Support Hellasbook.gr

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

13:13 - 07/06/2014

Οι ΗΠΑ προειδοποιούν τη Βουλγαρία

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

Διαφημίσεις

Ο Τύπος του Σαββάτου έδωσε ευρεία δημοσιότητα στην ανακοίνωση, δια της οποίας «οι ΗΠΑ απείλησαν με κυρώσεις τους Βούλγαρους που βοηθάνε το σχέδιο «Νότια Ροή» (South Stream), όπως σχολιάζει σε χαρακτηριστικό τίτλο η εφημερίδα της Σόφιας «24 Ώρες».

Στην ανακοίνωση, υπογεγραμμένη από την Αμερικανίδα πρέσβη Μάρσι Ρίζ απευθύνεται προειδοποίηση για πιθανή επιβολή κυρώσεων σε νομικά και φυσικά πρόσωπα της Βουλγαρίας, τα οποία συνεργάζονται με την εταιρία της Ρωσίας Stroytransgaz, που έχει αναλάβει την κατασκευή του βουλγαρικού τμήματος του αγωγού φυσικού αερίου South Stream.

Ως άμεση αφορμή για την προειδοποίηση παρουσιάζεται το γεγονός, ότι η ρωσική εταιρία έχει συμπεριληφθεί στη «μαύρη λίστα» των κυρώσεων της Ουάσιγκτον, που δημοσιεύτηκε στις 28 Απριλίου φέτος σαν απάντηση των ενεργειών της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Όπως υπενθυμίζεται στην ανακοίνωση, οι κυρώσεις επιβάλουν απαγόρευση σε κάθε επιχειρηματική συναλλαγή αμερικανικών φορέων με τη Strouytransgaz.

«Αισθανόμαστε βαθύτατη ανησυχία από την πρόσφατη απόφαση της Βουλγαρίας να αναθέσει την κατασκευή του (βουλγαρικού τμήματος του – σ.σ.) αγωγού «Νότια Ροή» στη Stroytransgaz. Τώρα δεν είναι η κατάλληλη στιγμή να εργάζεται κανείς με τη Ρωσία με τον συνηθισμένο τρόπο».

Αυτό αναφέρεται στον «τελεσίγραφο» (όπως χαρακτηρίζεται σε αρκετά δημοσιεύματα), στο οποίο η πρέσβης Ριζ επαναλαμβάνει επίσης τη γνωστή θέση της Ουάσιγκτον, ότι «είναι σημαντικό οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Ευρωπαϊκή Ένωση να συνεχίζουν να εργάζονται μαζί, ώστε να δείξουν με σαφή τρόπο στη Ρωσία, ότι οι ενέργειες της στην Ουκρανία θα συνεχίζουν να έχουν συνέπειες», όπως αναφέρεται.

«Εκπρόσωποι του επιχειρηματικού κόσμου της Βουλγαρίας είναι κατηγορηματικοί, ότι η προειδοποίηση αποτελεί απαράδεκτη πίεση και απειλή για τους Βούλγαρους οικοδόμους», γράφει η εφημερίδα της Σόφιας «Στάνταρτ».

Στο δημοσίευμα με τίτλο «Ο επιχειρηματικός κόσμος της Βουλγαρίας: Οι ΗΠΑ να μην παρεμβαίνουν στη «Νότια Ροη»», η ημερήσια της Σόφιας υπενθυμίζει, μεταξύ των άλλων, ότι η επίμαχη ρωσική εταιρία έγινε ανάδοχος της κατασκευής του μεγάλου έργου σε κοινοπραξία με πέντε μεγάλες επιχειρήσεις της Βουλγαρίας, ενώ στην υλοποίηση του σχεδίου προβλέπεται να λάβουν μέρος κι άλλες 105 βουλγαρικές εταιρίες.

Στις πρώτες εκτιμήσεις των Βούλγαρων αναλυτών για το θέμα επισημαίνεται, ότι η άνευ προηγουμένου γραπτή προειδοποίηση της κας Μάρσι Ριζ δόθηκε στο φως:

– Τέσσερις μέρες μετά την ανακοίνωση της πρόθεσης της Κομισιόν να αρχίσει ποινική διαδικασία εναντίον της Βουλγαρίας, με αφορμή υποτιθέμενων «παραβάσεων της ευρωπαϊκής νομοθεσίας κατά την επιλογή και την ανάθεση των εργασιών στον αγωγό «Νότια Ροή»», όπως ανακοινώθηκε.

– Δύο μέρες μετά τη δήλωση του Βούλγαρου πρωθυπουργού στη Βουλή, ότι «η υλοποίηση του σχεδίου «Νότια Ροή» ανταποκρίνεται στα εθνικά συμφέροντα της Βουλγαρίας», με την οποία ο πρωθυπουργός Πλάμεν Ορεσάρσκι επιβεβαίωσε την πάγια θέση της κυβέρνησης του.

– Μια μέρα μετά το αίτημα για πρόωρες βουλευτικές εκλογές, με το οποίο ο αρχηγός του «Κινήματος Δικαιωμάτων και Ελευθεριών» (ΚΔΕ) Λουτφί Μεστάν έβαλε πραγματική «ωρολογιακή βόμβα» στα θεμέλια της κυβέρνησης του κ.Ορεσάρσκι.

– Την ίδια μέρα, όταν ο πρόεδρος του Βουλγαρικού Σοσιαλιστικού Κόμματος(ΒΣΚ) Σεργκέι Στανίσεφ παραδέχτηκε, ότι έμεινε «κατάπληκτος», όπως είπε, από την απροσδόκητη αλλαγή της πολιτικής θέσης του μικρότερου εταίρου στον άτυπο κυβερνητικό συνασπισμό υπέρ της εκστρατείας για πρόωρες εκλογές, που αποτελεί εδώ και ένα χρόνο κεντρικός άξονας της πολιτικής δράσης της αξιωματικής αντιπολίτευσης (ο αρχηγός της οποίας Μπόικο Μπορίσοφ αναχώρησε σήμερα για έκτακτη επίσκεψη στις ΗΠΑ, όπως ενημερώνει η ημερήσια «24 Ώρες» – σ.σ.)..

Για να δεχτεί στη συνέχεια, ενόψει των τετελεσμένων γεγονότων, ότι «η προγραμματική κυβέρνηση (του κ. Ορεσάρσκι – σ.σ.) έχει πια εξαντληθεί», κατά τα λόγια του κ. Στανίσεφ, παρόλο που «οι εκλογές δεν πρόκειται να λύσουν από μόνες τους κανένα από τα σοβαρά προβλήματα της χώρας μας», όπως δήλωσε σε έκτακτη συνέντευξη Τύπου ο αρχηγός των Βούλγαρων σοσιαλιστών.

Στο μεταξύ, την πρόταση του προέδρου των σοσιαλιστών υπέρ της επιβολής υποχρεωτικής ψηφοφορίας στη Βουλγαρία, με την οποία ο κ. Στανίσεφ συνδύασε την «άνευ όρων παράδοση» του στο θέμα των πρόωρων εκλογών, η εφημερίδα της Σόφιας «Σεγκά» (Τώρα) σχολιάζει σήμερα με το χαρακτηριστικό πρωτοσέλιδο «Ο απεγνωσμένος κ. Στανίσεφ προσπάθησε να καβαλήσει το κύμα εναντίον του ΚΔΕ». Στο δημοσίευμα η εφημερίδα επικαλείται την υπόθεση των περισσοτέρων τοπικών αναλυτών, ότι η αύξηση της συμμετοχής των Βούλγαρων εκλογέων (μόνο 35 % των οποίων πήραν μέρος στις πρόσφατες ευρωεκλογές ενώ η παραδοσιακή συμμετοχή στις εθνικές εκλογές είναι της τάξης του 50-60 % – σ.σ.) θα έχει σαν συνέπεια τον περιορισμό της πολιτική επιρροής του ΚΔΕ, που φημίζεται για την άκρως αποτελεσματική κινητοποίηση των (Τουρκόφωνων και μουσουλμάνων, κατά κύριο λόγο – σ.σ.) οπαδών του.

Εν τω μεταξύ, οι Βούλγαροι αναλυτές επισημαίνουν στα πρώτα σχόλια τους, ότι τυχόν ματαίωση του σχεδίου «Νότια Ροή» θα εξυπηρετήσει επίσης την φιλοδοξία της Άγκυρας να γίνει κεντρικός κόμβος στην πορεία της ροής των ενεργειακών πόρων στα Βαλκάνια και στη Ευρώπη.

Επειδή ύστερα από την κατασκευή του υποθαλάσσιου αγωγού «Γαλάζια Ροή» πριν μερικά χρόνια, η Τουρκία διαθέτει ήδη άμεση πρόσβαση στο φυσικό αέριο της Ρωσία, όπως υπενθυμίζεται στα σχόλια.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΠΗΓΗ



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

Support Hellasbook.gr

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

Θελεις να κανεις ενα δωρο στον εαυτο σου;

Δες την Κατηγορια με τα προιοντα μας
Σχετικά με Κατοχικά Νέα
"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Σχόλια Αναγνωστών (4)

  1. Ανώνυμος 06/07/2014 @ 1:35 ΜΜ

    Είναι κανείς να απορεί με την μονομανία των Η.Π.Α. έναντι της Ρωσίας… βέβαια αστρονομικά δικαιολογείται… αλλά από την άλλη τόσο πολύ;… Δείχνει μια παθολογία ψυχιατρικής υφής.

    這些

  2. Ανώνυμος 06/07/2014 @ 2:00 ΜΜ

    xaxaxaxaxa!!! αυτη ειναι η καινουργια ουκρανια! εξαλλου μας το προ ειπε ο ΙΩΣΗΦ Ο ΒΑΤΟΠΑΙΔΙΝΟΣ!!! αφιερωμενη η ειδηση στους ηλιθιους που κοροιδευουν τις προφητειες!!!N.D

  3. Ανώνυμος 06/08/2014 @ 12:31 ΜΜ

    Ποιος ειναι αυτος που χρησιμοποιει σαν υπογραφη γραμματα των βρωμοσαυρων κινεζων;

  4. Ανώνυμος 06/09/2014 @ 6:21 ΠΜ

    BATOΠΕΔΙΝΟΣ Κ ΟΧΙ ΒΑΤΟΠΑΙΔΙΝΟΣ ΕΙΝΑΙ Η ΛΕΞΗ, ΦΙΛΕ… ΠΟΥ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΒΑΤΟ=ΠΕΡΠΑΤΗΣΙΜΟ ΠΕΔΙΟ=ΕΔΑΦΟΣ.. ΤΟ ΒΑΤΟ ΠΑΙΔΙΟ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΤΟ "ΠΕΡΠΑΤΗΣΕΙΣ"=ΒΑΤΕΨΕΙΣ… Η ΛΕΞΗ ΣΑΝ ΒΑΤΟΠΑΙΔΙΟ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΗΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ Κ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΑΝΟΗΤΟΥΣ ΙΕΡΕΙΣ ΤΟ ΚΑΙΡΟ ΤΟΥ "ΣΚΑΝΔΑΛΟΥ"… ΟΤΙ ΔΗΘΕΝ ΥΠΗΡΧΕ ΣΑΝ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΚΑΠΟΙΟ ΠΑΙΔΙ ΠΟΥ ΜΕΓΑΛΩΣΕ ΣΤΑ ΒΑΤΑ.. ΜΑ ΤΟΤΕ ΘΑ ΛΕΓΟΤΑΝ βατοπαιδι`ον κ ΟΧΙ βατοπαι`διον ΟΠΩΣ ΛΕΓΕΤΑΙ…ΑΛΛΑ ΕΣΚΕΜΜΕΝΑ ΤΟ ΕΙΠΑΝ ΣΤΗΝ "ΔΗΜΟΤΙΚΙΑ" ΑΦΑΙΡΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΗΞΗ -ΙΟΝ(ΕΝΩ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΔΕΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙ ΤΕΤΟΙΑ ΓΛΩΣΣΑ), ΓΙΑ ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΗΧΗΤΙΚΗ ΟΜΟΙΟΤΗΤΑ, ΑΡΑ ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΗ ΑΠΟΔΟΧΗ ΥΗΣ ΝΕΑΣ-ΣΑΤΑΝΟΔΙΑΣΤΡΟΦΙΚΗΣ ΛΕΞΗΣ…

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί


*