Φέρτε πίσω τα κορίτσια ! 276 μαθήτριες αγνοούνται και όμως ελάχιστοι ασχολούνται

Ένοπλοι της Ισλαμιστικής οργάνωσης Μπόκο Χαράμ απήγαγαν οκτώ ανήλικα κορίτσια από χωριό στη βορειοανατολική Νιγηρία. Τα κορίτσια είναι μεταξύ 12 και 15 ετών και φαίνεται ότι απήχθησαν από τους ενόπλους μετά από επίθεση στο χωριό με πυροβολισμούς. Τα μέσα αναφέρουν πως οι ένοπλοι έβαλαν τα κορίτσια στα φορτηγά μαζί με τα ζώα και τρόφιμα που πήραν από το χωριό. Ένα μήνα πριν η οργάνωση είχε απαγάγει και άλλα κορίτσια. Αυτή τη στιγμή υπολογίζεται πως στην κατοχή της έχει 276 κορίτσια!

Η ίδια οργάνωση είχε σκοτώσει και αγόρια μαθητές τον περασμένο Φεβρουάριο. Περισσότεροι από 1.500 άνθρωποι εκτιμάται πως έχουν χάσει τη ζωή τους λόγω της δράσης της Μπόκο Χαράμ μόνο από τις αρχές του 2014 στη Νιγηρία. Magnify Image Θα αναρωτιέστε γιατί η είδηση δεν είναι το πρώτο θέμα σε όλα τα δελτία και τα μέσα. Ακριβής απάντηση δεν υπάρχει.

Μάλλον, δεν υπάρχει αξιοπρεπής απάντηση η οποία θα μπορέσει να εξηγήσει γιατί οι επιβάτες ενός Μπόινγκ με τραγική κατάληξη έχουν κολοσσιαία μιντιακή κάλυψη ενώ ελάχιστα λέγονται για 276 ανήλικες μαθήτριες που ένας τρελός τις θεωρεί κατάλληλες μόνο για νύφες ή σκλάβες. Στο εξαιρετικό άρθρο του The Good Men Project αναφέρει πως για να γίνει κάτι, μιας και το θέμα δεν «πουλάει» πρέπει να το πάρουμε προσωπικά! Λογικά, αν είσαι γονιός θα σε συγκινήσει και θα σε ταρακουνήσει η ιστορία αυτή.

Λογικά χρειάζεται απλά να είσαι άνθρωπος. Αν εσύ ήσουν στη θέση των 276 οικογενειών που είχαν στείλει τις κόρες τους σχολείο και εκείνες δεν επέστρεψαν ποτέ, τότε το πρώτο πράγμα που θα ήθελες θα ήταν αυτές να γυρίσουν πίσω σώες. Το δεύτερο πράγμα θα ήταν ίσως να μάθει όλος ο κόσμος την ιστορία και να βοηθήσει. Επειδή η πρώτη ευχή ακόμη δεν έχει πραγματοποιηθεί, ας συμβάλλουμε στη δεύτερη. Ας βοηθήσει ο καθένας όπως μπορεί να γυρίσουν πίσω τα κορίτσια τους.

#BringBackOurGirls http://www.nrcsng.org/ facebook.com/bringbackourgirls

Πηγή: www.lifo.gr

Loading...

5 thoughts on “Φέρτε πίσω τα κορίτσια ! 276 μαθήτριες αγνοούνται και όμως ελάχιστοι ασχολούνται

 1. Ανώνυμος says:

  Και μετα σου λενε μην κρατας κακια ακου μποκο χαραμ και τριχες ρε παίρνεις ενα μπαζουκας και οπου βρίσκεις αραπιδες τετοιους δεν αφήνεις κανενα

  • Ανώνυμος says:

   δυστυχώς έτσι όπως τα λες είναι, οι λαοί εκεί κάτω, χρειάζονται πρώτα ένα καλό καθάρισμα με μερικά μπαζούκας και έπειτα, αφού καθαρίσεις το τοπίο, ξεκινάς να κάνεις ανθρώπους και τους υπόλοιπους

 2. Ανώνυμος says:

  Δεν πρώτη είδηση στα μέσα γιατί αυτοί που το έκαναν αυτό είναι αυτοί που έχουν τα μέσα είναι οι ίδιοι που έριξαν το αεροπλάνο και βούλιαξαν το καράβι. Δεν κολλάει έτσι; Και όμως έτσι είναι. Όλα είναι μπροστά στα μάτια μας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *