Εξαφανίσεις παιδιών – Ο μαύρος απολογισμός του 2013

Εξαφανίσεις παιδιών -Ο μαύρος απολογισμός του 2013

Ένας από τους χειρότερους εφιάλτες που κατατρύχει την ανθρώπινη συνείδηση, είναι αυτός της εξαφάνισης ενός αγαπημένου μας προσώπου, ιδιαίτερα μάλιστα ενός παιδιού. Κανείς δεν μπορεί να αντέξει στην ιδέα ότι χάνει κάποιον δικό του, μη γνωρίζοντας τίποτα για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται, και σε τι δοκιμασίες υποβάλλεται. Και αντίπαλος σε αυτή τη δυσκολία, είναι το άγνωστο που φόβιζε, φοβίζει και θα εξακολουθεί να φοβίζει τη θνητή μας φύση. Η άγνοια άλλωστε είναι αυτή που θολώνει την αλήθεια, και δημιουργεί τους προβληματισμούς και τις ανησυχίες.

«Κάθε δύο λεπτά αναφέρεται η εξαφάνιση ενός παιδιού. Δηλαδή τουλάχιστον 250.000 παιδιά εξαφανίζονται κάθε χρόνο στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης, και αυτό είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου «, υπογραμμίζει η Ντελφίν Μοράλις, επικεφαλής της οργάνωσης Missing Children Europe, λέγοντας παράλληλα ότι χιλιάδες άλλες υποθέσεις δεν συγκαταλέγονται ποτέ στα στατιστικά στοιχεία, γιατί πολύ απλά δεν αναφέρονται ποτέ στις Αρχές. Τα αίτια μιας εξαφάνισης ποικίλουν, και συναρτώνται με διάφορους παράγοντες. Τα περισσότερα περιστατικά σχετίζονται με γονικές αρπαγές, με εξαφάνιση ασυνόδευτων ανηλίκων και με φυγές αντιδραστικών εφήβων. Όμως, δεν είναι λίγα και τα περιστατικά που έχουμε ιδιαίτερα ανησυχητικές εξαφανίσεις παιδιών.

Στην Ελλάδα, ο συνολικός αριθμός των εξαφανισμένων παιδιών ανέρχεται σε 97, εκ των οποίων 23 είναι ανήλικα θύματα αρπαγής. Μόνο τους τέσσερις πρώτους μήνες του 2013, εξαφανίστηκαν στη χώρα μας 138 παιδιά, από τα οποία τα 90 έχουν βρεθεί. Έχει παρατηρηθεί πάντως, ότι τα περιστατικά εξαφάνισης ανηλίκων είναι περισσότερα στην περιφέρεια, παρά στην Αττική, σε αντίθεση με τα παλαιότερα χρόνια. Ποσοστό μάλιστα μεγαλύτερο του 80%, απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 13 έως 18 ετών. Τώρα, ως προς τους λόγους εξαφάνισης των παιδιών, το 46% αφορά τις σχέσεις με την οικογένεια, το 30% τις σχέσεις με το άλλο φύλλο και ακολουθούν τα προβλήματα ψυχικής υγείας σε ποσοστό 14%, καθώς και άλλοι παράγοντες.

Σε παγκόσμιο επίπεδο από την άλλη πλευρά, τα στατιστικά στοιχεία σοκάρουν… Μόνο στις Η.Π.Α. δηλώνονται κάθε χρόνο 800.000 εξαφανίσεις ανηλίκων, πράγμα που σημαίνει ότι εξαφανίζονται σε καθημερινή βάση 2.000 παιδιά! Στην Γερμανία, που μαζί με την Ρουμανία είναι οι δύο χώρες με τα υψηλότερα ποσοστά εξαφάνισης στην Ε.Ε., αναζητούνται κάθε χρόνο από τις αρμόδιες αρχές 100.000 παιδιά! Στην Αυστραλία πάλι, δηλώνονται ετησίως 20.000 εξαφανισμένα παιδιά και στην Βραζιλία 45.000, αριθμοί οι οποίοι μεταβάλλονται από λεπτό προς λεπτό, δυσχεραίνοντας ακόμη περισσότερο το ήδη δύσκολο και περίπλοκο έργο των αρμόδιων.

Ωστόσο, παρά τις δυσκολίες που καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε στην καθημερινότητά μας, και τα εμπόδια που πρέπει να προσπεράσουμε, θα πρέπει να αγωνιζόμαστε με αυτοθυσία μέχρι την τελευταία στιγμή, καθώς η ελπίδα πεθαίνει πάντα τελευταία. Δεν είναι λίγες άλλωστε οι φορές που εξαφανισμένα από προσώπου γης άτομα, ξαναβρέθηκαν έπειτα από μεγάλα χρονικά διαστήματα, διδάσκοντάς μας πως πάντα θα πρέπει να διατηρούμε την ψυχραιμία μας, και να δείχνουμε υπομονή και επιμονή, όσο δύσκολο και αν είναι αυτό σε τέτοιες κρίσιμες καταστάσεις, καθώς μόνο έτσι θα μπορέσουμε να βγούμε κερδισμένοι από τον εκάστοτε αναδυόμενο γολγοθά της ζωής μας.


Pendant «Black Knight»

ΤΟ ΙΣΧΥΡΟΤΕΡΟ ΜΕΝΤΑΓΙΟΝ ΟΡΓΟΝΙΤΗΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ.ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Loading...

5 thoughts on “Εξαφανίσεις παιδιών – Ο μαύρος απολογισμός του 2013

 1. Ανώνυμος says:

  Οι γονείς επιτέλους πρέπει να προσέχουν τα παιδιά τους με όλα αυτά που γίνονται σχεδόν κάθε μέρα από την πλευρά των αρρωστημένων καθαρμάτων που κυκλοφορούν μεταξύ μας.

  Και θα πρέπει να θεσπιστεί ως ΧΡΥΣΟΣ ΚΑΝΟΝΑΣ τα παιδιά να μην αφήνονται ΠΟΤΕ μόνα με κανέναν φίλο ή γνωστό, ακόμα και συγγενή!

  Τα αρρωστημένα αυτά κτήνη κάθε μέρα είναι όλο και περισσότεροι…Οι δολοφόνοι των παιδικών ψυχών!

 2. Ανώνυμος says:

  ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΟΥ ΑΠΑΓΑΓΟΝΤΑΙ……………….
  ΜΕΤΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΤΗΣ ΓΗΣ
  ΕΚΕΙ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΤΡΟΦΗ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΟΥΣ…….
  Σ Κ Ε Τ Η Κ Ο Λ Α Σ Η

  ΑΝΗΛΙΟΣ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *