ΟΙ 4 ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΚΥΚΛΟΙ και το 2014

Οι τέσσερεις ¨ 4 ¨ μόνο Ολυμπιακοί κύκλοι που άναψαν στο Σότσι, ¨άναψαν¨ και αυτό που συμβαίνει το ¨ 2014¨ ;
Σύμπτωση, σημειολογία ή δρομολόγηση παγκόσμιων γεγονότων;

Ας τα αφήσουμε όλα αυτά στον ιστορικό του μέλλοντος όταν και οι προσωπικές μας ζωές θα είναι κομμάτι αυτής της Ιστορίας.
Μπαίνω κατευθείαν στο θέμα γιατί τώρα και όχι το 2015 ή μετά;

Ποιοι βιάζονται και σε τι στοχεύουν;
Ποιος έκανε την ζημιά, ποιος θέλει να ανατρέψει γεω- οικονομικο- στρατηγικές ισορροπίες;
Η Γαλλία που ναυπηγεί πολεμικά σκάφη για την Ρωσία. Ή η Γερμανία που “ζεσταίνεται”χάρη στο ρωσικό φυσικό αέριο. Ή οι ΗΠΑ που είναι στην άλλη άκρη του πλανήτη και είναι οικονομικά επώδυνο για αυτές να υποστηρίξουν πλέον ένα πόλεμο στο Ιράκ και το Αφγανιστάν η αλλαχού;

Σε μία προέκταση του χρόνου μέσα στο 2015 και εντεύθεν πιθανώς να αποκτούσε η Δυτική Ευρωπαική ενδοχώρα κάποια ενεργειακή αυτονομία απο τα κοιτάσματα φυσικού αερίου της Ελληνικής και Κυπριακής Υφαλοκρηπίδας. Φυσικά οι ήδη δρομολογημένες συμφωνίες μεταξύ Ελλάδος- Τουρκίας- Κύπρου θα υπογράφοντο και ¨ούτε γάτα, ούτε ζημιά¨.

Τότε με άνεση οι Δυτικο- Ευρωπαίοι θα έλεγαν στον κ. Πούτιν ζεσταινόμαστε από τα¨χρέη¨της Ελλάδας. Και μάλιστα και εμείς σαν Ευρώπη πλέον θα καθορίζουμε την διακύμανση των ενεργειακών τιμών και θα μπορούμε ακόμη να χρηματοδοτήσουμε ικανοποιητικά και την Ουκρανία ώστε να απεξαρτοποιηθεί από το Ρωσικό άρμα.

Να γιατί αγαπημένοι συμπολίτες μου η Πατρίδα μας στοχοποιήθηκε και στο Παγκόσμιο εκκρεμές των γεωπολιτικών σχεδιασμών έγινε το κέντρο ισορροπίας του.
Και τώρα τι γίνεται; Ποιος πρόκαμε τα πράγματα και τα έκανε να τρέξουν πριν την ώρα τους;
Με τις παρακάτω απλουστεύσεις χάριν της ανάγνωσης προσεγγίζονται υποθέσεις οι οποίες με την σειρά τους διαμορφώνουν πιθανές μελλοντικές καταστάσεις διαχειρίσιμες ή μη.

Τώρα που τα ενεργειακά πηγάδια της Ελλάδας και της Κύπρου είναι κλειστά!!!
Ποιος άραγε έχει όφελος όταν μία Ευρώπη και συγκεκριμένα η ΕΕ εξ αιτίας των γεγονότων στην Ουκρανία θα εισέλθει θέλοντας και μη σε μία διπλωματική φθορά με τον κατεξοχή τώρα ενεργειακό πάροχο της που λέγεται Ρωσία;
Ένα μεγάλο κομμάτι της Ευρωπαικής ανάπτυξης είναι άμεσα συνδεμένο με τους αγωγούς που διατρέχουν την γή της Ουκρανίας
Αν η Ρωσία ανοίγει και κλείνει την ενεργειακή στρόφιγγα αυτό δεν θα σημαίνει ότι θα ανοιγοκλείνουν και όλοι οι οικονομικοί δείκτες της ΕΕ;

Παράλληλα και η υπο κατάρρευση οικονομία της Ουκρανίας θέλει ισχυρές και άμεσες χρηματικές ροές γιατί πίστεψε στην Ευρώπη και ο χειμαζόμενος λαός της θέλει εδώ και τώρα αποτελέσματα πριν λειτουργήσουν μνημόνια και άλλες συνθήκες. Με λίγα λόγια οι άνθρωποι βιάζονται γιατί σε λίγο θα πεινάνε και θα κρυώνουν.

