21:49 - 19/03/2014

ΣΗΜΕΡΑ!!!ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ HAARETZ!!!Η ΗΓΕΣΙΑ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ ΕΔΩΣΕ ΕΝΤΟΛΗ ΓΙΑ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΟ ΙΡΑΝ!!!Ο ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΞΕΚΙΝΑ!!!!

Την εντολή της ισραηλινής πολιτικής ηγεσίας προς τις ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις να συνεχίσουν τις προετοιμασίες τους για την πραγματοποίηση στρατιωτικού κτυπήματος στο Ιράν εντός του 2014 αποκαλύπτει σήμερα η ισραηλινή εφημερίδα Haaretz.

Όπως αναφέρεται ο πρωθυπουργός Benjamin Netanyahu και ο υπουργός Άμυνας της χώρας Moshe Ya’alon διέταξαν τις ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις να συνεχίσουν τις προετοιμασίες τους για επίθεση στις πυρηνικές εγκαταστάσεις του Ιράν σε μια επιχείρηση η οποία αναμένεται να κοστίσει όπως εκτιμάται 2,89 δισ.$.

Η ισραηλινή εφημερίδα επικαλείται τη μαρτυσία τριών μελών της Knesset τα οποία ήταν παρόντα στις κλειστές συνεδριάσεις όπου συζητείτο το θέμα των σχεδίων της ισραηλινής Αεροπορίας για την πραγματοποίηση των επιθέσεων ενώ επιπρόσθετα στις συνεδριάσεις αυτές αποφασίστηκε και η κατανομή ποσού ύψους 2,89 δισ.$ από τον τακτικό αμυντικό προϋπολογισμό για την πραγματοποίηση της επίθεσης εντός του 2014.

Σύμφωνα με την ισραηλινή εφημερίδα κάποια μέλη της Knesset ρώτησαν τον αντιστράτηγο Gadi Eizenkot αρχηγό του γενικού επιτελείου των ενόπλων δυνάμεων και τον ταξίαρχο Agai Yehezkel υπεύθυνο για τον σχεδιασμό των επιθέσεων εάν θεωρούσαν ότι το ποσό των 2,8 δισ.$ ήταν υπερβολικό για αυτές τις προετοιμασίες ενώ άλλοι βουλευτές ρώτησαν εάν η συμφωνία των 5+1 δυνάμεων με το Ιράν αναφορικά με το πυρηνικό του πρόγραμμα το Νοέμβριο του 2013 είχε επηρεάσει σε κάτι το σχεδιασμό της ισραηλινής επίθεσης.

Τόσο ο αρχηγός του γενικού επιτελείου όσο και ο ταξίαρχος απάντησαν ότι είχαν λάβει σαφείς εντολές από την πολιτική ιεραρχία – εννοώντας τον Netanyahu και τον Ya’alon – να συνεχίσουν να ετοιμάζονται για επίθεση εναντίον του Ιράν άσχετα από την εφαρμογή της συμφωνίας μεταξύ του Ιράν και των 5+1 δυνάμεων, είπαν οι τρείς Ισραηλινοί βουλευτές στην Haaretz. Όπως αναφέρει η εφημερίδα τόσο ο εκπρόσωπος του ισραηλινού γενικού επιτελείου όσο και ο εκπρόσωπος του πρωθυπουργικού γραφείου αρνήθηκαν να σχολιάσουν τις παραπάνω πληροφορίες.

Ο Β.Netanyahu από το Νοέμβριο του 2013 έχει εντείνει τη ρητορική του σε σχέση με ένα στρατιωτικό κτύπημα στο Ιράν: «Φίλοι μου πιστεύω πως επιτρέποντας στο Ιράν να προχωρήσει στον εμπλουτισμό ουρανίου θα ανοίξει τον ασκό του Αιόλου. Αυτό δεν πρέπει να συμβεί. Και εμείς θα κάνουμε σίγουρο ότι δεν θα συμβεί», δήλωσε στις αρχές Μαρτίου ο Netanyahu σε συνεδρίαση του AIPAC (American Israel Public Affairs Committee).

Στις αρχές της εβδομάδας ο υπουργός Άμυνας του Ισραήλ μιλώντας στο πανεπιστήμιο του Τελ Αβιβ είχε δηλώσει ότι η άποψή του για μια μονομερή επίθεση στο Ιράν έχει αλλάξει και τώρα υποστηρίζει έν τέτοιο εγχείρημα ιδιαιτέρα υπό τις παρούσες συγκυρίες διαβλέποντας ότι ο Αμερικανός πρόεδρος Barack Obama δεν πρόκειται να πάρει μια τέτοια απόφαση.

«Νομίζαμε ότι οι ΗΠΑ θα έπρεπε να είναι επικεφαλής μιας τέτοιας εκστρατείας εναντίον του Ιράν. Αλλά οι ΗΠΑ έχουν ξεκινήσει συνομιλίες με το Ιράν και δυστυχώς σε ότι αφορά τα «περσικά παζάρια» οι Ιρανοί έχουν αποδειχθεί καλύτεροι… Έτσι θεωρώ πως στην συγκεκριμένη περίπτωση πρέπει να δράσουμε μόνοι μας χωρίς να περιμένουμε κανένα άλλο να μας βοηθήσει παρά μόνο ο ίδιος μας ο εαυτός».

Ένα στρατιωτικό κτύπημα πάντως του Ισραήλ στο Ιράν σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να «περίπατος», όπως ήταν στις αντίστοιχες περιπτώσεις του Ιράκ και της Συρίας. Η ιρανική επίγεια Αεράμυνα έχει ενισχυθεί με νέα συστήματα εγχώριας κατασκευής τα οποία θεωρεί πως είναι εφάμιλλα των αντίστοιχων δυτικών αλλά και του ρωσικού S-300.

Σίγουρα η ιρανική επίγεια Αεράμυνα θα αποτελέσει σημαντικό παράγοντα προβληματισμού για του ισραηλινούς επιτελείς όχι όμως στο σημείο για να αποτρέψει μια επίθεση. Το σημαντικότερο πρόβλημα για την ισραηλινή Αεροπορία είναι αφενός να πάρει τις κατάλληλες πληροφορίες για τους στόχους και αφετέρου να χρησιμοποιήσει τα κατάλληλα όπλα για την καταστροφή τους καθώς οι περισσότεροι από αυτούς βρίσκονται αρκετές δεκάδες έως εκατοντάδες μετρά κάτω από το έδαφος ή είναι θαμμένα σε πλαγίες βουνών.

Το πρόβλημα έγκειται στο γεγονός πόσο ακριβή και επιτυχή θα είναι αυτά τα πλήγματα προκειμένου όντως να καταστρέψουν τις πυρηνικές εγκαταστάσεις του Ιράν ή τουλάχιστον να τις πλήξουν σε τέτοιο βαθμό που η συνέχιση του πυρηνικού προγράμματος του Ιράν να πάει αρκετά χρόνια πίσω.

Από την πλευρά του το Ιράν είναι σίγουρο πως θα αντιδράσει με δύο τρόπους: πρώτον με μαζικές εκτοξεύσεις βαλλιστικών πυραύλων προς το Ισραήλ και δεύτερον με παράλληλες επιθέσεις της Hezbollah από το νότιο Λίβανο, πυραυλικές και αυτές ως επί των πλείστων. Ένα ερώτημα βέβαια είναι πόσο μακριά οι ηγέτες του Ιράν θα φτάσουν στο να προκαλέσουν ισχυρά κτυπήματα στο Ισραήλ.

Μπορεί το Ιράν να μην διαθέτει βαλλιστικό πύραυλο με πυρηνική κεφαλή, κανείς όμως δεν είπε ότι δεν έχει τη δυνατότητα εκτόξευσης ενός πυραύλου με «βρώμικη κεφαλή». Μια πολεμική κεφαλή δηλαδή η οποία θα είναι συνδυασμός ραδιενεργού υλικού με συμβατικά εκρηκτικά. Το ίδιο ερώτημα ισχύει και στην περίπτωση των βιολογικών ή και χημικών όπλων. Σε αυτές τις περιπτώσεις η απάντηση του Ιράν μπορεί να είναι ιδιαίτερα καταστρεπτική με μεγάλες απώλειες στον άμαχο πληθυσμό.

ΠΗΓΗ

Σταμάτησα επιτέλους το κάπνισμα, χωρίς άγχος, οργή και καμία ενόχληση!!! Πλέον κάνω έναν υγιή ύπνο και δεν έχω εξάρτηση στη νικοτίνη!!! Θέλεις κι εσύ να το κόψεις;

Loading...

Σχόλια Αναγνωστών (9)

 1. 0
  0
  Ε ΡΕ ΓΛΕΝΤΙΑ ΚΑΙ ΒΈΒΑΙΑ Η ΡΩΣΊΑ ΘΑ ΥΠΟΣΤΗΡΊΞΕΙ ΤΟ ΙΡΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΕΔΑΦΟΣ ΤΗΣ ΣΥΡΊΑΣ ΚΑΙ ΚΑΠΟΥ ΕΔΩ ΑΡΧΙΖΟΥΝ ΤΑ ΟΡΓΑΝΑ"ΒΕΒΑΙΑ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΤΆΣΕΙ ΤΑ ΠΡΑΜΑΤΑ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΘΑ ΓΙΝΌΤΑΝ ΟΠΌΤΕ ΑΔΕΡΦΙΑ ΑΡΧΙΖΗ
  Η ΕΚΠΛΗΡΏΣΕΙ ΤΟΝ ΓΡΑΠΤΟΝ.
 2. 0
  0
  Ευχομαι να μην ξεκινησει ποτε και οι γραφες να μην εκληρωθουν για να μεγαλωσουν την πιστη μου περισσοτερο επειδη καποιοι το θελουν.Ευχομαι ειρηνη αγαπη υγεια σε ολο τον κοσμο και συνεση.ΕΙΡΗΝΗ ΥΜιΝ
 3. 0
  0
  ΑΔΙΑΝΟΗΤΗ ΚΑΚΙΑ…
 4. 0
  0
  Οι περισσοτεροι θα μπουνε και θα σχολιασουν οτι ηρθε η ωρα να ολοκληρωθουν οι γραφες.
  Κατι το οποιο ειναι λαθος σκεψη γιατι και οι ιδιοι σκεφτονται λαθος.

  Πριν συνεχισω να πω οτι ειμαι χριστιανος και Πιστευω στον Χριστο και στη διδασκαλια του που ηταν εκτος αυτου και Ελληνας κι οχι εβραιος οπως οι περισσοτεροι υποστηριζουν.

  Τωρα αυτο που καποιοι δεν καταλαβαινουν η απλα αγνουουν ειναι οτι εκτος της καινης διαθηκης που κατα την αποψη μου αν εξαιρεθει το κατα μαρκον ευαγγελιον που λεει για τη διδασκαλια του Χριστου και η αποκαλυψη του Ιωαννη ( η οποια κι αυτη εχει καποιες παραποιησεις μεσα) ολα τα υπολοιπα ειναι απλες φαντασιωσεις η παραποιησεις για προσωπικο ωφελος καποιου λαου..

  Και φυσικα ο Χριστος σταυρωθηκε αφου ηταν κατα των εβραιων..

  Αυτο που αγνοειται για να μπω και στο ψητο ειναι και το περιεχομενο ενος αλλου βιβλιου το οποιο εχει κι εκεινο προφητειες μεσα.

  Με τη μονη διαφορα οτι οι προφητειες του Αιτωλου Και του Ιωαννη παιζει δεν παιζει να γινουν κι αν γινουν δεν ξερουμε ποτε θα γινουν.

  ΟΙ Προφητειες του αλλου βιβλιου παραδοξως συμβαινουν με μαθηματικη ακριβεια

  Το αλλο βιβλιο ειναι το λεγομενο ταλμουδ η αυθεντικη του εκδοση ομως που λεει ασχημα πραγματα για οσους δεν ειναι εβραιοι

  Και τωρα να περασουμε σε μια γνωστη προφητεια που εγινε με μαθηματικη ακριβεια.

  Λεει η προφητεια του ταλμουδ Το ισραηλ θα κανει κρατος οταν οι εβραιοι υποστουν ενα ολοκαυτωμα με 6 εκατομμυρια νεκρους.
  Ετσι κι εγινε 6 εκατομμυρια αμαχοι πεθαναν και εγινε το κρατος του Ισραηλ.

  θα πει κανεις ακριβεστατη προφητεια ναι δεν λεω το μονο κακο που εχει αυτη η προφητεια και γενικα το ολοκαυτωμα ειναι οτι ναι μεν εχει επρασει στην ιστορια σαν ολοκαυτωμα αλλα οι ταφοι που η μαλλον τα πτωματα αυτων που πεθαναν απο τα θανατηφορα αερια ακομα δεν εχουν βρεθει .
  Και οποιος παει κοντρα σε αυτο το θεμα και το ψαχνει ιστορικα ειτε τελειωνει η καριερα του ειτε μπαινει φυλακη ειτε ειτε ειτε.

  Οποτε βλεπουμε το πως περιπου κυλαει η ιστορια.

  Οποτε πριν δειται το τι ειπωθηκε απο τον παισιο απο τους παπαδες μοναχους προφητες κτλπ.

  Προσπαθηστε να δειται και λιγο παραπερα κοιταχτε λιγο την ιστορια οι παπαδες μ εξαιρεση καποιους δεν μας καναν καλο.

  Αλλο η θρησκεια μας Αλλο οι εκκλησιες το σπιτι του Χριστου κι αλλο το παπαδαριο.


  Οι παπαδες μοιαζουν περισστοερο στους ραβινους και στους φαρισαιους που εβριζε ο χριστος παρα στην θρησκεια μας.

  Οι εκκλησιες ειναι καλο να υπαρχουν για να πηγαινουμε στο σπιτι του επουρανιου μας πατερα ν αναβουμε και κανα κερακι να βοηθαμε και κανα φτωχο..
  Οι παπαδες ομως αν υπαρχουν θα πρεπι να ειναι το ιδιο ταπινοι με εμας
  δε λεω να βγαζουν κι ενα μισθο ανθρωποι ειναι κι αυτοι αλλα αυτο με τα αξιωματα χμμ παραπαει και μας δεισνει κατι που δεν τεριαζει στη θρησκεια.

  Απο αλλου το ξεκινησα αλλου το τελειωσα απλα πρεπι ολοι να καταλαβουμε οτι τα πραγματα δεν ειναι παντα οπως μας τα παρουσιαζουν οι (ψευδο) προφητες.

  και να μη τα περιμενουμε ολα ετοιμα ουτε τους ρωσους ουτε τον ερχομο του Μεσσια πρεπει να πραξουμε οπως νιωθουμε σαν να μην ειχαμε διαβασει ποτε αυτες τις προφητειες οι οποιες μονο καλο δεν κανουν..

  Γι αυτο πριν κατσουμε στα αυγα μας και περιμενουμε τον αφανισμο μας ας δουμε πως θα μπορεσουμε ν αλλαξουμε εμεις τη χωρα τι μετρα μπορουμε να απρουμε πως μπορουμε να προφυλαχτουμε απο πιθανη εισβολη και παει λεγοντας.

  Ο Χριστος ειναι μεγαλος και μας αγαπαει ολους και δεν νομιζω οτι θα ελεγε ποτε στους πιστους καθηστε τ αυγα σας και θα σας σωσουν αλλοι.

  Οταν ερθει η μερα της κρισεως σιγουρα θα μας βοηθησει αλλα τους εαυτους μας και τις οικογενειες μας θα πρεπει να μπορουμε να τις σωσουμε και μονοι μας πρεπει να εχουμε πιστη οχι μονο στο Χριστο αλλα και στις δικες μας τις δυναμεις.
  Αν απλα καθομαστε στ αυγα μας περιμενοντας τους αλλους παραβιαζουμε μια βασικη εντολη που λεει Ου φονευσεις γιατι αν τα περιμενουμε ολα απο τους αλλους χανουμε το κουραγιο μας και την πιστη για τη ζωη που μας δοθηκε σαν δωρο ειναι με λιγα λογια σαν να θελουμε ν αυτοκτονησουμε.

  παρακαλω πολυ το σχολιο να περασει
  Ευχαριστω καληνυχτα!
 5. 0
  0
  ksipniste
  oi thriskies eine o dourios ipos gia na isvaloun sra kratoi
  thimata eine o kosmos ke oi idioi oi papades
  ehoun oloi eksapatithi
  kanenas den eine eleftheros na pistevi se Theo i ton Hristo
  eine oloi thimata thriskias
  idate pote papades na stirizoun ton lao ke na pernoun thesi enathion ton tokoglifon?
  mas alaksane ke ta onomata gia na hasoume ke tin tautotita mas
  diladi na arnithoume oti eimaste Ellines
  pious eksipireti auti i thriskia?
 6. 0
  0
  Κάντε ολίγο υπομονή ακόμη

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί