H Ιρλανδία Τυπώνει Δικά της 51 Δις Ευρώ με Σύμφωνη την ΕΚΤ. Γιατί δεν το Μαθαίνουμε στην Ελλάδα;

Το περασμένο Σάββατο, 15 Ιανουαρίου, στην έγκριτη Ιρλανδική εφημερίδα The Irish Independent σε άρθρο της με τίτλο: «Η Κεντρική Τράπεζα προβαίνει σε στήριξη των Ιρλανδικών Τραπεζών χρηματοδοτώντας τες με χρήματα που τυπώνει η ίδια», βλ. Central Bank steps up its cash support to Irish banks financed by institution printing own money, αναφέρεται ότι:.» Η Irish Independent έμαθε χθες το βράδυ ότι η Κεντρική Τράπεζα της Ιρλανδίας θα χρηματοδοτήσει τις τράπεζες με 51 δισεκατομμύρια ευρώ μέσω ενός προγράμματος δανείων έκτακτης ανάγκης εκτυπώνοντας δικά της χρήματα….

Εκπρόσωπος της ΕΚΤ δήλωσε ότι η Ιρλανδική Κεντρική Τράπεζα δημιουργεί η ίδια τα χρήματα που χορηγεί ως δάνεια σε τράπεζες και δε χρησιμοποιεί το δάνειο από την ΕΚΤ για τη χρηματοδότηση των πληρωμών.

Ο εκπρόσωπος της ΕΚΤ δήλωσε ότι η Ιρλανδική Κεντρική Τράπεζα μπορεί να δημιουργήσει τα δικά της κεφάλαια, αν το κρίνει σκόπιμο, εφόσον το γνωστοποιεί στην ΕΚΤ.

Η είδηση ότι δημιουργείται χρήμα στην Ιρλανδία θα τροφοδοτήσει τους φόβους που έχει ήδη εκφράσει αυτή την εβδομάδα ο πρόεδρος της ΕΚΤ Jean-Claude Trichet ότι ο πληθωρισμός αποτελεί δυνητικό πρόβλημα για την ευρωζώνη»..

Η είδηση έγινε γνωστή από άρθρο στην Daily Bell με τίτλο: «Τέλος του Ευρώ;…Η Ιρλανδία Τυπώνει το δικό της Χρήμα», βλ. End of Euro? … Ireland Prints Own Notes και από σχετική αναζήτηση στην Google προκύπτει ότι έχει αναδημοσιευτεί σε πολλά ιστολόγια.

Αν η είδηση είναι αξιόπιστη, είναι πραγματικά περίεργη. Το περίεργο δεν είναι φυσικά ότι η Ιρλανδία τυπώνει χρήμα από σχέτο αέρα. Το ίδιο κάνει και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

Το περίεργο είναι ότι μπορεί να το κάνει.

Μέχρι τώρα είχαμε μείνει με την εντύπωση ότι αυτό δεν μπορούσαν να το κάνουν τα επί μέρους κράτη της Ευρωζώνης. Και τώρα μαθαίνουμε ότι τα κράτη μπορούν να τυπώνουν τα δικά τους ευρώ. Δεν τα εμποδίζει κάποια σύμβαση.

Γιατί κανείς δεν το πρότεινε αυτό για την Ελλάδα; Γιατί αυτό δεν μας το είπανε οι οικονομολόγοι μας; Αυτές τις ημέρες ακούμε ότι οι Ευρωκράτορες συσκέπτονται για να λύσουν το «ελληνικό» πρόβλημα.

Άραγε αυτός ο ξαφνικός οίστρος των Ευρωκρατών μετά από μήνες κωλυσιεργιών και παρελκυστικών ενεργειών σχετίζεται με την κίνηση αυτή της Ιρλανδίας;.
Γιατί δεν ακούσαμε τίποτα από τα ΜΜΕ ;

ΠΗΓΗ

ΣΗΜ.”Ι”:
Πανευρωπαϊκό αίτημα:
Τυπώστε χρήμα,
κουφάλες πολιτικοί.
Κι αν τολμάτε,
πείτε πως θάναι…
“πληθωριστικό”!
Πάρτε το από
τους τραπεζίτες
κι αναλαμβάνουμε
…τον “πληθωρισμό”.

