Support Hellasbook.gr

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

10:29 - 30/04/2014

Ουκρανία: Νέες καταλήψεις από φιλορώσους, διπλωματικός πόλεμος ΗΠΑ – Ρωσίας

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

Διαφημίσεις

Νέες καταλήψεις κυβερνητικών κτιρίων σήμερα από φιλορώσους αυτονομιστές στην ανατολική Ουκρανία. Στην πόλη Χορλίβκα, ένοπλοι κατέλαβαν την έδρα της τοπικής κυβέρνησης και το αρχηγείο της αστυνομίας, ενώ χθες, πέρασε στον έλεγχο των φιλορώσων αυτονομιστών το Λουχάνσκ.

Περιοχές της ανθρακοφόρας ζώνης του Ντόνμπας – που συγκεντρώνει σημαντικό μέρος της βιομηχανικής δραστηριότητας της Ουκρανίας, έχουν ξεφύγει τις τελευταίες εβδομάδες από τον έλεγχο του Κιέβου.

Η Χορλίβκα, με πληθυσμό 300.000 κατοίκους, βρίσκεται κοντά στο Ντονέτσκ, όπου οι αυτονομιστές ανακήρυξαν «Λαϊκή Δημοκρατία» και σχεδιάζουν τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος στις 11 Μαΐου με το ερώτημα της απόσχισης από την Ουκρανία.
Μόσχα καλεί Λατινική Αμερική για υποστήριξη

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών, κατά την περιοδεία του στη Λατινική Αμερική, ζήτησε από τους αριστερούς συμμάχους της Μόσχας στην περιοχή, πολιτική υποστήριξη στο θέμα της ουκρανικής κρίσης.

“Είναι σημαντικό να συγχρονίσουμε τα ρολόγια με τους συμμάχους μας για να εξασφαλίσουμε μια συντονισμένη δράση επί των διεθνών θεμάτων” είπε ο Σ. Λαβρόφ από τη Μανάγκουα της Νικαράγουα, προσθέτοντας ότι η Ρωσία και οι σύμμαχοί της στην περιοχή επιθυμούν ειρηνική λύση στην κρίση της Ουκρανίας, μέσω διαπραγματεύσεων, που θα περιλαμβάνει όλα τα εμπλεκόμενα μέρη.

Ο πρόεδρος της Νικαράγουας Ντανιέλ Ορτέγκα, εξέφρασε την υποστήριξή του στην “πρωτοβουλία της Ρωσικής Ομοσπονδίας να βρει ειρηνικές λύσεις στη Συρία και την Ουκρανία». Ο ίδιος, είχε δηλώσει πρόσφατα ότι οι κυρώσεις κατά της Ρωσίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση και τις Ηνωμένες Πολιτείες «σε καμία περίπτωση δεν είναι χρήσιμες».

Από την Κούβα, νωρίτερα, ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών είχε τονίσει ότι η Δύση προσπαθεί να καλύψει την αποτυχία της πολιτικής της έναντι της Ουκρανίας.

“Η προς Ανατολάς επέκταση του ΝΑΤΟ, είναι μια απειλή για τη διεθνή ασφάλεια” δήλωσε ο κουβανός ομόλογός του Μπρούνο Ροντρίγκεζ.
Ο Λαβρόφ ξεκίνησε το ταξίδι του την Δευτέρα από την Αβάνα, και θα συνεχίσει στο Περού και τη Χιλή.

Τζον Κέρι: Το έδαφος του ΝΑΤΟ είναι απαραβίαστο

Πάντως, χθες, στην Ουάσιγκτον, ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Τζον Κέρι κατηγόρησε τη Ρωσία ότι “προσπαθεί να αλλάξει την αρχιτεκτονική της ασφάλειας στην ανατολική Ευρώπη” αποσταθεροποιώντας την Ουκρανία. “Πρέπει να καταστήσουμε απολύτως ξεκάθαρο στο Κρεμλίνο ότι το έδαφος του ΝΑΤΟ είναι απαραβίαστο και ότι θα υπερασπιστούμε κάθε τμήμα του”, είπε ο Τζον Κέρι, σε ομιλία του , παρουσία πολλών υπουργών ευρωπαϊκών χωρών και χωρών-μελών του ΝΑΤΟ.

Οι ΗΠΑ χαρακτηρίζουν “τρομοκρατία” την απαγωγή παρατηρητών του ΟΑΣΕ από φιλορώσους αυτονομιστές, αλλά και τις βιαιοπραγίες στην ανατολική Ουκρανία, σύμφωνα με ανακοίνωση της αμερικανικής πρεσβείας στο Κίεβο.

“Καταδικάζουμε την απαγωγή από αυτονομιστές των ουκρανών και διεθνών παρατηρητών, κάποιοι εκ των οποίων χτυπήθηκαν άγρια. Πρόκειται απλά και ξεκάθαρα για τρομοκρατία”, τονίζεται σε ανακοίνωση της πρεσβείας.

Εξάλλου, ο Aμερικανός πρεσβευτής Τζέφρι Πίατ, στη διάρκεια της χθεσινής συνέντευξης Τύπου, καταδίκασε την “ομηρεία” των στρατιωτικών παρατηρητών στο Σλαβιάνσκ, το οποίο θεωρείται προπύργιο των φιλορώσων αυτονομιστών, λέγοντας ότι οι παρατηρητές “πρέπει να αφεθούν ελεύθεροι χωρίς προϋποθέσεις”.

ΠΗΓΗ



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

Support Hellasbook.gr

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

Θελεις να κανεις ενα δωρο στον εαυτο σου;

Δες την Κατηγορια με τα προιοντα μας
Σχετικά με Κατοχικά Νέα
"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Be the first to comment

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί


*