Τι σημαίνουν όλα αυτά;
Μία κόπωση και πολλά ¨εγκεφαλικά¨στις Βρυξέλλες που θα γινονται αποδέκτες και περιφερειακών προβλημάτων τα οποία θα αναδεικνύονται και θα αποδυναμώνουν πρότερους οικονομικούς σχεδιασμούς.
Ο Αγγλοσαξωνικός άξονας σαν ενεργειακά αυτάρκης θα ¨καμαρώνει¨για την οικονομία του!! Συγκρίνοντας με αυτήν της Ευρώπης και ο νοών νοείτω.
Οι Κινέζοι προς το παρόν θα εφησυχάζουν γιατί διασώθηκαν τα αμερικανικά ομόλογα και οι Σαουδάραβες θα τρίβουν τα χέρια τους για νέες παραγγελίες!!

Αυτό είναι το ενδιάμεσο σενάριο γιατί καλό σενάριο δεν υπάρχει για το 2014.
Το κακό σενάριο του 2014 θα εξαρτηθεί από την ιδιομορφία της Ρωσικής ιδιοσυγκρασίας που τώρα είναι πλέον ενισχυμένη με Εθνικά και Θρησκευτικά χαρακτηριστικά.
Απλώς στο κακό σενάριο η οποιαδήποτε τοπική ή γενική στρατιωτική επέμβαση της Ρωσίας στην Ουκρανία θα επιταχύνει όλα τα παραπάνω και θα οδηγήσει πιθανώς την ΕΕ σε ¨απόγνωση¨.

Να μην μείνουν και οι Ευρωπαίοι παραπονεμένοι ότι δεν γνώρισαν και αυτοί απόγνωση όπως την ¨σέρβιραν¨στους Έλληνες ¨τεμπέληδες¨.
Θα μου πείτε φίλοι μου σχεδόν όλους τους ανέφερες και ξέχασες τον Τούρκο;
Όχι δεν τον ξέχασα γιατί αυτός θα είναι και ο ¨πρωταγωνιστής¨του έργου που λέγεται 2014.
Ήδη άρχισε τις πρόβες…

“Σε περίπτωση διχοτόμησης της Ουκρανίας, η Κριμαία δεν θα πάει στην Ρωσία αλλά στην Τουρκία!” Γράφει ξεκάθαρα ο Nerdun Khadzhyoglu, στην Χουριέτ, δίνοντας χείρα βοηθείας στους ναζιστές του Κιέβου. Την ίδια στιγμή, χιλιάδες Ταταροι κατευθύνονται στην Κριμαία για να πνίξουν στο αίμα τις ειρηνικές διαδηλώσεις των Ρωσόφωνων που ζουν εκεί και απαιτούν την ασφάλεια και την βοήθεια της Ρωσίας.

“Η Τουρκία δεν είναι πλέον αδύναμη όπως το 1944, για να παρακολουθεί απαθής τον Στάλιν να εκτοπίζει τους Τούρκους από την Κριμαία. Το παιχνίδι έχει αλλάξει. Σήμερα η Ρωσία δεν διαθέτει την στρατιωτική ισχύ για να αποτρέψει ένα τέτοιο ενδεχόμενο” olympiada στο Φεβρουαρίου 26, 2014

Όταν η Τουρκία εκφράζει τέτοια ψυχοπαθολογική αυθάδεια στην Ρωσική στρατιωτική μηχανή σκεφτείτε απλά τι έχει στο μυαλό της για εμάς.Το έξυπνο πουλί από την μύτη πιάνεται και η αλεπού από τα πόδια γιατί όλα τα σχέδια των μεγάλων και ισχυρών καταλήγουν στο σχέδιο του ΑΓΙΟΥ ΘΕΟΥ.

ΤΕΛΙΚΑ ΑΔΕΛΦΙΑ ΜΟΥ ο πέμπτος ¨¨ ολυμπιακός¨¨ κύκλος που δεν άναψε στο Σότσι θα άναψει σαν ΦΩΤΟΣΤΕΦΑΝΟ πάνω από την Ορθόδοξη Αγία Σοφία.
Σας ευχαριστώ
Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας

7 thoughts on “ΟΙ 4 ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΚΥΚΛΟΙ και το 2014

 1. Ανώνυμος says:

  ΕΤΣΙ . ΑΝΤΕ Ν ΑΡΧΙΣΟΥΜΕ ΚΙ ΟΠΟΥ ΠΑΕΙ . ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ . ΣΑΠΙΣΑΜΕ ΟΡΘΙΟΙ ΚΑΙ ΝΤΡΟΠΙΑΣΜΕΝΟΙ . ΜΟΝΟ ΟΙ ΡΩΣΟΙ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΦΑΝΟΙ .

 2. Ανώνυμος says:

  ΚΑΤΙ ΓΡΑΦΑΜΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΣΗΜΕΙΟΔΟΤΗΚΑ ΚΑΙ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΙΚΑ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΛΙΓΕΣ ΗΜΕΡΕΣ ΓΙΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ:
  https://www.katohika.gr/2014/02/67-astinomikoi-aixmaloti-stin-oukrania.html

  Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΡΑΦΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΘΕΛΕΙ… ΤΟ ΖΗΤΟΥΜΕΝΟ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΝΑ ΠΛΗΣΙΑΖΟΥΝ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΝΑ ΕΠΑΛΗΘΕΥΟΝΤΑΙ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΑΥΤΗ…

  Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕΙ ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΙ ΘΕΜΑ ΣΤΗΝ ΚΡΙΜΑΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΝΘΗΚΗ ΤΟΥ ΚΙΟΥΤΣΟΥΚ ΚΑΪΝΑΡΤΖΗ:
  http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%A3%CF%85%CE%BD%CE%B8%CE%AE%CE%BA%CE%B7_%CE%9A%CE%B9%CE%BF%CF%85%CF%84%CF%83%CE%BF%CF%8D%CE%BA-%CE%9A%CE%B1%CF%8A%CE%BD%CE%B1%CF%81%CF%84%CE%B6%CE%AE

  ΠΕΡΕΠΙΠΤΩΝΤΟΣ ΑΡΓΟΤΕΡΑ… ΣΤΟΝ ΚΡΙΜΑΪΚΟ ΠΟΛΕΜΟ 1853 – 1856 (Восточная война), ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ Η ΡΩΣΙΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΠΙΗΣΕ ΕΝΑ ΝΕΟ ΕΙΔΟΣ ΠΟΛΕΜΟΥ ΤΟΝ ΧΗΜΙΚΟ ΠΟΛΕΜΟ, ΜΕ ΔΗΛΗΤΗΡΙΩΔΗ ΑΕΡΙΑ… ΠΟΛΛΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΕΣ "ΤΙΝΑΞΑΝ ΤΑ ΠΕΤΑΛΑ" ΜΗ ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΕΣ ΑΠΟ ΤΙ;

  ΒΕΒΑΙΩΣ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΝΟΜΙΖΕΙ ΟΤΙ ΟΠΩΣ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ (ΑΣΠΡΗ ΘΑΛΑΣΣΑ, ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΥΗΜΕΝΟΥΣ 🙂 ΣΥΝΕΙΔΗΤΟ) ΜΕΣΩ ΤΩΝ Η.Π.Α. ΤΗΣ Ε.Ε. ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΔΩ ΠΡΟΔΟΤΩΝ, ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΥΡΙΑΡΧΗΣΕΙ… ΤΟ ΙΔΙΟ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΣΤΗΝ ΜΑΥΡΗ ΘΑΛΑΣΣΑ Η ΟΙΝΟΠΑ ΠΟΝΤΟ (ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΥΗΜΕΝΟΥΣ 🙂 ΑΣΥΝΕΙΔΗΤΟ)… ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΑΥΤΑΠΑΤΑΤΑΙ!

  ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ ΤΑ ΣΤΕΝΑ… ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΠΟΛΥ ΣΤΕΝΑ… ΕΙΝΑΙ Ο ΑΠΟΤΕΡΟΣ ΣΤΟΧΟΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑΣ ΣΤΗΝ ΚΡΙΜΑΙΑ ΚΑΙ ΕΝ ΚΑΤΑΚΛΕΙΙΔΙ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟ ΑΣΥΝΕΙΔΗΤΟ… ΑΛΛΑ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΑΦΟΡΑ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΕΝΕΡΓΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΥΠΟΣΥΝΕΙΔΗΤΟ.

  ΘΑ ΗΤΑΝ ΚΑΛΟ ΝΑ ΜΗΝ ΜΠΕΡΔΕΥΟΥΜΕ ΤΟΝ "ΘΕΟ" ΣΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΡΧΟΝΤΑΙ… ΕΚΤΟΣ ΚΑΙ ΑΝ ΕΙΜΑΣΤΑΝ ΠΡΩΗΝ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΣΤΟ Ν.Α.Τ.Ο. ΟΠΟΤΕ ΕΧΟΥΜΕ ΤΟ ΠΡΟΦΗΤΙΟΛΟΓΙΚΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΑΠΟ ΤΗΝ C.I.A. ΚΑΙ ΤΗΝ N.S.A.

  ΑΣ ΥΠΟΘΕΣΟΥΜΕ ΟΤΙ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΚΑΤΑΡΕΕΙ… ΤΩΡΑ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ… ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΑΝΘΡΩΠΟΙ; ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΙΒΑΛΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΔΟΞΑ ΤΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΚΑΙ ΝΑ ΒΡΙΚΟΛΑΚΙΑΖΟΥΜΕ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΩΝ ΕΠΟΜΕΝΩΝ ΓΕΝΕΩΝ ΣΕ ΕΝΑ ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΠΑΡΤΙ ΟΡΘΙΩΝ ΝΕΚΡΩΝ;

  ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΕ ΒΑΡΔΑΚΑ, ΤΟ ΕΧΕΙΣ ΠΑΡΕΙ ΕΙΔΗΣΗ ΟΤΙ ΤΈΤΑΡΤΗ ΓΕΝΕΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΙΔΩΝ ΠΟΛΙΤΕΥΕΤΑΙ ΚΑΙ ΕΚΛΕΓΕΤΑΙ ΑΠΟ ΕΝΑΝ ΑΠΟΒΛΑΚΩΜΕΝΟ ΛΑΟ… ΜΕ ΜΕΓΑΛΕΙΩΔΗΣ ΟΝΕΙΡΩΞΕΙΣ;!

  http://www.tanea.gr/news/politics/article/5082538/ypopshfios-perifereiarxhs-stereas-kai-epishmws-o-k-mpakogiannhs/

  ΘΑ ΗΤΑΝ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΑΝ ΤΟ ΣΤΕΦΑΝΗ ΦΩΤΟΣ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙΣ, ΑΝΤΙ ΝΑ ΑΝΑΨΕΙ ΣΤΗΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ ΝΑ ΑΝΑΒΕ ΠΡΩΤΑ ΣΤΗΝ ΨΥΧΗ ΜΑΣ, ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΜΑΣ… Ε! ΚΑΙ ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΤΟ ΛΟΓΙΚΟ ΜΕΡΟΣ.. ΓΙΑ ΜΙΑ ΝΕΑ ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΜΕ ΔΙΚΑΙΟ ΚΑΙ ΗΘΙΚΗ… ΘΑ ΗΤΑΝ ΚΑΛΟ ΝΑ ΑΝΑΨΕΙ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΕΓΚΕΦΑΛΟ ΜΑΣ.

  ΑΥΤΑ.

 3. Ανώνυμος says:

  καθομαι και διαβαζω ολοκληρα κατεβατα απο σχολια (οχι μονο σε αυτη την αναρτηση) και βλεπω πως οοοοολοι εχουν μεταμορφωθει σε οικονομολογους,οικολογους,σεισμολογους,μεντιουμ,ξεσκεπαζουν συνομωσιες,και καθε λογης συμβουλους ολων των κλαδων.
  το συνδρομο του παντογνωστη που το εχει μονο ο ελληνας..αυτο ειναι που μας παει πισω

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *