Ευφυής ζωή στο Σύμπαν και ο ρόλος που θα παίξει στο μέλλον μας

«Πόσο σημαντικοί μπορεί να είναι η επαφή με μία εξωγήινη νοημοσύνη και ποιες θα είναι οι μακροπρόθεσμες συνέπειες της επαφής; Τα τελευταία χρόνια, οι επιστήμονες και το ευρύ κοινό έχουν συνειδητοποιήσει ότι η ευφυείς ζωής μπορεί να βρεθεί σε όλο το σύμπαν. Ίσως δεν είμαστε ο μόνος πολιτισμός στο γαλαξία μας και μπορεί να υπάρχουν ακόμη και δεκάδες ή εκατοντάδες πολιτισμοί διεσπαρμένοι στα 400.000.000.000 αστέρια της.
Κάποια στιγμή στο μέλλον…

του ανθρώπινου πολιτισμού επαφή ή αλληλεπίδραση ενός ξένου ευφυούς πολιτισμού από κάπου αλλού στον γαλαξία μας μάλλον θα συμβεί. Μπορεί να συμβεί το επόμενο έτος, ή 100 χρόνια από σήμερα. Πολλοί άνθρωποι που σπουδάζουν κοσμική εξέλιξη και κοσμολογία συνειδητοποιούν ότι η εξέλιξη της ζωής και των πληροφοριών σε όλη την φύση και στο σύμπαν είναι τουλάχιστον εξίσου σημαντική. Πολλοί αστρονόμοι, βιολόγοι, φιλόσοφοι, και άλλοι πιστεύουν τώρα ότι η ύπαρξη διαφορετικών μορφών ζωής στο σύμπαν είναι μια πραγματικότητα.


Μεταξύ των επιστημόνων που μελετούν το θέμα, η γενική συναίνεση είναι ότι πολλά έξυπνα είδη έχουν αναπτυχθεί σε ολόκληρο τον γαλαξία μας σε κάποια στιγμή, και κάποια από αυτά μπορεί να είναι ακόμα και σήμερα ζωντανά.


Ο αριθμός των αστεριών στον Γαλαξία μας (περίπου 400.000.000.000) είναι τόσο μεγάλος, ώστε είναι σχεδόν πέρα από τη φαντασία μας ο αριθμός που από αυτά τα αστέρια να έχουν πιθανώς πλανήτες που είναι δυνητικά φιλόξενα για την ανάπτυξη της ζωής. Οι νόμοι της φύσης είναι καθολική και η φύση είναι γενικά ομοιόμορφη. Δεν υπάρχει κανένας λόγος να υποθέσουμε ότι ο πλανήτης μας είναι ο μόνος κατάλληλος τόπος για τη ζωή σε ολόκληρο το σύμπαν. Λαμβάνοντας υπόψη τις σωστές συνθήκες, η ζωή θα μπορούσε να αναπτυχθεί σε οποιοδήποτε κατάλληλο πλανήτη και δορυφόρο τους.


Ως εκ τούτου, η ζωή ίσως έχει προκύψει σε διάφορα μέρη του γαλαξία μας. Πιο μπορεί να είναι το προφίλ των εξελιγμένων αλλοδαπών ; Ίσως να υπαρχή ένας πολιτισμός που εξελίχθηκε ανεξάρτητος και διασκορπίστηκε στο γαλαξία. Ίσως πολλά είδη έχουν αναπτυχθεί ανεξάρτητα και έχουν ευφυείς πολιτισμούς σε διάφορους πλανήτες και είναι ακόμη εν ζωή, είτε έχουν επικοινωνία και αλληλεπίδραση με άλλους ή μη. Ίσως ένας ενιαίος πολιτισμός ή μια ομοσπονδία έχει κατακτήσει ή ακόμη και εξάλειψη όλους πολιτισμούς εκτός από το δικό μας. Ίσως τα πιο έξυπνα είδη έχουν συγχωνευθεί εθελοντικά, αποτελώντας έτσι το αποτέλεσμα μιας ενιαίας κουλτούρας.
Μπορεί ορισμένα από τα ήδη ευφυούς ζωής στο γαλαξία μας μπορεί να είναι βαθύτατα ξένα προς εμάς.


Πρότυπα σκέψης τους, τις γνώσεις, τα συναισθήματα τους , την αντίληψη, την κοινωνική οργάνωση, την επικοινωνία, και τους κανόνες μπορεί να είναι από ό, τι πιο παράξενο και από την επιστημονικής φαντασίας μας. Εάν τουλάχιστον μία μορφή ζωής κάπου στο σύμπαν γνωρίζει για εμάς, τι θα έχει ως στόχο και συμπεριφορά προς το μέρος μας;


Στο Πανεπιστήμιο του Τορόντο, διεξαχθεί μια σύσκεψη που κατέληξε, (πάντα υποθετικά) σε ορισμένες θωριές για την επίδραση αλλοδαπών με τον ανθρώπινο πολιτισμό.
Το συμπέρασμα ήταν ότι το μεγαλύτερο μέρος ή το σύνολο των προηγμένων πολιτισμών στο σύμπαν αποφεύγουν να βλάψουν πολιτισμούς εν τη γενέσει τους.


Πιστεύετε ότι εάν κάποιος άλλος ανεπτυγμένος πολιτισμός σπάσει τον κανόνα τότε αυτό δημιουργεί μια σαφή και άμεση απειλή για το άλλο προηγμένο είδος, με αποτέλεσμα αυτό να παρέμβει δυναμικά, με ακόμη και με συνέπιες για τον υπό αναπτύξει πολιτισμό, προκειμένου να αποφευχθεί αυτό. Υπό οποιεσδήποτε άλλες συνθήκες, πιστεύετε ότι ένας προηγμένος πολιτισμός πιθανώς δεν θα παρεμβαίνει επιβλαβώς στην ανάπτυξη ενός άλλου πολιτισμού. Οι ξένοι κόσμοι θα έχουν μεγαλύτερο κέρδος από εμάς μελετώντας μας κοινωνιολογικά και ανθρωπολογικά.


Επίσης οι ευφυείς μορφές ζωής που είναι καταστροφικές επιθετικές και ανεύθυνες πιθανών να θα έχουν καταστραφεί από τους ίδιους επανερχόμενοι σε πρωτόγονες συνθήκες διαβίωσης πριν καν την επίτευξη διαστρικής επικοινωνίας ή ταξίδια. Ορισμένοι προηγμένοι πολιτισμοί μπορούν να αποφασίσουν να μας στείλουν βοήθεια ή πληροφορίες και ότι δεν είμαστε τελικά τόσο μόνη ,αλλά ακόμη και ο πιο γενναιόδωρος πολιτισμός, δεν θα θέσει αυτό το στόχο πριν από την επιβίωση και την ανάπτυξη του δικού τους πολιτισμού. Τα οφέλη μας;
Πιστεύετε ότι παρότι της δημόσιες ανακοίνωσης για προσπάθειες έρευνας του διαστήματος για αλλοδαπή ζωή ο πραγματικός σκοπός κρύβετε έντεχνος από το κοινό. Έχοντας αντιλήφθη την σοβαρότητα των εξελίξεων διάφορες κυβέρνησης προσπαθούν να εδρεύσουν καλύτερους όρους στο γεγονός του 21 αιώνα.


Από τη στιγμή όμως που δεν θα είναι στο χέρι του ανθρώπου να μπορεί να συγκαλύψει τέτοιες επαφές, τότε βαθιές αλλαγές αναμφίβολα θα δημιουργηθούν και τεράστιες αναστάτωσης, τουλάχιστον για ένα μικρό χρονικό διάστημα θα προξενηθουν. Αναστάτωση θα μπορούσε να συμβεί και στις επιστήμες, στις επιχειρήσεις και στη βιομηχανία, αν μαθαίναμε για νέες διαδικασίες και προϊόντα, το νομικό σύστημα, εάν μαθαίναμε για την ύπαρξη κοσμικών ή παγκόσμιων νόμων.
Η επαφή με ένα όλο πολιτισμό θα μπορούσε να βοηθήσει στο να αποκτήσουν νέες γνώσεις, κατανόηση, και γνώσεις σχετικά με μείζονα θέματα που υπερβαίνουν κατά πολύ την συνήθη πρακτική μας . Θέματα εγκυκλοπαιδικά ,αστροφυσική, η την προέλευση και την εξέλιξη του σύμπαντος, θρησκευτικά ζητήματα, την έννοια και το σκοπό της ζωής.

SociaLMagazinE

http://www.tnsite.gr/2011/05/blog-post_2289.html

Φιλε μου ο σημερινός εχθρός σου είναι η παραπληροφόρηση των μεγάλων καναλιών. Αν είδες κάτι που σε άγγιξε , κάτι που το θεωρείς σωστό, ΜΟΙΡΆΣΟΥ ΤΟ ΤΩΡΑ με ανθρώπους που πιστεύεις οτι θα το αξιολογήσουν και θα επωφεληθούν απο αυτό! Μην μένεις απαθής. Πρώτα θα νικήσουμε την ύπνωση και μετά ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ τα υπόλοιπα.

Με την ΔΩΡΕΑ ενος "καφε" το μήνα βοηθάς στον αγώνα κατα της φίμωσης της ελευθερίας του λόγου , βοηθάς το Κατοχικα ΝΕΑ
Loading...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *