Τεκνομάγοι : Οι Σαμάνοι της Τεχνολογικής Εποχής

Τεκνομάγοι : Οι Σαμάνοι της Τεχνολογικής Εποχής

Αν η ανθρώπινη ιστορία περιλαμβάνει την εξέλιξη του πλάσματος που μετατράπηκε από πίθηκο σε ένα εξελιγμένο Ον, ή όπως είπε ο Νίτσε, από κτήνος σε υπεράνθρωπο, τότε ίσως κάπου μέσα στην διαδρομή να ενσωματώσουμε τόσο πολύ την τεχνολογία που δημιουργούμε με ραγδαίους ρυθμούς έτσι ώστε να γίνουμε ένα με αυτή. Ίσως γίνουμε οι Σαμάνοι, οι Τεκνομάγοι της νέας εποχής. Και αυτό το μονοπάτι ίσως εδράζει στην ίδια την ανθρώπινη εξέλιξή μας. Γιατί όσο οι «μηχανές» μας απομάκρυναν ολοένα και περισσότερο από τον απρόβλεπτο και πνευματικό χορό της φύσης, τόσο ξεχνούσαμε την ανιμιστική φαντασία μας που κάποτε συνδεόταν με το ζωντανό δίκτυο ζωτικών δυνάμεων και Φυσικών Νόμων. Ονειρευτήκαμε την υπέρβαση των Παλιών θεών, τον έλεγχο των Ψυχών μας μέσα από την δημιουργία ενός Αστικού Τεχνολογικού παραδείσου και ως αποτέλεσμα εκσυχρονιστήκαμε.

Ο Τεκνο-Μάγος : Μία νέα Υπερβατική προσέγγιση

Αν και η τεχνολογία δεν είναι ο μόνος τρόπος με τον οποίο εκφράστηκαν οι άνθρωποι και διαχωρίστηκαν από την φύση, σίγουρα υιοθετήθηκε από τον Δυτικό Πολιτισμό. Σαν να σχημάτισε κάποια μυστική «Συνθήκη» με τις μηχανές – τα εξαρτήματα που ίσως να μην αποκτήσουν ποτέ τους ζωτική ψυχή. Και σήμερα, που έχουμε δημιουργήσει ένα τεχνητό περιβάλλον γεμάτο Τεχνολογία και έχουμε ως κοινωνία σχεδόν περιορίσει τον εαυτό μας μέσα στο επιστημονικό καθαρά πλαίσιο του Νου, παύουμε να επιστρέφουμε στην φύση για να 4εκδηλώσουμε την φυσική μας υπόσταση. Αιχμαλωτίζουμε τις αντανακλάσεις και το πνεύμα μας μέσα από τα τεχνολογικά επιτεύγματά μας. Αυτή η άρρηκτη σύνδεση μεταξύ ανθρώπου και μηχανής υπάρχει εδώ και χιλιάδες χρόνια, αφού το έδαφος για την ανάπτυξή της στρώθηκε από τους Κοσμολόγους της Αρχαίας Ελλάδας και ξεπέρασε την φαντασία (συνεχίζοντας να την ξεπερνά) όταν άνθρωποι σαν τον Χείρων ξεκίνησαν να δημιουργούν εκείνα τα Πρωτο-Ρομπότ, τα «Automata», τους Μηχανικούς Θεούς, τις κούκλες και τα πουλιά που εντυπωσίασαν τους ανθρώπους της εποχής.

Το περιβάλλον Ανθρώπου – Σώματος αναδιαμορφώνεται έτσι ως ένας τόπος για τον Νέο μαγικό Ανιμισμό, που διαχωρίζεται από την αρχαική έννοια του Ανιμισμού. Ο Συγγραφέας – Φιλόσοφος Erik Davis τον ονόμασε Τεκνο – Ανιμισμό, αφού δίνουμε ζωή στην τεχνολογία μας ξεκάθαρα μέσα από τα πλαίσια της φαντασίας. Η Νέα προσέγγιση της τεχνολογίας δεν αφορά τη σύνδεσή της με εμάς, αλλά την εισχώρηση του Τεχνολογικού «Σώματός» μας σε μία «ΤεκνοΜαγική» Σφαίρα ύπαρξης. Έτσι μέσα από τις νέες τεχνολογίες που παρουσιάζονται στον Σύγχρονο κόσμο όπως αυτή της Επαυξημένης πραγματικότητας, το ανθρώπινο σώμα πειραματίζεται και ο Νους αλληλεπιδρούν και ερμηνεύουν το Ιερό – Μυστικιστικό σχεδόν Matrix της πραγματικότητας που μας περιβάλλει. Καθώς η Κβαντική Φυσική εξελίσσεται ολοένα και περισσότερο, κατανοούμε πως η ύλη εκφράζεται μέσα από ένα Kβαντικό σύμπαν και τα σώματά μας συνδέονται αυτόματα με αυτό το ενεργειακό πεδίο.

Αρκετές από τις Πνευματικές πρακτικές του Δυτικού Κόσμου ερμηνεύονται μέσα από μία σωματική εμπειρία. Το σώμα είναι το εργαλείο που δέχεται και ερμηνεύει την εμπειρία. Είναι το ανθρώπινο όχημα για την έλξη αυτής της εξελιγκτικής ενέργειας. Υπάρχουν αρκετά «Σώματα» στις Πνευματικές – Μυστικιστικές Παραδόσεις, όπως το Αιθερικό, το Πνευματικό, το Εκστατικό, το Ανώτερο κ.α, έτσι ώστε το απολύτως φυσικό σώμα αναγνωρίζεται ως το λιγότερο χρήσιμο για τέτοιες υπερβατικές πρακτικές. Οι Πρόγονοί μας , που είχαν μία περισσότερο ανιμιστική σχέση με τον κόσμο δεν διαχώριζαν τόσο το φυσικό τους σώμα από το ίδιο το περιβάλλον. Η Άνοδος της Φιλοσοφίας του Δυισμού και του διαχωρισμού Σώματος – Νου που υποστηρίζεται από την Μηχανιστική και Τεχνολογική Κοσμοθεωρία, θεώρησε πως η σύγχρονη κοινωνία μας θα ενδυναμώσει αυτή την απόσχιση Νου – Σώματος. Αυτή η πρακτική ενδυναμώθηκε και από την υποστήριξη των Ορθόδοξων/ Οργανωμένων Θρησκειών που σχεδόν δαιμονοποίησαν το σώμα, που υπήρξε αντικείμενο ελέγχου και χειραγώγησης. Έτσι , αν θεωρούμε πως δεν μπορούμε να ξεφύγουμε από το σώμα μας , βρισκόμαστε εγκλωβισμένοι στο «Σύστημα» για πάντα…


Θεραπεία της σεξουαλικής ανικανότητας

Το φυτικο σκεύασμα που θεραπεύει τα προβλήματα σεξουαλικής ανικανότητας χωρις καμία παρενέργεια

Το μοναδικό 100% φυτικό σκεύασμα που θεραπεύει το πρόβλημα και δεν το συντηρεί οπως αλλα χημικά γνωστά προιόντα με παρενέργειεςΜΑΘΕΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Επαυξημένη Πραγματικότητα και Μαγικά Υβριδικά Τοπία

Η Εποχή που βιώνουμε ακόμη προσπαθεί να αποφασίσει τον τρόπο με τον οποίο θα αντιμετωπίσει το Φυσικό Βιολογικό Σώμα. Βέβαια, η τεχνολογία της Επαυξημένης Πραγματικότητας που θα εισαχθεί σύντομα στο σύνολο του Δυτικού Εξελιγμένου κόσμου θα ακυρώσει τους υπολογιστές όπως τους γνωρίζουμε μέχρι σήμερα και θα απαιτεί την φυσική συμμετοχή του ανθρώπου, και άρα αλληλεπίδραση του σώματος, μέσα σε μία επαυξημένη πραγματικότητα που θα έρχεται και θα ενισχύει την φυσικη πραγματικότητα.Μέσα από αυτή την διεργασία, τα πάντα πλέον γίνονται πιθανότητες που περιορίζονται μονάχα από την φαντασία του ανθρώπου.

Υπάρχουν κάποιοι που θεωρούν το ανθρώπινο σώμα ως το φράγμα προς το εξελιγκτικό ταξίδι προς μία αθάνατη κοινωνία που είναι προδιαγεγραμμένη να κατοικήσει τα άστρα. Άλλοι το αντιμετωπίζουν ως ένα πεδίο πειραματισμού, που θα επιφέρει ένα εξελιγμένο Υβριδικό Ον. Υπάρχουν ακόμα άλλοι που βλέπουν το σώμα ως το όχημα που θα σπάσει το φράγμα που χωρίζει τον Ψηφιακό και τον Φυσικό κόσμο. Στο τελευταίο μέρος του 2ου Αιώνα διαπιστώσαμε πως δημιουργήθηκαν διάφορα συστήματα που συνέκλιναν στο matrix του Σώματος – Νου. Αυτά τα συστήματα αφορούσαν τα πεδία έρευνας για το Φυσικό σώμα (Cybernetics) , τον Προγραμματισμό των Computers, αλλά και την Τεχνητή Νοημοσύνη, και συμπεριελάμβαναν την αλληλεπίδραση με τον Ψυχεδελικό πειραματισμό (LSD, Πεγιότ prometheusrisingcoverκλπ), τις Μυστικιστικές Φιλοσοφίες (Γκουρτζίεφ, Καστανέντα κλπ) αλλά και τα υπερβατικά κινήματα. Τα κινήματα του Υπερβατισμού αφιέρωσαν ολόκληρα βιβλία πάνω στο ζήτημα, και χρησιμοποίησαν τον Υπολογιστή ως μία μεταφορά «προγραμματισμού» και «Μετα-Προγραμματισμού» του Ανθρώπινου Σώματος σε ένα Βιο-Υπολογιστή. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί το βιβλίο του John C. Lilly με τίτλο «Programming and Metaprogramming in the Human Biocomputer» που περιέγραψε μερικά πειράματα πάνω στην ανθρώπινη Συνειδητότητα.

Ο ΜεταΠρογραμματισμός του ανθρώπου υπήρξε βασικό θέμα στα γραπτά του Timothy Leary αλλά και του Robert Anton Wilson που δημιούργησαν έργα όπως το «Exo-Psychology: A Manual on the Use of the Human Nervous System» αλλά και το «Prometheus Rising». Αυτά τα δύο βιβλία αναφέρουν ένα μοντέλο συνειδητότητας 8 κυκλωμάτων που είναι μέρος του μονοπατιού που οδηγεί στην Νευρολογική εξέλιξη. Ειδικότερα ο Leary επιχείρησε να αναπτύξεη μία φιλοσοφία που ανέφερε πως η μελλοντική εξέλιξη του ανθρώπινου πληθυσμού βρίσκεται κωδικοποιημένη μέσα στο ίδιο μας το DNA. Άρα ίσως η νέα Ιερή τεχνολογία είναι το ίδιο μας το νευρικό σύστημα, αρχικά μέσα από την αλληλεπίδρασή του με τους Υπολογιστές επαυξημένης πραγματικότητας και άλλες τεχνικές που μένουν να ανακαλυφθούν. Ο Μυστικιστής G. I. Gurdjieff είχε αναφέρει πως ο άνθρωπος είναι «Άνθρωπος – Μηχανή» που βρίσκεται εν υπνώσει στην ζωή του και πως με κάποιο τρόπο μπορούμε να ενεργοποιήσουμε την αφύπνισή του. Ίσως ο τελικός σκοπός να είναι ο αναπρογραμματισμός του ίδιου του DNA μέσα από υπερβατικές και ψυχεδελικές πρακτικές, δίχως την υποβοήθηση οποιουδήποτε υπολογιστή.

Θεωρούμε τους εαυτούς μας απελευθερωμένους στην εποχή που ζούμε, όμως η δύναμη της επικρατούσας έκστασης να βρίσκεται στην διαδικτυακή και τεχνολογική εποχή μας. Όπως σημείωσε ο Marshal McLuhan στις αρχές της δεκαετίας του 1970 «Είμαστε όλοι Ρομπότ όταν σχετιζόμαστε αβίαστα με τις τεχνολογίες μας». Σήμερα η τεχνολογία απαιτεί ολοένα και περισσότερη αλληλεπίδραση με τον άνθρωπο, απαιτεί την ολοκληρωτική σύνδεσή μας σε μία νέα ανεξερεύνητη πραγματικότητα.

Πηγή

mindhack.gr

Loading...

One thought on “Τεκνομάγοι : Οι Σαμάνοι της Τεχνολογικής Εποχής

  1. ΤΙ ΣΗΜΑΣΙΑ ΕΧΕΙ ΠΛΕΟΝ ΤΟ ΟΝΟΜΑ. says:

    ΠΡΟΤΙΜΩ ΤΟΝ ΦΥΣΙΚΟ ΚΟΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΦΥΣΙΚΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΦΥΣΙΚΟ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ ΤΟΝ ΕΓΚΕΦΑΛΟ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΨΗΦΙΑΚΟ ΚΟΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΨΕΥΤΙΚΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ ΤΗΣ ΕΙΚΟΝΙΚΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΤΗΣ ΔΗΘΕΝ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ. Η ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΗ ΜΟΝΟ ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΠΑΡΑΒΙΑΖΕΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΕΣ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΕΛΕΓΧΕΙ ΚΑΙ ΚΑΤΕΥΘΥΝΕΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΕΙΣ. ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΤΑΠΕΙΝΗ ΜΟΥ ΑΠΟΨΗ ΝΟΜΙΖΩ ΠΩΣ ΟΙ ΑΡΧΑΙΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΙΧΑΝ ΓΝΩΡΙΣΕΙ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΔΑΜΑΣΕΙ ΤΙΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΓΚΗ ΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΕΣ. ΝΟΜΙΖΩ ΠΩΣ ΕΙΧΑΝ ΔΟΥΛΕΨΕΙ ΟΣΟ ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΛΛΟΣ ΛΑΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΤΟΥΣ ΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΦΥΣΗ ΣΕ ΣΥΝΔΙΑΣΜΟ ΜΕ ΤΙΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ. Ο ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΟΤΑΝ ΚΑΘΟΤΑΝ ΟΚΛΑΔΟΝ ΩΡΕΣ ΠΑΝΩ ΣΤΑ ΧΙΟΝΙΑ Η ΠΕΡΠΑΤΟΥΣΕ ΞΥΠΟΛΗΤΟΣ ΠΑΝΩ ΣΤΑ ΧΙΟΝΙΑ Η ΟΤΑΝ ΑΦΗΝΕ ΤΟ ΥΛΙΚΟ ΣΩΜΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΠΗΓΑΙΝΕ ΚΑΙ ΣΥΝΑΝΤΟΥΣΕ ΤΟ ΑΙΘΕΡΙΚΟ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΔΙΝΕ ΥΠΟΣΤΑΣΗ, ΝΟΜΙΖΩ ΠΩΣ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΟΤΑΝ ΚΑΝΕΝΑΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ. Ο ΠΥΘΑΓΟΡΑΣ ΠΑΛΙ ΠΩΣ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΧΡΟΝΙΚΗ ΣΤΙΓΜΗ ΝΑ ΔΙΔΑΣΚΕΙ ΣΤΗ ΣΑΜΟ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΚΡΟΤΩΝΑ ΤΗΣ ΙΤΑΛΙΑΣ; ΜΗΠΩΣ ΚΑΤΕΙΧΑΝ ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΤΗΝ ΓΝΩΣΗ ΤΗΣ ΤΗΛΕΜΕΤΑΦΟΡΑΣ; H ΜΗΠΩΣ ΚΑΤΕΙΧΑΝ ΤΗΝ ΓΝΩΣΗ ΤΗΣ ΑΠΟΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ; ΣΥΡΡΙΚΝΩΣΗ ΤΗΣ ΥΛΗΣ ΑΡΑΙΩΣΗ ΤΗΣ ΥΛΗΣ; ΑΚΑΡΙΑΙΑ ΕΚΡΗΞΗ ΑΚΑΡΙΑΙΑ ΕΝΡΗΞΗ ΠΡΑΓΜΑ ΑΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΣΥΜΒΕΙ ΣΗΜΕΡΑ ΜΕ ΤΗΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΓΝΩΣΕΙΣ ΠΟΥ ΔΙΑΘΕΤΟΥΝ. ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΩ ΛΑΘΟΣ ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΣΕ ΟΛΑ, Η ΙΣΩΣ Σ ΑΥΤΗΝ ΤΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΝΑ ΜΗΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΥΜΒΕΙ ΑΥΤΟ. ΙΣΩΣ Η ΓΝΩΣΗ ΑΥΤΗ Η ΧΑΘΗΚΕ, Η ΚΑΤΑΣΤΡΑΦΗΚΕ, Η ΕΙΝΑΙ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΕΛΑΧΙΣΤΩΝ, Η ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΛΑΘΟΣ ΧΕΡΙΑ. ΙΣΩΣ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΦΤΑΣΕΙ ΚΑΠΟΤΕ ΣΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΝΑ ΜΗΝ ΑΡΡΩΣΤΑΙΝΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΓΕΡΝΑΕΙ ΝΑ ΖΕΙ ΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΕΠΙΘΥΜΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΜΕΤΑΦΕΡΕΤΑΙ ΣΕ ΟΠΟΙΟ ΣΗΜΕΙΟ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ ΘΕΛΕΙ ΑΚΑΡΙΑΙΑ, ΙΣΩΣ ΚΑΠΟΤΕ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *