝ ”ΓΙΑΤΡΟ”.

  • ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΚΟΜΝΗΝΟΣ (DEDALOS) says:

   Λένε κανείς δεν είδε τον Κλαρκ Κεντ και τον Σούπερμαν στο ίδιο δωμάτιο. Ο Μεγαλόσαυρος φόρεσε την κάπα του και πάει να σώσει τον παγανισμό. Χωρίς πλάκα ανεβαίνει άρθρο “‘Είμαστε οι τελευταίοι Έλληνες»; από τ. πρόεδρο Δ.Σ. Πειραιά. Μια καλή ιστορική προσέγγιση των Σταυροφοριών. Το πρώτο σχόλιο από ανώνυμο “ΑΥΤΑΠΑΤΑΣΘΕ !! ΣΕ ΑΙΩΝΕΣ ΤΟΥ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟς ΥΠΗΡΞΑΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ. ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΤΗΝ ΙΔΙΟΤΗΤΑ ΑΥΤΗ.” Ποιοι περιμένουν πάνω απ’το πληκτρολόγιο να γράψουν κάτι τέτοιο; Τυχαίοι πολίτες να υποθέσω;

   • ΚΙ ΑΝ ΕΙΣΑΙ ΚΑΙ ΠΑΠΑΣ... says:

    Πω πω, μεγάλη ζημιά έπαθες εσύ! Οι γιατροί τι λένε για πρόβλεψη! Σου είπαν αν η ζημια προήλθε από τον ΔΙΑΣΥΡΜΟ ή τη δυσκολία του επιπέδου του διαλόγου! Εγω ιουνταιο ΝΤΕΝΤΑΛΟ, θα συνεχίσω να σου μιλάω γιατί αισθάνομαι υπεύθυνος για αυτό που σου συνέβει! Πάμε λοιπόν.. Μπορεί στο ίδιο δωμάτιο να είναι ο Γκούφη και ο σούπερ Γκούφη; Μπορεί να είναι και η γιαγιά της Κοκκινοσκουφίτσας ζωντανή και ο λύκος χορτάτος; Αναλογικά με τη ζημιά που έπαθες ακόμη και αυτές οι… “βαθιές” σκέψεις είναι θαύμα!

   • PUNISHER! says:

    Αυτος ο μεγαλοσαυρος δεν ειναι ο επονομαζομενος γιατρος?Φαινεται πολυγραφοτατος και διαβασμενος πολυ.Αθεος ομως και αντιχριστος.καθηγητης πρεπει να ειναι σε καποια εδρα η συνταξιουχος που σκοτωνει την ωρα του παιζοντας λογοπαιγνια ψυχολογιας με ανυποψιαστους σχολιαστες.

     • PUNISHER! says:

      Βλεπω κρατησατε το αντιχριστος ως επιθετικο προσδιορισμο, απορριψατε το αθεος..Ενδιαφερων..

     • ΓΙΑΤΡΟΣ says:

      PUNISHER! ουτε κρατησα ουτε απέρριψα. Μια απλη ερωτηση εκανα για την οποια δεν πηρα απαντηση.

    • ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΚΟΜΝΗΝΟΣ (DEDALOS) says:

     Φίλε ναι, ο μεγαλόσαυρος είναι ο Γιατρός. Πράγματι έχει διαβάσει πολύ. Αγαπημένος του ακαδημαϊκός είναι ο Εβραίος Géza Vermes, του οποίου τα βιβλία μας προτείνει συνέχεια να διαβάσουμε. Ο Vermes για να καταλάβεις είναι ο πιο γνωστός ακαδημαϊκός της Λίμπεραλ Συναγωγής του Λονδίνου και ο πρώτος καθηγητής Ιουδαϊκών Σπουδών στην Οξφόρδη. Έτσι για να δεις τι είδους βιβλία διαβάζουν οι “εθνικιστές” που κατά τα άλλα μας κατηγορούν ότι εμείς είμαστε Ιουδαίοι! Αντίχριστοι μέχρι το μεδούλι.

     • ΚΙ ΑΝ ΕΙΣΑΙ ΚΑΙ ΠΑΠΑΣ... says:

      Κάνε κάτι με την play list, άρχισε να λουπάρει πάλι και παίζει συνέχεια το ίδιο! Παίζει να έχει crashάρει ο σκληρός! Κοίταξέ το!

     • PUNISHER! says:

      Συνοδοιπορος με τον εβραιο Géza Vermes ο γιατρος.διαβαζω εδω στην wikipedia γεννηθηκε το 1924 στην ουγγαρια εβραικης καταγωγης ρωμαιοκαθολικος στην αρχη μετα ακαδημαικος εξεχων μελετητης της αγιας γραφης.Μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο έγινε ρωμαϊκός καθολικός ιερέας, αλλά δεν έγινε δεκτός στις διαταγές των Ιησουιτών ή Δομινικανών λόγω της εβραϊκής καταγωγής του. Ο Βέρμης έγινε αποδεκτός στην τάξη των Πατέρων της Παναγίας της Σιών.

     • PUNISHER! says:

      Αρα εφοσον ειναι υποστηρικτης ενος ανθελληνα αντιχριστου ακαδημαικου σαν τον Géza Vermes και οπως φαινετε και απο την βιογραφια του ενθερμος συνειδητοποιημενος σιωνιστης και μασονος οπως αφηνει να εννοηθει,και ο γιατρος πρεπει να ειναι κατι αναλογο.

     • ΓΙΑΤΡΟΣ says:

      dedale αγαπημενος μου ακαδημαικος ειναι ο Παππους μου, και αγαπημενος μου Ιστορικος ο Κων Παπαρρηγοπουλος. Οσον αφορα τα βιβλια που εχω διαβασει ειναι τοσα πολλα που αν στα πεταξω στο κεφαλι θα θαφτεις κατω απο αυτα.

     • ΓΙΑΤΡΟΣ says:

      PUNISHER! για γκουγκλαρισε και αυτους εδω. “John Dominic Crossan, EP Sanders, John Paul Meier, Bart Denton Ehrman, John P. Meier.

    • ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΚΟΜΝΗΝΟΣ (DEDALOS) says:

     PUNISHER Στα αγγλικά ο χριστιανισμός εδραιώθηκε με τον ΣΧΟΛΑΣΤΙΚΙΣΜΟ, από την ελλ. λέξη “σχολείο”. Οι Βρετανοί δίδασκαν Χριστό + Αριστοτέλη + ελληνικά. Η λέξη “ιουδαιοχριστιανισμός” εισήχθηκε πολύ πρόσφατα στη Βρετανική Ακαδημία, πχ. απ’τον Vermes. Ο Χριστός- λένε τώρα – είναι απλά Ιουδαίος! Αλλάζουν την ιστορία όχι μόνο της Ορθοδοξίας αλλά και της Μ. Βρετανίας. Το ίδιο κάνουν εδώ οι “εθνικιστές”. Επίσημα έγγραφα εκθέτουν πως η CIA ίδρυσε τα ΛΟΚ κ οργάνωσε τους ΓΕΡΜΑΝΟΤΣΟΛΙΑΔΕΣ του εθνικισμού.

     • PUNISHER! says:

      Φιλε δαιδαλε .απ οτι καταλαβα το γνωστικο σου αντικειμενο πρεπει να ειναι θεολογια η φιλολογια .οπως εναι φυσικο σε πολλα δεν μπορω να σε παρακολουθησω.Η πιστη μας ομως δαιδαλε ειναι απλη και κατανοητη.Ο κυριος μας διαλεξε ως αποστολους του απλους ψαραδες και οχι τους εγγραματους ιουδεις και φαρισαιους της εποχης.οσο για τους εθνικιστες της χρυσης αυγης ειναι γνωστη η σχεση τους με το Ερμητικό Τάγμα της Χρυσής Αυγής στην γαλλια υπαρχουν και αναλογα βιντεο

     • ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΚΟΜΝΗΝΟΣ (DEDALOS) says:

      Τα ονόματα που παρέθεσε ο Γιατρός, κατοπινοί ακόλουθοι του Vermes. Εκπροσωπούν την “νέα Ακαδημία” σε ΗΠΑ και Μ. Βρετανία που διδάσκει τον “ΙουδαιοΧριστιανισμό”. Ο βραβευμένος καθ. Davis Hanson έγραψε βιβλίο “Ποιος Σκότωσε τον Όμηρο;”. Καταγγέλει ότι η δυτική ακαδημία τα τελευταία 50 χρόνια ξεφτίλισε τελείως τις κλασσικές σπουδές. Αντί για Όμηρο διδάσκουν αριστερή θολοκουλτούρα. πχ. η Mary Bear κατέχει την έδρα Κλασσικών στο Cambridge. Είναι φεμινίστρια κ γράφει γελοιότητες για τους Έλληνες

     • ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΚΟΜΝΗΝΟΣ (DEDALOS) says:

      PUNISHER εδώ λοιπόν έρχεται το πιο περίεργο. Οι “ελληναράδες” μας λένε πως είναι “κατά του συστήματος” και “κατά του Σιωνισμού”. Αλλά αναγνωρίζουν ως “ειδικούς ακαδημαϊκούς” τους εκπροσώπους του συστήματος! Διαβάζουν αγγλο-αμερικανούς, αλλά αμφισβητούν τον Έλληνα Παπαρρηγόπουλο! Σε μια χρονιά, φέτος, έπεσε η αξιοπιστία των Αμερικ. Πανεπιστήμιων στην κοινή γνώμη κατά ~20 μονάδες! Στον Γιατρό και τους Ελλαδέμπορους η αξιοπιστία τους μένει ακλόνητη. Χέρι που τους ταϊζει… δεν το δαγκώνουν;

     • ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΚΟΜΝΗΝΟΣ (DEDALOS) says:

      Τέλος, Punisher, να προσθέσουμε πως ο Γιατρός κατά καιρούς επικαλείται, δήθεν, τον Παπαρρηγόπουλο. Κολάζ από φράσεις εκτός πλαισίου αναφοράς. Ο Παπαρρηγόπουλος είναι ο εκφραστής της ιστορικής συνέχειας του Βυζαντινού Ελληνισμού. Ο Τόμος 9 (που επικαλείται ο Γιατρός με άθλια κολάζ) αξίζει να διαβαστεί από κάθε Έλληνα. Εκεί γράφει πχ. ότι “Όλες οι επαναστάσεις των τελευταίων τεσσάρων αιώνων σχεδιάστηκαν ή πραγματοποιήθηκαν υπό το κράτος των αναμνήσεων της μοναρχίας στην Κωνσταντινούπολη”

     • ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΚΟΜΝΗΝΟΣ (DEDALOS) says:

      Για τους εγγράμματους φαρισαίους στο Ελλαδιστάν, ο Παπαρρηγόπουλος έγραψε: “Ενώ ο αγράμματος λαός αντιλήφθηκε ότι σε αυτή [την Βυζαντινή αυτοκρατορία της Κων/πολης] οφείλει την ύπαρξη, τη γλώσσα και τη θρησκεία του, οι λόγιοι σχεδόν την αποκήρυξαν.” ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΕΘΝΟΥΣ, Κ. ΠΑΠΑΡΡΗΓΟΠΟΥΛΟΣ Τόμος 9, σελ. 160

     • ΚΙ ΑΝ ΕΙΣΑΙ ΚΑΙ ΠΑΠΑΣ... says:

      Όπως οι αθλιότητες τΰπου “παγανιστής”, “δωδεκαθεϊστης” και “ειδωλολάτρης” αφορούν ΥΒΡΕΙΣ των ΕΞΙΟΥΔΑΪΣΜΕΝΩΝ εν Ελλάδι δοσίλογων και για αυτό προσφωνούνται επιοικώς ως ΙΟΥΔΑΙΟΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ενώ θα τους έπρεπε το ΙΟΥΔΑΙΟ-ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ ! Να σημειωθεί εδώ ότι οΰτε οι ΙΟΥΔΑΙΟΙ δεν έχουν τόσο ΦΑΝΑΤΙΣΜΟ και ΜΙΣΟΣ εναντίον των ΑΡΧΑΙΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ όσο αυτοί οι ΕΦΙΑΛΤΕΣ του πολύπαθου ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ! Όλη η ανθρωπότητα θαυμάζει τους αρχαίους προγόνους μας! Αυτοί τους αποκαλουν παιδεραστες, gay και “κατσικογάμηδες”

     • ΠΑΠΑΠΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ - ΤΟΜΟΣ 356 - ΣΕΛ. 1453 says:

      Ο ΠΑΠΑΡΗΓΟΠΟΥΛΟΣ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΛΟΓΩ ΚΩΝ/ΠΟΛΗΣ ΑΡΑ ΛΟΓΩ ΘΡΗΣΚΕΙΑΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΙΑΤΗΡΗΣΑΜΕ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΠΑΡΞΗ ΜΑΣ; ΑΛΛΙΩΣ ΔΗΛΑΔΗ ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΑΝ ΟΙ ΜΟΝΟΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΜΙΛΟΥΣΑΜΕ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΕΝΩ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΗΤΑΝ Η ΔΙΕΘΝΗΣ ΓΛΩΣΣΑ; ΛΕΕΙ ΚΑΠΟΥ ΟΤΙ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΩΝ ΜΑΜΕΛΟΥΚΩΝ ΜΟΓΓΟΛΩΝ ΟΘΩΜΑΝΩΝ ΜΑΣ ΠΑΡΕΔΩΣΕ Η ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ;

     • ΚΙ ΑΝ ΕΙΣΑΙ ΚΑΙ ΠΑΠΑΣ... says:

      ΡΩΜΗΟΣΥΝΗ 11 Δεκεμβρίου 2017 @ 13:24
      ΠΡΟΣ ΓΙΑΤΡΟ
      Είπα εγώ ότι ο Γιαχβέ δεν είναι ο Ιησούς Χριστός; Εσύ λες ότι ο Γιαχβέ είναι ο εξαποδώ, άρα εξαποδώ=Ιησούς Χριστός
      ΠΟΙΟΙ ΕΙΠΑΜΕ ΛΕΝΕ ΠΟΙΟΥΣ… ΙΟΥΔΑΙΟΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥΣ;;; Μάλλον θα πρέπει να το αλλάξουμε από ότι ΕΣΕΙΣ ΟΙ ΙΔΙΟΙ λέτε!!! Να το κάνουμε λοιπον… ΓΙΑΧΒΕΔΟΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ!!! Ώπα, ΡΗΓΜΑ στα ύφαλα του… (ιουδαίο)ΓΙΑΧΒΕΔΟΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟΥ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ! χαρχαρχαρ

     • ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΚΟΜΝΗΝΟΣ (DEDALOS) says:

      ΠΑΠΑΠΟΥΛΟΠΟΥΛΕ να σου θυμίσω πως όσοι ΕΛΛΗΝΕΣ δεν έμειναν στον Χριστιανισμό έχασαν την ελληνική εθνική ταυτότητα. Ο Παπαρρηγόπουλος είχε απόλυτο δίκιο. Λόγου χάρη οι “Ελληναράδες” ΕΘΝΙΚΟΙ της αρχαιότητας ήταν τσιράκια των Ρωμαίων σε μια ΛατινοΡωμαϊκή αυτοκρατορία. Οι Χριστιανοί έφτιαξαν τον ΕΛΛΗΝΟ-ΡΩΜΑΪΚΗ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑ που μετέφρασε για αιώνες τα αρχαία κείμενα (80% των σημερινών που έχουμε) και ΕΣΩΣΕ την ελληνική γραμματεία.

   • ΓΙΑΤΡΟΣ says:

    dedale ο οδοστρωτήρας της Αληθειας μολις εφτασε
    και αρχισε να αλωνιζει στην ασφαλτο της βλακειας και της ανοησιας. Ολα εσεις τα ορθοΛοξα μυρμηγκακια θα γινετε πιτα κατω απο τις ροδες του και δεν σας σωζει κανενας Θεος της αρχετυπικης μυθοπλασιας.

   • ΓΙΑΤΡΟΣ says:

    Οι εξ αποκαλυψεως γνωση σας ειναι προιον καμενων εγκεφαλων βραχυκυκλωμενων εγκεφαλικων συναψεων αποτελεσμα της αλκοολικης σας φαντασιωσης 2000 ετων ψευτοδιανοουμενε dedale.Mαλλον θα πρεπει να ξαναδιαβασεις την αγια γραφη απο την αρχη.

  • ΓΙΑΤΡΟΣ says:

   Ασχετε Αδαη, ο Χριστος ουτε αγαπαει ουτε συγχωρει. Ειναι πεθαμενος εδω και 2000 χρονια. Η Θεοτητα του ειναι ενας Μυθος και τιποτα αλλο. «Κανένας άνθρωπος δεν εξαπατάται πιο εύκολα από αυτόν που ελπίζει, επειδή βοηθάει ο ίδιος στην εξαπάτησή του.» Jacques-Bénigne Bossuet

   • ΦΦ. says:

    Να σε ρωτήσω κάτι γιατρέ…Διαβάζω τις απόψεις σου στα σχόλια σου και έχω καταλάβει και διόρθωσε με αν κάνω λάθος, πως είσαι ένας άνθρωπος ο οποίος έχει διαβάσει πολύ και γενικά είσαι σκεπτόμενος, σε παρακαλώ πες μου όμως κάτι, έχεις διαβάσει την Αγια Γραφή λες, απλά αναρωτιέμαι, άσχετα απο οτιδήποτε άλλο, αναιρείς τη διδασκαλία Του Χριστού η την αποδέχεσαι αλλα ως εκει;

  • ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΚΟΜΝΗΝΟΣ (DEDALOS) says:

   Αγαπητέ, θα πρέπει να καταλάβεις ότι εδώ δεν γίνεται διάλογος αλλά ΠΟΛΕΜΟΣ ιδεολογικός. Εθνικιστές που έχουν πάρει ΟΡΚΟ (να πειθαρχούν σε Σώρρα, Μιχαλολιάκο κλπ) βρίσκονται σε εντεταλμένη υπηρεσία. Κάποτε είχαμε τον Γιατρό και ανταλάσσαμε δυο τρεις κουβέντες. Τώρα πλάκωσαν και οι τύποι με τα πολλά ψευδώνυμα και έγινε χαμαιτυπείο. Με ρητά του Σενέκα που δεν είπε ποτέ, αλλοιώνουν πηγές, ψεύτικα ιστορικά γεγονόντα (πχ. Ομαδικοί Τάφοι στην Θεσ/νίκη). Με τόσα ψέματα δεν είναι διάλογος είναι πόλεμος.

   • ΚΙ ΑΝ ΕΙΣΑΙ ΚΑΙ ΠΑΠΑΣ... says:

    Κάποτε είχατε ΜΟΝΟ τον γιατρό και του την έπεφταν εκτός από εσένα το μπαζιλιά τώνε Ρομά, το ΝΤΕΝΤΑΛΟ, άλλα τρία τουλάχιστον υποδεέστερα Ρομά και περισσότερο για bullying έμοιαζε, παρά για “διάλογο” με δύο-τρεις κουβέντες! Ποιος να ξεχάσει πανηγυρισμούς δημοτικού με κάτι ΤΟΥΡΟΥΝΤΟΥΝΤΟΥΝ και παιδιάστικες συνθηματικές ηλιθιότητες γηπεδικοΰ τύπου! Οΰτε στοιχειώδεις κανόνες διαλόγου-αντιλόγου δεν κρατοΰσατε! Μπουκάρατε όλοι μαζΐ! Αυτό είδαν κι οι άλλοι και εΐπαν να το κάνουν κυριολεκτικά.. ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ!

    • ΚΟΚΚΙΝΟΓΡΑΜΜΑΤΟΥΛΗΣ ΓΙΔΟΒΟΣΚΟΣ says:

     φιλαρακι εγω τον διαλογο αρχισα να τον παρακολουθω απο το καλοκαιρι.ημουνα ο πρωτος που επιτεθηκε στον τοτε ΑΝΩΝΥΜΟ(σε μενα οφειλεται το βαπτισμα σε Γιατρος).του αντεπιτεθηκα γιατι αυτος πρωτος ειχε ηδη ξεκινησει την επιθεση με κοσμητικα επιθετα εναντιον των πιστων.βεβαια ειχε τροπους,εβριζε με το γαντι που λες.βλεπεις καταγεται απο τα ανακτορα του μπακιγχαμ,ειναι φιδακι.τα ηθελε ο λορδικος ποπουδακος του.στην πορεια ομως γιναμε φιλαρακια.ο Γιατρος απεκτησε το συνδρομο που ερωτευεσαι τον βιαστη

    • ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΚΟΜΝΗΝΟΣ (DEDALOS) says:

     ΠΑΠΑτζή είσαι περίεργο φρούτο. Ό,τι κατηγορείς τους άλλους, μα ακριβώς ό,τι τους κατηγορείς, με ακρίβεια ακριβώς αυτό κάνεις. Ξεκινάς να λες ότι αλλάζουμε ψευδώνυμα… και είσαι ο μόνος που αλλάζει ψευδώνυμα! Τώρα μιλάς για “συνθηματικές ηλιθιότητες γηπεδικοΰ τύπου”???!!! Εσύ; Δηλαδή από όλους… εσύ το γράφεις αυτό; Δεν έχεις γράψει τίποτε άλλο εκτός από γηπεδικά συνθήματα και προσωπικούς χαρακτηρισμούς. Τα “Ρομά”, “γύφτοι” κλπ ποιος τα γράφει συνέχεια; Ο φούφουτος; Έχεις θέμα….

     • ΚΙ ΑΝ ΕΙΣΑΙ ΚΑΙ ΠΑΠΑΣ... says:

      Α όλα κι όλα φωτοκόπια μου, όταν κάποιος γκαρίζει πρέπει να περιμένει γαϊδουρινή απάντηση, όταν βελάζει γιδίσια κι όταν ουρλιάζει ξεφλουδΐζοντας μπανάνες τότε του μιλάς ΜΑΪΜΟΥΔΙΣΤΙΚΑ! Μπανάνα τρως αυτές τις ημέρες ή απαγορεύεται λόγω νηστείας; Ποίμνιο και χαζομάρες, χιμπατζιδαριό έπρεπε να σας αποκαλούν, ΜΙΜΗΤΙΚΟ ΜΑΪΜΟΥΔΑΡΙΟ, με μπόλικη βιβλιογραφία από ουρακοτάγκους συγγραφείς!!! Μόνο αν το είπε ο ΙΟΥΔΑΙΟΠΟΡΔΟΡΟΥΦΗΣ ή ο ΔΙΑΡΡΟΙΟΣ ο Μέγας ο εβραιοχριστιανός, εΐναι πιστοποιημένο! χαχαχαχαχα

 29. Ανώνυμος says:

  Στην τελικη καλυτερα η Ιουδαιοπανθρησκεια παρα να επικρατησει η αρρωστια σας. Αυτο μονο θα μπορουσε να εξαγει καποιος ως λογικο συμπερασμα απο αυτο που γινεται εδω μεσα.

 30. ΡΩΜΗΟΣΥΝΗ says:

  Το Κοινωνικό, Οικονομικό και Πολιτιστικό Κέντρο Ερευνών (SEKAM- Sosyal, Ekonomik ve Kültürel Araştırmalar Merkezi’nin) στην Τουρκία, αποκάλυψε: “Πάντως ο ποιο σωστός όρος δεν είναι “άθεος” αλλά “άθρησκος” το οποίο δέιχνει ότι οι Τούρκοι ψάχνονται. Δεν είναι τυχαίο ότι η Αγία Γραφή πούλησε 8000000 αντίτυπα σε τρία χρόνια! Πολλοί μάλιστα είναι ύποπτοι “κρυπτοχριστιανισμού” αυτός είναι και ο λόγος που ο Ερντογάν βιάζεται να μετατρέψει σε τζαμιά όλες τις χριστιανικές εκλησίες.”

  • ΓΙΑΤΡΟΣ says:

   «Συγκεκριμένα 61% πιστεύουν στην ύπαρξη ενός Θεού, αλλά όχι σε θρησκείες, το 18 τοις εκατό είπε απλά ότι πιστεύει κάπου, το 13 τοις εκατό ότι έχει αμφιβολίες και το 9 τοις εκατό ότι έχει τη δυνατότητα της επιλογής.» http://www.echedoros-a.gr/2013/11/61.html ΟΧΙ ΣΕ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ!!

  • ΓΙΑΤΡΟΣ says:

   Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΑΡΓΟΠΕΘΑΙΝΕΙ. Από έρευνες που έγιναν σε ό,τι αφορά τη σχέση των νέων με την εκκλησία. «Οι Εκκλησίες θα ήταν αρκετά κενές αν οι συνταξιούχοι δεν συμμετείχαν ενεργά, λένε οι νεαροί. Οι Έλληνες δεν βλέπουν κανένα λόγο γιατί θα πρέπει να σηκωθούν την Κυριακή νωρίς το πρωί για να πάνε εκκλησία, τόνισαν οι νεαροί. Οι νεαροί δεν ντρέπονται να ασκήσουν αυτοκριτική. Κατά την γνώμη τους η Εκκλησία μπορεί να πάει άσχημα όταν τα παρόντα ενεργά μέλοι, οι συνταξιούχοι, πεθάνουν.»

    • ΓΙΑΤΡΟΣ says:

     Η σωτηρια εγκειται στο γεγονος οτι οι νεες γενιες αφυπνιζονται και ετσι ο θεος δεν θα χρειαστει να καταστρεψει τον homo sapiens.

   • PUNISHER! says:

    Ειναι γεγονος οτι πολλοι δεν σηκωνονται το πρωι της κυριακης να πανε εκκλησια.Αυτο ομως δεν σημαινει οτι η εκκλησια του χριστου δεν ειναι ζωσα.οτι δεν μιλαει μεσα στις καρδιες των απλων ανθρωπων.Οι σημερινοι ιεραρχες στην πλειοψηφια τους ειναι κενοδοξοι αποστατες και πολλοι απο αυτους μελη μασονικων στοων ροταρυ που εσεις οι σιωνιστες σαν του λογου σου δημιουργησατε !γιαυτο βγαζεις και γλωσσα!λιγα τα ψωμια σας ομως!το φως το αναστασιμο που εσεις δεν πιστευετε θα δωσει την οριστικη λυση!

    • ΓΙΑΤΡΟΣ says:

     PUNISHER! η εκκλησια του Χριστου μιλαει μεσω των εβραικων αλκοολικων φαντασιωσεων σε απλους ανθρωπους του ειδους σου. Σε λιγο αυτο το ανθρωπινο ειδος θα ειναι παρελθον. Εισαι ο τελευταιος των Μοϊκανών και η θεση σου ειναι στο μουσειο.

 31. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΚΟΜΝΗΝΟΣ (DEDALOS) says:

  Καλώς τον Γιατρό! Γράφεις ότι ο Σενέκας είπε «Η θρησκεία θεωρείται από το λαό αληθινή, από τους σοφούς ψεύτικη και από τους ηγεμόνες χρήσιμη.» Σε ποιό κείμενο το έγραψε αυτό ο Σενέκας; Βρε παγαπόντιδες ψευταράδες μόνο τις ιστοσελίδες του Σώρρα διαβάζετε; ΜΟΝΟ ΣΙΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΕΣ ΦΥΛΛΑΔΕΣ; Και ο ΠΑΠΑτζής παρόμοια ψέματα αραδιάζει σε άλλο άρθρο για τον δήθεν ομαδικό τάφο στην Θεσσαλονίκη. Μαζί με τα ΟΥΦΟ των οποίων το καύσιμο έχετε την πατέντα!

   • ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΚΟΜΝΗΝΟΣ (DEDALOS) says:

    Γιατρέ περίμενα από εσένα, που έχεις και παππού ακαδημαϊκό, να είσαι πιο προσεκτικός. Στο έχω ξαναπεί ότι το γνωμικολόγιο ΔΕΝ αποτελεί ιστορική πηγή. Σου έχω ήδη επισημάνει πως γι’αυτό το ρητό του Σενέκα δεν υπάρχει πηγή, το διαδίδουν άθεοι. Αν κάνω λάθος, διόρθωσέ με. Ομοίως δεν έχει πει ο Βολταίρος το πιο δημοφιλές ρητό που του αποδίδει το γνωμικολόγιον. Παρομοίως δεν έχει γράψει και ο Πλάτωνας κάποια από αυτά που του αποδίδει το γνωμικολόγιο.

 32. ΡΩΜΗΟΣΥΝΗ says:

  Ο κάτοχος του βραβείου Nobel φυσικής Charles Townes λέει: Οι επιστημονικές ανακαλύψεις αναδεικνύουν ένα Σύμπαν που ταυτίζεται με τις θρησκευτικές απόψεις. Η Αγία Γραφή από επιστημονικής άποψης είναι αληθινή και μάλιστα υπερβαίνει την σύγχρονη επιστήμη.

 33. ΡΩΜΗΟΣΥΝΗ says:

  Ο μεγάλος φυσικός Isaak Newton, που ανακάλυψε τους νόμους της βαρύτητας λέει: Αυτό το υπέροχο σύστημα του Ήλιου, των πλανητών και των κομητών μπόρεσε να δημιουργηθεί μόνο από το σχέδιο και τη δύναμη του Θεού.

  • ΓΙΑΤΡΟΣ says:

   Ο Ισαάκ Νεύτων πίστευε ότι «το κύριο δόγμα του Χριστιανισμού, η Τριάδα, αποτελούσε παραφθορά η οποία επιβλήθηκε στην Εκκλησία με δολιότητα τον τέταρτο αιώνα από τον Αθανάσιο». Encyclopedia of Science and Religion 2nd ed., Macmillan Reference, 2003, λήμμα «Christianity, Anglican, Issues in Science and Religion»

   • ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΚΟΜΝΗΝΟΣ (DEDALOS) says:

    Η τριάδα ως ονομαστικό δόγμα, δηλαδή το “Αγία Τριάδα” είναι μεταγενέστερο. Όμως η τριάδα ως ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ υπάρχει απ’τον Χριστό. Συμφωνώ με τον Νεύτωνα ότι το “και οι ΤΡΕΙΣ είναι ΕΝ” της ΚΔ δίνει έμφαση στο ΕΝ. Άρα η “αγ. τριάδα” είναι ένα “ιερό όλον” = εν. Απ’τον Ευκλείδη ως τον Γκέντελ βλέπουμε τα μεγαλύτερα επιστ. μυαλά (α) είναι ευσεβείς Πλατωνιστές / Χριστιανοί (β) επιμένουν στην έννοια του όλου/μονάδας. Οι συστημικοί συγγραφείς που διαβάζεις, Γιατρέ, έχουν σακατέψει και το (α) και το (β).

   • ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΚΟΜΝΗΝΟΣ (DEDALOS) says:

    Και ο Αθανάσιος και ο Νεύτωνας έζησαν σε εποχές ΑΚΡΑΙΑΣ ΠΟΛΩΣΗΣ που δέχθηκαν ΠΟΛΕΜΟ από ένα κατεστημένο, και είχαν τον ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ να αντισταθούν. Στα πλαίσια αυτής της πόλωσης και ο Αθανάσιος έγραψε κάποιες υπερβολές και ο Νεύτων σε διαφορετικό ιστορ. πλαίσιο. Φαίνονται ακαταλαβίστικα αν τα μελετήσεις έξω από το ιστορικό πλαίσιο που γράφτηκαν. Πχ. [Νεύτων vs. Καθολικά Δόγματα] και [Αθανάσιος vs. ΕλληνοΡωμαϊκός Παγανισμός].

 34. ΡΩΜΗΟΣΥΝΗ says:

  Ο καθηγητής Richard A. Swenson, του πανεπιστημίου Wisconsin λέει: Ο παντοδύναμος Θεός μας απέδειξε επαρκώς το μεγαλείο Του τόσο στην επιστήμη όσο και στις ιερές γραφές. Το πρόβλημα δεν είναι μια ανεπάρκεια εκ μέρους του Θεού αλλά η θολούρα του νου μας. Ο Einstein μας έχει μιλήσει για την σχετικότητα του χρόνου, σχετικότητα που στην Αγία Γραφή αναφέρεται πολλές φορές όταν πιστοποιεί ότι ο Θεός είναι αιώνιος δηλαδή έξω από τη διάσταση του χρόνου.

  • ΓΙΑΤΡΟΣ says:

   ΑΙΝΣΤΑΙΝ Θεός, Παράγωγο ανθρώπινης αδυναμίας. Βίβλος, Συλλογή σεβαστών μεν αλλά πρωτόγονων και παιδιάστικων μύθων. Θρησκεία, Προσωποποίηση παιδιάστικων προκαταλήψεων.

   • ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΚΟΜΝΗΝΟΣ (DEDALOS) says:

    Ο Αινστάιν έστελνε τηλεγράφημα και το έγραψε αυτό έτσι; Πλήρωνε με τη λέξη; ΟΤΑΝ ΤΟΝ ΡΩΤΗΣΑΝ ΑΝ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΣΕ ΕΝΑΝ «ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΘΕΟ» ΑΠΑΝΤΗΣΕ «such a belief seems to me preferable to the lack of any transcendental outlook» («ΜΙΑ ΤΕΤΟΙΑ ΠΙΣΤΗ ΜΟΥ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΟΥΣΙΑ ΚΑΘΕ ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΗΣ ΠΙΣΤΗΣ»). Πηγή: Jammer, Max (2002). Einstein and Religion: physics and theology. Princeton: Princeton University Press ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ 51

    • ΓΙΑΤΡΟΣ says:

     Αυτή τη χειρόγραφη επιστολή την έστειλε ο Αϊνστάιν από το Πανεπιστήμιο του Πρίνστον στις ΗΠΑ στον γερμανό φιλόσοφο Ερικ Γκούτκιντ, σε απάντηση ενός βιβλίου του τελευταίου με τίτλο «Διάλεξε τη Ζωή: Η Βιβλική Εκκληση για Εξέγερση». Ο Δρ Χόλτον χαρακτήρισε την επιστολή ως “ένα επίτευγμα εύγλωσσου Credo σε σύντομη μορφή”.

 35. ΑΣΧΕΤΟΣ ΑΔΑΗΣ says:

  ΚΑΛΩΣ ΤΟΝ! ΚΟΙΤΑΞΕ ΕΝΑ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ.
  ΒΡΙΣΚΟΜΑΣΤΕ ΤΗΝ 10/12 ,344 ΗΜΕΡΑ ΤΟΥ ΣΩΤΗΡΙΟΥ ΕΤΟΥΣ 2017 ΜΕΤΑ ΧΡΙΣΤΟΝ!Ο ΠΡΟΑΙΩΝΙΟΣ ΙΑΤΡΟΣ , ΥΙΟΣ ΛΟΓΟΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΜΕ ΑΓΑΠΗ ΚΑΙ ΣΥΓΧΩΡΕΣΗ ,ΑΝΑΣΤΑΙΝΕΙ ΟΝΤΟΛΟΓΙΚΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΝΕΚΡΟΥΣ,
  ΑΕΝΑΑ ,ΑΡΚΕΙ ΕΚΕΙΝΟΙ , ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΙΚΑΝΟΙ ΝΑ ΑΝΤΙΛΗΦΘΟΥΝ ΤΗΝ ΑΤΕΛΕΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΖΗΤΗΣΟΥΝ ΘΕΡΑΠΕΙΑ.
  ΙΑΤΡΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΘΕΡΑΠΕΥΕΙ ΠΡΕΠΕΙ ΠΡΩΤΑ ΠΡΩΤΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΖΩΝΤΑΝΟΣ!
  ΝΕΚΡΟΣ ΙΑΤΡΟΣ ΔΕΝ ΘΕΡΑΠΕΥΕΙ,ΟΥΤΕ ΘΕΡΑΠΕΥΕΤΑΙ!

  • ΓΙΑΤΡΟΣ says:

   Αν ο Θεος σας ηθελε ολους υγιεις, τοτε εμεις οι Γιατροι θα ειμασταν ανεργοι. Υπαρχει βεβαια το ενδεχομενο ο Θεος να δοκιμαζει την Πιστη σας, αφηνοντας τον Διαολο να σας αρρωσταίνει κανοντας μας πλουσιους. Δεν θυμασαι τον καημενο τον Ιωβ. Παντως εγω αν ημουν κοντα του δεν θα του ελεγα να βλαστημησει τον Θεο οπως οι φιλοι του, αλλα θα του ελεγα να προσεύχεται ακομα πιο πολυ και θα του πουλαγα κουτες τα μπεταντιν και τα οξυζενέ.

  • ΓΙΑΤΡΟΣ says:

   Ο χριστιανισμος ειναι μια θρησκεια με ημερομηνια ληξης. Εχει ληξει και δεν το εχετε παρει χαμπαρι. Εδω αναγράφεται η ημερομηνια ληξης Ματθ 24.34. Εως ποτε θα περιμενετε την 2 ελευση του; 3000 χρονια; 4000 χρονια; Ο doctor Great Lizard προειδοποιεί. Τα ληγμενα βλαπτουν σοβαρα την υγεια.

 36. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΚΟΜΝΗΝΟΣ (DEDALOS) says:

  Λοιπόν, όταν σε μια κουβένται κάποιος σχολιάζει συνέχεια “καλή μου”, “μυρμηγκάκι”, “γυφτάκι της φυλής ΡΟΜΑ”, “βασιλιάς ιουνταΐο ΝΤΕΝΤΑΛΟΥ”, “διαδοχος του Μεγάλου Ταμτάκου” … χωρίς σταματημό και χωρίς περιεχόμενο… η συζήτηση γειώνεται. Χωρίς moderator και χωρίς κανόνες δεοντολογίας γίνεται ΖΟΥΓΚΛΑ η συζήτηση. Οποιος πιάνεται να αλλάζει ψευδώνυμα ή να αλλοιώνει ιστορικές πηγές κατ’εξακολούθηση θα έπρεπε να μπλοκάρεται. Δεν είναι διάλογος αυτός, είναι βρώμικη εθνικιστική προπαγάνδα.

  • jojogr says:

   δεν ξέρω αν είναι εθνικιστική προπαγάνδα, για να είμαι ειλικρινής μάλλον θέλει να δίνει την εντύπωση εθνικιστή και απλά να διαστρέφει αλήθειες.αν είχα εγώ τόση αφοσίωση στην “γνώση” την προγονική θα φρόντιζα να βγαίνει και μια σοφία στα λόγια μου για να πείθω αν μην τι άλλο. αυτό το πράγμα είναι αλλόκοτο και καμιά σχέση δεν έχει με ελληνική θεώρηση και φιλοσοφία. απλά είναι αλλόκοτο και άρρωστο.

   • ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΚΟΜΝΗΝΟΣ (DEDALOS) says:

    JOJOGR έχεις απόλυτο δίκιο. Αυτή είναι ακριβώς η αποστολή τους, να προσβάλλουν και να γελοιοποιήσουν στην κοινή γνώμη όλα τα σύμβολα του ελληνισμού, και τα αρχαία και τα νέα. Μου κάνει ιδιαίτερη εντύπωση, όπως έγραψα, η εμμονή τους με τον Εωσφορισμό και τα σκοτεινά σύμβολα. Δεν το θεωρώ σύμπτωση που τόσες “εθνικιστικές ομάδες” υμνούν τον Εωσφόρο ως “διαφωτιστή”. Αυτό δεν έχει καμία μα καμία σχέση με την κλασσικό ελληνισμό.

    • ΓΙΑΤΡΟΣ says:

     dedale ο Doctor εχει στρεψει τα Κανονια του προς εσενα, και για γομωση χρησιμοποιεί Εγκυκλοπαιδειες. Το φυτιλι ειναι στα χερια του και μολις αναψει το σπιρτο της Αληθειας θα φας στην Μαπα μια Βικιπαιδεια, μια Δομη, μια Μπριτανικα, και εναν Παπαρρηγοπουλο.

 37. ΑΣΧΕΤΟΣ ΑΔΑΗΣ says:

  Εισαι συνταξιουχος που σκοτωνει την ωρα του παιζοντας λογοπαιγνια ψυχολογιας με ανυποψιαστους σχολιαστες,Αφου σε πείραξε μονο ο χαρακτηρισμός άθεος.Ως ανυποψιατος σχολιαστής σου ζητώ για μια ακόμη φορά,ελπίζω όχι μάταια, να μας περιγράψεις τον θεό σου.
  Τον Θεό μας τον ξέρεις(τρόπος του λέγειν),τον δικό σου
  δεν τον ξέρουμε(τρόπος του λεγειν)!

 38. ΡΩΜΗΟΣΥΝΗ says:

  Στο 1o κεφάλαιο της Γένεσις, ο Μωυσής, παρουσιάζει το Θεό, να δίνει την πρώτη εντολή της Δημιουργίας: «Γεννηθήτω φως» και μετά από το φως να δημιουργείται η ύλη.
  Πως το ήξερε κατ΄αρχήν ο Μωυσής, που έγραψε τη γέννεση (το 1500 π.χ.); Πως είναι δυνατόν να συμπέρανε από μόνος του κάτι τέτοιο; Υπάρχουν και υπήρξαν επιστήμονες τους προηγούμενους αιώνες που ειρωνεύτηκαν την γένεση, ακριβώς γιατί ο Θεός έφτιαξε πρώτα το φως και μετά τον κόσμο.

  • ΡΩΜΗΟΣΥΝΗ says:

   Τι λέει όμως η επιστήμη σήμερα; Το φως αποτελείται από σωμάτια που λέγονται φωτόνια. Ένα τεράστιο πλήθος φωτονίων κινούνται στη διεύθυνση διάδοσης κάθε ακτινοβολίας.
   Τι είναι τα φωτόνια;
   Διαφέρουν από τα υλικά σωμάτια, γιατί δεν έχουν μάζα! Δεν έχουν ούτε ηλεκτρικό φορτίο. Είναι «πακέτα» ενέργειας, πραγματικές άυλες φυσικές οντότητες που μεταφέρουν ενέργεια και ορμή. Δύο από αυτά, αν συγκρουστούν, εξαφανίζονται! Και η ενέργειά τους τι έγινε; Υλοποιήθηκε!

  • ΡΩΜΗΟΣΥΝΗ says:

   Δύο φωτόνια, αν συγκρουστούν, εξαφανίζονται και στη θέση τους εμφανίζονται στοιχειώδη σωματίδια της ύλης, που έχουν μάζα! Χάνεται ενέργεια και εμφανίζεται ύλη!
   Μπορεί λοιπόν να προέλθει ύλη από το φως;
   Ναι έτσι γίνεται, παραδέχονται σήμερα όλοι οι επιστήμονες, χωρίς ίχνος αμφιβολίας, γιατί δεν το έχουν υποθέσει, το έχουν δει να γίνεται μπροστά στα μάτια τους, στο εργαστήριο.

  • ΓΙΑΤΡΟΣ says:

   Σχετικα με τον κ. Λεκατη απο τον οποιο παρεθεσες. Η συγγραφη ενος βιβλιου δεν αποδεικνυει τιποτε. Ο καθενας μπορει να γράψει οτι θελει. Αυτο που εγκυροποιει μια αποψη είναι η δημοσιευση σε επιστημονικο περιοδικο, μια και το κειμενο κρινεται από ειδικους επιστημονες. Και μια τετοια “επιστημονικη ανακαλυψη” του εν λογω συγγραφεα, θα ήταν πρωτοσελιδο σε οποιοδηποτε επιστημονικο περιοδικο αλλά να υποθέσω ότι δεν υπάρχει κάτι τέτοιο…

   • ΡΩΜΗΟΣΥΝΗ says:

    Ο Λεκάτης, μπαίνει σε λεπτομέρειες για να εξηγήσει καλώς ή κακώς, την βάση και την ορθότητα της ΠΔ. Η Αγία Γραφή και κάθε θρησκευτικό βιβλίο δεν είναι επιστημονική διατριβή για δημοσίευση σε περιοδικά. Αυτό που κάνει και θέλει να δείξει είναι το πόσο κοντά βρίσκεται η Γένεσις με την επιστήμη σήμερα. Πράγματα που τα γνωρίσαμε τον 20ο αιώνα, πως είναι δυνατόν να τα γνώριζαν 10 αιώνες π.Χ.

    • ΓΙΑΤΡΟΣ says:

     Ο Λεκάτης με αυθαιρεσίες και αρλουμπες ερμηνευει το εβραικο κοσμοειδωλο με στοχο να δωσει τροφη στις αλκοολικες σας φαντασιωσεις. Οσον αφορα την επιστημη αστο καλυτερα. Απεχει ετη φωτος απο την εβραικη μυθολογικη κοσμοθεαση. «Παρόλο που η βιβλος δεν μας πληροφορει για την ιστορική αρχή του σύμπαντος και του ανθρώπου, μας μαθαίνει τουλάχιστον πώς η Ισραϊλιτική θρησκεία και η ισραηλιτική θεολογία φαντάζονταν την αρχή του σύμπαντος και του ανθρώπου» Jean Bottero, Πρόοδος της ιστορικής έρευνας: Η Β

 39. ΡΩΜΗΟΣΥΝΗ says:

  Ο Μωυσής έγραψε ότι πρώτα γεννήθηκε το φως, και μετά γεννήθηκε ο ήλιος!Πράγματι την πρώτη ημέρα της δημιουργίας είπε ο Θεός «γεννηθήτω φως», και μόλις την τετάρτη ημέρα έφτιαξε τον ήλιο και τη σελήνη. Αυτό είναι απίστευτο, αν σκεφτούμε ότι όλοι οι λαοί εκείνη την εποχή θεωρούσαν τον ήλιο θεό (Βάαλ). Ήταν αδιανόητο να φτιαχτεί πρώτα η γη και μετά ο ήλιος, για κάθε άνθρωπο που έζησε εκείνη την εποχή. Παρόμοιες παρατηρήσεις έγιναν τους περασμένους αιώνες, με ειρωνικά σχόλιαγια το Μωυσή από υλιστές

  • ΡΩΜΗΟΣΥΝΗ says:

   Τι λέει όμως η επιστήμη σήμερα;
   Η επιστήμη σήμερα γνωρίζει χωρίς αμφιβολία, ότι δεν ήταν το φως του ήλιου το πρώτο φως που έλαμψε πάνω στη γη.
   Το φως που υπήρχε πριν από τον ήλιο, η επιστήμη το έχει ονομάσει αρχέγονο φως, και οφείλεται σε συνεχείς ηλεκτρικές εκκενώσεις και άλλους λόγους. Το φαινόμενο που παρατηρούμε και σήμερα και ονομάζεται Βόρειο Σέλας έχει παρόμοια αρχή. Μια αδιάσειστη απόδειξη, είναι τα τεράστια λιθανθρακοφόρα στρώματα.

   • ΓΙΑΤΡΟΣ says:

    Ο λεκατης μας λεει οτι η πρωτη ζωη στην γη φωτιζοταν απο ηλεκτρικές εκκενώσεις και φερνει σαν παραδειγμα το σελας που ειναι γνωστο πως χωρις ηλιο δεν υπαρχει. Τι να πρωτοσχολιασουμε; Κανεις δεν εμαθε σκοποβολη πυροβολώντας το κεφαλι του.

    • ΑΣΧΕΤΟΣ ΑΔΑΗΣ says:

     ΚΑΛΗΜΕΡΑ!Το 1958 σχεδιάστηκε ένα πείραμα με χρήση τριών πυρηνικών εκρήξεων. Εκτοξεύθηκαν σε ύψος 500 χλμ. τρεις μικρές ατομικές βόμβες στο Νότιο Ατλαντικό ωκεανό στα γεωγραφικά πλάτη (νότια) 38° και 50°. Αμέσως μετά τις εκρήξεις και σε χρόνο ενός πρώτου λεπτού της ώρας εμφανίσθηκε στο βόρειο ημισφαίριο, σε προκαθορισμένα γεωγραφικά πλάτη, άλλο Σέλας, που σήμαινε πως τα ηλεκτρόνια της έκρηξης, μετά από ταχύτατο ταξίδι πάνω από την επιφάνεια της Γης, ξαναγύρισαν και δημιούργησαν ΤΕΧΝΗΤΟ ΣΕΛΑΣ!

     • ΓΙΑΤΡΟΣ says:

      Ασχετε Αδαη, το πειραμα αυτο επαληθευσε την θεωρια οτι το Σέλας δημιουργείται απο τα φορτισμενα σωματιδια του Ηλιου. Εδω ο Λεκάτης ερμηνευει το εβραικο κοσμοειδωλο καταληγοντας σε αντιεπιστημονικα δεδομενα. Υπηρχε η Γη και δεν υπηρχε ο Ηλιος; Και οτι τα δεντρα και τα φυτα συντηρουνταν στην ζωη χωρις τον Ηλιο; Και αλλες τετοιες αρλουμπες;

     • ΡΩΜΗΟΣΥΝΗ says:

      Ναι ρε μεγαλόσαυρε, αλλά μη ξεχνάς, υποθέσεις βέβαια κάνουμε, ότι το σύμπαν στην αρχή του ήταν πυκνότερο και οι ηλεκτρομαγνητικές εκκενώσεις άπειρες των απείρων.

   • ΓΙΑΤΡΟΣ says:

    Η εξηγηση του Λεκάτη οτι το φως της πρωτης μερας είναι το αρχέγονο (της μεγαλης εκρηξης) αδυνατει απλουστατα να εξηγησει γιατι ονομαζεται μερα και πως γίνεται με αυτο το φως εσπερα (νύχτα) και ξαναξημερώνει…

    • ΡΩΜΗΟΣΥΝΗ says:

     Αυτό που μπορώ να υποθέσω είναι ότι ο Μωυσής ή ο όποιος συγγραφέας, για να μην σε στεναχωρήσω, κάνει αυτή την αναφορά για να δηλώσει την Ημέρα, τη χρονική δηλαδή διάρκεια της πρώτης φάσης της Δημιουργίας και να την διακρίνει από την δεύτερη φάση και πάει λέγοντας.

     • ΓΙΑΤΡΟΣ says:

      Ρωμηοσυνη, Με υποθεσεις και ερμηνειες προσπαθείτε να βαλετε ταξη στις Εβραικες αρλουμπες. Δεν πειθουν κανεναν πλεον.

     • ΡΩΜΗΟΣΥΝΗ says:

      Ξαναδιάβασε τη Γένεση και εσύ ο ίδιος θα το διαπιστώσεις. Μη ξεχνάς ότι ο Μωυσής απευθυνόταν σε έναν εντελώς αγράμματο λαό που περιπλανιόταν 40 χρόνια στην έρημο και πριν από αυτό ήταν σκλάβοι.

     • ΚΙ ΑΝ ΕΙΣΑΙ ΚΑΙ ΠΑΠΑΣ... says:

      ΡΟΜΑοσύνη, η ΠΔ του Μωσέ ακόμη σε ΑΜΟΡΦΩΤΟΥΣ απευθύνεται είτε αυτοί είναι ΑΓΡΑΜΜΑΤΟΙ είτε ΕΓΓΡΑΜΜΑΤΟΙ! Οι τελευταίοι είναι χειρότερο είδος το οποίο δυστυχώς τα τελευταία χρόνια αυξάνεται ραγδαία! Ο ΕΓΓΡΑΜΑΤΟΣ ΑΜΟΡΦΩΤΟΣ λοιπόν, έχοντας μεγάλη ιδέα για τον εαυτό του ενώ συνολικά έχει ΑΓΝΝΟΙΑ και χαρακτηρίζεται απο έλειψη ΕΥΡΥΤΗΤΑΣ ΓΝΩΣΕΩΝ, ΣΚΕΨΗΣ και ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ! Το επικίνδυνο είναι οτι αυτοί ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ενώ νομίζουν ότι ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ, θεωρώντας εαυτούς ως αυθεντίες! Λίγοι οι ΕΓΓΡΑΜΑΤΟΙ ΜΟΡΦΩΜΕΝΟΙ!

     • ΡΩΜΗΟΣΥΝΗ says:

      Αν στο μορφωτικό εύρος γνώσεων συμπεριλαμβάνονται και κοσμοθεωρίες τύπου Ανδρομέδιων και αστρόπλοιων, τότε δεν θα το συνεχίσω. Θα πάω πάσο.

     • ΡΩΜΗΟΣΥΝΗ says:

      Αν η Γένεση είναι αρλούμπες, τότε τι να πούμε για τις θεογονίες του Ομήρου, του Ησίοδου, του Φερεκύδη, του Ορφέα, του Απολλόδωρου; Μπορούν να σταθούν και να παρααλληλισθούν με την επιστήμη;

     • ΚΙ ΑΝ ΕΙΣΑΙ ΚΑΙ ΠΑΠΑΣ... says:

      Αν θέλεις να συνεχίσουμε έναν σχετικά πολιτισμένο διάλογο, θα κάνουμε συμφωνία! Θα κόψεις τις μαμακΐες με αστρόπλοια και μποΰρδες που κατάλαβες ήδη ότι δεν με αφοροΰν κι εγώ δεν θα σε αντιμετωπίζω σαν προσκυνητή ιερών σκοΰφων, αγίων γυαλιων οράσεως, ευλογημένων σαγιονάρων, λαμπάδων μέχρι το μπόϊ σου για να είναι ακριβή η αγιοδωροδοκία και εικόνων που κλαίνε, και κλάνουν! Γνωρίζεις ότι και στις δύο πλευρές υπάρχει μπόλικη μπουρδολογία στα άκρα! Αν το κάνουμε που..να ξέρεις ότι θα κλάψεις! Διάλεξε

     • ΡΩΜΗΟΣΥΝΗ says:

      Το δικό μου χιουμοράκι σε πείραξε έτσι; Οκ, έδωσες και μία διευκρίνηση τουλάχιστον. Άκου Ντιρλαντά (χαχαχα) σεβαστό αυτό αυτό που λες χωρίς δεύτερη κουβέντα, να συνεχίσουμε όμορφα και σοβαρά. Εγώ τουλάχιστον, αν θυμάσαι, από παλιά σου έλεγα ότι αν έχεις λόγο, αξιοποίησέ τον.

     • ΚΙ ΑΝ ΕΙΣΑΙ ΚΑΙ ΠΑΠΑΣ... says:

      Δεν με πείραξε τίποτε ρε ΙΤΑΛΟΣΥΝΗ, απλά ξεκαθαρίζω τη θέση μου για τη μπουρδολογία ένθεν και ένθεν! Κατάλαβες ήδη ότι μου αρέσει το πείραγμα και ακόμη κι αν χοντραίνει που και που ανεβάζει διαδικτυακή αδρεναλίνη! χαχαχα Τρία πράγματα με χαλάνε μόνο! Αυτό το Ρωμηοσύνη από τότε που το άκουσα πιτσιρίκος και νόμιζα ότι είμαι Ιταλός, αυτό το στυλάκι μαντάμ Σουσού-πολυπράγμων και ειδήμων από τον πνευματικού Μπύθουλα, του ΙΟΥΝΤΕΝΤΑΛΟΥ μπρε και ότι είναι ΔΟΓΜΑ! Νομίζω ότι ΕΛΛΗΝΑΣ και ΔΟΓΜΑ είναι ΕΧΘΡΟΙ

     • ΡΩΜΗΟΣΥΝΗ says:

      Ωραίος. Κοίτα να σου πω την αλήθεια. Παλαιότερα και εμένα με χάλαγε το ΡΩΜΗΟΣΥΝΗ. Αρχικά θα έβαζα το ΕΛΛΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ. Αλλά όταν διάβασα τι σήμαινε ο όρος αυτός για τους σκλαβωμένους Έλληνες, τότε άλλαξα γνώμη. Και σήμερα εμένα με χαλάει ο όρος Γραικός και περισσότερο στα αγγλικά Greek. Δεν θα έπρεπε βέβαια γιατί είναι πανάρχαια ονομασία κι αυτή των Ελλήνων. Όμως σήμερα, τι σημασία δίνουν οι ξένοι στο όνομα αυτό; Τι εννοούν όταν μας έλεγαν Γραικούς; Καταλαβαίνεις.

  • ΡΩΜΗΟΣΥΝΗ says:

   Πριν ακόμη λάμψη ο ήλιος πάνω στη γη, υπήρχαν τεράστια φυτά πάχους όσο το ανθρώπινο σώμα και ύψος άνω των 20 μέτρων, που κατακαλύφθηκαν και δημιούργησαν τεράστιες ποσότητες λιθανθράκων. Ούτε άνθος, ούτε καρποφόρα δέντρα συναντώνται στη λιθανθρακοφόρο περίοδο. Αυτό φανερώνει άμεσα ότι ο ήλιος δεν υπήρχε ακόμη, το κλίμα ήταν υγρό και ομοιόμορφο, χωρίς εποχές και διαφορές, χωρίς ατμοσφαιρικές και κλιματολογικές μεταβολές που οφείλονται στις ηλιακές ακτίνες.

   • ΓΙΑΤΡΟΣ says:

    Στην βιβλο διαβαζουμε οτι ο θεος εφτιαξε τον ηλιο την τεταρτη μερα (μετα την δημιουργία της Γης). Ειναι γνωστο οτι οταν δημιουργείται ενα ηλιακο συστημα πρωτα γινεται η γεννηση του ηλιου και μετα τον πλανητων. Στην αρχη συγκεντρωνονται τα υλικα λογω ελξης και δημιουργουν τον ηλιο, παραλληλα αλλα υλικα περιστρεφονται γυρω απο την αρχικη μαζα και με την παροδο του χρονου σχηματιζουν πλανητες.

    • ΡΩΜΗΟΣΥΝΗ says:

     Δεν θα διαφωνήσω ιδιαίτερα, όμως μια παρατήρηση έχω να κάνω. Λες ότι “Ειναι γνωστο οτι οταν δημιουργείται ενα ηλιακο συστημα …..και με την παροδο του χρονου σχηματιζουν πλανητες.” Για να είναι γνωστό, σημαίνει ότι είναι και επιστημονικά αποδεδειγμένο, δηλαδή είτε με πείραμα, είτε με παρατήρηση. Εδώ, ποιο από τα δύο ισχύει;

     • ΡΩΜΗΟΣΥΝΗ says:

      Και πάλι δεν έχω κάποιο λόγο να διαφωνήσω. Όμως η μελέτη του καθηγητή βασίζεται σε πείραμα, σε παρατήρηση ή απλή εξελικτική υπόθεση; Ιδού το ερώτημα.

     • ΓΙΑΤΡΟΣ says:

      Ρωμηοσυνη θα στο πω απλα. Οι φυσικοι Νομοι υποδηλωνουν οτι ο Πλανητης Γη δεν ηρθε σε υπαρξη πριν το Ηλιακο συστημα. Μαλιστα δύο νέες μελέτες πάνω σε μετεωρίτες με υπολογισμους βασισμενους στη ραδιενεργό διάσπαση ισοτόπων
      δείχνουν πως η Γη σχηματίσθηκε 29 εκατομμύρια χρόνια μετά τη γέννηση του Ηλιακού Συστήματος.

     • ΡΩΜΗΟΣΥΝΗ says:

      Έχεις κολλήσει στο εάν έγινε πρώτα ο Ήλιος ή η Γη. Συμφωνώ μαζί σου. Όμως αν η Γένεση είναι αρλούμπες, τότε τι να πούμε για τις θεογονίες του Ομήρου, του Ησίοδου, του Φερεκύδη, του Ορφέα, του Απολλόδωρου; Μπορούν να σταθούν και να παρααλληλισθούν με την επιστήμη; Κ όχι μόνο των Ελλήνων, αλλά η οποιαδήποτε.

  • ΡΩΜΗΟΣΥΝΗ says:

   Πως όμως βλάστησαν όλα αυτά τα τεράστια φυτά, χωρίς ήλιο; Πρώτα ο Framinzin δημιούργησε στο εργαστήριο φυτά χωρίς ηλιακό φως, με ηλεκτρικές εκκενώσεις. Ο Αύγουστος de la Rive διαπίστωσε ότι το φως από ηλεκτρισμό είναι απόλυτα ικανό για δημιουργία βλάστησης της μορφής που δημιούργησε τα τεράστια κοιτάσματα λιθανθράκων. Υπολογίστηκε ότι χρειάστηκαν 700-800 έτη για το σχηματισμό γαιανθράκων. Ορισμένα στρώματα χρειάστηκαν όμως πολύ περισσότερο χρόνο για να σχηματιστούν.

  • ΡΩΜΗΟΣΥΝΗ says:

   Τα γεωλογικά στρώματα που βρίσκονται πάνω από τα λιθανθρακοφόρα στρώματα, άρα είναι μεταγενέστερα χρονικά, διακρίνονται από τελείως διαφορετικά απολιθώματα (φύκη, ζωόφυτα, οστρακόδερμα, μαλάκια, κοράλλια, κοχύλια κατά εκατομμύρια). Η δημιουργία είχε προχωρήσει στο επόμενο στάδιο λοιπόν.
   Πως ο Μωυσής ήξερε ότι ο ήλιος δεν φώτιζε πάντα τη γη, σε ένα περιβάλλον που θεωρούσε τον ήλιο Θεό; Κανείς ποτέ δεν βρήκε μια εξήγηση, διαφορετική από την αποκάλυψη από το Θεό.

 40. ΡΩΜΗΟΣΥΝΗ says:

  Ο Μωυσής γράφει στη γέννεση, ότι πρώτα δημιουργήθηκαν τα φυτά και τα ζώα, και μετά ο ήλιος! Είναι δυνατό, ακόμη και σήμερα, να υποθέσει ο σύγχρονος απλός άνθρωπος κάτι τέτοιο; Είναι τελείως αδύνατο.
  Όμως, αποδείχτηκε πέρα από κάθε αμφιβολία, έτσι έγινε!
  Ο Μωυσής αναφέρθηκε σε τρεις μεγάλες εμφανίσεις οργανικής ζωής, μιας φυτικής και δύο ζωικών! Η επιστήμη το έχει απόλυτα επαληθεύσει. Όπως επαλήθευσε ότι πράγματι ο άνθρωπος δημιουργήθηκε τελευταίος.

 41. ΡΩΜΗΟΣΥΝΗ says:

  Ο Μωυσής έγραψε ότι πρώτα η γη ήταν καλυμμένη από νερό, και ο Θεός δημιούργησε την ξηρά μετά («συναχθήτω το ύδωρ εις συναγωγήν μίαν και οφθήτω ξηρά»).
  Στον μεσαίωνα όμως οι τότε επιστήμονες έβλεπαν έκπληκτοι τα κοχύλια που υπήρχαν στις κορυφές των βουνών και σε μεγάλα ύψη, και δεν μπορούσαν να ερμηνεύσουν πως βρέθηκαν εκεί. Μάλιστα έκαναν αρκετά παράξενες υποθέσεις.

  • ΡΩΜΗΟΣΥΝΗ says:

   Σήμερα βέβαια γνωρίζουμε πως η γη στο σύνολό της ήταν αρχικά και για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα καλυμμένη από νερό και πως αργότερα εμφανίστηκαν κάποιες λασπώδης ξέρες και τελικά η ξηρά, αφού τα νερά αποτραβήχτηκαν, σταδιακά και πολύ αργά.

  • ΓΙΑΤΡΟΣ says:

   Πρώτα η γη ήταν καλυμμένη από νερό; “Οταν τα ραδιενεργά ισότοπα (Απο τον Ηλιο) εξαντλήθηκαν σιγά σιγά και η παραγωγή θερμότητας ελαττώθηκε, η επιφάνεια του πλανήτη στερεοποιήθηκε και οι υδρατμοί συμπυκνώθηκαν σε βροχή, που δημιούργησε τις θάλασσες.”

   • ΡΩΜΗΟΣΥΝΗ says:

    Πνίγεσαι σε μια κουταλιά νερό. Όταν λέει ότι δημιουργήθηκε η γη, σε αυτό το στάδιο αναφέρεται. Το άλλο με την θάλασσα είναι η συνέχεια για να τονίσει τη μετέπειτα ζωή που θα δημιουργηθεί.

     • ΡΩΜΗΟΣΥΝΗ says:

      Ως ρε μέγιστε, χαχαχα. Όποτε βγάζεις σχόλιο ο νους μου πάει στον Τρελαντώνη του κάθε χωριού. Ξέρεις ντε, το χαζοβιόλι που πετάγεται και λέει τα ίδια και τα ίδια. Χαχαχαχαχαχα. Σε συμπαθώ, αλήθεια σου λέω.

     • ΚΙ ΑΝ ΕΙΣΑΙ ΚΑΙ ΠΑΠΑΣ... says:

      ΡΟΜΑοσύνη, μη μου θυμώνεις μάτια μου! Σχολιάζω ότι βλέπω με λΐγο παραπάνω χιούμορ! Αν τσούζει ακόμη το σβερκάκι και δεν φεύγει η κοκκινίλα, βάλε Aloe Vera! Βλέπεις ότι σε συμπαθώ και θέλω να σε φροντΐζω!

     • ΡΩΜΗΟΣΥΝΗ says:

      Πλέον δεν σου θυμώνω, πραγματικά. Σε συνήθισα. Και με το γιατρό στην αρχή το τι μπινελίκι έπεφτε…

    • ΓΙΑΤΡΟΣ says:

     Ρωμηοσυνη ερμηνευεις το εβραικο μυθολογικο κοσμοειδωλο και βλεπεις μεσα απο τα ματια της Πιστης σου οτι σε βολευει. Δεν υπαρχει καμια επιστημονικη συναινεση σε αυτα που Πιστευεις. Το παραπανω επιστημονικο δεδομενο που παρεθεσα υποδεικνύει την υπαρξη του ηλιου πριν των σχηματισμο των υδατων, αντιθετα απο τα οσα μαρτυρει η κοσμοβλακεια των εβραιων.

 42. ΡΩΜΗΟΣΥΝΗ says:

  Ο Μωυσής αναφέρει πως ο Θεός δίνει την εντολή: «Και είπεν ο Θεός, εξαγαγέτω τα ύδατα ερπετά ψυχών ζωσών και πετεινά πετόμενα επί της γής κατά το στερέωμα του ουρανού» (Γεν. α΄ 20). Η φράση «εξαγαγέτω τα ύδατα» σημαίνει καθαρά μια διαταγή που δόθηκε στα νερά από το Θεό, να βγάλουν έξω στη γη κάτι που ήδη το είχαν μέσα τους, δηλαδή τα ερπετά. «Εξ – άγω» σημαίνει «οδηγώ κάτι πρός τα έξω». Τι έβγαλαν λοιπόν «τα ύδατα… επί της γης»; Τίποτε άλλο από αυτό που είχαν: Τα ψάρια.

  • ΡΩΜΗΟΣΥΝΗ says:

   Με την εντολή του Θεού, ψάρια άρχισαν να βγαίνουν από τη θάλασσα στην ξηρά. Σιγά και παραπατώντας πάνω στα πτερύγιά τους και τις ουρές τους έβγαιναν μια έξω από το νερό και έμπαιναν ξανά πάλι μέσα.
   Έτσι, τα ψάρια έδωσαν αμφίβια ερπετά την πέμπτη ημέρα της δημιουργίας.
   Αλλά δεν σταματούσε εκεί ο λόγος του Θεού.

 43. ΡΩΜΗΟΣΥΝΗ says:

  Ο Μωυσής αναφέρει πως ο Θεός δίνει την εντολή: «Εξαγαγέτω τα ύδατα ερπετά ψυχών ζωσών και πετεινά πετόμενα επί της γής κατά το στερέωμα του ουρανού». Τα ψάρια δεν έδωσαν μόνον ερπετά, έδωσαν και «πετεινά πετόμενα επί της γής». Σύμφωνα με την Αγία Γραφή, τα πρώτα πετεινά, τα πρώτα πουλιά της πέμπτης μέρας είχαν άμεση σχέση με τα ερπετά που εξήγαγαν τα ύδατα.
  Ήταν, δηλαδή, ιπτάμενα ερπετά.

  • ΡΩΜΗΟΣΥΝΗ says:

   Ψάρια, ερπετά, πουλιά, τρία ζωικά είδη πολύ όμοια μεταξύ τους στα ανατομικά και ζωολογικά τους χαρακτηριστικά. Και τα τρία δεν έχουν την ικανότητα να κυοφορούν τους απογόνους τους μέσα στο ίδιο τους το σώμα. Γεννούν αυγά μέσα στα οποία αναπτύσσονται οι απόγονοί τους, έξω από το σώμα της μητέρας τους.

 44. ΡΩΜΗΟΣΥΝΗ says:

  Ο Μωυσής αναφέρει: «Και εποίησεν ο Θεός τα κήτη τα μεγάλα» (Γεν. α΄ 21). Για ποια κήτη μιλάει εδώ η Γένεση; Ασφαλώς όχι γι’ αυτά που εμείς ονομάζουμε κήτη.
  Οι φάλαινες είναι πολύ αναπτυγμένα ζώα, που έχουν την ικανότητα να κυοφορούν τους απογόνους τους μέσα στο ίδιο τους το σώμα, και είναι, επομένως, θηλαστικά, ζώα της έκτης ημέρας.
  Εδώ μιλάει η Γραφή για άλλα κήτη, για τα τεράστια ερπετά, που ονομάζονται δεινόσαυροι.

  • ΓΙΑΤΡΟΣ says:

   Αυτα τα κήτη τα μεγάλα ειναι οι Μεγαλοσαυροι. Ο Γιαχβε εφτιαξε τον προγονο μου απο Ελληνικο κοκκινοχωμα terra rossa, και οταν φυσηξε μεσα του την πνοη της ζωης, αντι να γινει Νεφες μεταμορφωθηκε σε Μεγαλοσαυρο. Τοτε ο Θεος στραβωσε και τον πεταξε εξω απο τον παραδεισο. Θα μπορουσε να τον ειχε καταστρεψει αλλα δεν το εκανε γιατι ειχε πει προηγουμενως στον Διαολο οτι ειναι δικαιος.

  • ΓΙΑΤΡΟΣ says:

   Φοβηθηκε μην φαει τον Αδαμ και απαυτωσει την Ευα και γεμισει ολη η Γη με τους απογονους του απο τους οποιους θα προερχοταν ο προφητευμενος Χριστος. Με τι μουτρα μετα θα αντικριζε τον Διαολο;

 45. ΡΩΜΗΟΣΥΝΗ says:

  Ο Μωυσής αναφέρει: «Και είπεν ο Θεός εξαγαγέτω η γή ψυχήν ζώσαν κατά γένος, τετράποδα και ερπετά και θηρία της γής κατά γένος» (Γεν. α΄ 24). «Εξαγαγέτω η γη». Τα ζώα τής 6ης Δημιουργικής ημέρας. Τα ζώα που περπατούν επάνω στη γη την έκτη μέρα δεν τα παρουσιάζει πια η Αγία Γραφή να έχουν σχέση με τη θάλασσα, αλλά με την ξηρά.
  Τα ερπετά και τα πετεινά, που εμφανίστηκαν επάνω στην ξηρά την πέμπτη μέρα, έχουν προέλευση τη θάλασσα. Τα έδωσε η θάλασσα, βγήκαν μέσα απ’ αυτήν.

  • ΡΩΜΗΟΣΥΝΗ says:

   Τα «τετράποδα» και τα «θηρία της γης» και τα «ερπετά» της έκτης μέρας έχουν πια προέλευση την ξηρά, προήλθαν δηλαδή από ζώα που δεν ζούσαν πλέον μέσα στη θάλασσα, σαν αυτά της πέμπτης μέρας, αλλά επάνω στην ξηρά.
   Τα ζώα της έκτης μέρας, τα «τετράποδα» της Αγίας Γραφής, είναι πολύ όμοια μεταξύ τους, αλλά πολύ διαφορετικά από τα ζώα της πέμπτης μέρας.
   Τα ζώα της πέμπτης μέρας μεγαλώνουν τα έμβρυά τους έξω από το σώμα τους. Τα ζώα της έκτης μέρας μεγαλώνουν τα έμβρυά τους μέσα στο σώμα τους.

  • ΡΩΜΗΟΣΥΝΗ says:

   Η πέμπτη μέρα είναι η εποχή των ερπετών, η έκτη μέρα είναι η εποχή των θηλαστικών.
   Τα ερπετά, βέβαια, (και σ’ αυτά συμπεριλαμβάνονταν όπως είδαμε τα πουλιά που ήταν ιπτάμενα ερπετά), συνέχισαν να υπάρχουν την έκτη μέρα και να αναπτύσσονται μαζί με τα θηλαστικά. Όμως, μαζί με τα παλιά ερπετά, που είχαν στα πλευρά τους τέσσερα πόδια και σέρνονταν μ’ αυτά, υπήρχαν την έκτη μέρα κάτι άλλα ερπετά που δεν είχαν πια καθόλου πόδια και σέρνονταν χωρίς αυτά, τα φίδια.

 46. ΡΩΜΗΟΣΥΝΗ says:

  Ο Μωυσής αναφέρει: «Και εποίησεν ο Θεός τα θηρία της γής κατά γένος, και τα κτήνη κατά γένος αυτών και πάντα τα ερπετά της γής κατά γένος αυτών. Και είδεν ο Θεός ότι καλά» (Γεν. α΄ 25). «Θηρία», «κτήνη», «τετράποδα», «ερπετά της γής», τα ζώα της έκτης μέρας. «Τετράποδα» ονομάζει η Αγία Γραφή όλα τα θηλαστικά, «θηρία» ονομάζει τα σαρκοβόρα θηλαστικά και «κτήνη» τα φυτοφάγα. «Ερπετά της γής» ονομάζει τα ερπετά της ξηράς σε αντιδιαστολή πρός τα ερπετά της θαλάσσης, αυτά που ζούσαν στη θάλασσα.

  • ΓΙΑΤΡΟΣ says:

   Εδω ο Λεκάτης μας λεει οτι τα «θηρια» ειναι τα σαρκοφαγα θηλαστικα αγνοώντας οτι ο Θεος δεν επλασε σαρκοφαγα ζωα. Γενεση 1.30 «και εις πάντα τα ζώα της γης και εις πάντα τα πετεινά του ουρανού και εις παν ερπετόν έρπον επί της γης και έχον εν εαυτώ ψυχήν ζώσαν, έδωκα πάντα χλωρόν χόρτον εις τροφήν. Και έγεινεν ούτω.»

 47. ΡΩΜΗΟΣΥΝΗ says:

  Το βιβλίο της “Γένεσις” μερικά κεφάλαια μετά την εξιστόρηση της Δημιουργίας, αναφέρει πως ο Θεός υποσχέθηκε στον Αβραάμ ότι θα πληθύνει το σπέρμα του σαν την άμμο της θάλασσας και σαν τα άστρα του ουρανού.
  “Καλά”, είπαν οι υλιστές επιστήμονες και φιλόσοφοι προηγούμενων αιώνων, “τι ηλίθια υπόσχεση είναι αυτή!” Η άμμος της θάλασσας είναι αμέτρητη, τα αστέρια του ουρανού όμως είναι γύρω στα 5.000!

  • ΡΩΜΗΟΣΥΝΗ says:

   Έτσι πίστευαν, και κατηγορούσαν το Μωυσή ότι έγραψε ένα «δημώδες διήγημα» και όχι ένα επιστημονικό έργο. Που να ήξεραν ότι ο Μωυσής ήξερε ότι τα αστέρια στον ουρανό ήταν τελικά όση και η άμμος της θαλάσσης!
   Και πραγματικά πως το γνώριζε αυτό ο Μωυσής;

   • ΓΙΑΤΡΟΣ says:

    Ρωμηοσυνη 19:40 Tο βιβλίο της Γένεσης δεν αποτελεί καμιά “πραγματεία” ούτε χρονολογική, ούτε επιστημονική (γεωλογική, βιολογική κ.λπ.) Το σημαντικότερο σημείο της δημιουργίας κρίνεται η αναφορά ότι ο άνθρωπος δημιουργήθηκε “κατ΄ εικόνα και ομοίωση” του Θεού, και με πλήρη εξάρτηση της ζωής του από τον Θεό.
    https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%93%CE%AD%CE%BD%CE%B5%CF%83%CE%B9%CF%82_(%CE%B2%CE%B9%CE%B2%CE%BB%CE%AF%CE%BF)

   • ΓΙΑΤΡΟΣ says:

    Εκεί που οι Έλληνες προκειμένου να περιγράψουν τα βασικά χαρακτηριστικά μιας έννοιας, προτιμούν τη διατύπωση ενός ορισμού, οι Εβραίοι αφηγούνται μια ιστορία. Δεν αποσκοπούν στην παροχή ιστορικών πληροφοριών με τη σημερινή έννοια του όρου. Μιλτιάδης Κωνσταντίνου, «Χίλια χρόνια και μια μέρα. Η συμβολική γλώσσα των αφηγηματικών κειμένων της Π.Δ.», Σύναξη, τ/χ.67 (1998), σελ.104-105

  • ΡΩΜΗΟΣΥΝΗ says:

   Ο Μωυσής μεγάλωσε στην Αίγυπτο. Τι πίστευαν οι Αιγύπτιοι λοιπόν; Ότι οι αστέρες είναι λυχνίες κρεμασμένες από ένα σιδερένιο θόλο στον ουρανό, που κάποια θεϊκή δύναμη, άναβε το βράδυ για να βοηθάει τους ανθρώπους πάνω στη γη! Ο ουρανός, για τους Αιγύπτιους, ήταν ένα σιδερένιο κάλυμμα της γης, πάνω στο οποίο κυλούν τα νερά που περιβάλλουν τη γη.
   Μέσα στις απόψεις αυτές, γεννήθηκε ο Μωυσής, και έγραψε τη γέννεση!

    • ΓΙΑΤΡΟΣ says:

     Κι ομως εχει ξαναγινει. Ο Ρωμηοσυνη ποσταρει σεντονια της οοδε, του Αντιαιρετικου, και οτι αλλη βλακεια βρει, και εγω τα αποδομω. Τωρα τελευταια ομως με τα μετρα που εχει λαβει το Κατοχικα ζοριζεται. Αλλα τι να του κανω εγω. Ας προσεχε!!

     • ΡΩΜΗΟΣΥΝΗ says:

      Αυτά τα λες μόνος σου. Στο προηγούμενο άρθρο την έκανες με ελαφρά πηδηματάκια ευχόμενος και Καλές γιορτές. Και τώρα σου έβαλα δύσκολα, έλα παραδέξου το. Όσον αφορά την ΟΟΔΕ και ότι άλλο, ποιο το πρόβλημα; Μιλάνε χωρίς στοιχεία; Εσύ όταν αραδιάζεις τον κάθε δυτικό προτεστάντη και άθεο ως αυθεντία είναι καλύτερα; Ο άθεος θα μας μιλήσει για τον όποιον Θεό που και εσύ πιστεύεις;

     • ΓΙΑΤΡΟΣ says:

      Ρωμηοσυνη 12:09 η παπαρολογια της οοδε και λοιπων πλανεμενων με τα μυαλα στα καγκελα ειναι Ευκολακι για μενα. Χαλαρουιτα σας πηγαινω, μονο με το 3% της επεξεργαστικης μου ισχυς, διοτι αν ανεβασω το level θα μεινω μονο εγω, ο κι αν εισαι και Παπας, και ο ψυχοπαθης chaoskampf.

  • ΓΙΑΤΡΟΣ says:

   Ο Αρχαιοελληνας Ίππαρχος τακτοποίησε τ’ αστέρια του ουρανού. Έβαλε τα θεμέλια της Τριγωνομετρίας. Ανακάλυψε τον αστρολάβο, και το Θεοδόλιχο, όργανα που χρησιμοποιούνται ακόμα και σήμερα για τον καθορισμό των συντεταγμένων των αστέρων. Ανακάλυψε τον πρώτο καινοφανή (nova) αστέρα. Συνέταξε τον πρώτο κατάλογο με τις θέσεις και τα μεγέθη των απλανών, έργο πολύμοχθο το οποίο θα δίσταζαν να το αναλάβουν και οι ίδιοι οι Θεοί, όπως αναφέρει ο Πλίνιος.

  • ΓΙΑΤΡΟΣ says:

   Επισης ο πατέρας της Αστρονομίας Ίππαρχος κατόρθωσε να προσδιορίσει με μεγάλη ακρίβεια ότι το μέγεθος του ηλιακού ή τροπικού έτους είναι 365,242 ημέρες όταν με την βοήθεια των σύγχρονων ατομικών μας ρολογιών ο σημερινός προσδιορισμός είναι 365,242199!

   • ΡΩΜΗΟΣΥΝΗ says:

    Εννοείται ότι τέτοιες αστρονομικές γνώσεις, μόνο Έλληνες μπορούσαν να αναπτύξουν. Η ΠΔ δεν έχει σκοπό να μας μάθει αστρονομία. Μας πληροφορεί με απλό τρόπο πως δημιουργήθηκε ο κόσμος από τον Θεό.

    • ΚΙ ΑΝ ΕΙΣΑΙ ΚΑΙ ΠΑΠΑΣ... says:

     Πάρτο αλλιώς, κάνεις συνέχεια 8άρια και σβούρες! Τις στροφές 180 μοιρών τις έχεις κάνει καθημερινότητα! Κόψε λίγο θα πάθουμε ίλιγγο! Στο τέλος… ΘΑ ΞΕΡΑΣΟΥΜΕ ΜΑΖΙΚΑ από το μπρος πίσω! Μείνε λίγο σταθερός στις θέσεις σου!!! χαχαχαχα Ζόρικος ο ΓΙΑΤΡΟΣ, έμπλεξες!

     • ΡΩΜΗΟΣΥΝΗ says:

      Τι γυρίσματα κάνω; Πες το πιο συγκεκριμένα. Αν δεν το κατάλαβες, να στο εξηγήσω. Έκανα έναν παραλληλισμό της Γένεσης με την σύγχρονη επιστημονική θεωρία. Δεν μπαίνω σε επιστημονικές λεπτομέρειες. Τόνισα ότι, αξιοθαύμαστο είναι η σχεδόν ταυτόσημη ακολουθία των γεγονότων.

     • ΓΙΑΤΡΟΣ says:

      Ρωμηοσυνη, η βιβλος μας πληροφορει πώς η Ισραϊλιτική θρησκεία και η ισραηλιτική θεολογία φαντάζονταν την αρχή του σύμπαντος και του ανθρώπου. Jean Bottero + Great Lizard. Οσον αφορα την «ταυτόσημη ακολουθία των γεγονότων» βγαλε τις τσιμπλες απο τα ματια σου, και βαλε φέτες αγγουριού. https://st2.depositphotos.com/4678277/9894/i/450/depositphotos_98945526-stock-photo-nice-young-woman-with-cucumbers.jpg

     • ΡΩΜΗΟΣΥΝΗ says:

      Καλή η φώτο, γέλασα. Όμως από την άλλη με απογοητεύεις γιατί περίμενα κάτι πιο επιχειρηματολογικό από εσένα. Δεν πείθεις.

     • ΓΙΑΤΡΟΣ says:

      Ρωμηοσυνη, εσυ δεν πειθεις και ο φιλος σου ο Λεκατης. Εγω στην πειθώ δεν παίζομαι. Να φανταστεις εχω αναπτυξει μια καινουρια θεραπευτικη αγωγη που βασιζεται στην πειθω και οχι στα χημικα φαρμακα. Πειθω τους ασθενεις μου οτι ειναι απολυτως καλα (ασχετα αν εχουν τα μαυρα τους τα χαλια σαν τον chaoskampf) και ως δια μαγειας το 92% αυτων γινονται απολυτως καλα ενω το 8% τρεφεται με χαπια. Στοχος μου ειναι να φτασω το 100% και να κατοχυρώσω την θεραπεια μου για να με παρουν στο κυνηγι οι φαρμακοβιομη

 48. ΡΩΜΗΟΣΥΝΗ says:

  Πώς μπορούσε ο Μωυσής να γνωρίζει τη σωστή σειρά δημιουργίας πριν γίνει ο άνθρωπος; Πως μπορούσε να γνωρίζει όλα αυτά χωρίς την σημερινή επιστημονική έρευνα και γνώση στη διάθεσή του;
  Πως μπορεί να έπεσε τυχαία τόσο μέσα για την σημερινή, επιστημονική αποδεδειγμένη αλήθεια της δημιουργίας, ο Μωυσής, γράφοντας ένα απλό “παραμυθάκι” πριν από χιλιάδες χρόνια;

  • ΓΙΑΤΡΟΣ says:

   Το πρωτο κεφαλαιο της γενεσης προέρχεται από την Ιερατική πηγή ΄΄P΄΄, η οποία γράφτηκε μετά την Βαβυλώνια αιχμαλωσία το (586) π.Χ ενω το δευτερο ανήκει σε αρχαιότερη πηγή, στον Γιαχβιστή (9ος αιώνας π.Χ.) Ερωτηση, μπορεις να μου αποδειξεις οτι το πρωτο κεφαλαιο της γενεσης το εγραψε ο Μωυσης; Για ποιο λογο απουσιαζει το τετραγράμματο;

    • ΓΙΑΤΡΟΣ says:

     Δεν υπαρχει τιποτα το αξιοπεριεργο. Απλα βλεπεις οτι θες να δεις στο Εβραικο Μυθολογικο κοσμοειδωλο. Μεσω της θεολογικης ερμηνειας οι Εβραικες αρλουμπες αποκτουν Θεικη υποσταση, και η αρλουμπολογια μετασχηματίζεται σε Θεολογια. Δηλαδη η Θεολογια της Εβραικης Αρλουμπας.

 49. ΡΩΜΗΟΣΥΝΗ says:

  Οπότε, η μόνη κοσμοθέαση που επιβεβαιώνεται από την επιστήμη είναι η Γένεσις. Κι αυτό διότι ήταν Αποκάλυψη Θεού προς τον άνθρωπο.

  • ΓΙΑΤΡΟΣ says:

   «H παλιά μονολιθική άποψη για τη Βίβλο παρόλο που δεν μας πληροφορει για την ιστορική αρχή του σύμπαντος και του ανθρώπου, μας μαθαίνει τουλάχιστον πώς η Ισραϊλιτική θρησκεία και η ισραηλιτική θεολογία φαντάζονταν την αρχή του σύμπαντος και του ανθρώπου. Δεν μας χρησιμεύει πια για να ανασυνθέσουμε την Ιστορία του κόσμου, διατηρει όμως για εμάς τεράστια αξία για την ανασύνθεση της ιστορίας της ισραηλιτικής σκέψης.” Jean Bottero, Πρόοδος της ιστορικής έρευνας: Η Βιβλική Αρχαιότητα σελ. 237

  • ΓΙΑΤΡΟΣ says:

   “Η κοσμολογία είναι κλάδος της αστροφυσικής που εξετάζει το πώς και γιατί γεννήθηκε το Σύμπαν. Η κοσμολογία έγινε βαθμιαία πειραματική και παρατηρησιακή επιστήμη, αφού πρώτα πέρασε από πολλά στάδια. Ο αρχαίος άνθρωπος δημιούργησε την κοσμολογική ΜΥΘΟΛΟΓΙΑ δημιουργώντας ΜΥΘΟΥΣ πίσω από κάθε φαινόμενο της ζωής του, στην προσπάθειά του να απαντήσει στα παραπάνω ερωτήματα.” https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%9A%CE%BF%CF%83%CE%BC%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%AF%CE%B1

   • ΡΩΜΗΟΣΥΝΗ says:

    Είπε κανείς γιατρέ μου ότι η ΠΔ είναι επιστημονικό βιβλίο; Ακριβώς εδώ είναι το παράξενο. Πώς ο Μωυσής ή όποιος άλλος έγραψε τη Γένεση εκείνη την εποχή και με τις γνώσεις που υπήρχαν τότε, πως έπεσε τόσο κοντά στη σειρά και αλληλουχία της δημιουργίας του σύμπαντος, με αυτά που λέει η επιστήμη. Δεν υπάρχει άλλο ιστορικό ντοκουμέντο. Αν υπάρχει πες μου και εμένα να το μάθω.

  • ΡΩΜΑΙΟΣΥΝΗ + ΙΟΥΔΑΙΟΣΥΝΗ = LOVE FOR ΓΙΑΧΒΕΔΙΣΜΟΣ = ΒΑΘΥΣ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ says:

   Εΐσαι Έλληνας (υποτΐθεται) και ο θρησκευτικός σου φανατισμός αλλά και ίσως ένας ΑΡΧΑΙΟ-ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ που υποκρύπτεται μέσα σου, σε κάνει να αναλώνεις χρόνο και πνεΰμα ώστε να βρεις δικαιολογΐα για να αποδείξεις ότι η κοσμογονΐα του Μωυσή είναι πιο αξιόπιστη σε σχέση με Ησΐοδο και Όμηρο! Έτσι δηλώνεις έμμεσα την ΑΝΩΤΕΡΟΤΗΤΑ ιστορικά των αρχαίων ΙΟΥΔΑΙΩΝ έναντι των αρχαίων ΕΛΛΗΝΩΝ, σαν “ΠΕΡΙΟΥΣΙΟΥ” λαού του Θεού, όπως εσεΐς οι ΙΟΥΔΑΙΟΓΕΝΕΙΣ -και κατά συνέπεια ΙΟΥΔΑΙΟΛΑΤΡΕΣ- πιστεΰετε!

   • ΡΩΜΗΟΣΥΝΗ says:

    Είμαι τόσο ανθέλληνας όσο ήταν και ο Πλάτων,που φυγάδευσε κυριολεκτικά τον Όμηρο από την «Πολιτεία» του, διότι θεώρησε ότι οι ανήθικοί μύθοι για τους θεούς αποτελούν επιζήμια πρότυπα για τους νέους. Τόνισε εμφατικά ότι ο Όμηρος και ο Ησίοδος έπλασαν ψευδείς και ανάξιους μύθους για τους θεούς (Πολιτ. 368Α-383C). Αρνήθηκε ουσιαστικά την πατρώα ειδωλολατρική θρησκεία και προσηλώθηκε στην δική του ιδεατή θεότητα, το «Όντως Όν».

    • ΡΩΜΗΟΣΥΝΗ says:

     Έλεγε με έμφαση: «Ο δή Θεός ημίν πάντων χρημάτων μέτρον άν είη μάλιστα» (Νομ. IV 716e), «Ομοιούσθαι Θεώ» (Πολ. 613Β), «Ο Θεός έχει ταίς χερσίν αυτού τήν αρχήν, το μέσον και το πέρας πάντων των όντων» (Νομ. Δ 713e).

    • ΡΩΜΗΟΣΥΝΗ says:

     Είμαι τόσο ανθέλληνας όσο ήταν και ο Ηράκλειτος. Ζητούσε «εξαγνισμόν από τα είδωλα» και πνευματική λατρεία του θείου (Αποστ.5, Diels). Συνέλαβε την έννοια του ενός Θεού λέγοντας πως « Έν πάντα… εκ πάντων έν καί εξ ενός πάντα…ταυτό τε ζών καί τεθνηκός καί εγρήγορος καί καθεύδον καί νέον και γηραιόν… αγαθόν και κακόν -εν καί ταυτόν-» (Β΄ 50, 10, 88, 58). Καθιέρωσε την πνευματική έννοια του Λόγου ως την υπέρτατη αιτία των πάντων και ως τον πάνσοφο νου που συγκροτεί τον κόσμο και προνοεί γι’αυτόν.

     • ΡΩΜΗΟΣΥΝΗ says:

      Υποστήριζε πως ο Ομηρος και ο Ησίοδος, αποδίδοντας στους θεούς κακίες και ανηθικότητες είχαν ολέθρια επίδρασή στα ήθη των ανθρώπων. Ακόμη στηλίτευσε τον ανόητο ανθρωπομορφισμό, τόνισε την απόλυτη διαφορά ανθρώπου και Θεού (Αποσπ. 88) και απειλούσε όσους έκαναν ανίερες τελετές (Βακχισμός, ιερά όργια, ιερή πορνεία κλπ)

     • ΚΙ ΑΝ ΕΙΣΑΙ ΚΑΙ ΠΑΠΑΣ... says:

      Επικροτώ τα μέγιστα τον ΤΕΡΑΣΤΙΟ Έλληνα Ηράκλειτο και χαίρομαι που διαβάζω από εσένα κάτι θετικό για κάποιον από τους πριν τον εκχριστιανισμό προγόνους μας! Ο Ηράκλειτος λοιπόν, αν μπορούσε να διανοηθεί ότι 2000 χρόνια μετά εσύ βασισμένος στο λόγο του για τον ένα θεό, θα ενοούσες τον παρανοϊκό Γιαχβε των Ιουδαίων και μάλιστα ως ΔΟΓΜΑ που δεν αμφισβητείται και στο όνομα του οποίου Έλληνες θα έβριζαν χυδαία τους ανθρώπους της εποχής του και τις παραδόσεις τους, θα προτιμούσε να κόψει τη γλώσσα του

     • ΓΙΑΤΡΟΣ says:

      Ρωμηοσυνη, 12:24 Ηράκλειτος “Ο Θεός είναι το Όλο και το Όλο είναι ο Θεός, ενώ ο άνθρωπος χωρίς να είναι το Τίποτα είναι ένα Μέρος. Ο κόσμος για τον Ηράκλειτο δεν είναι αποτέλεσμα δημιουργίας ή γένεσης, αλλά προϋπάρχει προαιώνια και περιγράφεται ως ζωντανή φωτιά, η οποία εναλλάξ δυναμώνει και εξασθενεί, χωρίς ποτέ να σβήνει εντελώς.” https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%97%CF%81%CE%AC%CE%BA%CE%BB%CE%B5%CE%B9%CF%84%CE%BF%CF%82

     • ΓΙΑΤΡΟΣ says:

      Ρωμηοσυνη 12:24, “Αυτόν τον κόσμο που είναι ο ίδιος για όλα τα όντα, ούτε κάποιος θεός ούτε άνθρωπος τον έκανε αλλά ήταν πάντα και είναι και θα είναι πυρ αείζωο. που ανάβει με μέτρο και σβήνει με μέτρο” Ηράκλειτος

     • ΓΙΑΤΡΟΣ says:

      Ρωμηοσυνη 12:24, αντικατεστησε το “Είμαι τόσο ανθέλληνας όσο ήταν και ο Ηράκλειτος” με το Ειμαι τοσο ΑΘΕΟΣ όσο ήταν και ο Ηράκλειτος.

    • ΡΩΜΗΟΣΥΝΗ says:

     Είμαι τόσο ανθέλληνας όσο και ο Ξενοφάνης, τόλμησε να αρνηθεί την κρατούσα ειδωλολατρική θρησκεία της εποχής του και να διακηρύξει επίσημα: «Είς Θεός, εν τε θεοίσι καί ανθρώποισι μέγιστος ούτε δέμας θνητοίσι όμοιος ουδέ νόημα». Όμως «πάντα θεοίσ’ ανέθηκαν Όμηρος θ’ Ησίοδος τε… όσσα παρ’ ανθρώποισιν ονείδεα και ψόγος εστίν, κλέπτειν, μοιχεύειν τε και αλλήλους απατεύειν» (Ξενοφ. Απ.,11)! Τους θεούς θεωρούσε εξ ολοκλήρου αποκυήματα της ανθρώπινης φαντασίας, ανάρμοστα για τη θεία φύση.

     • ΡΩΜΗΟΣΥΝΗ says:

      Οπότε φίλε μου, σου επιστρέφω τον χαρακτηρισμό γιατί, εγώ τουλάχιστον, ακολούθησα τις επιταγές των σοφών προγόνων μου που μου είπαν ότι κάτι δεν πάει καλά με την κοσμογονία του Ησίοδου ή του Ομήρου. Τα παράπονά σας σε αυτούς.

     • ΓΙΑΤΡΟΣ says:

      Ρωμηοσυνη 12:29, Ξενοφάνης “Ένας θεός μέγιστος μεταξύ των θεών και των ανθρώπων.” Αν και τούτη η παρατήρηση αντιμετωπίζεται συχνά ως πρωτοποριακή έκφραση του μονοθεϊσμού, μάλλον ο Ξενοφάνης επεδίωξε να δώσει έμφαση όχι στον έναν Θεό αλλά μάλλον τον «ένα» μέγιστο Θεό, άποψη που συναντάμε και στην Ιλιάδα του Ομήρου. Ο Ξενοφάνης στερεί από τους θεούς την ανθρώπινη μορφή και την ανθρώπινη ένδυση. https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%9E%CE%B5%CE%BD%CE%BF%CF%86%CE%AC%CE%BD%CE%B7%CF%82

     • ΑΣΧΕΤΟΣ ΑΔΑΗΣ says:

      “Ο Θεός είναι στο Όλο και το Όλο δεν είναι Θεός, ενώ ο άνθρωπος είναι είναι ένα σημαντικό Μέρος στο τίποτα.”ΘΗΣΚΛΕΙΤΟΣ

  • ΓΙΑΤΡΟΣ says:

   Σύμφωνα με έναν από τους κορυφαίους βιβλικούς αρχαιολόγους του κόσμου. «Ο Πατερας της βιβλικης αρχαιολογιας William Albrigh, μας μίλαγε συχνά για την «αρχαιολογική επανάσταση». Λοιπόν, η επανάσταση έχει έρθει, αλλά όχι με τον τρόπο που σκέφτηκε ο Albright. Οι βιβλικές αφηγήσεις είναι πράγματι «ιστορίες», συχνά φανταστικές και σχεδόν πάντοτε προπαγανδιστικές, που εδώ και εκεί περιέχουν κάποιες έγκυρες ιστορικές πληροφορίες.

 50. Ανώνυμος says:

  Εσεις λετε για το πουτανακι την Θαμαρ και τον πουτανιαρη τον πεθερο ,εγω δεν θα ασχοληθω με δαυτους αλλα με τον γκομενιαρη τον Δαυιδ και την μοιχαλιδα την Βηρσαβεέ .Απο την μοιχευτικη αυτη σχεση προηλθε ο Σολομων οπου ειναι ο κορμος της γενεαλογικης γραμμης του Χριστου. Οταν θα αναστηθει ο Ουριας ο αντρας της Βηρσαβεε που θανατωθηκε με εντολη του Δαβιδ να πας εσυ ρωμηοσυνη να τον ενημερωσεις οτι η ανθρωποτητα ευλογηθηκε απο την πουτανα την γυναικα του και τον γκομενιαρη τον Δαβιδ βασιλια του

  • ΡΩΜΗΟΣΥΝΗ says:

   Είδες κάπου στην ΠΔ να επικροτούνται αυτές οι πράξεις από τον Θεό; Το αντίθετο μάλιστα. Ο κόσμος εκείνη την εποχή ήταν βάρβαρος και για αυτό η ΠΔ παρουσιάζει πολλά τέτοια αίσχη προς γνώση και αποφυγή. Ή νομίζεις ότι η κοσμοθεωρία ημών των Ελλήνων ήταν υπόδειγμα αρετής και καλοσύνης; Όταν οι ίδιοι οι θεοί έπρατταν επαίσχυντες πράξεις και διαστροφής; Είμαστε περήφανοι για τους αρχαίους προγόνους μας, αυτούς που έδωσαν τα φώτα στον πολιτισμό, φιλοσοφία, επιστήμες.

   • ΡΩΜΗΟΣΥΝΗ says:

    Ο μεγάλος ελληνικός πολιτισμός βασίζεται σε αυτά τα τεράστια μυαλά. Αυτοί λοιπόν οι μεγάλοι πατέρες της φιλοσοφίας και της επιστήμης λοιδορούσαν και κορόιδευαν την κοσμοθέαση του Δωδεκάθεου. Ο απλός λαός πίστευε στους αιμομίκτες και κτηνοβάτες θεούς και τα φωτισμένα μυαλά τους περιγελούσαν.

    • ΓΙΑΤΡΟΣ says:

     Η ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΤΟΥ ΣΩΚΡΑΤΗ. «Ω φίλε (αγαπητέ) ΠΑΝ, και σεις άλλοι θεοί, όσοι λατρεύεστε εδώ ,κάνε τε με να γίνω ωραίος εσωτερικά. Τα δε υλικά αγαθά, όσα έχω, κάντε τα να βρίσκονται σε αρμονική σχέση με τις ιδέες μου. Να νομίζω πλούσιο μόνο το σοφό, και να έχω τόση περιουσία, όση θα ήταν αρκετή να έχει και να ανέχεται, όχι άλλος άνθρωπος αλλά ο σώφρων.» Πλάτων (Φαίδρος, 279 B-C)

     • ΑΣΧΕΤΟΣ ΑΔΑΗΣ says:

      ΤΟ ΥΦΟΣ ΤΟΥ ΣΩΚΡΑΤΗ ΟΜΟΙΑΖΕΙ ΝΑ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ ΑΠΑΞΙΩΤΙΚΑ ΣΤΟΝ ΠΑΝ ΣΑΝ ΣΕ ΕΝΑ ΦΙΛΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΤΟΥ ,ΠΟΥ ΤΡΩΕΙ ΣΤΗΝ ΜΑΠΑ,ΕΝΩ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΓΟΥΣΤΑΡΕΙ.ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΖΗΤΕΙ ΕΙΝΑΙ ΟΜΩΣ ΣΕ ΘΕΙΑ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ !
      ” αντιλαμβάνομαι μέσα μου κάτι σαν σημείον θείον και υπερφυσικόν…Τούτο δε, το οποίον ήρχισεν από την παιδικήν μου ηλικίαν, είναι έν είδος φωνής, η οποία ομιλεί και πάντοτε μεν με αποτρέπει, από τούτο το οποίον μέλλω να πράξω, ουδέποτε δε με προτρέπει”ΠΛΑΤΩΝΟΣ ΑΠ.ΣΩΚ31cd

     • ΓΙΑΤΡΟΣ says:

      Ασχετε Αδαη Το μονο απαξιωτικο υφος προς τους Θεους ειναι το δικο σου. «Γιατί σαφέστατα, αν σας έπειθα και σας βίαζα με παρακάλια να παραβείτε τον όρκο σας, θα σας δίδασκα να μην πιστεύετε στην ύπαρξη των θεών και, πράγματι, με την απολογία μου θα επέρριπτα ο ίδιος στον εαυτό μου την κατηγορία ότι δεν πιστεύω στους θεούς. Αλλά αυτό πολύ απέχει από την αλήθεια. Γιατί πιστεύω, Αθηναίοι, πολύ περισσότερο από ό,τι οποιοσδήποτε από τους κατήγορους μου.» Απολογια Σωκρατους [35d]

     • ΑΣΧΕΤΟΣ ΑΔΑΗΣ says:

      ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΠΕΡΙΚΟΠΤΕΙΣ?ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ,ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΜΕ…
      ”Αλλά αυτό πολύ απέχει από την αλήθεια. Γιατί πιστεύω, Αθηναίοι, πολύ περισσότερο από ό,τι οποιοσδήποτε από τους κατήγορους μου, και αφήνω εσάς και το θεό να με κρίνετε και να αποφασίσετε ποιο είναι το καλύτερο να γίνει για μένα και για σας”.ΠΛ Απολ 35d

     • ΓΙΑΤΡΟΣ says:

      Ασχετε Αδαη, Ο Σωκρατης αναφερεται στον Θεο Απολλωνα. «Γιατί για τη δική μου σοφία, αν έχω κάποια κι αν αξίζει τίποτε, θα σας φέρω μάρτυρα τον θεό των Δελφών.» http://www.greek-language.gr/digitalResources/ancient_greek/library/browse.html?text_id=104&page=3 [20e]. Διαβασε Ασχετε της παρεας μηπως και γινεις Σχετικος με το θεμα. «Η άγνοια είναι η αιτία των κακών στους ανθρώπους.» Πλάτων

     • ΑΣΧΕΤΟΣ ΑΔΑΗΣ says:

      ΣΥΓΝΩΜΗ ΤΟ ΚΑΤΗΓΟΡΗΤΗΡΙΟ ΕΛΕΓΕ «Ούς μεν η πόλις νομίζει θεούς , ού ΝΟΜΙΖΩΝ , έτερα δε ΔΑΙΜΟΝΙΑ εισφέρων» .
      ΠΕΡΙΒΟΗΤΟ ΔΑΙΜΟΝΙΟ ΤΟΥ ΣΩΚΡΑΤΗ.
      ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΣΑΡΚΑΖΩΝΤΑΣ ΕΙΠΕ ΝΑ ΘΥΣΙΑΖΤΕΙ
      ΕΝΑΣ ΚΟΚΚΟΡΑΣ ΣΤΟΝ ΑΣΚΛΗΠΙΟ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΘΑΡΙΣΤΕΙ Η ΠΟΛΗ ΑΠΟ
      ΤΗΝ ΑΡΡΩΣΤΙΑ ΠΟΥ ΕΦΕΡΕ Ο ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ.

     • ΡΩΜΗΟΣΥΝΗ says:

      Γιατρούκο μου, ξεκινάς από πάνω με τον Σωκράτη και από κάτω μου γράφεις για τον Ιπποκράτη. Μη συγχύζεσαι. Γιατί θανατώθηκε ο μέγιστος Σωκράτης; “Έτερα καινά δαιμόνια”.

     • ΓΙΑΤΡΟΣ says:

      Ρωμηοσυνη 17:40, “Ουσιαστικό κίνητρο για την καταδικη του, υπήρξε η αντιζηλία του με σημαντικούς άνδρες της εποχής. Ενώ ένας από τους βασικούς λόγους για την κατηγορία του, στην πραγματικότητα ήταν ότι ένας από τους μαθητές του, και μάλιστα από τους πιο σημαντικούς, που είχε πάρει μέρος στην εξουσία των τυράννων. Θα μπορούσε να πει κανείς πως η απόφαση του Δικαστηρίου ήταν νοθευμένη.” https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%A3%CF%89%CE%BA%CF%81%CE%AC%CF%84%CE%B7%CF%82

    • ΓΙΑΤΡΟΣ says:

     Όρκος του Ιπποκράτη «Ορκίζομαι στο θεό Απόλλωνα τον ιατρό και στο θεό Ασκληπιό και στην Υγεία και στην Πανάκεια και επικαλούμενος τη μαρτυρία όλων των θεών ότι θα εκτελέσω κατά τη δύναμη και την κρίση μου τον όρκο αυτόν και τη συμφωνία αυτή.»

    • ΓΙΑΤΡΟΣ says:

     Ο Παρμενίδης αφηγείται τη φιλοσοφική του μύηση από μια θεά που του αποκάλυψε ότι η μόνη αληθινή γνώση είναι η γνώση του Όντος. Ο κόσμος για τον Ηράκλειτο δεν είναι αποτέλεσμα δημιουργίας ή γένεσης, αλλά προϋπάρχει προαιώνια και περιγράφεται ως ζωντανή φωτιά, η οποία εναλλάξ δυναμώνει και εξασθενεί, χωρίς ποτέ να σβήνει εντελώς.

    • ΓΙΑΤΡΟς says:

     Οι χριστιανοί δημαγωγοί Προσπαθούν να μας υποβάλλουν την ιδέα ότι η πλειοψηφία των προγόνων μας ήσαν λίγο βλάκες που πίστευαν σε πολλούς θεούς ενώ τα «μεγάλα φωτισμένα μυαλά» είχαν ανακαλύψει τον ένα και μοναδικό θεό. Δηλαδή προσπαθούν να μας πείσουν ότι έτσι και αλλιώς θα ερχόταν ο χριστιανισμός οπότε μην διαμαρτύρεστε. Δεχθείτε την επιβολή του χριστιανισμού ως φυσιολογική. Φυσικά οι πάντες γνωρίζουν ότι ο χριστιανισμός επεβλήθη με διωγμους.

     • ΚΙ ΑΝ ΕΙΣΑΙ ΚΑΙ ΠΑΠΑΣ... says:

      Επέτρεψ3 μου μια διόρθωση, αν και πιστεύω ότι η οποιαδήποτε παρέμβαση στα σχόλιά σου αποτελεί ιεροσυλία! Αντικατέστησε αν θέλεις ειδικά για την ομάδα των πνευματικών ΡΟΜΑ του site, τον όρο ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ με τα πρέποντα για αυτοΰς ΙΟΥΔΑΪΣΤΕΣ ΕΒΡΑΙΟΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ και ΓΙΑΧΒΕΔΙΣΤΕΣ ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ! Άσχετα αν συμφωνώ εγώ ή εσύ, υπάρχει και η κατηγορΐα των ΕΛΛΗΝΟΠΡΕΠΩΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ ή ΕΛΛΗΝΟΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ, οι οποίοι μπορεΐ να θίγονται με την ΕΞΟΜΟΙΩΣΗ τους με την ΣΥΜΜΟΡΙΑ του “βασιλιά”… ΤΟ ΝΤΕΝΤΑΛΟ ΜΠΡΕ!!! Φιλικά!

    • ΓΙΑΤΡΟΣ says:

     Ζαχα 9 13 «Θα εξεγείρω τα τέκνα σου, ω Σιών, εναντίον των τέκνων των Ελλήνων. 15 Αλλά ο Κυριος ο παντοκράτωρ, θα βοηθήση τους Ιουδαίους και θα εξοντώσουν τους εχθρούς (ελληνες). θα τους καταπιούν, όπως πίνουν τον οίνον, θα γεμίσουν δοχεία από αίμα όπως γεμάται από το αίμα των θυσιαζομένων ζώων.» Ο ΓΙΑΧΒΕ ΚΑΙ ΟΙ ΙΟΥΔΑΙΟΙ ΤΟΥ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ. Ειστε Ελληνες η Εβραιοελληνες;

    • ΚΙ ΑΝ ΕΙΣΑΙ ΚΑΙ ΠΑΠΑΣ... says:

     Αφοΰ τους γουστάρεις τόσο πολύ, τράβα να βοσκήσεις κανένα ποίμνιο σε καμιά στέπα στα suburbs της Χάϊφα, μήπως και βρεις κανένα από τα είδωλά σου τους ΠΕΡΙΤΜΗΜΕΝΟΥΣ και σου δώσει καμιά… “Χαρά”, γιατί τόσο μέλι που στάζεις για αυτούς πρέπει να στο ανταποδώσουν! Ετσι κι αλλιώς στην Ελλάδα εΐσαι για τα γίδια! Άσε μη σε βρει εδώ κανένας “κατσικογάμης” (έτσι δεν λες τους Έλληνες) και σου τη φορέσει! Μας έχεις δείξει πολλές φορές την προτίμησή σου στους περιτμημένους! Εκ σπέρματος Δαυίδ θα τη βρεις!

   • ΚΙ ΑΝ ΕΙΣΑΙ ΚΑΙ ΠΑΠΑΣ... says:

    Άσε πάλι τα σάπια κυρα ΡΟΜΑοσύνη! Ο ΘΕΟΣ φυσικά και όχι μόνο δεν πρέπει να εγκρίνει αλλά ούτε καν να ασχολείται με αυτές τις μικρότητες των θηλαστικών που λέγονται άνθρωποι! Τώρα… ΒΑΣΙΚΗ ΕΡΩΤΗΣΗ την οποία αποφεύγεις να απαντήσεις και κρΰβεσαι: ΑΦΟΥ Ο ΘΕΟΣ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΔΕΝ ΕΠΙΚΡΟΤΕΙ ΑΛΛΑ ΦΑΝΤΑΖΟΜΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΕΙ ΤΙΣ ΜΙΑΡΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑ ΑΙΣΧΗ ΤΗΣ ΘΑΜΑΡ…….. ΓΙΑΤΙ ΣΤΟΥΣ ΓΑΜΟΥΣ ΟΙ ΠΑΠΑΔΕΣ ΠΡΟΤΡΕΠΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΔΑ ΝΥΦΗ ΝΑ ΜΟΙΑΣΕΙ ΣΤΗΝ ΘΑΜΑΡ;;;; Απάντησε ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ!!!

     • ΚΙ ΑΝ ΕΙΣΑΙ ΚΑΙ ΠΑΠΑΣ... says:

      Τι έγινε ιουδαϊκό ρομποτάκι, βραχυκύκλωσες; Ο προγραμματισμός σου δεν προβλέπει απαντήσεις εκτός συστήματος οι οποίες απαιτούν ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΚΡΙΣΗ και ΑΠΟΨΗ; Παρωχημένη τεχνολογία η ιουδαϊκή, προβλέπει κυρΐως παραπομπές και copy paste! Γρήγορα στον τεχνικό για service!!! χαχαχαχαχαχαχα

     • ΡΩΜΗΟΣΥΝΗ says:

      Απλά ο Σωτηρόπουλος τα γνωρίζει και τα λέει καλύτερα από μένα. Εγώ από θεολογία της ΠΔ έχω μαύρα σκοτάδια.

   • ΓΙΑΤΡΟΣ says:

    Ρωμηοσυνη εισαι περηφανος μονο για τους αρχαιους ελληνες φιλοσοφους; Τους προγονους σου (τον απλο λαο) τους αποκληρωσες; Μηπως τους αντικατεστησες με τον Ισραηλ; Δεν εισαι περηφανος για τους ελληνες που κατατρόπωσαν τους Περσες;

    • ΡΩΜΗΟΣΥΝΗ says:

     Γιατρέ μου μιλάμε για πολιτισμό και όχι για ιστορικά γεγονότα. Έτερον εκάτερον. Εννοείται ότι είμαι περήφανος για τους αρχαίους προγόνους μου ως γνήσιος Δωριέας. Μέχρι πρόσφατα ασχολιόμουν (ερασιτεχνικά) με τον μοναδικό και αρχαιότερο επάγγελμα που είναι αποκλειστικά ελληνικό και δεν υπάρχει σε άλλον λαό στην παγκόσμια ιστορία, χάνεται στα βάθη των αιώνων. Ψάξε να το βρεις.

     • ΚΙ ΑΝ ΕΙΣΑΙ ΚΑΙ ΠΑΠΑΣ... says:

      Γεια σου Ρίζο, από που… ΓΥΡΙΖΩ; χαχαχαχαχαχα Άντε ρε πάγαινε στη γωνία για να δεις αν έρχομαι!!! χαρχαρχαρ

     • ΚΙ ΑΝ ΕΙΣΑΙ ΚΑΙ ΠΑΠΑΣ... says:

      Κράτα μικρό καλάθι για το Δωριέας! Όντως οι Οθωμανοί χωρίς κάποιο συμφέρον στα μικρά νησάκια, δεν παρενέβησαν “ιδιαίτερα” (γονιδιακά). Από εκεΐ που κατάγεσαι το big problem ήταν με τους πειρατές και δη τους ΣΑΡΑκηνούς, αυτούς δηλαδή που έσερναν καταγωγή από τη ΣΑΡΑ, κοινώς τους ΙΟΥΔΑΙΟΥΣ! (γιατι υπηρχαν κι ΑΓΑΡηνοι, κοινώς Άραβες). Στην ηπειρωτική χώρα μπορούσε κανείς να κρυφτεί και να ξεφΰγει, στο νησάκι που να πάει! Οι Οθωμανοί μάζευαν φόρους, οι πειρατές ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ! Μπαγάσα το γονίδιο ΦΩΝΑΖΕΙ!

     • ΡΩΜΗΟΣΥΝΗ says:

      Τα μικρά νησάκια είχαν πειρατές όπως και όλα τα νησιά και όλα τα παράλια. Αυτό δεν το ανέφερες. Οι πειρατές όμως στα μικρά νησάκια δεν έμεναν κι ούτε τα είχαν προπύργιο. Πέρναγαν και έφευγαν. Το δικό μου το νησάκι, που σήμερα είναι γνωστό παγκοσμίως για δύο λόγους, είναι το αγριότερο νησί της Ελλάδας. Είχαν λοιπόν πολλά μέρη για να κρυφτούν. Το άλλο είναι ότι η γλώσσα μας είναι μέχρι και σήμερα Δωρική και τραγουδιστική, όπως και των αρχαίων με λεξιλόγιο και γραμματική.

     • ΡΩΜΗΟΣΥΝΗ says:

      Όπως ξεχωρίζει ο Κρητικός έτσι ξεχωρίζει αυτό το νησί που είναι και μοναδικό στην γλώσσα του. Επίσης και τα ονόματά μας και τα μικρά και τα επίθετα είναι μοναδικά και δεν υπάρχουν αλλού. Δεν μιλάω για μένα, αλλά γενικότερα. Έπειτα εμείς έχουμε τον αιγαιοπελαγίτικο πολιτισμό που είναι και ο αρχαιότερος ιστορικά και σας περνάμε. Χαχαχα. Άκουσε όμως σοβαρά τώρα. Παρακάτω.

     • ΡΩΜΗΟΣΥΝΗ says:

      Καταρχήν το Ιουδαιοχριστιανός με προσβάλλει, πρώτα γιατί είμαι Έλληνας που φυλάει Θερμοπύλες από την Τουρκιά και δεύτερον δεν είμαι Ιουδαίος. Όπως το Δωδεκάθεο δεν ήταν αποκλειστικότητα των Ελλήνων, έτσι κι ο Χριστιανισμός όχι μόνο δεν είναι αποκλειστικότητα των Εβραίων, αλλά είμαστε για αυτούς θανάσιμοι εχθροί. Μην μου πεις για ΠΔ, τα είπαμε και τα ξαναείπαμε. Πάμε παρακάτω.

     • ΡΩΜΗΟΣΥΝΗ says:

      Το αποκλειστικό προνόμιο που θέλετε να έχετε, εσείς της αρχαίας λατρείας, να αυτοαποκαλείσθε Έλληνες, εξαιρώντας, αν όχι το 98%, πάντως τη μεγάλη πλειοψηφία, από την ελληνικότητα, μόνο κακό κάνετε σήμερα στην Ελλάδα που περνάει ότι περνάει. Πρώτον δεν σας απαγορεύσαμε σήμερα, εάν θέλετε, να ασκήσετε τα θρησκευτικά σας πιστεύω. Εσείς γιατί μας υβρίζετε;

     • ΡΩΜΗΟΣΥΝΗ says:

      Και δεύτερον, και εσύ και ο φίλος μου ο γιατρός, κατεπανάλυψη λέτε ότι δεν πιστεύετε στον Δία. Έτσι κατάλαβα. Αν κατάλαβα καλά λοιπόν και εμείς το ίδιο σας λέμε. Έτι μας λέτε ότι θαυμάζετε τον αρχαίο ελληνικό πολιτισμό, τους φιλοσόφους, τους μαθηματικούς, τους επιστήμονες, τους τραγωδούς. Εμείς, τα ίδια δεν σας λέμε;

     • ΡΩΜΗΟΣΥΝΗ says:

      Ασχολείστε τώρα για το πως επικράτησε ο χριστιανισμός πριν 1500 χρόνια. Έστω ότι επικράτησε με τον τρόπο που λέτε εσείς ότι επικράτησε, είναι τώρα καιρός για διχόνοιες; Ο χριστιανισμός, πάραυτα, ένωσε τον Ελληνισμό και τον ξαναοδήγησε σε ηρωικές και ένδοξες στιγμές εφάμιλλες με τους αρχαίους προγόνους. Τώρα τι θέλετε; Να μας ξαναχωρίσετε; Δεν το καταλαβαίνεις ότι ακούσια παίζετε το παιχνίδι των σιωνιστών; Εκτός κι αν το κάνετε σκόπιμα.

     • ΡΩΜΗΟΣΥΝΗ says:

      Και τέλος. Έστω ότι περνάει η άποψή σας και γίνεστε 1 και 2 εκατομμύρια. Μπορείς να φανταστείς τι θα συμβεί; Δεν θα μείνει κολυμπιθρόξυλο όρθιο. Θα εξαφανιστούμε δια παντός. Και τότε τα εβραϊκά σιωνιστικά ανθρωποειδή θα γελούν και θα λένε ανέκδοτα… Ήταν κάποτε ένας δωδεκαθεϊστής Έλληνας και ένας Έλληνας Χριστιανός…..

     • ΚΙ ΑΝ ΕΙΣΑΙ ΚΑΙ ΠΑΠΑΣ... says:

      Δηλώνεις ότι ο Χριστός που πιστεύεις ως Θεό είναι ο Γιαχβέ και να σε προσβάλει ο χαρακτηρισμός ΙΟΥΔΑΙΟΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ! Να το κοιτάξεις! Ότι έγινε πριν από 1500 χρόνια έγινε αλλά ότι μπορεί να γίνει σήμερα, ας γίνει! Πάσχετε από ΣΥΝΔΡΟΜΟ ΤΗΣ ΣΤΟΚΧΟΛΜΗΣ όπου ο βιασθείς καταλήγει να αγαπάει τον βιαστή του! ΑΠΟΪΟΥΔΑΪΣΜΟΣ ΠΛΗΡΗΣ θρησκείας και εκκλησίας άμεσα και ΑΠΟΛΥΤΟΣ ΕΞΑΛΛΗΝΙΣΜΟΣ τους ΤΩΡΑ! Με Αβράμηδες και Σάρες-Μάρες, με σπέρματα Δαυίδ, περιτομές θεών και Μακκαβαίους ούτε εκατοστό πίσω!

     • ΡΩΜΗΟΣΥΝΗ says:

      Αφού το πας έτσι λοιπόν στοπεράκι, για παρέθεσέ μας εδώ από την βιβλιογραφία σου πηγές Ελλήνων που γράφουν για τον εχθρό Ιουδαίο και τι έλεγαν για αυτούς. Και μετά θα παραθέσω και εγώ τις δικές μου. Για να δούμε ιστορικά, ποιος αποδόμησε τον Ιουδαϊσμό. Και μιλάω για την τότε εποχή. Μην μου κατεβάσεις σημερινούς. Για να δούμε εσείς οι ελληναράδες του κώλου, τι γράφατε για τους δηλωμένους εχθρούς της Ελλάδας. Αφού μας παρέσυραν, δεν μπορεί, όλο και κάποιος κάτι θα έγραφε. Πιάτο από την αρχαιότητα.

     • ΡΩΜΗΟΣΥΝΗ says:

      Και ζητάς και άμεσο εξελληνισμό σήμερα. Αυτό πως θα γίνει; Με την βία ή με την πειθώ; Δείξε μας τον “ελληνικό τρόπο”. Σήμερα τον 21ο αιώνα.

     • ΓΙΑΤΡΟΣ says:

      Ρωμηοσυνη 09:43, ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟΣ ΤΡΟΠΟΣ. Ιστορια ελληνικου εθνους Τομ 9 σελ 63 «Οι εξαγριωμενοι οχλοι (χριστιανοι) στις επαρχιες δεν αρκουνταν στην ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ της λατρειας και ηθελαν να καταστρεψουν και τα ιδια τα οικοδομηματα οπου τελουνταν. ΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ στην εποχη του Θεοδοσιου ΘΡΙΑΜΒΕΥΣΕ ο χριστιανισμος εναντιον της ειδωλολατρειας.»

     • ΓΙΑΤΡΟΣ says:

      Ρωμηοσυνη 09:43, ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟΣ ΤΡΟΠΟΣ. Ιστορια του ελληνικου εθνους τομ 9 σελ 128 «οι ΜΟΝΑΧΟΙ τους κατετρεχαν ειτε οι ιδιοι ειτε δινοντας την συγκαταθεση τους για βαρβαρικες επιδρομες.»

     • ΡΩΜΗΟΣΥΝΗ says:

      Πες μας και για το 2017 τώρα. Κάτι μου λέει ότι ίσως να είσαι και εσύ της ΟΕΑ. Μπορεί όχι πλήρες μέλος, αλλά τύπου “Μπλοκάκι Παροχής Υπηρεσιών”.

     • ΚΙ ΑΝ ΕΙΣΑΙ ΚΑΙ ΠΑΠΑΣ... says:

      ΡΟΜΑ φαίνεσαι για εγγράματος (στην ηλεκτρολογία ίσως) αλλά δίνεις την εντΰπωση ΑΜΟΡΦΩΤΟΥ! Τι σχέση έχει ρε ιουδαιοκεφτέ το σχόλιό μου με τους Ιουδαίους! Αν δεν το έχεις προσέξει είμαι υπέρ της εφαρμογής της πίστεως, των πεποιθήσεων και των παραδόσεων τους αλλά στην Ιουδαία! Δεν γουστάρω να εισάγονται όλα τα παραπάνω χαρακτηριστικά τους στον ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ, Κι αυτοί αγωνίστηκαν για το αντίθετο στην πατρίδα τους! Εσυ δηλαδή, έχεις γενικότερα πρόβλημα με τους Ιουδαίους ακόμη κι αν εκφράζονται στο Ισραήλ

     • ΡΩΜΗΟΣΥΝΗ says:

      Ναι ρε φιλάρα, αλλά όταν γράφεις “ΑΠΟΪΟΥΔΑΪΣΜΟΣ ΠΛΗΡΗΣ θρησκείας και εκκλησίας άμεσα και ΑΠΟΛΥΤΟΣ ΕΞΑΛΛΗΝΙΣΜΟΣ τους ΤΩΡΑ!”, εσύ πως θα το πάρεις; Εμένα μου φαίνεται πολύ επιθετικό.

     • ΚΙ ΑΝ ΕΙΣΑΙ ΚΑΙ ΠΑΠΑΣ... says:

      Οι Ιουδαίοι δεν τόλμησαν ποτέ να συγκρουστούν με τους Έλληνες σε έδαφος εκτός του Ισραήλ και δεν έκαναν ποτέ άμεσα επιθετικές κινήσεις. Προσπαθούν να κυριαρχήσουν παγκόσμια μέσω της επικράτησης του πνεύματος και του πολιτισμού τους. Πείθοντας τους λαούς ότι κατάγονται ιστορικά, πνευματικά (θρησκευτικά) και πολιτισμικά από αυτούς δεν χρειάζεται να δώσουν μάχες, επικρατούν αναίμακτα! Δεν θεωρώ εχθρό κανέναν Ιουδαίο παρά μόνο τον ΔΟΣΙΛΟΓΟ “Έλληνα” που παίζει το παιχνίδι τους εναντίον του λαού του!

     • ΚΙ ΑΝ ΕΙΣΑΙ ΚΑΙ ΠΑΠΑΣ... says:

      Ο ελληνικός τρόπος εξελληνισμού και αποϊουδαϊσμού του ορθόδοξου χριστιανισμού, μπορεί να γίνει ΜΟΝΟΝ ΑΠΟ ΕΣΑΣ που είστε μέσα στους κόλπους των εβραιοπαρμένων του ιερατείου! Μόνο έτσι θα μπορέσετε να εξαγνΐσετε την ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΡΑΣΗ του εβραιόδουλου ιερατείου ανά τους αιώνες! Οδηγείστε την ιεραρχία της εκκλησίας να δημιουργήσει μια ΕΛΛΗΝΟΚΕΝΤΡΙΚΗ-ΕΛΛΗΝΟΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ σΰσταση στη Σύνοδο και μετά αυτοί μπορούν να τα αλλάξουν ΟΛΑ! Μετά θα δείτε την πραγματική ΕΝΩΣΗ των ελλήνων!

     • ΡΩΜΗΟΣΥΝΗ says:

      Καταρχήν συμφωνούμε όλοι ότι οι Εβραίοι με πλάγιους τρόπους προσπαθούν να υποτάξουν τον κόσμο, γιατί θεωρούν ότι είναι ο λαός του Θεού. Και εννοείται ότι αυτή τους η ηλιθιότητα είναι η αιτία των δεινών της ανθρωπότητας και έχουν γίνει ο πιο μισητός λαός. Μας είπες ακόμη, ότι για τον εξελληνισμό των σύγχρονων Ελλήνων που είναι πιόνια του Ιουδαϊσμού λόγω θρησκείας, θα πρέπει αρχικά ο Ιουδαιοχριστιανισμός να γίνει ελληνοχριστιανισμός.

     • ΡΩΜΗΟΣΥΝΗ says:

      Ρε φίλε, τί να σου πω τώρα; Με στεναχωρείς. Στην παγκόσμια εγκυκλοπαίδεια, σε όλους τους επιστήμονες του κόσμου τούτου πιστούς, άθεους, αλλόθρησκους, όλοι μα όλοι θα συμφωνήσουν σε ένα πράγμα. Ότι η Ορθοδοξία είναι ΕΛΛΗΝΟΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΉ 2000 χρόνια τώρα. Ο χριστιανισμός πράγματι ξεκίνησε ως αίρεση των Εβραίων, αλλά το Ελληνικό πνεύμα κατάφερε να το μετατρέψει σε μία καθαρά Ελληνική υπόθεση. Αυτό λοιπόν σε μένα δείχνει ότι δεν γνωρίζεις, γιατί προφανώς δεν ήθελες να μάθεις, τι εστί Ορθόδοξη θεολογία,

     • ΡΩΜΗΟΣΥΝΗ says:

      Δεν γνωρίζεις ούτε τη δομή της Εκκλησίας, ούτε τι έλεγαν πραγματικά οι πατέρες, ούτε βέβαια ασχολήθηκες με την Καινή Διαθήκη. Εγώ καταλαβαίνω ότι ακόμα κι αν ασχολήθηκες με αυτά, το έκανες επιφανειακά, απλά για να βρεις σημεία που θα στηρίξουν την αρνητικότητά σου. Λυπάμαι ειλικρινά. Εγώ δέχομαι ότι είμαι αμόρφωτος και άσχετος αλλά … Μάθετε την ιστορία μας. Που είσαι ρε Μακρυγιάννη, αγράμματος ήσουν αλλά την σοφία σου δεν τη φτάνει κανείς.

     • ΚΙ ΑΝ ΕΙΣΑΙ ΚΑΙ ΠΑΠΑΣ... says:

      Συμφωνώ ότι οι πρόγονοί μας μέσα στη λαίλαπα του βίαιου ΕΞΙΟΥΔΑΪΣΜΟΥ τους από τις αλλοεθνείς αυτοκρατορικές εξουσίες με όπλο τον ιουδαιοχριστιανισμό, προσπάθησαν να αντιδράσουν διαώζοντας στοιχεία της πατρώας παράδοσης μέσα στο επιβληθέν σύστημα! Ο όλος θρησκευτικο-πνευματικός αγώνας όμως είναι παρόμοιοα με τη μάχη ΝΤΟΠΑΣ – ΑΝΤΙΝΤΟΠΙΝΓΚ! Ισως η ορθοδοξία να δημιουργήθηκε ως ΑΝΤΙΝΤΟΠΙΝΓΚ με σκοπό να αποφευχθεί η απόλυτη πνευματική ΝΤΟΠΑ των Ελλήνων από τον ΙΟΥΔΑΪΣΜΟ! Ίσως…

     • ΚΙ ΑΝ ΕΙΣΑΙ ΚΑΙ ΠΑΠΑΣ... says:

      Η ΝΤΟΠΑ πάντα προηγείται του ΑΝΤΙΝΤΟΠΙΝΓ! Ακόμη και αν οι πρόγονοί μας με το ορθοδοξοΑΝΤΙΝΤΟΠΙΝΓΚ προσπάθησαν να αντισταθούν στην ιουδαιοΝΤΟΠΑ, η τελευταία όχι μόνο εξελίχθηκε νωρίτερα ώστε να μην είναι ανιχνεύσιμη αλλά με τη γνωστή τεχνική του ΕΙΣΟΔΙΣΜΟΥ έγινε ΕΝΑ με το αντιντόπινγκ ΚΑΘΙΣΤΩΝΤΑΣ ΠΛΕΟΝ ΤΟ ΙΔΙΟ ΝΤΟΠΑ! Γνωρίζεις πολύ καλά ποια και πόσα είναι τα ιουδαϊκά στοιχεία που πρέπει να αφαιρεθοΰν απο την ορθοδοξία ώστε να ΕΞΑΛΛΗΝΙΣΘΕΙ! Άσε τα ιστορικά της ορθοδοξίαα και πιάσε το παρόν της!

   • ΓΙΑΤΡΟΣ says:

    Ρωμηοσυνη οι θεοί έπρατταν επαίσχυντες πράξεις;
    Ο ΒΡΕΦΟΚΤΟΝΟΣ ΘΕΟΣ ΣΟΥ. Α Σαμουηλ 15.3 «ὕπαγε τώρα καὶ πάταξον τὸν Ἀμαλήκ, καὶ ἐξολόθρευσον πᾶν ὅ, τι ἔχει καὶ μή φεισθῇς αὐτούς· ἀλλὰ θανάτωσον καὶ ἄνδρα καὶ γυναῖκα καὶ παιδίον καὶ θηλάζον καὶ βοῦν καὶ πρόβατον καὶ κάμηλον καὶ ὄνον.» Σαν να λεμε τωρα οτι ο Χριστος σας διαταζει να σκοτωσετε τα βρεφη των 12θειστων. Μπροστα του ο Διας ειναι Αγιος.

   • ΓΙΑΤΡΟΣ says:

    Ο ΘΕΟΣ ΣΟΥ ΜΕ ΤΑ ΔΙΑΣΤΡΟΦΙΚΑ ΔΟΛΟΦΟΝΙΚΑ ΕΝΣΤΙΚΤΑ. Εξοδος 32-27 «Καὶ εἶπε πρὸς αὐτούς, Οὕτω λέγει Κύριος ὁ Θεὸς τοῦ Ἰσραήλ· Ἄς βάλῃ ἕκαστος τὴν ῥομφαίαν αὑτοῦ ἐπὶ τὸν μηρὸν αὑτοῦ· καὶ διέλθετε καὶ ἐξέλθετε ἀπὸ πύλης εἰς πύλην διὰ τοῦ στρατοπέδου, καὶ ἄς θανατώσῃ ἕκαστος τὸν ἀδελφὸν αὑτοῦ καὶ ἕκαστος τὸν φίλον αὑτοῦ καὶ ἕκαστος τὸν πλησίον αὑτοῦ. 28 Καὶ ἔκαμον οἱ υἱοὶ τοῦ Λευΐ καὶ ἔπεσαν ἐκ τοῦ λαοῦ ἐκείνην τὴν ἡμέραν περίπου τρεῖς χιλιάδες ἄνδρες.»

   • ΓΙΑΤΡΟΣ says:

    ΑΝ ΔΕΝ ΜΕ ΥΠΑΚΟΥΣΕΙΣ ΣΕ ΕΦΑΓΑ ΛΑΧΑΝΟ. Δευτ 28.15-34 » Εάν δεν υπακούσεις επιμελώς στην φωνή του Κυρίου του θεού σου, για να προσέχεις να εκτελείς όλες τις εντολές του και τα διατάγματά του τα οποία εγώ σε προστάζω σήμερα, όλες αυτές οι κατάρες θα έλθουν πάνω σου και θα σε βρούν… Ο Κύριος θα φέρει πάνω σου θανατικό… θα σε χτυπήσει με πυρετό, ρίγος, ερεθισμό, μαρασμό, φλόγωση και με μαχαίρι… θα σε καταδιώκει εωσού αφανισθείς.» κτλ

   • ΓΙΑΤΡΟΣ says:

    Για ενα σφαλμα που εκανε ο Δαβιδ ο Θεος σκοτωσε 70000 απο τον λαο του. Οταν ο Δαβιδ ειπε στον Θεο ΤΙ ΦΤΑΙΞΑΝΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΠΡΟΒΑΤΑ; εμενα επρεπε να θανατωσεις τοτε εκεινος του εδωσε οδηγιες πως να φτιαξει ενα θυσιαστηριο για να αρχισει τις θυσιες μεχρι να του φυγει ο θυμος.Β Σαμουηλ 24.10-25

   • ΓΙΑΤΡΟΣ says:

    Ενας θεος που προαγει την δουλεια, σκοτωνει μικρα παιδια, σκοτώνει αθωους ανθρωπους οπως τους 70000 για το σφαλμα του δαυιδ, εκβιαζει ανθρωπους να σκοτωσουν τα αδελφια τους και τους φιλους τους, απειλει τους ελληνες με αφανισμο απο τον εκλεκτο του λαο, και στο τελος οταν θα ερθει (να μου τρυπησεις την μυτη) θα βγαλει ενα κοφτερο σπαθι απο το στομα του και θα σφαξει οσους δεν τον πιστεψαν, εεε αυτος δεν ειναι Θεος αγαπης, αλλα ενας εκβιαστης τραμπουκος «θεος» οπου μπροστα του ο Διας ειναι Αγιος.

    • ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΚΟΜΝΗΝΟΣ (DEDALOS) says:

     Γιατρέ δεν είσαι ακριβολόγος. Ο Θεός της ΠΔ δεν πιστεύεις ότι υπάρχει. Άρα “ο Θεός προάγει τη δουλεία” είναι αδόκιμο από μέρος σου. Αυτό που έπρεπε να γράψεις είναι ότι “οι πιστοί σε αυτόν τον Θεό, οι Εβραίοι στην ΠΔ και οι Χριστιανοί στην ΚΔ προήγαν τη δουλεία”. Και μετά να μας δείξεις και τις συγκριτικές μελέτες. Να μας δείξεις πχ. ότι οι Έλληνες δεν είχαν δούλους και εισήγαγαν τη δουλεία οι χριστιανοί που πίστεψαν σε αυτόν τον “απαράδεκτο Θεό”. Τότε, θα ήσουν επιστήμων. Τώρα είσαι παπατζής.

     • ΓΙΑΤΡΟΣ says:

      Ο ΘΕΟΣ ΣΟΥ DEDALE ΔΙΕΤΑΞΕ ΚΑΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΕ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ. Λευιτικων 25.44-46 «Ὁ δὲ δοῦλός σου καὶ ἡ δούλη σου, ὅσους ἄν ἔχῃς, ἀπὸ τῶν ἐθνῶν τῶν πέριξ ὑμῶν, ἐκ τούτων θέλετε ἀγοράζει δοῦλον καὶ δούλην. 45 Καὶ ἐκ τῶν υἱῶν ἔτι τῶν ξένων τῶν παροικούντων μεταξὺ σας, ἐκ τούτων θέλετε ἀγοράζει καὶ ἐκ τῶν συγγενειῶν αὐτῶν αἵτινες εἶναι μεταξὺ σας, ὅσοι ἐγεννήθησαν ἐν τῇ γῇ ὑμῶν· καὶ θέλουσιν εἶσθαι εἰς ἐσᾶς εἰς ἰδιοκτησίαν.46 Καὶ θέλετε ἔχει αὐτοὺς κληρονομίαν διὰ τὰ τέκνα σας ὕστερον ἀπὸ σᾶς»

   • ΓΙΑΤΡΟΣ says:

    ΑΠΟΛΟΓΙΑ ΣΩΚΡΑΤΟΥΣ «Γιατί σαφέστατα, αν σας έπειθα και σας βίαζα με παρακάλια να παραβείτε τον όρκο σας, θα σας δίδασκα να μην πιστεύετε στην ύπαρξη των θεών και, πράγματι, με την απολογία μου θα επέρριπτα ο ίδιος στον εαυτό μου την κατηγορία ότι δεν πιστεύω στους θεούς. Αλλά αυτό πολύ απέχει από την αλήθεια. Γιατί πιστεύω, Αθηναίοι, πολύ περισσότερο από ό,τι οποιοσδήποτε από τους κατήγορους μου.» [35d]

 51. Ανώνυμος says:

  Πολεμος γινεται εδω και αρκετο καιρο. Αυτοι ηταν εδω πριν απο τον γιατρο και αυτοι τον καλεσαν εδω περα για να συνεχισει αυτο που αυτοι ξεκινησαν. Καλα χριστουγεννα σε ολους εκτος απο αυτη την ομαδουλα των αρρωστων που τους ευχομαι ασφαλως να βρεθει καποιος καλος φιλοζωος ανθρωπος να τους ευνουχησει για να σωθει η ψυχη τους και να σταματησει η αναπαραγωγη μικροβιων.

  • ΚΙ ΑΝ ΕΙΣΑΙ ΚΑΙ ΠΑΠΑΣ... says:

   Καλά ΓΙΑΧΒΕΔΟΥΓΕΝΝΑ να λές, γιατί 1 Ιανουαρίου γιορτάζετε την ΠΕΡΙΤΟΜΗ του Ιησού, εβρα8κό έθιμο που καταδεικνύει την ΙΟΥΔΑΪΚΟΤΗΤΑ του Θεού αλλά και ο ΡΩΜΗΩΣΥΝΗ δηλώνει παραπάνω ότι πιστεΰει πως ο ΧΡΙΣΤΟΣ-ΘΕΟΣ είναι ο ΓΙΑΧΒΕ! Ωπα, ρήγμα στα ύφαλα του ΙΟΥΔΑΙΟΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΥ;;; χαχαχαχα

  • ΚΙ ΑΝ ΕΙΣΑΙ ΚΑΙ ΠΑΠΑΣ... says:

   Εΰκολες απαντήσεις ζητάς, αλλά πρώτα ΛΑΓΕ θα απαντήσεις σε όλα τα ερωτήματα που ήδη έχεις αφήσει αναπάντητα! Δηλώνεις σε όλους ότι ψάχνεις το ΛΙΟΝΤΑΡΙ να το μαμήσεις κάνοντας τον καμπόσο και μόλις αυτό εμφανΐζεται και σε ρωτάει, λες… “Που και που λέω καμιά μακακία να περάσει η ώρα” και ξαναγίνεσαι… ΛΑΓΟΣ!!! χαχαχαχα

   • ΡΩΜΗΟΣΥΝΗ says:

    Εγώ τα συμπεράσματά μου τα έχω βγάλει. Τώρα αν εσύ φοβάσαι ή ντρέπεσαι να πεις τη γνώμη σου για την ΟΕΑ, δικό σου πρόβλημα και του Καραγεωργίου ΑΝ έχει κοντά του ανθρώπους που ντρέπονται για αυτό που πρεσβεύουν. Αυτό που λέω είναι υποκειμενικό και σίγουρα αν κάνω λάθος για το συμπέρασμά μου και σε προσβάλλει, θα ζητήσω συγγνώμη.

   • ΡΩΜΗΟΣΥΝΗ says:

    Χαίρομαι που τουλάχιστον κάνεις και χιούμορ, γιατί το είχαμε βαρύνει πολύ εδώ μέσα. Με το Ντιρλαντά πάντως γέλασα.

 52. Ανώνυμος says:

  Βασικα εγω θα σας ελεγα να ψαξετε για συμμαχους στα αριστερα και ακομα και στο ΚΚΕ καθως ειναι ξεκαθαρο οτι οι δαιμονες που κατευθυνουν αυτη την αρρωστια εχουν σαν μοναδικο στοχο τον εμφυλιο και δεν υπαρχει κανενα αλλο θεμα και το θεμα δεν ειναι μονο η θρησκεια. Αμα δεν ηταν αυτοι ποιο ευκολα θα μπορουσατε να κανετε στην ακρη και τους παπαδες. Υπαρχουν πολλοι λογοι που υπαρχουν αυτοι. Γιατι βασικα αμα φυγεις απο το μαντρι θα σε φαει ο λυκος και αυτο λειτουργει και για τα κομματα.

  • ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΚΟΜΝΗΝΟΣ (DEDALOS) says:

   “Υπαρχουν πολλοι λογοι που υπαρχουν αυτοι. Γιατι βασικα αμα φυγεις απο το μαντρι θα σε φαει ο λυκος και αυτο λειτουργει και για τα κομματα.”… ΦΙΛΕ ΤΑ ΕΙΠΕΣ ΟΛΑ!

 53. Ανώνυμος says:

  Βασικα τι να περιμενει καποιος απο ενα λαο που εχει βαλει την Χ.Α στην βουλη ως τριτο κομμα; Η κατασταση ειναι πραγματικα τραγικη και αμα δεν αλλαξει κατι δραστικα δεν προκειται να σταματησει να σκοτεινιαζει ο ουρανος και η ψυχη σας. Αμα δεν δημιουργηθει ενας νεος πυρηνας αξιων δεν υπαρχει μελλον και το καλυτερο που θα μπορουσε να σας συμβει ειναι ενας πολεμος να τον χασετε και να βαλετε εναν αφεντη ξενο πανω απο το κεφαλι σας οπως για παραδειγμα οι Ρωσοι για να γλυτωσετε απο τους “πατριωτες”

 54. ΠΙΣΤΟΣ says:

  ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΜΕΡΕΣ ΕΚΤΙΘΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΤΩΝ ΣΕΡΡΩΝ ΤΑ ΔΩΡΑ ΤΩΝ ΜΑΓΩΝ. ΓΙΑΤΙ ΗΤΑΝ ΜΑΓΟΙ – ΕΙΧΑΝ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗ ΜΑΓΕΙΑ; ΑΝ ΗΤΑΝ ΑΣΤΡΟΛΟΓΟΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟΥΣ ΕΛΑΓΑΝ ΜΑΓΟΥΣ ΚΑΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΙ ΤΗΝ ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ Ή ΤΗ ΜΑΓΕΙΑ;

  • ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΚΟΜΝΗΝΟΣ (DEDALOS) says:

   Μάγιστρος ήταν ανώτατο αξίωμα της πολιτείας στην ύστερη Ρωμαϊκή και τη Βυζαντινή Αυτοκρατορία. Η λέξη “Μάγος” δηλαδή είχε ανέκαθεν και διοικητικό χαρακήρα. Ο Δανιήλ λόγου χάρη κατείχε ανώτατο αξίωμα και ήταν “μάγος” στην Περσική Αυτοκρατορία. Οι μάγοι κατά τη γέννηση του Ιησού πιθανόν να ήταν αξιωματούχοι από την Περσία. Γι’αυτό, ίσως, έχει νόημα που συνάντησαν τον Ηρώδη και του ανακοίνωσαν επίσημα τη γέννηση ενός βασιλιά (Χριστός), καθώς ήταν ομολογοί του. Η Περσία ήταν μονοθεϊστικό βασίλειο.

  • ΡΩΜΗΟΣΥΝΗ says:

   Η λέξη αυτή χρησιμοποιούταν και για να δηλώσει μια κάστα ιερέων και σοφών μεταξύ των Μήδων (των Περσών) και των Βαβυλώνιων, των οποίων η εκπαίδευση ήταν, μεταξύ άλλων, η αστρονομία και οι φυσικές επιστήμες. Σ’ αυτήν ακριβώς την κάστα ανήκαν και οι Μάγοι που επισκέφτηκαν τον Χριστό. Βασικά ήταν ζωροάστρες στο θρήσκευμα. Καμία σχέση δεν έχουν με τον σημερινό όρο της μαγείας=σατανισμός.

   • ΠΙΣΤΟΣ says:

    Η ΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ ΟΜΩΣ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ ΤΩΝ ΑΣΤΡΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΝΟΜΩΝ ΤΗΣ ΦΥΣΙΚΗΣ. ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΠΟΥ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΣΤΗ ΓΗ. ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙ Η ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ. ΤΕΛΙΚΑ ΗΤΑΝ ΑΣΤΡΟΝΟΜΟΙ Η ΑΣΤΡΟΛΟΓΟΙ. ΟΙ ΖΩΡΟΑΣΤΡΕΣ ΠΙΣΤΕΥΑΝ ΣΤΗΝ ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ. ΑΝ ΗΤΑΝ ΑΣΤΡΟΛΟΓΟΙ ΤΟΤΕ Η ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΙ ΤΗΝ ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ. ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ;

    • ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΚΟΜΝΗΝΟΣ (DEDALOS) says:

     Ο Χριστός παροτρύνει να μελετούμε τα σημεία των καιρών, κ τα σημεία τ ουρανού, αλλά να έχουμε πίστη σε ΕΚΕΙΝΟΝ. Τα σημεία είναι σπάνια, δια αποκάλυψης. Οι Αστρολόγοι δεν έχουν ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ στον Θεό, δεν μελετούν τον Λόγο αλλά δυνάμεις (και σημεία) για να εκπληρώσουν τις επιθυμίες τους (χρήματα, επιτυχία). Μαγεία είναι αυτό, η χρήση πνευματικών δυνάμεων (ή σημείων) για εκπλήρωση επιθυμίας. Οι “Μάγοι” στην ΚΔ φαίνεται να πήγαν εκεί που τους καθοδήγησε ο Θεός. Πήραν ρίσκο χωρίς προσωπικό όφελος.

    • ΡΩΜΗΟΣΥΝΗ says:

     Φίλε μου, ο όρος αστρολογία εκείνη την εποχή δεν είχε την ίδια εννοιολογική σημασία που έχει σήμερα. Τότε ο όρος αστρονομία δεν υπήρχε. Όλοι οι μεγάλοι πατέρες της αρχαιότητας που ασχολούνταν με τα ουράνια σώματα θεωρούνταν αστρολόγοι. Ο όρος αυτός άρχισε να υποβαθμίζεται κατά τον δυτικό μεσαίωνα και την “αναγέννηση”, όπου οι αγράμματοι φράγκοι άρχισαν να εμπλέκουν την αστρολογία με μαγεία.

  • ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΚΟΜΝΗΝΟΣ (DEDALOS) says:

   Η Περσική Αυτοκρατορία θεμελιώθηκε από τον Κύρο τον Μέγα, τον οποίο οι Έλληνες θαύμαζαν (βλ. Κύρου Παιδεία του Ξενοφώντα). Ο Κύρος επίσης υμνείται στην ΠΔ ως παιδί του Θεού. Χρηματοδότησε τον κτίσημο του δεύτερου Ναού του Σολομώντα, όπου ο Ιησούς περπάτησε. Τα Ηνωμένα Έθνη τιμούν τον Κύρο ως θεμελιωτή των ανθρ/νων δικαιωμάτων (κατάργησε τη δουλεία στη Βαβυλώνα). Κάποιοι “Μάγοι” δηλαδή της Περσίας, εκτιμώ, είχαν μπολιαστεί από την πίστη στον αληθινό Θεό. Μετά ήρθε διαφθορά κ άκρατος δεσποτισμός.

    • ΚΙ ΑΝ ΕΙΣΑΙ ΚΑΙ ΠΑΠΑΣ... says:

     Σε ότι έχει να κάνει με Ασιάτες μπορούν να γράφουν μέρες ολόκληρες αυτοί! Έχουν πάθος με ότι Ασιατικό το οποίο εκφράζεται με ΙΟΥΔΑΙΟΛΑΤΡΕΙΑ, σε συνδυασμό με βαθύ ΑΡΧΑΙΟ-ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΣΜΟ (εκτός του Πλάτωνος, του Πυθαγόρος και του Σωκράτους βεβαίως-βεβαίως). Από Θεμιστοκλή ως Λεωνίδα, από Περικλή ως Δημοσθένη, από Επίκουρο ως Ξενοφώντα και χιλιάδες άλλους ΕΠΙΦΑΝΕΙΣ ΑΝΔΡΕΣ ΕΛΛΗΝΕΣ τους αποκαλούν ΠΑΓΑΝΙΣΤΕΣ, ΕΙΔΩΛΟΛΑΤΡΕΣ, ΚΑΤΣΙΚΟΓΑΜΗΔΕΣ κ.α. ενώ τους ΘΑΥΜΑΖΕΙ και τους ΘΕΩΡΕΙ πρότυπα ΟΛΗ Η ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ!

     • ΡΩΜΗΟΣΥΝΗ says:

      Γιατί λες ψέματα; Είπε κανείς τον Σωκράτη, τον Πλάτωνα, τον Λεωνίδα, κατσικογάμιδες ή αιμομίκτες; Τους δώδεκα θεούς ανέφερα. Μην διαστρέφεις τα λεγόμενά μου.

     • ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΚΟΜΝΗΝΟΣ (DEDALOS) says:

      Λοιπόν ΠΑΠΑτζή, η αγραμματοσύνη σας σπάει τα τζάμια της οθόνης του υπολογιστή. Ο ΞΕΝΟΦΩΝΤΑΣ που ήταν ΜΑΘΗΤΗΣ ΤΟΥ ΣΩΚΡΑΤΗ γράφει ότι ο Κύρος “θέλει τους Έλληνες συμμάχους του, όχι γιατί δεν είχε στρατό αλλά γιατί τους θεωρούσε ανώτερους από όλους τους άλλους λαούς” (Κύρ. Αναβ. Ι 7,3) ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ ΑΓΡΑΜΜΑΤΕ

     • ΚΙ ΑΝ ΕΙΣΑΙ ΚΑΙ ΠΑΠΑΣ... says:

      Ρομά μπαζιλιά τώνε ιουνταίωνε το ΝΤΕΝΤΑΛΟ μπρε, κατά τη γνώμη σου ο Ξενοφών ήταν “ΠΑΓΑΝΙΣΤΗΣ’, “ΕΙΔΩΛΟΛΑΤΡΗΣ”, “ΔΩΔΕΚΑΘΕΪΣΤΗΣ” και πίστευε στον “κατσικογάμη” -κατ’εσένα και τους ομοίους σου- ΔΙΑ;

     • ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΚΟΜΝΗΝΟΣ (DEDALOS) says:

      Θα σου πω τι ΔΕΝ ΗΤΑΝ ο Ξενοφών. Δεν ήταν εωσφοριστής τραμπούκος γερμανοτσολιάς. Δεν τα έπαιρνε από τους Πέρσες για να διχάσει και να διαβρώσει την ενότητα στο εσωτερικό της Ελλάδος. Ήταν μαθητής του Σωκράτη, του μεγαλύτερου φιλοσόφου, και όχι μαθητής του στρατηγού της ΟΕΑ ή του Σώρρα. Μην μου συγκρίνεσαι σε παρακαλώ με τον Ξενοφώντα. Αν μη τι άλλο είχε διακριθεί και στον αθλητισμό.

     • ΚΙ ΑΝ ΕΙΣΑΙ ΚΑΙ ΠΑΠΑΣ... says:

      Δεν μου απαντάς ΛΑΓΕ και κρύβεσαι πάλι! Λοιπόν ιουνταίου ΝΤΕΝΤΑΛΟ, γιαχβεδιστή ΠΕΡΙΤΟΜΟΛΑΤΡΗ, πάλι πετάς τη μπάλα στην κερκίδα ΔΟΣΙΛΟΓΕ ΑΝΘΕΛΛΗΝΑ! Θεωρείς ότι ο Ξενοφώντας καθώς και όλοι οι ΗΡΩΕΣ της Ελληνικής ιστορίας ήταν ΕΙΔΩΛΟΛΑΤΡΕΣ, ΔΩΔΕΚΑΘΕΪΣΤΕΣ, ΠΑΓΑΝΙΣΤΕΣ και πίστευαν στον “κατσικογάμη” -όπως εσείς τον λέτε- ΔΙΑ; Μην κρύβεσαι ΑΜΟΡΦΩΤΕ ποντικαρά της Χάϊφα και άσε τις τρίπλες, γιατί έπαιζα ΣΤΟΠΕΡ και θα σου δώσω σετ γόνατο και αστράγαλο στα βρώμικα ιουδαϊκά σου χέρια!

    • ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΚΟΜΝΗΝΟΣ (DEDALOS) says:

     Ο Κύρος έτρεφε ιδιαίτερο θαυμασμό για τους Έλληνες. Ο Ξενοφώντας, μαθητής του Σωκράτη, έγραψε τα Κύρου Παιδεία & Κύρου Ανάβασις. Με τους ανοιχτούς ορίζοντες των προγόνων μας, ο ελληνισμός έγινε οικουμενικός. Το ίδιο έκανε αργότερα ο χριστιανισμός, στην ελληνική γλώσσα. Μιλάμε βέβαια για την οικουμενική σκέψη των φιλοσόφων, και όχι των πιθήκων που τρώνε τις μπανάνες του νεοπαγανισμού.

 55. Ανώνυμος says:

  Ο Κυρος ο Μεγας ημουν ο χρισμενος Βαιλεας του Μαρδουκ που στην Π.Δ και αναφερομαι ως ΜΕσσιας και ηταν το ινδαλμα μου του Μεγα Αλεξανδρου που εδωσα διαταγη για την ανεγερση του Etemenanki του Μαρδουκ εγω. Εγω ειμαι ο Σωτηρας σας και οι τρεις μαγοι με τα δωρα και τα παντα ολα σε ενα.

 56. ΘΕΟΣ says:

  Με εχετε απογοητευσει οι πλειστοι για αυτο θα αναβαλω την σωτηρια σας για απροσδιοριστο χρονο μεχρι να μετανοησετε και να προσκυνησετε τον αληθινο Θεο. Καλα Χριστουγεννα και καλο κουραγιο τωρα που σας αφησα μονους σας.

 57. Ελληνοκενρικός Νεονάζι says:

  Μας εχετε ζαλισει τα ουμπαλα με τους ΑΣΙΑΤΙΚΟΥΣ ΜΥΘΟΥΣ των αρχαιων παιδοφιλων εμεις οι γνησιοι Ελληνοκεντρικοι Νεοναζι πιστευουμε μονο στον Σατανα και οχι στους ΑΣΙΑΤΙΚΟΥΣ ΜΥΘΟΥΣ ΤΩΝ ΑΡΧΑΙΩΝ ΑΝΩΜΑΛΩΝ. Ουτε λοβοτομη δεν σας σωσει. Εισαστε η λερα οχι του Ελληνισμου σας που ειναι λερα απο μονος του αλλα του πλανητη ολοκληρου.

 58. ΑΣΧΕΤΟΣ ΑΔΑΗΣ says:

  Όχι! Δεν έχουμε τον ίδιο Θεό με τους μη Χριστιανούς! Το απολύτως ουσιώδες – εκ των ων ουκ άνευ – για να γνωρίσουμε τον Πατέρα, είναι ο Υιός: «Αυτός που έχει δει εμένα, έχει δει τον Πατέρα· κανείς δεν έρχεται προς τον Πατέρα, παρά μόνο μέσω εμού» (Ιω. 14:6,9). Ο Θεός μας είναι ένας Θεός ενσαρκωμένος, τον οποίο «έχουμε δει με τα μάτια μας κι έχουμε αγγίξει με τα χέρια μας» (Α’ Ιω. 1:1). Πότε αποκαλύφθηκε στους σημερινούς Εβραίους και Μουσουλμάνους, έτσι ώστε να υποθέσουμε πως γνωρίζουν το Θεό;