Ακολουθηστε το Κατοχικα Νεα στο Τελεγκραμ καναλι του για να κερδισουμε μαζι το δικαιωμα στην Ελευθερια του λογου! https://t.me/+NoMgL8s9g7g1Y2Zk
09:14 - 21/05/2018

Ανατολική vs Δυτική Ακτή.Μέγα σεισμός-Γιατί η Βιρτζίνια θα κουνηθεί περισσότερο σε σεισμό ίδιου μεγέθους με την Καλιφόρνια;

Ανατολική vs Δυτική Ακτή.Μέγα σεισμός-Γιατί η Βιρτζίνια θα κουνηθεί περισσότερο σε σεισμό ίδιου μεγέθους με την Καλιφόρνια;

Οι σεισμοί ανατολικά από τα βραχώδη βουνά μπορούν να προκαλέσουν αξιοσημείωτο κούνημα εδάφους σε πολύ μεγαλύτερες αποστάσεις από τους συγκριτικά μεγάλους σεισμούς στη Δύση.

Ένας σεισμός μεγέθους 5.8 το 2011 στο Mineral της Βιρτζίνια έγινε αισθητός στα 600 μίλια από το επίκεντρο. Δεκάδες εκατομμύρια άνθρωποι στις ανατολικές Ηνωμένες Πολιτείες και στον νοτιοανατολικό Καναδά αισθάνθηκαν αυτόν τον σεισμό.

Για σύγκριση, ένας σεισμός μεγέθους 6.0 ρίχτερ το 2014 στη Νάπα της Καλιφόρνια έγινε αισθητός μόνο μέχρι 250 μίλια από το επίκεντρο.

Παρά το σεισμό της Νάπας που απελευθέρωσε περίπου διπλάσια ενέργεια από τον σεισμό της Βιρτζίνια και προκάλεσε πολύ περισσότερες ζημιές κοντά στο επίκεντρο, δεν έγινε αισθητός τόσο μακρυά.

Ένα άλλο παράδειγμα, ο σεισμός μεγέθους 4.1 που σημειώθηκε τον Δεκέμβριο του 2017 κοντά στο Dover, Delaware , έγινε αισθητός περίπου 200 μίλια από το επίκεντρο.

Οι επιστήμονες ερευνούν διάφορους παράγοντες που επηρεάζουν τις περιφερειακές διαφορές στην ένταση και τις επιπτώσεις των σεισμών. Μερικοί από τους παράγοντες έχουν να κάνουν με τη φύση των υποκείμενων τεκτονικών πλακών και τη γεωλογική τους ιστορία. Άλλοι συνδέονται με το μέγεθος και την ηλικία των κτιρίων.

ΑΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΟ STRANGE SOUNDS : Corfiatiko

Σχετικά με Κατοχικά Νέα
"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα ! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Σχόλια Αναγνωστών (2)

  1. ερχεται το γελοουστον κατι σαν σοδομα κια γομορα αχαχαχχχαχαχχαχαχαχχαχαχαχαχαχαχαχχ
    γιατι ειστε ολοι οι αμερικανοι δουλοι η’ συνενοχοι των τερατων

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί


*