Μην ξεχνατε οτι η συνεχεια λειτουργιας του Ελευθερου Ελληνικου κοινωνικου δικτυου https://Hellasbook.gr στηριζετε αποκλειστικα στης δικες σας δωρεες!

Στις 28 Φεβρουαρίου 2002,  Ο Άγγλος συγγραφέας Ρίτσαρντ Μόργκαν, έκδωσε ένα σκληρό μυθιστόρημα επιστημονικής φαντασία – κυβερνοπάνκ κουλτούρας  (όπως χαρακτηρίζεται)  με τον τίτλο Altered Carbon (Τροποποιημένος Άνθρακας).

Στην Ελλάδα, κυκλοφόρησε το 2005 υπό τον τίτλο Θνητοί Θεοί, από τις εκδόσεις Αnubis  σε μετάφραση του Τουρβά Νικήτα.

Όπως ήδη ανακοινώθηκε από το 2016 –  και πλέον μέσω τρέιλερ, το συνδρομητικό κανάλι  Netflix, [Link] και η Ελληνικής καταγωγής  εκτελεστική παραγωγός και σεναριογράφος Λέτα Καλογρίδη, θα μεταφέρουν στην μικρή οθόνη τον φουτουριστικό κόσμο του  Altered Carbon – Θνητοί Θεοί. Η πρεμιέρα αυτής της τηλεοπτικής προσαρμογής δέκα επεισοδίων, θα γίνει στις 2 Φεβρουαρίου 2018.

Το ALTERED CARBON διαδραματίζεται σε ένα μέλλον όπου η συνείδηση ​​ψηφιοποιείται και αποθηκεύεται σε ένα φλοιώδη δακτύλιο. Ο δακτύλιος αυτός είναι ουσιαστικά ένα τσιπάκι το οποίο περιέχει τις αναμνήσεις και τη συνείδηση ενός ατόμου και εμφυτεύεται στη σπονδυλική στήλη.

Μία τεχνολογία που παρατείνει τη ζωή επ’ αόριστον , αφού με τη χρήση του δακτυλίου, ένα άτομο  ​​”επαναπεριβληματώνεται” – “re-sleeved” σε νέο σώμα που αποκαλείται  περίβλημα- sleeve. Τα άτομα που ζουν απεριόριστα, αποκαλούνται Μαθς από το όνομα του Μαθουσάλα.

Η συνείδηση μπορεί να μεταφορτωθεί σε οποιοδήποτε δακτύλιο ή περίβλημα. Υπάρχουν όμως άνθρωποι που επιλέγουν το φυσικό θάνατο ή αντιτίθενται για ηθικούς και θρησκευτικούς λόγους και εξεγείρονται με στόχο να βάλουν τέλος στην «αθανασία».

Η ιστορία ακολουθεί τον “απεσταλμένο”,  επίλεκτο στρατιώτη του προτεκτοράτου των Ηνωμένων Εθνών, Τακέσι Κόβατς, του οποίου η συνείδηση μεταφορτώθηκε (download), στο σώμα ενός αστυνομικού, κατόπιν εντολής ενός αριστοκράτη με μεγάλη επιρροή,  του Λόρενς Μπάνκροφτ.

Ο Μπάνκροφτ σκοτώθηκε και η τελευταία αυτόματη δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας του δακτυλίου του έγινε μερικές ώρες πριν από το θάνατό του, αφήνοντάς τον χωρίς καμία ανάμνηση του ποιος τον σκότωσε και γιατί. Ενώ η αστυνομία αποφάνθηκε αυτοκτονία, ο Μπάνκροφτ είναι πεπεισμένος ότι δολοφονήθηκε και προσλαμβάνει τον Κόβατς ζητώντας του να εξιχνιάσει το φόνο.

Άλλη μία σειρά που πραγματεύεται τη Τεχνητή Μετανθρώπιση Διανθρωπισμό ή Τρανσουμανισμό

Εσείς θεωρείτε πως πρόκειται για σενάριο επιστημονικής φαντασίας;

Χμ…..

Το 2015, ο ηλεκτρολόγος μηχανικός και καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Case Western Reserve, Pedram Mohseni και ο επιστημονικός συνεργάτης του, Randolph Nudo του Ιατρικού Κέντρου του Πανεπιστημίου του Κάνσας, συστήνουν την εταιρεία “NeuraLink”.

Οι συγκεκριμένοι μακροχρόνιοι ερευνητές νευροτεχνολογίας, είχαν κατορθώσει να αναπτύξουν μία συσκευή ικανή να βοηθήσει ανθρώπους που είχαν υποστεί εγκεφαλικά τραύματα. Αλλά δεν μπορούσαν να βρουν επενδυτές,  προκειμένου να συνεχίσουν το έργο τους.

Τελικά, ο Ελον Μασκ δεν επένδυσε, αλλά προσφέρθηκε να αγοράσει το εμπορικό σήμα – άρα το όνομα της εταιρείας “NeuraLink”,  έναντι του ποσού των 14.7 δις.$ (σύμφωνα με το Forbes) προσφορά που τελικά αποδέχτηκαν οι δύο συνεργάτες. ( technology review )

H νέα επιχείρηση Neuralink, συστάθηκε τον Ιούλιο 2016 στην Καλιφόρνια, ως εταιρεία «ιατρικής έρευνας».

Όπως ανακοινώθηκε, τον Απρίλιο του 2017, Η Neuralink πρόκειται να δουλέψει επάνω στο όραμα του ιδρυτή της – τη διασύνδεση μεταξύ ανθρώπων και μηχανών σε χαρακτηριστικά όπως τη φωνή μας, την επαφή και τον έλεγχο προσανατολισμού, μέσω της τεχνολογίας «neural lace», η οποία βασίζεται στην εμφύτευση μικροσκοπικών ηλεκτροδίων στον εγκέφαλο που θα μπορούσαν κάποτε στο μέλλον να «ανεβάζουν» (upload) και να «κατεβάζουν» (download) τις ανθρώπινες σκέψεις.

Αυτό σημαίνει πώς ο εγκέφαλος θα μπορούσε να κρατήσει τη συνείδηση ζωντανή ακόμα κι αν το σώμα έχει πεθάνει.

Εδώ ας θυμηθούμε τη ταινία Matrix και τα προγράμματα μαθήσεως…

«Αν έπρεπε να εξηγήσω τη συγκεκριμένη ιδέα, τότε πιθανότατα να την περιέγραφα ως συναινετική τηλεπάθεια» αναφέρει χαρακτηριστικά ο Μασκ.

Η δικαιολογία

Στόχος της Neuralink, ο οποίος αναμένεται να υλοποιηθεί μέσα στα επόμενα τέσσερα χρόνια, είναι η δημιουργία ενός προϊόντος που να βοηθάει άτομα με σοβαρούς εγκεφαλικούς τραυματισμούς, οι οποίοι οφείλονται σε σοβαρά εγκεφαλικά επεισόδια ή ακόμη και καρκίνους. Σε οκτώ με δέκα χρόνια από τώρα η τεχνολογία αυτή δεν αποκλείεται να είναι διαθέσιμη για το κοινό, αναφέρει ο ίδιος. Ο Μασκ θεωρεί ότι ο πραγματικός χρόνος κυκλοφορίας των εν λόγω μικροσυσκευών για τη βοήθεια ασθενών θα εξαρτηθεί από την πορεία των δοκιμών, αλλά και από τις αρμόδιες υπηρεσίες οι οποίες θα πρέπει να προχωρήσουν στην έγκρισή τους.

Συλλογική η τεχνητή νοημοσύνη του Μασκ

Σε πρόσφατη συνέντευξή του ο αμερικανός επιχειρηματίας εξήγησε ότι το ιδανικό αποτέλεσμα της επικοινωνίας μεταξύ ανθρώπων και υπολογιστών θα είναι ένας κόσμος όπου «όλοι εμείς θα αποτελούμε την τεχνητή νοημοσύνη».

Το brain-computer interface venture θα δώσει τη δυνατότητα στους ανθρώπους να ακολουθήσουν τις εξελίξεις των υπολογιστών.

Κάτι τέτοιο, σύμφωνα με τον Μασκ, θα μπορούσε να αποκλείσει την κακή πλευρά της τεχνητής νοημοσύνης επιτρέποντας στους ενδιαφερομένους να αποτελέσουν μέρος ενός φουτουριστικού συμβιωτή «ανθρώπου-τεχνητής νοημοσύνης». Μάλιστα, ο ίδιος παρομοίασε τον τρόπο λειτουργίας του νέου συστήματος με την επικοινωνία μεταξύ μεταιχμιακού συστήματος (γνωστό και ως λιμβικό) – ένα σύνολο ανατομικών εγκεφαλικών δομών – και φλοιού του ανθρώπινου εγκεφάλου.

«Θεωρώ ότι σε περίπτωση μιας επιτυχούς συγχώνευσης του ανθρώπου και της τεχνητής νοημοσύνης, μέσω της βελτίωσης του νευρωνικού συνδέσμου μεταξύ του φλοιού του εγκεφάλου και της ψηφιακής προέκτασης του εαυτού μας – ο οποίος ήδη υπάρχει αλλά χρήζει βελτίωσης ως προς την ευρυζωνικότητά του – τότε θα μπορούσαμε να αποτελέσουμε μέρος ενός ευρύτερου συμβιωτή ανθρώπου – τεχνητής νοημοσύνης. Κάτι τέτοιο σημαίνει ότι δεν θα πρέπει να μας απασχολεί η κακή ή η επικίνδυνη χρήση της τεχνητής νοημοσύνης, καθώς θα την αποτελούμε όλοι μαζί συλλογικά» καταλήγει ο Μασκ.

(tovima –  Tech.in  – Fortune  )

… «ανεβάζουν» (upload) και να «κατεβάζουν» (download) τις ανθρώπινες σκέψεις … Κάτι τέτοιο σημαίνει ότι δεν θα πρέπει να μας απασχολεί η κακή ή η επικίνδυνη χρήση της τεχνητής νοημοσύνης, καθώς θα την αποτελούμε όλοι μαζί συλλογικά

ο Τρανσουμανισμός εγείρει πολλά ηθικά ερωτήματα. Στη σκοτεινή πλευρά του φάσματος,   αυτές τις επερχόμενες τεχνολογίες θα μπορούσαν να έχουν βλαβερές επιδράσεις στην ανθρώπινη ζωή ακόμα και η επιβίωση του είδους μας θα μπορούσε να τεθεί σε κίνδυνο.

Η τεχνολογία αυτή, η οποία υποτίθεται πως επουλώνει τα σωματικά μας τραύματα και μας παρέχει δυνατότητες που ούτε καν φανταζόμασταν στο παρελθόν, είναι ικανή να μας οδηγήσει στο μέλλον στα πρόθυρα ενός νέου σοβαρότατου ηθικού ζητήματος, το οποίο θα αφορά την ικανότητα της ανασχεδίασης του εαυτού μας αλλά και της οικογένειας μας. Αυτό που προωθούν, λοιπόν, δεν είναι μόνο η τροποποίηση ενός ανθρώπου αλλά ολόκληρου του είδους.

Μεταξύ άλλων τίθενται ερωτήματα, δεν θα μπορούσαν να «χακάρουν και να διαμορφώνουν» τις σκέψεις μας,

δεν θα μπορούσαν κάλλιστα να μας εμφυτέψουν έναν ιό;

Δεν θα μπορούσαν να μας κρατήσουν εδώ παρά τη θέλησή μας;   Αποκ. 9,6

Σας Ενδιαφερουν:Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

 • Applying discount code. Please wait...

Μην ξεχνατε οτι η συνεχεια λειτουργιας του Ελευθερου Ελληνικου κοινωνικου δικτυου https://Hellasbook.gr στηριζετε αποκλειστικα στης δικες σας δωρεες!

Θελεις να κανεις ενα δωρο στον εαυτο σου;

Δες την Κατηγορια με τα προιοντα μας

Ακολουθηστε μας στο Τελεγκραμ καναλι μας, εκει δεν υπαρχει φιμωση και μπορειτε παντα να μαθαινετε την πληροφορια μας

Σχετικά με filarianna1
«Η αλήθεια είναι πιο παράξενη από τη φαντασία και αυτό γιατί η φαντασία είναι αναγκασμένη να λαμβάνει υπόψη της τις πιθανότητες. Η αλήθεια όχι.» Tο έκφρασε ο Μπάιρον, μα εγώ προτιμώ τον Μαρκ Τουαίην και το ταξίδι του στον κόσμο.

Σχόλια Αναγνωστών (12)

 1. Εαν δεν θελη ο Θεος δεν γινετε τιποτε μην τους πιστευετε

  • ΑΕΡΑΚΗΣ 01/04/2018 @ 7:24 ΜΜ

   Α- Ο Υλικός Κόσμος, με Νόμο που δεν μας διδάσκουν, είναι Ανεπανάληπτος. Διδαχτήκαμε κόσμο ως συγκρότημα (Παζλ) συνδυασμού πεπερασμένων στοιχείων όμοιων ατόμων (O, H, C ) ή πιο πρόσφατα όμοιων πεπερασμένων σωματιδίων. Εντούτοις όσοι μέτρησαν τα μεγέθη σωματιδίων, ατόμων κτλ , λόγω «μικρών» διακυμάνσεων συμπεραίνουν ότι μπορεί να είναι παρόμοια αλλά όχι ταυτόσημα ως ανεπανάληπτα σε μονόδρομο «εξελικτική» πορεία (βλέπε και Δακτυλικά Αποτυπώματα, Ίρις Ματιού και άλλα …).

  • ΑΕΡΑΚΗΣ 01/04/2018 @ 7:25 ΜΜ

   Β- Αν αυτά συμβαίνουν στον υλικό μεταβαλλόμενο κόσμο μας πως μπορούμε να γνωρίζουμε τα αγνώστου Υφής Πρόσωπα ελεύθερης Βούλησης (αυξανόμενης Κοσμικής Μνήμης), που αποκαλυπτικά μας αναφέρεται από τον Θεάνθρωπο Σωτήρα Χριστό, ότι είναι Εικόνες Θεού. Ποτέ με τις συνθήκες του Υλικού Κόσμου μας ο άνθρωπος δεν μπορεί να επαναφερθεί ο ίδιος παρά μόνο από τον Θεάνθρωπο Σωτήρα Χριστό στην Δευτέρα Παρουσία Του, όταν όλοι (ΟΛΟΙ!) οι Άνθρωποι θα ενσαρκωθούν και θα αναστηθούν ως αμίαντοι και αθάνατοι ….

 2. πολλη γνωση σε λαθος χερια ανωριμοι οι εγκεφαλοι να δεχτουν ολα αυτα να γιατι αυτοκτονουν οενας μετατον αλλον κασφαζονται για ψιλου πηδημα οταν δεν μπορεις να διαχειριστεις την γνωση η γνωση γινεται καταπελτης αυτο ειναι που αλλαζει τα δεδομενα

 3. ΜΙΑ ΔΙΟΡΘΩΣΗ: παραπάνω αναφέρω πως ο Έλον Μασκ αγόρασε την εταιρεία έναντι του ποσού των 14.7 δις.$. Φυσικά είναι λάθος. Η περιουσία του υπολογιζόταν στα 14.7 δις.$ και από τις 4/1/2018 στα 19.7 — .forbes.com/profile/elon-musk/

 4. Εδώ έρχεται και το μεγάλο ερώτημα. Είμαστε η μνήμη μας ή είμαστε η ψυχή μας;;; Δηλαδή αν μπορούμε να μεταφέρουμε τις αναμνήσεις μας και την νοημοσύνη μας σε ένα νέο σώμα θα είμαστε εμείς σε αυτό το σώμα και θα ζούμε κανονικά ή όλες οι αναμνήσεις θα είναι άχρηστες χωρίς την ψυχή μας;;; Αν ισχύει το πρώτο τότε δεν έχουμε ψυχή και απλά ότι είμαστε είναι οι αναμνήσεις μας οι οποίες θα μεταφέρονται όπου θέλουμε και θα ζούμε για πάντα. Αν ισχύει το δεύτερο τότε καμιά τεχνολογία δεν μας σώζει.

  • χρειαζεται? 01/05/2018 @ 12:32 ΠΜ

   Αν ισχυει το πρωτο τοτε μια καμερα ειναι ενας ζωντανος οργανισμος. Και τα φυτα εχουν μνημη, θυμουνται τον καιρο σε non volatile μνημη. Το ιδιο και ο παγος και η λασπη. Η μνημη ειναι κατι που μεταβαλλεται απο καποια αιτια. Και ενας νεκρος εχει μνημη μεχρι να διαλυθει ο εγκεφαλος του, αλλα δεν εχει ουτε κινητρα ουτε δρασεις. Για να ειναι κατι ζωντανο πρεπει να εχει κινητρα και δρασεις + αντιδρασεις. Οποτε ? Και να μεταφερεις τι εγινε ? Θα εχεις μια ψηφιακη καταγραφη της μνημης σου, σαν ενα DVD.

  • 888 is the winner 01/05/2018 @ 12:45 ΠΜ

   οχι η ψυχη θα πιγενει στην κολαση και οι δεμονες θα ελενχουν τον ψιαφιακο εαυτο σου με της αναμνισεις σου γιατι αρνιθικες την θισια του Χριστου και πιστεψες τον διαβολο που σου ειπε οτι θα γινεις θεος με αυτην την τεχνολογια αυτο θα γινει γιατι αυτο ειναι το χαραγμα plus

 5. χρειαζεται? 01/04/2018 @ 10:51 ΜΜ

  Επειδη διαβαζω συχνα περι της self aware τεχνητης νουοσυνης εδω, και περι της sofia και περι του apha zero, μια μικρη επισημανση. Το alpha zero για να μαθει να κερδιζει στο παιχνιδι το οποιο λεει δεν ηξερε και το οποιο λεει εμαθε επαιξε το παιχνιδι 68000000 φορες. Η αλλιως σαν να εχεις εναν αιωνοβιο να παιζει σκακι 2000 φορες την ημερα για να μαθει τους κανονες. Και αυτο δεν ειναι καν ευφυια. Ειναι απλα αποστηθιση και εφαρμογη. Ουτε υπαρχει ουτε θα υπαρξει ΑΙ. Υπαρχουν μεσα/σωματα και χειριστες.

 6. Συνέντευξη του αμφιλεγόμενου Μίτσιο Κάκου [ .tovima.gr/culture/article/?aid=112232 ] σχετικά με το βιβλίο του The Future of the Mind:
  http://www.msnbc.com/morning-joe/watch/photographing-a-dream-inside-the-human-brain-171408963816
  …το ΧΟΛΙΓΟΥΝΤ ΤΟ ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ ΠΡΩΤΟ… βρισκόμαστε στο κατώφλι την έναρξη όλων αυτών των θαυμάσιων πραγμάτων. Τηλεπάθεια, τηλεκίνηση, να διαβάζουμε τη σκέψη, να ΑΝΕΒΑΖΟΥΜΕ ΜΝΗΜΕΣ ακόμα και να ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΖΟΥΜΕ ΕΝΑ ΟΝΕΙΡΟ. Αυτά ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ στα εργαστήρια ΣΗΜΕΡΑ όχι αύριo

 7. Αίσωπος 01/06/2018 @ 3:11 ΠΜ

  Ωραίο θέμα κ ωραία σχόλια.Να προσθέσω κ άλλη μια πρόσφατη ταινία (μεταφορά από ιαπωνικό περιοδικό) ghost in shel(Kελυφος) μεταφορά συνηδησης σε σώμα ρομπότ+ανθρώπου

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί


*