Η Σαουδική Αραβία εκσυγχρονίζει την ιερή πόλη της Μέκκας και αποφάσισε να γκρεμίσει το σπίτι του Μωάμεθ

Το καθεστώς της Σαουδικής Αραβίας ετοιμάζεται να αναπλάσει και να εκσυγχρονίσει την ιερή πόλη της Μέκκας για να είναι ακόμη πιο «φιλική» για τους προσκυνητές. Μέσα σε αυτό το πλαίσιο ετοιμάζεται να γκρεμίσει και ότι έχει απομείνει από το σπίτι στο οποίο φέρεται να γεννήθηκε ο προφήτης Μωάμεθ.

Η εξωφρενική, για πολλούς, αυτή είδηση έχει προκαλέσει σάλο αντιδράσεων, ιδιαίτερα στις τάξεις των πιο φανατικών Μουσουλμανικών Οργανώσεων. Τα σχέδια της Σαουδικής Αραβίας περιλαμβάνουν τη δημιουργία υπερσύγχρονων κτιρίων και εγκαταστάσεων, αλλά και έργα ανάπλασης, αξίας πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Ωστόσο, μέσα στα κτίρια που θα γκρεμίσουν οι μπουλντόζες είναι και τα απομεινάρια από το πατρικό σπίτι του προφήτη του Ισλάμ, γεγονός που έχει προκαλέσει την οργή του μουσουλμανικού κόσμου.

Οργανώσεις Μουσουλμάνων προειδοποιούν τον Βασιλικό Οίκο των Σαούντ ότι θα αντιδράσουν βίαια σε μια τέτοια εξέλιξη.

5 thoughts on “Η Σαουδική Αραβία εκσυγχρονίζει την ιερή πόλη της Μέκκας και αποφάσισε να γκρεμίσει το σπίτι του Μωάμεθ

 1. Ανώνυμος says:

  ΣΚΟΤΩΝΟΝΤΑΝ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ ΝΑ ΦΤΙΑΞΟΥΝ ΛΙΓΟ ΤΙΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΝΑ ΣΚΟΤΩΝΟΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΛΙΓΕΣ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ. ΙΣΛΑΜ ΠΙΣΤΗ ΤΗΣ ΒΙΑΣ Η ΒΙΑ ΤΗΣ ΠΙΣΤΗΣ.
  0  0
 2. Ανώνυμος says:

  Η ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ ΠΡΟ ΤΩΝ ΠΥΛΩΝ… ΘΑ ΤΟ ΠΙΣΤΕΥΕ ΠΟΤΕ ΚΑΝΕΙΣ,ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΥΤΟ ΑΠΟ ΤΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΙΚΑ ΠΙΟ ΣΚΛΗΡΟ ΙΣΛΑΜΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ;ΑΣ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΟΙ ΟΣΟΙ ΔΥΣΠΙΣΤΟΙ ΟΤΙ ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΠΩΣ ΦΑΙΝΕΤΑΙ.Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΓΡΑΦΕΤΑΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΡΑΒΑΝ Κ ΟΧΙ ΣΤΟ ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ
  0  0
 3. Ανώνυμος says:

  ΒΕΒΑΙΩΣ!

  ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ, ΑΛΛΑ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΝ ΑΠΤΟΗΤΟΙ ΤΟΝ ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΟ… ΝΑ ΓΚΡΕΜΙΣΟΥΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΑΜΠΑ!

  ΓΙΑΤΙ ΟΧΙ;

  ΗΓΓΙΚΕΝ Η ΩΡΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΡΧΙΣΕΙ ΤΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ Ο ΓΙΩΡΓΟΣ.
  0  0
 4. Ανώνυμος says:

  Δεν είναι τίποτα άλλο, απο μια αναγνωριστική δοκιμή ανοχής.

  Έπειτα, σειρά θα έχει η κάμψη της αντοχής μας, ώσπου να έχουν την δυνατότητα να διαχειρίζονται τους πλυθησμούς, ως άβουλες μάζες, χωρίς ηθικά και θρησκευτικά γνωρίσματα, ούτε κοινα ιδεώδη και χαρακτηριστικά.

  Με λίγες και μελετημένες κινήσεις θα εξουδετερώσουν κάθε λόγο και δύναμη αντίστασης, ώστε να καταστήσουν τον κάθε άνθρωπο μόνο του, χωρίς στήριξη, χωρίς κοινή πορεία και κοινωνική αντίληψη.

  Με απλά λαϊκά λόγια: έναν έναν μας ξεκόβουν απο τα κοπάδια, για να μας κατασπαραξουν χωρίς ιδιαίτερη προσπάθεια και αντιστάσεις.

  Είναι σοβαρό.
  0  0
 5. Ανώνυμος says:

  26 Φεβ. 2014 – 1:45
  Το να τους αρχίσει σεμινάρια ο ΓΑΠ δεν είναι τίποτα διότι μπορεί να γίνει και κανένα λάθος. Μην τους αρχίσει τίποτα σεμινάρια ο Πούτιν μόνο… (είναι κι αυτός ένας καλός τρόπος για να πέσει το δολλάριο).

  Πάντως όποιος καταφέρει και τους βγάλει το φανατισμό της θρησκείας, ειδικά στα Σαούντια, θα πρέπει να είναι μεγάλη μάρκα…

  Αριστοφάνης από το Bahrain (Ελλ. Τύλος).
  0  0

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.