Support Hellasbook.gr

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

10:12 - 27/07/2014

Έλεος!!! Κι άλλα νεκρά ψάρια,στο Σπερχειό αυτή τη φορά!

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

Διαφημίσεις

Τι γίνεται; Τι συμβαίνει; Ακούει, βλέπει κανείς; Νοιάζεται κανείς γι΄αυτά που γίνονται στην πανέμορφη χώρα που λέγεται Ελλάδα και που ‘Κάποιος’ την εμπιστεύτηκε στους Έλληνες;

Στο τελευταίο τμήμα του Σπερχειού, δύο περίπου χιλιόμετρα πριν τις εκβολές του ποταμού, πριν τα όρια της «πράσινης ζώνης» του Δέλτα, εκατοντάδες ψάρια νεκρά, σε μέγεθος περίπου 20 εκατοστών και μεγαλύτερα. Μερικά είναι σε μερική αποσύνθεση και μύριζαν, που σημαίνει ότι το φαινόμενο δεν είναι πολύ πρόσφατο.
Όπως αναφέρει το lamiareport.gr, τα νερά του ποταμού δέχονται μεγάλο ρυπαντικό φορτίο σε όλο το μήκος του, κυρίως όμως από τον παραπόταμο Ασωπό, που συναντάει το Σπερχειό κοντά στο μνημείο του Διάκου. Μετά δε τη γέφυρα της Αλαμάνας το νερό είναι κατάμαυρο, με φυσαλίδες.

Οι αγρότες λένε ότι το φαινόμενο ξεκίνησε πριν μια βδομάδα περίπου, το νερό είναι έντονα ρυπασμένο και ότι στο παρελθόν είχαν προβλήματα με την άρδευση και ζημιές στην παραγωγή, γιατί «καίγονται», κυρίως τα ρύζια. (φανταστείτε τι τρώμε!)

«Οι δύο βουλευτές της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης (Ν.Δ.), Κυριάκος Μητσοτάκης και Μιχάλης Γιαννάκης, κατηγόρησαν τον υπουργό Περιβάλλοντος ότι αντιλαμβάνεται το ζήτημα του Ασωπού ως “αγγαρεία” και πως δεν έχει κάνει το παραμικρό για την εξυγίανση του περιβάλλοντος γύρω από τον ποταμό.

«Ο κύριος Υπουργός επισκέφτηκε τη Βοιωτία βιαστικά και επιχείρησε να σερβίρει στους πολίτες της Βοιωτίας και ειδικότερα στους δημότες της Τανάγρας, ένα ξαναζεσταμένο φαγητό.

Δεν τόλμησε μάλιστα να καλέσει και να συζητήσει με τους φορείς και τους εκπροσώπους των κομμάτων για το μείζον θέμα του Ασωπού, το οποίο αντιμετώπισε μάλλον ως «αγγαρεία» και αναγκάστηκε να εξαγγείλει, «παρεμπιπτόντως» και επ’ ευκαιρία της επίσκεψής του, ακριβώς ό,τι είχε εξαγγείλει και δεν έπραξε η προκάτοχός του στο Υπουργείο Περιβάλλοντος, σχεδόν δύο χρόνια πριν.

Πιο συγκεκριμένα, υπό το βαρύγδουπο τίτλο «ένα χαμόγελο για τον Ασωπό» η κυρία Μπιρμπίλη είχε δεσμευτεί, το Φεβρουάριο του 2010, για τη λειτουργία τοπικού Γραφείου Περιβάλλοντος, για τον έλεγχο της ποιότητας των υδάτων στον Ασωπό, για την οργάνωση της άτυπης Βιομηχανικής Περιοχής και την κατασκευή κεντρικού αγωγού λυμάτων.

Ακριβώς τις ίδιες δεσμεύσεις επανέλαβε, μόλις χθες, και ο κ. Παπακωνσταντίνου, χωρίς εν τω μεταξύ να έχει αναληφθεί καμία πρωτοβουλία.

Ο αρμόδιος Υπουργός επαναλαμβάνει μονότονα τα ίδια πράγματα, χωρίς να πραγματοποιείται καμία μέτρηση στον Ασωπό, χωρίς να έχει διατεθεί ούτε ένα ευρώ για τη λειτουργία του Γραφείου Περιβάλλοντος, χωρίς να έχει γίνει κανένας σχεδιασμός για την οργάνωση της άτυπης ΒΙΠΕ, όπως αποκαλύφθηκε στην πρόσφατη συζήτηση Επίκαιρης Ερώτησης στη Βουλή για τον Ασωπό και, φυσικά, χωρίς να έχει προχωρήσει καθόλου η κατασκευή του κεντρικού αγωγού, ούτε να έχει γίνει καμία ιδιαίτερη πρόοδος για το σημειακό εντοπισμό των εστιών ρύπανσης του ποταμού.

Δυστυχώς, οι επαναλαμβανόμενες και μη πραγματοποιούμενες εξαγγελίες, όσο εύηχες και αν ακούγονται, ταιριάζουν περισσότερο σε κακοστημένη σαπουνόπερα παρά σε συγκροτημένη κυβερνητική πολιτική και δεν πείθουν πλέον κανέναν.

Ο κύριος Παπακωνσταντίνου οφείλει να αντιληφθεί ότι δεν είναι πλέον Υπουργός Οικονομικών και ότι δεν μπορεί να προσπερνά με περισσή ευκολία ένα ζήτημα ύψιστης σημασίας για το περιβάλλον και την υγεία των πολιτών της περιοχής. Ας αφήσει, λοιπόν, τα «εύκολα» λόγια και ας προχωρήσει επιτέλους, έστω και τώρα σε συγκεκριμένα έργα».

Γελάσατε; Εγώ πάρα πολύ, μετά δακρύων!!! Δείτε, να χαρείτε, για τι φυσική ομορφιά μιλάμε και πείτε μου αν ΑΥΤΟΊ οι άνθρωποι είναι ικανοί να διαχειριστούν ΑΥΤΌ το κάλλος!

Γιατί το μόνο που ξέρουν να διαχειρίζονται πολύ καλά, είναι τα συγκοινωνούντα ποτάμια-πορτοφόλια μας: Αδειάζουν τα δικά μας, γεμίζουν της ελίτ…

Αδειάζουν τα δικά μας, γεμίζουν της ελίτ…

Αδειάζουν τα δικά μας, γεμίζουν της ελίτ…

Αδειάζουν τα δικά μας, γεμίζουν της ελίτ…

Αδειάζουν τα δικά μας, γεμίζουν της ελίτ…

Στέφανος Σταμέλλος

μέλος των Οικολόγων Πράσινων

ΛΑΜΙΑ

ΠΗΓΗ

ΠΗΓΗ

allnewz



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

Support Hellasbook.gr

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

Θελεις να κανεις ενα δωρο στον εαυτο σου;

Δες την Κατηγορια με τα προιοντα μας
Σχετικά με Κατοχικά Νέα
"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Σχόλια Αναγνωστών (3)

  1. Ανώνυμος 07/27/2014 @ 6:18 ΜΜ

    ΜΗΠΩΣ ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΟΙ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΧΘΡΟΥΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΕΣΩΤ. ΚΑΙ ΕΞΩΤ.; ΛΕΩ ΜΗΠΩΣ, ΝΑ ΔΗΛΗΤΗΡΙΑΖΟΥΝ ΤΑ ΝΕΡΑ, ΠΟΤΑΜΙΑ, ΛΙΜΝΕΣ, ΠΗΓΑΔΙΑ, ΚΛΠ ΚΛΠ.; ΕΙΜΑΙ ΛΙΓΟ ΚΑΧΥΠΟΠΤΗ ΓΙΑΤΙ ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟ ΣΧΕΔΙΟ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΟ ΚΑΙ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΜΑΣ ΜΑΚΡΟΠΡΟΘΕΣΜΑ…

  2. Ανώνυμος 07/27/2014 @ 11:42 ΜΜ

    ΕΙΚΟΝΕΣ ΑΠΟ ΣΠΕΡΧΕΙΟ- ΦΘΙΩΤΙΔΑ, ΟΚ .Ο ΑΣΩΠΟΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΚΙ ΑΥΤΟΣ ΜΕΓΑΛΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ- ΜΕΧΡΙ ΚΟΚΚΙΝΑ ΕΧΟΥΝ ΓΙΝΕΙ ΤΑ ΝΕΡΑ ΤΟΥ ΚΑΤΑ ΚΑΙΡΟΥΣ -ΕΙΝΑΙ ΣΤΗ ΒΟΙΩΤΙΑ

  3. Ανώνυμος 07/28/2014 @ 7:12 ΠΜ

    ΜΜ…Μ και αφού …. .. θα δοκιμάζουν οτι …… . .και στε πειραματοζωα

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί


*