09:58 - 08/10/2010

Ουγγαρία : “Ο Δούναβης δεν έχει μολυνθεί”

Στήριξε το εργο του Κατοχικά Νέα

Ο Δούναβης δεν έχει υποστεί ζημία, ενώ στον ποταμό, το επίπεδο της μόλυνσης από την τοξική λάσπη, που διέρρευσε στην Ουγγαρία από δεξαμενή εργοστασίου επεξεργασίας αλουμινίου, έχει μειωθεί, σύμφωνα με τον επικεφαλής της ουγγρικής Υπηρεσίας Αντιμετώπισης Καταστροφών.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τον Τίμπορ Τόμπσον, τα νέα στοιχεία δείχνουν πως το επίπεδο του pH βρίσκεται ανάμεσα στο 8 και το 8,2 στον Δούναβη, που θεωρείται φυσιολογικό, αφού βρίσκεται κάτω από το επίπεδο του 9, όπου είχε ανέλθει την Πέμπτη (07/10).“Αυτά τα στοιχεία μας κάνουν να ελπίζουμε και μέχρι στιγμής δεν έχουμε διαπιστώσει μόλυνση στον κύριο όγκο του Δούναβη”, ανέφερε.
Μια ημέρα πριν, η Υπηρεσία Εκτάκτων Αναγκών της Ουγγαρίας ανακοίνωσε πως η τοξική λάσπη “πέρασε” στο Δούναβη, αλλά και τον ποταμό Ράμπα, που εκβάλλει στο Δούναβη.
Τα δείγματα νερού, που εξετάσθηκαν στη συμβολή του ποταμού Ράμπα με το Δούναβη, έδειξαν ότι το επίπεδο των αλκαλικών ενώσεων είναι ελαφρά υψηλότερο από το κανονικό, ανάμεσα στο 9,96% και στο 9,07%, ενώ η κανονική τιμή τοποθετείται στο 8%.
Υπενθυμίζεται ότι η διαρροή σημειώθηκε στη δεξαμενή εργοστασίου επεξεργασίας αλουμινίου, Ajkai Timfoldgyar Zrt, που ανήκει στην εταιρεία MAL Zrt και σύμφωνα με τον υφυπουργό Υγείας, Ζόλταν Ιλές, συνιστά “οικολογική καταστροφή”.
cosmo.gr

Ελληνα ο σημερινός εχθρός σου είναι η παραπληροφόρηση των μεγάλων καναλιών. Αν είδες κάτι που σε άγγιξε , κάτι που το θεωρείς σωστό, ΜΟΙΡΆΣΟΥ ΤΟ ΤΩΡΑ με ανθρώπους που πιστεύεις οτι θα το αξιολογήσουν και θα επωφεληθούν απο αυτό! Μην μένεις απαθής. Πρώτα θα νικήσουμε την ύπνωση και μετά ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ τα υπόλοιπα. Μοιραστείτε αυτή την ανάρτηση

Loading...
Σχετικά με Κατοχικά Νέα
Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα ! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Be the first to comment

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί


*