ΠΗΓΗ

Με την ΔΩΡΕΑ ενος "καφε" το μήνα βοηθάς στον αγώνα κατα της φίμωσης της ελευθερίας του λόγου , βοηθάς το Κατοχικα ΝΕΑ
Loading...

13 thoughts on “H Ιρλανδία Τυπώνει Δικά της 51 Δις Ευρώ με Σύμφωνη την ΕΚΤ. Γιατί δεν το Μαθαίνουμε στην Ελλάδα;

 1. Ανώνυμος says:

  Ακριβώς το ίδιο κάνουν οι ΗΠΑ.. κάθε φορά που ζορίζονται οικονομικά.. και μετά καίνε ότι πληθωριστικό νόμισμα εμφανίζεται χωρίς να έχει απορροφηθεί από την ανάπτυξη. Αλλά τι κάθομαι και σας λέω;; Εσείς ασχολ.. είσται μόνο με θέματα φανατικού τύπου.. και γι΄αυτό η Ελλάδα είναι τόσο πίσω από οικονομικής ενημερωτικής άποψης. Για να καταλάβετε τι λέω.. ή 'εστω για να προσεγγίσετε κατ΄ελάχιστον το θέμα.. μάθετε πρώτα την διαφορά του έσω δολλαρίου των ΗΠΑ.. με αυτή του έξω δολλαρίου.. κοινώς πετροδόλλαρου. Αλλά και πάλι δεν θα βρείτε τις κατάλληλες πηγές για να μάθετε.

 2. Ανώνυμος says:

  Οι ΗΠΑ το κάνουν αυτό από το 1900.. και γι΄αυτό ένα από τα μεγαλύτερα μυστικά του πλανήτη είναι ότι όλα τα Αμερικανικά δολλάρια είναι στην ουσία πλαστά. Δεν είχαν ποτέ οικονομικό αντίκρυσμα.. αφού το Φορτ Νοξ.. είναι άδειο. Την θέση των χρυσών τούβλων του θησαυροφυλακίου.. έχουν πάρει επιχρυσωμένα τούβλα μολύβδου.. με το ίδιο ακριβώς βάρος. Αυτό από το 1900 περίπου.. όταν ο χρυσός των ΗΠΑ έβγαλε φτερά.. Εσύ ρε Νίκο τουλάχιστον έπρεπε να το ξέρεις αυτό.

 3. Ανώνυμος says:

  http://www.independent.ie/business/irish/central-bank-steps-up-its-cash-support-to-irish-banks-financed-by-institution-printing-own-money-26614131.html

  Εδώ φυσικά που είναι και η περίφημη πηγή σας λέει για 6 δις και όχι 51 (που είναι το σύνολο της βοήθειας προς τις τράπεζες από την αρχή της κρίσης στην Ιρλανδία). Και επίσης σημαντικό, όλα αυτά τα ποσά ήταν ΔΑΝΕΙΑ ΠΡΟΣ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ της Ιρλανδίας για να μην σκάσουν και όχι λεφτά γενικά και αόριστα. Επίσης τα "δημοσιεύματα" είναι από το 2011 και το 2012 και τα ξέρει όλος ο κόσμος που παρακολουθεί και κάτι παραέξω από τα συνωμοσιολογικά σάιτ. Μπαγιάτικα πάλι μας σερβίρετε;

  Αλλά όλα αυτά είναι ψιλά γράμματα που δεν αφορούν το σκοπό της ανάρτησής σας.

 4. Ανώνυμος says:

  Ψεύτες….με αυτά που γράφετε σπέρνετε το μίσος…
  Α-ΝΘΕ-ΛΛΗ-ΝΕΣ είσαστε….θα γράψει για εσάς η ιστορία..τί ρόλο παίξατε λαϊκιστές….

 5. Ανώνυμος says:

  καλα ως προς η αναρτηση απο το 2011? θελετε να μας το θυμησετε μηπως? μαλλον ειμαστε πολυ μ…ες…ναι ειμαστε ειπα..καλα ειπα…

  Ηλιας

 6. Ανώνυμος says:

  ΠΡΟΔΟΤΕΣ Ιρλανδοί. Στήριζαν τους τραπεζίτες. Παλιομασόνοι και αυτοί. Αμερικανοεβραιοϊρλανδομασόνοι!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *