Έλεος!!! Κι άλλα νεκρά ψάρια,στο Σπερχειό αυτή τη φορά!

Τι γίνεται; Τι συμβαίνει; Ακούει, βλέπει κανείς; Νοιάζεται κανείς γι΄αυτά που γίνονται στην πανέμορφη χώρα που λέγεται Ελλάδα και που ‘Κάποιος’ την εμπιστεύτηκε στους Έλληνες;

Στο τελευταίο τμήμα του Σπερχειού, δύο περίπου χιλιόμετρα πριν τις εκβολές του ποταμού, πριν τα όρια της «πράσινης ζώνης» του Δέλτα, εκατοντάδες ψάρια νεκρά, σε μέγεθος περίπου 20 εκατοστών και μεγαλύτερα. Μερικά είναι σε μερική αποσύνθεση και μύριζαν, που σημαίνει ότι το φαινόμενο δεν είναι πολύ πρόσφατο.
Όπως αναφέρει το lamiareport.gr, τα νερά του ποταμού δέχονται μεγάλο ρυπαντικό φορτίο σε όλο το μήκος του, κυρίως όμως από τον παραπόταμο Ασωπό, που συναντάει το Σπερχειό κοντά στο μνημείο του Διάκου. Μετά δε τη γέφυρα της Αλαμάνας το νερό είναι κατάμαυρο, με φυσαλίδες.

Οι αγρότες λένε ότι το φαινόμενο ξεκίνησε πριν μια βδομάδα περίπου, το νερό είναι έντονα ρυπασμένο και ότι στο παρελθόν είχαν προβλήματα με την άρδευση και ζημιές στην παραγωγή, γιατί «καίγονται», κυρίως τα ρύζια. (φανταστείτε τι τρώμε!)

«Οι δύο βουλευτές της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης (Ν.Δ.), Κυριάκος Μητσοτάκης και Μιχάλης Γιαννάκης, κατηγόρησαν τον υπουργό Περιβάλλοντος ότι αντιλαμβάνεται το ζήτημα του Ασωπού ως “αγγαρεία” και πως δεν έχει κάνει το παραμικρό για την εξυγίανση του περιβάλλοντος γύρω από τον ποταμό.

«Ο κύριος Υπουργός επισκέφτηκε τη Βοιωτία βιαστικά και επιχείρησε να σερβίρει στους πολίτες της Βοιωτίας και ειδικότερα στους δημότες της Τανάγρας, ένα ξαναζεσταμένο φαγητό.

Δεν τόλμησε μάλιστα να καλέσει και να συζητήσει με τους φορείς και τους εκπροσώπους των κομμάτων για το μείζον θέμα του Ασωπού, το οποίο αντιμετώπισε μάλλον ως «αγγαρεία» και αναγκάστηκε να εξαγγείλει, «παρεμπιπτόντως» και επ’ ευκαιρία της επίσκεψής του, ακριβώς ό,τι είχε εξαγγείλει και δεν έπραξε η προκάτοχός του στο Υπουργείο Περιβάλλοντος, σχεδόν δύο χρόνια πριν.

Πιο συγκεκριμένα, υπό το βαρύγδουπο τίτλο «ένα χαμόγελο για τον Ασωπό» η κυρία Μπιρμπίλη είχε δεσμευτεί, το Φεβρουάριο του 2010, για τη λειτουργία τοπικού Γραφείου Περιβάλλοντος, για τον έλεγχο της ποιότητας των υδάτων στον Ασωπό, για την οργάνωση της άτυπης Βιομηχανικής Περιοχής και την κατασκευή κεντρικού αγωγού λυμάτων.

Ακριβώς τις ίδιες δεσμεύσεις επανέλαβε, μόλις χθες, και ο κ. Παπακωνσταντίνου, χωρίς εν τω μεταξύ να έχει αναληφθεί καμία πρωτοβουλία.

Ο αρμόδιος Υπουργός επαναλαμβάνει μονότονα τα ίδια πράγματα, χωρίς να πραγματοποιείται καμία μέτρηση στον Ασωπό, χωρίς να έχει διατεθεί ούτε ένα ευρώ για τη λειτουργία του Γραφείου Περιβάλλοντος, χωρίς να έχει γίνει κανένας σχεδιασμός για την οργάνωση της άτυπης ΒΙΠΕ, όπως αποκαλύφθηκε στην πρόσφατη συζήτηση Επίκαιρης Ερώτησης στη Βουλή για τον Ασωπό και, φυσικά, χωρίς να έχει προχωρήσει καθόλου η κατασκευή του κεντρικού αγωγού, ούτε να έχει γίνει καμία ιδιαίτερη πρόοδος για το σημειακό εντοπισμό των εστιών ρύπανσης του ποταμού.

Δυστυχώς, οι επαναλαμβανόμενες και μη πραγματοποιούμενες εξαγγελίες, όσο εύηχες και αν ακούγονται, ταιριάζουν περισσότερο σε κακοστημένη σαπουνόπερα παρά σε συγκροτημένη κυβερνητική πολιτική και δεν πείθουν πλέον κανέναν.

Ο κύριος Παπακωνσταντίνου οφείλει να αντιληφθεί ότι δεν είναι πλέον Υπουργός Οικονομικών και ότι δεν μπορεί να προσπερνά με περισσή ευκολία ένα ζήτημα ύψιστης σημασίας για το περιβάλλον και την υγεία των πολιτών της περιοχής. Ας αφήσει, λοιπόν, τα «εύκολα» λόγια και ας προχωρήσει επιτέλους, έστω και τώρα σε συγκεκριμένα έργα».

Γελάσατε; Εγώ πάρα πολύ, μετά δακρύων!!! Δείτε, να χαρείτε, για τι φυσική ομορφιά μιλάμε και πείτε μου αν ΑΥΤΟΊ οι άνθρωποι είναι ικανοί να διαχειριστούν ΑΥΤΌ το κάλλος!

Γιατί το μόνο που ξέρουν να διαχειρίζονται πολύ καλά, είναι τα συγκοινωνούντα ποτάμια-πορτοφόλια μας: Αδειάζουν τα δικά μας, γεμίζουν της ελίτ…

Αδειάζουν τα δικά μας, γεμίζουν της ελίτ…

Αδειάζουν τα δικά μας, γεμίζουν της ελίτ…

Αδειάζουν τα δικά μας, γεμίζουν της ελίτ…

Αδειάζουν τα δικά μας, γεμίζουν της ελίτ…

Στέφανος Σταμέλλος

μέλος των Οικολόγων Πράσινων

ΛΑΜΙΑ

ΠΗΓΗ

ΠΗΓΗ

allnewz


Pendant «Black Knight»

ΤΟ ΙΣΧΥΡΟΤΕΡΟ ΜΕΝΤΑΓΙΟΝ ΟΡΓΟΝΙΤΗΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ.

*Ειδική επεξεργασία ΔΙΠΛΗΣ ΝΑΝΟΕΠΙΚΑΛΥΨΗΣ στα σφαιρίδια καθαρώς χημικού χαλκού, στην οποία οφείλει το ιδιαίτερο χρώμα του το Black Knight

*Εμπεριέχει αρχαίο κρύσταλλο της Ελληνικής γης [εξαιρετικά δυσεύρετος στο εμπόριο]

**ΝΕΑ κεραία Lakhovsky στο εμπρός μέρος με επικάλυψη χρυσού 24 καρατίων

*Η επικάλυψη καθαρού χρυσού 24 καρατίων στην εμπρός κεραία, αλλάζει την πόλωση της οργονοενέργειας ώστε να γίνεται ιδιαίτερα δυσάρεστη στα αλλότρια DNA τα οποία κυκλοφορούν ανάμεσα μας καθώς και στα ανόργανα όντα.

*Στην βάση του υπάρχει ακόμη μια κεραία MWO Πολύ-Κυματικού Ταλαντωτή Lakhovsky, όπως σε όλα τα προϊόντα οργονιτών του orgonodrome, κατ’ αποκλειστικότητα.

ΤΙΜΗ 115.00€ + 0 ΕΥΡΩ ΑΝΤΙΚΑΤΑΒΟΛΗ + Για Αττική 0 μεταφορικά- Για Επαρχία 0€

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

3 thoughts on “Έλεος!!! Κι άλλα νεκρά ψάρια,στο Σπερχειό αυτή τη φορά!

  1. Ανώνυμος says:

    ΜΗΠΩΣ ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΟΙ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΧΘΡΟΥΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΕΣΩΤ. ΚΑΙ ΕΞΩΤ.; ΛΕΩ ΜΗΠΩΣ, ΝΑ ΔΗΛΗΤΗΡΙΑΖΟΥΝ ΤΑ ΝΕΡΑ, ΠΟΤΑΜΙΑ, ΛΙΜΝΕΣ, ΠΗΓΑΔΙΑ, ΚΛΠ ΚΛΠ.; ΕΙΜΑΙ ΛΙΓΟ ΚΑΧΥΠΟΠΤΗ ΓΙΑΤΙ ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟ ΣΧΕΔΙΟ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΟ ΚΑΙ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΜΑΣ ΜΑΚΡΟΠΡΟΘΕΣΜΑ…

  2. Ανώνυμος says:

    ΕΙΚΟΝΕΣ ΑΠΟ ΣΠΕΡΧΕΙΟ- ΦΘΙΩΤΙΔΑ, ΟΚ .Ο ΑΣΩΠΟΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΚΙ ΑΥΤΟΣ ΜΕΓΑΛΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ- ΜΕΧΡΙ ΚΟΚΚΙΝΑ ΕΧΟΥΝ ΓΙΝΕΙ ΤΑ ΝΕΡΑ ΤΟΥ ΚΑΤΑ ΚΑΙΡΟΥΣ -ΕΙΝΑΙ ΣΤΗ ΒΟΙΩΤΙΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *