Support Hellasbook.gr

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

13:10 - 01/06/2019

Η DARPA Θέλει να Δημιουργήσει Νοητικώς Ελεγχόμενα Όπλα

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

Διαφημίσεις

Πέρυσι, η Υπηρεσία Έρευνας Προηγµένων Αµυντικών Προγραµµάτων (DARPA) ανακοίνωσε ότι αναζητούσε μη επεμβατικούς τρόπους προκειμένου «να επιτύχει υψηλού επιπέδου συστήματα εγκεφαλικής επικοινωνίας χωρίς χειρουργική επέμβαση». Οι τεχνικές θα επιτρέψουν «ακριβείς και υψηλής ποιότητας συνδέσεις σε συγκεκριμένους νευρώνες ή ομάδες νευρώνων.»

Ο οργανισμός  – όπως αόριστα εξήγησε σε δύο πρόσφατα δελτία τύπου, θέλει να δημιουργήσει νοητικώς ελεγχόμενα πολεμικά όπλα.

Για να επιτευχθεί αυτός ο στόχος, η DARPA πρόσφατα σχημάτισε ένα πρόγραμμα που ονομάζεται Μη Επεμβατική Νευροβιοτεχνολογία Νέας Γενιάς (Ν3).

Η DARPA θέλει τους στρατιώτες να είναι σε θέση να ελέγχουν τα μηχανήματα με το μυαλό τους.

Σύμφωνα με ένα δελτίο τύπου που δημοσιεύθηκε στις 20 Μαΐου 2019, ο οργανισμός έχει χρηματοδοτήσει έξι εταιρείες για την υποστήριξη του προγράμματος N3:

Το Ίδρυμα Μπάτελ Μεμόριαλ , το Πανεπιστήμιο Κάρνεγκι Μέλον, , το Εργαστήριο Εφαρμοσμένης Φυσικής του Πανεπιστημίου Τζονς Χόπκινς, το Κέντρο Ερευνών του Πάλο Άλτο  (PARC), το Πανεπιστήμιο Ράις και η  Teledyne Scientific, συντονίζουν τις διεπιστημονικές ομάδες για την ανάπτυξη υψηλής απόδοσης αμφίδρομων διεπαφών εγκεφάλου-μηχανής για χρήση από ικανά μέλη υπηρεσιών. Αυτές οι φορετές διεπαφές  θα μπορούσαν τελικά να παρέχουν τη δυνατότητα  ποικίλων εφαρμογών εθνικής ασφάλειας,  όπως τον έλεγχο ενεργών κυβερνο-αμυντικών συστημάτων και τα σμήνη των μη επανδρωμένων εναέριων οχημάτων, ή την πολυεπεξεργασία συστημάτων πληροφορικής κατά τη διάρκεια πολυσύνθετων αποστολών.

Όταν  πέρυσι η DARPA ανακοίνωσε -με δελτίο τύπου, το τετραετές πρόγραμμα, ξεκίνησε με την αναφορά όλων των θετικών στοιχείων χρήσης των διεπαφών εγκεφάλου-μηχανής:

Τις τελευταίες δύο δεκαετίες, η διεθνής κοινότητα βιοϊατρικών ερευνών έχει επιδείξει όλο και πιο εξελιγμένους τρόπους για να επιτρέψει στον εγκέφαλο ενός ατόμου να επικοινωνήσει με μια συσκευή, επιτρέποντας τη δημιουργία ανακαλύψεων με στόχο τη βελτίωση της ποιότητας ζωής, όπως την πρόσβαση στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές και το διαδίκτυο και πιο πρόσφατα, τον έλεγχο ενός προσθετικού μέλους. Η DARPA βρισκόταν στην πρώτη γραμμή αυτής της έρευνας.

Η σύγχρονη τεχνολογία των εγκεφαλικών συστημάτων επικοινωνίας έχει χρησιμοποιήσει επεμβατικές τεχνικές που επιτρέπουν ακριβείς -υψηλής ποιότητας συνδέσεις με συγκεκριμένους νευρώνες ή ομάδες νευρώνων. Αυτές οι τεχνικές βοήθησαν ασθενείς με εγκεφαλική βλάβη και άλλες ασθένειες. (πηγή)

Ακούγεται αρκετά ευγενές … μέχρι να φτάσετε στην επόμενη πρόταση.

Ωστόσο, οι τεχνικές αυτές δεν είναι κατάλληλες για τους αρτιμελείς ανθρώπους. Τώρα, η DARPA, μέσω του νέου της προγράμματος Νευροβιοτεχνολογία Νέας Γενιάς (Ν3), επιδιώκει να επιτύχει υψηλής ποιότητας εγκεφαλικά συστήματα επικοινωνίας χωρίς χειρουργική επέμβαση.

Εάν δεν το βρίσκετε ανατριχιαστικό, συνεχίστε να διαβάζετε.

«Η DARPA δημιούργησε το πρόγραμμα N3, προκειμένου να ακολουθήσει μια πορεία προς ένα ασφαλές, φορητό σύστημα νευρικής διασύνδεσης ικανό να διαβάζει και να γράφει ταυτόχρονα σε πολλαπλά σημεία του εγκεφάλου» δήλωσε ο Δρ Al Emondi, υπεύθυνος προγράμματος στο Γραφείο Βιολογικών Τεχνολογιών της DARPA (BTO). «Η υψηλής ποιότητας, μη χειρουργική νευροτεχνολογία, ήταν ασύλληπτη. Τώρα όμως, χάρη στις πρόσφατες εξελίξεις στη βιοϊατρική μηχανική, τις νευροεπιστήμες, τη συνθετική βιολογία και τη νανοτεχνολογία, πιστεύουμε ότι ο στόχος είναι εφικτός»

Θέλουν η τεχνολογία αυτή να είναι έτοιμη μέσα στα επόμενα χρόνια

Με άλλα λόγια, η DARPA θέλει να δημιουργήσει διεπαφές εγκεφάλου-μηχανής που να ταιριάζουν με την απόδοση των εμφυτευμένων ηλεκτροδίων αλλά χωρίς καμία χειρουργική επέμβαση – και αυτήν την τεχνολογία την θέλουν ΤΑΧΙΣΤΑ:

Φορώντας απλά ένα κράνος ή  ακουστικά, οι στρατιώτες θα μπορούν ενδεχομένως να διοικούν κέντρα ελέγχου χωρίς να αγγίζουν το πληκτρολόγιο. Να κατευθύνουν με τη σκέψη, μη επανδρωμένα αεροσκάφη,  ακόμη και να αισθάνονται εισβολές στην ασφάλεια ενός δικτύου. (Πηγή)

Σύμφωνα με αναφορά του περιοδικού IEEE Spectrum, ένας εκπρόσωπος της DARPA αρνήθηκε να σχολιάσει το ποσό της χρηματοδότησης, αλλά δύο από τις νικητήριες ομάδες αναφέρουν τεράστιες επιχορηγήσεις ύψους $19,48 εκατομμυρίων και $18 εκατομμυρίων. Η συγκεκριμένη αναφορά παρέχει κάποιες επιπλέον λεπτομέρειες για το πρόγραμμα :

Συγκεκριμένα, το πρόγραμμα επιδιώκει τεχνολογίες που μπορούν να διαβάζουν και να γράφουν στα κύτταρα του εγκεφάλου σε μόλις 50 χιλιοστά του δευτερολέπτου  και μπορούν να αλληλεπιδρούν με τουλάχιστον 16 θέσεις στον εγκέφαλο σε ανάλυση ενός κυβικού χιλιοστού (χώρος που περιλαμβάνει χιλιάδες νευρώνες).

Το τετραετές πρόγραμμα N3, θα αποτελείται από τρεις φάσεις, λέει ο Emondi. Στην τρέχουσα φάση 1, οι ομάδες έχουν ένα χρόνο για να επιδείξουν την ικανότητα στο να διαβάζουν και να γράφουν στον εγκεφαλικό ιστό μέσω του κρανίου. Οι ομάδες που θα επιτύχουν θα περάσουν στη φάση 2. Στους επόμενους 18 μήνες, οι ομάδες αυτές θα πρέπει να αναπτύξουν συσκευές που λειτουργούν και να τις δοκιμάσουν σε ζώντα ζώα. Οποιαδήποτε ομάδα παραμείνει, θα προχωρήσει στη φάση 3-στην δοκιμή της συσκευής στον άνθρωπο.

Τι θα μπορούσε να πάει στραβά;

Ποια θα είναι η πραγματική χρήση μιας τέτοιας τεχνολογίας;

Τα δελτία τύπου της DARPA, που αφορούν το πρόγραμμα Ν3, είναι αρκετά ασαφή και οι εσωτερικές λειτουργίες του Οργανισμού είναι λίγο μυστικές.

Τον Νοέμβριο του 2018, το περιοδικό The Atlantic δημοσίευσε μια αποκαλυπτική έκθεση για την DARPA. 

Για Δεκαετίες, η DAPRA ονειρευόταν την συγχώνευση ανθρώπων και μηχανών.  Πριν μερικά χρόνια, όταν η προοπτική νοητικώς ελεγχόμενων όπλων, πέρασε στη διαχείριση της φήμης του οργανισμού (Δημόσιες Σχέσεις), οι αξιωματούχοι κατέφυγαν σε χαρακτηριστική ευρηματικότητα. Ανασχημάτισαν το δηλωμένο σκοπό της έρευνας της νευροτεχνολογίας,  επικεντρώνοντας φαινομενικά στο στενό στόχο της θεραπείας των τραυματισμών και των ασθενειών. Όπως είχαν δηλώσει αξιωματούχοι της υπηρεσίας, το έργο δεν αφορούσε τα όπλα ή τον πόλεμο, αλλά τη θεραπεία και την υγειονομική μέριμνα. Ποιος θα μπορούσε να αντιταχθεί σε κάτι τέτοιο; Αλλά ακόμα κι αν αυτός ο ισχυρισμός ήταν αληθής, τέτοιες αλλαγές θα είχαν εκτεταμένες ηθικές, κοινωνικές και μεταφυσικές επιπτώσεις. Μέσα στις επόμενες δεκαετίες, η νευροτεχνολογία θα μπορούσε να προκαλέσει κοινωνική αναστάτωση σε τέτοια κλίμακα, που θα έκανε τα smartphones και το Διαδίκτυο να μοιάζουν με ήπιους κυματισμούς στη λίμνη της ιστορίας.

Ωστόσο, το έργο της DARPA για την αποκατάσταση των κατεστραμμένων μελών του σώματος, ήταν απλά ένα σημείο της διαδρομής προς κάπου αλλού. Ο οργανισμός είχε πάντα μια μεγαλύτερη αποστολή. Σε μια παρουσίαση του 2015, ένας υπεύθυνος προγράμματος – νεοπροσληφθείς της Silicon Valley – περιέγραψε αυτή την αποστολή:

«να απελευθερωθεί το μυαλό από τους περιορισμούς ακόμη και των υγιών σωμάτων».

Αυτό που η υπηρεσία μαθαίνει από τη θεραπεία, ανοίγει το δρόμο για περεταίρω βελτίωση.  Η αποστολή είναι να κατασταθούμε, ως ανθρώπινα όντα, κάτι διαφορετικό από αυτό που είμαστε. Με δυνάμεις πέρα από αυτές που γεννιόμαστε και πέρα από εκείνες που μπορούμε να επιτύχουμε βιολογικά.

Η ανθρώπινη βελτίωση, έγινε προτεραιότητα του Οργανισμού.

«Οι στρατιώτες που δεν έχουν φυσικούς, ή διανοητικούς περιορισμούς θα είναι το κλειδί για την μελλοντική επιβίωση και την δεσπόζουσα θέση»  προέβλεψε ο Michael Goldblatt, ο οποίος υπήρξε υπεύθυνος επιστήμης και τεχνολογίας της McDonald’s, πριν γίνει μέλος της DARPA το 1999. Προκειμένου να μεγεθύνει  την δυνατότητα της ανθρωπότητας να «ελέγχει την εξέλιξη» , σχημάτισε ένα χαρτοφυλάκιο με τίτλους προγραμμάτων που ακούγονταν λες και είχαν συλλεχθεί από βιντεοπαιχνίδια ή ταινίες επιστημονικής φαντασίας:

Μεταβολική Κυριαρχία, Ανθεκτικότητα στη Μάχη, Συνεχής Υποστηριζόμενη Απόδοση, Διευρυμένη Γνωστική Λειτουργία, Κορυφαία Απόδοση Στρατιώτη, Διασύνδεση Εγκεφάλου-Μηχανής.

Όπως περιγράφεται στο βιβλίο που κυκλοφόρησε το 2015, της Άνι Γιάκομπσεν,  Ο Εγκέφαλος του Πενταγώνου: Μία Μη Λογοκριμένη Ιστορία της DARPA, του Άκρως Απόρρητου Αμερικανικού Στρατιωτικού Οργανισμού Ερευνών:

Τα προγράμματα αυτής της εποχής, συχνά οδηγούν στον τομέα τρελών επιστημόνων. Το έργο Συνεχούς Υποστηριζόμενης Απόδοσης προσπάθησε να δημιουργήσει έναν «στρατιώτη 24/7» ο οποίος θα μπορούσε να μη κοιμηθεί για μια εβδομάδα.

Όπως δήλωσε ένας αξιωματούχος της DAPRA, σχετικά με αυτά τα προγράμματα, «Το μέτρο επιτυχίας μου, είναι ότι η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή απαγορεύει οτιδήποτε κάνουμε.»

Η Γιάκομπσεν πρότεινε ότι η νευροτεχνολογική έρευνα της DARPA, συμπεριλαμβανομένης της προσθετικής άνω άκρου και της διασύνδεσης εγκεφάλου-μηχανής, δεν είναι αυτό που φαίνεται: «Πιθανόν, ο πρωταρχικός στόχος της Darpa στην προώθηση της προσθετικής, είναι να δώσει στα ρομπότ και όχι στους ανθρώπους, καλύτερους βραχίονες και χέρια.» (Πηγή)

Εδώ και δεκαετίες, Η DARPA προσπαθεί να δημιουργήσει υπερστρατιώτες με ρομποτική τεχνολογία.

Όπως ανέφερε η Νταίζη Λούθερ στο Robot Apocalypse: Με την Τεχνητή Νοημοσύνη καλούμε το Δαίμονα:

Με την πάροδο των ετών, η DARPA έχει επενδύσει δισεκατομμύρια σε στολές εξωσκελετών για πεζικάριους.

Αυτό το φορετό ρομποτικό σύστημα, δίνει στους στρατιώτες τη δυνατότητα να μεταφέρουν βαρύτερα αντικείμενα, να τρέχουν γρηγορότερα, ακόμη και να πηδούν πάνω από μεγάλα εμπόδια. (πηγή) Φανταστείτε να προσπαθήσετε να αναμετρηθείτε με έναν εχθρό (ή έναν αδίστακτο στρατιώτη) ο οποίος ουσιαστικά διαθέτει υπερδυνάμεις.

Ωστόσο, το DARPA δεν είναι η μόνη οντότητα που παίζει με τη συγχώνευση μυαλού-μηχανής. Αρκετές εταιρείες και νευρο-μηχανικοί – όπως το Facebook και η Neuralink του Έλον Μασκ – αναπτύσσουν επίσης διεπαφές εγκεφάλου-υπολογιστή.

Πηγή:

THE ORGANIC PREPPER άρθρο της δημοσιογράφου υπό το ψευδώνυμο Ντάγκνυ Τάγκαρτ

Σχετικά άρθρα:

Βλαντιμίρ Πούτιν: Η Γενετική Παρέμβαση μπορεί να είναι «Χειρότερη από μία πυρηνική βόμβα»

Οι Θνητοί Θεοί και η NeuraLink του Έλον Μασκ

 Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

Support Hellasbook.gr

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

Θελεις να κανεις ενα δωρο στον εαυτο σου;

Δες την Κατηγορια με τα προιοντα μας
Σχετικά με filarianna1
«Η αλήθεια είναι πιο παράξενη από τη φαντασία και αυτό γιατί η φαντασία είναι αναγκασμένη να λαμβάνει υπόψη της τις πιθανότητες. Η αλήθεια όχι.» Tο έκφρασε ο Μπάιρον, μα εγώ προτιμώ τον Μαρκ Τουαίην και το ταξίδι του στον κόσμο.

Σχόλια Αναγνωστών (2)

  1. τις UMBRELA θα γινει

  2. Κάποιos εκεί έξω στο τέλος της ημέρας θα είναι το νέο σε αυτό το
    διθεν σχέδιο εξαπάτηση…

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί


*