Κίνδυνος κατάργησης του συνέρχεσθαι στη Ρωσία

Το Μάρτιο τουλάχιστον οι επτά στις δέκα συγκεντρώσεις πολιτών διαλύονταν από τις αρχές, που συνέλαβαν πάνω από 1.000 διαδηλωτές, ενώ σε εκατοντάδες εξ αυτών επιβλήθηκαν βαριά πρόστιμα

Προειδοποίηση προς τις ρωσικές αρχές απηύθηνε η Διεθνής Αμνηστία σχετικά με τον κίνδυνο ουσιαστικής κατάργησης του δικαιώματος του συνέρχεσθαι, δηλαδή το δικαιώματος των πολιτών να διαδηλώνουν, καθώς το νέο νομοθετικό πλαίσιο και η αδιαλλαξία των αρχών έχουν θέσει αυστηρά όρια για την άσκησή του.

Ειδικότερα, στην έκθεση που δημοσιοποίησε η Διεθνής Αμνηστία, αναλύονται οι νομοθετικές και πολιτικές αλλαγές στη Ρωσία από τη στιγμή που ξεκίνησε η τρίτη θητεία του Προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν, το 2012.

Ο αναπληρωτής διευθυντής του προγράμματος της Διεθνούς Αμνηστίας για την Ευρώπη και την κεντρική Ασία, Ντένις Κριβότσεεφ, δήλωσε σχετικά:
«Η αδιαλλαξία που επέδειξαν οι αρχές απέναντι στο κύμα διαδηλώσεων που έγιναν στη Μόσχα τον Φεβρουάριο και τον Μάρτιο του 2014, έδειξε πόσο δύσκολο και επικίνδυνο έχει καταστεί το να οργανώνει κανείς διαδηλώσεις και να συμμετέχει σε αυτές. Το δικαίωμα της ελευθερίας του συνέρχεσθαι περιορίζεται εδώ και πολύ καιρό στη Ρωσία, όμως σήμερα εγείρεται ο κίνδυνος να εξαφανιστεί ολοκληρωτικά».

Επίσης, στην έκθεση καταγγέλλεται η αυθαίρετη απαγόρευση διαδηλώσεων, η βίαιη διάλυση τους και οι αυθαίρετες συλλήψεις διαδηλωτών, αλλά και η ατιμωρησία των στελεχών των υπηρεσιών επιβολής του νόμου, σε περιπτώσεις χρήσης δυσανάλογης βίας σε βάρος διαδηλωτών. Σύμφωνα με την έκθεση, μέρος του προβλήματος αποτελεί και η ίδια η δικαιοσύνη στη Ρωσία, καθώς τα δικαστήρια, δεν μπορούν να διαφυλάξουν αποτελεσματικά το δικαίωμα της ελευθερίας του συνέρχεσθαι.

Το Μάρτιο τουλάχιστον οι επτά στις δέκα συγκεντρώσεις πολιτών διαλύονταν από τις αρχές της Μόσχας, που συνέλαβαν πάνω από 1.000 διαδηλωτές στη ρωσική πρωτεύουσα, ενώ σε εκατοντάδες εξ αυτών επιβλήθηκαν βαριά πρόστιμα.

ΠΗΓΗ

Με την ΔΩΡΕΑ ενος "καφε" το μήνα βοηθάς στον αγώνα κατα της φίμωσης της ελευθερίας του λόγου , βοηθάς το Κατοχικα ΝΕΑ
Loading...

15 thoughts on “Κίνδυνος κατάργησης του συνέρχεσθαι στη Ρωσία

 1. Ανώνυμος says:

  Η διεθνής αμνηστία κρα κρα κρα!!!! Τους ξέρουμε τι ρουφιάνοι είναι λύκοι με μεταμφιεσμένοι σε πρόβατα, αυτοί και οι ΜΚΟ μπαίνουνε σε χώρες με το πρόσχημα της δημοκρατίας και τις εξαφανίζουνε από τον χάρτη, τι λέει η διεθνής αμνηστία για τα εγκλήματα των ναζι στην Ουκρανία;;;;

  • Ανώνυμος says:

   Κλασσικός φασίστας-λαϊκιστής. Αντί να δεις το πρόβλημα, απαξιώνεις αυτόν που το περιγράφει. Η προπαγάνδα του φασισμού είναι πάντα καλή άμυνα αν είσαι αδύναμο ανθρωπάκι.

   • Ανώνυμος says:

    Το πρόβλημα σου είναι ηθικής τάξης φίλε @11:23 πμ@ Είσαι ο κλασικός τύπος του εθνομηδενιστή φασίστα ο οποίος φοράει την προβιά του αριστερού. 'Ολοι εσείς είσαστε Τροτσκιστές, καί όπως ο Τρότσκι επιχείρησε να διαλύσει το Ρωσικό έθνος την διάρκεια του 1917-1929, καί έφθασε μάλιστα σε σημείο να συνεργαστεί ακόμη και με τούς ναζί, έτσι και εσείς είστε όργανα τής λεγόμενης Νέας Τάξης Πραγμάτων η οποία παλέυει να διαλύσει την οικογένεια, τα έθνη κράτη, την πολιτιστική ταυτότητα των λαών, προκαλεί ανάμιξη πληθυσμών, ώστε να επιβάλει την χοιρότερη μορφή δικτατορίας, πάνω στούς λαούς,και την απόλυτη κυριαρχία τών Χαζαροταλμουδιστών, είστε οι κατ΄εξοχήν φορείς και γεννήτορες του ολοκληρωτισμού, και του πιό μαύρου φασισμου, η προσφιλής σας μέθοδος είναι να κατηγορείτε συνεχώς τους αντιπάλους σας για ρατσισμό, λαικισμό, και φασισμό, ενω οι ίδιοι είσατε φορείς της πιο μαύρης, και απάνθρωπης καταπίεσης, έχετε πνίξει τον κόσμο στο αίμα με τήν επίφαση των ατομικών διακαιωμάτων, Γιουκοσλαυία, Αφγανιστάν, Ιράκ, Συρία, Τυνησία, Λιβυή, Μέ λίγα λόγια είσαι ένας κραγμένος πράχτορας του Σιωνισμού

 2. Ανώνυμος says:

  ΡΕ ΣΤΟΝ ΠΟΥΤΙΝ ΠΟΥΤΙΝΙΕΣ …ΕΜΠΑΙΝΕ ΑΓΟΡΙ ΜΟΥ ΚΑΜΕΡΑ ΣΕ ΣΕΝΑ ΛΕΜΕ…ΓΙΑΝΝΗΣ-ΚΟΖΑΝΗ
  ΥΓ. ΠΟΣΟΙ ΔΙΑΔΗΛΩΤΕΣ ΗΤΑΝ ΧΙΛΛΙΟΙ…ΘΕΛΩ ΝΑ ΤΟ ΑΚΟΥΩ..ΧΑ ΧΑ ΧΑ….

 3. Ανώνυμος says:

  Η Διεθνής Αμνηστία φωνάζει για όλους, και για τους Ουκρανοναζί και για τους Ρωσοφασίστες και πολύ καλά κάνει.

  • Ανώνυμος says:

   Ναι???? Ξέρουμε καλά τι κρύβετε πίσω από τις οργανώσεις αυτές, Διεθνής Αμνηστία, παγκόσμιο Φόρουμ μεταναστών, παρατηρητήριο ανθρωπίνων δικαιωμάτων, διάφορες οικολογικές οργανώσεις, πράσινοι οικολόγοι, ΜΚΟ, κτλπ, θα χρειαζότανε τουλάχιστον ένα βιβλίο 700 σελίδων ώστε να απαριθμήσουμε την προέλευση, και τον σκοπό που επιτελούνε όλες αυτές οι σέχτες, και ποιος πραγματικά βγαίνει ωφελημένος από την δράση και την χειραγώγηση πού εφαρμόζουνε πάνω στους λαούς, όλες αυτές οι οργανώσεις έχουνε τα ίδια αφεντικά, με την Παγκόσμια Τράπεζα, το ΟΟΑΣΕ, τον Οργανισμό Ελευθέρου Εμπορίου, τον ΟΗΕ, την Διεθνή Τράπεζα Διακανονισμών, και φυσικά όλες αυτές οι δήθεν οργανώσεις δεν υπερασπίζονται συλλογικά κοινωνικά δικαιώματα!!!!, αλλά μόνο ατομικά???, όπως πχ το δικαίωμα του πρεζάκια στην πρέζα,, το δικαίωμα του πρεζέμπορα, το δικαίωμα του παιδεραστή, του πούστη στην πουστιά, του κτηνοβάτη επάνω στα ζώα, "Αστα ρε μάγκα έχουνε γνώση οι φύλακες δεν είμαστε όλοι μαλάκες, όπως πιστεύεις εσύ και αυτοί που είναι σαν και εσένα, Εσύ και οι όμοιοι σου που έχετε πάρει αυτόκλητα και αυθαίρετα τον ρόλο του προοδευτικού και του αριστερού πάνω σε αυτόν τον πλανήτη είσαστε ότι πιο καταστροφικό, μαύρο και μίζερο έχει υπάρξει ποτέ στην ανθρωπότητα, στην κυριολεξία είστε εργαλεία και μισθοφόροι των δυνάμεων του σκότους και του απόλυτα κακού

   • Ανώνυμος says:

    Μπράβο, μπράβο, δεν αμφέβαλε κανείς ότι τα ξέρετε όλα εσείς. Τι ξερόλες θα ήσασταν αλλιώς. Όμως το ότι είστε θύματα των καλοθελητών του φασισμού κάθε είδους σας διαφεύγει μάλλον.

 4. Ανώνυμος says:

  Γιατι αυτη η ΜΚΟ δεν μιλα ποτε για τα αισχη της ΝΤΠ ?
  Μηπως ειναι οργανο της ?
  Μηπως υπαρχει για να δημιουργει προβλημα στους αντινεοταξιτες ?
  Μηπως προωθουν τα σχεδια τους?

  • Ανώνυμος says:

   Μήπως είσαι θύμα των προπαγανδιστών της βλακείας;
   Μήπως ζεις στην κοσμάρα σου;
   Μήπως είσαι προβατάκι που ακολουθεί τους βοσκούς της μπούρδας;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *