07:48 - 21/10/2010

Δέκατη ημέρα απεργιών στη Γαλλία, αδιάλλακτη η κυβέρνηση Σαρκοζί

Στήριξε το εργο του Κατοχικά Νέα

Κλιμάκωση των κινητοποιήσεων των συνδικάτων καταγράφεται στη Γαλλία, παρά το ξεκάθαρο μήνυμα που στέλνει καθημερινά η κυβέρνηση Σαρκοζί ότι η ασφαλιστική μεταρρύθμιση θα προχωρήσει και τα όρια συνταξιοδότησης θα αυξηθούν. Εντός της ημέρας θα συναντηθούν οι επικεφαλής των συνδικάτων για να καθορίσουν την περαιτέρω στάση τους.

Από το πρωί της Πέμπτης, περίπου 500 εργαζόμενοι από το διυλιστήριο Ετάνγκ-ντε-Μπερ, καθώς και εργαζόμενοι σε αεροπορικές εταιρίες και στα ταχυδρομεία, απέκλεισαν τους δρόμους που οδηγούν στο αεροδρόμιο, απ’ όπου εκτελούνται πτήσεις εσωτερικού και εξωτερικού.

«Δεν μπορούν να περάσουν αυτοκίνητα για να πάνε στους χώρους στάθμευσης» δήλωσε ο Μεχντί Ρασίντ, στέλεχος του συνδικάτου CGT στο κοντινό διυλιστήριο Μπους-ντι-Ρον.

Το λιμάνι της Μασσαλίας παραμένει αποκλεισμένο, με 51 δεξαμενόπλοια να πλέουν στα ανοικτά, ενώ συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις στα διυλιστήρια, εξαιτίας των οποίων έχει παραλύσει η αγορά καυσίμων.

Τα συνδικάτα κλιμακώνουν τις πιέσεις τους προς την κυβέρνηση Σαρκοζί συνεχίζοντας τις κινητοποιήσεις για δέκατη ημέρα.

Ωστόσο η συμπολίτευση, που έχει την πλειοψηφία και στα δύο σώματα του Κοινοβουλίου, δεν φαίνεται να πείθεται να υποχωρήσει, παρά τις προτροπές των σοσιαλιστών να «επιστρέψει στο διάλογο και να ακούσει την κοινωνία», κατά το Ζαν-Πιερ Μπελ, επικεφαλής της ομάδας του Σοσιαλιστικού κόμματος στη Γερουσία.

Ελληνα ο σημερινός εχθρός σου είναι η παραπληροφόρηση των μεγάλων καναλιών. Αν είδες κάτι που σε άγγιξε , κάτι που το θεωρείς σωστό, ΜΟΙΡΆΣΟΥ ΤΟ ΤΩΡΑ με ανθρώπους που πιστεύεις οτι θα το αξιολογήσουν και θα επωφεληθούν απο αυτό! Μην μένεις απαθής. Πρώτα θα νικήσουμε την ύπνωση και μετά ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ τα υπόλοιπα. Μοιραστείτε αυτή την ανάρτηση

Loading...
Σχετικά με Κατοχικά Νέα
Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα ! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Be the first to comment

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί


*