Ο Μεγάλος Αδελφός πρώτος στην ανίχνευση επιβατών στο αεροδρόμιο του Ελσίνκι

Οι επιβάτες στο αεροδρόμιο του Ελσίνκι σύντομα θα παρακολουθούνται μέσω του κινητού τηλεφώνου τους, εάν το WiFi είναι ενεργοποιημένο

Το αεροδρόμιο στο Ελσίνκι γίνεται το πρώτο στον κόσμο στην παρακολούθηση των κινήσεων των επιβατών μέσω του κινητού τηλεφώνου.

Συσκευές διασκορπισμένες μέσα στο αεροδρόμιο του Ελσίνκι θα ανιχνεύουν με σήματα wifi του smartphone, την θέση των επιβατών.

Το μεγαλύτερο αεροδρόμιο της Φινλανδίας, θα είναι το πρώτο στον κόσμο που θα παρακολουθεί τις κινήσεις των επιβατών από την στιγμή της στάθμευσης του αυτοκινήτου τους και μέχρι την πύλη αναχώρησης.

Δεκάδες ηλεκτρονικοί αισθητήρες θα τοποθετηθούν σε όλο το αεροδρόμιο του Ελσίνκι και θα εντοπίζουν αυτόματα τη θέση των κινητών τηλεφώνων με το wifi που είναι ενεργοποιημένο – ως μέρος ενός σχεδίου λόγω της κριτικής που δέχτηκαν από τους υποστηρικτές της προστασίας προσωπικών δεδομένων.

Το σύστημα, το οποίο έχει ως στόχο να παρακολουθεί τα πλήθη και την εξάλειψη μεγάλων ουρών στα σημεία ελέγχου ή στα μαγαζιά, θα αποστέλνει μηνύματα στους επιβάτες, εφόσον η ώρα αναχώρησης τους πλησιάζει ή όταν θα υπάρχει καθυστέριση της πτήσης.


Pendant «Black Knight»

ΤΟ ΙΣΧΥΡΟΤΕΡΟ ΜΕΝΤΑΓΙΟΝ ΟΡΓΟΝΙΤΗΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ.



ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Το διεθνές αεροδρόμιο, το οποίο είναι κρατικό και μέρος της εταιρείας Finavia, μπορεί να φιλοξενήσει 15 εκατομμύρια επιβάτες το χρόνο, εκτιμάτε οτι το 60 έως 70 τοις εκατό όλων των επισκεπτών θα αφήνει το wifi τους σε λειτουργία.

Οι Finavia και Walkbase, φινλανδικές εταιρείες ανέπτυξαν την τεχνολογία. Και οι δύο επιμένουν οτι το σύστημα είναι ασφαλές και δεν αποθηκεύει ή δεν θα αποκαλύψει τα προσωπικά δεδομένα του χρήστη ή της κινητής συσκευής.

ΤΟ ΚΟΡΑΚΙ

Loading...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *