Κονγκό: Εκτροχιασμός τρένου με 56 νεκρούς

Κονγκό: Εκτροχιασμός τρένου με 56 νεκρούς

Τουλάχιστον 37 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σήμερα από τον εκτροχιασμό μιας αμαξοστοιχίας στην επαρχία Κατάνγκα, στη νοτιοανατολική Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό, όπως έγινε γνωστό από επίσημες πηγές.

Ένας αυτόπτης μάρτυρας δήλωσε ότι καταμέτρησε 37 πτώματα στο σημείο του δυστυχήματος. Ωστόσο ο Ντικάνγκα Καζάντι, ο υπουργός Εσωτερικών της Κατάνγκα, είπε ότι ο προσωρινός απολογισμός ανέρχεται στους 56 νεκρούς και τους 69 τραυματίες. Σύμφωνα με τις αρχές, ο αριθμός των νεκρών ενδέχεται να αυξηθεί.

Το δυστύχημα σημειώθηκε κοντά στο Λικάσι, μια κοινότητα που απέχει περίπου 600 χιλιόμετρα από το Λουμπούμπασι, την πρωτεύουσα της Κατάνγκα.

Η εμπορική αμαξοστοιχία που ήταν γεμάτη με επιβάτες εκτροχιάστηκε πιθανότατα επειδή η μηχανή της, που είχε αγοραστεί πρόσφατα, ανέπτυξε υπερβολική ταχύτητα. Ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης Λαμπέρ Μεντέ είπε ότι οι υπουργοί Μεταφορών και Υγείας είναι καθ’ οδόν για την περιοχή.

Η Εθνική Εταιρεία Σιδηροδρόμων του Κονγκό (SNCC) που εδρεύει στο Λουμπούμπασι, διαθέτει πολλά πεπαλαιωμένα τρένα όμως πρόσφατα ξεκίνησε, με τη βοήθεια της Παγκόσμιας Τράπεζας, τη διαδικασία ανανέωσης του εξοπλισμού της, τόσο των ατμομηχανών όσο και των σιδηροτροχιών.


Pendant «Black Knight»

ΤΟ ΙΣΧΥΡΟΤΕΡΟ ΜΕΝΤΑΓΙΟΝ ΟΡΓΟΝΙΤΗΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ.ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Σιδηροδρομικά δυστυχήματα σημειώνονται αρκετά συχνά στη ΛΔ Κονγκό, καθώς το σιδηροδρομικό δίκτυο που κατασκευάστηκε την εποχή της βελγικής αποικιοκρατίας ουσιαστικά δεν έχει συντηρηθεί παρά ελάχιστα μετά την ανακήρυξη της ανεξαρτησίας της χώρας, το 1960. Υπενθυμίζεται ότι τον Σεπτέμβριο του 2013 τέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι 37 τραυματίστηκαν σε δυστύχημα στα βόρεια του Λουμπούμπασι.

enikos

Loading...

2 thoughts on “Κονγκό: Εκτροχιασμός τρένου με 56 νεκρούς

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *