14:35 - 31/07/2019

Το «χάραγμα» δεν θα είναι απλά ένα τσιπάκι

Στήριξε το εργο του Κατοχικά Νέα

Μπαίνουμε κατευθείαν στο «ψητό»…

Μία ομάδα βιοτεχνολόγων την οποία διεύθυναν η Χάνα Έλσαμαντ από το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας στο Σαν Φρανσίσκο και ο Ντέιβιντ Μπέικερ από το Πανεπιστήμιο της Ουάσινγκτον ετοιμάζουν τα «έξυπνα» κύτταρα.

Αυτά θα λειτουργούν στο μέλλον σαν μικροσκοπικά αυτόνομα ρομπότ, μπαίνοντας μέσα στον οργανισμό.

Θα εντοπίζουν, όπως αναφέρουν οι επιστήμονες, την περιοχή της βλάβης και της ασθένειας, παρεμβαίνοντας την κατάλληλη στιγμή με τον κατάλληλο τρόπο.

Αυτό, όπως διαβάζουμε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο, μπορεί να επιτευχθεί χωρίς την παρέμβαση του ανθρώπου, μέσω της δημιουργίας μιας τεχνητής πρωτεΐνης η οποία σχεδιάστηκε στον υπολογιστή και συντέθηκε στο εργαστήριο.

Η πρωτεΐνη αυτή (Latching Orthogonal Cage-Key pRotein – LOCKR) δημιουργεί ένα νέο είδος βιολογικών κυκλωμάτων μέσα στα ζωντανά κύτταρα, τα οποία θα μετατρέπουν τα συνήθη κύτταρα σε «έξυπνα» κύτταρα με ιδιαίτερες ικανότητες. Παρουσιάστηκε στο επιστημονικό περιοδικό Nature και συνιστά μια εντελώς πρωτότυπη επινόηση. Δεν υπάρχει αντίστοιχη πρωτεΐνη με την LOCKR στη φύση, καθώς αυτή αλληλεπιδρά με τα συστατικά του κυττάρου και δύναται να αντιμετωπίσει βιολογικά προβλήματα που ανακύπτουν.

Για την διερεύνηση της διεξήχθησαν δύο έρευνες.

Γράφει το Αθηναϊκό Πρακτορείο:

Στην πρώτη έρευνα φάνηκε ότι η πρωτεΐνη LOCKR μοιάζει με ένα βαρέλι το οποίο, όταν ανοίγει, αποκαλύπτει μόρια-όπλα τα οποία χρησιμοποιούνται για να ελέγξουν και να ρυθμίσουν την κυτταρική διαδικασία. Τα όπλα αυτά κατευθύνουν τη μοριακή κυκλοφορία εντός των κυττάρων, υποβαθμίζουν ορισμένες πρωτεΐνες και εκκινούν την αυτοκαταστροφική διαδικασία των κυττάρων. Επιπλέον η πρωτεΐνη-βαρέλι ανοίγει –όταν εμφανιστεί ένα συγκεκριμένο μόριο-κλειδί που ταιριάζει απόλυτα στην «κλειδαριά» της– και σβήνει (on-off) ακριβώς όπως οι ηλεκτρικές συσκευές.

Στην δεύτερη μελέτη περιγράφηκε η δυνητική κατασκευή τεχνολογικών κυκλωμάτων με τη χρήση ενός εργαλείου που ονομάστηκε degronLOCKR, το οποίο ρυθμίζει την κυτταρική δραστηριότητα ως απάντηση σε ερεθίσματα από το εσωτερικό και το εξωτερικό περιβάλλον του κυττάρου. Όταν τα κυκλώματα που περιλάμβαναν γενετικά κωδικοποιημένους αισθητήρες εντόπιζαν μια διακοπή στην ομαλή λειτουργία του κυττάρου, το εργαλείο degronLOCKR απαντούσε καταστρέφοντας τις πρωτεΐνες που επηρεάζουν το «κυτταρικό λογισμικό» που προκάλεσε την αποδιοργάνωση μέχρι το κύτταρο να επανέλθει στη φυσιολογική του λειτουργία.

Όπως υπογραμμίζεται, οι ερευνητές φιλοδοξούν αυτά τα τεχνητά «έξυπνα» κύτταρα να αποτελέσουν λύση για την αντιμετώπιση πολλών ασθενειών ακόμα και εγκεφαλικών βλαβών, ενώ η Ελσαμάντ υποστηρίζει πως τα κύτταρα αυτά θα θεραπεύσουν στο μέλλον πολλές ασθένειες που σήμερα θεωρούνται ανίατες.

phys.org
Τα εμφυτεύματα λοιπόν γίνονται βιολογικά και θα μπορούν να ενσωματώνονται στον οργανισμό μας και να δρουν αυτόνομα.

Επομένως το λεγόμενα «χάραγμα», για όσους τα δέχονται όλα αυτά, θα μπορούσε να είναι βιολογικό και όχι ηλεκτρονικό εμφύτευμα, καθώς η τεχνολογία εξελίσσεται.

Όλα αυτά θα είναι για το καλό μας; Σίγουρα η ίαση των λεγόμενων ανίατων ασθενειών, οι οποίες θερίζουν τον τελευταίο καιρό, είναι κάτι το θετικό, αδιαμφισβήτητα!

Ωστόσο, παράλληλα θα υπάρχει η δυνατότητα τροποποίησης του ανθρώπινου οργανισμού, καθώς η τεχνητή πρωτεΐνη, όπως αναφέρουν τα διεθνή ρεπορτάζ (βλ. ΦΩΤΟ), θα έχει έναν «άνευ προηγουμένου έλεγχο στα ζωντανά κύτταρα».

Είχαμε γράψει πρόσφατα ΕΔΩ:

Έχουμε και λέμε λοιπόν, σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής δημοσιεύσεις των μεγάλων διεθνών μέσων ενημέρωσης:

Δίνουν:

Το μικροτσίπ/βιοτσίπ, το οποίο είναι σε θέση να αποτελέσει μέσο ψηφιακών συναλλαγών αλλά και σημείο αναγνώρισης του πολίτη από το παγκόσμιο Κράτος.
Τα εμφυτεύματα που μπορούν να βελτιώσουν τις ζωές των ανθρώπων (διαβάστε ΕΔΩ).
Την δικτύωση του εγκεφάλου κάθε ανθρώπου σε ένα παγκόσμιο υπερδίκτυο σε στυλ Μάτριξ με δυνατότητες ακόμα και συμμετοχής σε μία εικονική πραγματικότητα, σε ένα ιντερνέτ σκέψεων, όπως το ονομάζει το RT, ίσως μάλιστα σε έναν… δικό του κόσμο.
Όποιοι πολίτες δεχθούν όλα αυτά, τότε θα περνάνε καλά σε μία παγκόσμια φουτουριστική κοινωνία.

Ωστόσο, ταυτόχρονα, θα έχουν, ενδεχόμενα, επιλέξει και την υποταγή νου και ψυχής, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την τύχη του καθενός από εμάς.

ΦΩΤΟ Pexels

Ρεπορτάζ: Κίμων Χαραλάμπους

el.gr

Loading...
Σχετικά με Κατοχικά Νέα
Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα ! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Σχόλια Αναγνωστών (278)

 1. Οι περισσότεροι διερμηνείς της Αποκάλυψης έχουν κάνει το βιβλίο να ταιριάζει με κάποιο εσχατολογικό σχέδιο. Αυτό είναι λάθος! Η αποκάλυψη γράφτηκε για τις επτά εκκλησίες στη Μικρά Ασία κατά τον πρώτο αιώνα. Ήταν μια αποκάλυψη από τον Ιησού Χριστό (λέμε τώρα) σε εκείνες τις εκκλησίες για γεγονότα (όπως το χάραγμα) που επρόκειτο να γίνουν ΣΥΝΤΟΜΑ (όχι μετά από χιλιάδες χρόνια) και είχαν σχέση με ΕΚΕΙΝΕΣ.
  ▪️ Χαρακτηριστικό παράδειγμα η φράση του Χριστού «Ιδού, έρχομαι ταχέως» (3:11) προς την εκκλησία της Φιλαδέλφεια. Η ίδια φράση απαντάται και στον τελευταίο στίχο της Αποκάλυψης και ασφαλώς δεν προκύπτει κάποιο εσχατολογικό σχέδιο χιλιάδων χρόνων.
  ▪️ Επιπλέον η Αποκάλυψη του Ιωάννη αρχίζει και τελειώνει με δηλώσεις που δείχνουν ότι τα γεγονότα που συζητήθηκαν θα γίνουν γρήγορα και ότι ο χρόνος ήταν κοντά. Όχι μετά από χιλιάδες χρόνια! (Αποκάλυψη 1: 1 Αποκάλυψη 22:12) Το γεγονός ότι ο Ιωάννης χρησιμοποιεί τους ίδιους όρους στο τέλος της Αποκάλυψης είναι μια ένδειξη ότι οι όροι ισχύουν για όλα όσα βρίσκονται στο μεταξύ. Εάν η Αποκάλυψη του Ιωάννη δεν έχει καμία σχέση με τους αναγνώστες του στις επτά εκκλησίες, τότε θα ενεργούσε ψευδώς σε αυτό που λέει στους στίχους ανοίγματος και κλεισίματος. Τους λέει τα γεγονότα που θα γίνουν σύντομα, όχι γεγονότα που δεν θα έχουν καμία σχέση με αυτούς.
  ? Ξεκολλάτε λοιπόν με το χάραγμα και τα αρχαία παραμύθια των αλκοολικών φαντασιώσεων του Ιωάννη. ? ? Έλεος πια!!

  • ΚΟΚΚΙΝΟΓΡΑΜΜΑΤΟΥΛΗΣ ΓΙΔΟΒΟΣΚΟΣ 07/31/2019 @ Ιούλιος 31, 2019 7:14 μμ
   • Την καλησπέρα μου Γιδοβοσκέ https://www.youtube.com/watch?v=EP9zb1iKSVg

    • ΝΑΙ ΝΑΙ ΓΙΑΤΡΕ ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΤΑ ΕΠΤΑΜΙΣΗ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΥ ΜΕΤΡΑΕΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ!!!!
     ΤΡΑΒΑ ΣΕ ΚΑΝΑ ΓΙΑΤΡΟ!!!ΘΑ ΤΟΝ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙΣ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ!!!
     ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ ΓΙΑΤΡΕ,ΓΙΑ ΤΑ ΕΠΤΑΜΙΣΗ ΧΙΛ ΧΡΟΝΙΑ,ΠΟΥ ΜΙΛΑΣ ΚΑΙ ΕΙΣΑΙ ΚΑΙ ΚΑΘΕΤΟΣ,ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΟΤΙ ΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ,ΙΣΟΔΥΝΑΜΕΙ ΜΕ ΧΙΛΙΑ ΧΡΟΝΙΑ!!!
     ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΔΩΣΟΥΝ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΜΕ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΕΠΤΑΜΙΣΗ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ.
     ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΠΕΣ ΜΟΥ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ,ΑΡΡΕΝ,ΚΑΙ ΘΗΛΥ,ΕΠΛΑΣΕΝ Ο ΘΕΟΣ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ?Η ΑΝΔΡΑ ΚΑΙ ΓΥΝΑΙΚΑ?
     ΑΜΑ Η ΤΑΧΥΤΗΤΑ ΤΟΥ ΦΩΤΟΣ,ΜΙΚΡΙΑΝΕΙ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ,ΑΦΟΥ ΚΑΜΠΥΛΩΝΕΙ ΤΟΝ ΧΩΡΟ?ΕΣΥ ΡΕΑ ΓΙΑΤΡΟΥΔΑΚΟ ΘΕ ΣΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ ΤΙ ΕΣΤΙ ΕΠΤΑ ΚΑΙ ΜΙΣΟ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΕΝ ΑΝΘΡΩΠΟ?
     Ο ΧΡΟΝΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΘΕΟΝ ΙΗΣΟΥΝ ΧΡΙΣΤΟΝ ΕΙΝΑΙ ΜΗΔΕΝ,ΟΣΟ ΠΙΟ ΚΟΝΤΑ ΠΛΗΣΙΑΖΕΙΣ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟΝ,ΤΟΣΟ Ο ΧΡΟΝΟΣ ΜΙΚΡΑΙΝΕΙ,ΚΑΙ ΟΣΟ ΠΙΟ ΚΟΝΤΑ ΤΟΥ ΠΑΣ,ΤΟΤΕ ΚΑΙ ΕΣΥ ΜΗΔΕΝΙΖΕΙΣ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ,ΚΑΙ ΠΕΡΝΑΣ ΣΤΗΝ ΑΙΩΝΙΟΤΗΤΑ!!!
     ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΑΕΙ ΤΟΝ ΝΟΥ ΑΙΤΟΥΜΑΙ?
     ΓΙΑ ΔΩΣ ΜΑΣ ΤΑ ΦΩΤΑ ΣΟΥ,ΑΦΟΥ ΟΛΑ ΤΑ ΣΦΑΖΕΙΣ,ΚΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΜΑΧΑΙΡΩΝΕΙΣ!!!

   • έγει αὐτῷ Φίλιππος· Κύριε, δεῖξον ἡμῖν τὸν πατέρα καὶ ἀρκεῖ ἡμῖν.
    λέγει αὐτῷ ὁ Ἰησοῦς· τοσοῦτον χρόνον μεθ᾿ ὑμῶν εἰμι, καὶ οὐκ ἔγνωκάς με, Φίλιππε; ὁ ἑωρακὼς ἐμὲ ἑώρακε τὸν πατέρα· καὶ πῶς σὺ λέγεις, δεῖξον ἡμῖν τὸν πατέρα;
    οὐ πιστεύεις ὅτι ἐγὼ ἐν τῷ πατρὶ καὶ ὁ πατὴρ ἐν ἐμοί ἐστι; τὰ ῥήματα ἃ ἐγὼ λαλῶ ὑμῖν, ἀπ᾿ ἐμαυτοῦ οὐ λαλῶ· ὁ δὲ πατὴρ ὁ ἐν ἐμοὶ μένων αὐτὸς ποιεῖ τὰ ἔργα.
    πιστεύετέ μοι ὅτι ἐγὼ ἐν τῷ πατρὶ καὶ ὁ πατὴρ ἐν ἐμοί· εἰ δὲ μή, διὰ τὰ ἔργα αὐτὰ πιστεύετέ μοι.
    ΓΙΔΟΒΟΣΚΕ ΑΣΤΟ ΕΣΥ ΔΕΝ ΤΟ ΕΧΕΙΣ!!!ΔΙΑΒΑΣΕ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΗΜΩΝ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ,ΠΕΡΙ ΕΝΑ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΤΕΡΑν!!!
    ΑΣΤΟ ΕΣΥ ΜΗΝ ΠΑΙΔΕΥΕΙΣ ΤΟ ΜΥΑΛΟΥΔΑΚΙ ΣΟΥ!!!

   • ΓΙΔΟΒΟΣΚΕ ΕΙΑΜΣΤΕ ΤΟΣΟ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΟΙ ΝΟΗΤΙΚΑ ΠΟΥ ΕΣΥ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΧΩΡΕΣΕΙΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥ ΩΚΕΑΝΟΥΣ,ΟΤΙ ΥΔΩΡ ΡΕΕΙ ΠΑΝΩ ΣΤΟΝ ΠΑΛΝΗΤΗ,ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΧΟΥΦΤΑ ΣΟΥ!!!!ΤΙ ΛΕΣ ΜΩΡΕ ΓΙΑ ΚΟΥΝΑ ΛΙΓΟ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΣΟΥ!!!
    ΕΧΕΙΣ ΕΣΥ Η ΑΛΛΟΣ ΚΑΝΕΙΣ ΜΑΣ ,ΤΗΝ ΝΟΗΣΗ ΤΗΣ ΑΠΟΛΥΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΤΡΙΑΔΟΣ?
    ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙΣ ΞΕΡΕΙΣ ΠΩΣ ΛΕΓΕΤΑΙ ΓΙΔΟΒΟΣΚΕ,ΥΒΡΙΣ ΕΝΑΝΤΙ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ!!!
    ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΠΟΥ ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ,Η ΤΙ ΠΡΕΒΕΥΕΙΣ,ΑΛΛΑ ΑΝ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙΣ ΝΑ ΘΕΩΡΕΙΣ ΤΟΝ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟ,ΞΕΧΩΡΙΣΤΟ ΑΠ ΤΗΝ ΑΓΙΑ ΤΡΙΑΔΑ ΩΣ ΠΡΟΣΩΠΟ,ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΑΔΕΛΦΕ ΜΟΥ,ΔΕΣΕ ΜΙΑ ΘΗΛΙΑ ΣΤΟ ΛΑΙΜΟ ΣΟΥ,ΚΑΙ ΤΕΛΕΙΩΝΕ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ!!!
    ΑΝ ΦΥΓΕΙΣ ΑΠ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ,ΕΧΟΝΤΑΣ ΩΣ ΠΕΠΟΙΘΗΣΗ ΟΤΙ Ο ΥΙΟΣ,ΕΙΝΑΙ ΚΤΙΣΜΑ,ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΟΣ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΤΕΡΑ,ΤΟΥ,ΤΟΤΕ ΕΧΕΙΣ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ ΟΧΙ Σ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ,ΑΛΛΑ ΔΙΑ ΠΑΝΤΟΣ!!!!
    ΔΕΝ ΤΟ ΕΥΧΟΜΑΙ ΚΑΙ ΘΑ ΠΑΡΑΚΑΛΕΣΩ ΤΟΝ ΠΑΤΕΡΑ ΝΑ ΣΕ ΒΟΗΘΗΣΕΙ,ΙΑΤΙ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙΣ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΨΥΧΗ ΧΩΡΙΣ ΠΝΕΥΜΑ!!!!
    ΜΗΝ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ ΑΥΤΟ,ΖΗΤΑ ΣΥΓΧΩΡΕΣΗ ΑΠ ΤΟΝ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟ,ΠΕΣ ΤΟΥ ΟΤΙ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΣΕΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ ΤΡΙΑΔΑ,ΥΒΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΣΑΡΚΩΘΕΝΤΑ ΘΕΟΝ ΛΟΓΟΝ,ΟΜΟΟΥΣΙΟΝ ΤΟΥ ΠΑΤΡΙ.
    ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΩΤΗΡΙΑ ΓΙ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΒΡΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΑΓΙΑ ΤΡΙΑΔΑ.
    ΛΥΠΑΜΑΙ ΓΙΔΟΒΟΣΚΕ,ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΑΣΧΗΜΟ,ΝΑ ΘΕΩΡΕΙΣ,ΤΟΝ ΥΙΟΝ,ΞΕΧΩΡΣΤΟ ΑΠ ΤΟΝ ΠΑΤΕΡΑ,ΤΟΤΕ ΔΕΝ ΔΕΧΕΣΑΙ ΑΓΙΑ ΤΡΙΑΔΑ ΟΜΟΟΥΣΙΟΝ ΚΑΙ ΑΧΩΡΙΣΤΤΟΝ.
    ΛΥΠΑΜΑΙ,ΓΙΔΟΒΟΣΚΕ,ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΕΔΩ ΚΑΙ ΕΠΡΑ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΝΑ ΒΡΙΖΕΙΣ ΤΟ ΑΓΙΟΝ ΠΝΕΥΜΑ.
    ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ ΛΥΠΑΜΑΙ ΦΙΛΕ ΜΟΥ,ΕΣΥ ΚΑΙ Ο ΙΑΤΡΟΣ,ΕΧΕΤΕ ΜΠΕΙ ΣΕ ΠΟΛΥ ΣΚΟΤΕΙΝΑ ΜΟΝΟΠΑΤΙΑ.
    ΑΣ ΛΥΠΗΘΕΙ Ο ΦΙΛΕΥΣΠΛΑΧΝΟΣ,ΚΑΙ ΠΟΛΥΕΛΑΙΟΣ ΘΕΟΣ ΙΗΣΟΥΣ ΧΡΙΣΤΟΣ ΤΙΣ ΨΥΧΟΥΛΕΣ ΣΑΣ.

    • ΚΟΚΚΙΝΟΓΡΑΜΜΑΤΟΥΛΗΣ ΓΙΔΟΒΟΣΚΟΣ 08/04/2019 @ Αύγουστος 4, 2019 11:33 πμ

     Γιοχαν ποτε δεν ειπα οτι ο Ιησους ειναι ξεχωριστος απο την Αγια Τριαδα ουτε ειπα ποτε οτι ο Υιος ειναι κτισμα.η διαφωνια μας(κ μονο που το συζηταμε απορω) ειναι στο αν ο Ιησους ειναι τρισυποστατος.κ δεν θα μπορεσεις ποτε να καταλαβεις εαν δεν καταλαβεις τη διαφορα Του Ιησου με Τον Υιο κ Λογο.ο Υιος δεν ειναι κτισμα.ο Ιησους ΩΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ειναι κτιστος.εχει αρχη,εχει ημερομηνια γεννησης.ο Ιησους ΕΧΕΙ ΜΙΑ ΥΠΟΣΤΑΣΗ Κ ΔΥΟ ΦΥΣΕΙΣ.ο Υιος δεν εχει δυο φυσεις,ειναι μονο Θεος.ο Ιησους εχει κ την ανθρωπινη ιδιοτητα.εχει σωμα οπως εσυ κ εγω που δημιουργηθηκε απο τα αιματα της Παναγιας.ο Ιησους ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΜΟΟΥΣΙΟΣ ΜΕ ΤΟΝ ΤΡΙΑΔΙΚΟ ΘΕΟ.ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΟΥΣΙΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙΣ Κ ΕΣΥ.εαν δεν καταλαβεις οτι ο Θεος εγινε ανθρωπος ματαια η πιστη σου(εστω αυτη η αιρετικη).εαν δεν καταλαβεις οτι ο Ιησους αναληφθηκε ΩΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ κ ΩΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ θα επιστρεψει κ ΩΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ θα μας κρινει ματαια η πιστη σου.κ να μην λυπασαι για μενα.ο Γιδοβοσκος μπορει να ειναι ο χειροτερος ανθρωπος,αιρετικος ομως δεν ειναι.ανηκει στην Μια Αγια Καθολικη κ Αποστολικη Εκκλησια

     • ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΠΕΦΤΩ ΑΠ ΤΑ ΣΥΝΝΕΦΑ!!!!ΤΙΛΕΣ ΑΝΘΡΩΠΕ ΜΟΥ,Ο ΙΗΣΟΥΣ ΧΡΙΣΤΟΣ,ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Ο ΛΟΓΟΣ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΘΕΟΝ,ΚΑΙ ΘΕΟΣ ΗΝ Ο ΛΟΓΟΣ?
      ΤΙ ΛΕΣ ΟΤΙ Ο ΙΗΣΟΥΣ ΧΡΙΣΤΟΣ,ΕΠΕΙΔΗ ΕΛΑΒΕ ΣΑΡΚΑ ΚΑΙ ΑΙΜΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΘΕΟΣ ΤΕΛΕΙΟΣ?ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΤΕΛΕΙΟΥΤΑΙ ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΗΜΩΝ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ,ΚΑΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ?
      ΞΕΡΕΙΣ ΚΑΙ ΑΣ ΜΕ ΣΥΓΧΩΡΕΣΕΙ Ο ΙΗΣΟΥΣ ΧΡΙΣΤΟΣ,ΠΟΙΟΣ ΗΡΘΕ ΣΤΗ ΓΗ?Ο ΙΔΙΟΣ!!!ΞΕΡΕΙΣ ΤΙ ΑΦΗΣΕ ΣΤΟΥΣ ΟΥΡΑΝΟΥΣ,ΤΗΝ ΔΟΞΑ ΤΟΥ!!!ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ ΟΤΙ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΣ ΟΠΩΣ ΣΟΥ ΕΙΠΑ ΠΡΙΝ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ ΤΙ ΕΣΤΙ ΑΓΙΑ ΤΡΙΑΣ,ΜΑ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΘΕΣ,ΚΑΙ ΕΣΥ ΚΑΙ ΕΓΩ ΑΦΟΥ ΣΚΟΥΛΗΚΙΑ ΕΙΜΑΣΤΕ!!!ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΜΕ,ΝΑ ΚΑΤΑΝΝΟΗΣΟΥΜΕ ΤΙ ΕΣΤΙ ΔΟΞΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΕΝ ΟΛΩ?
      Ο ΙΗΣΟΥΣ ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΥΤΟΝ ΠΟΥ ΕΣΥ ΘΕΩΡΕΙΣ ΩΣ ΚΑΤΩΤΕΡΟ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΚΑΙ ΟΜΜΟΥΣΙΟΥ ΚΑΙ ΑΔΙΑΙΡΕΤΟΥ ΤΡΙΑΔΟΣ,ΝΑ ΣΕ ΣΥΓΧΩΡΕΣΕΙ ΑΔΕΛΦΕ ΜΟΥ.
      ΕΚΕΙΝΟΣ ΠΟΥ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΣΩΣΕΙ ΤΗΝ ΨΥΧΗ ΤΟΥ,ΘΑ ΤΗΝ ΧΑΣΕΙ.ΕΚΕΙΝΟΣ ΟΜΩΣ ΠΟΥ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΣΩΣΕΙ ΤΗΝ ΨΥΧΗ,ΕΙΣ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΜΟΥ,ΕΚΕΙΝΟΣ ΖΗΣΕΤΑΙ!!!
      ΞΕΡΕΙΣ ΤΙ ΣΗΜΑΝΕΙ ΑΔΕΛΦΕ ΖΗΣΕΤΑΙ?
      ΕΝ ΟΛΗ ΤΗΝ ΔΟΞΑ ΤΟΥ,ΑΥΤΟΣ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΘΑ ΠΑΡΕΛΕΘΕΙ,ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΕΣΕΙ ΝΑ ΔΕΧΘΕΙ ΤΟΝ ΘΕΟ ΕΝ ΟΛΗ ΤΗΝ ΔΟΞΑ ΤΟΥ!!!!
      ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΓΙΟΙ ΠΟΥ ΘΥΣΙΑΣΑΝ ΤΗΝ ΖΩΗ ΤΟΥΣ,ΧΑΡΙΝ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΗΜΩΝ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ,ΓΙΑ ΠΟΙΟ ΛΟΓΟ ΤΟ ΕΚΑΝΑΝ?ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΘΥΣΙΑΣΤΗΚΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΤΕΡΑ,ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΑΡΑΚΛΗΤΟ,ΤΟ ΑΓΟΝ ΠΝΕΥΜΑ.,ΟΛΟΙ ΟΜΩΣ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΝΟΙΩΘΟΥΝ ΜΕΣΑ ΤΟΥΣ,ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΙΝΑ Ο ΙΗΣΟΥΣ ΧΡΙΣΤΟΣ,ΔΕΧΟΝΤΑΙ,ΜΕ ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ,ΓΑΛΗΝΗ,ΚΑΙ ΠΡΟΣΜΟΝΗ ΝΑ ΜΑΡΤΥΡΗΣΟΥΝ ΕΙΣ ΤΟ ΑΓΙΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ!!!
      ΞΕΡΕΙΣ ΠΩΣ ΛΕΓΕΤΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙΣ,ΑΙΡΕΣΗ!!!ΑΙΡΕΙΣ ΤΗΝ ΤΡΙΑΔΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΗΜΩΝ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ,ΤΗΝ ΑΓΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ,ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΔΕΝ ΜΟΥ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΚΑΘΟΛΟΥ ΠΑΡΑΞΕΝΟ Η ΠΑΡΑΛΟΓΟ,ΝΑ ΤΟΝ ΘΕΩΡΕΙΣ ΟΤΙ ΕΠΙ ΓΗΣ ΑΜΑΡΤΗΣΕ ΚΙΟΛΑΣ?
      ΤΙ ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ ΦΙΛΕ ΜΟΥ,ΣΗΚΩΝΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΨΗΛΑ!!!ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΣΕ ΛΥΠΗΘΕΙ,ΚΑΙ ΝΑ ΣΕ ΔΕΧΘΕΙ ΩΣ ΑΛΗΘΙΝΟ ΠΑΙΔΙ ΤΟΥ.

     • Croif μακάρι να σε λυπηθεί ο Γιδοβοσκός (να σε αφήσει στον κόσμο σου) πριν κάψεις φλάντζα (κάνει και ζέστη) και χυθούν τα λάδια σου στην πίστα του Κατοχικά.
      Παραθέτω από την ορθόδοξη εκκλησία ⤵️
      «Το όνομα Γιαχβέ οιονεί αναλύεται εις το «Πατήρ, Υιός και Άγιον Πνεύμα». Ούτω Γιαχβέ ο Πατήρ, Γιαχβέ ο Υιός, Γιαχβέ το Άγιον Πνεύμα. Πλην δεν υπάρχουν τρεις Γιαχβέ, αλλ’ εις Γιαχβέ (Δευτ. 6: 4), διότι υπάρχει μία θεία ουσία. Επειδή δε έκαστον των τριών προσώπων έχει όλόκληρον την θείαν ουσίαν…δυνάμεθα να λέγωμεν, ου μόνον ότι ο Υιός είνε Γιαχβέ, αλλά και ότι είνε ο Γιαχβέ (ενάρθρως), ο όλος δηλαδή θεός.»
      Ερώτηση: Η ορθοδοξία πρεσβεύει παραμύθια;
      ? Ναι ή Όχι;

     • ΚΟΚΚΙΝΟΓΡΑΜΜΑΤΟΥΛΗΣ ΓΙΔΟΒΟΣΚΟΣ 08/05/2019 @ Αύγουστος 5, 2019 10:29 πμ

      Γιοχαν οτι θελεις καταλαβαινεις.κανει τριανταμιες το μυαλο σου κ δημιουργει σεναρια.εαν ημουνα στη θεση του Γιατρου θα εμπαινα στον πειρασμο να εξετασω τον εγκεφαλο σου.ποτε δεν εγραψα οτι ο Χριστος δεν ειναι ο Λογος,ποτε δεν εγραψα οτι ο Χριστος δεν ειναι τελειος Θεος ουτε οτι ειναι κατωτερος απο την υπολοιπη Τριαδα.αυτα ειναι δικα σου συμπερασματα.δεν εγραψα οτι εχεις δυο φυσεις?τελειος Θεος κ τελειος ανθρωπος.αλλα δεν υφισταται η εννοια ”τρισυποστατος Ιησους Χριστος”.αυτο ειναι το θεμα μας.ο Ιησους ειναι ενα προσωπο καλε μου ανθρωπε.η εννοια τρισυποστατος εχει βαση οταν αναφερομαστε στον Τριαδικο Θεο.κ ναι,ο Ιησους Χριστος,ως προς τη Θεοτητα ειναι το ιδιο με Τον Τριαδικο Θεο.αλλα ειναι αλλο προσωπο.ως προσωπο αλλο ο Πατηρ,αλλο ο Υιος κ αλλο το Αγιο Πνευμα.τρεις διαφορετικες προσωπικοτητες(εαν μπορουμε να το πουμε ετσι).εμεις λεμε οτι Το Αγιο Πνευμα εκπορευεται εκ του Πατρος.δηλαδη αν ο Υιος ειναι τρισυποστατος αρα ειναι το ιδιο προσωπο με Τον Πατερα.οποτε Το Αγιο Πνευμα εκπορευεται κ εκ Του Υιου?απαντησε σε αυτο.κ εαν ο Υιος ειναι το ιδιο με Τον Πατερα κ με Το Αγιο Πνευμα αρα ενανθρωπιστηκε κ ο Πατερας κ Το Αγιο Πνευμα.απαντησε κ σε αυτο.ενανθρωπιστηκε κ ο Πατερας κ Το Αγιο Πνευμα?δεν πηρες θεση στο αλλο που εγραψα.γιατι εγραψες το σχολιο απο την Αποκαλυψη στον Γιατρο?αλλοιωθηκε η Αγια Αποκαλυψη?ισχυει το ”εγω ειμι η ριζα κ το γενος Δαυιδ”?

   • ΙΔΟΥ Ο ΥΙΟΣ ΜΟΥ Ο ΑΓΑΠΗΤΟΣ ΕΝ, Ω ΕΥΔΟΚΗΣΑ!!!
    ΓΙΔΟΒΟΣΚΕ ΜΗΝ ΚΑΝΕΙΣ ΞΑΝΑ ΤΟ ΛΑΘΟΣ,ΑΦΟΥ ΙΗΣΟΥΣ ΧΡΙΣΤΟΣ,ΕΙΝΑΙ Η ΣΑΡΚΩΣΗ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΕΠΙ ΓΗΣ.
    ΟΤΑΝ ΕΡΘΕΙ ΕΝ ΟΛΗ ΤΗΝ ΔΟΞΑ ΤΟΥ,ΚΡΙΝΑΙ ΖΩΝΤΑΣ ΚΑΙ ΝΕΚΡΟΥΣ,ΤΟΤΕ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΘΑ ΑΝΤΙΚΡΙΣΟΥΝ ΤΗΝ ΑΓΙΑ ΚΑΙ ΟΜΟΟΥΣΙΑ ΚΑΙ ΑΔΙΑΙΡΕΤΗ(ΣΤΟ ΤΟΝΙΖΩ) ΤΡΙΑΔΑ!!ΤΟΤΕ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΓΙΔΟΒΟΣΚΕ ΘΑ ΓΝΩΡΙΣΟΥΝ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ Ο ΙΗΣΟΥΣ ΧΡΙΣΤΟΣ!!!ΑΥΤΟΝ ΠΟΥ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΑΝ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ,ΟΣΟ ΚΑΙΡΟ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΝ ΑΝΑΜΕΣΑ ΤΟΥΣ,ΜΕΧΡΙ ΠΟΥ ΗΡΘΕ Ο ΠΑΡΑΚΛΗΤΟΣ,ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΙΝΗ ΓΝΩΣΗ ΠΕΡΙ ΤΟΥ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΙΗΣΟΥΣ ΧΡΙΣΤΟΣ.
    ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΣΟΥ ΦΥΓΕΙ ΚΑΙ ΑΥΤΗ Η ΑΠΟΡΙΑ Ο ΔΙΟΣ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ ΣΤΟΥΣ ΑΓΙΟΥ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥΣ,ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ,ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΑΤΗΡ.
    ΟΤΑΝ ΛΟΙΠΟΝ ΜΙΛΑΣ ΓΙΑ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟ ΩΣ ΠΡΟΣΩΠΟ,ΔΕΝ ΑΝΑΦΕΡΕΣΑΙ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΑΛΛΟΝ,ΠΑΡΑ ΣΤΟΝ ΑΣΑΡΚΟ ΘΕΟΝ ΛΟΓΟΝ!!!
    ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΑ ΤΟΝ ΟΝΟΜΑΖΑΝ ΤΩ ΑΓΝΩΣΤΩ ΘΕΩ!!!
    ΒΛΕΠΩ ΟΤΙ ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ ΟΜΩΣ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΗ ΥΒΡΗ ΝΑ ΘΕΩΡΕΙΣ ΤΟΝ ΥΙΟΝ ΚΑΙ ΛΟΓΟΝ ΤΟΥ ΘΕΟΥ,ΕΞΩ ΑΠ ΤΗΝ ΑΓΙΑ ΤΡΙΑΔΑ.
    ΑΝ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ ΑΥΤΟ ΤΟΤΕ ΟΜΟΛΟΓΕΙΣ ΟΤΙ Ο ΙΗΣΟΥΣ ΧΡΙΣΤΟΣ Ο ΥΙΙΟΣ ΤΗΣ ΠΑΡΘΕΝΟΥ ΜΑΡΙΑΣ,ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΘΕΟΣ ΕΚ, ΟΥΣΙΑΣ,ΑΛΛΑ ΕΝΑ ΑΠΛΟ ΚΤΙΣΜΑ!!!
    ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΝΣΤΕΡΝΙΖΕΣΑΙ Η ΟΧΙ?ΑΣΤΟ ΤΟΝ ΓΙΑΤΡΟ ,Ο ΓΙΑΤΡΟΣ ΕΧΕΙ ΒΑΡΕΣΕΙ ΠΥΡΑΚΙΑ,ΒΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟ.
    ΚΑΙ ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ,ΟΤΙ Ο ΓΙΑΧΒΕ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΑΣ ΔΙΑΘΗΚΗΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΣΑΡΚΩΘΕΙΣ ΘΕΟΣ ΛΟΓΟΣ ΙΗΣΟΥΣ ΧΡΙΣΤΟΣ.
    ΜΑ ΑΝ ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΤΟΝ ΓΑΙΧΒΕ ΩΣ ΘΕΟΝ,ΩΣ ΤΟΝ ΑΣΑΡΚΟΝ ΘΕΟΝ ΛΟΓΟΝ,ΙΔΙΟΣ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΤΕΡΑ,ΚΑΤ ΟΥΣΙΑΝ,ΤΟΤΕ ΦΙΛΕ ΓΙΔΟΒΟΣΚΕ ΓΙΑΤΙ ΣΚΟΤΩΣΑΝ ΤΟΝ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟ?
    ΜΗΠΩΣ ΛΟΙΠΟΝ Ο ΓΙΑΧΒΕ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΤΕΧΝΑΣΜΑ ΤΩΝ ΕΒΡΑΙΩΝ ,ΔΛΔ ΑΦΟΥ ΨΟΦΗΣΕ Η ΔΙΚΗ ΜΟΥ ΚΑΤΣΙΚΑ,ΝΑ ΨΟΦΗΣΕΙ ΚΑΙ ΤΟΥ ΓΕΙΤΟΝΑ?
    ΓΙ ΑΥΤΟ ΣΟΥ ΛΕΩ ΓΙΔΟΒΟΣΚΕ ΑΣΤΟ ΤΟΝ ΓΙΑΤΡΟ,Ο ΓΙΑΤΡΟΣ ΤΕΧΝΕΗΕΝΤΩΣ,ΚΑΙ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΩΝΤΑΣ ΧΩΡΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΣΕΙ ΤΗΝ ΥΒΡΗ ΤΟΥ.
    ΠΟΙΟ ΔΛΔ ΟΤΙ Ο ΙΗΣΟΥΣ ΧΡΙΣΤΟΣ,ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΤΙΠΟΤΕ ΑΛΛΟ,ΠΑΡΑ ΕΝΑΣ ΨΕΥΤΗΣ(ΗΜΑΡΤΟΝ ΙΗΣΟΥΣ ΧΡΙΣΤΕ ΜΟΥ),ΕΝΑΣ ΛΑΟΠΛΑΝΟΣ!!!
    ΜΗΠΩΣ ΑΥΤΗ Η ΛΕΞΗ ΣΟΥ ΘΥΜΙΖΕΙ ΠΟΙΟΙ ΤΗΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΑΝ?ΚΑΙ ΤΙ ΕΙΠΑΝ ΜΟΛΙΣ ΕΜΑΘΑΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΡΩΜΑΙΟΥΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΕΣ ΟΤΙ ΟΝΤΩΣ ΑΝΑΣΤΗΘΗΚΕ?
    ΚΑΙ ΤΙ ΕΚΑΝΑΝ?
    ΑΥΤΑ ΓΙΔΟΒΟΣΚΕ,ΜΗΝ ΧΑΝΕΙΣ ΤΗΝ ΠΙΣΤΗ ΣΟΥ,ΚΑΙ ΠΙΣΤΗ ΙΣΟΝ ΑΓΑΠΗ!!!

    • ΚΟΚΚΙΝΟΓΡΑΜΜΑΤΟΥΛΗΣ ΓΙΔΟΒΟΣΚΟΣ 08/06/2019 @ Αύγουστος 6, 2019 4:50 μμ

     Γιοχαν ζεις σε παρανοια τον εαυτο σου βλεπεις σπανια.γραψε με σαφηνεια τι σε εκανε να συμπερανεις οτι θεωρω οτι ο Ιησους δεν ειναι ο σαρκωμενος Θεος.τι εγραψα κ σε εκανε να φτασεις σε αυτο το συμπερασμα.εαν δεν το κανεις τοτε θα θεωρησω οτι εισαι φαντασμενος,φαντασιοπληκτος σεναριογραφος η στην καλυτερη ενας παπατζης που απλα γεμιζει τα σχολια του με μπουρδες,παπαρολογιες,μπαρουφολογιες κ κουφιες αγαπολογιες(γνωστη τακτικη ολων των αιρετικων).ποια ηταν τα λογια μου που δειχνουν οτι ο Ιησους δεν ειναι ο Θεος?κ παλι δεν απαντησες στο ερωτημα μου.Το Αγιο Πνευμα εκπορευεται κ εκ Του Υιου?ενσαρκωθηκαν κ ο Πατηρ κ Το Αγιο Πνευμα?υποστηριζεις οτι ο Ιησους Χριστος ειναι τρισυποστατος.υποστηριζεις οτι εχει βαση να το λεμε αυτο.απαντησε λοιπον στα ερωτηματα μου.εαν ο Ιησους ειναι Κ ΤΑ ΤΡΙΑ ΠΡΟΣΩΠΑ(ΤΡΙΣΥΠΟΣΤΑΤΟΣ) αυτο σημαινει οτι ενσαρκωθηκαν Κ ΤΑ ΤΡΙΑ ΠΡΟΣΩΠΑ.ενσαρκωθηκαν?

     • ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΣΟΥ ΔΩΣΩ ΚΑΜΜΙΑ ΑΛΛΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ.ΑΝ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ΓΑΙΤΙ ΕΝΩΝΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑ ΤΡΙΑ ΔΑΧΤΥΛΑ ΣΟΥ,ΟΤΑΝ ΚΑΝΕΙΣ ΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΤΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ ΟΠΟΥΔΗΠΟΤΕ,ΑΥΤΟ ΣΟΥ ΔΙΝΕΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ,ΑΝ ΟΝΤΩΣ ΕΝΣΑΡΚΩΘΗ ΕΝΑ ΑΠ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΚΑΙ ΟΜΟΟΥΣΙΟΥ ΚΑΙ ΑΔΙΑΙΡΕΤΟΥ ΤΡΙΑΔΟΣ.
      ΑΜΑ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ,ΤΟΤΕ ΓΙΑΤΙ ΚΑΝΕΙΣ ΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΤΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ?
      ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ΤΙ ΚΑΝΕΙΣ?ΤΟΤΕ ΜΕ ΣΥΓΧΩΡΕΙΣ ΑΛΛΑ ΕΙΣΙΑΙ ΧΑΖΟΣ!!!ΑΠΙΟ ΧΑΖΟΣ ΚΑΙ ΑΠ ΤΟΝ ΓΙΑΤΡΟ,Ν ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΤΙ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ?ΓΙΑΤΙ ΕΤΣΙ Σ ΕΧΟΥΝ ΜΑΘΕΙ?ΤΟΝ ΑΓΑΠΑΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ?ΚΑΙ ΑΜΦΙΒΑΛΛΕΙΣ ΠΟΙΟΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΙΗΣΟΥΣ ΧΡΙΣΤΟΣ!!!

  • ΘΑ ΣΟΥ ΔΩΣΩ ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΓΙΑΤΡΕ,ΟΤΙ Η ΑΓΑΙΑ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ,ΟΥΤΕ ΔΥΣΝΟΗΤΗ ΕΙΝΑΙ,ΟΥΤΕ ΟΠΩΣ ΕΣΥ ΝΟΜΙΖΕΙΣ ΕΒΑΡΙΚΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΜΑ.
   ΛΕΓΕΙ ΓΙΑΤΤΡΕ,ΚΑΙ ΟΣΟΙ ΘΑ ΦΕΡΟΥΝ ΤΟ ΧΑΡΑΓΜΑ ΕΙΣ ΤΟ ΔΕΞΙ ΧΕΡΙ,Η ΕΙΣ ΤΟ ΜΕΤΩΠΟΝ,ΘΑ ΑΠΟΖΗΤΟΥΝ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ,ΚΑΙ Ο ΘΑΝΑΤΟΣ ΘΑ ΦΕΥΓΕΙ ΜΑΚΡΥΑ!!!
   ΕΠΕΙΔΗ ΛΟΙΠΟΝ ΓΙΑΤΡΕ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙΣ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΙ ΟΥΡΑΝΟΙ ΘΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ,ΘΑ ΣΟΥ ΠΩ ΚΑΙ ΑΥΤΟ,ΟΣΟΙ ΛΑΒΟΥΝ ΤΟ ΧΑΡΑΓΜΑ,ΓΙΑ ΧΑΡΙΝ ΤΗΣ ΑΙΩΝΙΟΤΗΤΑΣ,ΔΛΔ ΤΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΑΣ,ΑΥΤΟΙ ΓΙΑΤΡΕ ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΣΩΜΑΤΙΚΟ ΘΑΝΑΤΟ,ΑΛΛΑ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΧΥΧΙΚΟ!!!!
   ΛΥΠΑΜΑΙ ΓΙΑΤΡΕ ΑΛΛΑ ΚΑΠΟΤΕ ΣΟΥ ΕΓΡΑΨΑ ΟΤΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΑΙΩΝΙΟΤΗΤΑ,ΕΙΣΑΙ ΑΝΥΠΑΡΚΤΟΣ!!!
   ΚΑΙ ΓΙ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΕΣΕΝΑ,ΚΑΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΟΥΣ ΠΟΥ ΟΜΟΛΟΓΕΙΤΕ ΑΘΕΙΑ,ΟΙ ΑΚΟΜΗ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ΥΒΡΙΣΤΕΣ ΤΟΥ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ,ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΕΡΙΘΩΡΙΑ!!!
   ΙΣΧΝ ΠΑΝΤΟΥ ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ.

   • Ουδέν αντεπιχείρημα για τα όσα έγραψα παραπάνω. Ρίχνεις άσφαιρα Croif την στιγμή που ο doctor Κάλαχαν ρίχνει με το Μάγκνουμ του κάτι σφαίρες νααα … Κρύψου φιλαράκι μου μην φας καμιά αδέσποτη και σε μαζεύουν με τα κουταλάκια από χάμω.

    • ΓΙΑΤΡΕ ΕΙΣΑΙ ΑΡΝΗΤΗΣ ΤΟΥ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ,ΓΡΑΨΕ ΟΜΩΣ ΠΟΛΥ ΒΑΘΕΙΑ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΥΠΟΣΥΝΕΙΔΗΤΟ ΣΟΥ ΑΥΤΑ ΤΑ ΛΟΓΙΑ,ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΑΕΡΑ,ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΛΟΓΙΑ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΣΟΒΑΡΑ,ΚΑΙ ΚΑΙΝΕ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΑΣΧΗΜΑ ΓΙΑΤΤΡΕ ΜΟΥ.
     ΟΥΤΕ ΣΤΟ ΜΕΤΑΦΡΑΖΩ ΓΙΑΤΡΕ ΑΛΛΩΣΤΕ ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΙΔΙ ΕΙΣΑΙ ΚΑΙ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ!!!ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ ΓΙΑΤΡΕ ΜΗΝ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑΖΕΣΤΕ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΒΟΥΛΗΣΗ ΟΠΩΣ ΠΟΛΛΟΙ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ,ΑΛΛΑ ΜΟΝΟΝ ΕΠΙΛΟΓΗ!!!ΚΑΙ ΑΥΤΗ Η ΕΠΙΛΟΓΗ ΓΙΑΤΡΕ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΤΙΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΤΗΣ!!!!ΓΙ ΑΥΤΟ ΓΙΑΤΡΕ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΗΜΩΝ ΙΗΣΟΥΣ ΧΡΙΣΤΟΣ ΕΙΠΕ ΚΑΙ ΠΟΣΟ ΠΟΝΩ ΟΤΑΝ ΑΥΤΟ ΤΟ ΛΕΩ.
     ΤΟ ΝΑΙ ΝΑΙ,ΚΑΙ ΤΟ ΟΥ ΟΥ,ΠΟΥ ΣΗΜΑΙΝΕΙ Η ΤΟΝ ΔΕΧΕΣΑΙ ΩΣ ΑΛΗΘΙΝΟ ΘΕΟ,ΕΙΤΕ ΤΟΝ ΑΡΝΕΙΙΣΑΙ!!!ΑΝ ΟΜΩΣ ΑΡΝΗΘΕΙΣ ΟΤΙ Ο ΙΗΣΟΥΣ ΧΡΙΣΤΟΣ Ο ΥΙΟΣ ΤΗΣ ΠΑΡΘΕΝΟΥ ΜΑΡΙΑΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΛΗΘΙΝΟΣ ΘΕΟΣ,ΤΡΕΙΣΥΠΟΣΤΑΤΟΣ,ΑΝΑΡΧΟΣ,ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΣ ΝΟΥΣ,ΓΕΝΝΗΘΕΙΣ ΚΑΙ ΟΥ ΠΟΙΗΘΕΙΣ,ΑΠ ΤΟΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΝ ΘΕΟΝ ΠΑΤΕΡΑ,ΚΑΙ ΣΩΤΗΡΑ ΤΩΝ ΨΥΧΩΝ,ΚΑΙ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΩΝ ΜΑΣ.
     ΤΟΤΕ ΓΙΑΤΡΕ ΚΑΙ ΑΣΕ ΤΑ ΑΣΦΑΙΡΑ ΠΟΥ ΠΕΤΩ ΕΓΩ,ΟΣΑ ΚΕΙΜΕΝΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΟΥ ΑΡΑΔΕΙΑΣΕΙΣ,ΜΕ ΤΗΝ ΧΑΡΗ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΗΜΩΝ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΣΤΑ ΣΒΗΣΩ ΟΛΑ ΓΙΑΤΡΕ!!!ΑΥΤΟΜΑΤΩΣ ΚΥΡΙΟΣ ΚΑΙ ΘΕΟΣ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ Ο ΔΙΑΒΟΛΟΣ!!!!ΕΙΤΕ ΣΟΥ ΑΡΕΣΕΙ,ΕΙΤΕ ΔΕΝ ΣΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΥΠΗΡΕΤΕΙΣ ΕΚΕΙΝΟΝ!!!
     ΒΑΛΕ ΛΟΙΠΟΝ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΣΤΟ ΦΤΩΧΟ ΜΥΑΛΟ ΣΟΥ ΑΥΤΑ ΤΑ ΛΟΓΙΑ.ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΓΙΑΤΡΕ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΤΑ ΙΩΑΝΝΗΝ,ΤΑ ΛΟΓΙΑ Α ΥΤΑ ΓΙΑΤΡΕ ΟΠΩΣ ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ ΕΙΝΑΙ ΛΟΓΙΑ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗΣ!!!
     Μὴ ταρασσέσθω ὑμῶν ἡ καρδία· πιστεύετε εἰς τὸν Θεόν, καὶ εἰς ἐμὲ πιστεύετε.
     ἐν τῇ οἰκίᾳ τοῦ πατρός μου μοναὶ πολλαί εἰσιν· εἰ δὲ μή, εἶπον ἂν ὑμῖν· πορεύομαι ἑτοιμάσαι τόπον ὑμῖν·
     καὶ ἐὰν πορευθῶ καὶ ἑτοιμάσω ὑμῖν τόπον, πάλιν ἔρχομαι καὶ παραλήψομαι ὑμᾶς πρὸς ἐμαυτόν, ἵνα ὅπου εἰμὶ ἐγώ, καὶ ὑμεῖς ἦτε.
     καὶ ὅπου ἐγώ ὑπάγω οἴδατε, καὶ τὴν ὁδὸν οἴδατε.
     Λέγει αὐτῷ Θωμᾶς· Κύριε, οὐκ οἴδαμεν ποῦ ὑπάγεις· καὶ πῶς δυνάμεθα τὴν ὁδὸν εἰδέναι;
     λέγει αὐτῷ ὁ Ἰησοῦς· ἐγώ εἰμι ἡ ὁδὸς καὶ ἡ ἀλήθεια καὶ ἡ ζωή· οὐδεὶς ἔρχεται πρὸς τὸν πατέρα εἰ μὴ δι᾿ ἐμοῦ.
     εἰ ἐγνώκειτέ με, καὶ τὸν πατέρα μου ἐγνώκειτε ἄν. καὶ ἀπ᾿ ἄρτι γινώσκετε αὐτὸν καὶ ἑωράκατε αὐτόν.
     Λέγει αὐτῷ Φίλιππος· Κύριε, δεῖξον ἡμῖν τὸν πατέρα καὶ ἀρκεῖ ἡμῖν.
     λέγει αὐτῷ ὁ Ἰησοῦς· τοσοῦτον χρόνον μεθ᾿ ὑμῶν εἰμι, καὶ οὐκ ἔγνωκάς με, Φίλιππε; ὁ ἑωρακὼς ἐμὲ ἑώρακε τὸν πατέρα· καὶ πῶς σὺ λέγεις, δεῖξον ἡμῖν τὸν πατέρα;
     οὐ πιστεύεις ὅτι ἐγὼ ἐν τῷ πατρὶ καὶ ὁ πατὴρ ἐν ἐμοί ἐστι; τὰ ῥήματα ἃ ἐγὼ λαλῶ ὑμῖν, ἀπ᾿ ἐμαυτοῦ οὐ λαλῶ· ὁ δὲ πατὴρ ὁ ἐν ἐμοὶ μένων αὐτὸς ποιεῖ τὰ ἔργα.
     πιστεύετέ μοι ὅτι ἐγὼ ἐν τῷ πατρὶ καὶ ὁ πατὴρ ἐν ἐμοί· εἰ δὲ μή, διὰ τὰ ἔργα αὐτὰ πιστεύετέ μοι.
     ἀμὴν ἀμὴν λέγω ὑμῖν, ὁ πιστεύων εἰς ἐμέ, τὰ ἔργα ἃ ἐγὼ ποιῶ κἀκεῖνος ποιήσει, καὶ μείζονα τούτων ποιήσει, ὅτι ἐγὼ πρὸς τὸν πατέρα μου πορεύομαι,
     καὶ ὅ,τι ἂν αἰτήσητε ἐν τῷ ὀνόματί μου, τοῦτο ποιήσω, ἵνα δοξασθῇ ὁ πατὴρ ἐν τῷ υἱῷ.
     ἐάν τι αἰτήσητε ἐν τῷ ὀνόματί μου, ἐγὼ ποιήσω.
     Ἐὰν ἀγαπᾶτέ με, τὰς ἐντολὰς τὰς ἐμὰς τηρήσατε,
     καὶ ἐγὼ ἐρωτήσω τὸν πατέρα καὶ ἄλλον παράκλητον δώσει ὑμῖν, ἵνα μένῃ μεθ᾿ ὑμῶν εἰς τὸν αἰῶνα,
     τὸ Πνεῦμα τῆς ἀληθείας, ὃ ὁ κόσμος οὐ δύναται λαβεῖν, ὅτι οὐ θεωρεῖ αὐτὸ οὐδὲ γινώσκει αὐτό· ὑμεῖς δὲ γινώσκετε αὐτό, ὅτι παρ᾿ ὑμῖν μένει καὶ ἐν ὑμῖν ἔσται.
     ὐκ ἀφήσω ὑμᾶς ὀρφανούς· ἔρχομαι πρὸς ὑμᾶς.
     ἔτι μικρὸν καὶ ὁ κόσμος με οὐκέτι θεωρεῖ, ὑμεῖς δὲ θεωρεῖτέ με, ὅτι ἐγὼ ζῶ καὶ ὑμεῖς ζήσεσθε.
     ἐν ἐκείνῃ τῇ ἡμέρᾳ γνώσεσθε ὑμεῖς ὅτι ἐγὼ ἐν τῷ πατρί μου καὶ ὑμεῖς ἐν ἐμοὶ κἀγὼ ἐν ὑμῖν.
     ὁ ἔχων τὰς ἐντολάς μου καὶ τηρῶν αὐτάς, ἐκεῖνός ἐστιν ὁ ἀγαπῶν με· ὁ δὲ ἀγαπῶν με ἀγαπηθήσεται ὑπὸ τοῦ πατρός μου, καὶ ἐγὼ ἀγαπήσω αὐτὸν καὶ ἐμφανίσω αὐτῷ ἐμαυτόν.
     Λέγει αὐτῷ Ἰούδας, οὐχ ὁ Ἰσκαριώτης· Κύριε, καὶ τί γέγονεν ὅτι ἡμῖν μέλλεις ἐμφανίζειν σεαυτὸν καὶ οὐχὶ τῷ κόσμῳ;
     ἀπεκρίθη Ἰησοῦς καὶ εἶπεν αὐτῷ· ἐάν τις ἀγαπᾷ με, τὸν λόγον μου τηρήσει, καὶ ὁ πατήρ μου ἀγαπήσει αὐτόν, καὶ πρὸς αὐτὸν ἐλευσόμεθα καὶ μονὴν παρ᾿ αὐτῷ ποιήσομεν.
     ὁ μὴ ἀγαπῶν με τοὺς λόγους μου οὐ τηρεῖ· καὶ ὁ λόγος ὃν ἀκούετε οὐκ ἔστιν ἐμός, ἀλλὰ τοῦ πέμψαντός με πατρός.
     Ταῦτα λελάληκα ὑμῖν παρ᾿ ὑμῖν μένων·
     ὁ δὲ παράκλητος, τὸ Πνεῦμα τὸ Ἅγιον ὃ πέμψει ὁ πατὴρ ἐν τῷ ὀνόματί μου, ἐκεῖνος ὑμᾶς διδάξει πάντα καὶ ὑπομνήσει ὑμᾶς πάντα ἃ εἶπον ὑμῖν.
     Εἰρήνην ἀφίημι ὑμῖν, εἰρήνην τὴν ἐμὴν δίδωμι ὑμῖν· οὐ καθὼς ὁ κόσμος δίδωσιν, ἐγὼ δίδωμι ὑμῖν. μὴ ταρασσέσθω ὑμῶν ἡ καρδία μηδὲ δειλιάτω.
     ἠκούσατε ὅτι ἐγὼ εἶπον ὑμῖν, ὑπάγω καὶ ἔρχομαι πρὸς ὑμᾶς· εἰ ἠγαπᾶτέ με, ἐχάρητε ἂν ὅτι εἶπον, πορεύομαι πρὸς τὸν πατέρα· ὅτι ὁ πατήρ μου μείζων μού ἐστι·
     καὶ νῦν εἴρηκα ὑμῖν πρὶν γενέσθαι, ἵνα ὅταν γένηται πιστεύσητε.
     οὐκέτι πολλὰ λαλήσω μεθ᾿ ὑμῶν· ἔρχεται γὰρ ὁ τοῦ κόσμου ἄρχων, καὶ ἐν ἐμοὶ οὐκ ἔχει οὐδέν·
     ἀλλ᾿ ἵνα γνῷ ὁ κόσμος ὅτι ἀγαπῶ τὸν πατέρα, καὶ καθὼς ἐνετείλατό μοι ὁ πατήρ, οὕτω ποιῶ. ἐγείρεσθε ἄγωμεν ἐντεῦθεν.
     ΑΥΤΑ ΓΙΑΤΡΕ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ,ΝΑ Τ ΕΧΕΙΣ ΠΑΝΤΟΝΤΕ ΥΠ ΟΨΙΝ ΣΟΥ,ΘΑ ΣΟΥ ΖΗΤΗΘΟΥΝ.
     ΙΣΧΝ ΠΑΝΤΟΥ ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ.

     • Ουδέν αντεπιχείρημα για τα όσα έγραψα σχετικά με την Αποκάλυψη.

     • ΚΟΚΚΙΝΟΓΡΑΜΜΑΤΟΥΛΗΣ ΓΙΔΟΒΟΣΚΟΣ 08/01/2019 @ Αύγουστος 1, 2019 3:24 μμ

      Γιοχαν ο Ιησους Χριστος δεν ειναι τρισυποστατος.Γιοχαν λες οτι μπορεις να σβησεις οτι κειμενο κ να σου αραδιασει ο τρελος.σβησε κ αυτο ”Εγω Ιησους επεμψα τον αγγελον μου μαρτυρησαι υμιν ταυτα επι ταις εκκλησιαις.εγω ειμι η ΡΙΖΑ ΚΑΙ ΤΟ ΓΕΝΟΣ ΔΑΥΙΔ,ο αστηρ ο λαμπρος ο πρωινος”.Γιοχαν ο Ιησους που πιστευεις δεν ειναι ουτε παντου ουτε παντα.βασικα δεν ειναι πουθενα,ειναι ανυπαρκτος.ειναι μονο στο κεφαλι σου κ στα κεφαλια των αιρετικων νεοπαγανιστων χριστιανων

    • ΑΝΤΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑ ΘΕΣ ΓΙΑΤΡΕ ΣΤΟ ΛΕΕΙ Ο ΙΔΙΟΣ ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ.
     Μαρτυρῶ ἐγὼ παντὶ τῷ ἀκούοντι τοὺς λόγους τῆς προφητείας τοῦ βιβλίου τούτου. ἐάν τις ἐπιθῇ ἐπὶ ταῦτα, ἐπιθήσει ὁ Θεὸς ἐπ᾿ αὐτὸν τὰς πληγὰς τὰς γεγραμμένας ἐν τῷ βιβλίῳ τούτῳ· 19 καὶ ἐάν τις ἀφέλῃ ἀπὸ τῶν λόγων τοῦ βιβλίου τῆς προφητείας ταύτης, ἀφελεῖ ὁ Θεὸς τὸ μέρος αὐτοῦ ἀπὸ τοῦ ξύλου τῆς ζωῆς καὶ ἐκ τῆς πόλεως τῆς ἁγίας, τῶν γεγραμμένων ἐν τῷ βιβλίῳ τούτῳ. 20 Λέγει ὁ μαρτυρῶν ταῦτα· ναὶ ἔρχομαι ταχύ. ἀμήν, ναὶ ἔρχου, Κύριε ᾿Ιησοῦ. 21 ῾Η χάρις τοῦ Κυρίου ᾿Ιησοῦ Χριστοῦ μετὰ πάντων τῶν ἁγίων· ἀμήν.

     ΚΑΙ ΑΥΤΑ ΓΙΑΤΤΡΕ ΔΕΝ ΙΣΧΥΟΥΝ ΜΟΝΟΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΙΑ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ,ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΕΥΑΓΓΕΛΙΟΝ,ΤΟΝ ΛΟΓΟ ΤΟΥ.

     • Ουδέν αντεπιχείρημα για τα όσα έγραψα σχετικά με την Αποκάλυψη. Διάβασε το αρχικό μου σχόλιο και πάρε θέση αν μπορείς.

     • ΚΟΚΚΙΝΟΓΡΑΜΜΑΤΟΥΛΗΣ ΓΙΔΟΒΟΣΚΟΣ 08/02/2019 @ Αύγουστος 2, 2019 5:49 μμ

      Γιοχαν εισαι κεφαλακος τελικα.ο Τριαδικος Θεος ειναι τρισυποστατος,οχι ο Ιησους.τρισυποστατος σημαινει τρεις υποστασεις,τρια προσωπα.ο Ιησους ειναι τρια προσωπα?τα τρια προσωπα δεν συγχεονται το ενα με το αλλο.ακυρο το εδαφιο που αναφερες.εισαι κ μπουμπουνακος παναθεμα σε.τα εδαφια απο το τελος της Αποκαλυψης γιατι τα εγραψες στον Γιατρο?εσυ δεν εισαι που μας λες τοσο καιρο οτι η Γραφη αλλοιωθηκε(κ αυτα Γιατρε ισχυουν για ολοκληρο το Ευαγγελιο)?εσυ δεν εισαι που λες εμμεσα οτι η Αποκαλυψη αλλοιωθηκε?εφοσον λες οτι ο Ιησους ειναι Ελληνας,αρα δεν ισχυει το ”εγω ειμι η ριζα κ το γενος Δαυιδ”.οποτε παει,αλλοιωθηκε κ η Αποκαλυψη.τοτε γιατι εγραψες στον Γιατρο το παραπανω σχολιο?μηπως πρεπει να κανεις μια επισκεψουλα στο ιατρειο του τρελου?χαλαρα,για κουβεντουλα στην αρχη

     • Croif σε έκανε αλοιφή ο Γιδοβοσκός. Αν θέλεις να γίνεις χριστιανός και να κληρονομήσεις την βασιλεία των ουρανών (λέμε τώρα) δέξου τον λόγο του Χριστού όπως ο Γιδοβοσκός αλλιώς σε βλέπω να βράζεις στα καζάνια της κόλασης.

  • Γιατρέ πέρα από τα ιατρικά συγγράμματα που διαβάζεις βρες λίγο χρόνο και γιαυτό
   http://kataklusmosnoe.blogspot.com/2015/08/4-1962.html

  • Γιατρέ, εφόσον η Αποκάλυψη αναφέρεται σε γεγονότα που θα γίνονταν σύντομα την εποχή εκείνη…, και εφόσον έχουν εκπληρωθεί.. εκ των υστέρων τότε είναι πολύ εύκολο να διαπιστωθεί το αν εκπληρώθηκε και το παρακάτω:

   16 καὶ ποιεῖ πάντας, τοὺς μικροὺς καὶ τοὺς μεγάλους, καὶ τοὺς πλουσίους καὶ τοὺς πτωχούς, καὶ τοὺς ἐλευθέρους καὶ τοὺς δούλους, ἵνα δώσωσιν αὐτοῖς χάραγμα ἐπὶ τῆς χειρὸς αὐτῶν τῆς δεξιᾶς ἢ ἐπὶ τῶν μετώπων αὐτῶν, 17 καὶ ἵνα μή τις δύνηται ἀγοράσαι ἢ πωλῆσαι εἰ μὴ ὁ ἔχων τὸ χάραγμα, τὸ ὄνομα τοῦ θηρίου ἢ τὸν ἀριθμὸν τοῦ ὀνόματος αὐτοῦ.

   Πότε λοιπόν και με ποιόν τρόπο εκπληρώθηκε;

   • Καλό μήνα φίλε.
    Το χρονικό πλαίσιο των σημείων της Αποκάλυψης σχετίζεται με την εποχή των επτά εκκλησιών. Όχι μετά από χιλιάδες χρόνια! Δεν υποστηρίζει κάτι τέτοιο η Αποκάλυψη. Αν αμφισβητείς αυτό το γεγονός μπορώ να επεκταθώ παρέχοντας περισσότερες αποδείξεις. Ωστόσο βλέπω ότι συμπεριφέρεσαι άσοφα γεγονός που υποδηλώνει ότι είσαι ένας φανατικός οπαδός με τα μυαλά στα κάγκελα.
    ▪️ Είναι μεγάλη χαζομάρα από μέρους σου να διευρύνεις το χρονικό πλαίσιο στο οποίο υπόκεινται όλα τα σημεία της Αποκάλυψης μόνο και μόνο επειδή πιστεύεις ότι κάποιο από αυτά έχει μελλοντική εκπλήρωση.
    ➡️ Αν ήσουν μέλος της εκκλησίας της Φιλαδέλφεια θα είχες διαφορετική άποψη.
    Παράδειγμα: Ο Ιησούς λέει στην Εκκλησία στη Φιλαδέλφεια: «Ιδού, έρχομαι ταχέως, κράτει εκείνο το οποίον έχεις, διά να μη λάβη μηδείς τον στέφανον σου.» (3:11).
    ▪️ Θα μπορούσε αυτή η εκκλησία να καταλάβει ότι ο Ιησούς αναφέρεται σε κάτι τουλάχιστον 2.000 χρόνια στο μέλλον;
    ? Συμπέρασμα: Ως οπαδός με τα μυαλά στα κάγκελα βλέπεις αυτό που τρέφει την πίστη σου και όχι αυτό που είναι. Όπως πολλοί άλλοι έτσι κι εσύ παράγεις αλκοολικές φαντασιώσεις με το τσουβάλι.

    • Ναι βρε Γιατρέ, κατάλαβα τι θες να πεις.Πιστεύεις ότι “Η Αποκάλυψη σχετίζεται με την εποχή των επτά εκκλησιών”, το καταλάβα… Αντί να με χαρακτηρίζεις (συμπεριφέρομαι άσοφα.. είμαι φανατικός οπαδός.. μυαλά στα κάγκελα.. αλκοολικές φαντασιώσεις..) θα μπορούσες πολύ απλά να απαντήσεις… αλλά “όλο κο-κο-κό και αυγό τίποτα”.

     • Καλημέρα φίλε dionisis.
      Στο αρχικό μου σχόλιο έδωσα κάποιες αποδείξεις (Αποκάλυψη 1:1, 22:12, 3:11) για το γεγονός ότι το χρονικό πλαίσιο (των όσων περιγράφει η Αποκάλυψη) ήταν αυτό της γενιάς εκείνων των χριστιανών και όχι μιας άλλης χιλιάδες χρόνια μετά.
      ▪️ Αντί λοιπόν να αντιπαρατεθείς, με ρωτάς αν το σημείο του χαράγματος εκπληρώθηκε; Είσαι σοβαρός; Δηλαδή αν το σημείο δεν εκπληρώθηκε μπορούμε κάλλιστα να διευρύνουμε το χρονικό πλαίσιο τραβώντας το μέχρι τις μέρες μας ή ακόμα παραπέρα; Απ`ότι φαίνεται εσείς με τα μυαλά στα κάγκελα είστε ειδικοί στην εφαρμογή της “θεωρίας – λάστιχο” ώστε να ταιριάζουν οι υπάρχουσες “προφητείες” σε τελείως διαφορετικές καταστάσεις και πρόσωπα.
      ➡️ Είναι προφανής η κοινωνική διάσταση του αποκαλυπτικού αυτού κειμένου. Οι πόλεις αυτές (των επτά εκκλησιών) αποτελούσαν σημαντικά κέντρα εμπορίου και βρίσκονταν γύρω από έναν κυκλικό εμπορικό δρόμο που ξεκινούσε από την Έφεσο. Ενώ ο Ιωάννης πρέσβευε την κοινωνική απομόνωση εν αναμονή της συντέλειας του κόσμου, οι περισσότεροι πιστοί αυτών των εκκλησιών συνέχιζαν τις κοσμικές ασχολίες τους για μια καλύτερη ποιότητα ζωής.
      ▪️ Ο Ιωάννης λοιπόν με το σημείο του «χαράγματος» (και γενικά με την διδασκαλία του) θέλησε να τους συνετίσει προκειμένου να αντισταθούν στις θρησκευτικές, κοινωνικές και οικονομικές επιταγές της εποχής τους.
      ➡️ Στην Αποκάλυψη δε γίνεται λόγος για πιθανούς μελλοντικούς αναγνώστες. Το κοινό της ήταν δεδομένο και σύγχρονο. Η αναμονή της άμεσης έλευσης του Κυρίου δεν άφηνε περιθώριο για χρήση του κειμένου από μελλοντικές γενιές.

     • Καλημέρα Γιατρέ, λες ποιό πάνω,

      “Αν ήσουν μέλος της εκκλησίας της Φιλαδέλφειας θα είχες διαφορετική άποψη.
      Παράδειγμα: Ο Ιησούς λέει στην Εκκλησία στη Φιλαδέλφεια: «Ιδού, έρχομαι ταχέως, κράτει εκείνο το οποίον έχεις, διά να μη λάβη μηδείς τον στέφανον σου.» (3:11).”

      Ο συγκεκριμένος λόγος δεν αναφέρεται μόνο προς την Εκκλησία της Φιλαδέλφειας αλλά πρός όλες τις Εκκλησίες. Το “Ιδού” στο 3:11 όπως και το “έρχομαι ταχέως” είναι παράφραση. Το κείμενο λέει “3-11 ἔρχομαι ταχύ· κράτει ὃ ἔχεις, ἵνα μηδεὶς λάβῃ τὸν στέφανόν σου. “. Από ότι φαίνεται δεν έχουμε την ίδια έκδοση της Καινής Διαθήκης… αλλά εσύ έχεις κάποια παραφρασμένη έκδοση…
      Το ότι είναι ΠΡΟΦΗΤΕΙΑ* το αναφέρει στην αρχή της Αποκάλυψης ο Ευαγγελιστής… τι να μας πεις γατρε.. διάβασε τι γράφει ο Άγιος Ιωάννης ο Θεολόγος ΚΑΙ Ευαγγελιστής

      1-3 μακάριος ὁ ἀναγινώσκων καὶ οἱ
      ἀκούοντες τοὺς λόγους τῆς προφητείας καὶ
      τηροῦντες τὰ ἐν αὐτῇ γεγραμμένα· ὁ γὰρ
      καιρὸς ἐγγύς.

      *και οι προφητείες δεν έχουν ημερομηνία λήξης μέχρι την εκπλήρωση τους

     • Καλησπέρα φίλε.
      Αφού δεν σου κάνει η μετάφραση του Βάμβα θα παραθέσω από την μετάφραση του Ιωάννη Κολιτσάρα που είναι και εγκεκριμένη από την Ιερά Σύνοδο.
      ➡️ 3:7 «Και στον επίσκοπον της Εκκλησίας, που είναι εις την Φιλαδέλφειαν, γράψε … 3:11 Ερχομαι γρήγορα· κράτει καλά και σταθερά τον θησαυρόν της αληθείας και της πίστεως, που έχεις, δια να μη πάρη κανείς τον στέφανον της νίκης ΣΟΥ.
      ▪️ Θα μπορούσε αυτή η εκκλησία να καταλάβει ότι ο Ιησούς αναφέρεται σε κάτι τουλάχιστον 2.000 χρόνια στο μέλλον;
      ➡️ Σύμφωνα με το κείμενο ο Ιησούς υποσχέθηκε σε εκείνους ότι έρχεται στην δευτέρα του παρουσία γρήγορα. Όχι μετά από χιλιάδες χρόνια. Δεν θα είχε νόημα για εκείνους μια τέτοια δήλωση.
      ▪️ Ο Ιωάννης δεν αναφέρει ότι απευθύνεται σε μία καθολική Εκκλησία. Αντιθέτως, οι άμεσοι αναγνώστες του, οι χριστιανοί των επτά εκκλησιών, πληροφορούνταν ότι αυτοί ήταν οι αποκλειστικοί παραλήπτες του κειμένου.
      ▪️ Το σημείο του «χαράγματος» αφορούσε τις επτά εκκλησίες (των σημαντικότερων πόλεων του εμπορίου) και η προφητεία έπρεπε να εκπληρωθεί εντός της γενιάς τους. Όχι μετά από χιλιάδες χρόνια.
      ▪️ Η αναμονή της άμεσης έλευσης του Χριστού (βλ. Αποκάλυψη 3:11, 22:20 Ματθαίος 24:34) δεν άφηνε περιθώριο για χρήση του κειμένου από μελλοντικές γενιές.
      ➡️ Δεν γράφτηκε για μελλοντικές γενιές.

     • Τι είναι αυτά που λές ρε συ Γιατρέ;;

      ο Ιησούς υποσχέθηκε σε εκείνους ότι έρχεται στην δευτέρα του παρουσία γρήγορα. Όχι μετά από χιλιάδες χρόνια.

      Άρα για σενα έχει ολοκληρωθεί η Δευτέρα Παρουσία;;;;

     • Φίλε dionisis καλησπέρα. Θα σου απαντήσω παρακάτω σε κάδρο 16:9 διότι εδώ έχουν στενέψει τα περιθώρια.

 2. Χάραγμα με εγγραφή στο DNA.. ενα από τα καλύτερα βίντεο κατά την γνώμη μου και ίσω η επικρατέστερη εκδοχή κατα τη γνώμη μου.. Δείτε το..

  dropbox.com/h?preview=xaragma%5B1%5D.mp4

 3. Και γιατί αντί να βάζεις εμφυτεύματα μόνιμα, να μην κάνεις απλά, μια φορά μες την δεκαετία πες για παράδειγμα, μια ανανέωση βλαστοκυττάρων, η οποία θα επεκτείνει τις δυνατότητες του οργανισμού;
  Κατανοώ το σκεπτικό της αυτοίασης αλλά ”η πρόσθεση ξενιστών” ξένα στοιχεία στον οργανισμό του καθενός, αποδεδειγμένα αλλάζει την προσωπικότητα, μοναδικότητα, σε ευρύ ψυχοσωματικό επίπεδο. Δεν είσαι ο ίδιος μετά απ αυτό.
  Μια απλή λειτουργία των μυών, μαζί με άλλες λειτουργίες διαμορφώνουν έναν άνθρωπο ακόμα και στο πως σκέφτεται. Πολύπλοκο να το αναλύσω αλλά συμβαίνει. Φαντάσου τώρα να λαμβάνεις διαρκώς ”ξενιστές”
  Τα ψυχοσωματικά προβλήματα που θα προκύψουν είναι άπειρα!
  Είναι σαν ν’αλλάζεις προσωπικότητα σε βάθος χρόνου.
  Και ενώ η συνείδηση θα υφίσταται και θα το αντιλαμβάνεται αυτό που συμβαίνει…
  Μιλάμε για παράνοια!
  Θα εξαρτάσαι από ψυχοτρόπες ουσίες ανακούφισης από τα συμπτώματα, χορήγηση ειδικών ψυχοφαρμάκων.
  Κάποιοι ενδεχομένως κοιτάξουν να κερδοσκοπήσουν κιώλας, πουλώντας ξενιστές που κάνουν το προαναφερόμενο.
  Οφείλουμε, την γνώση, να την χρησιμοποιούμε σωστά και όχι έτσι ανώριμα, βλάκες, δυτικοί και ανατολικοί, βάρβαροι, ανάθεμα την ώρα που σας δώσαμε τις επιστήμες μας, ποτέ δεν ήσασταν έτοιμοι γι αυτές!
  Έπρεπε να σας αφήναμε εκεί, ως πηθίκους που ζούσαν σε σπηλιές.
  Τώρα κατάλαβα γιατί τιμωρήθηκε ο Προμηθέας ”αν ο μύθος” αναφέρεται στον αρχαίο εξελιγμένο πολιτισμό, πραγματικών προσώπων και όχι σε θεοποιημένες οντότητες.

 4. Και σα δε φτάνει όλο αυτό, έχουμε και τους αιμοβόρους απογόνους, των αρχαίων μεταλλαγμένων ηλιθίων με μέλη του σώματος εντελώς διαφορετικά από τα ανθρώπινα, που θέλουν να ξαναεπαναλάβουν την Τιτανομαχία, αφού αλέσουν τους ιθαγενείς πιθήκους σε κρεατομηχανή για να κινηθούν τα γρανάζια του συστήματός τους…
  Ρε, ξέρετε τι λέω;
  Δε πα να καταστραφείτε όλοι σας λέω εγώ. Ούτως η άλλως, ο αρχαίος εχθρός, εμάς, θα μας κλάσει τα μέζεα, οπότε, εμείς θα συνεχίσουμε να υπάρχουμε και το πολύ πολύ, αυτοί που θα υπάρχουμε τότε, οι απόγονοί μας, να μην ξαναπειραματιστούν με πιθήκους γιατί τελικά αποδείχτηκε πολύ επιζήμιο, για το ίδιο το οικοσύστημα.

 5. Η ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ 07/31/2019 @ Ιούλιος 31, 2019 9:40 μμ

  Γιατρέ είσαι ο μεγαλύτερος διαστρεβλωτής της γραφής όλων των αιώνων

 6. ΓΙΑΤΡΕ ΤΙ ΕΧΕΙΣ ΝΑ ΠΕΙΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΦΩΤΟΥΛΕΣ ΣΤΓΗΝ ΣΙΒΗΡΙΑ?ΣΤΟ ΕΙΠΑ ΓΙΑΤΡΕ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙΣ ΤΗΝ ΤΥΦΛΑ ΣΟΥ!!!
  ΠΑΣ ΜΕ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ,ΝΑ ΤΡΥΠΗΣΕΙΣ ΤΟ ΤΑΒΑΝΙ!!!ΔΕΝ ΘΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕΙΣ ΤΙΠΟΤΕ,ΚΑΙ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΑΝ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙΣ ΑΜΕΤΑΝΟΗΤΟΣ,ΑΝΥΠΑΡΚΤΟΣ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙΣ,ΑΦΟΥ ΘΑ ΟΥ ΑΦΑΙΡΕΘΕΙ Η ΘΕΙΑ ΧΑΡΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΥΠΑΡΧΧΕΙΣ ΚΑΙ ΕΣΥ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΜΑΣ.
  ΟΛΑ ΠΡΟΧΩΡΟΥΝ ΒΑΣΗ ΤΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΤΟΥΣ!!!ΘΑ ΔΟΥΜΕ ΟΜΩΣ ΓΙΑΤΡΕ ΑΝ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΑΦΟΡΑ ΟΛΟΥΣ Η ΟΧΙ.

 7. Ιερεμίας. 32,17 Εις τα πέρατα της γης θα φθάσει η κραυγή της δικαίας αποφάσεώς του, διότι ο Κύριος καταδικάζει τα έθνη, στήνει κρίση και παίρνει καταδικαστική απόφαση αυτός εναντίον κάθε ανθρώπου. Οι ασεβείς παρεδόθησαν και θα παραδοθούν εις την μάχαιραν του ολέθρου, λέγει ο Κύριος.
  Ιερεμίας. 32,19 Θα θανατωθούν οι άνθρωποι από τον Κύριον κατά την ημέραν της δικαίας αποφάσεώς και τιμωρίας εκ μέρους του Κυρίου.
  Από το ένα άκρον της γης έως το άλλο άκρον τα πτώματά των δεν θα ταφούν. θα μείνουν, ως κόπρος εις λίπανσή της γης.
  Συγκρίνετε τα παραπάνω λόγια του «θεόπνευστου» Ιερεμία, που μεταφέρει τις οδηγίες του Γιαχβέ, με τα παρακάτω του Ιησού Χριστού :
  Κατα Ματθαίον. 5,43 Ἠκούσατε ὅτι ἐῤῥέθη (σ.σ στην παλιά διαθήκη απο το Γιαχβέ), ἀγαπήσεις τὸν πλησίον σου καὶ μισήσεις τὸν ἐχθρόν σου.
  Κατα Ματθαίον. 5,44 Ἐγὼ δὲ λέγω ὑμῖν, ἀγαπᾶτε τοὺς ἐχθροὺς ὑμῶν, εὐλογεῖτε τοὺς καταρωμένους ὑμᾶς, καλῶς ποιεῖτε τοῖς μισοῦσιν ὑμᾶς καὶ προσεύχεσθε ὑπὲρ τῶν ἐπηρεαζόντων ὑμᾶς καὶ διωκόντων ὑμᾶς.
  Επίσης για το θέμα της κρίσης είπε πολλάκις ότι :
  Κατα Ιωάννην κεφ 8:15 Εσείς κρίνετε κατά τη σάρκα, εγώ δε, δεν κρίνω κανένα.
  Κατα Ιώαννην κφ 12:47 Και αν κάποιος ακούσει τα λόγια μου και δεν τα φυλάξει, εγώ δεν τον κρίνω. Επειδή δεν ήρθα για να κρίνω τον κόσμο, αλλά για να σώσω τον κόσμο.
  Καταλαβαίνουμε πώς, όταν τον 4ο μ.Χ αιώνα, οι εγκάθετοι ιερείς της μαύρης μασονίας, θέλησαν να ενώσουν την νοοτροπία του Γιαχβέ και του Χριστού σε μία πίστη-θρησκεία που την ονόμασαν Ορθοδοξία ή αλλιώς Εβραιοχριστιανισμό, έπρεπε να παρουσιάσουν και ένα Χριστό κατ εικόνα του τιμωρού Γιαχβέ. Γιαυτό μέσα στην Καινή διαθήκη που οι ίδιοι ετοίμασαν, έβαλαν στο στόμα του Χριστόυ λόγια που ποτέ δεν είπε ο ίδιος, αφού είναι κάθετα αντίθετα από την διδασκαλία Του που βασιζόταν και βασίζεται στην αγάπη την ελευθερία και την ελληνοκεντρική αναζήτηση της αλήθειας.
  Ένα τέτοιο εμβόλιμο χωρίο συναντάμε στο κατά Λουκάν Ευαγγέλιο κεφ 19 :27.
  Σε αυτό φαίνεται ο Χριστός μέσω της παραβολής που δίνει, να μιλά για σφαγή όσων δεν τον επιλέγουν.
  «Όμως, τους εχθρούς μου αυτούς που δε θέλησαν να βασιλέψω πάνω τους, οδηγήστε τους εδώ και κατασφάξτε τους μπροστά μου»
  Τέτοιου είδους λόγια, προστέθηκαν από τους εργολάβους της μαύρης μασονίας, που δεν είχαν καμία σχέση με το Χριστό, με σκοπό να πείσουν τον κόσμο ότι ο Χριστός είναι ο Γιαχβέ. Έκαναν καλή δουλειά, όχι όμως τέλεια!!!
  Καταλαβες γιατρε γιατι ψευδεασαι,και υβριζεις σκαιοτατα τον Θεον Λογον Ιησουν Χριστον,και υμνεις τον Γιαχβε?.Γιατι απλουστατα γιατρε και απλως δεν τολμας να πεις οτι εισαι Ιεχωβας,λατρης του Γιαχβε.
  Και ναν θες ειλκρινα να μου αποδειξεις οτι οντως δεν πιστευεις οτι Ιησους Χριστος ειναι Θεος Αληθινος Τριαδικος Θεος.
  Να μου το αποδειξεις με πραξεις και οχι με λογια.
  Εδω ειμαι και περιμενω.Αλλοιως τα κουβαδακια σου,τα παραμυθακια σου,για τον Γιαχβε,και σε αλλη παραλια.
  Εδω οι περισσοτεροι οπως καταλαβαινεις,ειμαστε Χριστιναοι,αφου εχουμε βαφτιστει στο Ονομα Του το Αγιο,Και οπως εχει πει και ο αγιος Παισιος,και ειλικρινεςισ πατριωτες,αφου ποναμε που καταντησαν την πατριδα μας ενα σκισμενο πουκαμισο!!!
  Αλλα εννοια σου γιαττρε πισω εχει η αχλαδα την ουρα.
  Ιησους Χριστος Ω Ροη!!!
  Ιησους Χριστος,Θεου,Υιος,Σωτηρ,Σταυρος.

  • Υπάρχουν δύο Διαθήκες μεταξύ ενός Θεού και ανθρώπων. Στην Νέα θεία οικονομία (Καινή Διαθήκη) ο χριστός συνδιαλέγεται εκ νέου με τους ανθρώπους με ότι αυτό συνεπάγεται.

   Τα Ιερά κείμενα (Γραφή) των πρώτων χριστιανών ήταν η Παλαιά Διαθήκη. Αυτήν χρησιμοποίησε ο Χριστός (Ιωάννης 7:38, Ησαΐας 12:3) και αυτή χρησιμοποίησαν οι Απόστολοι για διδασκαλία. Ο Απόστολος Παύλος είπε σχετικά. «Όλη η ΓΡΑΦΗ είναι θεόπνευστος και ωφέλιμος προς διδασκαλίαν, προς έλεγχον, προς επανόρθωσιν, προς εκπαίδευσιν την μετά της δικαιοσύνης» (Β Τιμ 3:16) Αυτή η «Γραφή» που λέει εδώ ο Απ Παύλος δεν είναι άλλη από την Παλαιά Διαθήκη.

   Και ενώ ο ίδιος ο Χριστός μιλούσε μέσα από τις Εβραϊκές Γραφές εσύ αποστρέφεσαι τον λόγο του και τα Ιερά κείμενα τα οποία κατέστησε ο ίδιος Ιερά και οι Απόστολοι.

   Ολόκληρη η Καινή Διαθήκη, οι Απόστολοι και οι Άγιοι μαρτυρούν ότι ο Θεός της Παλαιάς Διαθήκης (Γιαχβέ) είναι ο Ιησούς του οποίου το όνομα σημαίνει ο Γιαχβέ σώζει.

   Παράδειγμα: Ιάκωβος 5:11. Εδώ ο Απόστολος Ιάκωβος προτρέπει τους χριστιανούς να δουν το χαρούμενο και ευτυχισμένο τέλος που έδωσε ο Κύριος (Γιαχβέ) στον Ιώβ. «Διότι ο Κύριος είναι πολυεύσπλαγχνος και γεμάτος συμπάθεια και στοργή. »

   Γιατί ο Ιάκωβος αποκάλεσε τον Γιαχβέ πολυεύσπλαγχνο και στοργικό; Δεν είχε διαβάσει την Π Δ;

   Πολύ απλά για τον Ιάκωβο ο Γιαχβέ δεν ήταν ο διάβολος αλλά ο Θεός. Και μάλιστα διακρίνεται ξεκάθαρα η ταύτιση του Γιαχβέ με τον Χριστό αποκαλώντας τον ΘΕΟ αληθινό.

   Ακολούθησε λοιπόν κι εσύ Croif το παράδειγμα του Απ Ιάκωβου και αποκάλεσε τον Γιαχβέ – Ιησού πολυεύσπλαγχνο και στοργικό.

  • Αποκαλείς την ορθοδοξία εβραιοχριστιανισμό και παρόλα αυτά έχεις το θράσος και επικαλείσαι τον άγιο Παΐσιο; ??

   Άστον αυτόν, ήταν εβραιοχριστιανός!

   Παραθέτω από τον Άγιο Παΐσιο ⤵️
   «Στην Παλαιά Διαθήκη εκείνη την γλώσσα, εκείνον τον νόμο καταλάβαιναν. Ο ίδιος Θεός ήταν και τότε, αλλά εκείνος ο νόμος ήταν για εκείνους τους ανθρώπους που δεν καταλάβαιναν αλλιώς. Μη σας φαίνεται εκείνος ο νόμος σκληρός και το Ευαγγέλιο διαφορετικό. Ήταν ο νόμος που θα ωφελούσε εκείνη την εποχή. Δεν ήταν ο νόμος εκείνος βάρβαρος, αλλά η γενιά εκείνη ήταν βάρβαρη. Οι σημερινοί άνθρωποι μπορεί να κάνουν μεγαλύτερες βαρβαρότητες, αλλά τουλάχιστον μπορούν να καταλάβουν. Τώρα ένα κανδήλι κουνιέται και πόσοι άνθρωποι συγκλονίζονται! Ενώ, βλέπεις, τότε πόσα έκανε ο Θεός! Έδωσε δέκα μάστιγες στον Φαραώ, για να βγάλη τους Ισραηλίτες από την Αίγυπτο. Κάνει ξηρά την Ερυθρά θάλασσα, για να περάσουν. Τους δίνει νεφέλη την ημέρα, για να μην τους καίη ο ήλιος, στήλη φωτεινή την νύχτα, για να τους οδηγή. Και μετά από τόσα γεγονότα έφθασαν στο σημείο να ζητήσουν για Θεό ένα χρυσό μοσχάρι.» (Αγίου Παϊσίου Αγιορείτου Λόγοι Α΄)

   ? Βρές κάποιον άλλον Άγιο που να μην είναι εβραιοχριστιανός.
   LOL

   • Θα στο επαναλαβω και παλι γιατρε πονηρε.Εμενα δεν μπορεις να μου ξεφυγεις μεσα απ τις γραφες!!!
    Θα σε ρωτησω κατι απλο.Ο διαβολος ειναι υπαρκτος?εχει οντοτητα?
    Αντε να σε δω γιατρουλη!!!αφου θες απαντηση για τον Γιαχβε.

    • Croif ο Άγιος Παΐσιος σε έκανε αλοιφή μέσα από τον τάφο.

     Replay «Ο ίδιος Θεός ήταν και τότε… Μη σας φαίνεται εκείνος ο νόμος σκληρός και το Ευαγγέλιο διαφορετικό.» ?

     Παΐσιος ? «Ο ίδιος Θεός ήταν και τότε…» Ακούς croif ❓
     Στου κουφού την πόρτα όσο θέλεις βρόντα!
     Θα πέσεις αγόρι μου σαν τα τείχη της Ιεριχούς.

     Γιδοβοσκέ έφαγε πολύ ξύλο ο φίλος σου ο croif από τον Άγιο Παΐσιο.
     Τον λυπάμαι φίλε μου τον λυπάμαι!

     • ΑΛΛΑ ΓΙ ΑΛΛΑ ΑΛΛΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΤΟ ΓΑΛΑ!!!
      ΓΙΑΤΡΕ ΟΤΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΣΕ ΡΩΤΑΕΙ ΚΑΤΙ,ΑΠΑΝΤΑΣ ΑΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ.ΑΝ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ΕΧΕΙΣ ΤΟ ΘΑΡΡΟΣ ΝΑ ΤΟ ΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ,ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΩ!!!ΑΠΛΑ ΚΑΙ ΟΜΟΡΦΑ.
      ΣΕ ΞΑΝΑΡΩΤΑΩ,Ο ΔΙΑΒΟΛΟΣ ΕΙΝΑΙ ΥΠΑΡΚΤΟΣ Η ΟΧΙ?

    • ΚΟΚΚΙΝΟΓΡΑΜΜΑΤΟΥΛΗΣ ΓΙΔΟΒΟΣΚΟΣ 08/07/2019 @ Αύγουστος 7, 2019 11:47 πμ

     Γιατρε εφαγε τοσο ξυλο αλλα επιμενει στις αιρετικες του αποψεις.με κλιμακα απο το ενα εως το δεκα,ποσο εγωιστης κ ξεροκεφαλος πρεπει να ειναι καποιος ωστε να επιμενει στα δικα του μετα απο ολα αυτα?τρια χρονια γραφω εδω.κ Καινη Διαθηκη να μην εχει καποιος,μετα απο ολα αυτα που εχουν γραφτει εδω μεσα θα ειχε μια καλη κατηχηση.εχεις γραψει εσυ παμπολλα Ορθοδοξα πραματα.πραγματικα Ορθοδοξα.εχει γραψει ο Ασχετος απο τα καλυτερα σχολια.ο Dedalos,ο Ρωμηοσυνη κ ποσοι αλλοι.πραγματικα εχουν γραφτει Ορθοδοξοτατα πραματα.ο Γιοχαν τα εχει διαβασει ολα.παρ’ολα αυτα δεν μπηκε ποτε στον κοπο να τα μελετησει.δεν μπηκε ποτε στον κοπο,ξερεις γιατι?ειναι αυτο το σκουληκακι την υπερηφανειας που στριφογυρναει στο στομαχι κ δεν τον αφηνει.να ταπεινωθω κ να πω οτι εκανα λαθος?εγω?οχι βεβαια,οι αλλοι εχουν λαθος.οι αγιοι εχουν λαθος,εγω εχω δικιο.ρε Γιοχαν μπας κ κανεις κ θαυματα?οι αγιοι ειναι σκευη Του Αγιου Πνευματος.η καλυτερη Θεολογια ειναι η εμπειρικη,των αγιων.παρ’ολα αυτα κανουν λαθος,δεν ξερουν οτι ο Γιαχβε ειναι ο διαβολος.ο αγιος Παισιος μιλουσε με Τον Χριστο,με την Παναγια.δεν ηξερε ομως για τον κακο Γιαχβε,λατρευε του ψαλμους του Δαυιδ που μιλουσαν για τον διαολο.δοξολογουσε τον διαολο.παρ’ολα αυτα ειναι αγιος.το παραδεχεται κ ο Γιοχαν.ποσο εγωιστης κ ξεροκεφαλος κ ισχυρογνωμον πρεπει να ειναι καποιος για να τα λεει αυτα?Γιοχαν την ημερα της Πεντηκοστης οι αποστολοι δεχτηκαν Το Αγιο Πνευμα.μονος σου εγραψες παραπανω οτι τοτε καταλαβαν ποιος ειναι πραγματικα ο Χριστος.μηπως εκαναν κ καποια λαθακια ως προς τα θεολογικα?τι λες,υπαρχει περιπτωση?για θεολογικα-σωτηριολογικα θεματα.εαν ο Γιαχβε ειναι ο Ασαρκος Λογος η ο διαολος ειναι κορυφαιο σωτηριολογικο θεμα.ο αγιος Παισιος εκανε λαθη πολλα(συμφωνα με σενα πιστευε κ στον διαολο).οι αποστολοι?για να δουμε.στις Πραξεις,στο κεφαλαιο Δ’ βλεπουμε τον Πετρο κ τον Ιωαννη να προσευχονται στον Γιαχβε(στιχος 24) μαζι με τους αλλους χριστιανους.κ εδω ειναι το περιεργο.αφου προσευχηθηκαν στον διαβολο ΓΕΜΙΣΑΝ ΜΕ ΑΓΙΟ ΠΝΕΥΜΑ.δεν το λεω εγω,η Γραφη το λεει.ηταν μπερδεμενοι οι φουκαραδες οι αποστολοι(κ μαλιστα οι κορυφαιοι,ο Πετρος κ ο Ιωαννης).μετα την επιφοιτηση δεν μπορεσαν να καταλαβουν οτι λατρευουν κ τον διαβολο.μηπως τελικα αυτα που εγραψαν στην Γραφη ειναι οι αιρετικες τους αποψεις?τι λες Γιοχαν?αυτοι ηταν αιρετικοι,λατρευαν κ τον διαβολο.μηπως δεν ανοιχτηκαν τα ματια τους κ τελικα αυτα που εγραψαν κ πιστευουμε ειναι μπαρουφες?εχεις το θαρρος να απαντησεις η εισαι σαν τον Γιατρο?

 8. Φίλε dionisis δεν λέω τίποτα δικό μου. Οι πρώτοι χριστιανοί πίστευαν ότι η δευτέρα παρουσία θα λάμβανε χώρα στην γενιά τους. Γεγονός ✔️ Όχι μετά από χιλιάδες χρόνια! Δεν υπήρχε μέλλον για αυτούς χιλιάδων χρόνων.

  Αποδείξεις: (Ρωμαίους 13: 11-14, 1 Κορινθίους 7: 25-3, 15: 51-52, 7:29, 1 Θεσσαλονικείς 5:23, Εβραίους 10: 36-37, Ιάκωβος 5: 7-8, 5:9, Πράξεις 2: 15-2)

  Παραθέτω τα λόγια του σημαντικότερου μελετητή στο πεδίο της ιστορικότητας του Χριστού. «Το βασικό μήνυμα του Ιησού ήταν ότι το τέλος της ιστορίας ήταν κοντά, ότι ο Θεός σύντομα θα παρέμβει για να ανατρέψει το κακό και να εδραιώσει την εξουσία του στη γη και ότι ο Ιησούς και οι μαθητές του όλοι πίστευαν ότι αυτά τα γεγονότα στο τέλος του χρόνου θα συνέβαιναν κατά τη διάρκεια των ζωών τους.» (Bart Denton Ehrman)

  ▪️ Η πίστη αυτή των πρώτων χριστιανών δεν ήταν αυθαίρετη ούτε μια απλή προσμονή, αλλά εδραιώθηκε πάνω στην διδασκαλία του Χριστού (σύμφωνα με τις αλκοολικές φαντασιώσεις των ανώνυμων συγγραφέων των ευαγγελίων).

  Απόδειξη: «Αληθώς σας λέγω, δεν θέλει παρέλθει η γενεά αύτη, εωσού γείνωσι πάντα ταύτα (και η δευτέρα παρουσία). Ματθαίος 24:34

  Στην Αποκάλυψη λοιπόν ο Ιωάννης δεν έχει διαφορετική πίστη από αυτή των υπόλοιπων χριστιανών. Αρχίζει και τελειώνει με δηλώσεις που δείχνουν ότι τα γεγονότα που συζητήθηκαν θα γίνουν γρήγορα και ότι ο χρόνος ήταν κοντά. Όχι μετά από χιλιάδες χρόνια! (Αποκάλυψη 1: 1 Αποκάλυψη 22:12)

  Επιπλέον (σύμφωνα με το κείμενο) ο ίδιος ο Χριστός υπόσχεται σε εκείνους τους χριστιανούς ότι έρχεται γρήγορα 3:11, 22:20. Αν ήταν να έρθει μετά από χιλιάδες χρόνια η υπόσχεση του αυτή δεν θα είχε κανένα απολύτως νόημα για εκείνους.

  Επίσης πρόσεξε κάτι άλλο. Στην εκκλησία εν Θυατείροις ο Χριστός λέει: «πλην εκείνο, το οποίον έχετε, κρατήσατε ΕΩΣΟΥ ΕΛΘΩ.» Ουδέν σχόλιο!

  Άλλο ένα σημείο που αξίζει προσοχής.
  «Και λέγει προς εμέ· ΜΗ ΣΦΡΑΓΙΣΗΣ τους λόγους της προφητείας του βιβλίου τούτου· διότι ο καιρός είναι εγγύς.» Αποκάλυψη 22:10

  ▪️ Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι στον Ιωάννη λέγεται να μην σφραγίσει τα λόγια αυτής της προφητείας επειδή ο καιρός είναι κοντά. Αυτό έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τον προφήτη Δανιήλ στον οποίο ο Θεός είχε πει να σφραγίσει τα λόγια των προφητειών που του δόθηκαν επειδή θεωρούνται ότι εκπληρώνονται στο μακρινό μέλλον.

  Δανιήλ 8:26: «Και η ρηθείσα όρασις περί των ημερονυκτίων είναι αληθής· συ λοιπόν σφράγισον την όρασιν, διότι είναι διά ημέρας πολλάς.»

  ➡️ Για ποιο λόγο ο Ιωάννης ή ο Χριστός αν θες χρησιμοποίησε την λέξη «σφράγισμα» για την προφητεία της Αποκάλυψης;

  Η δήλωση «Μη σφραγίσης τους λόγους της προφητείας του βιβλίου τούτου» μας παραπέμπει στον Δανιήλ. Με αυτόν τον τρόπο ο συγγραφέας ήθελε να υποδείξει ότι η προφητεία του βιβλίου της Αποκάλυψης θα εκπληρώνονταν ευθείς αμέσως και όχι μετά από χιλιάδες χρόνια.

 9. ΚΟΚΚΙΝΟΓΡΑΜΜΑΤΟΥΛΗΣ ΓΙΔΟΒΟΣΚΟΣ 08/07/2019 @ Αύγουστος 7, 2019 11:10 πμ

  Δεν ειναι το θεμα οτι δεν χρειαζεται να μου δωσεις απαντηση.δεν μπορεις να δωσεις απαντηση.οπως γινεται κ σε ολες τις ερωτησεις που σου κανω κ σε ολα τα επιχειρηματα που σου δινει ο Γιατρος(αν κ μη ορθοδοξος τα γνωριζει τα δογματολογικα πολυ καλα.απο μενα πολυ καλυτερα).πεταξες την παπαρια σου οτι ο Ιησους Χριστος ειναι τρισυποστατος κ τωρα προσπαθεις να τα μπαλωσεις με τριανταμιες.ασε μας ρε φιλε.δεν εχεις ιχνος ταπεινωσης να πεις οτι εκανες μαλακια.δεν θα σε μαλωσει κανενας.ολες οι χριστιανικες αιρεσεις βασιζονται στον εγωισμο.ΟΛΕΣ.η αιρεση στην ουσια ειναι δημιουργημα του διαβολου.ο διαβολος ειναι ο κατεξοχην εγωιστης κ αλαζονας.γι’αυτο ΟΛΟΙ οι αιρετικοι ειναι εγωιστες κ δεν εχουν ιχνος ταπεινωσης.εχουν μια φαινομενικη ψευτοταπεινωση.δεν βλεπεις απο την υπερηφανια σου αυτα που γραφεις κ δεν βλεπεις οτι φασκεις κ αντιφασκεις συνεχως.μονος σου εγραψες παραπανω οτι ο Ιησους ειναι ο Υιος ενσαρκωμενος.δηλαδη ενσαρκωθηκε το ενα Προσωπο της Τριαδος.ο Ιησους δηλαδη ειναι το ενα Προσωπο της Τριαδος,οχι κ τα Τρια.δεν κολλαει οποτε το ”τρισυποστατος Ιησους Χριστος”.η Θεοτητα ειναι τρισυποστατη.μια Θεοτητα με Τρια Προσωπα,οχι τρεις Θεοι.τα τρια Προσωπα ξεχωριζουν μεταξυ τους,δεν συγχεονται το ενα με το αλλο.δεν γνωριζω γιατι ενωνω τα τρια μου δαχτυλα στον σταυρο.μπορεις να μου πεις τι σημαινει?εχει σχεση με αυτο που συζηταμε?εχει σχεση με την εννοια ”τρισυποστατος Ιησους Χριστος”?πες μου να μαθω.πες μου τι ειναι ακριβως ο Ιησους Χριστος μιας κ δεν ξερω.κ γραψε ξεκαθαρα εαν ενσαρκωθηκαν κ τα τρια Προσωπα.μη φοβασαι να δωσεις ξακαθαρες απαντησεις,μη φερεσαι οπως οι αιρετικοι.η Αποκαλυψη αλλοιωθηκε?γιατι δεν απαντας σε αυτο?με ρωτας εαν αγαπαω Τον Χριστο.οχι Γιοχαν,δεν Τον αγαπαω πραγματικα.εαν Τον αγαπουσα πραγματικα δεν θα ημουνα αυτος που ειμαι.εχω την δυνατοτητα ομως να Τον αγαπησω πραγματικα.ξερεις γιατι?διοτι η πραγματικη αγαπη για Τον Χριστο ειναι καρπος Του Αγιου Πνευματος κ Το Αγιο Πνευμα ο Χριστος το εστειλε στην Εκκλησια Του.για να αγαπησει κανεις Τον Χριστο πρεπει να Τον γνωρισει πρωτα.η γνωση Του Χριστου γινεται μεσα στην Εκκλησια,οχι σε αιρετικες σεκτες.μας το λεει η Γραφη,η Εκκλησια ειναι Ο ΣΤΥΛΟΣ Κ ΤΟ ΕΔΡΑΙΩΜΑ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ.στην Εκκλησια υπαρχει η Θεολογικη αληθεια,στην Εκκλησια ερχεται η γνωση για Τον Χριστο.εσυ εισαι εκτος Εκκλησιας γι’αυτο γραφεις αυτες τις μπουρδολογιες.πως να σου ανοιχτουν τα ματια της ψυχης εαν δεν ταπεινωθεις,δεν εξομολογηθεις,δεν κοινωνησεις το Σωμα Του κ το Αιμα Του(οπως ο ιδιος μας λεει)?επειδη διαβαζεις την Καινη Διαθηκη?ε και?χιλιαδες αιρετικες σεκτες διαβαζουν την Καινη Διαθηκη.κ οι Μορμονοι την Καινη Διαθηκη εχουν.γνωριζουν Τον Χριστο?

 10. ΤΟ ΔΙΚΑΙΟΥΣΑΙ,ΝΑ ΜΑΘΕΙΣ ΓΙΑΤΙ ΕΝΩΝΟΝΤΑΙ ΤΑ ΤΡΙΑ ΔΑΧΤΥΛΑ ΟΤΑΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΤΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ.ΑΝ ΕΙΜΑΙ ΑΙΡΕΤΙΚΟΣ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΩ ΤΗΝ ΤΡΙΑΔΙΚΟΤΗΤΑ ΕΙΣ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟΝ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΗΜΩΝ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ.
  ΑΚΟΥ ΛΟΙΠΟΝ ΜΕ ΤΗΝ ΧΑΡΗ ΤΟΥ,ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΤΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ,ΠΟΥ ΟΛΟΙ ΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ,ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΟΝ ΒΡΙΖΟΥΝ,ΜΗ ΣΧΗΜΑΤΙΖΟΝΤΑΣ ΣΩΣΤΑ ΤΟ ΣΗΜΕΙΟΝ ΤΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ,ΒΡΙΖΟΝΤΑΣ ΚΑΙ ΛΟΙΔΩΡΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΓΙΑ ΤΡΙΑΔΑ!!!ΝΑ ΗΞΕΡΕΣ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΑΥΤΟ ΓΙΔΟΒΟΣΚΕ!!!ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΗΣ ΣΤΙΓΜΗΣ.
  ΑΚΟΥ ΛΟΙΠΟΝ ΕΝΩΝΟΝΤΑΣ ΤΑ ΤΡΙΑ ΔΑΚΤΥΛΑ,ΟΜΟΛΟΓΟΥΜΕ ΑΓΙΑ ΤΡΙΑΣ ΟΜΟΟΥΣΙΟΝ ΚΑΙ ΑΧΩΡΙΣΤΟΝ.
  ΑΓΙΟΣ Ο ΘΕΟΣ,ΤΡΕΙΣ ΦΟΡΕΣ ΑΓΙΟΣ Ο ΠΑΤΗΡ,ΑΓΙΟΣ Ο ,ΥΙΟΣ,ΤΟ ΠΝΕΥΜΑ ΤΟ ΑΓΙΟΝ,ΚΑΙ,ΦΕΡΟΥΜΕ ΤΟ ΧΕΡΙ ΚΡΑΤΩΝΤΑΣ ΕΝΩΜΕΝΑ ΜΕ ΔΥΝΑΜΗ ΣΦΙΧΤΑ ΤΑ ΤΡΙΑ ΔΑΧΤΥΛΑ ΜΑΣ,ΟΜΟΛΟΓΩΝΤΑΣ ΟΤΙ Ο ΥΙΟΣ ΚΑΙ ΛΟΓΟΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ,ΔΕΝ ΧΩΡΙΖΕΤΑΙ,ΑΠ ΤΟΝ ΠΑΤΕΡΑ ΚΑΙ ΤΟ ΑΓΙΟΝ ΠΝΕΥΜΑ,ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΑΙΡΕΤΟΣ(ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Ο ΥΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΠΑΤΗΡ,ΚΑΙ Ο ΠΑΡΑΚΛΗΤΟΣ).
  ΦΕΡΝΟΝΤΑΣ ΛΟΙΠΟΝ ΤΟ ΧΕΡΙ ΕΙΣ ΤΟ ΜΕΤΩΠΟΝ ΟΜΟΛΟΓΟΥΜΕ ΟΤΙ ΑΓΙΑ ΤΡΙΑΣ,ΟΜΟΟΥΣΙΟΝ ΚΑΙ ΑΔΙΑΙΡΕΤΟΝ,ΕΣΥ ΠΟΥ ΚΑΤΟΙΚΕΙΣ ΕΙΣ ΤΟΥΣ ΟΥΡΑΝΟΥΣ,Ο ΠΑΝΤΑΧΟΘΕΝ(Ο ΠΛΗΡΩΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ),Ο ΠΑΤΗΡ,Ο ΥΙΟΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΓΙΟΝ ΠΝΕΥΜΑ,ΚΑΤΟΠΙΝ,ΦΕΡΝΟΥΜΕ ΤΟ ΧΕΡΙ ΜΑΣ ΕΙΣ ΤΟ ΣΗΜΕΙΟΝ ΤΟΥ ΑΦΑΛΟΥ ΜΑΣ,Ο ΑΦΑΛΟΣ ΣΥΜΒΟΛΙΖΕΙ ΤΗΝ ΓΗΝ(ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΗΣ ΥΛΗΣ).(ΚΡΑΤΩΝΤΑΣ ΠΑΝΤΟΝΤΕ ΤΑ ΔΑΧΤΥΛΑ ΜΑΣ ΕΙΣ ΣΗΜΕΙΟΝ ΑΓΙΑΣ ΤΡΙΑΔΟΣ(ΕΝΩΜΕΝΑ)ΟΥΔΕΠΟΤΕ ΧΑΛΑΡΑ,ΑΛΛΑ ΣΦΙΧΤΑ, ΟΜΟΛΟΓΟΥΜΕ ΟΤΙ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΔΛΔ ΟΤΙ ΕΚΕΙ ΕΣΑΡΚΩΘΗ Ο ΥΙΟΣ,ΕΥΡΙΣΚΕΤΑΙ ΚΑΙ Ο ΠΑΤΗΡ,ΚΑΙ Ο ΠΑΡΑΚΛΗΤΟΣ.ΑΥΤΟ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΤΟ ΧΕΡΙ ΕΙΣ ΤΟ ΣΗΜΕΙΟΝ ΤΟΥ ΑΦΑΛΟΥ.ΑΥΤΟ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΔΛΔ Η ΑΓΙΑ ΤΡΙΑΣ ΕΚΑΤΕΒΗ ΕΙΣ ΤΗΝ ΓΗΝ!!!
  ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΗΜΕΙΟ ΕΙΝΑΙ Η ΔΕΞΙΑ ΠΛΕΥΡΑ ΜΑΣ,ΚΑΙ ΥΣΤΕΡΑ Η ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΜΑΣ ΠΛΕΥΡΑ,Η ΟΠΟΙΕΣ ΔΗΛΩΝΟΥΝ ΟΤΙ ΚΑΙ Ο ΠΑΤΗΡ,ΚΑΙ Ο ΥΙΟΣ,ΚΑΙ Ο ΠΑΡΑΚΛΗΤΟΣ,ΕΜΑΡΤΥΡΗΣΑΝ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΣΤΑΥΡΩΣΗΣ ΤΟΥ ΣΑΡΚΩΘΕΝΤΟΣ,ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΙΗΣΟΥ,ΤΟΥ ΤΕΛΕΙΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ,ΚΑΙ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΩΣ ΘΕΟΣ ΑΛΗΘΙΝΟΣ ΤΩΝ ΠΑΝΤΩΝ.
  ΚΑΙ ΥΣΤΕΡΑ ΦΕΡΝΟΥΜΕ ΤΟ ΧΕΡΙ ΕΙΣ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟΝ ΤΟΥ ΣΤΕΡΝΟΥ ΜΑΣ(ΞΕΡΕΙΣ ΤΙ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΕΚΕΙ ΓΙΔΟΒΟΣΚΕ?ΕΚΕΙ ΓΙΔΟΒΟΣΚΕ ΣΕ ΚΑΘΕ ΑΝΘΡΩΠΟ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ Η ΨΥΧΗ ΜΑΣ!!)ΓΙ ΑΥΤΟ ΓΙΔΟΒΟΣΚΕ ΑΝ ΕΧΕΙΣ ΑΛΗΘΙΝΗ ΠΙΣΤΗ ΟΤΑΝ ΤΟ ΧΕΡΙ ΜΕ ΕΝΩΜΕΝΑ ΤΑ ΤΡΙΑ ΔΑΧΤΥΛΑ ΦΤΑΣΕΙ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΔΛΔ ΣΤΟ ΣΤΕΡΝΟ,ΟΛΟ ΤΟ ΣΩΜΑ ΑΝΑΤΡΙΧΙΑΖΕΙ,ΑΦΟΥ Η ΟΜΟΛΟΓΙΑ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΝΙΗ!!!ΑΥΤΟ ΤΟ ΞΕΡΕΙΣ?
  ΦΕΡΝΟΝΤΑΣ ΛΟΙΠΟΝ ΕΙΣ ΤΟ ΣΗΜΕΙΟΝ ΕΚΕΙΝΟΝ ΟΜΟΛΟΓΕΙΣ ΟΤΙ ΨΥΧΗ ΤΕ ΚΑΙ ΣΩΜΑΤΙΙ ΝΑΓΝΩΡΙΖΕΙΣ,ΚΑΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΕΙΣ ΤΟΝ ΘΕΟΝ ΤΩΝ ΠΑΝΤΩΝ ΔΙΑ ΤΗΝ ΣΩΤΗΡΙΑ ΣΟΥ!!!
  ΔΕΝ ΑΝΕΣΤΗΘΗ Ο ΘΕΟΣ,ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΥΤΟ,ΑΦΟΥ Ο ΤΡΙΑΔΙΚΟΣ ΘΕΟΣ,ΕΙΝΑΙ ΥΠΑΡΞΗ ΤΩΝ ΠΑΝΤΩΝ.ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΑΝΕΣΤΗΣΕ,ΔΛΔ ΤΟΝ ΣΗΚΩΣΕ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΣΑΡΚΩΣΗΣ ΤΟΥ ΑΠ ΤΗΝ ΚΑΤΑΔΙΚΗΝ ΤΟΥ ΓΙΑΧΒΕ,ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΛΕΥΘΕΡΩΣΕ.
  ΚΑΙ ΓΙΑΧΒΕ ΕΓΩ ΞΕΡΩ ΠΟΙΟΝ ΟΝΟΜΑΖΩ,ΑΦΟΥ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ,ΕΙΝΑΙ ΙΗΣΟΥΣ ΧΡΕΙΣΤΟΣ!!!ΚΑΙ ΜΟΝΟΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΔΕΛΦΙΚΗΣ ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑΣ,ΕΓΝΩΡΙΖΑΝ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΝΙΑ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΘΑ ΣΑΡΚΩΘΕΙ!!!Ο ΩΝ ΓΙΔΟΒΟΣΚΕ,Η ΥΠΑΡΞΗ!!!ΚΑΙ ΥΠΑΡΧΕΙΣ ΓΙΑΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΚΕΙΝΟΣ,ΚΑΙ ΩΣ ΦΙΛΕΥΣΠΛΑΧΝΟΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΟΥ ΔΙΝΕΙ ΤΗΝ ΑΙΩΝΙΟΤΗΤΑ,ΔΛΔ ΤΗΝ ΑΙΩΝΙΑ ΜΝΗΜΗ!!!(ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ,ΑΝ ΔΕΝ ΠΑΣ ΣΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ,ΠΑΡΑΚΑΛΩΝΤΑΣ ΠΡΩΤΑ ΤΟΝ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟ,ΝΑ ΣΟΥ ΔΕΙΞΕΙ,ΤΙ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ ΠΟΥ ΠΑΣ?(ΑΙΩΝΙΑ ΣΟΥ ΜΝΗΜΗ ΑΞΙΟΜΑΚΑΡΙΣΤΕ ΚΑΙ ΑΔΕΛΦΕ ΗΜΩΝ)!!!
  ΑΥΤΟ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΑΙΩΝΙΟΤΗΤΑ!!!!
  Η ΟΠΟΙΑ ΟΜΩΣ ΣΩΤΗΡΙΑ ΣΟΥ,ΕΞΑΡΤΑΤΑΙ ΑΠ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΣΟΥ ΘΕΛΗΣΗ,ΚΑΙ ΔΕΙΧΝΟΝΤΑΣ ΠΟΣΟ ΑΓΑΠΑΣ ΤΟΝ ΙΗΣΟΥΝ ΧΡΙΣΤΟΝ,ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΤΟ ΑΓΙΟ ΘΕΛΗΜΑ ΤΟΥ.
  ΑΣΤΟ ΤΟΝ ΓΙΑΤΡΟ Ο ΓΙΑΤΡΟΣ ΚΑΙ ΓΝΩΡΙΖΕΙ,ΚΑΙ ΟΜΟΛΟΓΕΙ ΙΗΣΟΥΝ ΧΡΙΣΤΟΝ ΠΛΑΝΟ,ΚΑΙ ΨΕΥΤΗ!!!ΕΣΥ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ?
  ΟΜΟΛΟΓΕΙΣ ΙΗΣΟΥΝ ΧΡΙΣΤΟΝ,ΩΣ ΤΟΝ ΜΟΝΟ ΑΛΗΘΙΝΟΝ ΘΕΟΝ ΤΡΙΑΔΙΚΟΝ,ΚΑΙ ΤΡΕΙΣΥΠΟΣΤΑΣΤΟΝ?
  Η ΟΜΟΛΟΓΕΙΣ ΑΠΛΩΣ ΑΝΘΡΩΠΟΝ,ΘΕΟΝ ?
  ΠΡΟΣΕΧΕ ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΑ ΠΛΑΝΗ,ΤΟΥ ΣΑΤΑΝΑ,ΝΑ ΣΕ ΠΕΙΣΕΙ ΟΤΙ Ο ΙΗΣΟΥΣ ΧΡΕΙΣΤΟΣ,ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ ΘΕΟΣ ΤΩΝ ΠΑΝΤΩΝ,ΑΛΛΑ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΘΕΟΣ.
  ΤΟ ΛΑΘΟΣ ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΚΑΝΑΝ ΟΙ ΠΡΩΤΟΠΛΑΣΤΟΙ,ΚΑΙ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΤΟΥΣ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΑΜΕ!!! ΓΙΔΟΒΟΣΚΕ,ΠΙΣΤΕΥΟΝΤΑΣ ΟΤΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΖΗΣΟΥΜΕ ΕΞΩ ΑΠ ΤΗΝ ΧΑΡΗ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΜΑΣ,ΙΗΣΟΥ ΧΡΕΙΣΤΟΥ.
  ΑΥΤΑ ΛΟΙΠΟΝ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΜΑΣ,ΤΑ ΒΛΕΠΕΙΣ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΟΥ,ΒΛΕΠΕΙΣ ΤΗΝ ΔΥΣΤΥΧΙΑ,ΤΗΝ ΣΚΛΗΡΟΚΑΡΔΙΑ,ΤΗΝ ΥΠΕΡΗΦΑΝΕΙΑ ΤΟΥ ΚΑΘΕΝΟΣ.
  ΑΥΤΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ.
  ΟΣΟΙ ΟΜΩΣ ΤΟΝ ΟΜΟΛΟΓΟΥΜΕ ΤΟ ΚΑΝΟΥΜΕ ΣΩΣΤΑ,ΚΑΙ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ Ο ΙΔΙΟΣ ΕΚΑΝΕ ΕΠΙ ΓΗΣ.
  ΟΤΑΝ ΛΟΙΠΟΝ ΟΜΟΛΟΓΕΙΣ ΙΗΣΟΥΝ ΧΡΙΣΤΟΝ,ΔΙΑ ΤΟΥ ΣΗΜΕΙΟΥ ΤΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ,ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ΠΙΑ ΠΟΙΟΝ ΟΜΟΛΟΓΕΙΣ.
  ΟΣΟΙ ΛΟΙΠΟΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΚΑΝΟΥΝ ΤΟΝ ΣΤΑΥΡΟ ΤΟΥΣ,ΜΑΝΤΟΛΙΝΟ,ΑΥΤΟΥΣ ΕΓΩ ΓΙΔΟΒΟΣΚΕ ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ ΤΟΥΣ ΛΥΠΑΜΑΙ!!!ΕΙΝΑΙ ΥΒΡΙΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΑΓΙΑ ΤΡΙΑΔΑ,ΕΙΝΑΙ ΛΟΙΔΩΡΙΑ ΣΤΟ ΟΛΟΝ!!!
  Η ΧΑΡΙΣ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΗΜΩΝ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ,Η ΑΓΑΠΗ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΚΑΙ ΠΑΤΡΟΣ,ΚΑΙ Η ΚΟΙΝΩΝΙΑΝ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ ΗΝ ΜΕΤΑ ΠΑΝΤΩΝ ΗΜΩΝ.
  ΑΜΗΝ

  • Υποστηρίζεις Croif ότι ο Θεός της παλαιάς διαθήκης είναι το κοπρόσκυλο ο διάβολος. Αυτή είναι μια αντιγραφική και αντιχριστιανική άποψη. Όλοι και όλα είναι εναντίον σου! Πάρτα με την σειρά.

   1️⃣ Αγία Γραφή ✔️
   2️⃣ Ιησούς Χριστός ✔️
   3️⃣ Άγιο Πνεύμα ✔️
   4️⃣ Απόστολοι ✔️
   5️⃣ Άγιοι ✔️
   6️⃣ Ορθόδοξη εκκλησία ✔️
   7️⃣ ένας γιατρός ??‍⚕️
   8️⃣ και ένας Γιδοβοσκός.

   Παΐσιος ? «Ο ίδιος Θεός ήταν και τότε…» Γιαχβέ = Ιησούς.
   Σε παλαιότερο σχόλιο σου Croif επικαλέστηκες του Αγίους για να πεις την χαζομάρα σου. Τώρα δεν σου κάνουν οι Άγιοι;

  • Παραθέτω από δικό σου σχόλιο croif.

   «ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΓΙΟΥΣ ΜΑΣ, ΘΑ ΖΗΣΟΥΝ ΜΙΑ ΕΠΟΧΗ ΟΠΟΥ ΘΑ ΥΠΑΡΞΕΙ Η ΑΝΑΛΑΜΠΗ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ» (croif101 9 Μαρτίου 2016 @ 22:09)

   Ερώτηση: Συμφωνείς με τα παραπάνω;

  • ΚΟΚΚΙΝΟΓΡΑΜΜΑΤΟΥΛΗΣ ΓΙΔΟΒΟΣΚΟΣ 08/07/2019 @ Αύγουστος 7, 2019 7:02 μμ

   Παλι δεν απαντησες σε τιποτα.εγω θα ρωταω μεχρι να απαντησεις(δεν προκειται να απαντησεις αλλα αυτο ειναι αλλο θεμα).πριν ρωτησω ομως θελω να πω κατι.εγραψες οτι αν δεν παω στην Εκκλησια…κτλ κτλ.εσυ πας στην Εκκλησια?ποια Εκκλησια?του μαυρου ιερατειου των γιαχβεδιστων?τι κανεις δηλαδη στην Εκκλησια?ακους να υμνει το μαυρο ιερατειο Τον Γιαχβε?τον διαβολο?εωσφοριστης εισαι?ποσο αντιφατικος ρε φιλε.τρικυμια εν κρανιω.ξερεις,οι Λειτουργιες ειναι δημιουργημα του μαυρου ιερατειου των γιαχβεδιστων.ξερεις,αυτων που μας εκαναν εβραιοχριστιανους,αιρετικους,να πιστευουμε στον γιαχβε-διαβολο.τι κανεις εσυ εκει?σπιτι σου δεν ειναι ο Χριστος?πρεπει να πας μεσα στη βρωμια του Γιαχβε?ειναι μεσα στη βρωμια του διαβολου Το Αγιο Πνευμα?ο Χριστος ειπε οτι Το Αγιο Πνευμα το εστειλε στην Εκκλησια Του.η Εκκλησια Του Χριστου ειναι εβραιοχριστιανικη?αιρετικη?πιστευει στον διαβολο?γινεται η Εκκλησια Του Χριστου να πιστευει αιρετικα πραματα?κ πως γινεται απο τη μια να γραφει η Γραφη οτι η Εκκλησια ειναι Ο ΣΤΥΛΟΣ Κ ΤΟ ΕΔΡΑΙΩΜΑ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ κ απο την αλλη αυτη η Εκκλησια να ειναι αιρετικη κ μαλιστα να μπερδευει τον διαβολο με Τον Χριστο?οχι οτι θα παρεις θεση,ετσι ρωταω.περναω στην επομενη ερωτηση που ειναι κ το βασικο θεμα μας.ενσαρκωθηκε κ ο Πατηρ?κ Το Αγιο Πνευμα?αλλη ερωτηση.η Αποκαλυψη αλλοιωθηκε?αλλη ερωτηση.οι αποστολοι μετα την επιφοιτηση πως δεν ξεχωριζαν οτι ο Γιαχβε ειναι ο διαβολος κ οχι ο Ασαρκος Λογος?αναφερομαι στις Πραξεις που εγραψα παραπανω.οι αγιοι,οι οποιοι εγιναν σκευη Του Αγιου Πνευματος,πως δεν καταλαβαιναν οτι ο Γιαχβε ειναι ο διαολος?πως εκαναν λαθος?σωτηριολογικου θεματος λαθος?κ ο ακαρδος Θεος τους αφηνε να πιστευουν λαθος κ να δοξολογουν τον διαβολο?αυτοι κολαστηκαν τελικα η ειναι αγιοι?ρωτας αμα ομολογω Τον Ιησου Χριστο ως τον μονο αληθινο κ τρισυποστατο Θεο.ΟΧΙ.κ κανεις Ορθοδοξος χριστιανος δεν Τον ομολογει ετσι.ουτε κανεις αγιος.ουτε κανεις λογικος χριστιανος.μονο εσυ το κανεις αυτο.εχεις την αποκλειστικοτητα.κλεινω απο ΟΟΔΕ ”Τα δύο άλλα δάχτυλα που τα κρατάμε κλειστά στην παλάμη μας, συμβολίζουν τις δύο φύσεις τού Κυρίου μας Ιησού Χριστού, που είναι Θεάνθρωπος. Τέλειος Θεός και Τέλειος Άνθρωπος σε ΜΙΑ ΥΠΟΣΤΑΣΗ”.βλεπεις Γιοχαν πως πιστευουν οι Ορθοδοξοι?ΤΕΛΕΙΟΣ ΘΕΟΣ Κ ΤΕΛΕΙΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΣΕ ΜΙΑ ΥΠΟΣΤΑΣΗ,οχι τρισυποστατος που λες εσυ.απο ΟΟΔΕ ” Στην Καινή Διαθήκη, στο κατά Ιωάννην 14,16-17 ο Ιησούς μιλά στον Πατέρα περί της αποστολής του Παρακλήτου, δηλαδή του Αγίου Πνεύματος. Αυτό δείχνει ότι ο Ιησούς δεν θεωρούσε τον εαυτό Του Πατέρα ή Άγιο Πνεύμα”

   • ΓΙΔΟΒΟΣΚΕ Η ΩΡΑ ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΟΛΥΝΘΟΥΝ ΤΑ ΙΕΡΑ ΚΑ ΤΑ ΟΣΙΑ,ΤΑ ΑΓΙΑ ΤΟΙΣ ΑΓΙΟΙΣ ΔΕΝ ΗΡΘΕ ΑΚΟΜΗ.ΑΥΤΗ Η ΩΡΑ ΓΙΔΟΒΟΣΚΕ ΘΑ ΡΘΕΙ ΟΤΑΝ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΜΑΚΡΥΑ ΠΙΑ ΑΠ ΤΟΝ ΙΗΣΟΥΝ ΧΡΙΣΤΟΝ,ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΛΑΒΕΙ ΤΟ ΣΦΡΑΓΙΣΜΑ,ΑΛΛΑ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΝ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑΖΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥΣ ΟΤΙ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΣΤΟΝ ΙΗΣΟΥΝ ΧΡΙΣΤΟΝ,ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΑΝΑΓΙΑ ΜΑΣ,ΟΜΩΣ ΦΕΡΟΝΤΑΣ ΤΟ ΣΦΡΑΓΙΣΜΑ ΤΟΥ ΕΟΣΦΩΡΟΥ ΝΑ ΠΗΓΑΙΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ,ΟΜΩΣ ΕΚΕΙ ΘΑ ΥΠΑΡΟΥΝ ΜΟΝΟΝ ΤΑ ΒΔΕΛΥΓΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΡΗΜΩΣΕΩΣ.ΚΑΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΔΕΝ ΘΑ ΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΣΩΜΑ ΚΑΙ ΑΙΜΑ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ,ΑΛΛΑ ΣΦΡΑΓΙΣΜΕΝΟΙ ΚΑΘΩΣ ΕΙΝΑΙ ΘΑ ΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΓΙΑΧΒΕ!!!ΠΟΙΟΝ ΘΑ ΚΟΙΝΩΝΟΥΝ,ΠΟΙΟΝ ΘΑ ΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΜΕΣΑ ΤΟΥΣ?ΔΕΝ ΞΕΡΕΙΣ ΓΙΔΟΒΟΣΚΕ.ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΔΕΝ ΣΕ ΟΡΙΣΕ ΚΡΙΤΗ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΤΟΥ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ,ΑΝ ΘΕΛΕΙ ΤΟ ΚΑΝΕΙ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ.
    ΟΤΑΝ ΛΟΙΠΟΝ ΠΑΣ ΕΙΣ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΣΕ ΠΟΙΟΝ ΑΠΕΥΘΥΝΕΣΑΙ,ΠΟΙΟΝ ΔΟΞΑΖΕΙΣ,ΑΠΟ ΠΟΙΟΝ ΖΗΤΑΣ ΝΑ ΣΕ ΣΥΓΧΩΡΕΣΕΙ,ΑΠ ΤΟΝ ΓΙΑΧΒΕ,Η ΑΠ ΤΟΝ ΙΗΣΟΥΝ ΧΡΙΣΤΟΝ,ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΝΑΓΙΑ ΜΑΣ?
    ΑΥΤΑ ΤΑ ΔΥΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΑ ΞΕΚΑΘΡΙΣΕΙΣ ΜΕΣΑ ΣΟΥ.
    ΑΚΟΥ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ ΓΙΔΟΒΟΣΚΕ,ΟΤΙ ΜΑΡΤΥΡΑΣ Σ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΖΩΗ,ΣΤΗΝ ΑΛΛΗ ΘΑ ΣΟΥ ΖΗΤΗΘΕΙ.
    ΞΕΡΕΙΣ ΛΟΙΠΟΝ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ,ΤΙ ΛΕΣ,ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΕΓΩ ΞΕΡΩ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΤΙ ΛΕΩ.ΑΡΑ ΟΥΔΕΜΙΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΑ ΕΧΩ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟΝ ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΟ,ΚΑΙ ΦΙΛΕΥΣΠΛΑΧΝΟ ΘΕΟΝ ΙΗΣΟΥΝ ΧΡΙΣΤΟΝ,ΑΝ ΤΟΝ ΒΡΙΖΩ,ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΝ ΛΟΙΔΩΡΩ.
    ΟΠΩΣ ΛΟΙΠΟΝ ΕΓΩ ΓΝΩΡΙΖΩ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΤΙ ΛΕΓΩ ΕΤΣΙ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΕΧΘΕΙΣ ΚΑΙ ΕΣΥ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΣ.
    ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΟΥ ΤΟ ΕΙΠΕ Ο ΕΝΑΣ,ΜΟΥ ΤΟ ΕΙΠΕ Ο ΑΛΛΟΣ.ΕΝΑ ΠΡΑΓΜΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΝΑΙ ΝΑΙ,ΚΑΙ ΤΟ ΟΥ,ΟΥ ΓΙΔΟΒΟΣΚΕ.
    ΑΝ ΛΟΙΠΟΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΕΣΑ ΣΟΥ ΒΑΘΕΙΑ ΡΙΖΩΜΕΝΗ Η ΠΙΣΤΗ ΠΕΡΙ ΑΛΗΘΙΝΟΥ ΘΕΟΥ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ,ΤΟΤΕ ΑΓΑΠΗΜΕΝΕ ΦΙΛΕ ΖΗΤΗΣΕ ΤΟΥ ΤΟ.
    ΤΙ ΦΟΒΑΣΑΙ ΟΤΙ ΑΠΕΥΘΥΝΕΣΑΙ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ?ΟΧΙ ΝΑ ΦΟΒΑΣΑΙ ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΤΟΥ ΑΠΕΥΘΥΝΕΣΑΙ,ΟΧΙ ΚΑΤΗΓΟΡΩΝΤΑΣ ΤΟΝ,ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΕΝΑ,ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΑΛΛΟ,ΑΛΛΑ ΟΠΩΣ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΙΛΑ ΣΤΟΝ ΠΑΤΕΡΑ ΤΟΥ.
    ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΧΕΙΣ ΚΑΝΕΙ ΠΟΤΕ ΓΙΔΟΒΟΣΚΕ?ΤΟΝ ΕΧΕΙΣ ΒΡΕΙ ΠΟΤΕ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ?
    ΨΑΞΕ ΛΟΙΠΟΝ ΜΕΣΑ ΣΟΥ,ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΠΑΣ ΣΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ,ΓΙΑΤΙ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΕΙΣ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΟΥ,ΚΑΤΗΓΟΡΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ.
    ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΟΤΑΝ ΔΟΞΑΖΕΙΣ ΤΟΝ ΘΕΟ,ΚΑΙ ΛΕΣ ΔΟΞΑ ΣΟΙ Ο ΘΕΟΣ Η ΜΟΝΗ ΕΛΠΙΣ ΗΜΩΝ ΔΟΞΑ ΣΟΙ.ΣΕ ΠΟΙΟΝ ΤΟ ΛΕΣ?
    ΚΑΙ ΤΕΛΟΣ ΟΠΩΣ ΣΟΥ ΕΙΠΑ Η ΜΑΡΤΥΡΙΑ ΠΕΡΙ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ,ΟΤΑΝ ΦΥΓΕΙΣ ΑΠ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ,ΘΑ ΣΟΥ ΖΗΤΗΘΕΙ.ΕΥΧΟΜΑΙ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΜΝΗΜΗ ΚΥΡΙΟΥ ΗΜΩΝ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ,ΤΗΝ ΩΡΑ ΕΚΕΙΝΗ.
    ΚΑΛΟ ΣΟΥ ΒΡΑΔΥ.

    • Croif η ώρα να μολυνθούν τα Ιερά και τα όσια ήρθε. Ο κύριος μολυσματικός παράγοντας είσαι εσύ. Παράδειγμα ⤵️

     Παΐσιος: Ο Θεός της Παλαιάς Διαθήκης είναι ο Χριστός.
     Croif: Όχι είναι ο διάβολος.

     Απόστολος Ιάκωβος: Ο Γιαχβέ είναι πολυεύσπλαχνος και στοργικός.
     Croif: Είναι κοπρόσκυλο.

     Συνεχίζεται … ?

    • ΚΟΚΚΙΝΟΓΡΑΜΜΑΤΟΥΛΗΣ ΓΙΔΟΒΟΣΚΟΣ 08/08/2019 @ Αύγουστος 8, 2019 2:47 μμ

     Θα ξεκινησω απο το τελος.ρωτας ”οταν λες Δοξα σοι ο Θεος σε ποιον το λες”.στον σπαιντερμαν.αμεσως πιο πανω λες οτι κατηγορω την Εκκλησια.εγω?ποτε?εσυ το κανεις.κ παω στην αρχη του σχολιου σου.λες οτι δεν εφτασε η ωρα να μολυνθουν τα ιερα κ τα οσια.οχι φιλε μου,συμφωνα με σενα εχουν μολυνθει πριν 1700 χρονια περιπου οταν το μαυρο ιερατειο των γιαχβεδιστων διεστρεψε την διδασκαλια του Ελληνα Ιησου(εγω ειμι η ριζα κ το γενος Δαυιδ) κ μας φορτωσε τον Γιαχβε-διαολο.οταν στην Εκκλησια Του Χριστου λατρευουμε τον διαολο,τι παραπανω πρεπει να γινει δηλαδη για να μολυνθουν τα ιερα?οταν εχουμε Λειτουργιες που δοξολογουν τον διαολο?οταν λεμε οτι ο διαολος ειναι ο Ασαρκος Λογος,αυτο δεν ειναι μολυνση των ιερων?οποτε μολυνθηκαν τα ιερα κ εσυ πας σε μια μολυσμενη Εκκλησια του διαολου.ο Γιατρος ειναι πρακτορας της KGB κ σε εχει φακελωμενο.εαν φανερωσει τα σχολια που εχεις γραψει για την Ορθοδοξη Εκκλησια κ το ιερατειο κ ολα τα αλλα θα διαπιστωσεις οτι εχουν μολυνθει τα ιερα(συμφωνα με σενα).οποτε για ακομη μια φορα φασκεις κ αντιφασκεις.μη βαζεις τον Γιατρο σε πειρασμο γιατι θα κανεις κανα χρονο να ξαναγραψεις.ορισε μου σε παρακαλω την Εκκλησια Του Χριστου.ποια ειναι?η Ορθοδοξη?η παπικη?οι Προτεσταντες?οι Κοπτες?οι μασονοι?μηπως ειναι ολες κ υποστηριζεις τον οικουμενισμο?σε παρακαλω εδω θελω να απαντησεις διοτι ειναι πολυ σημαντικο.σε ποια Εκκλησια πηγαινεις?κ θελω να μου αιτιολογησεις γιατι πηγαινεις εκει.ο Χριστος ειναι παντου,γιατι πηγαινεις στην Εκκλησια που πηγαινεις?λες οτι μετα το σφραγισμα οι χριστιανοι θα Κοινωνουν Γιαχβε.πετας εναν λογο κ δεν βλεπεις τις συνεπειες αυτου που γραφεις.η πιστη των Ορθοδοξων ειναι σαν το επιτραπεζιο με τα τουβλακια που τα στηνεις ορθια κ οταν ριξεις το πρωτο πεφτουν ολα το ενα μετα το αλλο.γι’αυτο κ οι αγιοι Πατερες(οι μαυροι γιαχβεδιστες) εφτιαξαν το δογμα κ οριοθετησαν την πιστη.κ πολυ καλα εκανε το μαυρο ιερατειο των γιαχβεδιστων.ο Χριστος εφτιαξε την Εκκλησια Του με κεφαλη Αυτον κ ειπε οτι η Εκκλησια Του ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΙΣ ΤΟΝ ΑΙΩΝΑ(πυλες αδου ου καταισχυσουσιν).εσυ τωρα λες οτι αυτη η Εκκλησια θα Κοινωνει διαολο κ εκει θα κατοικουν τα βδελυγματα της ερημωσεως.δεν θα υπαρχουν ουτε Μυστηρια ουτε τιποτα.χωρις Μυστηρια κ με τα βδελυγματα να κυριαρχουν δεν υπαρχει Εκκλησια.αναιρεις τον λογο Του Κυριου.στην Αποκαλυψη βλεπουμε οτι κ στην εποχη του αντιχριστου υπαρχει Εκκλησια επι γης η οποια βγαζει μαρτυρες κ την οποια ο αντιχριστος καταδιωκει.μετα γραφεις κατι πραματα τα οποια,ειλικρινα,δεν τα καταλαβαινω.κ δεν καταλαβαινω γιατι τα γραφεις.με επιβεβαιωνεις που τα γραφεις.ειναι αοριστολογιες κ εκτος θεματος.μετα με ρωτας εαν βρηκα Τον Χριστο στην Εκκλησια.κοιτα εσυ να πιστεψεις στον αληθινο Ιησου Χριστο(κ οχι στο ανυπαρκτο ειδωλο της νεοπαγανιστικης χριστιανικης σεκτας που ανηκεις) κ ασε εμενα.ξαν’αρχιζω τις ερωτησεις.ενσαρκωθηκε κ ο Πατηρ κ Το Αγιο Πνευμα?η Αποκαλυψη αλλοιωθηκε?ισχυει το ”εγω ειμι η ριζα κ το γενος Δαυιδ”?γιατι οι αποστολοι μετα την επιφοιτηση δεν καταλαβαν οτι ο Γιαχβε ειναι ο διαολος?Γιοχαν αυτο που κανεις ειναι προσβλητικο.ποτε δεν απαντας σε αυτα που σε ρωταω.βλεπεις οτι εγω πηρα με τη σειρα οτι εγραψες κ τοποθετηθηκα.εσυ το μονο που κανεις ειναι να γραφεις τα δικα σου κ δεν παιρνεις ποτε θεση.παρε θεση ρε φιλε μια φορα.ονομαζεις κ παραδεχεσαι ως αγιο τον γεροντα Παισιο.κ ενω τον λες αγιο(σκευος Του Αγιου Πνευματος) λες παραλληλα οτι δεν μπορουσε να διακρινει οτι ο Γιαχβε ειναι ο διαολος.κανε εναν σχολιασμο επανω σε αυτο.η σιωπη σου δειχνει την ενοχη σου.κοιτα να συνελθεις.μιλαω ειλικρινα.πολλες φορες γινομαι σκληρος κ θρασυς χωριατης.αυτο ειμαι,το αναγνωριζω.δεν εχω κακη προαιρεση ομως.τα γραφω ετσι μπας κ χτυπησει κανα καμπανακι μεσα σου

     • ΑΚΟΥ ΚΑΤΙ ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΔΕΝ ΕΙΠΑ ΟΤΙ ΕΧΕΙΣ ΚΑΚΗ ΠΡΟΑΙΡΕΣΗ,ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΛΕΩ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΣΥΜΦΩΝΕΙΣ ΚΑΙ ΕΠΙΚΡΟΤΕΙΣ ΕΝΑΝ ΑΘΕΟ ΟΠΩΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΓΙΑΤΡΟΣ,ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΟΥ ΑΛΛΩΣΤΕ.ΕΣΥ ΟΜΩΣ ΠΩΣ? ΠΕΣ ΜΟΥ ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ ΠΩΣ ΤΟΝ ΕΠΙΚΡΟΤΕΙΣ ΝΑ ΜΙΛΑ ΓΙΑ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟ,ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΤΟΝ ΛΟΙΔΩΡΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΤΡΟΠΟ?ΞΕΡΕΙΣ ΠΟΙΟΝ ΒΡΙΖΕΙ,ΚΑΙ ΠΟΙΟΝ ΧΕΙΡΟΚΡΟΤΑΣ ΕΣΥ?
      ΔΕΝ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΩ ΑΛΛΟ,ΑΛΛΑ ΑΝ ΘΕΣ ,ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ΚΑΤΙ,ΑΠΛΑ ΚΑΝΤΟ.
      ΠΗΓΑΙΝΕ ΠΡΩΤΑ ΣΕ ΜΙΑ ΕΒΡΑΙΚΗ ΣΥΝΑΓΩΓΗ,ΣΤΑΣΟΥ ΕΝΩΠΙΟΝ ΤΟΥ ΡΑΒΒΙΝΟΥ,ΚΑΙ ΠΕΣ,ΔΟΞΑ ΣΟΙ ΧΡΙΣΤΕ Ο ΘΕΟΣ,Ο ΑΛΗΘΙΝΟΣ ΓΙΑΧΒΕ.
      ΚΑΙ ΥΣΤΕΡΑ ΠΗΓΑΙΝΕ ΚΑΙ ΣΤΟ ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ,ΚΑΙ ΠΕΣ ΔΟΞΑ ΤΟΝ ΓΙΑΧΒΕ,ΑΦΟΥ ΕΙΝΑΙ Ο ΙΗΣΟΥΣ ΧΡΙΣΤΟΣ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΘΑ ΣΕ ΑΠΟΠΑΡΕΙ.
      ΑΝ ΛΟΙΠΟΝ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ,ΑΝ ΠΕΡΑΣΕΙΣ ΛΟΙΠΟΝ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ,ΘΑ ΔΕΙΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΚΑΤΑΜΑΤΑ.
      ΛΥΠΑΜΑΙ ΓΙΔΟΒΟΣΚΕ,ΑΛΛΑ Ο ΙΗΣΟΥΣ ΧΡΙΣΤΟΣ,ΠΡΟΕΤΕΡΕΨΕ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ,ΝΑ ΠΡΟΣΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΤΟ ΛΑΜΠΕΡΟ ΣΚΟΤΑΔΙ!!!ΠΡΙΝ ΝΑ ΛΑΒΟΥΝ ΤΗΝ ΕΠΙΦΟΙΤΗΣΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ.
      ΔΕΝ ΑΝΤΙΔΙΚΩ ΜΑΖΙ ΣΟΥ,ΑΛΛΑ ΟΤΑΝ ΔΟΞΑΖΕΙΣ ΑΛΗΘΙΝΟΝ ΘΕΟΝ,ΔΕΝ ΤΟΝ ΣΥΓΧΕΕΙΣ,ΔΙΟΤΙ ΠΑΤΗΡ,ΥΙΟΣ ΚΑΙ ΑΓΙΟΝ ΠΝΕΥΜΑ,ΕΙΝΑΙ Ο ΙΗΣΟΥΣ ΧΡΙΣΤΟΣ ΕΠΙ ΓΗΣ.
      ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΠΟΥ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ΠΕΡΙ ΜΑΥΡΟΥ ΙΕΡΑΤΕΙΟΥ,ΚΑΙ ΠΕΡΙ ΑΛΛΟΙΩΣΗΣ ΤΗΣ ΠΙΣΤΗΣ,ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΛΟΙΠΟΝ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΟΣ ΣΤΟ ΤΙ ΣΥΓΚΡΙΝΕΙΣ.
      ΚΑΙ ΟΠΩΣ ΣΟΥ ΕΙΠΑ ΚΑΙ ΠΙΟ ΠΡΙΝ ΘΑ ΔΩΣΕΙΣ ΜΑΡΤΥΡΙΑ,ΓΙΑ ΥΤΑ ΠΟΥ ΠΡΕΣΒΕΥΕΙΣ.ΚΑΙ ΣΕ ΠΛΗΡΟΦΟΡΩ ΟΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΕΝ ΗΞΕΡΑ,ΠΑΡΑΣΥΡΘΗΚΑ,ΓΙΑΤΙ ΩΣ ΕΙΚΟΝΑ ΤΟΥ, ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΤΡΙΑΔΟΣ ΔΕΝ ,ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΕΙΝΕΙΣ ΜΟΝΟΝ ΕΚΕΙ,ΑΛΛΑ ΝΑ ΠΑΣ,Σ ΕΚΕΙΝΟ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΙΟ ΔΥΣΚΟΛΟ,ΔΛΔ ΤΗΝ ΚΑΘ ΟΜΟΙΩΣΙΝ!!!
      ΟΤΑΝ ΓΙΔΟΒΟΣΚΕ,ΘΑ ΜΑΘΕΙΣ,ΟΤΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΔΟΞΑΣΕΙΣ ΤΟΝ ΠΑΤΕΡΑ,ΠΑΡΑ ΜΟΝΟΝ ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΥΙΟΥ ΤΟΥ,ΤΟΤΕ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ ΚΑΙ ΠΟΙΟΝ ΔΟΞΑΖΕΙΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ.
      ΔΕΝ ΕΧΩ ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ ΤΙΠΟΤΕ ΑΛΛΟ,ΑΠΛΑ ΜΟΝΟ ΑΣΕ ΤΟΝ ΕΓΩΙΣΜΟ ΣΟΥ,ΚΑΙ ΖΗΤΑ ΑΠ ΤΟΝ ΙΔΙΟΝ ΝΑ ΣΟΥ ΠΕΙ.
      ΑΝ ΟΝΤΩΣ ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ ΟΤΙ Ο ΙΗΣΟΥΣ ΧΡΙΣΤΟΣ,ΕΙΝΑΙ Η ΙΔΙΑ ΥΠΑΡΞΗ ΤΩΝ ΠΑΝΤΩΝ.
      ΟΤΑΝ ΣΥΝΤΑΧΘΗΚΕ ΤΟ ΠΙΣΥΕΥΩ,ΤΟΤΕ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ,ΚΑΙ ΑΓΙΟΙ ΑΠΟΣΤΟΛΟΙ,ΓΝΩΡΙΖΑΝ ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ,ΠΟΙΟΝ ΕΠΡΕΠΕ ΑΛΗΘΙΝΑ ΝΑ ΥΜΝΟΥΝ.
      ΚΑΛΟ ΣΟΥ ΑΠΟΓΕΥΜΑ.

     • Croif ο Γιδοβοσκός δεν επικροτεί εμένα αλλά αυτά που παραθέτω από την ορθόδοξη εκκλησία.

      Παράδειγμα: «Ὁ Θεός τῆς Παλαιᾶς Διαθήκης, πού ἀναφέρεται σχεδόν σέ κάθε ἐδάφιο αὐτῆς, εἶναι τό δεύτερο πρόσωπο τῆς Ἁγίας Τριάδος, δηλαδή ὁ Υἱός καί Λόγος τοῦ Πατρός.»

      Σε πολεμώ χαζούλη με τα όπλα του χριστιανισμού (άρα εσύ δεν είσαι χριστιανός) τα οποία άλλωστε μπορεί να τα μεταχειριστεί και ο Γιδοβοσκός, στέλνοντας σε στην κόλαση αδιάβαστο.

     • Παΐσιος: Ο Θεός της Παλαιάς Διαθήκης είναι ο Χριστός.
      Croif: Όχι είναι ο διάβολος.

      Απόστολος Ιάκωβος: Ο Γιαχβέ είναι πολυεύσπλαχνος και στοργικός.
      Croif: Είναι κοπρόσκυλο.

      LOL

     • ΚΟΚΚΙΝΟΓΡΑΜΜΑΤΟΥΛΗΣ ΓΙΔΟΒΟΣΚΟΣ 08/08/2019 @ Αύγουστος 8, 2019 9:20 μμ

      Δεν επικροτω τον Γιατρο επικροτω τα λεγομενα του.αυτα που γραφει ειναι ΟΡΘΟΔΟΞΟΤΑΤΑ κ αληθινα.δεν σημαινει οτι τα πιστευει.δηλαδη εαν σου πει ενας μασονος οτι δεν πρεπει να λεμε ψεμματα θα πεις οτι δεν μιλαει σωστα επειδη ειναι μασονος?μη γινεσαι μπουμπουνας ρε.γιατι να παω στην συναγωγη του διαβολου?να κανω τι?οχι φιλε,να πας εσυ στο Ορος κ να πεις οτι ο Θεος της Παλαιας Διαθηκης,ο Γιαχβε,ειναι ο διαβολος κ μετα ελα να τα ξαναπουμε.ο αγιορειτης Παισιος σου δειχνει τι πιστευει το αγιο Ορος(ο Θεος της Παλαιας Διαθηκης ειναι ο ιδιος Θεος με της Καινης).οποτε τζουφιο αυτο που εγραψες.ο Ιησους Χριστος δεν ειναι ο Πατηρ κ Το Αγιο Πνευμα επι της γης.ο Ιησους Χριστος εχει ΟΛΗ ΤΗ ΘΕΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΤΡΙΑΔΟΣ αλλα ειναι το Δευτερο Προσωπο ενσαρκωμενο.μη γινεσαι μπουμπουνας.το ξερεις αλλα δεν εχεις ιχνος ταπεινωσης να παραδεχτεις το λαθος σου.αλλιως θα απαντουσες στην ερωτηση μου εαν ενσαρκωθηκαν κ ο Πατηρ κ Το Αγιο Πνευμα.μετα γραφεις οτι γνωριζω για το μαυρο ιερατειο κ για την αλλοιωση της πιστης.μαγκα μου εχεις σοβαρο προβλημα.σοβαρα δεν καταλαβες οτι χαριτολογουσα?δεν αναγνωριζω κανενα μαυρο ιερατειο ουτε καμια αλλοιωση της πιστης.εσυ πιστευεις στα παραμυθια του λιακοπουλου.η Ορθοδοξια πιστευει οτι ακριβως πιστευαν κ οι αποστολοι κ οι πρωτοι χριστιανοι που τους ετρωγαν τα λιονταρια.μετα λες οτι δεν εχεις να πεις κατι αλλο!!!χαχα,να’σαι καλα ρε Γιοχαν με εκανες κ γελασα.γιατι ειπες κ τιποτα?απαντησες σε καμια ερωτηση?τοποθετηθηκες σε κατι που ειπα?απλα εβαλες την κασετα να παιζει οπως κανουν ολοι οι αιρετικοι οταν ερχονται αντιμετωποι με τους Ορθοδοξους.κοινως την ουρα στα σκελια κ οπου φυγει φυγει.παντως εκλεισες με πανηγυρικη μπουρδα.την αμολησες κ μπραφ χαχα.οταν συνταχθηκε το ΠΙΣΤΕΥΩ οι αποστολοι ειχαν κοιμηθει πριν απο 250-300 χρονια.το ΠΙΣΤΕΥΩ συνταχθηκε απο το μαυρο ιερατειο των γιαχβεδιστων.Γιοχαν εγω θα κλεισω με Καρδιτσιωτικη ατακα.ΜΑΣΤΑ φιλαρακι

     • ΚΟΚΚΙΝΟΓΡΑΜΜΑΤΟΥΛΗΣ ΓΙΔΟΒΟΣΚΟΣ 08/08/2019 @ Αύγουστος 8, 2019 10:42 μμ

      Κ κατι τελευταιο φιλε Γιοχαν μιας κ αναφερθηκες στο συμβολο της Πιστεως(που συνταχθηκε απο το μαυρο ιερατειο των γιαχβεδιστων).οταν μιλαει για Το Αγιο Πνευμα τι λεει?ΤΟ ΛΑΛΗΣΑΝ ΔΙΑ ΤΩΝ ΠΡΟΦΗΤΩΝ.ποιων Προφητων?των γιαχβεδιστων.ΜΑΣΤΑ.εισαι για Πεντελη μερια

     • Σε έκανε αλοιφή ο Γιδοβοσκός. Αυτά που γράφω λέει είναι ορθοδοξότατα. Αφού ρε χαζούλη Croif παραθέτω από την ορθόδοξη εκκλησία, είναι δυνατόν να μην είναι ορθόδοξα αυτά που γράφω;

      Όπως είπα και παραπάνω σε πολεμώ με τα ορθόδοξα όπλα (άρα εσύ πολεμάς την εκκλησία του Χριστού) τα οποία είναι και όπλα του Γιδοβοσκού. Συνεπώς άσε τα ψόφια ότι και καλά ο Γιδοβοσκός με επικροτεί.

      Σου έριξε μια σφαλιάρα απίστευτη. Το σπλάτς ακούστηκε μέχρι εδώ.

      replay «οχι φιλε, να πας εσυ στο Ορος κ να πεις οτι ο Θεος της Παλαιας Διαθηκης, ο Γιαχβε, ειναι ο διαβολος κ μετα ελα να τα ξαναπουμε. Ο αγιορειτης Παισιος σου δειχνει τι πιστευει το αγιο Ορος (ο Θεος της Παλαιας Διαθηκης ειναι ο ιδιος Θεος με της Καινης) οποτε τζουφιο αυτο που εγραψες.»

      Γιδοβοσκέ έγραψες! Κοκκίνισε το σβερκάκι του!

     • ΟΤΑΝ ΓΙΔΟΒΟΣΚΕ ΣΟΥ ΛΕΓΩ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙΣ,ΣΤΟ ΛΕΩ ΚΑΙ ΤΟ ΠΙΣΤΕΥΩ.
      ΜΑΘΕ ΛΟΙΠΟΝ ΑΓΑΠΗΤΕ ΦΙΛΕ,ΓΙΑΤΙ ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΦΟΒΕΡΟ ΠΟΛΕΜΟ,ΟΠΟΥ ΔΕΚΑΟΧΤΩ ΚΡΑΤΗ ΘΑ ΣΦΑΖΟΝΤΑΙ ΝΥΧΘΗΜΕΡΟΝ,ΑΓΓΕΛΟΣ ΚΥΡΙΟΥ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ.ΑΓΓΕΛΟΣ ΚΥΡΙΟΥ ΘΑ ΔΕΙΞΕΙ ΤΟΝ ΠΡΟΦΗΤΕΥΟΜΕΝΟ ΒΑΣΙΛΕΑ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ,ΙΝΑ ΟΔΗΓΗΣΕΙ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ,ΣΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΟΥ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ!!!ΑΓΓΕΛΟΣ ΚΥΡΙΟΥ ΘΑ ΔΩΣΕΙ ΕΙΣ ΤΟΝ ΙΩΑΝΝΗΝ ΤΟΝ ΛΟΓΟΝ ΤΟΥ ΘΕΟΥ,ΞΑΝΑ,ΕΤΣΙ ΩΣΤΕ ΟΛΟΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΤΟΝ ΛΟΓΟ ΤΟΥ,ΕΞΩ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΠΑΡΑΠΟΙΗΣΗ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ.
      ΠΕΣ ΜΟΥ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ,ΓΙΔΟΒΟΣΚΕ ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ ΟΤΙ ΟΛΟΓΟΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΔΕΝ ΑΛΛΟΙΩΘΗΚΕ ΑΠ ΤΟΥΣ ΥΠΗΡΕΤΕΣ ΤΟΥ ΔΙΑΒΟΛΟΥ?
      ΦΩΣ ΤΟ ΕΝΑ,ΦΩΣ ΚΑΙ ΤΟ ΑΛΛΟ!!!!ΓΙΔΟΒΟΣΚΕ,ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΔΙΑΚΡΙΝΕΙΣ,ΟΧΙ ΝΑ ΚΡΙΝΕΙΣ ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΦΩΣ ΤΟ ΑΛΗΘΙΝΟ.
      ΕΔΩ ΣΤΑΜΑΤΑΜΕ ΚΑΘΕ ΚΟΥΒΕΝΤΑ,ΑΦΟΥ ΜΑΤΑΙΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΟΛΟ ΑΥΤΟ.ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ ΚΑΙ ΟΜΟΛΟΓΕΙΣ ΙΗΣΟΥΝ ΧΡΙΣΤΟΝ,ΩΣ ΘΕΟΝ ΑΛΗΘΙΝΟΝ,ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ ΟΤΙ ΣΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΤΟΥ,ΕΝΕΦΝΙΣΘΗ Η ΑΓΙΑ ΤΡΙΑΣ?
      ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΟΥ.ΕΧΟΥΜΕ ΟΜΩΣ ΜΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΔΙΑΦΟΡΑ,ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ?Η ΔΙΑΦΟΡΑ ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΕΓΩ ΠΙΣΤΕΥΩ ΕΙΣ ΤΟΝ ΙΗΣΟΥΝ ΧΡΙΣΤΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟΝ,ΔΕΝ ΣΥΓΧΕΩ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΤΟΥ,ΜΕ ΤΟΝ ΓΙΧΒΕ ΤΩΝ ΙΟΥΔΙΑΩΝ.
      ΚΑΙ ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ ΟΡΟΣ,ΔΕΝ ΚΑΤΛΑΒΕΣ ΤΙ ΣΟΥΕΙΠΑ.ΔΕΝ ΣΟΥ ΕΙΠΑ ΝΑ ΠΑΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΕΙΣ ΟΤΙ ΙΗΣΟΥΣ ΧΡΙΣΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΓΙΑΧΒΕ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΑΣ ΔΙΑΘΗΚΗΣ.ΣΟΥ ΕΙΠΑ ΟΤΑΝ ΘΑ ΒΡΕΘΕΙΣ ΕΙΣ ΤΗΝ ΘΕΙΑΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΝ ΕΣΥ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΙΣ ΔΟΞΑ ΣΟΙ ΧΡΙΣΤΕ Ο ΘΕΟΣ Η ΜΟΝΗ ΕΛΠΙΣ ΗΜΩΝ ΔΟΞΑ ΣΟΙ.ΑΛΛΑ ΑΦΟΥ ΟΠΩΣ ΛΕΣ ΚΑΙ ΕΣΥ,ΓΙΑΧΒΕ,ΚΑΙ ΙΗΣΟΥΣ ΧΡΙΣΤΟΣ,ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΠΡΟΣΩΠΟ,ΤΙ ΣΕ ΠΕΙΡΑΖΕΙ ΝΑ ΠΕΙΣ.
      ΔΟΞΑ ΣΟΙ,Ο ΓΙΑΧΒΕ Η ΜΟΝΗ ΕΛΠΙΣ ΗΜΩΝ ΔΟΞΑ ΣΟΙ!!!!!ΤΙ ΧΡΙΣΤΟΣ ΛΟΙΠΟΝ,ΤΙ ΓΙΑΧΒΕ ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΔΕΝ ΑΝΑΦΕΡΕΣΑΙ?
      ΑΥΤΟ ΣΟΥ ΕΙΠΑ ΝΑ ΠΑΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ.
      ΚΑΙ ΑΝ ΔΕΝ ΘΕΣ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ,ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΝΟΡΙΑ ΣΟΥ.ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ?ΑΡΑ ΤΙ ΝΑ ΠΕΙΣ ΓΙΑΧΒΕ,ΤΙ ΝΑ ΠΕΙΣ ΙΗΣΟΥΣ ΧΡΙΣΤΟΣ ΠΟΙΑ Η ΔΙΑΦΟΡΑ?ΑΥΤΟ ΣΟΥ ΛΕΩ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ.
      ΚΑΙ ΑΝ ΕΧΕΙΣ ΤΑ ΚΟΤΣΙΑ,ΒΑΘΕΙΑΣ ΠΙΣΤΗΣ ΣΤΟΝ ΙΗΣΟΥΝ ΧΡΙΣΤΟΝ,ΣΤΑΣΟΥ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ ΕΙΚΟΝΑ ΤΟΥ,ΚΑΙ ΑΠΟΚΑΛΕΣΕ ΤΟΝ ΓΙΑΧΒΕ ΕΝΩΠΙΟΝ ΤΟΥ ΙΕΡΕΑ ΣΟΥ.
      ΑΠΛΟ ΕΙΝΑΙ ΓΙΔΟΒΟΣΚΕ,ΚΑΝΤΟ.ΔΕΝ ΣΕ ΠΕΙΡΑΖΩ,ΑΠΛΑ ΣΟΥ ΔΕΙΧΝΩ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ.

     • ΚΟΚΚΙΝΟΓΡΑΜΜΑΤΟΥΛΗΣ ΓΙΔΟΒΟΣΚΟΣ 08/09/2019 @ Αύγουστος 9, 2019 11:30 πμ

      Γιοχαν εισαι για τα πανηγυρια.καθε συννενοηση μαζι σου ειναι αδυνατη.με το κοκονι μου βγαζω απειρως μεγαλυτερη συννενοηση,πιο πολυ μυαλο εχει απο σενα.δεν θα παρω θεση σε αυτα που εγραψες,δεν εχει πλεον κανενα νοημα.θα γραψω μονο αυτο.οταν γινει η Κριση απο Τον Κυριο ξερεις τι θα του πω?τι λες ρε μαγκα,εσυ θα κρινεις εμενα?με πιο δικαιωμα?με αφησες με αλλοιωμενες Γραφες κ ερχεσαι τωρα να με κρινεις?αφησες τον διαβολο να αλλοιωσει τις Γραφες,να με μπερδεψει κ τωρα μου ζητας και τον λογο?με αφησες να δοξολογω τον διαβολο στην Εκκλησια,κ τωρα τι?ζητας κ τα ρεστα?ετσι δειχνεις την αγαπη σου?ετσι φροντιζεις τα παιδια σου?με το να αφηνεις να αλλοιωνεται ο λογος σου,να μπερδευομαστε κ να λυνουμε γριφους?εχουμε τα δικα μας τα προβληματα εδω κατω θα εχουμε κ Εσενα να παιζεις μαζι μας?παιχνιδι ειναι η σωτηρια μας?δηλαδη τι επρεπε να κανω?να μυρισω τα δαχτυλα μου?να μην ακουω τους ιερεις σου κ να ακουω τον Γιοχαν?φιλε μου δεν μου φαινεται καθολου παραξενο που εχεις τετοια ιδεα για Τον Θεο.σε βλεπω να καταντας ετσι https://www.youtube.com/watch?v=FkgY_atJUl4

     • Η διαφορά σου φίλε croif με τον Γιδοβοσκό έγκειται στο γεγονός ότι εκείνος είναι χριστιανός ορθόδοξος ενώ εσύ ψευδός διαλαλείς ότι είσαι. Άσε λοιπόν τον Γιδοβοσκό και πήγαινε εσύ στην ενορία και πες τους ότι ο Θεός της Παλαιάς Διαθήκης είναι ο διάβολος. Αν μάλιστα επιμείνεις στην αιρετική άποψη σου και δεν δεχτείς την αλήθεια να είσαι σίγουρος ότι θα σε αφορίσουν.

    • ΚΟΚΚΙΝΟΓΡΑΜΜΑΤΟΥΛΗΣ ΓΙΔΟΒΟΣΚΟΣ 08/08/2019 @ Αύγουστος 8, 2019 2:49 μμ

     Να,μολις φανερωθηκε κ το σχολιο του Γιατρου κ συμφωνει κ αυτος οτι τα ιερα μολυνθηκαν ηδη συμφωνα με τα λεγομενα σου

 11. Croif ? «Ο Ιησούς είναι τρισυπόστατος!» Όπα ρε μεγάλε μην φωνάζεις! Τις βλακείες να τις λες ψιθυριστά. Θα σου έλεγα να μην τις λες αλλά δεν γίνεται.

  ➡️ «Αγία Τριάδα ονομάζεται το σύνολο των προσώπων (υποστάσεων) Του Θεού, στο Χριστιανισμό. Δηλαδή Ο Θεός είναι Ένας Τριαδικός, επειδή έχει μία ουσία (φύση), και ΤΡΙΑ ΠΡΟΣΩΠΑ (υποστάσεις). Τα τρία πρόσωπα ή υποστάσεις είναι Ο Πατήρ, Ο Υιός και Το Άγιο Πνεύμα, τα οποία είναι αδιαίρετα και ομοούσια κατά τη θεότητα.» (Βικιπαίδεια δικέ μου!)

  ➡️ «Πρόσωπο και υπόσταση καθιερώθηκαν επίσης ως έννοιες ταυτόσημες, που σημαίνουν την ΙΔΙΑΙΤΕΡΟΤΗΤΑ και η ΔΙΑΦΟΡΟΠΟΙΗΣΗ μεταξύ αυτών συνίσταται εις τας ενεργείας αυτών… » (orthodoxwiki δικέ μου!)

  ➡️ «Το κάθε πρόσωπο της Αγίας Τριάδος είναι ξεχωριστό και σαφώς διακεκριμένο πρόσωπο από τα άλλα. » (οοδε δικέ μου!)

  ➡️ «Τα τρία πρόσωπα της μιας Θεότητας αλληλοϋπάρχουν. Αυτό όμως ΔΕΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΠΩΣ ΣΥΓΧΕΟΝΤΑΙ “Εγώ εν τω πατρί και ο Πατήρ εν εμοί” (Ιω. ιδ” 10-11). Αυτό το “εγώ”, σε αντιπαραβολή με το “ο Πατήρ”, δηλώνει πως πρόκειται για δύο πρόσωπα, όχι για ένα. Ιδιαίτερο πρόσωπο είναι επίσης και το Άγιο Πνεύμα.» (orthodoxos.com δικέ μου!)

  Croif δεν είσαι χριστιανός αλλά αντίχριστος. Το δεύτερο πρόσωπο της Αγίας Τριάδος είναι ο Ιησούς ή αλλιώς ο Γιαχβέ της Παλαιάς Διαθήκης.

  Παΐσιος ? «Ο ίδιος Θεός ήταν και τότε…» Γιαχβέ = Ιησούς. Πω πω σφαλιάρα!

  Croif ? «Ο Θεός της Παλαιάς Διαθήκης είναι το κοπρόσκυλο ο Διάβολος. » Μη φωνάζεις ρε μεγάλε! Είπαμε τις βλακείες ψιθυριστά.

  • ΚΑΙ ΕΡΧΟΜΑΣΤΕ Σ ΕΣΕΝΑ ΠΟΝΗΡΕ ΓΙΑΤΡΟΥΔΑΚΟ!!!ΕΝΑ,ΕΝΑ.
   ΚΑΤ ΑΡΧΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΜΙΛΑΣ ΠΕΡΙ ΑΓΙΑΣ ΤΡΙΑΔΟΣ,ΠΡΕΠΕΙ ΟΧΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ΑΠΛΩΣ ΤΗΝ ΓΛΩΣΣΑ ΠΟΥ ΜΙΛΑΣ,ΑΛΛΑ ΝΑ ΤΗΝ ΑΙΣΘΑΝΕΣΑΙ ΚΙΟΛΑΣ!!!ΑΥΤΟ ΤΟ ΗΞΕΡΕΣ ΓΙΑΤΡΕ?
   ΑΓΙΑ ΤΡΙΑΔΑ,ΑΓΙΟΣ Ο ΘΕΟΣ,ΑΓΙΟΣ ΙΣΧΥΡΟΣ,ΑΓΙΟΣ ΑΘΑΝΑΤΟΣ ΕΛΕΗΣΟΝ ΗΜΑΣ.
   ΠΡΟΣΚΥΝΩ ΠΑΤΕΡΑΝ,ΥΙΟΝ,ΚΑΙ ΑΓΙΟΝ ΠΝΕΥΜΑ ΤΡΙΑΔΑ ΟΜΟΟΥΣΙΟΝ,ΑΔΙΑΙΡΕΤΟΝ ΚΑΙ ΑΧΩΡΙΣΤΟΝ!!!!
   ΑΝΑΘΕΜΑ ΓΙΑΤΡΕ, ΚΑΙ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΜΙΑ ΛΕΞΗ ΑΠ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΔΟΞΑΣΙΑ,ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΚΟΛΛΑΣ ΑΠΟ ΜΙΑ ΠΑΡΑΠΟΜΠΗ,ΑΛΛΑ ΛΟΓΟ ΔΙΚΟ ΣΟΥ ΔΕΝ ΑΡΘΡΩΝΕΙΣ!!!ΑΣ ΕΙΝΑΙ
   ΞΕΚΙΝΑΜΕ ΑΠ ΤΟ ΠΡΩΤΟ,
   ΑΓΙΟΣ Ο ΘΕΟΣ,ΑΓΙΟΣ ΙΣΧΥΡΟΣ,ΑΓΙΟΣ ΑΘΑΝΑΤΟΣ ΕΛΕΗΣΟΝ ΗΜΑΣ.
   ΘΕΟΣ ΓΙΑΤΡΕ ΕΙΝΑΙ ΣΩΣΤΗ Η ΛΕΞΗ,ΚΑΙ ΑΝ ΣΩΣΤΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΕΙΤΑΙ,ΤΙ ΣΗΜΑΝΕΙ?
   ΠΟΙΟΝ ΔΟΞΑΖΕΙΣ,ΚΑΛΑ ΔΕΝ ΜΙΛΑΩ ΓΙΑ ΕΣΕΝΑ,ΕΣΥ ΔΟΞΑΖΕΙΣ ΜΟΝΟ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΟΥ.ΛΟΙΠΟΝ ΛΕΓΟΝΤΑΣ ΑΓΙΟΣ ΘΕΟΣ,ΑΓΙΟΣ ΙΣΧΥΡΟΣ,ΑΓΙΑΣ ΑΘΑΝΑΤΟΣ,ΕΛΕΗΣΟΝ ΗΜΑΣ.
   ΣΕ ΠΟΙΟΝ ΑΠΕΥΘΥΝΕΣΑΙ ΓΙΑΤΡΕ,ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ?
   ΑΦΟΥ ΓΙΑΤΡΕ ΠΟΛΥΠΡΑΓΜΩΝ,ΚΑΙ ΦΙΛΟΣΟΦΕ ΤΟ ΡΗΜΑ ΘΕΩΜΑΙ,Η ΘΕΟΜΑΙ,ΔΕΝ ΦΑΝΕΡΩΝΕΙ ΑΛΗΘΙΝΟΝ ΘΕΟΝΑΛΛΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΜΑ!!,ΑΦΟΥ Ο ΑΛΗΘΙΝΟΣ ΤΡΙΑΔΙΚΟΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΚΙΝΗΤΟΣ,ΩΣ Ο ΠΑΝΤΑΧΟΥ ΠΑΡΩΝ,ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΠΛΗΡΩΝ.ΠΩΣ ΛΟΙΠΟΝ ΑΠΟΚΑΛΕΙΣ ΤΟΝ ΑΝΑΡΧΟ,ΑΡΧΗ,ΠΩΣ ΤΟΛΜΑΣ ΚΑΙ ΑΠΟΚΑΛΕΙΣ ΤΟΝ ΣΥΝΑΝΑΡΧΟΝ ΥΙΟΝ ΨΕΥΤΗ ΚΙ ΛΑΟΠΛΑΝΟ.ΚΑΛΑ ΔΕΝ ΣΟΥ ΜΙΛΩ ΠΕΡΙ ΑΓΙΟΥ ΠΕΝΥΜΑΤΟΣ.ΠΩΣ ΛΟΙΠΟΝ?
   ΞΕΡΟΥΜΕ ΟΤΙ Η ΑΓΙΑ ΤΡΙΑΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΑΤΗΡ,Ο ΥΙΟΣ,ΚΑΙ ΤΟ ΑΓΙΟΝ ΠΝΕΥΜΑ.Η ΣΩΣΤΗ ΛΟΙΠΟΝ ΠΡΟΣΕΥΧΗ,ΕΠΙΚΛΗΣΗ ΕΙΣ ΤΟ ΑΓΙΟΝ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ.
   ΑΓΙΟΣ Ο ΠΑΤΗΡ,ΑΓΙΟΣ Ο ΥΙΟΣ,ΤΟ ΠΝΕΥΜΑ ΤΟ ΑΓΙΟΝ,ΤΡΙΑΣ ΑΓΙΑ ΔΟΞΑ ΣΟΙ.
   ΕΤΣΙ ΔΟΞΑΖΕΙΣ ΤΟΝ ΑΛΗΘΙΝΟΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΝ ΤΩΝ ΠΑΝΤΩΝ.
   ΠΑΜΕ ΣΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ,ΟΜΟΟΥΣΙΟΣ,ΟΜΟΙΟΣ ΕΞ ΙΔΙΑΣ ΟΥΣΙΑΣΙ(ΕΚ ΦΥΣΕΩΣ)ΟΠΩΣ ΤΟ ΕΘΕΣΕΣ ΚΑΙ ΕΣΥ ,ΑΝ ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ,ΑΝ ΛΟΙΠΟΝ ΚΑΤΛΑΒΑΙΝΕΙΣ ΤΗΝ ΛΕΞΗ ΟΜΟΟΥΣΙΟΣΔΕΝ ΘΑ ΤΟΛΜΟΥΣΕΣ ΠΟΤΕ ΝΑ ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΕΙΣ ΤΟΝ ΥΙΟΝ ΚΑΙ ΛΟΓΟΝ ΤΟΥ ΠΑΤΕΡΑ ΙΗΣΟΥΝ ΧΡΙΣΤΟΝ ΕΠΙ ΓΗΣ,,ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ,ΤΟ ΑΔΙΑΙΡΕΤΟΝ,ΜΕΓΑΛΕ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ Η ΛΕΞΗ ΑΥΤΗ ΤΙ ΣΗΜΑΝΕΙ?ΔΕΝ ΑΙΡΕΤΑΙ,ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ ΤΙ ΣΗΜΑΝΕΙ ΟΤΑΝ ΛΕΣ ΔΕΝ ΑΙΡΕΤΑΙ?(ΚΑΚΟΜΟΙΡΗ ΜΟΥ,ΠΟΥ ΘΕΣ ΝΑ ΠΑΙΞΕΙΣ ΜΕ ΤΗΝ ΑΓΙΑ ΤΡΙΑΔΑ).ΚΑΙ ΕΡΧΕΤΑΙ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΠΟΥ ΟΜΟΛΟΓΕΙ ΤΙ ΕΣΤΙ ΠΑΤΗΡ,ΥΙΟΣ,ΚΑΙ ΠΝΕΥΜΑ ΑΓΙΟΝ,ΑΧΩΡΙΣΤΟΝ,ΕΔΩ ΓΙΑΤΡΕ ΔΕΝ ΠΑΙΖΩ ΜΕ ΤΙΣ ΛΕΞΕΙΣ,ΑΧΩΡΙΣΤΟΣ,ΠΑΝΤΑΧΟΥ ΠΑΡΩΝ,ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΠΛΗΡΩΝ!!!ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ Ο ΛΟΓΟΣ ΓΙΑΤΡΕ ΠΑΝΤΑ ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΕΙ,ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΨΕΥΣΘΕΙ!!!
   ΟΥΤΕ ΨΥΛΛΟΣ ΣΤΟΝ ΚΟΡΦΟ ΣΟΥ ΓΙΑΤΤΡΕ ΟΤΑΝ ΤΟΛΜΑΣ ΚΑΙ ΜΙΛΑΣ ΤΟΣΟ ΥΠΟΤΙΜΙΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΙΑ ΤΡΙΑΔΑ!!!ΞΕΡΕΙΣ ΤΙ ΣΗΜΑΝΕΙ ΕΛΕΗΣΟΝ ΗΜΑΣ?ΟΥΤΕ ΝΑ ΣΤΟ ΑΝΑΦΕΡΩ ΔΕΝ ΤΟΛΜΩ!!!
   ΧΑΧΑΧΑ !!!! ΓΙΑΤΤΡΕ ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΛΥΠΗΣΗ,ΜΟΥ ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΘΥΜΙΔΙΑ ΟΤΑΝ ΧΛΕΥΑΖΕΙΣ ΕΜΕΝΑ ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΙ ΤΗΝ ΛΕΞΗ ΓΙΑΧΒΕ.ΚΑΙ ΔΕΝ ΧΛΕΥΑΖΕΙΣ ΤΗΝ ΑΘΛΙΟΤΗΤΑ ΣΟΥ,ΟΤΑΝ ΑΠΙΟΚΑΛΕΙΣ ΤΟΝ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟ ΨΕΥΤΗ!!!!!
   ΤΙ ΚΑΝΕΙΣ ΜΩΡΕ?ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΕΣΑΙ ΤΙ ΚΑΝΕΙΣ?ΒΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟ,ΤΟΝ ΑΓΙΟΝ ΥΙΟΝ ΘΕΟΝ ΛΟΓΟΝ,ΒΡΙΖΕΙΣ ΑΓΙΑ ΤΡΙΑΔΑ,ΒΡΙΖΕΙΣ ΠΝΕΥΜΑ ΑΓΙΟΝ!!!
   ΧΛΕΥΑΖΕΙΣ ΑΓΙΑ ΤΡΙΑΔΑ?ΠΟΥ ΠΑΣ ΡΕ ΓΙΑΤΡΕ?ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΓΙΑΤΤΡΕ ΑΝΑΞΙΟΣ ΕΙΜΑΙ,ΝΑ ΣΕ ΚΡΙΝΩ,ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΣΟΥ.ΣΕ ΚΡΙΝΩ ΟΜΩΣ ΓΙΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΑΙΣΧΡΑ ΛΟΓΙΑ ΠΟΥ ΕΚΣΤΟΜΙΖΕΙΣ ΕΝΑΤΙΟΝΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΚΑΙ ΟΜΟΟΥΣΙΟΥ,ΚΑΙ ΑΔΙΑΙΡΕΤΟΥ,ΚΑΙ ΑΧΩΡΙΣΤΟΥ ΤΡΙΑΔΟΣ!!!
   ΤΙ ΝΑ ΠΩ,ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΕΧΕΙΣ ΔΙΑΛΕΞΕΙ,ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΟΥ.
   ΜΟΛΙΣ ΟΜΩΣ ΓΙΑΤΡΕ ΦΥΓΕΙΣ ΑΠ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΑΜΕΤΑΝΟΗΤΟΣ,ΕΝΩ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ΑΛΛΑ ΤΟΝ ΑΡΝΕΙΣΑΙ,ΤΟΤΕ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΟΜΟΛΟΓΕΙΣ ΑΓΙΑ ΤΡΙΑΔΑ,ΕΙΣΑΙ ΚΑΤΑΡΑΜΕΝΟΣ!!!ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΒΡΙΣΙΑ ΓΙΑΤΡΕ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΑΡΝΕΙΤΑΙ ΤΗΝ ΑΓΙΑ ΤΡΙΑΔΑ.ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΑΡΝΕΙΤΑΙ ΤΗΝ ΜΙΑ ΥΠΟΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΤΡΙΑΔΟΣ,ΤΟΝ ΣΑΡΚΩΘΕΝΤΑ ΥΙΟΝ,ΚΑΙ ΘΕΟΝ ΛΟΓΟΝ ΙΗΣΟΥΝ ΧΡΙΣΤΟΝ.ΤΟΤΕ ΓΙΑΤΤΡΕ ΑΡΝΟΥΜΕΝΟΣ ΙΗΣΟΥΝ ΧΡΙΣΤΟΝ,ΑΡΝΕΙΣΑΙ ΑΓΙΑ ΤΡΙΑΔΑ,ΔΛΔ ΜΕ ΑΛΛΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑΤΡΕ ΤΡΕΙΣΚΑΤΑΡΑΤΟΣ!!!!
   ΞΕΡΕΙΣ ΠΟΙΟΝ ΑΠΟΚΑΛΕΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΡΕΙΣΚΑΤΑΡΑΤΟΝ?ΙΣΟΝ ΚΑΙ ΛΥΠΑΜΑΙ ΠΟΥ ΤΟ ΛΕΩ ΓΙΑΤΡΕ ΑΛΛΑ ΕΚΕΙ ΜΕ ΟΔΗΓΕΙΣ ΝΑ ΣΕ ΑΠΟΚΑΛΕΣΩ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΝ,ΚΑΙ ΕΧΘΡΟΝ ΤΟΥ!!!ΔΕΝ ΤΟ ΕΥΧΟΜΑΙ ΓΙΑΤΡΕ ΜΟΥ ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ ΣΤΟ ΛΕΩ.ΑΛΛΑ ΕΥΧΟΜΑΙ ΜΕΣΑ ΑΠ ΤΑ ΒΑΘΗ ΤΗΣ ΨΥΧΣ ΜΟΥ,ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΠΡΙΝ ΑΚΟΥΣΕΙΣ ΤΟ ΔΕΥΡΟ ΕΞΩ,ΝΑ ΤΟΥ ΖΗΤΗΣΕΙΣ ΝΑ ΣΕ ΣΥΓΧΩΡΕΣΕΙ,ΚΑΙ ΝΑ ΣΕ ΘΥΜΗΘΕΙ,ΕΙΣ ΤΗΝ ΒΑΣΙΛΕΙΑ ΤΟΥ.
   ΙΗΣΟΥΣ ΧΡΙΣΤΟΣ ΝΙΚΑ ΠΑΝΤΟΥ ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ.
   ΑΜΗΝ.

   • Υποστηρίζεις Croif ότι δεν έχω κανένα δικαίωμα να μιλώ για την Τριάδα επειδή δεν γνωρίζω την γλώσσα αλλά ούτε την αισθάνομαι. ? χα χα χα

    Δεν έχεις καταλάβει ρε χαζούλη ότι σε πολεμώ με τα όπλα του χριστιανισμού; Είδες πουθενά να λέω την άποψη μου;

    Ορίστε, παραπάνω παρέθεσα από την ορθόδοξη εκκλησία του Χριστού που γνωρίζει την γλώσσα και την αισθάνεται. Τι έχεις να πεις; Τίποτα απολύτως.

    Είσαι και αγράμματος! Τι σημαίνει τρισυπόστατος γνωρίζεις; Άντε άνοιξε κάνα λεξικό να μάθεις! Ο Ιησούς είναι τρισυπόστατος; ?? Ωχ το μάτι μου! Τι κοτρόνα ήταν αυτή;

 12. Croif σε έσβησε από τον χάρτη ο Γιδοβοσκός.

  Απάντησε αν μπορείς στην ερώτηση του ⤵️
  «Οι απόστολοι μετά την επιφοίτηση πως δεν ξεχώριζαν ότι ο Γιαχβέ είναι ο διάβολος;»

  Εδώ σε θέλω κάβουρα να περπατάς στα κάρβουνα!
  Θα σε πάρουν στο κυνήγι μέχρι και τα γίδια του.

  • ΓΙΑΤΡΕ ΣΕ ΡΩΤΗΣΑ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΟΝΤΩΣ ΔΥΣΚΟΛΟ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΘΕΙΣ ΤΗΝ ΥΠΑΡΞΗ ΤΟΥ ΑΦΕΝΤΙΚΟΥ ΣΟΥ,ΤΟΥ ΔΙΑΒΟΛΟΥ!!!
   ΣΕ ΡΩΤΩ ΛΟΙΠΟΝ ΞΑΝΑ Ο ΣΑΤΑΝΑΣ,ΔΙΑΒΟΛΟΣ,ΕΙΝΑΙ ΥΠΑΡΚΤΟΣ Η ΟΧΙ?
   ΑΝΤΕ ΝΑ ΠΗΞΟΥΝ ΛΙΓΟ ΤΑ ΡΥΖΟΓΑΛΑ!!!

  • ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΧΟΝΤΡΥΝΩ ΛΙΓΟ ΑΚΟΜΗ,ΑΦΟΥ ΜΙΛΩ ΣΕ ΕΧΘΡΟ ΤΟΥ.ΠΕΣ ΜΟΥ ΓΙΑΤΡΕ ΦΕΡΕΙΣ ΕΠΑΝΩ ΣΟΥ ΑΓΙΑ ΤΡΙΑΔΑ?
   ΕΧΕΙΣ ΒΑΦΤΙΣΤΕΙ,ΕΙΣ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΤΟ ΑΓΙΟΝ?
   ΕΔΩ ΝΑ ΣΕ ΔΩ,ΑΝ ΠΕΡΠΑΤΑΣ ΣΤΑ ΚΑΡΒΟΥΝΑ!!!!

 13. Μεταξύ των άλλων Croif ισχυρίζεσαι ότι είσαι και χριστιανός. Εδώ λοιπόν καλείσαι να αποδείξεις την αλήθεια του ισχυρισμού σου.

  Παΐσιος ? «Ο ίδιος Θεός ήταν και τότε…» Γιαχβέ = Ιησούς.

  Απόδειξε μας ότι είσαι χριστιανός!
  Έλεγε μπούρδες ο Άγιος Παΐσιος; Ναι ή Όχι;

  • ΕΔΩ ΓΙΑΤΡΕ ΘΑ ΤΡΑΒΗΞΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΑΓΡΙΑ ΤΟ ΠΡΑΓΜΑ,ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΛΟΥΦΑΞΕΙΣ,ΚΑΙ ΝΑ ΠΕΤΑΞΕΙΣ ΤΝ ΜΑΣΚΑ ΣΟΥ.
   ΔΕΝ ΣΕ ΡΩΤΗΣΑ ΤΙ ΠΡΕΣΒΕΥΕΙΣ ΓΙΑΤΡΕ,Η ΤΙ ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ ΠΟΣΩΣ Μ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ.ΕΚΕΙΝΟ ΟΜΩΣ ΠΟΥ ΣΕ ΡΩΤΗΣΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΔΕΝ ΕΛΑΒΑ,ΚΑΙ ΞΕΡΩ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΑΠΑΝΤΑΣ!!!!
   ΔΕΝ ΑΠΑΝΤΑΣ ΓΙΑΤΡΕ ΓΙΑΤΙ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΟΝΤΑΣ ΟΤΙ ΟΝΤΩΣ Ο ΔΙΑΒΟΛΟΣ ΕΙΝΑΙ ΥΠΑΡΚΤΟΣ,ΤΟ ΞΥΛΟ ΠΟΥ ΘΑ ΦΑΣ ΔΕΝ ΛΕΓΕΤΑΙ!!!ΑΦΟΥ Ο ΔΙΑΒΟΛΟΣ,ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΚΑΤΟΡΘΩΜΑ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΠΕΙΣΕΙ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΟΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΔΙΑΒΟΛΟΣ!!!
   ΚΑΙ ΘΕΟΣ,ΚΑΙ ΔΙΑΒΟΛΟΣ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟΣ.ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΠΡΕΣΒΕΥΕΙΣ?ΓΙΑ ΣΚΕΨΟΥ ΛΟΙΠΟΝ ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΟΤΑΝ ΘΑ ΠΕΙΣ ΝΑΙ Η ΟΧΙ!!!
   ΣΕ ΕΡΩΤΩ ΛΟΙΠΟΝ ΚΑΙ ΑΣΕ ΤΙΣ ΠΑΡΑΠΟΜΠΕΣ,ΚΑΙ ΕΥΘΕΩΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕ ΜΟΥ.
   ΦΕΡΕΙΣ ΠΑΝΩ ΣΟΥ ΣΦΡΑΓΙΔΑ ΑΓΙΑΣ ΤΡΙΑΔΟΣ?
   ΕΧΕΙΣ ΒΑΦΤΙΣΤΕΙ ΕΙΣ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΚΑΙ ΟΜΜΟΥΣΙΟΥ,ΚΑΙ ΑΔΙΑΙΡΕΤΟΥ ΤΡΙΑΔΟΣ?
   ΤΩΡΑ Η ΑΛΟΙΦΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΛΛΟΥΣ,ΘΑ ΑΠΟΔΕΙΧΘΕΙ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ.ΛΟΙΠΟΝ ΠΡΩΤΑ ΝΑ ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΟΥΜΕ ΠΟΣΟ ΑΘΕΟΣ ΕΙΣΑΙ,ΚΑΙ ΥΣΤΕΡΑ ΣΙΓΑ ΣΙΓΑ ΜΕ ΤΗΝ ΧΑΡΗ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΗΜΩΝ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ,ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΩ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΣΟΥ ΒΓΑΛΩ ΤΗΝ ΜΑΣΚΑ ΤΟΥ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΣΜΟΥ.
   ΠΕΡΙΜΕΝΩ,ΑΝ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΩ,ΑΝ ΟΧΙ,ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΟΓΟΣ ΝΑ ΞΑΝΑΣΧΟΛΗΘΩ ΜΑΖΙ ΣΟΥ.
   ΑΛΛΩΣΤΕ Η ΕΝΤΟΛΗ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ,ΦΥΓΕΤΕ ΓΥΡΙΣΤΕ ΤΗΝ ΠΛΑΤΗ ΣΑΣ Σ ΑΥΤΟΝ ΠΟΥ ΛΟΙΔΩΡΕΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΜΟΥ ΤΟ ΑΓΙΟ,ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΣΟΔΟΜΙΤΕΣ,ΚΑΙ ΟΙ ΓΟΜΟΡΙΤΕΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΜΑΚΑΡΙΟΙ ΑΠ ΑΥΤΟΝ!!!
   ΚΟΜΜΕΝΕΣ ΟΙ ΣΑΛΤΣΕΣ ΓΙΑΤΤΡΕ,ΣΤΟ ΕΙΠΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΟΛΟΥΣ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑΣΕΙΣ.ΕΜΕΝΑ ΟΜΩΣ ΓΙΑΤΡΕ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ.ΘΑ ΠΑΕΙ ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΟΥΣ.

   • Δεν σε παραμυθιάζω εγώ φίλε μου. Δεν θα πω τίποτα απολύτως!

    Παΐσιος ? «Ο ίδιος Θεός ήταν και τότε…» Γιαχβέ = Ιησούς.
    Απόδειξε μας ότι είσαι χριστιανός!
    Έλεγε μπούρδες ο Άγιος Παΐσιος; Ναι ή Όχι;

    Μήπως δεν έφερε πάνω του την σφραγίδα της Αγίας Τριάδας; Μήπως δεν είχε βαπτιστεί εις το όνομα της Αγίας Τριάδας;

    • ΠΑΛΙ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΤΗΝ ΚΟΠΑΝΗΣΕΙΣ?ΔΕΝ ΣΕ ΑΦΗΝΩ ΓΙΑΤΡΕ ΣΕ ΞΑΝΑΡΩΤΑΩ,ΕΧΕΙΣ ΛΑΒΕΙ ΤΟ ΣΦΡΑΓΙΣΜΑ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΤΡΙΑΔΟΣ?
     ΕΧΕΙΣ ΒΑΦΤΙΣΤΕΙ?
     ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΘΑ ΠΑΡΩ.

     • Αυτός που την κοπανάει είσαι εσύ όχι εγώ. Τρέχεις πιο γρήγορα κι από τον bolt. Ως χριστιανός ορθόδοξος καλείσαι να αποδείξεις την αλήθεια του ισχυρισμού σου για τον διάολο σου και τον Θεό σου. Προπάντων να μας αποδείξεις ότι είσαι αυτό που λες ότι είσαι. Ορθόδοξος δηλαδή.

      Παΐσιος: Ο Θεός της Παλαιάς Διαθήκης είναι ο Χριστός.
      Croif: Όχι είναι ο διάβολος. ??

      Όσο χριστιανός είσαι εσύ άλλο τόσο είμαι κι εγώ Ωνάσης.

 14. Ιάκωβος 5:11. Εδώ ο Απόστολος Ιάκωβος αποκάλεσε τον Θεό της Παλαιάς Διαθήκης (Γιαχβέ) πολυεύσπλαχνο και στοργικό για το ευτυχισμένο τέλος που έδωσε στον Ιώβ.

  Ερχόμαστε στο ερώτημα του Γιδοβοσκού ⤵️
  «Οι απόστολοι μετά την επιφοίτηση πως δεν ξεχώριζαν ότι ο Γιαχβέ είναι ο διάβολος;»

  Απάντησε αν μπορείς ψευτοχριστιανέ Croif.

 15. Από δικό σου σχόλιο croif.

  «ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΓΙΟΥΣ ΜΑΣ, ΘΑ ΖΗΣΟΥΝ ΜΙΑ ΕΠΟΧΗ ΟΠΟΥ ΘΑ ΥΠΑΡΞΕΙ Η ΑΝΑΛΑΜΠΗ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ» (croif101 9 Μαρτίου 2016 @ 22:09)

  Ερώτηση: Συμφωνείς με τα παραπάνω; Θα λάμψει ο ορθοδοξία Ναι ή Όχι;
  Απάντησε αν σε παίρνει ψευτοχριστιανέ.

 16. Γιδοβοσκέ ο Croif δεν συμφωνεί ούτε με αυτά που λέει ο ίδιος. Κλασική περίπτωση βλάβης δηλαδή. Είναι για το τρελάδικο!

  • ΚΟΚΚΙΝΟΓΡΑΜΜΑΤΟΥΛΗΣ ΓΙΔΟΒΟΣΚΟΣ 08/08/2019 @ Αύγουστος 8, 2019 3:44 μμ

   Εαν ηταν μονο βλαβη θα ηταν καλα.μια μεντα στον εγκεφαλο λιγο-πολυ ολοι την εχουμε(εγω δεν εχω λιγο-πολυ,εχω πολυ).ο Γιοχαν συνδυαζει τη μεντα με την ξεροκεφαλια κ τον εγωισμο.ΤΖΑΚ-ΠΟΤ.πεταει τη μαλακια(κ ποιος δεν πεταει μαλακιες?) κ μετα επιμενει να την υποστηριζει.εγραψε παραπανω ” ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΑΡΝΕΙΤΑΙ ΤΗΝ ΑΓΙΑ ΤΡΙΑΔΑ.ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΑΡΝΕΙΤΑΙ ΤΗΝ ΜΙΑ ΥΠΟΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΤΡΙΑΔΟΣ,ΤΟΝ ΣΑΡΚΩΘΕΝΤΑ ΥΙΟΝ,ΚΑΙ ΘΕΟΝ ΛΟΓΟΝ ΙΗΣΟΥΝ ΧΡΙΣΤΟΝ”.μαλιστα.ο Ιησους Χριστος ειναι η μια υποσταση της Τριαδος.αλλα παραλληλα ειναι τρισυποστατος https://www.youtube.com/watch?v=VQIkk8kA7ok

   • Croif ? .Ο Ιησούς Χριστός είναι η μια υπόσταση της Τριάδος αλλά παράλληλα είναι τρισυπόστατος. χα χα χα ?

    Γιδοβοσκέ είναι για τα σίδερα και δεν το ξέρει.
    Ένας να τον μαζέψει ρε παιδιά δεν υπάρχει;

   • ΔΕΝ ΘΑ ΣΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΩ ΕΓΩ ΓΙΔΟΒΟΣΚΕ Σ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΙΡΩΝΕΥΕΣΑΙ ΑΛΛΑ Ο ΙΔΙΟΣ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΓΡΑΦΗΣ.
    Καὶ προσπορεύονται αὐτῷ Ἰάκωβος καὶ Ἰωάννης υἱοὶ Ζεβεδαίου λέγοντες· διδάσκαλε, θέλομεν ἵνα ὃ ἐὰν αἰτήσωμεν ποιήσῃς ἡμῖν.
    ὁ δὲ εἶπεν αὐτοῖς· τί θέλετε ποιῆσαί με ὑμῖν;
    οἱ δὲ εἶπον αὐτῷ· δὸς ἡμῖν ἵνα εἷς ἐκ δεξιῶν σου καὶ εἷς ἐξ εὐωνύμων σου καθίσωμεν ἐν τῇ δόξῃ σου.
    ὁ δὲ Ἰησοῦς εἶπεν αὐτοῖς· οὐκ οἴδατε τί αἰτεῖσθε. δύνασθε πιεῖν τὸ ποτήριον ὃ ἐγὼ πίνω, καὶ τὸ βάπτισμα ὃ ἐγὼ βαπτίζομαι βαπτισθῆναι;
    τὸ δὲ καθίσαι ἐκ δεξιῶν μου καὶ ἐξ εὐωνύμων οὐκ ἔστιν ἐμὸν δοῦναι, ἀλλ᾿ οἷς ἡτοίμασται.
    καὶ ἀκούσαντες οἱ δέκα ἤρξαντο ἀγανακτεῖν περὶ Ἰακώβου καὶ Ἰωάννου.
    δὲ Ἰησοῦς προσκαλεσάμενος αὐτοὺς λέγει αὐτοῖς· οἴδατε ὅτι οἱ δοκοῦντες ἄρχειν τῶν ἐθνῶν κατακυριεύουσιν αὐτῶν καὶ οἱ μεγάλοι αὐτῶν κατεξουσιάζουσιν αὐτῶν·
    οὐχ οὕτω δὲ ἔσται ἐν ὑμῖν, ἀλλ᾿ ὃς ἐὰν θέλῃ γενέσθαι μέγας ἐν ὑμῖν, ἔσται ὑμῶν διάκονος,
    καὶ ὃς ἐὰν θέλῃ ὑμῶν γενέσθαι πρῶτος, ἔσται πάντων δοῦλος·
    καὶ γὰρ ὁ υἱὸς τοῦ ἀνθρώπου οὐκ ἦλθε διακονηθῆναι, ἀλλὰ διακονῆσαι, καὶ δοῦναι τὴν ψυχὴν αὐτοῦ λύτρον ἀντὶ πολλῶν.
    ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΛΟΙΠΟΝ ΠΟΛΛΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΔΟΒΟΣΚΕ,ΑΠΛΑ ΑΚΟΥ ΤΟΝ ΛΟΓΟ ΤΟΥ,ΚΑΙ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΤΟΝ.
    ΚΑΙ ΕΜΕΝΑ ΧΛΕΥΑΣΕ ΜΕ.

    • Croif ? Άκουσε τον λόγο του Χριστού και ακολούθησε τον. ??

     Μάρκος 12:18-27. Εδώ ο Ιησούς Χριστός αποκαλεί τον Θεό του Αβραάμ του Ισαάκ και του Ιακώβ (Γιαχβέ) ΘΕΟ ζωντανών και όχι νεκρών, ενώ εσύ τον αποκαλείς κοπρόσκυλο (croif101 3 Οκτωβρίου 2016 @ 03:13)

     Ουδέν σχόλιον!

     • Μαρκ. 12,26 περὶ δὲ τῶν νεκρῶν ὅτι ἐγείρονται, οὐκ ἀνέγνωτε ἐν τῇ βίβλῳ Μωϋσέως, ἐπὶ τοῦ βάτου πῶς εἶπεν αὐτῷ ὁ Θεὸς λέγων, ἐγὼ ὁ Θεὸς Ἀβραὰμ καὶ ὁ Θεὸς Ἰσαὰκ καὶ ὁ Θεὸς Ἰακώβ;
      Μαρκ. 12,27 οὐκ ἔστιν ὁ Θεὸς νεκρῶν, ἀλλὰ ζώντων· ὑμεῖς οὖν πολὺ πλανᾶσθε.
      ΑΥΤΟ ΓΙΑΤΡΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΞΥΠΝΑΔΕΣ ΣΟΥ,ΟΤΙ ΜΕ ΠΟΛΕΜΑΣ ΜΕ ΤΙΣ ΓΡΑΦΕΣ!!!
      ΑΡΑΓΕ ΓΙΑΤΡΕ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ Ο ΘΕΟΣ ΤΩΝ ΝΕΚΡΩΝ ΠΟΥ ΠΛΑΝΑ ΠΟΛΛΟΥΣ?
      ΣΙΓΟΥΡΑ ΕΣΕΝΑ ΠΡΩΤΟΝ!!!!
      ΚΑΙ ΜΑΘΕ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ,ΠΑΝΤΟΥ ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ ΙΗΣΟΥΣ ΧΡΙΣΤΟΣ ΝΙΚΑ.

     • Τι δεν καταλαβαίνεις φίλε μου; Μας κοροϊδεύεις;

      Παραθέτω την ερμηνεία της ορθόδοξης εκκλησίας ⤵️
      «Και αφού τους απάντησε στο αρχικό τους ερώτημα, επεκτείνετε και στις απόκρυφες σκέψεις τους. Δεν είναι λοιπόν ο Θεός (όχι ο διάβολος), Θεός ανύπαρκτων που εξαφανίστηκαν, αλλά Θεός ζωντανών.»

      ▪️ Για ποιο Θεό των νεκρών που πλανά μιλάς; Δεν μπορείς να καταλάβεις τα πιο απλά πράγματα;

      Πιάσε λοιπόν και τα ίδια λόγια του Χριστού από τον Λουκά (20:38) «Μαθετε δε ότι ο Θεός δεν είναι Θεός νεκρών, αλλά ζωντανών. Διότι όλοι, όσοι έχουν φύγει από την γην και είναι δι’ ημάς νεκροί, δια τον Θεόν είναι ζωντανοί, ζουν πλησίον αυτού εις επικοινωνίαν με αυτόν.»

      Είτε είσαι πολύ χαζούλης είτε τρολάρεις.

    • croif101 says: «Εμενα δεν μπορεις να μου ξεφυγεις μεσα απ τις γραφες!» (6 Αυγούστου 2019 at 01:12)

     Αυτή ήταν η δικαιολογία σου για όσα σου έδειξα μέσα από την Βίβλο. Γιατί λοιπόν τώρα μιλάς μέσω αυτής; Σου τελείωσαν τα επιχειρήματα;

    • ΚΟΚΚΙΝΟΓΡΑΜΜΑΤΟΥΛΗΣ ΓΙΔΟΒΟΣΚΟΣ 08/09/2019 @ Αύγουστος 9, 2019 9:57 πμ

     Καλημερα Γιοχαν.ΑΡΑ ΓΕ ΓΙΝΩΣΚΕΙΣ Α ΑΝΑΓΙΝΩΣΚΕΙΣ”?

 17. Croif θα λάμψει η ορθοδοξία Ναι ή Όχι; Τι λένε οι Άγιοι σου;

 18. Γιδοβοσκέ για τον φίλο μας η Αποκάλυψη είναι Άγια. Χωρίς πλάκα!

  Παραθέτω από δικό του σχόλιο. «ΑΛΛΑ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΤΑΙ …» (9 Μαρτίου 2016 at 22:09)

  Και τι αποκαλύπτει αυτή η Άγια Αποκάλυψη; «Εγώ είμαι η ρίζα και το γένος του Δαβίδ» (Αποκάλυψη 22:16)

  Croif δέχεσαι τις αποκαλύψεις της ΑΓΙΑΣ Αποκάλυψης;

  • Και είπεν ο καθήμενος επί του θρόνου· Ιδού, κάμνω νέα τα πάντα. Και λέγει προς εμέ· Γράψον, διότι ούτοι οι λόγοι είναι αληθινοί και πιστοί. Ησ 43:19, Β’ Κορ 5:17, Απ 19:9
   6 Και είπε προς εμέ· Ετελέσθη. Εγώ είμαι το Α και το Ω, η αρχή και το τέλος. Εγώ θέλω δώσει εις τον διψώντα εκ της πηγής του ύδατος της ζωής δωρεάν. Απ 16:17, Ησ 41:4, Ησ 44:6, Απ 1:8, Απ 22:13, Ησ 55:1
   7 Ο νικών θέλει κληρονομήσει τα πάντα, και θέλω είσθαι εις αυτόν Θεός και αυτός θέλει είσθαι εις εμέ υιός. Ζαχ 8:8, Εβρ 8:10
   ΟΝΤΩΣ ΓΙΑΤΡΕ Ο ΘΕΟΣ ΛΟΓΟΣ ΕΙΝΑΙ Η ΡΙΖΑ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ,ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΛΑΟΙ,ΠΛΗΝ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ!!!
   ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΗ ΙΣΤΟΡΙΑ,ΚΑΙ ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΑΘΩΡΙΣΕ Ο ΙΔΙΟΣ.
   ΟΜΩΣ ΕΦΟΣΟΝ ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ ΟΥΔΕΟΠΟΤΕ ΔΕΧΘΗΚΑΝ ΧΡΙΣΤΟ,ΠΩΣ ΛΟΙΠΟΝ ΕΧΟΥΝ ΔΕΧΘΕΙ ΤΟΝ ΠΑΤΕΡΑ ΤΟΥ?
   ΓΙΑ ΠΕΣ ΜΑΣ ΡΕ ΓΙΑΤΡΕ?ΓΙΑΤΙ ΕΓΩ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΤΗΣ ΕΠΙΚΟΛΛΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΝΤΙΓΡΑΦΗΣ.ΑΝ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ ΟΜΩΣ ΝΑΙ.

   • ΚΟΚΚΙΝΟΓΡΑΜΜΑΤΟΥΛΗΣ ΓΙΔΟΒΟΣΚΟΣ 08/09/2019 @ Αύγουστος 9, 2019 12:05 μμ

    Καλα σου ειπε ο Γιατρος οτι εισαι αγραμματος.το εδαφιο λεει ”εγω ειμι η ριζα κ το ΓΕΝΟΣ Δαυιδ”.παραπανω λεει ”Εγω Ιησους επεμψα τον αγγελον μου……” κ ακολουθει ”εγω ειμι….”.επομενως μιλαει ο Ιησους,ο Θεανθρωπος,ο οποιος εχει γεννηθει απο ανθρωπο κ ως ανθρωπος αναληφθηκε στους ουρανους κ ως ανθρωπος(για την ακριβεια Θεανθρωπος,Ιησους) θα ερθει στην Δευτερα Παρουσια να μας Κρινει.μας δειχνει οτι ειναι ο Μεσσιας που περιμεναν οι Ιουδαιοι ο οποιος,ως ανθρωπος,καταγεται απο τον Δαυιδ.εσυ τι εγραψες?τι σημαινει οτι ο Θεος Λογος ειναι η ριζα του Ισραηλ κ ολων των λαων εκτος των Ελληνων?τι ειναι αυτα που γραφεις?Γιατρε καταλαβες τιποτα?μηπως εμεις οι Ελληνες ειμαστε υπερανθρωποι?μηπως ηρθαμε απο τον αστερισμο της ανδρομεδας?απο τον Σειριο κ φερουμε το Ιχωρ?κ για να πω την αληθεια παντα ενιωθα οτι ειμαι απογονος του Καλ-Ελ απο τον Κρυπτον.θα με προσκυνησετε ολοι καποια μερα γατακια

   • Επειδή κάνεις ότι δεν κατάλαβες θα αφήσω τον Απ Παύλο να σε βάλει στην θέση σου.

    «περί του Υιού αυτού, όστις εγεννήθη ΕΚ ΣΠΕΡΜΑΤΟΣ ΔΑΒΙΔ κατά σάρκα» (Ρωμαίους 1.3)

    Καλή χώνεψη αγύριστο κεφάλι!

 19. Croif ο Χριστιανός Πρωτομάρτυρας Στέφανος, ονομάζει ΘΕΟ και ΚΥΡΙΟ το πρόσωπο που συνομίλησε με τον Μωϋσή.

  Εδώ ➡️ (Πράξεις 7: 2) Καλή χώνεψη!

  Ο Άγιος Στέφανος, αναγνωρίζει την ύπαρξη και την θεότητα του Γιαχβέ. Παραδέχεται ότι ο Γιαχβέ είναι ο Αληθινός Θεός ο οποίος παρουσιάστηκε στον Μωϋσή. Μάλιστα μετά την ομολογία αυτή, αξιώνεται να δει τον Ιησού Χριστό να βρίσκεται στα δεξιά του Θεού.

  Εδώ ➡️ (Πράξεις 7:55-56) Περαστικά σου χριστιανέ της πλάκας. Αν θες να λέγεσαι χριστιανός ακολούθα τον Γιδοβοσκό. Πατάει σταθερά στην χριστιανική πίστη. Είναι δηλαδή χριστιανός με τα όλα του, όχι σαν κι εσένα ψεύτικος και χλευαστής των Ιερών και όσιων της εκκλησίας.

 20. Ο Άγιος Στέφανος λέγει ότι ο Θεός ήταν Αυτός που έξωσε τα έθνη (τα οποία κατοικούσαν στην γη της επαγγελίας) από προσώπου των Εβραίων. (Πράξεις 7:44-45)

  Το ίδιο λέγει και ο Απ. Παύλος (Πράξεις 13:16-19). Ο Θεός στον οποίο αναφέρονται οι Χριστιανοί Άγιοι, (Στέφανος και Παύλος), είναι ο Αληθινός Θεός (δηλαδή ο Γιαχβέ). Δεν αναφέρονται στον διάβολο ο Απ. Παύλος και ο Άγιος Στέφανος.

  Σε λυπάμαι φίλε Croif, σε λυπάμαι.

 21. Απόστολος Παύλος: «Από του σπέρματος τούτου (του Δαβίδ) ο Θεός κατά την επαγγελίαν αυτού ανέστησεν εις τον Ισραήλ σωτήρα τον Ιησούν.» (Πράξεις 13:23)

  Ιησούς: «Εγώ είμαι η ρίζα και το γένος του Δαβίδ» (Αποκάλυψη 22:16 )

  Όλοι και όλα φίλε μου Croif είναι εναντίον σου. Σε λυπάμαι, σε λυπάμαι.

 22. Ο Croif μας προτρέπει να διαβάσουμε την Αγία Γραφή για να ανοιχτούν οι οφθαλμοί μας.

  Από δικό του σχόλιο: «ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΓΙΑ ΓΡΑΦΗ, ΚΑΙ ΘΑ ΔΕΙΤΕ ΜΕ ΑΛΛΑ ΜΑΤΙΑ.» (croif101October 24, 2016 at 3:15 PM)

  Άλλα τα μάτια του λαγού κι άλλα της κουκουβάγιας.

 23. croif101 says: «Ο ΑΡΧΩΝ ΤΟΥΤΟΥ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ (ΓΙΑΧΒΕ) ΚΕΚΡΙΤΑΙ!»

  Ξέρεις τι κάνουν τώρα φίλε μου οι Άγιοι; Προσεύχονται για την ψυχή σου!
  Τα λέω καλά Γιδοβοσκέ;

 24. Χρυσόστομος:
  “Τους ερωτούμε λοιπόν: Ακούσατε για τον κατακλυσμό, για την πανωλεθρία εκείνη; Μήπως και αυτό είχε ειπωθή για απειλή; Δεν έγινε, δεν πραγματοποιήθηκε; Και ενώ επί εκατό έτη κατασκευαζόταν η κιβωτός, και ο δίκαιος Νώε εφώναζε, κανείς δεν επίστευε. Και επειδή δεν επίστευσαν στην απειλή των λόγων, υπέστησαν ξαφνικά την τιμωρια των πραγμάτων. Εκείνος λοιπόν που επεφερε σ’ αυτούς τόσο μεγάλη τιμωρια, δεν θα μας τιμωρήση εμάς πολύ περισσότερο; Διότι βέβαια τα κακά που γίνονται τώρα δεν είναι μικρότερα από τα κακά που εγίνονταν τότε. Τώρα δεν υπάρχει είδος αμαρτίας που να μη διαπράττεται.»

  Ο Άγιος Χρυσόστομος εδώ δεν διαχωρίζει τον Γιαχβέ από τον Χριστό. Μιλάει για τον Θεό που τιμώρησε τους ανθρώπους στον κατακλυσμό και που θα τιμωρήσει στο μέλλον όσους δεν υπακούν στο θέλημα του.

  Β Θεσ. 1:8 «Θα φανερωθή δε με φλόγα πυρός και θα αποδώση την δικαίαν τιμωρίαν εις εκείνους, που δεν θέλουν να γνωρίζουν τον Θεόν και να υπακούουν στο Ευαγγέλιον του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού.»

  Περαστικά σου Croif.

 25. Παραθέτω από σχόλιο του Croif.

  «ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΤΟΥΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥΣ ΕΝΑΣ ΘΕΟΣ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΤΑΙ » (17 Απριλίου 2019 at 03:10)

  Γιδοβοσκέ άρπαξε τον τώρα από τα μαλλιά.

  • ΚΟΚΚΙΝΟΓΡΑΜΜΑΤΟΥΛΗΣ ΓΙΔΟΒΟΣΚΟΣ 08/09/2019 @ Αύγουστος 9, 2019 10:17 πμ

   Ο Γιοχαν λοιπον ειναι Ορθοδοξος.κ μιας κ εγραψες φιλος απο τον Ιερο Χρυσοστομο(ο οποιος ηταν Ορθοδοξος οπως ο Γιοχαν κ αντιπροσωπευει την πιστη των σημερινων Ορθοδοξων) θα γραψω κ’γω κατι απο τον αγιο ”Τίποτε περιττό δεν υπάρχει στις Άγιες Γραφές, ούτε προφέρεται τίποτε χωρίς λόγο…Αλλά
   δυστυχώς μερικοί είναι τόσο χονδροειδείς και βραδείς στη σκέψη….ώστε νομίζουν ότι είναι
   περιττά όχι μόνον ονόματα, αλλά και ολόκληρα βιβλία όπως π.χ. το Λευιτικόν και ο Ιησούς του
   Ναυή και άλλα περισσότερα. Κατ’ αυτόν τον τρόπο πολλοί απ’ αυτούς τους ανοήτους απέρριψαν
   την Παλαιά Διαθήκη. Και, αφού πήραν κατήφορο ακολουθούντες την πονηρή αυτή συνήθεια,
   περιέκοψαν και πολλά τμήματα της Καινής Διαθήκης. Αλλά με αυτούς δε θ’ ασχοληθούμε για
   πολύ. Αυτοί μοιάζουν με μεθυσμένους, με τους οποίους δεν είναι εύκολη η συνεννόηση..Ούτε όσα
   φαίνονται μικρά στη Γραφή υπάρχουν τυχαίως χωρίς λόγο και σκοπό…Διότι όλα αυτά είναι τύποι
   όσων επρόκειτο να συμβούν και γράφησαν προς νουθεσία μας. Γι’ αυτό και ο θείος Παύλος έγραφε
   προς τον Τιμόθεο «Πρόσεχε τη αναγνώσει, τη παρακλήσει» (Α’ Τιμ. 4:13). Δηλ. να καταγίνεται με
   επιμέλεια στην ανάγνωση των Αγίων Γραφών και με την παρηγοριά των θλιβομένων. Και με αυτά,
   τον προέτρεπε να μελετά με προσοχή τα βιβλία της Παλαιάς Διαθήκης. Ποιόν δε προέτρεπε; Τον
   Τιμόθεο, ο οποίος είναι γνωστόν, ότι είχε τόσο πνεύμα, ώστε να μπορεί να κάνει θαύματα…και να
   ανιστά ακόμη και νεκρούς (Εις την Προς Ρωμαίους ομιλία 31η IX, 821)”. ”Η Παλαιά Διαθήκη προέλαβε την Καινή και ερμήνευσε την Παλαιά η Καινή…Το αυτό πνεύμα
   υπάρχει και στην Παλαιά και στην Καινή Διαθήκη. Διότι είναι αδελφές οι δύο Διαθήκες, από έναν
   Πατέρα προερχόμενες (Migne P.G. ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΑΤΡΟΛΟΓΙΑ, τόμ.50, 796)”.Γιοχαν δεν εισαι Ορθοδοξος.μη καπηλευεσαι το ονομα,μη συμπεριφερεσαι οπως ο Σιμων ο μαγος

  • Croif δες τι λέει η ορθοδοξία για τον Θεό.

   «Ὁ Θεός τῆς Παλαιᾶς Διαθήκης, πού ἀναφέρεται σχεδόν σέ κάθε ἐδάφιο αὐτῆς, εἶναι τό δεύτερο πρόσωπο τῆς Ἁγίας Τριάδος, δηλαδή ὁ Υἱός καί Λόγος τοῦ Πατρός.»

   Άγιος Χρυσόστομος: «Το αυτό πνεύμα υπάρχει και στην Παλαιά και στην Καινή Διαθήκη. Διότι είναι αδελφές οι δύο Διαθήκες, από ΕΝΑΝ Πατέρα προερχόμενες.»

   Από έναν Πατέρα από ΕΝΑΝ Θεό.

   Παΐσιος: Ο Θεός της Παλαιάς Διαθήκης είναι ο Χριστός.

   Είσαι χριστιανός ορθόδοξος;

 26. Croif ο πράκτορας της KGB (όπως λέει ο Γιδοβοσκός) γνωρίζει τα πάντα για σένα. Για αυτό λοιπόν μην πουλάς και πολύ τρέλα γιατί δεν το έχει σε τίποτα να σε εκθέσει ανεπανόρθωτα και να γελάσουν μέχρι και τα γίδια του Γιδοβοσκού.

 27. Παραθέτω από σχόλιο του Croif.

  «ΤΙ ΝΑ ΚΑΘΗΣΩ ΝΑ ΣΥΖΗΤΗΣΩ ΕΓΩ ΜΑΖΙ ΣΟΥ ΟΤΑΝ ΑΣΠΑΖΕΣΑΙ ΤΟΝ ΕΒΡΑΙΟΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟ!» (croif101 11 Σεπτεμβρίου 2016 @ 17:52)

  Croif ποιος είναι ο εβραιοχριστιανισμός; χα χα χα
  Εδώ σε θέλω κάβουρα να περπατάς στα κάρβουνα.

 28. Μάρκος 12:28-30. Εδώ ο Χριστός απαντά σε έναν από τους γραμματείς που τον ρώτησε ποια είναι η πρώτη εντολή.

  «Η πρώτη από όλας τας εντολάς είναι αυτή· άκουε λαέ Ισραήλ, ο Κύριος ο Θεός ημών (Γιαχβέ) ένας και μόνος Κύριος είναι. Και οφείλεις να αγαπάς Κυριον τον Θεόν σου με όλην σου την καρδίαν και με όλην σου την ψυχήν.»

  ➡️ Ο Χριστός εδώ χρησιμοποίησε αυτούσια τα λόγια του Γιαχβέ όπως αναφέρονται στο Δευτερονόμιο 10:12. Μήπως ο Χριστός δίδαξε αυτόν τον ειλικρινή άνθρωπο (τον οποίο επαίνεσε στο τέλος για την στάση του) με διδασκαλίες του έξω από`δω;

  ➡️ Αποκάλεσε τον Γιαχβέ διάβολο;

  ▪️ Εσύ λοιπόν λες ότι είσαι χριστιανός αλλά τα έργα σου δείχνουν ότι είσαι υπηρέτης του διαβόλου. Δεν τηρείς την Πρώτη και σπουδαιότερη εντολή του Χριστού.

  Αγάπα τον Θεό σου Γιαχβέ Ιησού.

  Παΐσιος: Ο Θεός της Παλαιάς Διαθήκης είναι ο Χριστός.
  Croif: Όχι είναι ο διάβολος. ??

  Άντε καλά κρασά!

 29. Γιατί croif ψευδός διαλαλείς ότι είσαι ορθόδοξος;

 30. ΚΟΚΚΙΝΟΓΡΑΜΜΑΤΟΥΛΗΣ ΓΙΔΟΒΟΣΚΟΣ 08/09/2019 @ Αύγουστος 9, 2019 2:26 μμ

  Κοιταω τα σχολια κ δεν ξερω τι να σκεφτω.κολλησα λες κ εχω φαει μια χουφτα αρνταν.για παραδειγμα βλεπω το σχολιο του Γιατρου στις 8 Αυγ 23 23′.κοιταω κ την απαντηση του Γιοχαν 9 Αυγ 02 43′.δεν υπαρχει αυτο που βλεπω.σιγουρα ειναι τρολλ ο Γιοχαν.κ μαλιστα τοσο καλο τρολλ που εδω κ τρια χρονια μας δουλευει ψιλο γαζι.δεν γινεται να γραφει την απαντηση ως σοβαρη.αποκλειεται.ονειρο βλεπω κ σε λιγο θα ξυπνησω.εδειξα στον σκυλο μου το σχολιο κ εκανε βουτια στο ποταμι.συμπεριφερεται σαν νεροφιδο πλεον.η γατα ανεβηκε στο δεντρο κ κακαριζει.ενα μηρμυγκι ανεβηκε στο σβερκο μου κ προσπαθει να με κανει κεφαλοκλειδωμα.ΣΗΜΕΙΑ ΤΩΝ ΚΑΙΡΩΝ

  • Χωρίς πλάκα Γιδοβοσκέ κοίτα τι του απάντησα (πέρα από τα δογματικά) ⤵️
   «Είτε είσαι πολύ χαζούλης είτε τρολάρεις.»

   Τι λες, είναι πολύ χαζούλης ή μεγάλο Τρόλ;

  • ΛΟΙΠΟΝ ΓΙΔΟΒΟΣΚΕ Μ ΕΣΕΝΑ Θ ΑΣΧΟΛΗΘΩ ΛΙΓΟ,ΔΕΝ ΞΑΝΑΣΧΟΛΟΥΜΑΙ, ΑΣ ΕΙΝΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΓΙΑΤΙ ΟΤΑΝ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ ΜΑΛΛΟΝ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ.ΞΕΚΙΝΑΜΕ.
   «Κατα Ιώαννην» 8:19 – «ἔλεγον οὖν αὐτῷ· ποῦ ἐστιν ὁ πατήρ σου;»
   «Απεκρίθη ᾿Ιησοῦς· οὔτε ἐμὲ οἴδατε οὔτε τὸν πατέρα μου..»
   ΓΙΟΒΟΣΚΕ ΑΝ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ ΤΗΝ ΓΛΩΤΤΑΝ ΝΑ ΣΤΟ ΕΞΗΓΗΣΩ ΠΟΛΥ ΑΠΛΑ.
   ΠΟΙΟΣ ΓΙΑΧΒΕ?ΕΔΩ ΤΟΥΣ ΛΕΓΕΙ ΟΤΙ ΟΥΤΕ ΤΟΝ ΠΑΤΕΡΑ ΜΟΥ ΞΕΡΕΤΕ,ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΕΜΕΝΑ.
   καὶ Μωϋσῆς ἐμήνυσεν ἐπὶ τῆς βάτου, ὡς λέγει Κύριον τὸν Θεὸν Ἀβραὰμ καὶ τὸν Θεὸν Ἰσαὰκ καὶ τὸν Θεὸν Ἰακώβ. Θεὸς δὲ οὐκ ἔστι νεκρῶν, ἀλλὰ ζώντων.» (Λκ 20,37)
   ΟΠΩΣ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΘΕΟΣ ΝΕΚΡΩΝ ΕΙΤΕ ΣΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΕΙΤΕ ΟΧΙ ΓΙΔΟΒΟΣΚΕ.
   ὑμεῖς ἐκ τοῦ πατρὸς τοῦ διαβόλου ἐστέ, καὶ τὰς ἐπιθυμίας τοῦ πατρὸς ὑμῶν θέλετε ποιεῖν. ἐκεῖνος ἀνθρωποκτόνος ἦν ἀπ᾿ ἀρχῆς καὶ ἐν τῇ ἀληθείᾳ οὐχ ἕστηκεν, ὅτι οὐκ ἔστιν ἀλήθεια ἐν αὐτῷ· ὅταν λαλῇ τὸ ψεῦδος, ἐκ τῶν ἰδίων λαλεῖ, ὅτι ψεύστης ἐστὶ καὶ ὁ πατὴρ αὐτοῦ.» (Ιω 8,44)
   ΕΣΕΙΣ ΕΚ ΤΟΥ(ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗΝ ΓΛΩΤΤΑΝ), ΤΟ ΕΚ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΠΡΟΕΛΕΥΣΙΣ,(ΕΚ ΠΟΡΕΥΟΜΑΙ,ΕΚ ΤΑΜΙΕΥΩ),ΛΟΙΠΟΝ ΟΧΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΙΑΒΟΛΟ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΕΚ ΠΟΡΕΥΤΟΥΝ ΑΠ ΤΟΝ ΔΙΑΒΟΛΟ,Ο ΔΙΑΒΟΛΟΣ ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΜΑ,ΑΠΟΣΤΑΤΩΝ ΜΕ ΤΗΝ ΘΕΛΗΣΗ ΤΟΥ,ΔΕΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ Ο ΔΙΑΒΟΛΟΣ,ΕΣΤΕ,ΕΙΝΑΙ Ο ΠΛΗΘΥΝΤΙΚΟΣ ΤΟΥ ΕΙΜΙ,ΑΡΑ ΟΛΟΙ ΠΡΟΕΡΧΕΣΤΕ,ΑΠ ΤΟΝ ΠΑΤΕΡΑ,ΠΑΤΗΡ Η ΛΕΞΗ ΣΗΜΑΝΕΙ ΠΡΩΤΑΡΧΙΚΟΣ,Η ΠΗΓΗ,ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ Ο ΔΙΑΒΟΛΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΗΓΗ?ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΤΙΣ ΕΠΙΘΥΜΙΕΣ ΑΥΤΟΥΝΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΕΙΤΕ.
   ΠΟΙΑΝΟΥ ΕΠΙΘΥΜΙΕΣ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΟΥΝ,ΤΟΥ ΠΑΤΕΡΑ ΤΟΥ ΨΕΥΔΟΥΣ,
   ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΤΑΘΕΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ,ΔΛΔ ΣΤΟ ΦΩΣ,ΚΑΙ ΦΕΥΓΕΙ ΜΑΚΡΥΑ.
   ΚΑΙ ΕΔΩ ΓΙΔΟΒΟΣΚΕ,ΤΟ ΛΕΓΕΙ ΠΕΝΤΑΚΑΘΑΡΑ,ΟΤΙ Ο ΔΙΑΒΟΛΟΣ ΕΓΙΝΕ ΨΥΕΤΗΣ,ΥΠΟΣΧΕΣΗ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΨΕΜΑ,ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΚΠΛΗΡΩΝΕΤΑΙ.ΑΦΟΥ ΕΜΑΘΕ ΤΟ ΨΕΜΑ ΟΧΙ ΑΠ ΤΟΝ ΑΛΗΘΙΝΟ ΘΕΟΝ,ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ,ΑΛΛΑ ΑΠ ΤΟΝ ΠΑΤΕΡΑ ΤΟΥ,ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΨΕΥΔΟΣ.
   ΕΚΕΙΝΟΣ ΕΞ ΑΡΧΗΣ,ΕΙΝΑΙ ΨΕΜΑ.Ο ΔΙΑΒΟΛΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΞ ΑΡΧΗΣ,ΑΛΛΑ ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΕ,ΑΦΟΥ ΠΡΩΤΑ ΕΓΓΕΝΗΘΗ Ο ΥΙΟΣ ΚΑΙ ΛΟΓΟΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ,ΙΗΣΟΥΣ ΧΡΙΣΤΟΣ.Ο ΔΙΑΒΟΛΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΧΗ,ΔΕΝ ΑΡΧΕΙ,ΓΙΑ ΥΤΟ ΡΩΤΩ ΚΑΙ ΤΟΝ ΓΙΑΤΡΟΥΔΑΚΟ,ΑΝ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΣΤΗΝ ΥΠΑΡΞΗ ΤΟΥ ΔΙΑΒΟΛΟΥ.
   Ο ΔΙΑΒΟΛΟΣ ΓΙΔΟΒΟΣΚΕ,ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΨΕΥΤΗΣ ΑΠΤΗΝ ΑΡΧΗ,,ΑΦΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΕ ΑΠ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ,ΑΛΛΑ ΔΙΔΑΧΘΗΚΕ ΤΗΝ ΤΕΧΝΗ ΤΟΥ ΨΕΥΔΟΥΣ.
   ΓΙΑΤΙ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ Η ΑΙΤΙΑ,ΚΑΙ ΥΣΤΕΡΑ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ.Ο ΔΙΑΒΟΛΟΣ ΛΟΙΠΟΝ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ Η ΑΙΤΙΑ ΤΟΥ ΨΕΥΔΟΥΣ,ΑΛΛΑ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΑΥΤΟΥ.
   ΓΙ ΑΥΤΟ ΚΑΙ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΚΑΙ ΘΕΟΣ ΜΑΣ ΙΗΣΟΥΣ ΧΡΙΣΤΟΣ,ΤΟΥΣ ΛΕΓΕΙ ΟΤΙ ΨΕΥΤΗΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΔΙΑΒΟΛΟΥ.
   ΕΙΠΑΜΕ ΠΑΤΗΡ ΙΣΟΝ ΠΡΩΤΑΡΧΙΚΗ ΠΗΓΗ(ΑΙΤΙΑ).ΔΙΑΒΟΛΟΣ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΑΙΤΙΑΣ.
   ΓΙ ΑΥΤΟ ΣΟΥ ΛΕΩ ΓΙΔΟΒΟΣΚΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙΣ,ΚΑΙ ΠΛΑΝΑΣΑΙ.ΕΧΕΙΣ ΠΕΣΕΙ ΣΤΗΝ ΠΑΓΙΔΑ ΤΟΥ ΓΙΑΤΡΟΥ,ΤΙ ΔΛΔ ΑΦΟΥ ΨΟΦΗΣΕ Η ΔΙΚΗ ΜΟΥ Η ΚΑΤΣΙΚΑ,ΝΑ ΨΟΦΗΣΕΙ ΚΑΙ ΤΟΥ ΓΕΙΤΟΝΑ.
   ΚΑΙ ΓΕΙΤΟΝΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ.
   ΕΓΕΙΡΑΤΕ ΤΕΚΝΑ ΤΗΣ ΣΙΩΝ,ΚΑΙ ΚΑΤΕΣΦΑΞΑΤΕ ΠΑΙΔΕΣ ΕΛΛΗΝΩΝ.
   ΟΤΑΝ ΘΑ ΜΑΘΕΙΣ ΤΙ ΕΤΣΙ ΑΥΤΟ ΤΟΤΕ ΓΙΔΟΒΟΣΚΕ ΝΑ ΡΘΕΙΣ ΝΑ ΞΑΝΑΜΙΛΗΣΟΥΜΕ,ΠΕΡΙ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ,ΚΑΙ ΠΕΡΙ ΓΙΑΧΒΕ.
   ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ,ΓΙΔΟΒΟΣΚΕ ΠΡΙΝ ΚΛΕΙΣΩ.
   «Ας μην ταράζεται η καρδιά σας. να πιστεύετε στο Θεό, και σ’ εμένα να πιστεύετε.
   Στην οικία του Πατέρα μου υπάρχουν πολλά μέρη διαμονής. Ειδεμή θα σας έλεγα ότι πορεύομαι να σας ετοιμάσω τόπο; Και αν πορευτώ και σας ετοιμάσω τόπο, πάλι θα έρθω και θα σας παραλάβω κοντά μου, για να είστε και εσείς όπου είμαι εγώ. Και όπου εγώ πηγαίνω ξέρετε την οδό». Του λέει ο Θωμάς: «Κύριε, δεν ξέρουμε πού πηγαίνεις. Πώς μπορούμε να ξέρουμε την οδό;»
   Του απαντά ο Ιησούς: «Εγώ είμαι η οδός και η αλήθεια και η ζωή. Κανείς δεν έρχεται προς τον Πατέρα παρά μόνο διαμέσου εμένα.
   Αν με έχετε γνωρίσει, θα γνωρίσετε και τον Πατέρα μου. Αλλά από τώρα τον γνωρίζετε και τον έχετε δει». Του λέει ο Φίλιππος: «Κύριε, δείξε μας τον Πατέρα και μας αρκεί». Του απαντά ο Ιησούς: «Τόσο χρόνο είμαι μαζί σας και δε με έχεις γνωρίσει, Φίλιππε; Όποιος έχει δει εμένα έχει δει τον Πατέρα. Πώς εσύ λες: “Δείξε μας τον Πατέρα”;
   Δεν πιστεύεις ότι εγώ είμαι μέσα στον Πατέρα και ο Πατέρας είναι μέσα σ’ εμένα; Τα λόγια που εγώ σας λέω δε τα μιλώ από τον εαυτό μου, μάλιστα ο Πατέρας που μένει μέσα μου κάνει τα έργα του.
   Πιστεύετέ με ότι εγώ είμαι μέσα στον Πατέρα και ο Πατέρας είναι μέσα σ’ εμένα. Ειδεμή, εξαιτίας αυτών των έργων ας πιστεύετε.
   Αλήθεια, αλήθεια σας λέω, όποιος πιστεύει σ’ εμένα τα έργα που εγώ κάνω κι εκείνος θα κάνει. Και μεγαλύτερα από αυτά θα κάνει, γιατί εγώ πορεύομαι προς τον Πατέρα.
   Και ό,τι ζητήσετε στο όνομά μου αυτό θα το κάνω, για να δοξαστεί ο Πατέρας μέσω του Υιού.
   Αν κάτι μου ζητήσετε στο όνομά μου, εγώ θα το κάνω»
   – Μέσα σε όλα τα ευαγγέλια, ο Χριστός ξεχωρίζει την εθνικότητά του από αυτή των Εβραίων, λέγοντας: Το γένος σας, οι πατέρες σας, ο νόμος σας, ο θεός σας, οι προφήτες σας, δείχνοντας έτσι ότι δεν είναι ομοεθνής τους.
   – Ο Χριστός απαγόρευσε στους μαθητές του να ονομάζονται Ραβίνοι, δηλαδή Ιουδαίοι διδάσκαλοι: «μὴ κληθῆτε ῥαββί· εἷς γὰρ ὑμῶν ἐστιν ὁ διδάσκαλος, ὁ Χριστός.» (Μτ 23,8)
   – Ο Χριστός δεν έκανε περιτομή, όπως θέλουν να νομίζουμε, διότι ο Ιωσήφ, η Μαρία και ο Ιησούς έφυγαν αμέσως στην Αίγυπτο από τον φόβο για τον Ηρώδη.
   ΕΠΙΣΗΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΓΙΔΟΒΟΣΚΕ ΣΤΗΝ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ ΣΟΥ.
   – Τέλος, ο Χριστός καταδικάστηκε από το Ρωμαϊκό Δικαστήριο, όχι από το εβραϊκό. Στο Ρωμαϊκό Δικαστήριο δικάζονταν μόνο οι Ρωμαίοι και οι Έλληνες. Η δε ρωμαϊκή εξουσία αναγνώριζε το δικαίωμα στους Εβραίους να εφαρμόζουν τον Μωσαϊκό νόμο μόνο μεταξύ τους. Για τον λόγο αυτό, οι Εβραίοι δεν μπορούσαν να τον σκοτώσουν και έτσι έπρεπε να βρουν κάτι άλλο για να τον κατηγορήσουν.
   ΑΥΤΟ ΓΙΔΟΒΟΣΚΕ ΠΕΡΙ ΑΓΙΑΣ ΤΡΙΑΔΟΣ.ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΟΣ ΓΙΑΤΙ ΕΙΠΑΜΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΜΑΡΤΥΡΟΥΝΤΑΙ!!!
   ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ.

   • Γιατί πονηρέ Croif έκοψες τον στίχο στην μέση; Τέτοιες αγυρτείες κάνουν οι απατεώνες! Για πάμε να το δούμε;

    ➡️ Λουκάς 20:38 «Ο δε Θεός δεν είναι νεκρών, αλλά ζώντων· διότι πάντες ζώσι εν αυτώ.»

    ▪️ «διότι πάντες ζώσι εν αυτώ.» Γιατί το παρέλειψες απατεωνάκο μου;

    Για πάμε να δούμε τώρα την εγκεκριμένη από την Ιερά Σύνοδο μετάφραση του στίχου αυτού.

    ➡️ «Μαθετε δε ότι ο Θεός δεν είναι Θεός νεκρών, αλλά ζωντανών. Διότι όλοι, όσοι έχουν φύγει από την γην και είναι δι’ ημάς νεκροί, δια τον Θεόν είναι ζωντανοί, ζουν πλησίον αυτού εις επικοινωνίαν με αυτόν.»

    Κατάλαβες φιλαράκι μου; Αλλά τι λέω τώρα; Είτε είσαι χαζούλης είτε το παίζεις. Βλέπεις πουθενά εδώ να γίνεται λόγος για κάποιον Θεό των νεκρών;

    replay Τι σημαίνει η φράση «ο Θεός δεν είναι Θεός νεκρών, αλλά ζωντανών»; Σημαίνει ότι «όσοι έχουν φύγει από την γην και είναι δι’ ημάς νεκροί, δια τον Θεόν είναι ζωντανοί, ζουν πλησίον αυτού εις επικοινωνίαν με αυτόν.»

    Και το πιο σημαντικό από`όλα είναι ότι ο Ιησούς Χριστός αποκαλεί τον Θεό του Αβραάμ του Ισαάκ και του Ιακώβ (Γιαχβέ) ΘΕΟ ζωντανών και όχι νεκρών, (αληθινό Θεό) ενώ εσύ τον αποκαλείς κοπρόσκυλο (croif101 3 Οκτωβρίου 2016 @ 03:13)

    Παραθέτω από την ορθόδοξη εκκλησία ⤵️
    «Ο Άγιος Στέφανος, αναγνωρίζει την ύπαρξη και την θεότητα του Γιαχβέ. Παραδέχεται ότι ο Γιαχβέ είναι ο Αληθινός Θεός (Πράξεις 7: 2) ο οποίος παρουσιάστηκε στον Μωϋσή. Μάλιστα μετά την ομολογία αυτή, αξιώνεται να δει τον Ιησού Χριστό να βρίσκεται στα δεξιά του Θεού.»

    Παραθέτω από δικό σου σχόλιο ⤵️
    «ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΤΟΥΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥΣ ΕΝΑΣ ΘΕΟΣ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΤΑΙ » (17 Απριλίου 2019 at 03:10)

    Μας δουλεύεις; Ως ορθόδοξος λοιπόν ομολόγησε την ορθόδοξη πίστη.
    Εδώ και τώρα! Περιμένω…

 31. Croif παραθέτω από δικά σου σχόλια.

  croif101 says: «Καταλαβαίνουμε πώς, όταν τον 4ο μ.Χ αιώνα, οι εγκάθετοι ιερείς της μαύρης μασονίας, θέλησαν να ενώσουν την νοοτροπία του Γιαχβέ και του Χριστού σε μία πίστη-θρησκεία που την ονόμασαν Ορθοδοξία ή αλλιώς Εβραιοχριστιανισμό, έπρεπε να παρουσιάσουν και ένα Χριστό κατ εικόνα του τιμωρού Γιαχβέ» (5 Αυγούστου 2019 at 21:46)

  ➡️ Εδώ μας λες ότι ο λεγόμενος εβραιοχριστιανισμός είναι η ορθοδοξία η οποία είναι μια ψεύτικη θρησκεία.

  croif101 says: «ΤΙ ΝΑ ΚΑΘΗΣΩ ΝΑ ΣΥΖΗΤΗΣΩ ΕΓΩ ΜΑΖΙ ΣΟΥ ΟΤΑΝ ΑΣΠΑΖΕΣΑΙ ΤΟΝ ΕΒΡΑΙΟΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟ!» (11 Σεπτεμβρίου 2016 @ 17:52)

  ➡️ Εδώ κάποιος ασπάζεται τον εβραιοχριστιανισμό (δηλαδή την ορθοδοξία) και εσύ croif δεν θέλεις να έχεις καμιά παρτίδα μαζί του αφού αυτός εκπροσωπεί την ψεύτικη θρησκεία.

  croif101 says: «ΣΑΦΩΣ ΚΑΙ ΕΙΜΑΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ ΟΡΘΔΟΞΟΣ.» (17 Απριλίου 2019 at 19:56)

  ? ? χα χα χα Γιδοβοσκέ μήπως ο φίλος μας είναι Τρόλ;

 32. Από δικό σου σχόλιο ⤵️
  «ΑΣΧΟΛΗΣΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΓΙΑΧΒΕ, ΤΟΝ ΣΑΒΑΩΘ ΤΟ ΑΛΛΟ ΤΟ ΚΟΠΡΟΣΚΥΛΟ!!!»
  (croif101 3 Οκτωβρίου 2016 @ 03:13)

  ➡️ Ο Ιάκωβος αποκαλεί Σαβαώθ τον Χριστό. Εδώ: Ιάκωβος 5:4,7-8, άπιστε Θωμά!

 33. Αυτή είναι η πρώτη εντολή του Ιησού (Μάρκος 12:28-30) την οποία παρέθεσε από την Παλαιά Διαθήκη. Καλή διασκέδαση!

  « Άκουε, Ισραήλ· Κύριος ο Θεός ημών (Γιαχβέ) είναι εις Κύριος. Και θέλεις αγαπά Κύριον τον Θεόν σου εξ όλης της καρδίας σου και εξ όλης της ψυχής σου και εξ όλης της δυνάμεώς σου.» (Δευτερονόμιο 6:5)

  ➡️ Ο Ιησούς (του οποίου το όνομα σημαίνει ο Γιαχβέ είναι σωτηρία) μίλησε μέσα από την Παλαιά Διαθήκη παραθέτοντας τους στίχους που αφορούσαν την λατρεία στο πρόσωπο του Γιαχβέ.

  ➡️ Σύμφωνα με την Αγία Γραφή, τους Αποστόλους, τους Αγίους και την ορθόδοξη πίστη, ο Γιαχβέ της Παλαιάς Διαθήκης είναι ο Ιησούς.

 34. ΚΟΚΚΙΝΟΓΡΑΜΜΑΤΟΥΛΗΣ ΓΙΔΟΒΟΣΚΟΣ 08/09/2019 @ Αύγουστος 9, 2019 4:52 μμ

  Γιατρε λυσε μου αν μπορεις μια απορια.ειναι ειλικρινης απορια.σε απαντηση προς εσενα στις 9Αυγ 03 02′ εγραψε ο φιλος ”ΟΝΤΩΣ ΓΙΑΤΡΕ Ο ΘΕΟΣ ΛΟΓΟΣ ΕΙΝΑΙ Η ΡΙΖΑ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ,ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΛΑΟΙ,ΠΛΗΝ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ!!!”.τι να εννοει με αυτο?Γιοχαν θα ζητουσα απο εσενα να μου το εξηγησεις αλλα δεν βλεπω να απαντας κ σε τιποτα απο αυτα που ρωτω

  • Εγώ θα ρίξω στην συζήτηση ένα παλαιότερο σχόλιο του και άσε τον να βγάλει από μόνος του το φίδι από την τρύπα. Όπως κατάλαβες ο λόγος του δεν έχει καμιά αξία ούτε βγάζουν νόημα τα όσα λέει.

   croif101 says: «ΑΛΛΑ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΤΑΙ ΟΤΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΘΑ ΣΩΘΟΥΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ 144000 ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΦΥΛΗ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ, ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΕΝ ΑΝΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΠΟΥΘΕΝΑ ΚΑΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΕΝ ΠΡΟΕΡΧΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΚΑΜΜΙΑ ΦΥΛΗ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ, ΑΛΛΑ ΟΠΩΣ ΕΧΟΥΝ ΠΕΙ ΚΑΙ ΟΙ ΗΜΩΝ ΠΡΟΓΟΝΟΙ, ΓΝΗΣΙΟΙ ΓΕΓΟΝΑΜΕΝ.» (9 Μαρτίου 2016 at 22:09)

   Ό,τι να ‘ναι!

 35. ΡΕ ΓΙΑΤΡΕ ΚΑΛΑ ΤΟΝ ΓΙΔΟΒΟΣΚΟ ΤΟΝ ΣΕΡΝΕΙΣ ΑΠ ΤΗΝ ΜΥΤΗ ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΚΑΝΕΙΣ.
  ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΦΕΡΕ ΜΟΥ ΚΕΙΜΕΝΟ,ΕΠΕΙΔΗ ΒΛΕΠΩ ΟΤΙ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΚΕΙΜΕΝΑ ΣΟΥ,ΑΠΟ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΣΥΓΓΡΑΜΑ,ΚΑΙ ΑΝΕΒΕΖΕΙΣ ΚΟΤΣΑΡΕΙΣ ΚΑΙ ΜΙΑ ΠΑΡΕΝΘΕΣΟΥΛΑ ΜΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΘΕΟΣ(ΓΙΑΧΒΕ),ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΚΑΝΕΙΣ,ΑΦΟΥ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΤΟ ΚΑΤΑΠΙΝΟΥΝ!!!
  ΠΟΥ ΕΙΔΕΣ ΠΟΤΕ Ο ΑΓΙΟΣ ΠΑΙΣΙΟΣ ΝΑ ΠΕΙ ΟΤΙ Ο ΓΙΑΧΒΕ ΕΙΝΑΙ Ο ΙΗΣΟΥΣ ΧΡΙΣΤΟΣ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΑΣ ΔΙΑΘΗΚΗΣ?
  ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΣΤΟ ΕΙΠΑ ΑΛΛΑ Ο ΓΙΔΟΒΟΣΚΟΣ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙ.ΓΙ ΑΛΛΑ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΛΟΙΠΟΝ,ΣΕ ΡΩΤΩ ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ ΟΤΙ Ο ΔΙΑΒΟΛΟΣ ΕΙΝΑΙ ΥΠΑΡΚΤΟΣ?
  ΑΜΑ ΜΟΥ ΔΩΣΕΙΣ ΠΟΤΕ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΦΥΡΑ ΜΟΥ!!!
  ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΓΡΑΦΕΣ ΚΑΘΑΡΑ ΜΙΛΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΘΕΟ,ΤΟΝ ΕΝΑΝ ΘΕΟ.
  ΜΟΝΟΝ Η ΚΑΙΝΗ ΔΙΑΘΗΚΗ ΜΙΛΑ ΠΕΡΙ ΑΓΙΑΣ ΤΡΙΑΔΟΣ,ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΤΟ ΜΑΝΤΕΙΟ ΤΩΝ ΔΕΛΦΩΝ.
  ΑΛΛΑ ΣΚΕΨΟΥ ΤΩΡΑ ΟΤΙ Ο ΓΙΔΟΒΟΣΚΟΣ ΜΕ ΡΩΤΑΕΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΑΣ!!
  ΟΣΟ ΚΕΙΜΕΝΑ ΚΑΙ ΝΑ ΒΡΗΚΑ,ΠΛΗΝ ΑΠΟ ΙΕΧΩΒΑΔΙΚΑ,ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ ΜΑ ΚΑΝΕΝΑ ΔΕΝ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΤΟΝ ΙΗΣΟΥΝ ΧΡΙΣΤΟΝ,ΩΣ ΓΙΑΧΒΕ!!!
  ΑΥΤΑ ΘΑ ΤΑ ΠΟΥΛΑΣ ΣΤΟΝ ΓΙΔΟΒΟΣΚΟ,Ο ΟΠΟΙΟΣ ΝΟΜΙΖΕΙ,ΟΤΙ ΕΓΩ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑΣΤΩ ΑΠΟ ΕΣΕΝΑ,ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΓΙΑΤΡΕ.
  ΠΑΜΕ ΛΟΙΠΟΝ ΞΑΝΑΡΩΤΩ.
  ΕΙΣΑΙ ΒΑΦΤΙΣΜΕΝΟΣ?
  ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ ΕΙΣ ΤΟΝ ΔΙΑΒΟΛΟ?
  ΕΣΥ ΡΕ ΓΙΔΟΒΟΣΚΕ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΟΝ ΡΩΤΑΣ?ΝΤΡΕΠΕΣΑΙ?

  • Δεν υποχρεούμαι να απαντήσω στην ερώτηση σου καθότι ουδέποτε δήλωσα ότι είμαι χριστιανός σε αντίθεση με σένα που δήλωσες το παρακάτω ⤵️

   «ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΤΟΥΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥΣ ΕΝΑΣ ΘΕΟΣ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΤΑΙ » (17 Απριλίου 2019 at 03:10)

   Εφόσον είσαι ορθόδοξος (όπως λες) καλείσαι να αποδείξεις την αλήθεια του ισχυρισμού σου.

   Παραθέτω από την ορθόδοξη εκκλησία :

   ➡️ «Ο Άγιος Στέφανος, αναγνωρίζει την ύπαρξη και την θεότητα του Γιαχβέ. Παραδέχεται ότι ο Γιαχβέ είναι ο Αληθινός Θεός (Πράξεις 7: 2) ο οποίος παρουσιάστηκε στον Μωϋσή. Μάλιστα μετά την ομολογία αυτή, αξιώνεται να δει τον Ιησού Χριστό να βρίσκεται στα δεξιά του Θεού.»

   ➡️ «Ὁ Θεός τῆς Παλαιᾶς Διαθήκης πού ἀναφέρεται σχεδόν σέ κάθε ἐδάφιο αὐτῆς, εἶναι τό δεύτερο πρόσωπο τῆς Ἁγίας Τριάδος, δηλαδή ὁ Υἱός καί Λόγος τοῦ Πατρός.»

   ➡️ Άγιος Χρυσόστομος: «Το αυτό πνεύμα υπάρχει και στην Παλαιά και στην Καινή Διαθήκη. Διότι είναι αδελφές οι δύο Διαθήκες, από ΕΝΑΝ Πατέρα προερχόμενες.»

   ➡️ Παΐσιος: «Ο ίδιος Θεός ήταν και τότε…»

   ➡️ «το όνομα Γιαχβέ οιονεί αναλύεται εις το «Πατήρ, Υιός και Άγιον Πνεύμα». Ούτω Γιαχβέ ο Πατήρ, Γιαχβέ ο Υιός, Γιαχβέ το Άγιον Πνεύμα. Πλην δεν υπάρχουν τρεις Γιαχβέ, αλλ’ εις Γιαχβέ (Δευτ. 6: 4), διότι υπάρχει μία θεία ουσία. Επειδή δε έκαστον των τριών προσώπων έχει όλόκληρον την θείαν ουσίαν…δυνάμεθα να λέγωμεν, ου μόνον ότι ο Υιός είνε Γιαχβέ, αλλά και ότι είνε ο Γιαχβέ (ενάρθρως), ο όλος δηλαδή θεός.»

   ? Ως ορθόδοξος λοιπόν ομολόγησε την ορθόδοξη πίστη. Ομολόγησε ότι τα παραπάνω ορθόδοξα κείμενα είναι αληθή. Δεν θέλω δικαιολογίες! Απόδειξε την αλήθεια του ισχυρισμού σου.
   Εδώ και τώρα! Περιμένω…

   • ΜΑ ΓΙΑΤΙ Ν ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ,ΠΩΣ ΝΑ ΤΟΛΜΗΣΕΙΣ ΑΛΛΩΣΤΕ ΝΑ ΠΕΙΣ ΝΑΙ Η ΟΧΙ.
    ΓΙΑΤΡΕ ΘΑ ΠΑΙΖΕΙΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ,Μ ΕΜΕΝΑ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΙΕΣΤΕΙΣ ΠΟΛΥ,ΚΑΙ ΑΚΟΜΗ,ΔΕΝ ΕΧΩ ΑΡΧΙΣΕΙ!!!ΞΕΡΕΙΣ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΙΩΒΕΙΑ ΥΠΟΜΟΝΗ.
    ΜΕ ΤΗΝ ΧΑΡΗ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΗΜΩΝ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ,ΕΔΩ ΘΑ ΕΙΜΑΙ.
    ΑΜΗΝ.

    • Δεν είναι θέμα υπομονής αλλά βλακείας. Συγκεκριμένα δικής σου βλακείας. Καλείσαι να αποδείξεις την αλήθεια του ισχυρισμού σου. Δηλαδή ότι είσαι ορθόδοξος! Όχι μόνο αυτό αλλά και την όλη θεολογία σου.

     Είπα εγώ ποτέ ότι είμαι ορθόδοξος; Είπα ότι είμαι χριστιανός; Δεν δεσμεύομαι να απαντήσω σε καμιά ερώτηση σου. Δεν εκφέρω την άποψη μου, αλλά την άποψη και την πίστη της ορθόδοξης εκκλησίας. Από κει να καταλάβεις πόσο μπουμπούνας είσαι! Σε πολεμώ με τα όπλα της ορθόδοξης εκκλησίας κι εσύ επιτίθεσαι!

     ? Ως ορθόδοξος λοιπόν ομολόγησε την ορθόδοξη πίστη. Ομολόγησε ότι τα παραπάνω ορθόδοξα κείμενα είναι αληθή. Δεν θέλω δικαιολογίες! Απόδειξε την αλήθεια του ισχυρισμού σου.
     Εδώ και τώρα! Περιμένω…

     Εκτός κι αν δεν είσαι ορθόδοξος οπότε είσαι ένας ψεύτης.

     • ΤΕΛΕΙΩΣΑΜΕ ΓΙΑΤΡΕ,ΩΣ ΜΗ ΤΙΠΟΤΑ ΑΠ ΑΥΤΑ,ΔΛΔ ΠΕΡΙ ΠΙΣΤΕΥΩ ΤΟ ΠΑΙΖΕΙΣ ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ,ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ,ΚΑΙ ΩΡΑΙΟΣ!!!
      ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΟΜΩΣ ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΣ ΚΑΙ ΕΓΩ ΝΑ ΑΣΧΟΛΟΥΜΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΓΙΑΧΒΕ ΣΟΥ!!!
      ΑΜΑ ΘΕΕΙΣ ΝΑ ΜΙΛΗΣΟΥΜΕ ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΜΟΝΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ,ΔΛΔ ΠΕΡΙ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΕΔΩ ΕΙΜΑΙ.
      ΑΛΛΑ ΤΟ ΝΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΣ ΝΑ ΓΛΥΣΤΡΑΣ ΜΕ ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΟΥ ΟΥΤΕ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΕΛΛΗΝ,ΚΑΙ ΑΝ ΟΙΗΣΟΥΣ ΧΡΙΣΤΟΣ ΔΕΣΜΕΥΕΤΑΙ ΑΠΟ ΓΕΝΝΗ,Η Ο ΕΛΛΗΝ,ΚΑΛΑ ΚΡΑΣΙΑ.
      ΤΡΑΒΑ ΓΙΑ ΚΑΝΑ ΜΠΑΝΙΟ!!!ΔΕΝ ΞΕΡΕΙΣ ΟΥΤΕ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΠΟΤΕ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ.
      ΜΙΑ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΕΧΕΙΣ ΓΙΑΤΡΕ,ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΣΟΥ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΤΑΙ ΕΔΩ Σ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΧΩΡΑ!!!
      ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΟΥ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΦΤΑΣΕΙΣ ΕΝΑ ΒΗΜΑ ΠΡΙΣ ΤΟ ΧΑΟΣ!!!
      ΚΑΙ ΓΙΑΤΡΕ ΤΟ ΧΑΟΣ ΩΣ ΟΥΔΕΤΕΡΟ ΔΕΝ ΑΣΤΕΙΕΥΕΤΑΙ!!!
      ΑΛΛΩΣΤΕ ΥΠΗΡΕΤΗΣ ΤΟΥ ΕΙΣΑΙ,ΟΜΩΣ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ΜΟΝΟΝ ΤΗΝ ΜΙΑ ΠΛΕΥΡΑ ΤΟΥ!!!ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΗ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΣΟΥ ΔΕΙΧΝΕΙ!!!
      ΣΕ ΛΥΠΑΜΑΙ.

     • Από που κι ως που είναι ο Γιαχβές μου;

      Παραθέτω από την ορθόδοξη εκκλησία ⤵️
      «το όνομα Γιαχβέ οιονεί αναλύεται εις το Πατήρ, Υιός και Άγιον Πνεύμα. Ούτω Γιαχβέ ο Πατήρ, Γιαχβέ ο Υιός, Γιαχβέ το Άγιον Πνεύμα. Πλην δεν υπάρχουν τρεις Γιαχβέ, αλλ’ εις Γιαχβέ (Δευτ. 6: 4), διότι υπάρχει μία θεία ουσία. Επειδή δε έκαστον των τριών προσώπων έχει όλόκληρον την θείαν ουσίαν…δυνάμεθα να λέγωμεν, ου μόνον ότι ο Υιός είνε Γιαχβέ, αλλά και ότι είνε ο Γιαχβέ (ενάρθρως), ο όλος δηλαδή θεός.»

      ? Ως ορθόδοξος λοιπόν ομολόγησε την ορθόδοξη πίστη. Ομολόγησε ότι το παραπάνω ορθόδοξο κείμενο είναι αληθή. Απόδειξε την αλήθεια του ισχυρισμού σου. Εδώ και τώρα! Περιμένω…

      Εκτός κι αν δεν είσαι ορθόδοξος οπότε είσαι ένας ψεύτης.
      Έγινες ρόμπα croif. Χωρίς καμιά αμφιβολία είσαι το χειρότερο είδος ανθρώπου. Πως αντέχεις τον εαυτό σου;

 36. ΚΟΚΚΙΝΟΓΡΑΜΜΑΤΟΥΛΗΣ ΓΙΔΟΒΟΣΚΟΣ 08/10/2019 @ Αύγουστος 10, 2019 12:31 μμ

  Γιοχαν οχι μονο δεν εισαι Ορθοδοξος,δεν εισαι καν χριστιανος.εχεις γνωστικιζουσες αποψεις κ οι γνωστικοι δεν ηταν χριστιανοι.θυμαμαι οτι ξανακαναμε αυτη την συζητηση πριν καιρο.μιλαω περι Γιαχβε που ελεγες οτι ειναι κομματι Του Θεου κ οτι ο Θεος ειναι το κεφαλι κ ο Γιαχβε τα χερια κ μετα αποστατησε ο Γιαχβε κ κατι τετοιες μπουρδες με περικεφαλαια.κ σου ειχα πει οτι πρεπει να διαλεξεις ενα απο τα δυο.τι δηλαδη?η εχουμε εναν Θεο με δυο οψεις η δυο Θεους.δυο Θεους Ομοουσιους,ισαξιους,ισοδυναμους.κανεις χριστιανος,ειτε Ορθοδοξος,ειτε παπικος,ειτε διαμαρτυρομενος,ειτε οτι αλλο θελεις δεν πιστευει σε δυο Θεους.παλι πρωτοπορεις.πως να λεγεσαι χριστιανος ρε μπουμπουνα οταν δεν δεχεσαι την Αγια Γραφη?ασε την Παλαια Διαθηκη(σαν γνωστικιζον δεν τη δεχεσαι) κ πιασε την Καινη.ουτε αυτη δεχεσαι κεφαλακο.εχεις δημιουργησει μια δικια σου Καινη Διαθηκη.ΠΑΡΕΝΘΕΣΗ.ανεβασαν τα Κατοχικα αρθρο για τον Σαβαωθ.αυτη ειναι η Αγια σου Γραφη.ΤΟ ΕΝΟΧΟ ΜΥΣΤΙΚΟ του λιακου λεμπουρα.κ τα ασπρα,κοκκινα,κιτρινα,μπλε βιβλια του χριστιανο-γκουρου.εισαι κ χαζουλης.ουτε καν δινεις αξια σε αυτο που λεει η Γραφη για τα ΑΛΛΑ ”ευαγγελια” που θα εμφανιστουν.θα σε φαει το μαυρο το σκοταδι φουκαρα.λες οτι ο Ιησους δεν εκανε περιτομη.”και οτε επλησθησαν ημεραι οκτω του περιτεμειν το παιδιον,και εκληθη το ονομα αυτου Ιησους”.δεν εισαι χριστιανος.δεν πιστευεις τιποτα απο τη Γραφη.Αγια Γραφη για σενα ειναι βιβλια του εμποριου.ποτε εφυγαν για την Αιγυπτο η Παναγια κ ο Ιωσηφ?οταν ηταν δυο ημερων ο Ιησους?τριων ημερων?για πες ρε μπουμπουνα.γραφεις για το χωριο ”εγειρατε τεκνα Σιων…….κτλ”.ποιος ηταν ο κατακτητης τοτε Γιοχαν?ειμασταν η δεν ειμασταν κατακτητες?μηπως εισαι υπερ των τουρκων οι οποιοι ηταν κατακτητες σε εμας?μηπως εισαι χιτλερικος?φασιστας?οταν ειμαστε εμεις κατακτητες ειναι καλα,οταν ειναι οι αλλοι ποναει.υποκριτη.διπροσωπε.κατι αλλο περι Γιαχβε.στην Αγια Αποκαλυψη(εγω ειμι η ριζα κ το γενος Δαυιδ) βλεπουμε στο τελος να νικιεται ο εχθρος.ποιος ειναι ο εχθρος?ο διαβολος.γιατι δεν κανει αναφορα για τον μεγαλο εχθρο τον Γιαχβε?εαν αυτος ειναι ο μεγαλος εχθρος γιατι δεν τον αναφερει καθολου αλλα κανει αναφορα μονο στον διαβολο?γραφεις στον Γιατρο για τον αγιο Παισιο εαν εχει πει οτι ο Ιησους ειναι ο Γιαχβε.παρε φορα κ ριξε κεφαλια τον τοιχο.ισως μπει το μυαλο στη θεση του.γραφεις οτι ο Ιησους ξεχωριζει τον εαυτο Του απο τους Ιουδαιους.ΚΑΤΑ Ιωαννη κεφ δ’ ”λεγει ουν αυτω η γυνη η Σαμαρειτις,πως συ ΙΟΥΔΑΙΟΣ……”.γυρισε ο Ιησους να της πει οτι λεει βλακειες κ οτι ειναι Ελληνας?μπααα.τι της ειπε?Η ΣΩΤΗΡΙΑ ΕΚ ΤΩΝ ΙΟΥΔΑΙΩΝ ΕΣΤΙΝ.ποιος ειναι η σωτηρια?ο Ιησους.αρα Ιησους=Ιουδαιος.απλη λογικη,ανυπαρκτη για σενα.για πες ρε φιλος τι εννοεις με αυτο ”ΟΝΤΩΣ ΓΙΑΤΡΕ Ο ΘΕΟΣ ΛΟΓΟΣ ΕΙΝΑΙ Η ΡΙΖΑ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ,ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΛΑΟΙ,ΠΛΗΝ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ”.για πες ρε φιλος,γιατι ψευδεσαι(δεν ψευδεσαι απλα τα’χεις χαμενα.βασικα δεν ξερεις τι σου γινεται.αλλο θεμα αυτο).εχεις γραψει εκατο φορες οτι εισαι Ορθοδοξος.αλλες τοσες οτι η Ορθοδοξια ειναι εβραιοχριστιανισμος,αιρεση.τι απο τα δυο ισχυει?Γιοχαν σ’εχουν παρει χαμπαρι ακομα κ τα βατραχια

 37. Croif παραθέτω από δικό σου σχόλιο:

  «Ο ΕΝΑΣ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ ΘΕΟΣ ΤΩΝ ΠΑΝΤΩΝ,ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝ!» (croif101 2 Αυγούστου 2016 @ 17:59)

  ➡️ Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος:
  «Δεν είναι λοιπόν τυχαίο το γεγονός ότι ο Κύριος ημών Ιησούς Χριστός ενανθρωπίστηκε ως ένας τυπικός και παραδοσιακός Εβραίος, καταγόμενος εκ της γενεάς του προφητάνακτος Δαβίδ. Όχι μόνο μιλούσε την παραδοσιακή γλώσσα των Εβραίων κατοίκων της Παλαιστίνης την εποχή εκείνη, αλλά σε όλα Του έμοιαζε με χαρακτηριστική μορφή της Παλαιάς Διαθήκης.» (Ομιλία στην Πάτρα κατά την εορτή του Απ. Ανδρέου)

  ➡️ Παραθέτω κείμενο από τον Πρωτοπρεσβύτερο π.Κυριακού Τσουρού επί των αιρέσεων: «Στα ελληνικά νεοπαγανιστικά κινήματα συναντάμε τέσσερις διαφορετικές τοποθετήσεις έναντι του προσώπου του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού: … Ήταν Έλληνας και όχι Εβραίος. Οι φανεροί πολέμιοι του Ιησού Χριστού. » (Για σένα λέει croif)

  ➡️ Ρωμαίους 1.3 «περί του Υιού αυτού, όστις εγεννήθη ΕΚ ΣΠΕΡΜΑΤΟΣ ΔΑΒΙΔ κατά σάρκα»

  Ο Ιησούς για τον οποίο μιλάς croif είναι αυτός του Νεοπαγανισμού. Όλα αυτά τα εξηγεί η ορθόδοξη εκκλησία εδώ: https://www.impantokratoros.gr/xristos-neopaganismos.el.aspx

  Από δικά σου σχόλια ⤵️
  «ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΤΟΥΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥΣ ΕΝΑΣ ΘΕΟΣ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΤΑΙ » (17 Απριλίου 2019 at 03:10)

  «ΣΑΦΩΣ ΚΑΙ ΕΙΜΑΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ ΟΡΘΔΟΞΟΣ.» (croif101 17 Απριλίου 2019 at 19:56)

  ? Ως ορθόδοξος λοιπόν ομολόγησε την ορθόδοξη πίστη. Ομολόγησε ότι τα παραπάνω ορθόδοξα κείμενα είναι αληθή. Δεν θέλω δικαιολογίες! Απόδειξε την αλήθεια του ισχυρισμού σου.
  Εδώ και τώρα! Περιμένω…

  • 1. Ο άγιος απόστολος Παύλος λέγει:
   « Ο θάνατος του Χριστού στον Σταυρό είναι:
   • για τους Ιουδαίους σκάνδαλο, αφού ο Νόμος ορίζει: επικατάρατος πας ο κρεμάμενος επί ξύλου (Γαλ. 3,13, Δευτ. 21,23).
   • για τους λογοκράτες έλληνες μωρία. Οι λογοκράτες λένε: Πώς είναι δυνατό εκείνος που δεν μπόρεσε να περιφρούρηση τον Εαυτό Του και να Τον προφυλάξη από τέτοιο θάνατο, να είναι σωτήρας άλλων;
   • για μας, τους σωζομένους, είναι Θεού δύναμις και Θεού σοφία» (Α’ Κορ. 1,24).
   ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ,ΓΝΗΣΙΕΣ,ΚΑΙ ΟΧΙ ΓΙΑΛΑΝΤΖΙ ΓΙΑΤΡΕ,ΦΙΛΕ ΤΟΥ ΙΕΧΩΒΑ.

  • ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΝΑ ΣΕ ΤΑΡΑΞΩ ΣΤΗΝ ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑ ΓΙΑΤΡΕ.

   • «Ο ΕΝΑΣ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ ΘΕΟΣ ΤΩΝ ΠΑΝΤΩΝ,ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝ!» (croif101 2 Αυγούστου 2016 @ 17:59)

    Αυτά που παρέθεσες παραπάνω δεν επιβεβαιώνουν την αλήθεια του ισχυρισμού σου. Είναι άσχετα με την δήλωση σου ότι ο Χριστός είναι Έλληνας.

    Συνεπώς το σχόλιο σου έχει ως αντικειμενικό σκοπό να αποφύγεις το στρίμωγμα ή έστω να κερδίσεις λίγο χρόνο. Εγώ εδώ είμαι και σε περιμένω.

    ? Ως ορθόδοξος ομολόγησε την ορθόδοξη πίστη. Ομολόγησε ότι όσα πρεσβεύει η ορθόδοξη εκκλησία και η Γραφή είναι αληθή. Απόδειξε την αλήθεια του ισχυρισμού σου (ότι είσαι ορθόδοξος).

    ➡️ replay «Δεν είναι λοιπόν τυχαίο το γεγονός ότι ο Κύριος ημών Ιησούς Χριστός ενανθρωπίστηκε ως ένας τυπικός και παραδοσιακός Εβραίος, καταγόμενος εκ της γενεάς του προφητάνακτος Δαβίδ. » (Χριστόδουλος)

    ➡️ «Και παίρνει σάρκα και περιτέμνεται κι αυτός μαζί με τους Ιουδαίους. Πήρε το ίδιο με αυτούς σώμα, πήρε και την ίδια περιτομή. Έκανε α­ναντίρρητη την συγγένειά Του με αυτούς, ώστε να μη τον αρνη­θούν, Αυτόν, ο οποίος ήταν ο Χριστός που έρχεται από την γενιά του Δαυίδ, και που αυτοί προσδοκούσαν. Έδειξε το γνώρισμα της συγγενείας Του με αυτούς. » (Άγιος Χρυσόστομος)

    ➡️ Ρωμαίους 1.3 «περί του Υιού αυτού, όστις εγεννήθη ΕΚ ΣΠΕΡΜΑΤΟΣ ΔΑΒΙΔ κατά σάρκα»

    ? Άγιος Χρυσόστομος + Χριστόδουλος +++ ? Croif 101 fm stereo με τα μυαλά στα κάγκελα της ανοησίας.

 38. ΚΟΚΚΙΝΟΓΡΑΜΜΑΤΟΥΛΗΣ ΓΙΔΟΒΟΣΚΟΣ 08/10/2019 @ Αύγουστος 10, 2019 2:41 μμ

  Ξεχασα να σου απαντησω σε αυτο.λες οτι ο Ιησους ειπε στους μαθητες Του να μην ονομαζονται ραββινοι(δηλαδη διδασκαλοι).”υμεις δε μη κληθητε ραββι”.το παρακατω ποναει?ποναει αιρετικε μου φιλε.η γνωστη τακτικη των αιρετικων να απομονωνουν χωρια.”εις γαρ υμων εστιν ο διδασκαλος,ο Χριστος”.τα ακριβως παραπανω χωρια γιατι δεν τα κοιτας?διοτι ετσι βγαινει νοημα τι εννοουσε ο Ιησους.τους λεει να μην επιδεικνυωνται,να μην ζητουν τις πρωτες θεσεις,να μην επιζητουν απο τους ανθρωπους να τους προσφωνουν διδασκαλε-διδασκαλε διοτι αναμεσα τους ειναι ο Ενας Διδασκαλος.”Στην Καινή Διαθήκη ο Ιησούς Χριστός αποκαλείται δώδεκα φορές «Ραββί» με την έννοια του “Δασκάλου” και, παρόμοια, δύο φορές «Ραββουνί» (που σημαίνει κατά γράμμα, “Δάσκαλέ μου”)[1]. Μία φορά γίνεται η χρήση αυτού του όρου για τον Ιωάννη τον Βαπτιστή. (Ιωάννης 3:26)”(Βικιπαιδεια).Γιοχαν ο Ιωαννης ο Βαπτιστης ηταν Ελληνας?

  • ΑΠΟ ΕΔΩ ΚΑΙ ΠΕΡΑ ΜΙΛΑ Η ΑΓΙΑ ΓΡΑΦΗ,ΔΛΔ Ο ΛΟΓΟΣ ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΤΩΝ ΠΑΝΤΩΝ,ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ.
   ΕΔΩ ΓΙΔΟΒΟΣΚΕ ΤΕΛΟΣ ΤΑ ΠΑΙΧΝΙΔΑΚΙΑ,ΜΕ ΤΗΝ ΑΓΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΗΜΩΝ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ.ΜΕ ΤΟΝ ΘΕΟ ΤΩΝ ΕΒΡΑΙΩΝ.
   ΚΑΤΑ ΜΑΤΑΘΙΟΝ ΚΕΦ 10.
   Καὶ προσκαλεσάμενος τοὺς δώδεκα μαθητὰς αὐτοῦ ἔδωκεν αὐτοῖς ἐξουσίαν πνευμάτων ἀκαθάρτων ὥστε ἐκβάλλειν αὐτὰ καὶ θεραπεύειν πᾶσαν νόσον καὶ πᾶσαν μαλακίαν.

   2 Τῶν δὲ δώδεκα ἀποστόλων τὰ ὀνόματά ἐισι ταῦτα· πρῶτος Σίμων ὁ λεγόμενος Πέτρος καὶ Ἀνδρέας ὁ ἀδελφὸς αὐτοῦ, Ἰάκωβος ὁ τοῦ Ζεβεδαίου καὶ Ἰωάννης ὁ ἀδελφὸς αὐτοῦ, 3 Φίλιππος καὶ Βαρθολομαῖος, Θωμᾶς καὶ Ματθαῖος ὁ τελώνης, Ἰάκωβος ὁ τοῦ Ἁλφαίου καὶ Λεββαῖος ὁ ἐπικληθεὶς Θαδδαῖος, 4 Σίμων ὁ Κανανίτης καὶ Ἰούδας ὁ Ἰσκαριώτης ὁ καὶ παραδοὺς αὐτόν. 5 Τούτους τοὺς δώδεκα ἀπέστειλεν ὁ Ἰησοῦς παραγγείλας αὐτοῖς λέγων· Εἰς ὁδὸν ἐθνῶν μὴ ἀπέλθητε, καὶ εἰς πόλιν Σαμαριτῶν μὴ εἰσέλθητε· 6 πορεύεσθε δὲ μᾶλλον πρὸς τὰ πρόβατα τὰ ἀπολωλότα οἴκου Ἰσραήλ.

   7 πορευόμενοι δὲ κηρύσσετε λέγοντες ὅτι Ἤγγικεν ἡ βασιλεία τῶν οὐρανῶν. 8 ἀσθενοῦντας θεραπεύετε, λεπροὺς καθαρίζετε, νεκροὺς ἐγείρετε, δαιμόνια ἐκβάλλετε· δωρεὰν ἐλάβετε, δωρεὰν δότε. 9 Μὴ κτήσησθε χρυσὸν μηδὲ ἄργυρον μηδὲ χαλκὸν εἰς τὰς ζώνας ὑμῶν, 10 μὴ πήραν εἰς ὁδὸν μηδὲ δύο χιτῶνας μηδὲ ὑποδήματα μηδὲ ῥάβδον· ἄξιος γὰρ ἐστιν ὁ ἐργάτης τῆς τροφῆς αὐτοῦ. 11 εἰς ἣν δ’ ἂν πόλιν ἢ κώμην εἰσέλθητε, ἐξετάσατε τίς ἐν αὐτῇ ἄξιός ἐστι· κἀκεῖ μείνατε ἕως ἂν ἐξέλθητε. 12 εἰσερχόμενοι δὲ εἰς τὴν οἰκίαν ἀσπάσασθε αὐτήν λέγοντες· εἰρήνη τῷ οἰκῳ τούτῳ. 13 καὶ ἐὰν μὲν ᾖ ἡ οἰκία ἀξία, ἐλέθτω ἡ εἰρήνη ὑμῶν ἐπ’ αὐτήν· ἐὰν δὲ μὴ ᾖ ἀξία, ἡ εἰρήνη ὑμῶν πρὸς ὑμᾶς ἐπιστραφήτω. 14 καὶ ὃς ἐὰν μὴ δέξηται ὑμᾶς μηδὲ ἀκούσῃ τοὺς λόγους ὑμῶν, ἐξερχόμενοι ἔξω τῆς οἰκίας ἢ τῆς πόλεως ἐκείνης ἐκτινάξατε τὸν κονιορτὸν τῶν ποδῶν ὑμῶν. 15 ἀμὴν λέγω ὑμῖν, ἀνεκτότερον ἔσται γῇ Σοδόμων καὶ Γομόρρας ἐν ἡμέρᾳ κρίσεως ἢ τῇ πόλει ἐκείνῃ.

   16 Ἰδοὺ ἐγὼ ἀποστέλλω ὑμᾶς ὡς πρόβατα ἐν μέσῳ λύκων· γίνεσθε οὖν φρόνιμοι ὡς οἱ ὄφεις καὶ ἀκέραιοι ὡς αἱ περιστεραί. 17 προσέχετε δὲ ἀπὸ τῶν ἀνθρώπων· παραδώσουσι γὰρ ὑμᾶς εἰς συνέδρια, καὶ ἐν ταῖς συναγωγαῖς αὐτῶν μαστιγώσουσιν ὑμᾶς· 18 καὶ ἐπὶ ἡγεμόνας δὲ καὶ βασιλεῖς ἀχθήσεσθε ἕνεκεν ἐμοῦ εἰς μαρτύριον αὐτοῖς καὶ τοῖς ἔθνεσιν. 19 ὅταν δὲ παραδῶσωσιν ὑμᾶς, μὴ μεριμνήσητε πῶς ἢ τί λαλήσητε· δοθήσεται γὰρ ὑμῖν ἐν ἐκείνῃ τῇ ὥρᾳ τί λαλήσητε· 20 οὐ γὰρ ὑμεῖς ἐστε οἱ λαλοῦντες ἀλλὰ τὸ Πνεῦμα τοῦ πατρὸς ὑμῶν τὸ λαλοῦν ἐν ὑμῖν. 21 παραδώσει δὲ ἀδελφὸς ἀδελφὸν εἰς θάνατον καὶ πατὴρ τέκνον, καὶ ἐπαναστήσονται τέκνα ἐπὶ γονεῖς καὶ θανατώσουσιν αὐτούς· 22 καὶ ἔσεσθε μισούμενοι ὑπὸ πάντων διὰ τὸ ὄνομά μου· ὁ δὲ ὑπομείνας εἰς τέλος οὗτος σωθήσεται. 23 ὅταν δὲ διώκωσιν ὑμᾶς ἐν τῇ πόλει ταύτῃ, φεύγετε εἰς τὴν ἄλλην· ἀμὴν γὰρ λέγω ὑμῖν, οὐ μὴ τελέσητε τὰς πόλεις τοῦ Ἰσραὴλ ἕως ἂν ἔλθῃ ὁ υἱὸς τοῦ ἀνθρώπου. 24 Οὐκ ἔστι μαθητὴς ὑπὲρ τὸν διδάσκαλον οὐδὲ δοῦλος ὑπὲρ τὸν κύριον αὐτοῦ. 25 ἀρκετὸν τῷ μαθητῇ ἵνα γένηται ὡς ὁ διδάσκαλος αὐτοῦ, καὶ ὁ δοῦλος ὡς ὁ κύριος αὐτοῦ. εἰ τὸν οἰκοδεσπότην Βεελζεβοὺλ ἐκάλεσαν, πόσῳ μᾶλλον τοὺς οἰκιακοὺς αὐτοῦ;

   26 Μὴ οὖν φοβηθῆτε αὐτούς· οὐδὲν γάρ ἐστι κεκαλυμμένον ὃ οὐκ ἀποκαλυφθήσεται, καὶ κρυπτὸν ὃ οὐ γνωσθήσεται. 27 ὃ λέγω ὑμῖν ἐν τῇ σκοτίᾳ, εἴπατε ἐν τῷ φωτί· καὶ ὃ εἰς τὸ οὖς ἀκούετε, κηρύξατε ἐπὶ τῶν δωμάτων. 28 καὶ μὴ φοβεῖσθε ἀπὸ τῶν ἀποκτεννόντων τὸ σῶμα, τὴν δὲ ψυχὴν μὴ δυναμένων ἀποκτεῖναι· φοβήθητε δὲ μᾶλλον τὸν δυνάμενον καὶ ψυχὴν καὶ σῶμα ἀπολέσαι ἐν γεέννῃ. 29 οὐχὶ δύο στρουθία ἀσσαρίου πωλεῖται; καὶ ἓν ἐξ αὐτῶν οὐ πεσεῖται ἐπὶ τὴν γῆν ἄνευ τοῦ πατρὸς ὑμῶν. 30 ὑμῶν δὲ καὶ αἱ τρίχες τῆς κεφαλῆς πᾶσαι ἠριθμημέναι εἰσί. 31 μὴ οὖν φοβηθῆτε· πολλῶν στρουθίων διαφέρετε ὑμεῖς. 32 Πᾶς οὖν ὅστις ὁμολογήσει ἐν ἐμοὶ ἔμπροσθεν τῶν ἀνθρώπων, ὁμολογήσω κἀγὼ ἐν αὐτῷ ἔμπροσθεν τοῦ πατρός μου τοῦ ἐν οὐρανοῖς· 33 ὅστις δ’ ἂν ἀρνήσηταί με ἔμπροσθεν τῶν ἀνθρώπων, ἀρνήσομαι αὐτὸν κἀγὼ ἔμπροσθεν τοῦ πατρός μου τοῦ ἐν οὐρανοῖς. 34 Μὴ νομίσητε ὅτι ἦλθον βαλεῖν εἰρήνην ἐπὶ τὴν γῆν· οὐκ ἦλθον βαλεῖν εἰρήνην ἀλλὰ μάχαιραν. 35 ἦλθον γὰρ διχάσαι ἄνθρωπον κατὰ τοῦ πατρὸς αὐτοῦ καὶ θυγατέρα κατὰ τῆς μητρὸς αὐτῆς καὶ νύμφην κατὰ τῆς πενθερᾶς αὐτῆς· 36 καὶ ἐχθροὶ τοῦ ἀνθρώπου οἱ οἰκιακοὶ αὐτοῦ.
   37 Ὁ φιλῶν πατέρα ἢ μητέρα ὑπὲρ ἐμὲ οὐκ ἔστι μου ἄξιος· καὶ ὁ φιλῶν υἱὸν ἢ θυγατέρα ὑπὲρ ἐμὲ οὐκ ἔστι μου ἄξιος· 38 καὶ ὃς οὐ λαμβάνει τὸν σταυρὸν αὐτοῦ καὶ ἀκολουθεῖ ὀπίσω μου, οὐκ ἔστι μου ἄξιος. 39 ὁ εὑρὼν τὴν ψυχὴν αὐτοῦ ἀπολέσει αὐτήν, καὶ ὁ ἀπολέσας τὴν ψυχὴν αὐτοῦ ἕνεκεν ἐμοῦ εὑρήσει αὐτήν. 40 Ὁ δεχόμενος ὑμᾶς ἐμὲ δέχεται, καὶ ὁ ἐμὲ δεχόμενος δέχεται τὸν ἀποστείλαντά με. 41 ὁ δεχόμενος προφήτην εἰς ὄνομα προφήτου μισθὸν προφήτου λήψεται, καὶ ὁ δεχόμενος δίκαιον εἰς ὄνομα δικαίου μισθὸν δικαίου λήψεται. 42 καὶ ὃς ἐὰν ποτίσῃ ἕνα τῶν μικρῶν τούτων ποτήριον ψυχροῦ μόνον εἰς ὄνομα μαθητοῦ, ἀμὴν λέγω ὑμῖν, οὐ μὴ ἀπολέσῃ τὸν μισθὸν αὐτοῦ.
   ΚΑΤΑ ΜΑΤΘΑΘΙΟΝ ΕΥΑΓΓΕΛΙΟΝ ΚΕΦ 12.
   Ἐν ἐκείνῳ τῷ καιρῷ ἐπορεύθη ὁ Ἰησοῦς τοῖς σάββασιν διὰ τῶν σπορίμων· οἱ δὲ μαθηταὶ αὐτοῦ ἐπείνασαν, καὶ ἤρξαντο τίλλειν στάχυας καὶ ἐσθίειν. 2 οἱ δὲ Φαρισαῖοι ἰδόντες εἶπον αὐτῷ· Ἰδοὺ οἱ μαθηταί σου ποιοῦσιν ὃ οὐκ ἔξεστι ποιεῖν ἐν σαββάτῳ. 3 ὁ δὲ εἶπεν αὐτοῖς· Οὐκ ἀνέγνωτε τί ἐποίησε Δαυῒδ ὅτε ἐπείνασεν αὐτὸς καὶ οἱ μετ’ αὐτοῦ; 4 πῶς εἰσῆλθεν εἰς τὸν οἶκον τοῦ Θεοῦ καὶ τοὺς ἄρτους τῆς προθέσεως ἔφαγεν, οὕς οὐκ ἐξὸν ἦν αὐτῷ φαγεῖν οὐδὲ τοῖς μετ’ αὐτοῦ, εἰ μὴ μόνοις τοῖς ἱερεῦσιν; 5 ἢ οὐκ ἀνέγνωτε ἐν τῷ νόμῳ ὅτι τοῖς σάββασιν οἱ ἱερεῖς ἐν τῷ ἱερῷ τὸ σάββατον βεβηλοῦσι καὶ ἀναίτιοί εἰσι; 6 λέγω δὲ ὑμῖν ὅτι τοῦ ἱεροῦ μεῖζόν ἐστιν ὧδε. 7 εἰ δὲ ἐγνώκειτε τί ἐστιν, ἔλεον θέλω καὶ οὐ θυσίαν, οὐκ ἂν κατεδικάσατε τοὺς ἀναιτίους. 8 κύριος γάρ ἐστιν ὁ υἱὸς τοῦ ἀνθρώπου καὶ τοῦ σαββάτου.
   9 Καὶ μεταβὰς ἐκεῖθεν ἦλθεν εἰς τὴν συναγωγὴν αὐτῶν·
   10 καὶ ἰδοὺ ἄνθρωπος ἦν ἐκεῖ τὴν χεῖρα ἔχων ξηράν· καὶ ἐπηρώτησαν αὐτὸν λέγοντες· Εἰ ἔξεστι τοῖς σάββασι θεραπεύειν; ἵνα κατηγορήσωσιν αὐτοῦ. 11 ὁ δὲ εἶπεν αὐτοῖς· Τίς ἔσται ἐξ ὑμῶν ἄνθρωπος ὃς ἕξει πρόβατον ἕν, καὶ ἐὰν ἐμπέσῃ τοῦτο τοῖς σάββασιν εἰς βόθυνον, οὐχὶ κρατήσει αὐτὸ καὶ ἐγερεῖ; 12 πόσῳ οὖν διαφέρει ἄνθρωπος προβάτου; ὥστε ἔξεστι τοῖς σάββασι καλῶς ποιεῖν. 13 τότε λέγει τῷ ἀνθρώπῳ· Ἔκτεινόν σου τὴν χεῖρα· καὶ ἐξέτεινε, καὶ ἀποκατεστάθη ὑγιὴς ὡς ἡ ἄλλη.
   14 ἐξελθόντες δὲ οἱ Φαρισαῖοι συμβούλιον ἔλαβον κατ’ αὐτοῦ, ὅπως αὐτὸν ἀπολέσωσιν. 15 Ὁ δὲ Ἰησοῦς γνοὺς ἀνεχώρησεν ἐκεῖθεν· καὶ ἠκολούθησαν αὐτῷ ὄχλοι πολλοί, καὶ ἐθεράπευσεν αὐτοὺς πάντας, 16 καὶ ἐπετίμησεν αὐτοῖς ἵνα μὴ φανερὸν ποιήσωσιν αὐτὸν, 17 ὃπως πληρωθῇ τὸ ῥηθὲν διὰ Ἡσαΐου τοῦ προφήτου λέγοντος· 18 Ἰδοὺ ὁ παῖς μου, ὃν ᾑρέτισα, ὁ ἀγαπητός μου, εἰς ὃν εὐδόκησεν ἡ ψυχή μου· θήσω τὸ Πνεῦμά μου ἐπ’ αὐτόν, καὶ κρίσιν τοῖς ἔθνεσιν ἀπαγγελεῖ· 19 οὐκ ἐρίσει οὐδὲ κραυγάσει οὐδὲ ἀκούσει τις ἐν ταῖς πλατείαις τὴν φωνὴν αὐτοῦ. 20 κάλαμον συντετριμμένον οὐ κατεάξει καὶ λίνον τυφόμενον οὐ σβέσει, ἕως ἂν ἐκβάλῃ εἰς νῖκος τὴν κρίσιν·
   21 καὶ τῷ ὀνόματι αὐτοῦ ἔθνη ἐλπιοῦσι.
   22 Τότε προσηνέχθη αὐτῷ δαιμονιζόμενος τυφλὸς καὶ κωφός, καὶ ἐθεράπευσεν αὐτόν, ὥστε τὸν τυφλὸν καὶ κωφὸν καὶ λαλεῖν καὶ βλέπειν. 23 καὶ ἐξίσταντο πάντες οἱ ὄχλοι καὶ ἔλεγον· Μήτι οὗτός ἐστιν ὁ Χριστὸς ὁ υἱὸς Δαυῒδ; 24 οἱ δὲ Φαρισαῖοι ἀκούσαντες εἶπον· Οὗτος οὐκ ἐκβάλλει τὰ δαιμόνια εἰ μὴ ἐν τῷ Βεελζεβοὺλ, ἄρχοντι τῶν δαιμονίων. 25 εἰδὼς δὲ ὁ Ἰησοῦς τὰς ἐνθυμήσεις αὐτῶν εἶπεν αὐτοῖς· Πᾶσα βασιλεία μερισθεῖσα καθ’ ἑαυτὴν ἐρημοῦται, καὶ πᾶσα πόλις ἢ οἰκία μερισθεῖσα καθ’ ἑαυτὴν οὐ σταθήσεται. 26 καὶ εἰ ὁ σατανᾶς τὸν σατανᾶν ἐκβάλλει, ἐφ’ ἑαυτὸν ἐμερίσθη· πῶς οὖν σταθήσεται ἡ βασιλεία αὐτοῦ; 27 καὶ εἰ ἐγὼ ἐν Βεελζεβοὺλ ἐκβάλλω τὰ δαιμόνια, οἱ υἱοὶ ὑμῶν ἐν τίνι ἐκβάλλουσι; διὰ τοῦτο αὐτοὶ κριταὶ ἔσονται ὑμῶν. 28 εἰ δὲ ἐγὼ ἐν Πνεύματι Θεοῦ ἐκβάλλω τὰ δαιμόνια, ἄρα ἔφθασεν ἐφ’ ὑμᾶς ἡ βασιλεία τοῦ Θεοῦ. 29 ἢ πῶς δύναταί τις εἰσελθεῖν εἰς τὴν οἰκίαν τοῦ ἰσχυροῦ καὶ τὰ σκεύη αὐτοῦ ἁρπάσαι, ἐὰν μὴ πρῶτον δήσῃ τὸν ἰσχυρόν; καὶ τότε τὴν οἰκίαν αὐτοῦ διαρπάσει. 30 ὁ μὴ ὢν μετ’ ἐμοῦ κατ’ ἐμοῦ ἐστι, καὶ ὁ μὴ συνάγων μετ’ ἐμοῦ σκορπίζει. 31 Διὰ τοῦτο λέγω ὑμῖν, πᾶσα ἁμαρτία καὶ βλασφημία ἀφεθήσεται τοῖς ἀνθρώποις, ἡ δὲ τοῦ Πνεύματος βλασφημία οὐκ ἀφεθήσεται τοῖς ἀνθρώποις· 32 καὶ ὃς ἐὰν εἴπῃ λόγον κατὰ τοῦ υἱοῦ τοῦ ἀνθρώπου, ἀφεθήσεται αὐτῷ· ὃς δ’ ἂν εἴπῃ κατὰ τοῦ Πνεύματος τοῦ ἁγίου, οὐκ ἀφεθήσεται αὐτῷ οὔτε ἐν τῷ νῦν αἰῶνι οὔτε ἐν τῷ μέλλοντι. 33 Ἢ ποιήσατε τὸ δένδρον καλὸν, καὶ τὸν καρπὸν αὐτοῦ καλόν, ἢ ποιήσατε τὸ δένδρον σαπρὸν καὶ τὸν καρπὸν αὐτοῦ σαπρόν· ἐκ γὰρ τοῦ καρποῦ τὸ δένδρον γινώσκεται. 34 γεννήματα ἐχιδνῶν, πῶς δύνασθε ἀγαθὰ λαλεῖν πονηροὶ ὄντες; ἐκ γὰρ τοῦ περισσεύματος τῆς καρδίας τὸ στόμα λαλεῖ. 35 ὁ ἀγαθὸς ἄνθρωπος ἐκ τοῦ ἀγαθοῦ θησαυροῦ ἐκβάλλει ἀγαθά, καὶ ὁ πονηρὸς ἄνθρωπος ἐκ τοῦ πονηροῦ θησαυροῦ ἐκβάλλει πονηρά. 36 λέγω δὲ ὑμῖν ὅτι πᾶν ῥῆμα ἀργὸν ὃ ἐὰν λαλήσωσιν οἱ ἄνθρωποι, ἀποδώσουσι περὶ αὐτοῦ λόγον ἐν ἡμέρᾳ κρίσεως· 37 ἐκ γὰρ τῶν λόγων σου δικαιωθήσῃ, καὶ ἐκ τῶν λόγων σου καταδικασθήσῃ.
   38 Τότε ἀπεκρίθησάν τινες τῶν γραμματέων καὶ Φαρισαίων λέγοντες· Διδάσκαλε, θέλομεν ἀπὸ σοῦ σημεῖον ἰδεῖν. 39 ὁ δὲ ἀποκριθεὶς εἶπεν αὐτοῖς· Γενεὰ πονηρὰ καὶ μοιχαλὶς σημεῖον ἐπιζητεῖ, καὶ σημεῖον οὐ δοθήσεται αὐτῇ εἰμὴ τὸ σημεῖον Ἰωνᾶ τοῦ προφήτου. 40 ὥσπερ γὰρ ἐγένετο Ἰωνᾶς ὁ προφήτης ἐν τῇ κοιλίᾳ τοῦ κήτους τρεῖς ἡμέρας καὶ τρεῖς νύκτας, οὕτως ἔσται ὁ υἱὸς τοῦ ἀνθρώπου ἐν τῇ καρδίᾳ τῆς γῆς τρεῖς ἡμέρας καὶ τρεῖς νύκτας. 41 ἄνδρες Νινευῖται ἀναστήσονται ἐν τῇ κρίσει μετὰ τῆς γενεᾶς ταύτης καὶ κατακρινοῦσιν αὐτήν· ὅτι μετενόησαν εἰς τὸ κήρυγμα Ἰωνᾶ, καὶ ἰδοὺ πλεῖον Ἰωνᾶ ὧδε. 42 βασίλισσα νότου ἐγερθήσεται ἐν τῇ κρίσει μετὰ τῆς γενεᾶς ταύτης καὶ κατακρινεῖ αὐτήν· ὅτι ἦλθεν ἐκ τῶν περάτων τῆς γῆς ἀκοῦσαι τὴν σοφίαν Σολομῶντος, καὶ ἰδοὺ πλεῖον Σολομῶντος ὧδε.
   43 Ὅταν δὲ τὸ ἀκάθαρτον πνεῦμα ἐξέλθῃ ἀπὸ τοῦ ἀνθρώπου, διέρχεται δι’ ἀνύδρων τόπων ζητοῦν ἀνάπαυσιν, καὶ οὐχ εὑρίσκει. 44 τότε λέγει· εἰς τὸν οἶκόν μου ἐπιστρέψω ὅθεν ἐξῆλθον· καὶ ἐλθὸν εὑρίσκει σχολάζοντα καὶ σεσαρωμένον καὶ κεκοσμημένον. 45 τότε πορεύεται καὶ παραλαμβάνει μεθ’ ἑαυτοῦ ἑπτὰ ἕτερα πνεύματα πονηρότερα ἑαυτοῦ, καὶ εἰσελθόντα κατοικεῖ ἐκεῖ· καὶ γίνεται τὰ ἔσχατα τοῦ ἀνθρώπου ἐκείνου χείρονα τῶν πρώτων. οὕτως ἔσται καὶ τῇ γενεᾷ τῇ πονηρᾷ ταύτῃ. 46 Ἔτι δὲ αὐτοῦ λαλοῦντος τοῖς ὄχλοις ἰδοὺ ἡ μήτηρ καὶ οἱ ἀδελφοὶ αὐτοῦ εἱστήκεισαν ἔξω, ζητοῦντες λαλῆσαι αὐτῷ. 47 εἶπεν δέ τις αὐτῷ· Ἰδοὺ ἡ μήτηρ σου καὶ οἱ ἀδελφοί σου ἑστήκασιν ἔξω ζητοῦντές σε ἰδεῖν. 48 ὁ δὲ ἀποκριθεὶς εἶπε τῷ λέγοντι αὐτῷ· Τίς ἐστιν ἡ μήτηρ μου, καὶ τίνες εἰσὶν οἱ ἀδελφοί μου; 49 καὶ ἐκτείνας τὴν χεῖρα αὐτοῦ ἐπὶ τοὺς μαθητὰς αὐτοῦ ἔφη· Ἰδοὺ ἡ μήτηρ μου καὶ οἱ ἀδελφοί μου· 50 ὅστις γὰρ ἂν ποιήσῃ τὸ θέλημα τοῦ πατρός μου τοῦ ἐν οὐρανοῖς αὐτός μου ἀδελφὸς καὶ ἀδελφὴ καὶ μήτηρ ἐστίν.
   ΑΠΟ ΕΔΩ ΚΑΙ ΠΕΡΑ ΑΓΑΠΗΤΕ ΓΙΔΟΒΟΣΚΕ ΘΑ ΣΟΥ ΜΙΛΑ Ο ΙΔΙΟΣ,ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΟΥ.
   ΚΑΙ ΘΑ ΠΡΟΣΕΧΕΙΣ ΑΝ ΑΠΟΚΑΛΕΙΣ ΚΑΠΟΙΟΝ ΧΛΕΥΑΣΤΗ ΤΟΥ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ,ΤΟΥ ΕΝΟΣ ΘΕΟΥ.
   ΓΙΑΤΙ ΟΤΑΝ ΜΙΛΑΣ ΠΕΡΙ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ,ΔΥΟ ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΤΟ ΑΓΙΟΝ ΕΥΑΓΓΕΛΙΟΝ,ΚΑΙ ΤΑ ΑΡΧΑΙΑ ΣΥΓΓΡΑΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ.
   ΕΚΙΝΟΣ ΤΟ ΟΡΙΣΕ,ΑΜΑ ΔΕΝ ΣΥΜΦΩΝΕΙΣ ΤΟΥ ΑΠΕΥΘΥΝΕΙΣ ΤΟΝ ΛΟΓΟ!!!Ο ΘΕΟΣ ΣΟΥ ΕΚΑΝΕ ΑΥΤΗΝ ΧΑΡΗ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΤΟΝ ΛΟΓΟ.ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕ ΤΟΝ ΣΩΣΤΑ.
   ΛΟΙΠΟΝ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ,ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΕΧΟΥΜΕ ΣΥΓΧΙΣΗ,ΚΑΙ ΠΕΦΤΟΥΜΕ ΣΕ ΣΦΑΛΜΑΤΑ,ΑΛΛΟΤΕ ΚΑΛΟΠΡΟΑΙΡΕΤΑ,ΚΑΙ ΑΛΛΟΤΕ ΚΑΚΟΠΡΟΑΙΡΕΤΑ.
   Ο ΙΗΣΟΥΣ ΧΡΙΣΤΟΣ,ΓΙ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΛΟΓΟ ΗΡΘΕ ΕΙΣ ΤΗΝ ΓΗΝ,ΔΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΞΕΧΩΡΙΣΕΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ,ΤΟΝ ΑΛΗΘΙΝΟ ΘΕΟΝ,ΑΠ ΤΟ ΨΕΥΤΟΘΕΟ,ΤΩΝ ΘΕΟΝ ΤΩΝ ΝΕΚΡΩΝ.
   ΚΑΙ ΝΕΚΡΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΘΝΗΣΚΕΙ ΚΑΤΑ ΣΩΜΑ,ΑΛΛΑ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΑΠΟΘΝΗΣΚΕΙ ΚΑΤΑ ΨΥΧΗ.
   ΚΑΜΜΙΑ ΛΛΗ ΚΟΥΒΕΝΤΑ,ΕΑΝ ΕΣΥ ΚΑΙ ΟΠΟΙΟΣ ΑΛΛΟΣ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΖΕΙ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΣΥΓΧΙΣΗ ΤΟΤΕ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΣΟΥ.

   • ΚΟΚΚΙΝΟΓΡΑΜΜΑΤΟΥΛΗΣ ΓΙΔΟΒΟΣΚΟΣ 08/10/2019 @ Αύγουστος 10, 2019 7:52 μμ

    Υπαρχει ενας Θεος με δυο οψεις η δυο Ομοουσιοι κ ισαξιοι Θεοι?για απαντησε εαν σε παιρνει.εαν ζητησω απο τον Γιατρο να φανερωσει εκεινη την συζητηση(νομιζω ητανε οταν ο Κατοχικος μας την ειπε εμενα,τον Γιατρο κ τον Ασχετο για τα πολλα σχολια) θα κλαις σαν τον psychaos στα εκκλησακια.γι’αυτο μην γραψεις οτι δεν το ειπες.ειπες οτι ο Γιαχβε ειναι κομματι Του Θεου που αποστατησε.ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΟΥ ΘΕΟΥ,ΟΜΟΟΥΣΙΟΣ.η Παναγια κ ο Ιωσηφ ποτε φυγανε για την Αιγυπτο?πριν τις οχτω μερες?οι μαγοι στην Αιγυπτο Τον προσκυνησαν?ΑΓΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ ε?Η ΣΩΤΗΡΙΑ ΕΚ ΤΩΝ ΙΟΥΔΑΙΩΝ ΕΣΤΙΝ!!σε ξεφτιλησε το Αγιο Ευαγγελιο.περι του υιου αυτου του γενομενου εκ σπερματος Δαυιδ ΚΑΤΑ ΣΑΡΚΑ.μπατσακια στο σβερκακι του Γιοχαν απο τη Γραφη.εγω ειμι η ριζα κ το γενος Δαυιδ.κοκκινησε το πωπουδακι του Γιοχαν.εισαι Ορθοδοξος ε?η Ορθοδοξια ειναι εβραιοχριστιανισμος?ρομπα ο Γιοχαν.”ο Θεος της Παλαιας Διαθηκης ειναι Ο ΙΔΙΟΣ με της Καινης Διαθηκης”(αγιος Παισιος).ωπα κριμα το παιδι.τι εννοουσες με αυτο ”ΟΝΤΩΣ ΓΙΑΤΡΕ Ο ΘΕΟΣ ΛΟΓΟΣ ΕΙΝΑΙ Η ΡΙΖΑ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ,ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΛΑΟΙ,ΠΛΗΝ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ”.ΤΡΙΛΑΡΑΛΑΡΟ χαχα.σε ενα θα συμφωνησω.σ’αυτο που εγραψες,οτι δηλαδη σαν ανθρωπος επεσες σε συγχυση.γι’αυτο μετανοησε μικρε μου φιλε διοτι θα σε φαει το μαυρο το σκοταδι.εγω λεω να τα παρατησω,αρκετα επαιξα μαζι σου.δεν ειναι συζητηση αυτη,ειναι ενας μονοτονος μονολογος.λες κ ειμαι ναυαγος κ μιλαω σε καρυδα.καλη ξεμπερδα με τον Γιατρο.να ξερεις εχει συμβαση με την Πεντελη κ κατι πηρε το αυτι μου οτι εχουν ελλειψη απο πελατες(μην ανησυχεις,εχει πινκ-πονκ κ θα περνας την ωρα σου.εαν φευγει το μπαλακι απο το παραθυρο θα περναει το περιπολο κ θα το μαζευει χαχα.)αν δω ικανοποιητικη απαντηση(χαχαχα) δεν θα φυγω

    • ΧΑΧΑΧΑΧΑ!!!!! ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΚΑΛΑ ΓΙΔΟΒΟΣΚΕ!!!Μ ΕΚΑΝΕΣ ΚΑΙ ΓΕΛΑΣΑ Μ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙΣ!!!
     ΟΤΑΝ ΕΝΑΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙ ΤΙΣ ΕΝΝΟΙΕΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΟΥ,ΤΟΤΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΒΑΤΑ!!!
     ΠΕΣ ΜΟΥ ΚΑΤΙ ΓΙΔΟΒΟΣΚΕ ΑΠΛΑ ΚΑΙ ΟΜΟΡΦΑ.ΟΤΑΝ ΛΕΓΕΙ ΟΤΙ ΜΗΔΕ ΕΚ ΘΕΛΗΜΑΤΟΣ ΓΥΝΑΙΚΟΣ,ΜΗΔΕ ΕΚ ΣΑΡΚΟΣ,ΑΛΛΑ ΩΣ ΓΝΗΣΙΑ ΤΕΚΝΑ ΘΕΟΥ ΕΓΓΕΝΝΗΘΗΣΑΝ,ΠΟΙΟΥΣ ΑΡΑΓΕ ΝΑ ΕΝΝΟΕΙ?
     ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ,ΕΙΣΑΙ ΧΛΕΥΑΣΤΗΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ,ΟΤΑΝ ΛΕΣ ΟΤΙ Ο ΙΗΣΟΥΣ ΧΡΙΣΤΟΣ,ΕΙΝΑΙ ΣΠΕΡΜΑ ΑΝΔΡΟΣ!!!
     ΣΕ ΛΥΠΑΜΑΙ ΓΙΔΟΒΟΣΚΕ,ΤΟ ΣΦΑΛΛΕΙΝ ΕΣΤΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ,ΤΟ ΕΜΜΕΝΕΙΝ ΟΜΩΣ ΔΑΙΜΟΝΙΚΟΝ!!!

 39. Όλοι και όλα croif είναι εναντίον σου.

  Η Αγία Γραφή που κρατάς στα χέρια σου περιέχει ΔΥΟ διαθήκες. Η πρώτη Διαθήκη είναι αυτή που έκανε ο Θεός με τον Λαό Ισραήλ. ΟΧΙ με τους Έλληνες!

  Σύμφωνα με τα ευαγγέλια ο Χριστός είπε στους μαθητές του να κηρύξουν ΜΟΝΟ στα απολωλότα πρόβατα του οίκου Ισραήλ. ΌΧΙ στους εθνικούς! ΌΧΙ στους Έλληνες! «Εις οδόν εθνών μη υπάγητε, και εις πόλιν Σαμαρειτών μη εισέλθητε· υπάγετε δε μάλλον προς τα πρόβατα τα απολωλότα του οίκου Ισραήλ.» (Ματθ 10.5-6.)

  ? Το παρέθεσες κι ο ίδιος χαζούλη. Καλά θα κάνεις να αφήσεις την Γραφή στην ησυχία της διότι ξεφτιλίζεσαι.

  ▪️ Λίγο πριν τον θάνατο του ο Χριστός αποκάλυψε στους μαθητές του ότι έχει και άλλα πρόβατα που δεν είναι από την αυλή αυτή (του Ισραήλ) και ότι είναι και αυτά συμμέτοχα στην ουράνια βασιλεία. Μετά την πεντηκοστή λοιπόν ο Απ Πέτρος βλέπει σε όραμα ένα σεντόνι να κατεβαίνει από τον ουρανό έχοντας πάνω του όλα τα ζώα της Γης ακόμα και αυτά που θεωρούνταν ακάθαρτα από τον μωσαϊκό νόμο. (Πράξεις 10.15-20).

  Αυτά τα ακάθαρτα ζώα ήταν όλοι οι άλλοι λαοί της Γης εκτός από τον Ισραήλ. Ήταν τα έθνη τα οποία ο Θεός καθάρισε και έτσι ο Απ Πέτρος και οι υπόλοιποι άρχισαν να κηρύττουν και στα έθνη και στους Έλληνες.

  ➡️ «Εάν λοιπόν ο Θεός έδωκεν εις αυτούς την ίσην δωρεάν ως και εις ημάς, διότι επίστευσαν εις τον Κύριον Ιησούν Χριστόν, εγώ τις ήμην ώστε να δυνηθώ να εμποδίσω τον Θεόν; Ακούσαντες δε ταύτα ησύχασαν και εδόξαζον τον Θεόν, λέγοντες· Και (ΚΑΙ) εις τα έθνη λοιπόν έδωκεν ο Θεός την μετάνοιαν εις ζωήν» (Πράξεις 11.18. )

  ▪️ Η απαρχή είναι ο λαός ΙΣΡΑΗΛ και όχι οι Έλληνες όπως εσύ ο χαζούλης λες.

  ➡️ «Σεις είσθε υιοί των προφητών και της διαθήκης, την οποίαν έκαμεν ο Θεός προς τους πατέρας ημών. Προς εσάς ΠΡΩΤΟΝ (τον Ισραήλ) ο Θεός αναστήσας τον Υιόν αυτού Ιησούν απέστειλεν αυτόν διά να σας ευλογή..» (Πραξ 3.26)

  Περαστικά σου Ελληναρά croif που νομίζεις ότι οι Ελληνάρες είχαν τα πρωτεία.

 40. Παραπάνω croif ισχυρίστηκες ότι ο Ιησούς δεν έκανε περιτομή. Ο Γιδοβοσκός σου παρέθεσε έναν στίχο της Βίβλου που λέει ότι έκανε. Εγώ θα το πάω λίγο παραπέρα και θα παραθέσω από τον Άγιο Χρυσόστομο.

  Λόγος του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου στην Υπαπαντή του Ιησού Χριστού. ➡️ «Και παίρνει σάρκα και περιτέμνεται κι αυτός μαζί με τους Ιουδαίους. Πήρε το ίδιο με αυτούς σώμα, πήρε και την ίδια περιτομή. Έκανε α­ναντίρρητη την συγγένειά Του με αυτούς, ώστε να μη τον αρνη­θούν, Αυτόν, ο οποίος ήταν ο Χριστός που έρχεται από την γενιά του Δαυίδ και που αυτοί προσδοκούσαν. Έδειξε το γνώρισμα της συγγενείας Του με αυτούς. »

  ? Ομολόγησε ενώπιον μας ότι τα λόγια του Χρυσοστόμου και της Αγίας Γραφής είναι αληθή. Ομολόγησε την ορθόδοξη πίστη ως ορθόδοξος που λες ότι είσαι. Απόδειξε ενώπιον μας την αλήθεια του ισχυρισμού σου. (ότι είσαι ορθόδοξος)

  Περιμένω…

 41. Croif είτε είσαι ορθόδοξος είτε ψεύτης. Μέση οδός δεν υπάρχει!
  ? Τι είσαι;

  • ΘΕΣ ΝΑ ΜΑΘΕΙΣ ΤΙ ΕΙΜΑΙ ΓΙΑΤΡΕ?
   ΕΙΜΑΙ ΕΝΑΣ ΑΠΛΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ,ΟΠΩΣ ΚΑ ΙΕΣΥ,ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΙΣΤΕΥΩ.ΜΟΝΟΝ ΠΟΥ ΕΓΩ ΓΙΑΤΡΕ ΘΕΛΩ ΝΑ ΣΠΑΣΩ ΤΟΝ ΚΥΚΛΟ,ΚΑΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΝΑ ΤΡΑΒΗΞΩ ΕΥΘΕΙΑ Σ ΕΚΕΙΝΟΝ(ΙΗΣΟΥΣ ΧΡΙΣΤΟΣ)
   ΑΥΤΟ ΕΙΜΑΙ ΕΝΑΣ ΠΟΥ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΣΠΑΣΕΙ ΤΑ ΔΕΣΜΑ ΤΟΥ.

 42. ΤΙ ΛΕΣ ΤΩΡΑ ΡΕ ΓΙΑΤΡΕ ΜΕ ΒΟΥΛΩΣΕΣ ΛΕΜΕ!!!
  ΠΡΩΤΑ,ΠΡΩΤΑ ΕΠΕΙΔΗ ΕΝΑΣ ΑΘΕΟΣ,ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΗΜΩΝ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ!!!!ΜΕ ΤΙ ΠΡΟΣΟΝΤΑ?
  ΟΤΑΝ Ο ΙΗΣΟΥΣ ΧΡΙΣΤΟΣ,ΤΟΥΣ ΑΠΟΚΑΛΕΙ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ ΕΧΙΔΝΩΝ(ΞΕΡΕΙΣ ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΧΙΔΝΑ?),ΛΟΙΠΟΝ ΑΣΤΟ ΡΕ ΓΙΑΤΡΕ ΠΟΥ ΠΑΣ ΞΥΠΟΛΗΤΟΣ ΣΤΑ ΑΓΓΟΥΡΙΑ?
  ΑΡΘΗΣΕΤΑΙ Η ΒΑΣΙΛΕΙΑ(ΞΕΡΕΙΣ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ Η ΛΕΞΗ ΒΑΣΙΛΕΙΑ ΓΙΑΤΡΕ?)ΣΙΓΑ ΜΗΝ ΞΕΡΕΙΣ!!!ΚΑΙ ΔΟΘΗΣΕΤΑΙ ΕΙΣ ΕΘΝΟΣ(ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΕΡΝΑΣ ΣΤΑ ΨΙΛΑ!!!ΠΟΥ ΠΟΙΕΙ ΤΑ ΕΓΑ ΤΟΥ ΠΑΤΡΟΣ ΜΟΥ!!!ΤΟΜΠΟΛΑ!!
  ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΣ ΡΕ ΓΙΑΤΡΕ ΝΑ ΠΕΙΣΕΙΣ ΤΙ? ΟΤΙ Ο ΙΗΣΟΥΣ ΧΡΙΣΤΟΣ,ΕΙΝΑΙΑ ΝΥΠΑΡΚΤΟΣ?ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ!!!!ΑΥΤΟ ΜΟΥ ΔΙΝΕΙ ΠΑΛΙ ΒΗΜΑ ΝΑ ΣΕ ΞΑΝΑΡΩΤΗΣΩ,ΣΤΟ ΑΦΕΝΤΙΚΟ ΣΟΥ (ΔΙΑΒΟΛΟΝ)ΔΙΝΕΙΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ,ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΟΛΥ ΦΟΡΤΙΚΟΣ,Μ ΕΣΕΝΑ?
  ΤΟΥ ΤΟ ΛΕΣ ΓΙΑΤΡΕ?
  ΓΙΑΤΡΕ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΟΥ,ΕΘΝΟΣ,ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΠΡΟΕΡΧΕΤΑΙ ΑΠ ΕΥΘΕΙΑΣ ΑΠ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΤΟΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟ,ΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΚΑΙ ΑΓΑΠΑ,ΑΔΟΛΑ!!!
  ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ ΓΙΑΤΡΕ ΠΟΥ ΕΚ ΘΕΟΥ ΕΓΕΝΝΗΘΗΣΑΝ.
  ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ ΓΙΑΤΡΕ!!!ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΠΟΤΕ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΤΟΥ!!!ΚΑΙ ΞΕΡΕΙΣ ΓΙΑΤΙ?ΓΙΑΤΙ ΑΠΛΟΥΣΤΑΤΑ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ!!!ΠΩΣ ΛΟΙΠΟΝ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΠΙΑΣΕΙΣ ΤΑ ΒΑΘΥΤΕΡΑ ΝΟΗΜΑΤΑ.
  ΜΠΑΝΙΟ ΓΙΑΤΡΕ!!!!! ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ!!!!ΚΑΙ ΜΑΘΕ ΚΑΙ ΤΟΝ ΓΙΔΟΒΟΣΚΟ ΜΠΑΝΑΚΙ!!!!

  • Είσαι ένας ψεύτης και ο λόγος σου είναι χωρίς αξία. Ο στόχος σου δεν είναι τα βαθιά νοήματα αλλά πώς να χλευάσεις την νοημοσύνη των άλλων. Πρώτα τους φλομώνεις στα ψέματα και έπειτα τους τρολάρεις.

   Είσαι το πιο σιχαμερό είδος ανθρώπου! Όχι δεν είσαι ένας απλός άνθρωπος σαν κι εμένα.

   Ισχυρίζεσαι ότι: «ΣΑΦΩΣ ΚΑΙ ΕΙΜΑΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ ΟΡΘΔΟΞΟΣ.» (croif101 17 Απριλίου 2019 at 19:56)

   ? Ως ορθόδοξος λοιπόν ομολόγησε την ορθόδοξη πίστη. Ομολόγησε ότι τα παραπάνω ορθόδοξα κείμενα είναι αληθή. Δεν θέλω δικαιολογίες!

   ➡️ Μπορείς να μου αποδείξεις ότι δεν είσαι ψεύτης;

   • ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΣΑΥΡΑΚΙ!!!Σ ΕΦΕΡΑ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΗΘΕΛΑ,ΜΕ ΤΗΝ ΧΑΡΗ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΗΜΩΝ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ.
    ΩΣΤΕ ΕΙΜΑΙ ΨΕΥΤΗΣ ΚΑΙ Ο ΛΟΓΟΣ ΜΟΥ ΧΩΡΙΣ ΑΞΙΑ?ΜΠΡΑΒΟ ΓΙΑΤΡΕ ΜΟΥ ΕΔΕΙΞΕΣ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΕΙΟ ΣΟΥ,ΧΛΕΥΑΖΟΝΤΑΣ!!!
    ΑΝΘΡΩΠΟΣ!!!!!ΓΙΑΤΡΕ Τ Ι ΣΕ ΚΑΝΕΙ ΝΑ ΧΑΝΕΙΣ ΤΗΝ ΨΥΧΡΑΙΜΙΑ ΣΟΥ??ΚΑΛΑ Ο ΓΙΔΟΒΟΣΚΟΣ ΕΧΕΙ ΣΥΓΧΙΣΗ,ΑΛΛΑ ΑΥΤΟΣ ΔΕΧΕΤΑΙ ΩΣ ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΟΝ ΙΗΣΟΥΝ ΧΡΙΣΤΟΝ ΘΕΟΝ ΤΩΝ ΠΑΝΤΩΝ!!!ΜΟΝΟΝ ΤΑ ΔΑΙΜΟΝΙΑ,ΟΤΑΝ ΣΤΡΙΜΟΧΝΩΝΤΑΙ ΑΡΧΙΖΟΥΝ,ΝΑ ΒΡΙΖΟΥΝ,ΚΑΙ ΝΑ ΧΛΕΥΑΖΟΥΝ!!!
    ΠΕΣ ΤΟ ΑΦΕΝΤΙΚΟ ΣΟΥ,Η ΜΑΛΟΝ ΣΤΕΙΛΤΟΥ ΚΑΝΑ ΜΥΝΗΜΑ,ΟΤΙ Ο ΙΗΣΟΥΣ ΧΡΙΣΤΟΣ ΝΙΚΑ ΠΑΝΤΟΥ ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ.
    ΚΑΙ ΞΕΡΕΙΣ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ ΓΙΑΤΡΕ,ΣΤΟ ΕΙΠΑ ΚΑΙ ΑΛΛΩΣΤΕ ΠΡΙΝ,ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΕΙΣ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΟΥΤΕ ΚΑΤΑ ΔΙΑΝΟΙΑ ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ(ΙΗΣΟΥΣ ΧΡΙΣΤΟΣ).
    ΠΩΣ ΘΕΛΕΙΣ ΛΟΙΠΟΝ Ν ΑΝΑΤΡΕΨΕΙΣ ΤΗΝ ΠΙΣΤΗ ΜΟΥ ΣΤΟΝ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟ,ΠΕΙΘΟΝΤΑΣ ΜΕ,ΝΑ ΠΡΟΣΚΥΝΗΣΩ,ΚΑΙ Ν ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΩ ΘΕΟΝ ΑΛΛΟΝ ΠΕΡΑ ΑΠ ΤΟΝ ΙΔΙΟΝ.
    ΟΙ ΑΛΕΠΟΥΔΕΣ ΣΑΣ ΔΕΝ ΠΕΙΘΟΥΝ ΓΙΑΤΡΕ!!!ΚΑΙ ΞΕΡΕΙΣ ΓΙΑΤΙ?ΓΙΑΤΙ ΤΡΙΤΟ ΝΑΟ ΤΕΤΟΙΑ ΕΠΟΧΗ,ΔΕΝ ΔΙΝΕΤΑΙ ΑΔΕΙΑ!!!
    ΕΔΩ ΕΙΜΑΣΤΕ ΝΑ ΤΑ ΛΕΜΕ ΜΕ ΤΗΝ ΧΑΡΗ ΤΟΥ,ΚΑΙ ΤΟ ΕΛΕΟΣ ΤΟΥ.
    ΙΗΣΟΥΣ ΧΡΙΣΤΟΣ ΝΙΚΑ ΠΑΝΤΟΥ ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ.

    • Δεν με έφερες εσύ εκεί που ήθελες αλλά εγώ εκεί που ήθελα.

     «Ο ΕΝΑΣ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ ΘΕΟΣ ΤΩΝ ΠΑΝΤΩΝ,ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝ!» (croif101 2 Αυγούστου 2016 @ 17:59)

     ➡️ Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος:
     «Δεν είναι λοιπόν τυχαίο το γεγονός ότι ο Κύριος ημών Ιησούς Χριστός ενανθρωπίστηκε ως ένας τυπικός και παραδοσιακός Εβραίος, καταγόμενος εκ της γενεάς του προφητάνακτος Δαβίδ. Όχι μόνο μιλούσε την παραδοσιακή γλώσσα των Εβραίων κατοίκων της Παλαιστίνης την εποχή εκείνη, αλλά σε όλα Του έμοιαζε με χαρακτηριστική μορφή της Παλαιάς Διαθήκης.» (Ομιλία στην Πάτρα κατά την εορτή του Απ. Ανδρέου)

     ➡️ Παραθέτω κείμενο από τον Πρωτοπρεσβύτερο π.Κυριακού Τσουρού επί των αιρέσεων: «Στα ελληνικά νεοπαγανιστικά κινήματα συναντάμε τέσσερις διαφορετικές τοποθετήσεις έναντι του προσώπου του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού: … Ήταν Έλληνας και όχι Εβραίος. Οι φανεροί πολέμιοι του Ιησού Χριστού. » (Για σένα λέει croif)

     ➡️ Ρωμαίους 1.3 «περί του Υιού αυτού, όστις εγεννήθη ΕΚ ΣΠΕΡΜΑΤΟΣ ΔΑΒΙΔ κατά σάρκα»

     Ο Ιησούς για τον οποίο μιλάς croif είναι αυτός του Νεοπαγανισμού. Όλα αυτά τα εξηγεί η ορθόδοξη εκκλησία εδώ: https://www.impantokratoros.gr/xristos-neopaganismos.el.aspx

     Από δικά σου σχόλιο ⤵️
     «ΣΑΦΩΣ ΚΑΙ ΕΙΜΑΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ ΟΡΘΔΟΞΟΣ.» (croif101 17 Απριλίου 2019 at 19:56)

     ? Ως ορθόδοξος λοιπόν ομολόγησε την ορθόδοξη πίστη. Ομολόγησε ότι τα παραπάνω ορθόδοξα κείμενα είναι αληθή.

     ➡️ Μπορείς να μου αποδείξεις ότι δεν είσαι ψεύτης;

     Όχι δεν μπορείς. Είσαι ψεύτης! Ο λόγος σου δεν έχει καμιά αξία. Για την ορθόδοξη εκκλησία είσαι ένας πολέμιος του Χριστού.

     Πολέμιος του Χριστού + ψεύτης = είσαι ένα τίποτα που με διασκεδάζει με την ανοησία του.

     • ΓΙΑΤΡΕ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ ΕΝΑ ΠΡΑΓΜΑ ΟΤΙ Ο ΛΟΓΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΦΑΙΡΕΤΙΚΟΣ ΟΤΑΝ ΠΡΕΠΕΙ!!!ΕΠΡΕΠΕ ΛΟΙΠΟΝ ΝΑ ΣΟΥ ΠΕΤΑΞΩ ΠΡΩΤΑ ΤΗΝ ΜΑΣΚΑ,ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΤΟΥ ΛΟΓΙΟΥ,ΚΑΙ ΦΙΛΟΣΟΦΗΜΕΝΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ,ΚΑΙ ΝΑ ΕΜΦΑΝΙΣΩ ΣΤΟΥΣ ΠΑΝΤΕΣ ΤΟ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΣΟΥ!!!ΚΑΜΜΙΑ ΦΟΡΑ Ο ΛΟΓΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΤΕΧΝΗΕΝΤΩΣ ΝΑ ΔΙΝΕΙ ΣΥΓΧΙΣΗ!!!ΕΤΣΙ Ο ΑΛΛΟΣ Θ ΑΝΑΓΚΑΣΤΕΙ ΝΑ ΕΡΘΕΙ ΣΕ ΡΗΞΗ!!!
      ΔΕΝ ΜΕ ΟΔΗΓΗΣΕΣ ΓΙΑΤΡΕ ΕΣΥ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΗΘΕΛΕΣ,ΕΓΩ ΣΕ ΕΦΕΡΑ ΣΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΝΑ ΕΞΟΡΓΙΣΤΕΙΣ,ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΕΙΧΕ ΤΟ ΣΚΟΠΟ ΤΟΥ.
      ΕΜΕΝΑ ΑΛΛΩΣΤΕ Η ΠΙΣΤΗ ΜΟΥ ΣΤΟΝ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟ ΕΙΝΑΙ ΔΕΔΟΜΕΝΗ.
      ΕΠΡΕΠΕ ΟΜΩΣ ΝΑ ΔΕΙΞΩ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΟΤΙ ΥΠΟΚΡΙΝΕΣΑΙ,ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΣΤΗΡΙΖΟΜΕΝΟΣ ΣΤΗΝ ΔΙΚΗ ΜΟΥ ΦΡΑΣΗ,ΟΤΙ ΕΓΩ ΔΕΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΩ ΤΟΝ ΓΙΑΧΒΕ ΩΣ ΙΔΙΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΜΕ ΤΟΝ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟ.
      ΑΝ Ο ΓΙΑΧΒΕ ΕΙΝΑΙ Ο ΘΕΟΣ ΤΩΝ ΙΟΥΔΑΙΩΝ,ΕΜΕΝΑ ΘΕΟΣ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ Ο ΙΗΣΟΥΣ ΧΡΙΣΤΟΣ.
      ΚΑΙ ΧΡΕΙΑΝ ΕΧΩ ΑΥΤΟΝ,ΚΑΙ ΞΕΡΕΙΣ ΓΙΑΤΙ?ΓΙΑΤΙ ΠΡΠΕΙ ΝΑ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΟΥΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΚΕΙΝΟΣ ΘΕΛΕΙ.
      ΓΙΑΤΡΕ ΛΕΓΕΙ Ο ΙΗΣΟΥΣ ΧΡΙΣΤΟΣ,ΕΚΕΙΝΟΣ ΠΟΥ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΕΙΣ ΕΜΕ ΕΧΕΙ ΖΩΗΝ ΑΙΩΝΙΟΝ,ΟΧΙ ΣΩΤΗΡΙΑ ΨΥΧΗΣ,ΑΛΛΑ ΖΩΗΝ ΑΙΩΝΙΟΝ!!!
      ΑΥΤΟ ΓΙΑΤΡΕ ΝΑ ΤΟ ΣΚΕΦΤΕΙΣ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ,ΠΡΙΝ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙΣ ΝΑ ΤΟΝ ΧΛΕΥΑΖΕΙΣ.
      ΓΙΑΤΙ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΘΑ ΣΟΥ ΑΦΑΙΡΕΘΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΤΟΝ ΧΛΕΥΑΖΕΙΣ.
      +++ΙΣΧΝ+++ ΝΥΝ ΚΑΙ ΑΕΙ.
      ΑΜΗΝ.

 43. Σύμφωνα με την ορθοδοξία δεν ομολογείς τον Ιησού Χριστό αλλά είσαι ένας πολέμιος του.

  «Ο ΕΝΑΣ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ ΘΕΟΣ ΤΩΝ ΠΑΝΤΩΝ, ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝ!» (croif101 2 Αυγούστου 2016 @ 17:59)

  Πρωτοπρεσβύτερος π.Κυριακού Τσουρού επί των αιρέσεων:
  ➡️ «Στα ελληνικά νεοπαγανιστικά κινήματα συναντάμε τέσσερις διαφορετικές τοποθετήσεις έναντι του προσώπου του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού: … Ήταν Έλληνας και όχι Εβραίος. Οι φανεροί πολέμιοι του Ιησού Χριστού. »

  ? Είσαι πολέμιος του Χριστού! (ορθοδοξία)

  «ΣΑΦΩΣ ΚΑΙ ΕΙΜΑΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ ΟΡΘΔΟΞΟΣ.» (croif101 17 Απριλίου 2019 at 19:56)

  ? Είσαι και ψεύτης!

  Ορθόδοξη εκκλησία +++ ? Croif 101 fm stereo με τα μυαλά στα κάγκελα της ανοησίας.

  Άλλαξε συχνότητα! Από το 101 πήγαινε το στο 89.5 (ραδιοφωνικός σταθμός της εκκλησίας της Ελλάδος) και γίνε ο croif 89.5 fm stereo με τα μυαλά στα κάγκελα της ορθοδοξίας.

  • ΡΕ ΓΙΑΤΡΕ ΚΑΛΕ ΜΟΥ,ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΣ ΤΟΝ ΛΟΓΟ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΠΕΤΥΧΑΙΝΕΙΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΩΝ ΛΕΞΕΩΝ!!!!
   ΤΙ ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ ΕΓΩ ΤΩΡΑ ΠΕΡΙ ΧΡΙΣΤΟΣ,ΚΑΙ ΠΕΡΙ ΕΛΛΗΝ.ΟΥΤΕ ΤΗΝ ΜΙΑ ΕΝΝΟΙΑ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΚΑΤΑΝΝΟΗΣΕΙΣ(ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΑΓΑΠΑΣ ΙΗΣΟΥΝ ΧΡΙΣΤΟΝ),ΑΛΛΑ ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΣΗΜΑΣΙΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΛΕΞΗΣ ΕΛΛΗΝ,ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ!!!
   ΕΝΑΣ ΑΠΛΟΣ ΚΑΤΟΙΚΟΣ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ!!!ΟΠΩΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ,ΜΕ ΛΙΓΕΣ ΕΞΑΙΡΕΣΕΙΣ.
   ΣΟΥ ΕΙΧΑ ΓΡΑΨΕΙ ΚΑΠΟΤΕ ΓΙΑΤΡΕ ΜΟΥ,ΟΛΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΧΑΡΗ ΤΩΝ ΛΙΓΩΝ,ΤΩΝ ΕΚΛΕΚΤΩΝ!!!
   ΤΙ ΝΑ ΠΙΑΣΕΙΣ,ΚΑΙ ΤΙ ΝΑ ΑΦΗΣΕΙΣ,ΣΟΥ ΦΟΡΤΩΝΩ ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ ΤΟ ΜΥΑΛΟ,ΠΟΥ ΣΕ ΒΛΕΠΩ ΝΑ ΧΤΥΠΑΣ ΠΥΡΑΚΙΑ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ!!!ΑΣ ΠΡΟΣΕΧΕΣ ΓΙΑΤΡΕ ΜΟΥ!!!!
   ΧΑΧΑΧΑ!!!!

 44. Croif 101 fm stereo αυτό το άρθρο είναι η ταφόπλακα σου. Συνέχισε την ανοησία σου! Δεν θέλω να εγκαταλείψεις τώρα!

 45. Δεν είναι θέμα δικής μου κατανόησης. Δεν εκφέρω την άποψη μου!
  Ελληνικά καταλαβαίνεις φίλε Croif που μας το παίζεις Έλληνας;
  ? Δεν εκφέρω την άποψη μου!

  ➡️ Παρέθεσα αυτούσιο τον λόγο της Αγίας Γραφής, των Αποστόλων, του Χριστού, των Αγίων και της ορθόδοξης εκκλησίας τον οποίο απέρριψες μετά βδελυγμίας.

  ▪️ Δεδομένου ότι δηλώνεις ορθόδοξος δεν έχεις λόγο. Δεν ομολογείς τον Χριστό!
  ? Είσαι ένας ψεύτης! Ένας υποκριτής!

  Ιησούς Χριστός: «Εγώ ο Ιησούς είμαι η ρίζα και το γένος του Δαβίδ.» (Αποκάλυψη 22.16 )
  Croif: «Όχι, δεν κατάγεται από το γένος του Δαβίδ. Είναι Έλληνας! (croif101 2 Αυγούστου 2016 @ 17:59)

  ? Απορρίπτεις τον λόγο του Χριστού!

  Απόστολος Παύλος: «περί του Υιού αυτού, όστις εγεννήθη ΕΚ ΣΠΕΡΜΑΤΟΣ ΔΑΒΙΔ κατά σάρκα» (Ρωμαίους 1.3)

  Croif: «Όχι, δεν κατάγεται από το γένος του Δαβίδ. Είναι Έλληνας! (croif101 2 Αυγούστου 2016 @ 17:59)

  ? Απορρίπτεις τον λόγο του Αποστόλου Παύλου.

  Ευαγγελιστής Λουκάς: «Ούτος θέλει είσθαι μέγας και Υιός Υψίστου θέλει ονομασθή, και θέλει δώσει εις αυτόν Κύριος ο Θεός τον θρόνον ΔΑΒΙΔ ΤΟΥ ΠΑΤΡΟΣ ΑΥΤΟΥ. (Λουκας 1:31-33)

  Croif: «Όχι, δεν κατάγεται από το γένος του Δαβίδ. Είναι Έλληνας! (croif101 2 Αυγούστου 2016 @ 17:59)

  ? Απορρίπτεις τον λόγο του ευαγγελιστή Λουκά!

  Ευαγγελιστής Λουκάς: «Ανέβη δε και Ιωσήφ από της Γαλιλαίας εκ της πόλεως Ναζαρέτ εις την Ιουδαίαν εις την πόλιν του Δαβίδ, ήτις καλείται Βηθλεέμ, επειδή αυτός ήτο εκ του οίκου και της πατριάς του Δαβίδ» (Λουκάς 2:4)

  Croif: «Όχι, δεν κατάγεται από το γένος του Δαβίδ. Είναι Έλληνας! (croif101 2 Αυγούστου 2016 @ 17:59)

  ? Απορρίπτεις τον λόγο του ευαγγελιστή Λουκά!

  Απόστολος Παύλος: «Ενθυμού τον εκ σπέρματος Δαβίδ Ιησούν Χριστόν, τον αναστάντα εκ νεκρών, κατά το ευαγγέλιόν μου.» (Β τιμοθεον 2:8)

  Croif: «Όχι, δεν κατάγεται από το γένος του Δαβίδ. Είναι Έλληνας! (croif101 2 Αυγούστου 2016 @ 17:59)

  ? Απορρίπτεις τον λόγο του Αποστόλου Παύλου!

  Ευαγγελιστής Ματθαίος: «Βίβλος της γενεαλογίας του Ιησού Χριστού, υιού του Δαβίδ, υιού του Αβραάμ» (Ματθαίος 1:1)

  Croif: «Όχι, δεν κατάγεται από το γένος του Δαβίδ. Είναι Έλληνας! (croif101 2 Αυγούστου 2016 @ 17:59)

  ? Απορρίπτεις τον λόγο του Ευαγγελιστή Ματθαίου!

  Άγιος Χρυσόστομος: «Αυτόν, ο οποίος ήταν ο Χριστός που έρχεται από την γενιά του Δαυίδ και που αυτοί προσδοκούσαν.» (Λόγος του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου στην Υπαπαντή του Ιησού Χριστού)

  Croif: «Όχι, δεν κατάγεται από το γένος του Δαβίδ. Είναι Έλληνας! (croif101 2 Αυγούστου 2016 @ 17:59)

  ? Απορρίπτεις τον λόγο του Αγίου Χρυσοστόμου!

  Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος: «Δεν είναι λοιπόν τυχαίο το γεγονός ότι ο Κύριος ημών Ιησούς Χριστός ενανθρωπίστηκε ως ένας τυπικός και παραδοσιακός Εβραίος, καταγόμενος εκ της γενεάς του προφητάνακτος Δαβίδ. » (Ομιλία στην Πάτρα κατά την εορτή του Απ. Ανδρέου)

  Croif: «Όχι, δεν κατάγεται από το γένος του Δαβίδ. Είναι Έλληνας! (croif101 2 Αυγούστου 2016 @ 17:59)

  ? Απορρίπτεις τον λόγο του Αρχιεπισκόπου Χριστόδουλου!

  Πρωτοπρεσβύτερος π.Κυριακού Τσουρού επί των αιρέσεων: «Στα ελληνικά νεοπαγανιστικά κινήματα συναντάμε τέσσερις διαφορετικές τοποθετήσεις έναντι του προσώπου του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού: … Ήταν Έλληνας και όχι Εβραίος. Οι φανεροί πολέμιοι του Ιησού Χριστού.»

  Croif: «Σαφώς και είμαι χριστιανός ορθόδοξος» (croif101 17 Απριλίου 2019 at 19:56)

  ? Είσαι ψεύτης! Δεν έχεις λόγο! Σύμφωνα με την ορθόδοξη εκκλησία είσαι πολέμιος του Χριστού!

  Ορθόδοξη Ομάδα Δογματικής Έρευνας (οοδε) : «Ένα σύμπτωμα του νοσηρού εθνικισμού είναι η προσπάθεια κάποιων κύκλων του νεοπαγανισμού να αποδειχθεί η (δήθεν) ελληνική καταγωγή του Χριστού, ώστε και η σωτηρία του κόσμου, όπως και αν την κατανοούν οι εκπρόσωποί τους, να αποδοθεί στον Ελληνισμό.»

  ➡️ Ολόκληρος ο διάλογος του Χριστού με την Σαμαρείτιδα είναι διαφωτιστικός. Η γυναίκα αποκαλεί τον Χριστό Ιουδαίο και Αυτός δεν την διορθώνει. Η Σαμαρείτιδα αντιμετωπίζει τον Χριστό ως Ιουδαίο, «υμείς λέγετε ότι εν Ιεροσολύμοις εστίν ο τόπος όπου δεί προσκυνείν»,

  ΕΣΕΙΣ (δηλαδή οι Ιουδαίοι) λέγετε ότι πρέπει στα Ιεροσόλυμα να λατρεύεται ο Θεός. (Σημ: Οι Ιουδαίοι υποστήριζαν ότι μόνο στον Ναό του Σολομώντα στην Ιερουσαλήμ πρέπει να λατρεύεται ο Θεός. Αντίθετα οι Σαμαρείτες λάτρευαν τον Θεό στο όρος Γαριζίν).

  Ο Χριστός απαντά στην Σαμαρείτιδα ως Ιουδαίος, «ημείς προσκυνούμεν ό οίδαμεν: ότι η σωτηρία εκ των Ιουδαίων εστίν», ΕΜΕΙΣ λέγει ο Χριστός (δηλαδή οι Ιουδαίοι).

  ➡️ Ιωάννης 18: 33-35 Ο Πιλάτος λέγει στον Ιησού: ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΟΥ ΚΑΙ ΟΙ ΑΡΧΙΕΡΕΙΣ ΣΕ ΠΑΡΕΔΩΚΑΝ ΣΕ ΕΜΕΝΑ. Από τα λόγια του Πιλάτου βγαίνει το συμπέρασμα ότι ο Χριστός είναι ΟΜΟΕΘΝΗΣ των Εβραίων που τον παρέδωσαν στον Πιλάτο.

  ➡️ Πρωτομάρτυρας Στέφανος: Αυτός είναι ο Μωϋσής, που είπε στους Ισραηλίτας· Προφήτην εις σας θα αναδείξη Κυριος ο Θεός σας ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΔΕΛΦΟΥΣ ΣΑΣ, ωσάν εμέ, νομοθέτην και ελευθερωτήν. Εις αυτόν θα υπακούετε. (Πράξ. 7: 37)

  ▪️ Πως είναι δυνατόν να λες ότι είσαι χριστιανός ορθόδοξος και να απορρίπτεις την ομολογία της χριστιανικής πίστεως ότι ο Ιησούς Χριστός είναι απόγονος του Δαβίδ κατά σάρκα;

  Όλη η Γραφή αυτό ομολογεί. Δεν υπάρχει χριστιανική εκκλησία που να το αρνείται αυτό. Από την στιγμή που κάποιος το αρνείται παύει να είναι χριστιανός. Έρχεται σε αντιπαράθεση με τα ίδια τα λόγια του Χριστού ο οποίος κατά την επίγεια διακονία του διαβεβαίωσε τους ανθρώπους ότι ο προφητευόμενος Μεσσίας των Εβραϊκών γραφών είναι αυτός. «Σήμερον επληρώθη η γραφή αύτη εις τα ώτα υμών.» (Λουκάς 4:16-19.) Στο πρόσωπο του Ιησού Χριστού εκπληρώθηκαν οι Μεσσιανικές προφητείες της Παλαιάς Διαθήκης. Το βεβαιώνει ο ίδιος!

  ? Δεν ομολογείς τον Χριστό! Είσαι ένας ψεύτης! Ένας υποκριτής!
  Συνεχίζεται …

 46. “Ορθόδοξη Ομάδα Δογματικής Έρευνας (οοδε) : «Ένα σύμπτωμα του νοσηρού εθνικισμού είναι η προσπάθεια κάποιων κύκλων του νεοπαγανισμού να αποδειχθεί η (δήθεν) ελληνική καταγωγή του Χριστού, ώστε και η σωτηρία του κόσμου, όπως και αν την κατανοούν οι εκπρόσωποί τους, να αποδοθεί στον Ελληνισμό.»” Έτσι τώρα η σωτηρία του κόσμου αποδίδεται στον Εβραϊσμό απλα! και ο οοδε δεν είναι σύμπτωμα του νοσηρού σιωνισμού έτσι;; 1700 χρόνια κατοχής που θα πάει θα το καταλάβετε ελληνεζοι

 47. ΚΥΤΤΑ ΝΑ ΔΕΙΣ ΓΙΑΤΡΕ ΠΟΣΑ ΕΤΗ ΦΩΤΟΣ,ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ Η ΑΛΛΑΖΟΝΕΙΑ ΣΟΥ ΜΠΡΟΣΤΑ!!!
  ΕΔΩ ΓΙΑΤΡΕ,ΑΝΥΠΑΡΚΤΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ,ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ,ΟΤΙ Ο ΙΗΣΟΥΣ ΧΡΙΣΤΟΣ,ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΠΕΡΜΑ,ΔΕΝ ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΘΕΛΗΜΑ ΣΑΡΚΑΣ,ΔΛΔ ΑΠΟ ΣΥΝΟΥΣΙΑ(ΗΜΑΡΤΟΝ ΧΡΙΣΤΕ ΜΟΥ),ΑΛΛΑ ΕΚ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ ΑΓΙΟΥ,ΚΑΙ ΜΑΡΙΑΣ ΤΗΣ ΠΑΡΘΕΝΟΥ!!!
  ΑΥΤΑ ΓΙΑΤΡΕ ΜΟΥ ΣΤΗΝ ΜΠΑΚΑΛΙΚΗ ΤΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ,ΕΣΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΤΑ ΣΥΛΛΑΒΕΙΣ!!!
  ΑΛΛΑ ΠΩΣ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ ΟΤΙ Ο ΙΗΣΟΥΣ ΧΡΙΣΤΟΣ,ΔΕΝ ΠΡΟΕΡΧΕΤΑΙ ΑΠΟ ΣΠΕΡΝΜΑ ΑΜΑΡΤΙΑΣ,ΓΙΑΤΙ Ο ΙΔΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΣΠΟΡΕΑΣ!!!!
  ΣΟΥ ΕΙΠΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΩΣ Ο ΙΗΣΟΥΣ ΧΡΙΣΤΟΣ,ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΙΣΤΕΨΕΙΣ,ΟΤΙ ΩΣ ΥΠΑΡΞΗ,ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΝΑΓΚΗ ΒΛΑΣΤΗΣΗΣ,ΓΙΑΤΙ Ο ΙΔΙΟΣ, ΕΙΝΑΙ Ο ΒΛΑΣΤΟΣ(Η ΑΜΠΕΛΛΟΣ),ΚΑΙ Ο ΣΠΟΡΟΣ ΓΙΑΤΡΕ,ΑΣΕΒΗ,ΚΑΙ ΧΛΕΥΑΣΤΗ ΤΟΥ.
  ΚΑΙ ΣΤΟ ΕΙΠΑ ΞΑΝΑ,ΚΑΙ ΞΑΝΑ,ΒΡΙΖΟΝΤΑΣ ΚΑΙ ΛΟΙΔΟΡΩΝΤΑΣ ΤΟΝ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟ,ΧΛΕΥΑΖΕΙΣ ΤΟ ΠΝΕΥΜΑ ΤΟ ΑΓΙΟΝ.
  ΣΕ ΛΥΠΑΜΑΙ.

 48. Δεν είναι θέμα δικής μου κατανόησης. Δεν εκφέρω την άποψη μου!

  ➡️ Παρέθεσα αυτούσιο τον λόγο της Αγίας Γραφής, των Αποστόλων, του Χριστού, των Αγίων και της ορθόδοξης εκκλησίας τον οποίο απέρριψες μετά βδελυγμίας.

  ▪️ Δεδομένου ότι δηλώνεις ορθόδοξος δεν έχεις λόγο. Δεν ομολογείς τον Χριστό!
  ? Είσαι ένας ψεύτης! Ένας υποκριτής!

  Άγιος Παΐσιος: «Ο Θεός της Παλαιάς διαθήκης είναι ο Χριστός.» (Αγίου Παϊσίου Αγιορείτου Λόγοι Α΄)

  Croif: «Ο Θεός της Παλαιάς διαθήκης είναι το κοπρόσκυλο ο διάβολος» (croif101 3 Οκτωβρίου 2016 @ 03:13)

  ? Απορρίπτεις τον λόγο του Αγίου Παϊσίου!

  Ο Άγιος Στέφανος, αναγνωρίζει την ύπαρξη και την θεότητα του Γιαχβέ. Παραδέχεται ότι ο Γιαχβέ είναι ο Αληθινός Θεός ο οποίος παρουσιάστηκε στον Μωϋσή. (Πράξεις 7: 2)

  ? Περαστικά σου ψευτοχριστιανέ απατεώνα!

  Ορθοδοξία: «Ὁ Θεός τῆς Παλαιᾶς Διαθήκης, πού ἀναφέρεται σχεδόν σέ κάθε ἐδάφιο αὐτῆς, εἶναι τό δεύτερο πρόσωπο τῆς Ἁγίας Τριάδος, δηλαδή ὁ Υἱός καί Λόγος τοῦ Πατρός.»

  Croif: Όχι, είναι ένα σατανικό λυσσασμένο κοπρόσκυλο.

  ? Σκέτος Αντίχριστος!

  Άγιος Χρυσόστομος: «Το αυτό πνεύμα υπάρχει και στην Παλαιά και στην Καινή Διαθήκη. Διότι είναι αδελφές οι δύο Διαθήκες, από ΕΝΑΝ Πατέρα προερχόμενες.» (Migne P.G. τόμ. 50)

  Από έναν Πατέρα από ΕΝΑΝ Θεό!

  Croif: Όχι, η Παλαιά είναι του κοπρόσκυλου! ??

  Ορθοδοξία: «το όνομα Γιαχβέ οιονεί αναλύεται εις το «Πατήρ, Υιός και Άγιον Πνεύμα». Ούτω Γιαχβέ ο Πατήρ, Γιαχβέ ο Υιός, Γιαχβέ το Άγιον Πνεύμα. Πλην δεν υπάρχουν τρεις Γιαχβέ, αλλ’ εις Γιαχβέ (Δευτ. 6: 4), διότι υπάρχει μία θεία ουσία. Επειδή δε έκαστον των τριών προσώπων έχει όλόκληρον την θείαν ουσίαν…δυνάμεθα να λέγωμεν, ου μόνον ότι ο Υιός είνε Γιαχβέ, αλλά και ότι είνε ο Γιαχβέ (ενάρθρως), ο όλος δηλαδή θεός.»

  Croif: Όχι, ο Γιαχβέ είναι ένα σατανικό λυσσασμένο κοπρόσκυλο.

  ? Σκέτος Αντίχριστος!

  Ιάκωβος 5:11. «ο Απόστολος Ιάκωβος αποκάλεσε τον Γιαχβέ αληθινό Θεό πολυεύσπλαγχνο και στοργικό για το χαρούμενο και ευτυχισμένο τέλος που έδωσε στον Ιώβ.

  Croif: Όχι, ο Γιαχβέ είναι ένα σατανικό λυσσασμένο κοπρόσκυλο.

  ? Σκέτος Αντίχριστος!

  ➡️ Ολόκληρη η Καινή Διαθήκη, οι Απόστολοι και οι Άγιοι μαρτυρούν ότι ο Θεός της Παλαιάς Διαθήκης (Γιαχβέ) είναι ο Ιησούς του οποίου το όνομα σημαίνει ο Γιαχβέ σώζει.

  ? Είσαι ένας ψεύτης! Ένας υποκριτής!
  Συνεχίζεται …

  • ΓΙΑΤΡΕ ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ ΚΑΤΙ,ΕΜΕΝΑ ΣΤΟΕΙΠΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙ,ΜΗ ΜΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΕΙΣ,ΑΘΕΟΣ,ΚΑΙ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΣ!!!ΑΝ ΘΕΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΝΑ ΜΟΥ ΤΟ ΠΑΙΞΕΙΣ ΑΘΕΟΣ,ΠΡΩΤΑ ΘΑ ΜΟΥ ΠΕΙΣ ΑΝ ΕΧΕΙΣ ΒΑΦΤΙΣΤΕΙ ΕΙΣ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΟΜΟΟΥΣΙΟΥ,ΑΔΙΑΙΡΕΤΟΥ,ΚΑΙ ΑΧΩΡΙΣΤΟΥ ΤΡΙΑΔΟΣ>
   ΣΕ ΡΩΤΩ ΛΟΙΠΟΝ ΕΙΣΑΙ ΒΑΦΤΙΣΜΕΝΟΣ?ΔΕΝ Μ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ Τ ΠΡΕΣΒΕΥΕΙΣ ΤΩΡΑ,ΜΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΑΝ ΦΕΡΕΙΣ ΣΤΑΥΡΟ,ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΒΑΦΤΙΣΜΑΤΟΣ ΕΠΑΝΩ ΣΟΥ.
   ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΑΠΛΟ,ΝΑ ΔΩ ΠΟΣΟ ΑΘΕΟΣ ΕΙΣΑΙ?
   ΑΝ ΔΕΝ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ,ΑΥΤΟ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΦΟΒΑΣΑΙ,ΚΑΙ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΚΟΡΟΙΔΥΕΙΣ.
   ΕΔΩ ΕΙΜΑΙ

   • «ΣΑΦΩΣ ΚΑΙ ΕΙΜΑΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ ΟΡΘΔΟΞΟΣ.» (croif101 17 Απριλίου 2019 at 19:56)

    Εφόσον είσαι ορθόδοξος (όπως λες) καλείσαι να αποδείξεις την αλήθεια του ισχυρισμού σου. Παραθέτω τα λόγια ενός βαπτισμένου στο Άγιο Πνεύμα ορθοδόξου.

    Παΐσιος: «Ο Θεός της Παλαιάς Διαθήκης είναι ο Χριστός.»

    Παραθέτω από την ορθόδοξη εκκλησία :
    «Ὁ Θεός τῆς Παλαιᾶς Διαθήκης πού ἀναφέρεται σχεδόν σέ κάθε ἐδάφιο αὐτῆς, εἶναι τό δεύτερο πρόσωπο τῆς Ἁγίας Τριάδος, δηλαδή ὁ Υἱός καί Λόγος τοῦ Πατρός.»

    ? Ως ορθόδοξος λοιπόν ομολόγησε την ορθόδοξη πίστη! Απόδειξε την αλήθεια του ισχυρισμού σου! Μπορείς;

    ➡️ Όχι δεν μπορείς διότι είσαι ένας ψεύτης!

    Έγινες ρόμπα croif. Χωρίς καμιά αμφιβολία είσαι το χειρότερο είδος ανθρώπου. Πως αντέχεις τον εαυτό σου;

    • ΕΤΣΙ ΜΠΡΑΒΟ ΤΩΡΑ ΣΥΝΕΝΟΗΘΗΚΑΜΕ!!!ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΑ ΤΟ ΕΘΕΣΕ Ο ΑΔΕΛΦΟΣ ΠΑΙΣΙΟΣ,ΘΕΟΣ ΚΑΙ ΚΥΡΙΟΣ ΤΩΝ ΠΑΝΤΩΝ ΕΙΝΑΙ Ο ΙΗΣΟΥΣ ΧΡΙΣΤΟΣ.
     Ο ΔΙ ΟΥ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΕΓΕΝΕΤΟ.
     ΞΑΝΑΠΕΣΤΟ ΝΑ ΤΟ ΕΜΠΕΔΩΣΕΙΣ,ΙΗΣΟΥΣ ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΛΗΘΙΝΟΣ ΤΡΙΑΔΙΚΟΣ ΘΕΟΣ ΤΩΝ ΠΑΝΤΩΝ.

     • Ο μόνος που δεν μπορεί να συνεννοηθεί εδώ είσαι εσύ. Δεδομένου ότι είσαι το χειρότερο είδος ανθρώπου, δεν αποβλέπω στην παραδοχή της βλακείας σου, αλλά διασκεδάζω με τα χάλια σου.

      Άγιος Παΐσιος: «Ο Θεός της Παλαιάς διαθήκης είναι ο Χριστός.» (Αγίου Παϊσίου Αγιορείτου Λόγοι Α΄)

      Croif: «Ο Θεός της Παλαιάς διαθήκης είναι το κοπρόσκυλο ο διάβολος» (croif101 3 Οκτωβρίου 2016 @ 03:13)

      ▪️ Ετοιμάσου χαζοτρόλ να αλλάξεις ψευδώνυμο! Αυτό το άρθρο είναι η ταφόπλακα σου. Όπου σε βρίσκουν οι αναγνώστες του Κατοχικά θα σε φτύνουν. Έχεις να φας ροχάλα που θα πάει σύννεφο! Είσαι για φτύσιμο!

      Ντροπή σου ανθυγιεινό υποκείμενο!
      ➡️ Τι έκανε ο αδερφός Παΐσιος; Τα λέει πολύ σωστά; ??

    • ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ ΚΑΤΙ ΡΕ ΓΙΑΤΡΕ ΑΣΧΟΛΟΥΜΑΙ Μ ΕΝΑΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΠΟΥ Η ΓΝΩΣΗ ΤΟΥ,ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΠΕΠΕΡΑΣΜΕΝΗ ΚΑΙ ΚΟΛΛΗΜΕΝΗ ΠΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ,ΑΝΑΓΚΑΖΟΜΑΙ ΚΑΙ ΣΗΚΩΝΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΨΗΛΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΣΟΥ!!!
     ΠΕΣ ΜΟΥ ΚΑΤΙ ΓΙΑΤΡΕ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ Η ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ ΕΙΧΑΝ ΓΝΩΣΗ ΠΕΡΙ ΤΡΙΑΔΥΚΟΥ,ΤΡΕΙΣΥΠΟΣΤΑΤΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥ ΤΩΝ ΠΑΝΤΩΝ?
     ΚΑΙ ΑΛΛΟ ΕΝΑ.ΤΟ ΔΩΔΕΚΑΘΕΟ ΗΤΑΝ Η ΕΠΙΣΗΜΗ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ?
     ΚΑΙ ΑΝ ΝΑΙ,ΠΟΙΟΣ ΗΤΑΝ Ο ΑΓΝΩΣΤΟΣ ΘΕΟΣ,Ο ΘΕΟΣ ΤΗΣ ΑΠΟΛΥΤΟΥ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ?
     ΒΟΥΤΑ ΓΙΑΤΡΕ ΠΕΡΙΜΕΝΩ.

     • Τι έκανε λέει; Ασχολείσαι με έναν άνθρωπο που η γνώση του είναι πεπερασμένη; ? Ωχ το μάτι μου, μου το`βγαλε ο κερατάς!

      Εγώ φίλε μου δεν θα πω τίποτα δικό μου!

      Ορθοδοξία: «Ὁ Θεός τῆς Παλαιᾶς Διαθήκης, πού ἀναφέρεται σχεδόν σέ κάθε ἐδάφιο αὐτῆς, εἶναι τό δεύτερο πρόσωπο τῆς Ἁγίας Τριάδος, δηλαδή ὁ Υἱός καί Λόγος τοῦ Πατρός.»

      ➡️ Άρα λοιπόν η πεπερασμένη γνώση δεν είναι δική μου, αλλά της ορθοδοξίας.

      Croif: «ΣΑΦΩΣ ΚΑΙ ΕΙΜΑΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ ΟΡΘΔΟΞΟΣ.» ?

      Φίλε μου σε καμαρώνω! Είσαι υπόδειγμα χριστιανού ορθόδοξου! Εύγε σου!

 49. ΚΟΚΚΙΝΟΓΡΑΜΜΑΤΟΥΛΗΣ ΓΙΔΟΒΟΣΚΟΣ 08/17/2019 @ Αύγουστος 17, 2019 11:16 πμ

  Γιοχαν δεν ξερω εαν παρακολουθεις καθολου μπασκετ.εαν παρακολουθεις θα εχεις δει οτι ο βαζελος τον γαυρο τον εχει ξεφτιλησει με χιλιους-δυο τροπους.κ εντος κ εκτος κ εναλλαξ κ επι ταυτα κ οτι μπορει να φανταστει ο νους του ανθρωπου.αυτο το αρθρο ειναι η ταφοπλακα σου.οι μασκες επεσαν.σε προειδοποιησα για τον τρελο αλλα δεν ακουσες.αποκτησες το συνδρομο οπου ο βιαζομενος ερωτευεται τον βιαστη.εκατσες στα γονατα του τρελου κ αφεθηκες να σε περιποιηθει ο θειος.στο χωριο εχουμε μια φραση ”εισαι κ χαζος εισαι κ λεβεντης”

  • Γιδοβοσκέ μιας και λες για μπάσκετ ρίξε μια ματιά στο σκορ.

   Doctor ? Croif 98-0

   Να του χαρίσω κάνα καλάθι;

  • ΓΙΔΟΒΟΣΚΕ ΔΕΝ ΤΕΛΕΙΩΣΑΜΕ ΤΩΡΑ ΑΡΧΙΣΑΜΕ,ΜΕ ΤΗΝ ΧΑΡΗ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΗΜΩΝ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ,ΘΑ ΔΟΥΜΕ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΤΡΕΛΛΑΘΕΙ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ!!!

   • Την έκατσες την βάρκα. Έπιασες πάτο! Η μια ανοησία διαδέχεται την άλλη. Φτάσαμε στο σημείο οι πορδές των Αγυρτών και κάθε λογής πλανεμένου με τα μυαλά στα κάγκελα, να συμπληρώνουν την «Μελωδία της Ανοησίας».

 50. ? «ΣΑΦΩΣ ΚΑΙ ΕΙΜΑΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ ΟΡΘΔΟΞΟΣ.» (croif)

  χα χα χα ? Ωραίο ανέκδοτο αυτό!

  Θα αποχωρήσεις ρεζιλεμένος όπως συνέβη και σε άλλους. Τα ίδια σου τα λόγια θα σε προδώσουν (ήδη συμβαίνει). Την κατάλληλη στιγμή θα φας ένα άπερκατ από τον μποξέρ της αλήθειας και θα σωριαστείς νεκρός στην πίστα του Κατοχικά.

  Μάλιστα η αποχώρηση σου θα είναι επεισοδιακή! Το αιρετικό πνεύμα σου αλλά και οι άπειρες κωλοτούμπες σου, θα χρωματίσουν την ατμόσφαιρα δίνοντας τελικά ένα εκρηκτικό φινάλε. Θα κάνεις μεγάλο μπαμ! Μέχρι και τα Γίδια του Γιδοβοσκού θα γελάσουν.

  • ΚΟΤΑ ΛΥΡΑΤΗ,ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΣΕ ΑΠΟΚΑΛΕΣΩ ΑΛΛΟΙΩΣ.ΣΕ ΞΑΝΑΡΩΤΩ,ΕΙΣΑΙ ΕΛΛΗΝ?ΠΡΩΤΟΝ ΑΥΤΟ.ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΟΝ,ΕΙΣΑΙ ΒΑΦΤΙΣΜΕΝΟΣ ΕΙΣ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΚΑΙ ΟΜΟΟΥΣΙΟΥ,ΑΔΙΑΙΡΕΤΟΥ,ΚΑΙ ΑΧΩΡΙΣΤΟΥ ΤΡΙΑΔΟΣ?
   ΕΝΑ ΝΑΙ,Η ΕΝΑ ΟΧΙ,ΑΛΛΟΙΩΣ ΜΟΥΓΚΑ ΣΤΗΝ ΣΤΡΟΥΓΚΑ ΤΡΕΛΛΑΡΑ.

   • Τα ίδια σου τα λόγια σε πρόδωσαν!

    Στην ερώτηση μου αν ήσουν ορθόδοξος απάντησες:
    «Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΔΩΔΕΚΑΘΕΙΣΤΗΣ, ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΕΒΡΑΙΟΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ.» (croif101 2 Αυγούστου 2016 @ 18:10)

    «ΣΑΦΩΣ ΚΑΙ ΕΙΜΑΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ ΟΡΘΔΟΞΟΣ.» (croif101 17 Απριλίου 2019 at 19:56)

    ➡️ «Χρειάζεται να είσαι σοφός για να χειριστείς ένα ψέμα. Ο βλάκας καλύτερα να παραμένει ειλικρινής.» (Norman Douglas, 1868-1952)

 51. Ο croif είναι ένας από τους μεγαλύτερους αναγνωρισμένους Λόγιους της βίβλου. Έχει αποσπάσει καλές κριτικές καθώς και ένα βραβείο Βιβλίου Public 2017. Στο βιβλίο του με θέμα «Ο διάβολος Γιαχβέ» υποστηρίζει ότι η Αγία Γραφή στο μεγαλύτερο μέρος της δεν είναι Θεόπνευστη, επισημαίνοντας ότι ο λόγος του διαβόλου Γιαχβέ, έχει επισκιάσει τον Λόγο Ιησού Χριστό διαβάλλοντας την αλήθεια. Επίσης τονίζει ότι οι χριστιανοί θα πρέπει να είναι επιφυλακτικοί όταν διαβάζουν την Αγία Γραφή και καλό είναι για όσους το επιχειρούν να έχουν ως οδηγό το βιβλίο «Ο διάβολος Γιαχβέ.»

  χα χα χα ?

  • ΓΙΑΤΡΕ ΠΕΣ ΜΟΥ ΟΤΙ ΕΧΕΙΣ ΑΡΝΗΘΕΙ ΑΓΙΑ ΤΡΙΑΔΑ,ΚΑΙ ΕΔΩ ΕΙΜΑΙ ΕΓΩ.
   ΑΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΘΕΣ Σ ΕΜΕΝΑ ΝΑ ΜΟΥ ΤΟ ΠΑΙΞΕΙΣ ΑΘΕΟΣ,ΑΥΤΟ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΠΡΑΞΕΙΣ,ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΕ ΛΟΓΙΑ.
   ΜΕΓΑΛΗ ΗΤΤΑ ΓΙΑΤΡΕ ΑΝ ΤΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ!!!
   ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ.

   • Croif

    ? «Δεν είμαι ορθόδοξος!» (croif101 2 Αυγούστου 2016 @ 18:10)

    ? «Σαφώς και είμαι ορθόδοξος!» (croif101 17 Απριλίου 2019 at 19:56)

    ➡️ «Το ψέμα έχει ταχύτητα, αλλά η αλήθεια έχει αντοχή.» (Edgar J. Mohn)

    • ΑΣΤΟ ΓΙΑΤΡΕ ΜΗΝ ΤΟ ΠΑΔΕΥΕΙΣ!!!ΣΟΥ ΕΙΠΑ ΟΙ ΔΑΙΜΟΝΕΣ,Η ΟΙ ΦΕΡΟΝΤΕΣ ΔΙΑΜΟΝΑ ΜΕΣΑ ΤΟΥΣ,ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΔΕΧΘΟΥΝ ΤΗΝ ΜΟΝΗ ΚΑΙ ΜΙΑ ΑΛΗΘΕΙΑ.
     ΤΟΝ ΙΗΣΟΥΝ ΧΡΙΣΤΟΝ,ΩΣ ΘΕΟΝ,ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟ ΤΩΝ ΠΑΝΤΩΝ.
     ΣΕ ΞΑΝΑΡΩΤΑΩ ΓΙΑΤΡΕ ΑΛΛΑ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΦΟΡΑ ΠΡΟΣΕΞΕ,ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΤΟ ΧΟΝΡΤΥΝΩ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ!!!ΚΑΙ ΤΑ ΓΡΑΠΤΑ ΜΕΝΟΥΝ ΓΙΑΤΡΕ.
     ΕΙΣ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΚΑΙ ΟΜΟΟΥΣΙΟΥ,ΑΔΙΑΙΡΕΤΟΥ,ΚΑΙ ΑΧΩΡΙΣΤΟΥ ΤΡΙΑΔΟΣ,ΕΙΣ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΣΑΡΚΩΘΕΝΤΟΣ ΘΕΟΥ ΛΟΓΟΥ,ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ,ΣΕ
     ΡΩΤΑΩ ΕΧΕΙΣ ΛΑΒΕΙ ΑΓΙΑ ΤΡΙΑΔΑ ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΒΑΠΤΙΣΜΑΤΟΣ?
     ΚΑΙ ΑΝ ΝΑΙ,ΤΗΝ ΕΧΕΙΣ ΑΡΝΗΘΕΙ,ΑΡΝΟΥΜΕΝΟΣ ΘΕΟΝ ΑΛΗΘΙΝΟΝ ΙΗΣΟΥΝ ΧΡΙΣΤΟΝ?
     ΠΡΟΣΕΞΕ ΓΙΑΤΡΕ,ΚΑΝΕΙΣ ΔΑΙΜΩΝ,ΟΥΤΕ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΤΑΘΕΙ ΕΝΩΠΙΟΝ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΤΡΙΑΔΟΣ ΚΑΙ ΝΑ ΨΕΥΣΘΕΙ.
     ΣΥΓΧΩΡΕΣΕ ΜΕ ΑΛΛΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΑΛΑΜΠΟΥΡΙ,ΤΟΥ ΔΗΘΕΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΗ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ,ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΓΙΑΧΒΕ ΕΔΩ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ.
     ΣΙΓΟΥΡΑ Θ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ,ΑΛΛΑ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΦΟΡΑ,ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΣΟΒΑΡΑ!!!ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΠΑΙΖΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΓΙΑ ΚΑΙ ΟΜΟΟΣΙΑ,ΑΔΙΑΡΕΤΗ.ΚΑΙ ΑΧΩΡΙΣΤΗ ΤΡΙΑΔΑ,ΘΕΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥ ΤΩΝ ΠΑΝΤΩΝ ΣΑΡΚΩΘΕΝΤΑ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ.
     ΑΣ ΠΡΟΣΕΧΕΣ ΓΙΑΤΡΕ,ΣΤΟ ΕΙΠΑ ΜΕ ΤΗΝ ΧΑΡΗ ΤΟΥ,ΘΑ ΤΟ ΤΡΑΒΗΞΩ ΠΟΛΥ ΜΑΚΡΥΑ.ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΑΓΑΠΩ ΤΟΣΟ,ΠΟΥ Η ΖΩΗ ΜΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΜΜΙΑ ΑΞΙΑ,ΑΝ ΔΕΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΘΩ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΤΟ ΑΓΙΟ,ΜΕΧΡΙ ΘΑΝΑΤΟΥ.
     ΠΕΡΙΜΕΝΩ,ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΤΗΝ ΟΜΟΛΟΓΙΑ ΣΟΥ.
     ΕΙΣΑΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ,ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ,ΕΧΕΙΣ ΧΑΡΙΤΩΘΕΙ ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΒΑΠΤΙΣΜΑΤΟΣ?

 52. Croif δεν υποστηρίζω ούτε τον Γιαχβέ, ούτε τον Ιησού, ούτε την ορθοδοξία.
  ➡️ Η ερώτηση σου είναι άκυρη!

  Είναι σαν να προσπαθείς να βάλεις το κλειδί της εξώπορτας σου στην εξώπορτα του γείτονα και να θέλεις να εισέλθεις στον χώρο του. Βρες το κατάλληλο κλειδί και έλα να μου ανοίξεις την πόρτα. Προς το παρόν οποιαδήποτε προσπάθεια από μέρους σου να την παραβιάσεις, είναι άκαρπη. Το μόνο που θα καταφέρεις θα είναι να ενεργοποιήσεις τον συναγερμό. Πίστεψε με όμως, δεν σε συμφέρει να περάσεις από αυτή την πόρτα. Σε περιμένει ένας γιατρός με τον απινιδωτή στο χέρι έτοιμος να σου κάνει ηλεκτροσόκ. ?

  ▪️ Λες ότι τα γραπτά μένουν. Συμφωνώ απόλυτα! Αυτό το άρθρο είναι η ταφόπλακα σου!

  ▪️ Κομπάζεις ότι θα το τραβήξεις πολύ μακριά. Ωραίο αυτό! Μέχρι το τρελάδικο σε κόβω δικέ μου.

  Επειδή μιλάς για καλαμπούρια σου έχω ένα ωραίο.
  ➡️ «Ὁ Θεός τῆς Παλαιᾶς Διαθήκης, πού ἀναφέρεται σχεδόν σέ κάθε ἐδάφιο αὐτῆς, εἶναι τό δεύτερο πρόσωπο τῆς Ἁγίας Τριάδος, δηλαδή ὁ Υἱός καί Λόγος τοῦ Πατρός.» (Ορθοδοξία)

  ? Αυτό θα πει ορθόδοξα καλαμπούρια!
  Μη μου πεις ότι δεν σου αρέσουν; Απ`όσα μας έχεις πει είσαι ορθόδοξος.

  «Σαφώς και είμαι ορθόδοξος!» (croif101 17 Απριλίου 2019 at 19:56)

  Με συγκίνησε βαθύτατα ο λόγος σου ότι είσαι έτοιμος να δώσεις και την ζωή σου για την ορθόδοξη πίστη.

  Ο λόγος σου είναι εγγύηση για την σωτηρία της ψυχής σου.
  Παράδειγμα: «Δεν είμαι ορθόδοξος!» (croif101 2 Αυγούστου 2016 @ 18:10)

  χα χα χα χα ? Γιδοβοσκέ δεν νομίζω να υπάρχει πιο καμένος από αυτόν!

  Πάμε όλο μαζί:
  «Δεν είμαι ορθόδοξος!»
  «Σαφώς και είμαι ορθόδοξος!»
  «Δεν είμαι ορθόδοξος!»
  «Σαφώς και είμαι ορθόδοξος!»

  Θα σου πω εγώ τι είσαι Croif
  ? Είσαι τρελός!

  • ΔΕΝ ΤΟΛΜΗΣΕΣ,Ν ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΙΣΙΑ!!!ΑΝ ΕΙΣΑΙ ΒΑΦΤΙΣΜΕΝΟΣ Η ΟΧΙ,ΞΕΓΛΥΣΤΡΑΣ ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΓΙΑ ΠΟΛΥ ΑΚΟΜΗ!!!
   ΘΑ ΜΕΙΝΕΙΣ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ ΑΠΡΑΓΟΣ,ΚΑΙ ΑΤΟΛΜΟΣ!!!ΦΟΒΟΥΜΕΝΟΣ ΤΗΝ ΑΓΙΑ ΚΑΙ ΟΜΟΟΥΣΙΑ,ΑΔΙΑΙΡΕΤΗ,ΚΑΙ ΑΧΩΡΙΣΤΗ ΤΡΙΑΔΑ!!!
   ΓΙ ΑΥΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑΖΕΣΑΙ ΓΙΑΤΡΕ ΟΤΙ ΚΑΤΙ ΚΑΝΕΙΣ.ΕΙΣΑΙ ΨΕΥΤΗΣ,ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΠΩ,ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΟΣ ΠΑΡΑΜΥΘΑΤΖΗΣ,ΑΦΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΑΠΛΟ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΘΕΙΣ ΟΤΙ,ΝΑΙ ΡΕ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΒΑΦΤΙΣΜΕΝΟΣ,Η ΕΙΜΑΙ!!!ΞΕΡΩ ΟΜΩΣ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ ΑΥΤΟ.ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙΣ ΤΗΝ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΠΟΥ ΘΑ ΥΠΑΡΞΕΙ.
   ΘΑ ΕΠΙΜΕΝΩ ΟΜΩΣ ΕΙΣΑΙ ΒΑΦΤΙΣΜΕΝΟΣ?ΦΕΡΕΙΣ ΑΓΙΑ ΤΡΙΑΔΑ ΕΠΑΝΩ ΣΟΥ?ΠΡΟΣΕΞΕ ΓΙΑΤΡΕ ΤΟ ΝΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΕΙΣ ΤΗΝ ΜΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ,ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΣΕ ΣΥΜΦΕΡΕΙ.
   ΚΑΙ ΟΠΩΣ ΚΑΙ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΜΟΥ ΚΑΙ Ο ΘΕΟΣ ΜΟΥ ΙΗΣΟΥΣ ΧΡΙΣΤΟΣ ΕΙΠΕ ΤΟ ΝΑΙ,ΝΑΙ,ΚΑΙ ΤΟ ΟΥ,ΟΥ!!!
   ΕΙΣΑΙ ΒΑΦΤΙΣΜΕΝΟΣ Η ΟΧΙ?

 53. ΚΟΚΚΙΝΟΓΡΑΜΜΑΤΟΥΛΗΣ ΓΙΔΟΒΟΣΚΟΣ 08/20/2019 @ Αύγουστος 20, 2019 11:22 πμ

  Αστο ρε Γιατρε.φερεις δαιμονα μεσα σου κ δεν πιστευεις στον ΤΡΙΣΥΠΟΣΤΑΤΟ Ιησου Χριστο!!μουχαχαχαχα!!!ο οποιος Ιησους Χριστος ειναι Ελληνας(εγω ειμι η ριζα κ το γενος Δαυιδ),ξαδερφος του Ελληνα Ιωαννη του Βαπτιστη(γονεις οι Ελληνες Ζαχαριας κ Ελισαβετ) κ Τον οποιο Ιησου υπηρετουσε ο Διας κ το Δωδεκαθεο!!!!!!μουχαχαχαχαχα!! προσεξε Γιατρε σου την εχει στημενη.κραταει ΤΟΝ ΤΖΟΚΕΡ στο μανικι του.τον γελωτοποιο μουχαχαχαχαχα!!!τον μουντζουρι καλυτερα μουχαχαχαχα.ρε τι πλακες εχουμε χαχαχα.Γιοχαν εισαι τοσο ντιπ που στην εικοσιμια τραβας απο το εικοσι χαχαχα.Γιοχαν καλυτερα να την κανεις χαλαρα κ με ελαφρα πηδηματακια οσο ειναι νωρις.θα σε αποτρελανει τελειως ο τρελος.θα στον φορεσει τον ζουρλομανδυα.φιλουδια https://www.youtube.com/watch?v=1E7wvABqU8s

  • ΓΙΔΟΒΟΣΚΕ ΜΗΝ ΜΕ ΑΝΑΓΚΑΖΕΙΣ ΝΑ ΣΕ ΦΕΡΩ ΣΕ ΔΥΣΚΟΛΗ ΘΕΣΗ.
   ΒΛΑΣΦΗΜΑΣ ΤΟ ΑΓΙΟ ΠΝΕΥΜΑ,ΟΤΑΝ ΕΞΙΣΩΝΕΙΣ ΤΟΝ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟ ΜΕ ΤΟΝ ΓΙΑΧΒΕ ΤΩΝ ΕΒΡΑΙΩΝ.
   ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΣΕ ΡΩΤΗΣΩ ΚΑΤΙ ΑΠΛΟ.Ο ΔΙΑΒΟΛΟΣ ΕΙΝΑΙ ΥΠΑΡΚΤΟΣ?ΕΧΕΙ ΕΞΟΥΣΙΑ?
   ΑΠΑΝΤΗΣΕ Σ ΑΥΤΟ.

   • ΚΟΚΚΙΝΟΓΡΑΜΜΑΤΟΥΛΗΣ ΓΙΔΟΒΟΣΚΟΣ 08/20/2019 @ Αύγουστος 20, 2019 8:58 μμ

    Αβε Καισαρ.οχι ρε φιλε δεν σου απανταω.για μαλακα ψαχνεις?για να με φερεις σε δυσκολη θεση?μουχαχαχαχαχα!!αυτο το αρθρο εγινε καλυτερο κ απο το ελληνικο χορτο!!μουχαχαχαχα!!ελα πλακα κανω,ειμαι ευαισθητουλης με τους ΑΜΕΑ.ναι ο διαβολος ειναι υπαρκτος.ο τρισυποστατος Ιησους που πιστευεις ειναι ανυπαρκτος.το ειδωλο που πιστευεις ειναι υπαρκτο οσο κ οι εχθροι του Δον Κιχωτη.ο διαβολος εχει εξουσια αναλογη με αυτη που του δινει ο ανθρωπος(μετα την ενανθρωπιση Του Κυριου).ειναι κλεισμενος σε κλουβι κ παιρνει εξουσια μονο οταν του ανοιγουμε την πορτα(παρομοιωση).εγω απαντησα οκ?τωρα θα απαντησης κ εσυ.οι αποστολοι μετα την επιφοιτηση Του Αγιου Πνευματος πως δεν καταλαβαν οτι ο Γιαχβε ειναι το κοπροσκυλο?

    • ΔΕ ΜΟΥ ΛΕΣ ΡΕ ΓΙΔΟΒΟΣΚΕ,ΠΟΥ ΕΙΔΕΣ ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ ΚΑΙ ΦΕΡΕ ΜΟΥ ΤΑ ΓΡΑΠΤΑ ΟΤΙ ΟΙ ΑΓΙΟΙ ΑΠΟΣΤΟΛΟΙ ΟΝΟΜΑΖΑΝ ΤΟΝ ΘΕΟΝ ΛΟΓΟΝ ΙΗΣΟΥΝ ΧΡΙΣΤΟΝ ΩΣ ΓΙΑΧΒΕ?
     ΓΙΑ ΦΕΡΕ ΜΟΥ ΣΕ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΚΑΙ ΑΝΑΡΤΗΣΕ ΤΟ ΑΝΤΕ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΜΕ.
     ΚΑΙ ΠΑΜΕ ΚΑΙ ΣΤΟ ΑΛΛΟ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΙΣ ΠΡΩΤΟ.ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ ΣΤΗΝ ΥΠΑΡΞΗ ΤΟΥ ΔΙΑΒΟΛΟΥ,ΣΑΤΑΝΑ,Ο ΥΙΟΣ ΤΗΣ ΑΠΩΛΕΙΑΣ(ΥΙΟΣ ΓΙΔΟΒΟΣΚΕ ΞΥΠΝΑ).ΠΕΣ ΜΟΥ ΚΑΤΙ ΑΠΛΟ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΑΠ ΤΟ ΑΙΩΝΙΟ ΣΚΟΤΟΣ,ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΗΜΩΝ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ,ΠΟΙΟΣ ΠΕΙΡΑΞΕ ΤΟΝ ΘΕΟΝ?
     ΕΙΧΕ ΕΞΟΥΣΙΑ ΠΡΙΝ ΤΟΝ ΕΡΧΟΜΟ ΤΟΥ ΣΩΤΗΡΟΣ ΗΜΩΝ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ,ΕΠΙ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ?
     ΑΝ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΤΟ ΔΕΧΕΣΑΙ ΤΟΤΕ ΣΕ ΠΟΙΑ ΥΠΑΡΞΗ ΔΙΑΒΟΛΟΥ ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ?
     ΜΗΝ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑΖΕΣΑΙ Ο ΔΙΑΒΟΛΟΣ ΕΙΝΑΙ ΥΠΑΡΚΤΟΣ,ΚΑΙ ΕΙΧΕ ΕΞΟΥΣΙΑ,ΕΠΙ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ.ΑΥΤΟΝ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΑΝ ΟΙ ΙΟΥΔΑΙΟΙ,ΑΥΤΟΝ ΑΚΟΥΣΑΝ,ΚΑΙ ΓΙ ΑΥΤΟ ΑΠΕΚΤΕΙΝΑΝ ΤΟΝ ΑΛΗΘΙΝΟΝ ΘΕΟΝ.
     ΝΑ ΜΑΘΕΙΣ ΝΑ ΔΙΑΚΡΙΝΕΙΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΝΑ ΚΡΙΝΕΙΣ!!!ΚΡΙΣΗ ΔΕΝ ΣΟΥ ΕΔΩΣΕ Ο ΘΕΟΣ ΛΟΓΟΣ,ΑΛΛΑ ΛΟΓΙΚΗ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΘΕΙΣ ΝΑ ΔΙΑΚΡΙΝΕΙΣ.
     ΓΙΑΤΙ ΓΙΔΟΒΟΣΚΕ,ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΜΑΘΕΙ ΝΑ ΔΙΑΚΡΙΝΕΙΣ ΤΟ ΚΑΛΟ ΑΠ ΤΟ ΚΑΚΚΟ(ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΛΑΘΟΣ ΜΑΣ,ΗΤΑΝ ΑΥΤΟ,ΩΣ ΑΝΘΡΩΠΟΙ).
     ΖΗΤΣΑΜΕ ΝΑ ΓΝΩΡΙΣΟΥΜΕ ΤΟ ΚΑΚΟ,ΚΑΙ ΝΑ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΜΑΣ.
     ΕΔΩ ΛΟΙΠΟΝ ΓΙΔΟΒΟΣΚΕ,ΔΕΝ ΕΡΧΕΣΑΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙΣ ΟΜΟΡΦΑ ΚΑΙ ΩΡΑΙΑ,ΑΛΛΑ ΕΡΧΕΣΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΘΕΙΣ ΝΑ ΔΙΑΚΡΙΝΕΙΣ,ΚΑΙ ΟΧΙ ΝΑ ΚΡΙΝΕΙΣ.
     ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΤΕΘΛΙΜΜΕΝΗ ΟΔΟΣ!!!Η ΟΔΟΣ ΤΗΣ ΤΑΠΕΙΝΩΣΗΣ.Η ΔΙΑΚΡΙΣΙΣ ΤΟ ΝΑ ΜΑΘΩ ΝΑ ΞΕΧΩΡΙΖΩ.
     ΕΣΥ ΓΙΔΟΒΟΣΚΕ ΕΧΕΙΣ ΜΑΘΕΙ,ΠΟΥ ΜΙΛΑ Ο ΔΙΑΒΟΛΟΣ,ΕΙΣ ΤΗΝ ΠΑΛΑΙΑ ΔΙΑΘΗΚΗ,ΚΑΙ ΠΟΥ Ο ΑΣΑΡΚΟΣ ΘΕΟΣ ΛΟΓΟΣ,ΣΑΡΚΩΘΕΙΣ ΙΗΣΟΥΣ ΧΡΙΣΤΟΣ?ΠΩΣ ΛΟΙΠΟΝ ΕΙΣΑΙ ΤΟΣΟ ΣΙΓΟΥΡΟΣ,ΚΑΙ ΒΑΖΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟ ΧΕΡΙ ΣΟΥ (ΠΑΝΑΘΕΜΑ ΣΕ),ΕΙΣ ΤΗΝ ΦΩΤΙΑ?

   • Γιδοβοσκέ, δείξε του τι λέει η ορθοδοξία για τον Γιαχβέ Ιησού, διότι εμένα δεν μου έχει εμπιστοσύνη.

 54. Δεν δεσμεύομαι να απαντήσω σε καμιά ερώτηση σου για τον απλούστατο λόγο.
  ? Δεν εκφέρω την άποψη μου!

  Σε πολεμώ με τα όπλα της ορθόδοξης εκκλησίας κι εσύ επιτίθεσαι! Από κει να καταλάβεις πόσο μπουμπούνας είσαι! Μέχρι και ο Γιδοβοσκός το παραδέχτηκε: «Αυτά που λέει ο Γιατρός είναι ορθοδοξότατα!».

  Παράδειγμα: «Ὁ Θεός τῆς Παλαιᾶς Διαθήκης, πού ἀναφέρεται σχεδόν σέ κάθε ἐδάφιο αὐτῆς, εἶναι τό δεύτερο πρόσωπο τῆς Ἁγίας Τριάδος, δηλαδή ὁ Υἱός καί Λόγος τοῦ Πατρός.» (Ορθοδοξία)

  ➡️ Ορθοδοξότατο! Δεν πιστεύω να διαφωνείς; Απ`όσα μας έχεις πει είσαι ορθόδοξος.

  ? «Σαφώς και είμαι ορθόδοξος!» (croif101 17 Απριλίου 2019 at 19:56)

  ? «Ο Θεός της Παλαιάς διαθήκης είναι το κοπρόσκυλο ο διάβολος» (croif101 3 Οκτωβρίου 2016 @ 03:13)

  Συμπέρασμα: Είσαι ψεύτης!

  ? «Δεν είμαι ορθόδοξος!» (croif101 2 Αυγούστου 2016 @ 18:10)

  ? «Σαφώς και είμαι ορθόδοξος!» (croif101 17 Απριλίου 2019 at 19:56)

  ➡️ Είσαι ψεύτης!

  Η λογική σου είναι ανύπαρκτη όπως άλλωστε και η γνώση. Αν ασχολούμαι μαζί σου δεν το κάνω για να σου δώσω αξία αλλά για να διασκεδάσω με τα χάλια σου.

  Εκφράζεις την ανθρώπινη κατάντια σε όλο της το μεγαλείο!

 55. Παραθέτω από δικά σου σχόλια:

  ▪️ «Ο Κύριος μου και Θεός μου Ιησούς Χριστός είπε το Ναι, Ναι και το Ου, Ου» (croif101 20 Αυγούστου 2019 at 04:27)

  ▪️ «Δεν είμαι ορθόδοξος!» (croif101 2 Αυγούστου 2016 @ 18:10)

  ▪️ «Σαφώς και είμαι ορθόδοξος!» (croif101 17 Απριλίου 2019 at 19:56)

  ? Είσαι ορθόδοξος Ναι ή Ου;

  • ΓΙΑΤΡΕ ΑΠΛΗ ΚΟΠΡΙΑ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΒΡΙΣΙΑ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΛΕΩ.ΚΑΙ ΟΝΤΩΣ ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΣ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΑΝ ΕΙΣΑΙ ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ.Η ΣΙΩΠΗ ΣΟΥ ΚΑΙ Η ΑΠΟΦΥΓΗ Ν ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΜΟΥ ΔΕΙΧΝΕΙ ΤΟ ΑΣΧΗΜΟ ΠΟΙΟΝ ΣΟΥ!!!
   ΕΧΕΙΣ ΠΛΗΓΩΘΕΙ ΓΙΑΤΡΕ ΓΙΑΤΙ ΒΡΙΖΕΙΣ ΤΟΝ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟ,ΧΛΕΥΑΖΟΝΤΑΣ ΤΟΝ.ΔΕΝ ΣΟΥ ΕΚΑΝΕ ΤΑ ΧΑΤΗΡΙΑ ΠΟΥ ΗΘΕΛΕΣ,ΚΑΙ ΝΟΜΙΖΕΙΣ ΚΑΚΟΜΟΙΡΗ ΜΟΥ ΑΜΑ ΤΟΝ ΧΛΕΥΑΖΕΙΣ ΘΑ ΑΝΑΓΚΑΣΤΕΙ ΝΑ ΣΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ!!!
   Ο ΧΡΟΝΟΣ ΣΟΥ Σ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΘΥΛΑΚΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΟΣ ΓΙΑΤΡΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ!!!
   ΛΥΠΑΜΑΙ ΓΙΑΤΡΕ,ΑΛΛΑ ΑΝ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΑΝ ΕΙΣΑΙ ΒΑΦΤΙΣΜΕΝΟΣ,ΚΑΙ ΜΙΣΕΙΣ ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ ΤΟΝ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟ,ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ Η ΠΛΗΓΗ ΣΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ,ΚΑΙ,ΚΑΙ ΓΥΡΙΖΕΙΣ ΚΑΙ ΚΑΤΗΓΟΡΕΙΣ ΤΟΝ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟ ΓΙ ΑΥΤΗΝ ΣΟΥ ΤΗΝ ΠΛΗΓΗ.
   ΑΣ ΣΕ ΛΥΠΗΘΕΙ,ΚΑΙ ΑΣ ΜΗΝ Σ ΑΦΗΣΕΙ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΚΑΝΕΝΟΣ ΔΑΙΜΟΝΑ!!!
   ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΟΝ ΓΙΑΧΒΕ,ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ΠΟΥ ΜΙΛΑ Ο ΑΣΑΡΚΟΣ ΘΕΟΣ ΛΟΓΟΣ,ΚΑΙ ΠΟΥ ΑΝΑΚΑΤΕΥΕΤΑΙ ΤΟ ΚΟΠΡΟΣΚΥΛΟ Ο ΜΕΓΑΣ ΔΙΑΒΑΛΛΩΝ ΣΑΤΑΝΑΣ!! ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΤΑΘΕΙ ΕΝΩΠΙΟΝ ΤΟΥ,ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥ ΠΕΙ ΟΤΙ ΕΓΩ ΕΙΧΑ ΣΥΓΧΙΣΗ!!!!ΣΟΥ ΜΙΛΗΣΑ ΠΕΡΙ ΣΥΓΧΙΣΕΩΣ ΚΑΙ ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΣΙ.
   ΑΝ ΟΜΩΣ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΑΣ ΜΕ ΤΟ ΣΩΜΑ ΣΟΥ,ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΣΤΟΜΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΓΕΜΑΤΟ ΣΙΧΑΣΙΕΣ,ΚΑΙ ΔΥΣΩΔΙΕΣ,ΝΟΜΙΖΟΝΤΑΣ ΟΤΙ ΚΑΝΕΙΣ ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ.ΤΟΤΕ ΓΙΑΤΡΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΣΕ ΛΥΠΑΜΑΙ!!!ΓΙΑΤΙ ΑΜΕΤΑΝΟΗΤΟΣ ΓΑΡ,ΕΡΧΕΤΑΙ Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΣΤΑΣΗΣ!!!!!
   ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΠΩ ΤΙΠΟΤΕ ΑΛΛΟ,ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ ΠΟΣΟ ΑΝΙΣΧΥΡΟΙ,ΚΑΙ ΠΟΣΟ ΑΔΥΝΑΜΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΗΝ ΔΟΞΑ ΤΟΥ.
   ΑΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΕΙ,ΤΑ ΠΙΣΤΕΥΕΙ,ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΘΑ ΠΟΡΕΥΤΕΙ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΙΩΝΙΟΤΗΤΑ.

   • Ο λόγος ενός ψεύτη δεν έχει καμιά αξία!

    ▪️ «Ο Κύριος μου και Θεός μου Ιησούς Χριστός είπε το Ναι, Ναι και το Ου, Ου» (croif101 20 Αυγούστου 2019 at 04:27)

    ▪️ «Δεν είμαι ορθόδοξος!» (croif101 2 Αυγούστου 2016 @ 18:10)

    ▪️ «Σαφώς και είμαι ορθόδοξος!» (croif101 17 Απριλίου 2019 at 19:56)

    ? Είσαι ορθόδοξος Ναι ή Ου;

   • Εγώ δεν υποστηρίζω κανέναν Γιαχβέ!

    Παΐσιος: «Ο Θεός της Παλαιάς Διαθήκης είναι ο Χριστός.»

    Croif: «Ο Θεός της Παλαιάς διαθήκης είναι το κοπρόσκυλο ο διάβολος» (croif101 3 Οκτωβρίου 2016 @ 03:13)

    ➡️ Ο Άγιος Παΐσιος σου ρίχνει σφαλιάρες μέσα από τον τάφο.

    Άλλαξε ψευδώνυμο! Κάν’το Croif ο Αγιομάχος! ή Croif ο ορθόδοξος Αγιομάχος! (αφού έχεις δηλώσει ότι είσαι ορθόδοξος)
    Μια χαρά σου πάει!

    • ΑΓΙΟΣ ΠΑΙΣΙΟΣ ΠΕΡΙ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΚΑΙ ΥΠΕΡΑΓΙΑΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ.
     Ξέρετε και στην Παλαιά Διαθήκη όπως και στην Καινή έχουμε αγίους πού «έβλεπαν» όντως τον Χριστό. Οι πρώτοι ως Άσαρκο και οι δεύτεροι ως Σεσαρκωμένο. Είναι ο «Άγγελος κυρίου» ή «Μεγάλης βουλής άγγελος» της Παλαιάς Διαθήκης. Τον συναντούμε να εμφανίζεται και με άλλα ονόματα. Είναι ο Ίδιος, το δεύτερο πρόσωπο της Αγίας Τριάδος, που κατά την γνώμη γνωστού ερμηνευτή της Βίβλου «βιαζόταν πότε να σαρκωθεί και να έρθει ανάμεσά μας». Κάνει λοιπόν αισθητή την παρουσία του στους Δίκαιους και τους προφήτες της Παλαιάς Διαθήκης, της προ Χριστού εποχής. Και ξέρετε οι Προφήτες δεν είναι λιγότερο άγιοι ή μικρότεροι άγιοι από τους αγίους της Κ.Δ. Μάλιστα έλεγε, ο άγιος Παΐσιος ότι είναι μεγαλύτεροι μάρτυρες από τους άλλους μάρτυρες, αφού και γι’ αυτούς ισχύει το « μακάριοι οι μηιδόντες και πιστεύσαντες».
     Στην Παλαιά Διαθήκη όμως οι Δίκαιοι δεν «έβλεπαν» μόνο τον Χριστό, αλλά και την Παναγία. Υπάρχουν πολλές προεικονίσεις της Θεοτόκου σ’ αυτήν, τις οποίες οι Πατέρες μας τις καταγράφουν, τις σημειώνουν και μας τις κάνουν γνωστές. Μίλησαν για την παρθενία της, το γένος της και την συμμετοχή της στο σωτηριολογικό έργο του Θεού. Στην Καινή Διαθήκη ότι προφητεύθηκε γι’ αυτήν έλαβε «σάρκα και οστά». Ήρθε ανάμεσα μας δίνοντας στους ανθρώπους τον «καρπό της κοιλίας της». Δεν ήταν όμως μόνο ο Χριστός η μεγάλη χαρά, ο Όποιος δι’ αυτής έλαβε την ανθρώπινη φύση, αλλά και η ίδια είναι ένα μεγάλο δώρο για τους ανθρώπους, κατά τον άγιο Σιλουανό.
     Η Παναγία είναι η πηγή της χαράς και χαρά έχει όποιος επικαλείται το όνομά της. Την Παναγία επικαλούνται οι πιστοί το πρωί με το ξεκίνημα της νέας ημέρας τους, αλλά και το βράδυ όταν μια μέρα ακόμα τελειώνει. Και στις χαρές, μα κυρίως στις λύπες πιο πολύ η Παναγία ομορφαίνει την ζωή των ανθρώπων, που την καλούν κοντά τους. Μάλιστα το μέγιστο δώρο του Θεού προς τους ανθρώπους, η Θεία λειτουργία, τελείται και πάλι «δια της Θεοτόκου». Το Μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας, που είναι το μεγαλύτερο θαύμα επί της γης, είναι έργο που γίνεται «εξαιρέτως» για Εκείνην με την προσφορά της. Προσφέρεται υπέρ όλων ο Αμνός του Θεού, αλλά κυρίως γίνεται για Εκείνη, με την δική της εκούσια συμμετοχή. Ονομάζεται δε «εστιάτωρ της Θείας Σαρκός». Μέσα στην Θεία Λειτουργία, με τους Παρακλητικούς Κανόνες που ψάλλονταιγι’ Αυτήν, με τους «Χαιρετισμούς», με την επίκληση της από τον καθένα στην προσευχή του, «έρχεται» η Παναγία, αλλάζει τα δεδομένα και προσφέρει την χαρά.
     ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ ΤΙ ΛΕΕΙ,ΟΤΙ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΥΠΗΡΧΑΝ ΑΛΛΑ ΤΟΝ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟ ΤΟΝ ΕΒΛΕΠΑΝ ΜΟΝΟΝ ΟΙ ΑΓΙΟΙ!!!ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΝΑΓΙΑ ΜΑΣ!!!
     ΑΥΤΟ ΞΕΡΕΙΣ ΠΩΣ ΛΕΓΕΤΑΙ ΓΙΑΤΡΕ ΔΙΑΚΡΙΣΗ!!!ΑΛΛΑ ΕΣΥ ΕΧΕΙΣ ΚΡΙΣΗ ΤΡΟΜΑΡΑ ΣΟΥ!!!ΠΟΥ ΘΕΣ ΝΑ ΦΕΡΕΙΣ ΣΥΓΧΙΣΗ.
     ΓΙΑΤΡΕ ΘΑ ΣΕ ΣΤΕΙΛΩ ΓΙΑ ΧΑΠΙΑ ΣΙΓΟΥΡΟ ΑΥΤΟ.

     • Επικοινωνείς με το κεφάλι σου;

      ➡️ Παΐσιος: Ξέρετε και στην Παλαιά Διαθήκη όπως και στην Καινή έχουμε αγίους πού «έβλεπαν» όντως τον Χριστό. Είναι ο «Άγγελος κυρίου» ή «Μεγάλης βουλής άγγελος» της Παλαιάς Διαθήκης.

      Παραθέτω από την ορθόδοξη εκκλησία:
      ➡️ Οι Προφήτες στην Π.Δ. έβλεπαν το δεύτερο πρόσωπο της αγίας Τριάδας, που αποκαλείται ως, «ο Μεγάλης Βουλής Άγγελος». Ο Χριστός στην Παλαιά Διαθήκη είναι ο Άγγελος Κυρίου, ο Κύριος της δόξης, ο ΓΙΑΧΒΕ, Κύριος Σαβαώθ, ο Μεγάλης Βουλής Άγγελος κ.ο.κ.

      ➡️ Παΐσιος: «Ο Θεός της Παλαιάς Διαθήκης είναι ο Χριστός.» (Αγίου Παϊσίου Αγιορείτου Λόγοι Α΄)

      Περαστικά σου ανθυγιεινό Τρόλ. Προσευχήσου στον Κύριο σου Ιησού Χριστό να σε κάνει καλά ή μάλλον να σε κάνει άνθρωπο.

   • Προσπαθείς να μου προσάψεις κατηγορίες για να ξεφύγεις από την δύσκολη θέση στην οποία έχεις περιέλθει. Πως αντέχεις τον εαυτό σου;

    Το τι είμαι εγώ είναι μια άλλη υπόθεση. Όταν σε κάποιο μελλοντικό άρθρο εκφέρω άποψη (π.χ για τον Χριστό) έλα να μετρηθούμε. Να ανοίξεις την Αγία σου Γραφή και να μου δείξεις ότι έχω λάθος.

    Αλλά είσαι ένα φίδι σαν τον θεό που εκπροσωπείς. Διότι δεν εκφράζεις τον Χριστό αλλά τον διάολο! Έδωσες και συνεχίζεις να δίνεις μομφή στο όνομα του Χριστού.

    Είσαι επιεικώς απαράδεκτος! Ένα αγκάθι στην ορθόδοξη εκκλησία.
    ➡️ «Οι φανεροί πολέμιοι του Ιησού Χριστού.» Έτσι σε αποκαλεί η ορθόδοξη εκκλησία.

    Είσαι ορθόδοξος χριστιανός;
    «Δεν είμαι ορθόδοξος!»
    «Σαφώς και είμαι ορθόδοξος!»
    «Δεν είμαι ορθόδοξος!»
    «Σαφώς και είμαι ορθόδοξος!»

    Πραγματικά είσαι το χειρότερο είδος ανθρώπου! Δεν έχει να κάνει με το τι πιστεύεις, αλλά με το γεγονός ότι είσαι ένας αλήτης με χριστιανικό μανδύα.

    • ΕΙΔΕΣ ΓΙΑΤΡΕ ΠΩΣ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΣΑΙ ΟΤΙ ΕΙΣΑΙ ΔΑΙΜΩΝ!!!ΜΟΝΟ ΕΝΑΣ ΔΑΙΜΟΝΑΣ ΧΛΕΥΑΖΕΙ ΤΟΝ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟ,ΜΕΣΩ ΕΣΟΥ!!!
     ΓΙΑΤΙ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΔΕΝ ΤΟΛΑΜΕΙ ΤΟ ΚΟΠΡΟΣΚΥΛΟ,ΝΑ ΠΙΑΣΕΙ ΣΤΟ ΣΤΟΜΑ ΤΟΥ,ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟ ΑΓΙΟ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΗΜΩΝ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ.ΑΛΛΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙ ΕΝΑΝ ΒΛΑΚΑ!!!ΚΑΙ ΒΛΑΚΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΥΤΕ ΕΙΡΩΝΕΙΑ ΟΥΤΕ ΒΡΙΣΙΑ,ΟΥΤΕ ΧΛΕΥΑΣΜΟΣ.
     ΒΛΑΚΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΕΝ ΓΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΑΝΕΙ ΚΑΚΟ ΣΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥ,ΑΛΛΑ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΣΥΡΕΙ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΣΤΟ ΚΑΚΟ.
     ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΚΑΙ ΟΣΕΣ ΕΛΠΙΔΕΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ,ΕΣΥ ΤΙΣ ΕΞΑΝΕΜΙΖΕΙΣ.

     • Ναι, πες μας και βλάκες από πάνω. Το μόνο που αποκαλύφθηκε εδώ είναι ο κακός σου χαρακτήρας. Το θέμα ξέφυγε καθότι δεν μιλάμε για την πίστη, αλλά για το γεγονός ότι είσαι ένας αλήτης ενδεδυμένος με στολή προβάτου.

      ▪️ «Δεν είμαι ορθόδοξος!» (croif101 2 Αυγούστου 2016 @ 18:10)

      ▪️ «Σαφώς και είμαι ορθόδοξος!» (croif101 17 Απριλίου 2019 at 19:56)

      Ποιον κοροϊδεύεις αγόρι μου; Τολμάς να με πεις και βλάκα από πάνω;

      Ο Κύριος σου ο Χριστός είπε το Ναι να είναι ναι και το Όχι όχι.

      ➡️ Ορίστε λοιπόν! Είσαι ορθόδοξος Ναι ή Ου; για πόσο ακόμα θα συνεχίσεις να κοροϊδεύεις;

      Παΐσιος: «Ο Θεός της Παλαιάς Διαθήκης είναι ο Χριστός.»

      ➡️ Συμφωνείς με τον Άγιο Παΐσιο; Ναι ή Όχι;

     • Λες ότι το κοπρόσκυλο ο Γιαχβέ ή αλλιώς διάβολος χρησιμοποιεί εμένα τον βλάκα διότι μόνος του δεν μπορεί να πιάσει στο στόμα του το Άγιο όνομα του Χριστού.

      Θα σου αποδείξω ότι το κοπρόσκυλο (όπως λες) ο Γιαχβέ, είναι ο Ιησούς Χριστός.

      Παραθέτω από την ορθόδοξη εκκλησία: ⤵️
      «το όνομα Γιαχβέ οιονεί αναλύεται εις το Πατήρ, Υιός και Άγιον Πνεύμα. Ούτω Γιαχβέ ο Πατήρ, Γιαχβέ ο Υιός, Γιαχβέ το Άγιον Πνεύμα. Πλην δεν υπάρχουν τρεις Γιαχβέ, αλλ’ εις Γιαχβέ (Δευτ. 6: 4), διότι υπάρχει μία θεία ουσία. Επειδή δε έκαστον των τριών προσώπων έχει όλόκληρον την θείαν ουσίαν…δυνάμεθα να λέγωμεν, ου μόνον ότι ο Υιός είνε Γιαχβέ, αλλά και ότι είνε ο Γιαχβέ (ενάρθρως), ο όλος δηλαδή θεός.»

      ➡️ Συμφωνείς με την ορθοδοξία;
      ? Αποκαλείς τον Θεό κοπρόσκυλο και λες ότι εγώ έχω δαιμόνιο; ??

 56. ΚΟΚΚΙΝΟΓΡΑΜΜΑΤΟΥΛΗΣ ΓΙΔΟΒΟΣΚΟΣ 08/20/2019 @ Αύγουστος 20, 2019 9:08 μμ

  Γιοχαν στην απαντηση σου στον Γιατρο υποστηριζεις οτι ο Γιαχβε ειναι ο σατανας.στο αλλο αρθρο που αναφερα(αυτο που μας εβαλε χερι ο κατοχικος για τα πολλα σχολια) ειπες οτι αλλο σατανας κ αλλο Γιαχβε.μετα φταιμε εμεις που λεμε οτι(για να ειμαι ευγενικος) κατι δεν παει καλα με την παρτη σου?κ μιλας για συγχυση στον Γιατρο?ο Γιατρος το’χει τσοκαλο φιλαρακι.ειναι συνειδητος αντιχριστος κ ειναι προς τιμην του που το ομολογει.ξερει τι του γινεται.βεβαια θα καταλαβει κ αυτος καποτε την μαλακια του.ας ελπισουμε οτι θα μετανοησει πρωτου να ειναι αργα.απο τη στιγμη που ομολογησε ο Γιδοβοσκος Κυριο Ιησου Χριστο υπαρχει ελπιδα για ολους.εκτος απο τον ακατονομαστο

  • ΛΟΙΠΟΝ ΓΙΔΟΒΟΣΚΕ ΓΙΑ ΝΑ ΣΟΥ ΔΩΣΩ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ ΚΑΤΙ ΑΠΛΟ,ΠΟΛΥ ΑΠΛΟ.
   Ο ΑΣΑΡΚΟΣ ΘΕΟΣ ΛΟΓΟΣ,ΠΡΙΝ ΕΝΣΑΡΚΩΘΕΙ,ΠΡΙΝ ΤΑΠΕΙΝΩΘΕΙ,ΚΑΙ ΓΙΝΕΙ ΑΝΘΡΩΠΟΣ,ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΟΝΟΜΑ,ΔΙΟΤΙ Ο Η ΑΓΙΑ ΤΡΙΑΣ ΓΙΔΟΒΟΣΚΕ ΔΕΝ ΦΕΡΕΙ ΟΝΟΜΑ,ΑΛΛΑ ΙΔΙΟΤΗΤΑ.
   ΠΑΤΗΡ,ΥΙΟΣ,ΚΑΙ ΑΓΙΟΝ ΠΝΕΥΜΑ,ΤΡΙΑΔΑ ΟΜΟΟΥΣΙΟΣ,ΑΔΙΑΡΕΤΟΣ,ΚΑΙ ΑΧΩΡΙΣΤΟΝ.ΚΑΝΕΝΑ ΟΝΟΜΑ ΠΑΡΑ ΜΟΝΟΝ ΙΔΙΟΤΗΤΑ,ΕΝΕΡΓΕΙΑ.
   ΩΣ ΑΣΑΡΚΟΣ ΠΡΙΝ ΣΑΡΚΩΘΕΙ ΔΕΝ ΦΕΡΕΙ ΟΝΟΜΑ,ΟΥΤΕ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ.ΤΕΛΕΙΑ ΚΑΙ ΠΑΥΛΑ.
   ΜΗΝ ΤΡΕΛΛΑΘΟΥΜΕ ΚΙΟΛΑΣ!!!ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ ΚΑΤΙ ΜΗΝ ΓΙΝΕΣΑΙ ΕΡΜΑΙΟ ΤΟΥ ΚΑΘΕ ΕΝΟΣ ΤΥΧΑΡΠΑΣΤΟΥ,ΠΕΡΙ ΑΓΙΑΣ ΤΡΙΑΔΟΣ!!!!
   ΠΩΣ ΔΕΧΕΣΑΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΣΟΥ ΛΕΕΙ,ΟΤΑΝ Ο ΙΔΙΟΣ ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΣΤΗΝ ΥΠΑΡΞΗ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΤΡΙΑΔΟΣ?ΕΙΝΑΙ ΝΤΡΟΠΗ ΝΑ ΑΠΟΚΑΛΕΙΣ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΟΥ ΕΝ ΧΡΙΣΤΟ ΝΟΥ ΟΤΑΝ ΧΑΡΙΕΝΤΙΖΕΣΑΙ,ΚΑΙ ΑΠΟΔΕΧΕΣΑΙ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΕΝΟΣ ΑΘΕΟΥ.
   ΟΤΑΝ ΣΑΡΚΩΘΗΚΕ ΕΛΑΒΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΠΡΙΝ ΝΑ ΒΑΦΤΙΣΤΕΙ,ΚΑΤΟΠΙΝ ΥΠΟΔΕΙΞΕΩΣ ΤΟΥ ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΥ ΓΑΒΡΙΗΛ ΕΙΣ ΤΗΝ ΥΠΕΡΑΓΙΑΝ ΘΕΟΤΟΚΟΝ.
   ΕΣΥ ΠΡΙΝ ΝΑ ΒΑΦΤΙΣΤΕΙΣ ΕΦΕΡΕΣ ΟΝΟΜΑ?ΟΧΙ ΠΟΤΕ.
   Ο ΑΛΗΘΙΝΟΣ ΘΕΟΣ ΟΜΩΣ ΙΗΣΟΥΣ ΧΡΙΣΤΟΣ,ΗΤΑΝ ΓΝΩΣΤΟΣ ΕΙΣ ΤΟΥΣ ΑΓΙΟΥΣ ΑΓΓΕΛΟΥΣ,ΚΑΙ ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΥΣ!!!
   ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΣΟΥ ΛΕΕΙ ΤΙΠΟΤΕ?ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΩΣ Ο ΙΗΣΟΥΣ ΧΡΙΣΤΟΣ?ΚΑΙ ΚΑΘΕΣΑΙ ΚΑΙ ΧΑΡΙΕΝΤΙΖΕΣΑΙ Μ ΕΝΑΝ ΑΘΕΟ?ΠΟΥ ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ ΣΟΥ ΜΙΛΩ,ΤΟΝ ΕΧΩ ΡΩΤΗΣΕΙ ΑΠΕΙΡΕΣ ΦΟΡΕΣ ΑΝ ΕΧΕΙ ΒΑΦΤΙΣΤΕΙ.ΞΕΡΕΙΣ ΠΟΙΟΣ ΑΠΟΦΕΥΓΕΙ Ν ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ Σ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΕΡΩΤΗΣΗ,ΜΟΝΟΝ ΟΙ ΙΕΧΩΒΑΔΕΣ,ΚΑΙ ΟΙ ΤΕΚΤΟΝΕΣ!!!
   ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΤΟΥΣ ΟΙ ΣΙΩΝΙΣΤΕΣ.
   ΕΣΥ ΠΟΥ ΛΕΣ ΟΤΙ ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ ΟΤΙ Ο ΙΗΣΟΥΣ ΧΡΙΣΤΟΣ,ΕΙΝΑΙ ΘΕΟΣ ΑΛΗΘΙΝΟΣ,ΠΕΣ ΜΟΥ ΠΩΣ ΣΥΧΝΩΤΙΖΕΣΑΙ Μ ΕΝΑΝ ΠΟΥ ΤΟΝ ΒΡΙΖΕΙ,ΚΑΙ ΤΟΝ ΛΟΙΔΩΡΕΙ?
   ΑΥΤΟ ΓΙΔΟΒΟΣΚΕ ΣΕ ΚΑΝΕΙ ΣΥΝΕΝΟΧΟ ΣΤΗΝ ΥΒΡΗ ΤΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΙΗΣΟΥΝ ΧΡΙΣΤΟΝ.
   ΛΥΠΑΜΑΙ ΓΙΔΟΒΟΣΚΕ ΑΛΛΑ ΕΔΩ ΝΟΜΙΖΕΙΣ ΟΤΙ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΡΝΑΕΙ Η ΩΡΑ.ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΟΜΩΣ ΟΤΙ ΕΔΩ ΟΤΙ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΕΙΝΑΙ ΟΜΟΛΟΓΙΑ ΠΙΣΤΕΩΣ Η ΥΒΡΕΩΣ.ΑΝ ΛΟΙΠΟΝ ΟΜΟΛΟΓΕΙΣ ΙΗΣΟΥΝ ΧΡΙΣΤΟΝ,ΩΣ ΑΛΗΘΙΝΟΝ ΘΕΟΝ,ΤΟΤΕ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΥΧΩΝΩΤΙΖΕΣΑΙ ΜΕ ΕΝΑΝ ΠΟΥ ΒΡΙΖΕΙ ΤΟΝ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟ,ΓΙΑΤΙ ΓΙΔΟΒΟΣΚΕ ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΝΕΙ Ο ΓΙΑΤΡΟΣ ΑΥΤΟ,ΑΛΛΑ ΕΣΥ,ΠΟΥ ΑΠΟΔΕΧΕΣΑΙ ΕΝΑΝ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟ.
   ΙΣΧΝ ΠΑΝΤΟΥ ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ.

   • ΚΟΚΚΙΝΟΓΡΑΜΜΑΤΟΥΛΗΣ ΓΙΔΟΒΟΣΚΟΣ 08/21/2019 @ Αύγουστος 21, 2019 1:23 μμ

    Εισαι ηλιθιος,τελεια κ παυλα.εισαι πανιβλακας.δεχομαι οτι γραφει ο Γιατρος ρε μσχαρι?τις αποψεις μου γραφω.λαθος,τις αποψεις της Ορθοδοξης Εκκλησιας.μου γραφεις κιολας ντροπη!!σε ειχα παρει χαμπαρι απο πολυ καιρο πριν.Δοξα Τω Θεω τους αιρετικους τους καταλαβαινω.καταλαβαινω τις αγαπολογιες τους(οχι αγαπη).εισαι ενας αλλος Αρειος πανιβλακα κ θα εχεις το τελος του.εισαι κακομαθημενος,ξεροκεφαλος,εγωιστης,αλαζονας,κακοπροαιρετος,πονηρος αιρετικος κ θα εχεις το τελος που θα εχουν ολοι του ειδους σου.καλα σου γραφει ο Γιατρος.εισαι το χειροτερο ειδος ανθρωπου.θα σιχαινομουνα τον εαυτο μου εαν ημουνα σαν κ σενα.θα προτιμουσα να δωσω τελος στη ζωη μου πινοντας χλωρινη μαζι με ποντικοφαρμακο.ουτε το υδροκυανιο δεν σου αξιζει.οι ναζιστες καλυτεροι ηταν απο σενα,πιο πολυ αξιοπρεπεια ειχαν.εχεις ξεφτυλισει την εννοια ανθρωπος.προσβαλεις Τον Δημιουργο σου με το να υπαρχεις.ποσως μ’ενδιαφερει εαν ο Γιατρος ειναι τεκτονας.θα τον παντρεψω με την κορη μου?θα τον παρω πορτα για τον χειμωνα?εισαι εκτος τοπου κ χρονου.κ ενα κολληριο LSD να πιει καποιος πιο πολλες ελπιδες θα εχω να επικοινωνησω μαζι του παρα με σενα.ντρεπονται να σε εμφανισουν οι γονεις σου στην κοινωνια,το εχεις παρει χαμπαρι ανοητε?τι ομολογεις βρε σκουληκαντερα?αφου λειτουργεις οπως ο δακτυλιος με μονα-ζυγα.Δευτερα-Τεταρτη-Παρασκευη πολεμας τον εβραιοχριστιανισμο(Ορθοδοξια),Τριτη-Πεμπτη-Σαββατο εισαι Ορθοδοξος.Κυριακη οι ΑΜΕΑ εχουν ρεπο κ ταιζουν τις παπιες.εισαι του κοσμου το περιγελο.η θεση σου ειναι στο τσιρκο ως κλοουν.εβαλες για ακομη μια φορα την ουρα στα σκελια μωρη πονηρω.σου απαντησα για τον διαβολο ευθεως κ αντι να απαντησης οπως θα εκανε καθε αξιοπρεπης ανθρωπος(εχασε κανενας την αξιοπρεπεια του για να την βρεις εσυ?) κρυφτηκες στην τρυπα σου οπως το ειδος σου,τα σκουληκια.θα τρως φατουρο καθε φορα που θα σε πετυχενω σε αρθρο.εισαι σκετη αηδια

    • Γιδοβοσκέ, τώρα που τον είπες κακομαθημένο, ξεροκέφαλο, εγωιστή, αλαζόνα κτλ θα γυρίσει και θα σου πει ότι αποκαλύφθηκε ο πραγματικός σου εαυτός. Θα σου πουλήσει και πνεύμα από πάνω!

     Όπως τα λες Γιδοβοσκέ! Είναι σκέτη αηδία!

     • ΚΟΚΚΙΝΟΓΡΑΜΜΑΤΟΥΛΗΣ ΓΙΔΟΒΟΣΚΟΣ 08/21/2019 @ Αύγουστος 21, 2019 7:42 μμ

      Στανταρακι χαχα!!χρειαζεται κανεις να εχει εστω μια ελαχιστη δοση νοημοσυνης για να μπορεσει να διακρινει την κακια απο την ιερη αγανακτηση.ιερη αγανακτηση την οποια εχει καθε φυσιολογικος ανθρωπος.ειδικα οταν τον τρολαρουν με τετοιο κακοηθη τροπο.για τον Γιοχαν ομως κακος ειναι σιγουρα κ ο αγιος Νικολαος επειδη χαστουκισε τον Αρειο.αλλα τι λεω?κ ο Ιησους που αρπαξε το φραγγελιο κ αναποδογυρισε τους παγκους κ ελεγε εχιδνες του Φαρισαιους εβγαλε τον πραγματικο Του κακο εαυτο

    • ΝΑΙ ΓΙΔΟΒΟΣΚΕ ΑΝ ΑΙΡΕΣΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ,ΩΣ ΑΛΗΘΙΝΟΥ ΘΕΟΥ,(ΤΡΙΑΔΙΚΟΣ,ΚΑΙ ΤΡΙΣΥΠΟΣΤΑΤΟΣ),ΟΤΑΝ ΘΑ ΕΝΝΟΗΣΕΙΣ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ,ΤΟΤΕ ΓΙΔΟΒΟΣΚΕ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ ΤΙ ΚΑΙ ΠΩΣ!!!
     ΕΙΜΑΙ ΑΙΡΕΤΙΚΟΣ,ΚΑΙ ΕΤΟΙΜΟΣ ΝΑ ΠΕΘΑΝΩ ΓΙΑ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΤΟ ΑΓΙΟ.
     ΚΑΙ ΠΡΟΣΕΞΕ ΓΙΔΟΒΟΣΚΕ ΟΤΙ ΕΓΩ ΔΕΝ ΠΑΙΖΩ ΚΑΙ ΒΑΖΩ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΜΟΥ ΣΤΗΝ ΛΑΙΜΗΤΟΜΟ,ΚΑΙ ΟΜΟΛΟΓΩ ΟΤΙ ΕΝΑΣ ΘΕΟΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΗΡΘΕ ΕΙΣ ΤΗΝ ΓΗΝ,ΚΑΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΤΟ ΑΓΙΟ ΕΙΝΑΙ ΙΗΣΟΥΣ ΧΡΙΣΤΟΣ,ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙΣ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ,ΔΙΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΝΟΜΑ ΓΙΔΟΒΟΣΚΕ ΑΛΛΑ ΙΔΙΟΤΗΤΑ(ΜΕΓΙΣΤΗ).
     ΕΙΝΑΙ Ο ΩΝ,Ο ΗΝ,ΚΑΙ ΑΕΙ.
     ΑΝΤΕ ΠΑΡΑΠΕΡΑ ΤΩΡΑ,ΚΑΙ ΔΕΧΟΜΑΙ ΚΑΘΕ ΑΛΛΑΖΟΝΕΙΑ,ΚΑΙ ΧΛΕΥΑΣΜΟ ΣΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΜΟΥ.ΓΙΑΤΙ ΟΤΑΝ ΟΜΟΛΟΓΕΙΣ ΚΑΠΟΙΟΝ,ΘΑ ΦΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΤΗΣ ΘΥΣΙΑΣ ΓΙΑ ΕΚΕΙΝΟΝ.
     ΕΙΣΑΙ ΕΤΟΙΜΟΣ ΓΙΔΟΒΟΣΚΕ,ΝΑ ΤΟΝ ΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΕΝΩΠΙΟΝ ΟΛΩΝ?ΩΣ ΤΟΝ ΜΟΝΗ ΑΛΗΘΕΙΑ?
     ΚΑΙ Ν ΑΠΑΝΤΑΣ Σ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΣΕ ΡΩΤΑΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ,ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΜΠΕΡΔΕΥΕΣΑΙ ΜΕ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΓΙΑΤΡΟΥ.

     • ΚΟΚΚΙΝΟΓΡΑΜΜΑΤΟΥΛΗΣ ΓΙΔΟΒΟΣΚΟΣ 08/21/2019 @ Αύγουστος 21, 2019 11:05 μμ

      Εαν μου ζητηθει να το ομολογησω θα το ομολογησω.οι φαρισαιζοντες φωναζουν χωρις λογο δεξια κ αριστερα ποσο χριστιανοι ειναι.επιμενεις οτι ο Ιησους ειναι τρισυποστατος.κ σε σχολιο προς τον Γιατρο ειπες οτι δεχεσαι τους αγιους.υποκριτακο.για να δουμε ποσο δεχεσαι τους αγιους.απο ΟΟΔΕ ” Οι χριστιανοί δεν πιστεύουμε ότι ο Χριστός είναι ο Ίδιος ο Θεός Πατέρας, που κατέβηκε στη γη ως άνθρωπος. Η ιδέα αυτή υποστηρίχθηκε από μια αρχαία αίρεση, τους τροπικούς μοναρχιανούς («πατροπασχίτες», 2ος και 3ος αιώνας μ.Χ.), και απορρίφθηκε αμέσως από τους ΑΓΙΟΥΣ ΔΙΔΑΣΚΑΛΟΥΣ του χριστιανισμού. Ο Υιός δεν ταυτίζεται με τον Πατέρα, ούτε και θα μπορούσε να ταυτίζεται. Άλλωστε ο Ίδιος ο Χριστός μίλησε για τον Πατέρα ως Πρόσωπο διαφορετικό από τον Ίδιο και πολλές φορές απευθύνθηκε σ’ Αυτόν (π.χ. Ιω. 17, 1-26).φαε το μπατσιδι απο τους αγιους για το αν ειναι τρισυποστατος ο Ιησους.δεχεσαι την διδασκαλια των Αγιων Διδασκαλων.ναι η οχι?

     • Λες στον Γιδοβοσκό ότι δεν παίζεις. Ωραίο ανέκδοτο αυτό!

      ? όλη μέρα μας παίζεις!

      Βάζεις το κεφάλι σου στη λαιμητόμο για τον Χριστό της ορθοδοξίας ή κάποιας αίρεσης;

      Άστο σε μένα!

      ▪️ «Δεν είμαι ορθόδοξος!» (croif101 2 Αυγούστου 2016 @ 18:10)

      ▪️ «Σαφώς και είμαι ορθόδοξος!» (croif101 17 Απριλίου 2019 at 19:56)

      χα χα χα ? Όργιο!

   • Γράφεις ότι ο Γιδοβοσκός είναι έρμαιο του κάθε τυχάρπαστου. Όχι κακό παιδί μου. Ο Γιδοβοσκός είναι έρμαιο της ορθοδοξίας. Άφησε τον εαυτό του να τον καθοδηγεί η εκκλησία του Χριστού.

    Εσένα Γιόχαν ποιος σε καθοδηγεί; Άστο σε μένα!

    «Δεν είμαι ορθόδοξος!»
    «Σαφώς και είμαι ορθόδοξος!»
    «Δεν είμαι ορθόδοξος!»
    «Σαφώς και είμαι ορθόδοξος!»

    χα χα χα ? Όργιο!

   • χα χα χα τώρα το είδα! Γράφει ο καμένος (με τα μισά εγκεφαλικά του κύτταρα) ότι εδώ δεν γράφουμε για να περνάει η ώρα, αλλά ότι γράφουμε είναι ομολογία πίστεως. Ωραίο ανέκδοτο αυτό!

    Τι ομολογεί ο καμένος Croif με τα μισά του εγκεφαλικά κύτταρα;
    ? «Ο Θεός της Παλαιάς Διαθήκης (Γιαχβέ) είναι ο διάολος»

    ➡️ Παΐσιος: «Ο Θεός της Παλαιάς Διαθήκης είναι ο Χριστός.»

    χα χα χα ? Το καλύτερο έρχεται παρακάτω.

    ▪️ «Σαφώς και είμαι ορθόδοξος!» (croif101 17 Απριλίου 2019 at 19:56)

    χα χα χα και γαμώ τις ομολογίες!

    Croif είσαι το χειρότερο είδος ανθρώπου! Έλα από το ιατρείο μου για ευθανασία. Αν έρθεις σε διαβεβαιώνω ότι θα γλιτώσεις την κόλαση. Θα ζητήσω από τον Χριστό απαλλαγή λόγω βλακείας και η ψυχή σου θα πάει για απόσυρση.

    • ΘΕΣ ΚΑΙ ΑΛΛΟ,ΔΕΝ ΧΟΡΤΑΣΕΣ?ΓΙΑΤΡΕ ΕΓΩ ΟΜΟΛΟΓΩ ΙΗΣΟΥΝ ΧΡΙΣΤΟΝ,ΩΣ ΤΗΝ ΜΟΝΗ ΑΛΗΘΕΙΑ,ΕΣΕΝΑ ΤΙ ΣΕ ΚΟΒΕΙ,ΑΝ ΕΓΩ ΔΕΧΟΜΑΙ ΜΟΝΟΝ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟ.
     ΛΟΓΟ ΘΑ ΔΩΣΩ Σ ΕΚΕΙΝΟΝ ΓΙΑΤΡΕ.
     ΦΡΟΝΤΙΣΕ ΓΙΑ ΕΣΕΝΑ ΓΙΑΤΡΕ,ΔΙΟΤΙ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙΣ ΑΝ ΤΟ ΑΥΡΙΟ ΘΑ ΣΕ ΒΡΕΙ ΕΔΩ,(Σ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΘΥΛΑΚΑ)ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΕΜΕΝΑ.

     • ΚΟΚΚΙΝΟΓΡΑΜΜΑΤΟΥΛΗΣ ΓΙΔΟΒΟΣΚΟΣ 08/21/2019 @ Αύγουστος 21, 2019 11:12 μμ

      Η Αγια Γραφη δεν λεει να δεχεσαι ΜΟΝΟ Τον Ιησου ως Θεο.λεει κ ΑΛΛΑ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ.ΕΝΑ ΓΙΩΤΑ,ΜΙΑ ΚΕΡΑΙΑ ΕΑΝ ΑΛΛΑΞΕΙΣ ΘΑ ΣΕ ΦΑΕΙ ΤΟ ΜΑΥΡΟ ΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ.γιατι,οπως λεει η Γραφη,κυκλοφορουν αιρεσεις απωλειας.το ακους αιρετικε μου φιλε?ΑΙΡΕΣΕΙΣ ΑΠΩΛΕΙΑΣ.ΕΤΟΙΜΑΣΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΩΛΕΙΑ.την εποχη του Παυλου καποιοι χριστιανοι ειχαν τη λοξα(ενω δεχοταν Τον Ιησου ως Θεο) οτι εγινε η Δευτερα Παρουσια.κ ο Παυλος ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΡΑΣΤΗΚΕ ΝΑ ΚΑΟΥΝ ΣΤΗΝ ΚΟΛΑΣΗ.φαντασου τι περιμενει εσενα με αυτα που υποστηριζεις

     • Τα ίδια σου τα λόγια δείχνουν ότι δεν ομολογείς τον Χριστό.

      ➡️ Παΐσιος: «Ο Θεός της Παλαιάς Διαθήκης είναι ο Χριστός.»

      ➡️ Croif: «Ο Θεός της Παλαιάς Διαθήκης είναι το κοπρόσκυλο ο διάολος»

      ? Σκέτος αντίχριστος!

      ➡️ Απόστολος Ιάκωβος: «Διότι ο Κύριος (Ο Θεός της Παλαιάς Διαθήκης) είναι πολυεύσπλαγχνος και γεμάτος συμπάθειαν και στοργήν δια το χαρούμενον και ευτυχισμένον τέλος που έδωσεν εις την δοκιμασίαν του Ιωβ.» (Ιάκωβος 5:11)

      ➡️ Croif: Όχι είναι κοπρόσκυλο!

      Ο Croif διαλογίζεται και μέσα στην θολούρα του λέει: Ρε χέσε να πούμε και τον Ιάκωβο και τον Απόστολο Παύλο και τον Παΐσιο και την Αγία Γραφή και την ορθοδοξία. ΧΕΣΤΟΥΣ ΟΛΟΥΣ! Εγώ ομολογώ Κύριο Ιησού Χριστό.

      Χέσε τους άλλους!
      χα χα χα Όργιο!

     • Γιδοβοσκέ για τον Croif εσύ είσαι ο αιρετικός. Θα σε φάει λέει το μαύρο σκοτάδι επειδή έχεις πλανηθεί από τους λόγους των Αγίων και κάθε τυχάρπαστου Αποστόλου που ισχυρίζεται ότι ο Θεός της Παλαιάς Διαθήκης ήταν ο Χριστός.

      χα χα χα Πιο καμένος από αυτόν δεν υπάρχει! Πάντως είναι πολύ κακός άνθρωπος. Παλαιότερα έβριζε αλλά το έκοψε για να δημιουργήσει μια ψεύτικη εικόνα (χριστιανική) για τον εαυτό του.

      Είναι κάλπικος από την κορφή ως τα νύχια.

     • ΚΟΚΚΙΝΟΓΡΑΜΜΑΤΟΥΛΗΣ ΓΙΔΟΒΟΣΚΟΣ 08/22/2019 @ Αύγουστος 22, 2019 2:13 πμ

      Καλπικος!!ακριβως αυτη η λεξη ταιριαζει.πηρε τα πατηματα του δασκαλου του,του τουλατου.ακουγα πριν μερικα χρονια απο κατι αποκαιδια τουλατος-τουλατος-τουλατος.ρε ποιος ειναι τουτος?εκατσα κ ειδα λιγο.ΠΑΝΑΓΙΑ ΜΟΥ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥΤΟ?το παιζει ηρεμος σαν τον Δαλαι-Λαμα(οπως ο Γιοχαν.ψευτο-αγαπολογιες).μολις ομως τα βρει λιγο σκουρα,μολις πεσει σε κανεναν που γνωριζει πεντε πραματα,πεφτει το προσωπειο.τοτε φανερωνεται ο δαιμονας.α,ετσι κ το χαζαδι ο Γιοχαν.ΚΑΛΠΙΚΟΣ.ψευτο-αγαπουλης.κ η οχια καλη ειναι μεχρι να την πατησεις

  • Ηκούσατε ότι ερρέθη, οφθαλμόν αντί οφθαλμού και οδόντα αντί οδόντος· Εγώ δε λέγω υμίν μη αντιστήναι τω πονηρω· αλλ’ όστις σε ραπίσει επί την δεξιάν σιαγόνα, στρέψον αυτώ και την άλλην· και τω θέλοντί σοι κριθήναι και τον χιτώνα σου λαβείν, άφες αυτώ και το ιμάτιον· και όστις σε αγγαρεύσει μίλιον εν, ύπαγε μετ’ αυτού δύο· τω αιτούντι σε δίδου και τον θέλοντα από σου δανείσασθαι μη αποστραφής» (Κατά Ματθαίον 5: 38-42).
   ΑΥΤΟ ΘΕΛΩ ΝΑ ΤΟ ΑΠΟΡΡΙΨΕΙΣ ΓΙΔΟΒΟΣΚΕ,ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ ΩΣ ΠΙΣΤΟΣ ΤΟΥ ΓΙΑΧΒΕ!!!
   ΑΦΟΥ ΕΔΩ Η ΕΧΟΥΜΕ ΨΥΧΑΣΘΕΝΕΙΑ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΛΕΕΙ ΤΗΝ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΩΣ ΑΣΑΡΚΟΣ ΘΕΟΣ ΛΟΓΟΣ,ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΩΣ ΙΗΣΟΥΣ ΧΡΙΣΤΟΣ.
   ΔΙΑΒΑΣΕ ΤΟ ΑΓΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ,ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΘΕΙΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΚΡΙΣΗ.

 57. Croif είσαι ένας πολύ κακός «άνθρωπος», (το άνθρωπος παίζεται) ένας αλήτης με χριστιανικό προσωπείο. Είσαι ο αρχηγός των Τρόλ. Η δράση σου τελειώνει εδώ! Αυτό που εξοργίζει τους αναγνώστες δεν είναι η πίστη σου, αλλά η κοροϊδία σου. Χλευάζεις στην ψύχρα την νοημοσύνη μας κι από πάνω πουλάς πνεύμα!

  Ουδέν αντεπιχείρημα στα όσα παρέθεσα εγώ κι ο Γιδοβοσκός από την ορθόδοξη εκκλησία, την Αγία Γραφή και τους Αγίους. Δεν κάνεις τίποτα άλλο από το να κοροϊδεύεις και να προκαλείς τους άλλους.

  Είσαι ένας ψεύτης!
  Είσαι ένα Τρολ!
  Είσαι το χειρότερο είδος ανθρώπου!
  Είσαι ένα καμένο χαρτί που ενώ έχεις καεί συνεχίζεις να αποτελείς ρυπογόνο παράγοντα.

  Το άρθρο αυτό είναι η ταφόπλακα σου.

  Τελείωσες!!

 58. ? Αποκαλείς τον Θεό κοπρόσκυλο και λες ότι εγώ έχω δαιμόνιο; ??

  Δεν σου κάθεται καλά η αλήθεια; Δεν πειράζει πιες ξίδι!

  ??‍ Ιατρική γνωμάτευση: Έχεις πάθει κρίση ξινίλας, αντιπαθούκλας και γενικότερα κακιοσύνης.

  ? Είσαι ένας ψεύτης!

  ▪️ «Δεν είμαι ορθόδοξος!» (croif101 2 Αυγούστου 2016 @ 18:10)

  ▪️ «Σαφώς και είμαι ορθόδοξος!» (croif101 17 Απριλίου 2019 at 19:56)

  ? Είσαι ένας ψεύτης! Γεγονός ✔️

  Πιες ξίδι!

 59. Croif ο Κύριος σου ο Χριστός είπε το Ναι να είναι Ναι και το Όχι Όχι.

  ? Αποδέχεσαι τους λόγους των Αγίων; Ναι ή Όχι;

  • ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ,ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΞΕΡΩ ΤΙ ΘΑ ΜΕ ΡΩΤΗΣΕΙΣ ΠΕΡΙΙΜΕΝΩ ΓΙΑ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΝΩ ΜΑΖΙ ΣΟΥ,ΚΑΙ ΝΑ ΔΕΙΞΩ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΕΔΩ ΠΟΣΟ ΚΑΛΠΙΚΟΣ ΚΑΙ ΨΕΥΤΙΚΟΣ ΕΙΣΑΙ.

   • Ο μόνος κάλπικος και ψεύτικος εδώ μέσα είσαι εσύ. Θα στο αποδείξω αμέσως!

    ▪️ «Δεν είμαι ορθόδοξος!» (croif101 2 Αυγούστου 2016 @ 18:10)

    ▪️ «Σαφώς και είμαι ορθόδοξος!» (croif101 17 Απριλίου 2019 at 19:56)

    Είσαι κάλπικος και ψεύτικος
    Γεγονός✔️

 60. ? Αποδέχεσαι την ορθόδοξη πίστη; Ναι ή Όχι;

 61. Ηκούσατε ότι ερρέθη, οφθαλμόν αντί οφθαλμού και οδόντα αντί οδόντος· Εγώ δε λέγω υμίν μη αντιστήναι τω πονηρω· αλλ’ όστις σε ραπίσει επί την δεξιάν σιαγόνα, στρέψον αυτώ και την άλλην· και τω θέλοντί σοι κριθήναι και τον χιτώνα σου λαβείν, άφες αυτώ και το ιμάτιον· και όστις σε αγγαρεύσει μίλιον εν, ύπαγε μετ’ αυτού δύο· τω αιτούντι σε δίδου και τον θέλοντα από σου δανείσασθαι μη αποστραφής» (Κατά Ματθαίον 5: 38-42).
  ΑΥΤΟ ΘΕΛΩ ΝΑ ΤΟ ΑΠΟΡΡΙΨΕΙΣ ΓΙΔΟΒΟΣΚΕ,ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ ΩΣ ΠΙΣΤΟΣ ΤΟΥ ΓΙΑΧΒΕ!!!
  ΑΦΟΥ ΕΔΩ Η ΕΧΟΥΜΕ ΨΥΧΑΣΘΕΝΕΙΑ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΛΕΕΙ ΤΗΝ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΩΣ ΑΣΑΡΚΟΣ ΘΕΟΣ ΛΟΓΟΣ,ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΩΣ ΙΗΣΟΥΣ ΧΡΙΣΤΟΣ.
  ΔΙΑΒΑΣΕ ΤΟ ΑΓΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ,ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΘΕΙΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΚΡΙΣΗ.

  • ΚΟΚΚΙΝΟΓΡΑΜΜΑΤΟΥΛΗΣ ΓΙΔΟΒΟΣΚΟΣ 08/21/2019 @ Αύγουστος 21, 2019 11:23 μμ

   Κανεις οτι κανουν ολοι οι αιρετικοι.απομονωνεις εδαφια κ βγαζεις αυθαιρετα συμπερασματα.γιατι πονηρε Γιοχαν δεν πας μερικα εδαφια πιο πισω?«Ουκ ήλθον καταλύσαι, αλλά πληρώσαι. Αμήν γαρ λέγω υμίν, ος εάν λύση μία των εντολών τούτων των ελαχίστων, ελάχιστος κληθήσεται εν τη βασιλεία του Θεού». Οι εντολές οι ελάχιστες είναι αυτές της ηθικής νομοθεσίας της Παλαιάς Διαθήκης.καταλαβες Γιοχαν?η Γραφη δεν φασκει κ αντιφασκει.δεν μπαινω στον κοπο να εξηγησω γιατι ειπε ο Ιησους αυτο που ειπε.εισαι πολυ μπουμπουνας να καταλαβεις τι σημαινει δυο Διαθηκες.απαντησε κ εσυ σε κατι.δειξε λιγη αξιοπρεπεια(εαν σου εχει μεινει καθολου).Γιατι οι αποστολοι μετα την επιφοιτηση Του Αγιου Πνευματος δεν καταλαβαν οτι ο Γιαχβε ειναι το κοπροσκυλο?ο Χριστος ιδρυσε την Εκκλησια Του.ποια ειναι αυτη?σε ποια Εκκλησια πηγαινεις?

   • Αυτός (το χειρότερο είδος ανθρώπου) να δείξει αξιοπρέπεια; Ανέκδοτα λες τώρα; Μιλάμε τώρα ότι έφαγε διπλή σφαλιάρα. Μια από τα λόγια του Χριστού και μια από του Αγίου Παϊσίου.

    Ήρθε κι έδεσε! χα χα χα Αλοιφή έγινε!

   • ΔΕΝ Μ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΓΙΔΟΒΟΣΚΕ Η ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ,ΑΛΛΑ ΤΟ ΑΝ Ο ΙΗΣΟΥΣ ΧΡΙΣΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΘΕΟΣ Ο ΜΕΓΑΣ Ο ΕΝΑΣ?Η Ο ΓΙΑΧΒΕ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΑΣ ΔΙΑΘΗΚΗΣ ΟΠΟΥ ΚΑΙ ΑΝ ΜΙΛΑΕΙ,ΟΠΟΥ ΚΑΙ ΑΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΤΑΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΙΗΣΟΥΣ ΧΡΙΣΤΟΣ ΩΣ ΑΣΑΡΚΟΣ ΘΕΟΣ ΛΟΓΟΣ?
    ΑΥΤΟ Μ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ.ΜΠΟΡΕΙΣ Ν ΑΠΑΝΤΣΗΕΙΣ Η ΘΑ ΜΙΛΑΣ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ.
    ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΕΡΧΕΤΑΙ Η ΩΡΑ ΠΟΛΛΩΝ ΓΕΓΟΝΟΤΩΝ,ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ ΟΤΙ Ο ΙΔΙΟΣ Ο ΘΕΟΣ ΓΙΑ ΕΜΕΝΑ ΙΗΣΟΥΣ ΧΡΙΣΤΟΣ ΕΘΕΣΕ ΤΟΝ ΚΑΝΟΝΑ ΤΟΥ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠ ΑΥΤΟΝ,ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ ΕΚ ΤΟΥ ΑΛΛΟΥ.
    ΛΟΙΠΟΝ ΚΑΙ ΣΕ ΑΠΛΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΙ ΜΗΝ ΞΕΥΤΙΛΙΖΕΣΑΙ ΜΗ ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΧΡΟΝΟΥΣ ΤΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗΣ!!
    ΕΣΕΙΣ ΚΑΤΑΓΕΣΤΕ(ΕΚ ΤΟΥ)ΠΑΤΡΟΣ ΤΟΥ ΔΙΑΒΟΛΟΥ.
    ΚΑΙ ΟΣΟΙ ΕΚ ΘΕΟΥ ΕΓΕΝΝΗΘΗΣΑΝ,ΔΕΝ ΕΓΕΝΝΗΘΗΣΑΝ ΜΗΔΕ ΕΚ ΘΕΛΗΜΑΤΟΣ,ΑΝΔΡΟΣ,ΜΗΔΕ ΕΚ ΘΕΛΗΜΑΤΟΣ ΓΥΝΑΙΚΟΣ,ΑΛΛΑ ΩΣ ΤΕΚΝΑ ΘΕΟΥ ΕΓΕΝΝΗΘΗΣΑΝ.
    ΕΣΥ ΚΑΙ ΟΙ ΟΜΟΙΟΙ ΣΟΥ ΝΑ ΔΙΑΛΕΞΕΙΣ ΜΕ ΠΟΙΟΝ ΘΑ ΟΜΟΛΟΓΕΙΣ>
    ΕΜΕΝΑ ΠΟΣΩΣ Μ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ,ΤΙ ΠΡΕΣΒΕΥΕΙΣ.ΑΛΛΩΣΤΕ ΔΕΝ ΘΑ ΔΩΣΕΙΣ Σ ΕΜΕΝΑ ΟΜΟΛΟΓΙΑ ΠΙΣΤΕΩΣ,ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ ΑΝΑΞΙΟΣ ΑΛΛΑ ΣΤΟΝ ΙΔΙΟΝ ΙΗΣΟΥΝ ΧΡΙΣΤΟΝ.
    Η ΘΑ ΔΩΣΕΙΣ ΟΜΟΛΟΓΙΑ ΣΤΟΝ ΑΛΛΟΝ.
    ΚΑΙ ΓΙΔΟΒΟΣΚΕ ΔΕΝ ΥΑΠΡΧΕΙ ΑΛΛΟΣ ΘΕΟΣ,ΕΝΑΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΘΕΟΣ,ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΣΑΡΚΩΘΗΚΕ.Ο ΙΗΣΟΥΣ ΧΡΙΣΤΟΣ.
    ΑΚΟΛΟΥΘΑ ΟΠΟΙΟΝ ΘΕΛΕΙΣ.ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΜΕ ΜΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ.ΚΑΛΟ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΑΥΤΑ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΟΥ ΝΑ ΜΠΟΥΝ ΒΑΘΕΙΑ ΣΤΗΝ ΓΚΛΑΒΑ ΣΟΥ.
    Ἐν ἀρχῇ ἦν ὁ Λόγος, καὶ ὁ Λόγος ἦν πρὸς τὸν Θεόν, καὶ Θεὸς ἦν ὁ Λόγος. 2 Οὗτος ἦν ἐν ἀρχῇ πρὸς τὸν Θεόν.
    3 πάντα δι’ αὐτοῦ ἐγένετο, καὶ χωρὶς αὐτοῦ ἐγένετο οὐδὲ ἕν ὃ γέγονεν. 4 ἐν αὐτῷ ζωὴ ἦν, καὶ ἡ ζωὴ ἦν τὸ φῶς τῶν ἀνθρώπων. 5 καὶ τὸ φῶς ἐν τῇ σκοτίᾳ φαίνει, καὶ ἡ σκοτία αὐτὸ οὐ κατέλαβεν.
    6 Ἐγένετο ἄνθρωπος ἀπεσταλμένος παρὰ Θεοῦ, ὄνομα αὐτῷ Ἰωάννης· 7 οὗτος ἦλθεν εἰς μαρτυρίαν, ἵνα μαρτυρήσῃ περὶ τοῦ φωτός, ἵνα πάντες πιστεύσωσιν δι’ αὐτοῦ.
    8 οὐκ ἦν ἐκεῖνος τὸ φῶς, ἀλλ’ ἵνα μαρτυρήσῃ περὶ τοῦ φωτός. 9 Ἦν τὸ φῶς τὸ ἀληθινόν, ὃ φωτίζει πάντα ἄνθρωπον, ἐρχόμενον εἰς τὸν κόσμον.
    10 ἐν τῷ κόσμῳ ἦν, καὶ ὁ κόσμος δι’ αὐτοῦ ἐγένετο, καὶ ὁ κόσμος αὐτὸν οὐκ ἔγνω.
    11 εἰς τὰ ἴδια ἦλθεν, καὶ οἱ ἴδιοι αὐτὸν οὐ παρέλαβον. 12 ὅσοι δὲ ἔλαβον αὐτόν, ἔδωκεν αὐτοῖς ἐξουσίαν τέκνα Θεοῦ γενέσθαι, τοῖς πιστεύουσιν εἰς τὸ ὄνομα αὐτοῦ, 13 οἳ οὐκ ἐξ αἱμάτων, οὐδὲ ἐκ θελήματος σαρκὸς, οὐδὲ ἐκ θελήματος ἀνδρὸς, ἀλλ’ ἐκ Θεοῦ ἐγεννήθησαν. 14 Καὶ ὁ Λόγος σὰρξ ἐγένετο καὶ ἐσκήνωσεν ἐν ἡμῖν, καὶ ἐθεασάμεθα τὴν δόξαν αὐτοῦ, δόξαν ὡς μονογενοῦς παρὰ πατρός, πλήρης χάριτος καὶ ἀληθείας. 15 Ἰωάννης μαρτυρεῖ περὶ αὐτοῦ καὶ κέκραγεν λέγων· Οὗτος ἦν ὃν εἶπον, Ὁ ὀπίσω μου ἐρχόμενος ἔμπροσθέν μου γέγονεν, ὅτι πρῶτός μου ἦν. 16 Καὶ ἐκ τοῦ πληρώματος αὐτοῦ ἡμεῖς πάντες ἐλάβομεν, καὶ χάριν ἀντὶ χάριτος· 17 ὅτι ὁ νόμος διὰ Μωϋσέως ἐδόθη, ἡ χάρις καὶ ἡ ἀλήθεια διὰ Ἰησοῦ Χριστοῦ ἐγένετο. 18 Θεὸν οὐδεὶς ἑώρακεν πώποτε· ὁ μονογενὴς υἱὸς ὁ ὢν εἰς τὸν κόλπον τοῦ πατρὸς ἐκεῖνος ἐξηγήσατο.
    19 Καὶ αὕτη ἐστὶν ἡ μαρτυρία τοῦ Ἰωάννου, ὅτε ἀπέστειλαν οἱ Ἰουδαῖοι ἐξ Ἱεροσολύμων ἱερεῖς καὶ Λευίτας ἵνα ἐρωτήσωσιν αὐτόν· Σὺ τίς εἶ; 20 καὶ ὡμολόγησεν καὶ οὐκ ἠρνήσατο· καὶ ὡμολόγησεν ὅτι Ἐγὼ οὐκ εἰμὶ ὁ Χριστός.
    21 καὶ ἠρώτησαν αὐτόν· Τί οὖν; Ἠλίας εἶ σύ ; καὶ λέγει· Οὐκ εἰμί. Ὁ προφήτης εἶ σύ; καὶ ἀπεκρίθη, Οὔ. 22 εἶπoν οὖν αὐτῷ· Τίς εἶ; ἵνα ἀπόκρισιν δῶμεν τοῖς πέμψασιν ἡμᾶς· τί λέγεις περὶ σεαυτοῦ; 23 ἔφη· Ἐγὼ φωνὴ βοῶντος ἐν τῇ ἐρήμῳ, εὐθύνατε τὴν ὁδὸν Κυρίου, καθὼς εἶπεν Ἡσαΐας ὁ προφήτης. 24 Καὶ ἀπεσταλμένοι ἦσαν ἐκ τῶν Φαρισαίων· 25 καὶ ἠρώτησαν αὐτὸν καὶ εἶπον αὐτῷ· Τί οὖν βαπτίζεις, εἰ σὺ οὐκ εἶ ὁ Χριστὸς οὔτε Ἠλίας οὔτε ὁ προφήτης; 26 ἀπεκρίθη αὐτοῖς ὁ Ἰωάννης λέγων· Ἐγὼ βαπτίζω ἐν ὕδατι· μέσος δὲ ὑμῶν ἕστηκεν ὃν ὑμεῖς οὐκ οἴδατε, 27 αὐτὸς ἐστιν ὁ ὀπίσω μου ἐρχόμενος, ὃς ἔμπροσθέν μου γέγονεν, οὗ ἐγὼ οὐκ εἰμὶ ἄξιος ἵνα λύσω αὐτοῦ τὸν ἱμάντα τοῦ ὑποδήματος. 28 Ταῦτα ἐν Βηθανίᾳ ἐγένετο πέραν τοῦ Ἰορδάνου, ὅπου ἦν Ἰωάννης βαπτίζων.
    ΑΥΤΑ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΑΓΙΑ ΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΙΩΑΝΝΗ ΤΟΥ ΘΕΟΛΟΓΟΥ,ΝΑ ΤΑ ΕΧΕΙΣ ΠΑΝΤΑ ΥΠ ΟΨΗ ΣΟΥ,ΓΙΑΤΙ ΓΙΔΟΒΟΣΚΕ,ΤΟ ΣΚΟΤΟΣ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΕΛΑΒΕ ΤΟ ΦΩΣ,ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΤΟ ΣΚΟΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΥΠΑΡΞΗ,ΕΞΩ ΟΜΩΣ ΑΠ ΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΔΙΑΝΝΟΗΣΗ.
    ΓΙ ΑΥΤΟ ΓΙΔΟΒΟΣΚΕ ΠΡΟΣΕΧΕ ΠΩΣ ΣΥΧΝΩΤΙΖΕΣΑΙ ΜΕ ΑΘΕΟΥΣ,ΑΦΟΥ ΧΩΡΙΣ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟ,ΧΩΡΙΣ ΦΩΣ ΠΟΥ ΠΑΣ?
    Τ ΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΙΩΑΝΝΗ,ΑΣ ΓΙΝΟΥΝ ΦΩΣ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΣΟΥ,ΕΤΣΙ ΩΣΤΕ ΝΑ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΘΕΙΣ ΑΠ ΤΟΝ ΜΗ ΩΝΤΑ!!!ΤΟ ΛΑΜΠΕΡΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΠΟΥ ΛΕΓΑΜΕ ΓΙΔΟΒΟΣΚΕ.

    • ΚΟΚΚΙΝΟΓΡΑΜΜΑΤΟΥΛΗΣ ΓΙΔΟΒΟΣΚΟΣ 08/22/2019 @ Αύγουστος 22, 2019 1:48 πμ

     Σου απαντησα παρακατω χωρις να εχω δει το σχολιο σου.εισαι γυμνος εμπρος μου.τα πνευματικα ματια του Γιδοβοσκου σαν αλλες ακτινες Χ,σαν αλλα ματια του καλ-ελ,εχουν γδυσει την ψυχη σου.τα αλλα που γραφεις περι σκοτους ειναι τριανταμιες.εχεις μπλεξει Καινη Διαθηκη με Ερμη Τρισμεγιστο(αλλη μορφη της καμπαλας).ειπαμε ανηκεις σε νεοπαγανιστικη-χριστιανικη σεκτα.εχεις μπλεξει χριστιανισμο με αποκρυφισμο.εισαι κουκουρουκου

    • ΚΟΚΚΙΝΟΓΡΑΜΜΑΤΟΥΛΗΣ ΓΙΔΟΒΟΣΚΟΣ 08/22/2019 @ Αύγουστος 22, 2019 1:51 πμ

     Γιατι οι αποστολοι μετα την επιφοιτηση Του Αγιου Πνευματος δεν καταλαβαν οτι ο Γιαχβε ειναι το κοπροσκυλο?ο Χριστος ιδρυσε την Εκκλησια Του.ποια ειναι αυτη?σε ποια Εκκλησια πηγαινεις?

    • Εγώ θα αφήσω να σε σβερκώσει η ορθόδοξη εκκλησία της οποίας ο λόγος βασίζεται στους Αγίους Πατέρες.

     ✝️ «Ο Χριστός στην Παλαιά Διαθήκη είναι ο Άγγελος Κυρίου, ο Κύριος της δόξης, ο ΓΙΑΧΒΕ, Κύριος Σαβαώθ, ο Μεγάλης Βουλής Άγγελος κ.ο.κ.»

     Περαστικά σου ανθυγιεινό Τρόλ. Προσευχήσου στον Κύριο σου Ιησού Χριστό να σε κάνει καλά ή μάλλον να σε κάνει άνθρωπο.

  • Εγώ θα αφήσω να σε τουλουμιάσει ο Άγιος Παΐσιος.

   «Στην Παλαιά Διαθήκη εκείνη την γλώσσα, εκείνον τον νόμο καταλάβαιναν. Ο ΙΔΙΟΣ ΘΕΟΣ ήταν και τότε, αλλά εκείνος ο νόμος ήταν για εκείνους τους ανθρώπους που δεν καταλάβαιναν αλλιώς. Μη σας φαίνεται εκείνος ο νόμος σκληρός και το Ευαγγέλιο διαφορετικό. Ήταν ο νόμος που θα ωφελούσε εκείνη την εποχή. Δεν ήταν ο νόμος εκείνος βάρβαρος, αλλά η γενιά εκείνη ήταν βάρβαρη.» (Αγίου Παϊσίου Αγιορείτου Λόγοι Α΄)

   Πω πω σφαλιάρα! Περαστικά σου αλήτη με το ψεύτικο προσωπείο του δήθεν χριστιανού που και καλά ομολογεί τον Χριστό.

   Πιες ξύδι!

   • ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΓΙΑΤΡΕ ΣΑΝ ΕΣΕΝΑ,ΚΑΙ ΕΚΕΙΝΗ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΥΠΗΡΞΑΝ ΤΕΤΟΙΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ,ΑΠΙΣΤΟΙ ΚΑΙ ΧΛΕΥΑΣΤΕΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ.
    ΝΟΜΙΖΕΙΣ ΟΤΙ ΟΛΟΙ ΓΝΩΡΙΖΑΝ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ?ΑΜ ΔΕΝ ΑΦΗΝΑΝ ΤΑ ΙΕΡΑΤΕΙΑ ΚΟΠΡΕ ΓΙΑΤΡΕ!!!ΠΟΣΟΥΣ ΚΑΙ ΠΟΣΟΥΣ ΠΡΟΦΗΤΕΣ ΔΕΝ ΦΟΝΕΥΣΑΝ?
    ΤΟ ΙΔΙΟ ΕΓΙΝΕ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟ,ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΓΙΟΥΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥΣ,ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΕΤΕΠΕΙΤΑ ΑΓΙΟΥΣ,ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΜΑΡΤΥΡΕΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΚΟΤΩΝΕ ΤΟ ΙΕΡΑΤΕΙΟ ΤΟΥ ΖΗΛΟΦΘΟΝΟΥ ΘΕΟΥ ΤΩΝ ΙΟΥΔΙΑΩΝ.ΑΛΛΟΙΩΣ ΠΟΙΟΣ Ο ΛΟΓΟΣ ΝΑ ΣΚΟΤΩΣΟΥΝ ,ΜΕ ΦΡΙΧΤΑ ΒΑΣΑΝΙΣΤΗΡΙΑ ΤΟΣΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ,ΠΑΡΑ Ο ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΙΣΜΟΣ ΟΤΙ ΚΥΤΤΑ ΤΙ ΘΑ ΠΑΘΕΙΣ ΑΝ ΜΙΛΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟ.
    ΑΥΤΑ ΓΙΑΤΡΕ ΕΣΥ ΩΣ ΔΑΙΜΟΝΙΣΜΕΝΟΣ,ΑΦΟΥ ΚΑΤΑΦΕΡΕΣΑΙ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ,ΤΑ ΑΠΕΧΘΑΝΕΣΑΙ ΜΕΤΑ ΒΔΕΛΥΓΜΙΑΣ!!!

    ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΜΑΡΤΥΡΟΥΣΑΝ ΕΝΑ ΟΝΟΜΑ ΙΗΣΟΥΝ ΧΡΙΣΤΟΝ.
    ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ ΤΡΙΣΑΘΛΙΕ ΑΘΕΕ?

    • Croif είσαι ένας πολύ κακός «άνθρωπος».

     Ισχυρίστηκες ότι ο Χριστός δεν είναι ο Θεός της Παλαιάς Διαθήκης διότι εκείνος έλεγε γύρνα και το άλλο μάγουλο, ενώ ο Γιαχβέ οφθαλμός αντί οφθαλμού.

     Το επιχείρημα σου αυτό (επιχείρημα τρόπος του λέγειν) καταρρίφθηκε από τον Άγιο Παΐσιο.

     ➡️ «Στην Παλαιά Διαθήκη εκείνη την γλώσσα, εκείνον τον νόμο καταλάβαιναν. Ο ΙΔΙΟΣ ΘΕΟΣ ήταν και τότε, αλλά εκείνος ο νόμος ήταν για εκείνους τους ανθρώπους που δεν καταλάβαιναν αλλιώς.»

     Παρόλα αυτά πουλάς και πνεύμα από πάνω. Δεν ντρέπεσαι; Υπάρχει κάποια ανθρώπινη αρετή μέσα σου; Κάτι ρε παιδί μου που να θυμίζει άνθρωπο;

     ▪️ Πλέον δεν έχει να κάνει με την πίστη, αλλά με το γεγονός ότι είσαι ένας αλήτης. Αν σε είχα μπροστά μου δεν θα άνοιγα καμιά συζήτηση μαζί σου, ούτε θα επέτρεπα να ρίξεις πάνω μου το δηλητήριο σου. Ωστόσο επειδή δεν μπορούμε να δούμε την σκατόφατσα σου μας ξεγέλασες όλους. Μιας και ήρθαν έτσι τα πράγματα θα φροντίσουμε από δω και πέρα όλοι οι αναγνώστες του Κατοχικά να μάθουν το ποιόν σου. Να δουν τον άνθρωπο πίσω από την μάσκα. Να δουν τον αλήτη!

     Αυτό το άρθρο είναι η ταφόπλακα σου!

   • ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ ΜΑΤΘΑΙΟΥ ΚΕΦ. Κ «§28. Καθώς ο Υιός του ανθρώπου δεν ήλθε δια να υπηρετηθεί, αλλά δια να υπηρετήσει και να δώσει την ζωή Αυτού λύτρον αντί πολλών».
    ΚΑΙ ΑΥΤΑ ΓΙΑΤΡΕ ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΨΙΛΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ ΓΙΑ ΕΣΕΝΑ ΠΙΕΣ ΕΣΥ ΛΙΓΟ ΞΥΔΑΚΙ ΑΠ ΤΟΝ ΘΥΜΟΣ,ΤΟΥ ΠΡΩΠΑΤΟΡΑ ΣΟΥ!!!
    ΚΑΙ ΟΠΩΣ ΕΚΕΙΝΟΣ ΠΟΛΕΜΑ ΜΕ ΝΥΧΙΑ ΚΑΙ ΜΕ ΔΟΝΤΙΑ ΤΟΝ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟ,ΜΗΝ ΚΑΤΑΦΕΡΝΟΝΤΑΣ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΤΙΠΟΤΕ.
    ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΕΣΥ,ΛΙΓΟ ΞΥΔΑΚΙ ΚΑΙ ΟΛΑ ΚΑΛΑ.

    • ✝️ «Ο Χριστός στην Παλαιά Διαθήκη είναι ο Άγγελος Κυρίου, ο Κύριος της δόξης, ο ΓΙΑΧΒΕ, Κύριος Σαβαώθ, ο Μεγάλης Βουλής Άγγελος κ.ο.κ.»

     Πιες μια μπουκάλα ξύδι και πέσε για ύπνο. Το τέλος σου πλησιάζει. Ψάξε για καινούργιο ψευδώνυμο.

 62. Ο Croif διαλογίζεται και μέσα στην θολούρα του λέει: Ρε χέσε να πούμε και τον Ιάκωβο και τον Απόστολο Παύλο και τον Παΐσιο και την Αγία Γραφή και την ορθοδοξία. ΧΕΣΤΟΥΣ ΟΛΟΥΣ! Εγώ ομολογώ Κύριο Ιησού Χριστό.

  χα χα χα Πιο καμένος δεν γίνεται!

 63. Croif είσαι ορθόδοξος;

 64. ΚΟΚΚΙΝΟΓΡΑΜΜΑΤΟΥΛΗΣ ΓΙΔΟΒΟΣΚΟΣ 08/22/2019 @ Αύγουστος 22, 2019 12:36 πμ

  Οταν γραφω οτι σε εχω παρει χαμπαρι εδω κ καιρο,ερχεσαι με κατι τετοια σχολια κ με επιβεβαιωνεις.οταν ειπα οτι Αγια Γραφη για σενα ειναι τα βιβλια του λιακο κ τα πρασινα-κοκκινα-κιτρινα-μπλε βιβλια του τουλατου,ερχεσαι τωρα κ με επιβεβαιωνεις.αυτοι οι αιρετικοι λενε τετοια πραματα.οτι αυτοι δηθεν μπορουν να διακρινουν που ειναι ο αληθινος Θεος κ που το κοπροσκυλο μεσα στην Παλαια Διαθηκη.ξερεις ποση αλαζονεια κρυβει αυτη η δηλωση?φαντασου τι λες.οτι αγιοι ανθρωποι δεν μπορουσαν να διακρινουν αυτο το πραμα κ εσυ μπορεις.οτι ΟΙ ΑΠΟΣΤΟΛΟΙ ΟΙ ΦΩΤΙΣΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΑΓΙΟ ΠΝΕΥΜΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ Κ ΕΣΥ ΜΠΟΡΕΙΣ.με επιβεβαιωνεις οταν λεω οτι εισαι εγωισταρος,αλαζονας κ υπεροπτης.στο ειπα,σε εχω παρει χαμπαρι εδω κ καιρο.Η ΑΙΡΕΣΗ ΒΑΣΙΖΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΑΛΑΖΟΝΕΙΑ Κ ΣΤΟΝ ΕΓΩΙΣΜΟ.εισαι καμενο χαρτι.ποιος Αρειος?εσυ εχεις ξεπερασει κατα πολυ ολους τους αιρετικους.σε βλεπει ο διαολος κ σε ζηλευει.τριβει τα ματια του μ’αυτα που βλεπει.κ τα χερια του φυσικα.εισαι το στανταρακι του φουκαρα μου.μηπως ξεχασα οτι υποστηριζεις κ την επανενσαρκωση?μαθητουδι του τουλατου εισαι ρε προβατο.”αιντε θυμα αιντε ψωνιο” τραγουδαει ο διαολος για σενα(αυτο το σχολιο πηγαινει προς απαντηση στο σχολιο σου ”ΑΓΙΟΣ ΠΑΙΣΙΟΣ ΠΕΡΙ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ Κ ΥΠΕΡΑΓΙΑΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ”

 65. ΚΟΚΚΙΝΟΓΡΑΜΜΑΤΟΥΛΗΣ ΓΙΔΟΒΟΣΚΟΣ 08/22/2019 @ Αύγουστος 22, 2019 1:04 πμ

  Καταλαβες Γιατρε απο το παραπανω μου σχολιο?μεσα στην Παλαια Διαθηκη υπαρχουν κ ο Γιαχβε-σατανας κ ο Γιαχβε-Ιησους(ντοινγκ).στο Δευτερονομιο πχ ειναι ο Γιαχβε σατανας.στους Προφητες ειναι ο Γιαχβε Ιησους.κ ο Γιοχαν,ο φωτισμενος απο το πνευμα του τουλατου κ του λιακο μπορει να διακρινει ποιος ειναι που.βεβαια οι αγιοι αποστολοι δεν μπορουσαν να το καταλαβουν.ουτε ο αγιος Παισιος.αυτοι ηταν πλανεμενοι κ νομιζαν οτι ειναι ο ιδιος Γιαχβε παντου.αλλα τωρα με τη βοηθεια της new age ”αγιας γραφης”,τα βιβλια των φωτισμενων οδηγων του Γιοχαν,του λιακο κ του τουλατου,μπορουμε κ εμεις να διακρινουμε ποιος ειναι που.ετσι θα μπορεσουμε να διακρινουμε που μπηκε ο δακτυλος κ στην Καινη Διαθηκη απο το μαυρο ιερατειο των γιαχβεδιστων(οχι Του Γιαχβε Ιησου αλλα του γιαχβε-σατανα).αυτη με λιγα λογια ειναι η πιστη του Γιοχαν.γι’αυτο κ τοσο καιρο δεν απαντουσε στα σχολια σου.απαξιουσε διοτι δεν εισαι φωτισμενος απο τα βιβλια του λιακο κ του τουλατου ωστε να μπορεις να διακρινεις τη διαφορα.θα ηταν χαμενος χρονος

  • Κατάλαβα Γιδοβοσκέ. Το παρακάτω είναι αφιερωμένο στον αλήτη της παρέας.

   Όσο και να προσπαθείς τον Λιακόπουλο δεν τον φτάνεις. Αυτός πουλάει βιβλία κι εσύ πνεύμα. Σήκω από πολυθρόνες, καρέκλες, μπαουλοντίβανα, στάσου όρθιος στον τοίχο και κοπάνα τον με το κεφάλι σου. Καναδοί επιστήμονες ανακάλυψαν ότι ένα μέτριο χτύπημα στο κεφάλι της τάξεως εδυν =fh (J/kg-K) τζάουλ, μπορεί να επαναφέρει τη συνείδηση σε αρχικά επίπεδα.

   Περαστικά σου Croif

  • ΓΙΔΟΒΟΣΚΕ ΑΠΛΑ ΚΑΙ ΟΜΟΡΦΑ ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΙΖΕΙΣ,ΟΤΑΝ Ο ΔΙΑΒΟΛΟΣ ΕΠΕΙΡΑΞΕ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΤΟΝ ΘΕΟ,ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙΣ ΚΑΙ ΜΟΥ ΤΣΑΜΠΟΥΝΑΣ,ΟΤΙ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΑ ΔΙΑΘΗΚΗ,ΕΜΦΑΝΙΖΕΤΑΙ ΜΟΝΟΝ Ο ΘΕΟΣ ΛΟΓΟΣ!!!
   ΓΙΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΙΣΧΥΡΙΖΕΣΑΙ,ΣΕ ΔΙΑΨΕΥΔΕΙ ΤΟ ΑΓΙΟΝ ΕΥΑΓΓΕΛΙΟΝ,ΚΑΙ ΠΟΣΩΣ Μ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΓΙΑΤΡΟ,ΑΥΤΟΣ ΕΧΕΙ ΔΙΑΛΕΞΕΙ ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ.ΝΑ ΒΡΙΖΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΛΟΙΔΩΡΕΙ ΤΟΝ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟ.
   ΕΣΥ ΟΜΩΣ ΚΑΙ ΕΓΩ ΓΙΔΟΒΟΣΚΕ Σ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ ΘΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΛΟΓΟ.
   ΚΑΙ ΕΥΧΟΜΑΙ ΝΑ ΕΙΜΑΙ ΕΓΩ ΛΑΘΟΣ Σ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΩ,ΚΑΙ Η ΤΙΜΩΡΙΑ ΜΟΥ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΒΑΡΕΙΑ,ΧΛΕΥΑΖΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΓΙΑ ΤΡΙΑΔΑ.
   ΑΝ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΣΥΜΒΕΙ ΑΥΤΟ,ΤΟΤΕ ΓΙΔΟΒΟΣΚΕ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΠ ΤΟΥΣ ΔΥΟ ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΣΥΓΧΙΣΗ.ΚΑΙ Η ΣΥΓΧΙΣΗ ΦΕΡΝΕΙ ΑΛΛΑΖΟΝΕΙΑ,ΚΑΙ ΥΠΕΡΗΦΑΝΙΑ.
   ΑΠΛΑ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΠΩ ΕΙΝΑΙ,ΟΤΙ ΕΙΤΕ ΕΓΩ ΕΙΤΕ ΕΣΥ ΛΑΘΕΥΟΥΜΕ,ΑΣ ΜΑΣ ΣΥΓΧΩΕΡΕΣΕΙ Ο ΙΗΣΟΥΣ ΧΡΙΣΤΟΣ.ΤΙΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.

   • Αναρωτιέται ο ψεύτης ποιος έχει λάθος. ??

    Παραθέτω από την ορθόδοξη εκκλησία:
    ➡️ «Ὁ Θεός τῆς Παλαιᾶς Διαθήκης, πού ἀναφέρεται σχεδόν σέ κάθε ἐδάφιο αὐτῆς, εἶναι τό δεύτερο πρόσωπο τῆς Ἁγίας Τριάδος, δηλαδή ὁ Υἱός καί Λόγος τοῦ Πατρός.»

    ➡️ «Ο Χριστός στην Παλαιά Διαθήκη είναι ο Άγγελος Κυρίου, ο Κύριος της δόξης, ο Γιαχβέ, Κύριος Σαβαώθ, ο Μεγάλης Βουλής Άγγελος κ.ο.κ.»

    ? Πιες μια μπουκάλα ξύδι και πέσε για ύπνο. Το τέλος σου πλησιάζει. Ψάξε για καινούργιο ψευδώνυμο. Ψεύτη ε ψεύτη!

   • ΚΟΚΚΙΝΟΓΡΑΜΜΑΤΟΥΛΗΣ ΓΙΔΟΒΟΣΚΟΣ 08/22/2019 @ Αύγουστος 22, 2019 1:56 μμ

    Εγω δεν εχω λαθος φιλαρακι.εσυ εχεις λαθος.ξερεις γιατι συμβαινει αυτο?διοτι εγω στηριζομαι στην διδασκαλια της Ορθοδοξης Εκκλησιας κ οχι σε απατεωνες τηλεβιβλιοπωλες κ χριστιανογκουρουδες.εγω βασιζομαι στους Αγιους Πατερες της Εκκλησιας,δεν λεω πραματα απο το κεφαλι μου.κ με την πιστη της Εκκλησιας Του Χριστου αγιασαν ανθρωποι σαν εμενα κ εσενα.με τον δρομο που εδειξαν οι Αγιοι Πατερες αγιασε κ ο γεροντας Παισιος κ ποσοι αλλοι.με τον δρομο του λιακο μπορεις να μου δειξεις ενα παραδειγμα αγιοσυνης?ΕΝΑ.δεν υπαρχει.το μονο που καταφεραν αυτοι που ακολουθησαν τον δρομο του γνωστικισμου ηταν να δαιμονιστουν κ να οδηγηθουν στην απωλεια.καλομελετα κ ερχεται φουκαρα μου.αλαζονεια κ υπαρηφανεια ξερεις ποιος εχει?αυτος που λεει ”οχι αγιε Παισιε δεν ξερεις εσυ ΕΓΩ ΞΕΡΩ.οχι αγιοι αποστολοι δεν ξερετε εσεις που αναστενατε κ νεκρους.εσεις ειστε πλανεμενοι,ΕΓΩ ΞΕΡΩ”.αντε γεια φιλαρακι.πολυ τραβηξε το θεατρο του παραλογου.εαν δεν τα πουμε σε καποιο αλλο αρθρο σου ευχομαι καλο υπολοιπο καλοκαιριου κ καλο φθινοπωρο.οι ευχες μου πηγαινουν κ σε σενα φιλε Γιατρε

    • Όπως τα λες είναι Γιδοβοσκέ. Στηρίζεσαι στην διδασκαλία της Ορθόδοξης Εκκλησίας για αυτό και συμφωνείς με τα όσα παραθέτω από αυτήν.

     Ο φίλος μας πριν από λίγους μήνες ομολόγησε ότι είναι ορθόδοξος. Τα έργα του όμως δείχνουν ότι δεν είναι. Αποστρέφεται με αηδία οτιδήποτε ορθόδοξο παραθέσω και εναντιώνεται με όλες του τις δυνάμεις σε κάθε λόγο σου.

     Και βέβαια δεν είναι θέμα πίστης αφού ο «άνθρωπος» αυτός είναι ένας ψεύτης. Σε παλαιότερο σχόλιο είχε πει ότι δεν είναι ορθόδοξος. Περαστικά του λοιπόν! Αυτό το άρθρο έγινε η ταφόπλακα του.

 66. Πλέον δεν έχει να κάνει με την πίστη, αλλά με το γεγονός ότι είσαι ένας αλήτης. Θα φροντίσουμε από δω και πέρα όλοι οι αναγνώστες του Κατοχικά να μάθουν το ποιόν σου. Να δουν τον άνθρωπο πίσω από την μάσκα. Να δουν τον αλήτη!

  Αυτό το άρθρο είναι η ταφόπλακα σου!

 67. Προτροπή: Φτιάξε ένα άρθρο με θέμα «ο διάβολος Γιαχβέ» και δώσ’ το στον stranger να το αναρτήσει.

 68. ΚΟΚΚΙΝΟΓΡΑΜΜΑΤΟΥΛΗΣ ΓΙΔΟΒΟΣΚΟΣ 08/22/2019 @ Αύγουστος 22, 2019 1:39 μμ

  Γιοχαν ειδα ενα σου σχολιο που δεν απαντησα στις 21 Αυγ 18 46′.απειρα τα παραδειγματα.σου τα παρεθεσε ο Γιατρος 666 φορες(ειδες αριθμο που διαλεξε ο αντιχριστος?).αντε να δωσω κ εγω ενα παραδειγμα να φυγουμε απο τον αριθμο του γιαχβε-σαμαελ-ιαλδαβαωθ-σατανα.ΚΑΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΝΑ.στις Πραξεις Κεφ Δ’ στιχοι 24-25-26 οι αποστολοι προσευχονται στον Θεο του Δαυιδ.απαγγελουν απο τους Ψαλμους.ερωτηση ”σε ποιον Θεο πιστευε ο Δαυιδ”?κ μη μου πεις οτι δεν υπαρχει η φραση απο τους αποστολους ”ο Χριστος ειναι ο Γιαχβε”.μη τολμησεις διοτι θα φας τετοιο μπατσο που θα το θυμασαι σε ολη σου τη ζωη.υπαρχει η εννοια οτι ο Χριστος ειναι ο Γιαχβε,δεν χρειαζεται αυτη καθ’αυτη η φραση.για να σε προλαβω να μην πεις τη μαλακια δες αυτο.ο Θεος ειναι αθανατος?βρες μου τη λεξη αθανατος στην Γραφη.δεν υπαρχει αλλα το πιστευεις διοτι υπαρχει η εννοια.ο Θεος ειναι αναρχος?βρες μου τη λεξη αναρχος.δεν υπαρχει αλλα το πιστευεις διοτι υπαρχει η εννοια.ο Υιος ειναι Ομοουσιος με Τον Πατερα?ειναι κ το πιστευεις.βρες μου τη λεξη Ομοουσιος.δεν υπαρχει,υπαρχει ομως η εννοια.Γιοχαν πιστευεις στην Αγια Τριαδα?πιστευεις.δεν υπαρχει ΠΟΥΘΕΝΑ η φρασις ΑΓΙΑ ΤΡΙΑΔΑ.υπαρχει η εννοια.ετσι υπαρχει ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ φορες η εννοια οτι Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΓΙΑΧΒΕ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΑΣ ΔΙΑΘΗΚΗΣ.παμε σε κατι αλλο.λες ”μην παραμυθιαζεσαι ο διαβολος ειναι υπαρκτος”.η υπομονη εχει κ τα ορια της.ειπα το αντιθετο?τι σου εγραψα καταλαβες?μηπως γραφω σε Ρουνικη γραφη?εγραψα οτι ο διαβολος ειναι ΥΠΑΡΚΤΟΣ.κ μετα την ενανθρωπιση Του Κυριου,μετα την Ανασταση Του η εξουσια του περιοριστηκε.πριν την ενανθρωπιση Του Κυριου ειχε πληρη εξουσια.το ”Υιος της απωλειας” ειναι μια εκφραση,δεν ειναι κυριολεκτικο.δεν σημαινει οτι υπαρχει καποιος πατερας-απωλεια.ο Τριαδικος Θεος τον δημιουργησε.δεν υιοθετηθηκε στη συνεχεια απο καποιον πατερα-απωλεια.ρε γραψε κανα μυθιστορημα τυπου Λαβκραφτ.μπορει να τα κονομησεις,μπορει να ξεπερασεις σε πωλησεις κ τους πνευματικους σου πατερες,του λιακο κ του τουλατου

  • Γιδοβοσκέ αυτός δεν καταλαβαίνει από έννοιες. Θα σου σπάσει τα νεύρα και θα στην πει κιόλας από πάνω. Τον ξέρω καλά αυτόν. Είναι το χειρότερο είδος «ανθρώπου»!

  • ΣΤΟ ΕΙΠΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΓΙΔΟΒΟΣΚΕ,ΟΤΙ Ο ΓΙΑΤΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΣ,ΑΦΟΥ ΚΑΤΑΦΕΡΕΤΑΙ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΗΜΩΝ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ.
   ΠΑΜΕ ΛΟΙΠΟΝ ΤΩΡΑ ΓΙΔΟΒΟΣΚΕ ΣΕ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ,ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΠΑΡΑΠΟΙΗΣΗ ΣΤΙΣ ΓΡΑΦΕΣ?
   ΑΠΟΔΕΧΕΣΑΙ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΗΜΩΝ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ,ΟΤΙ ΕΛΑΒΟΝ ΤΟ ΑΓΙΟΝ ΠΝΕΥΜΑ,ΝΑΙ Η ΟΧΙ?
   ΑΦΟΥ ΛΟΙΠΟΝ ΕΛΑΒΟΝ ΟΛΟΙ ΑΓΙΟΝ ΠΝΕΥΜΑ,ΤΟΤΕ Ο ΝΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΦΩΤΙΣΘΗ,ΚΑΙ ΓΝΩΡΙΖΑΝ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΓΙΑ ΠΟΙΟΝ ΗΤΑΝ ΕΤΟΙΜΟΙ ΝΑ ΘΥΣΙΑΣΤΟΥΝ,ΟΜΟΛΟΓΩΝΤΑΣ ΤΟΝ.
   ΑΦΟΥ ΛΟΙΠΟΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΓΙΟΙ ΑΠΟΣΤΟΛΟΙ ΗΤΑΝ ΘΕΟΠΝΕΥΣΤΟΙ,ΠΩΣ ΛΟΙΠΟΝ Η ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΚΑΤΑΡΙΠΤΕΙ ΚΑΘΕ ΤΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΗΝ ΒΟΛΕΥΕΙ?ΑΠΟ ΠΟΥ ΚΑΙ ΩΣ ΠΟΥ ΑΠΟΡΡΙΠΤΕΙ ΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥΣ ΑΓΙΟΥΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥΣ,ΑΠΟΔΕΧΟΜΕΝΟΙ ΜΟΝΟΝ ΤΟΥΣ ΤΕΣΣΕΡΕΙΣ ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΕΣ?ΔΛΔ ΜΟΝΟΝ ΟΙ ΤΕΣΣΕΡΕΙΣ ΕΙΧΑΝ ΑΓΙΟ ΠΝΕΥΜΑ,ΕΝΩ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΠΗΓΑΝ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΥΡΑ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΕΞΕΤΑΣΗΣ??
   ΓΙΑΤΙ ΛΟΙΠΟΝ ΑΠΟΚΑΛΕΙΣ ΑΓΙΟΝ,ΤΟΝ ΙΑΚΩΒΟ,ΤΟΝ ΑΝΔΡΕΑ,ΤΟΝ ΘΩΜΑ,ΤΟΝ ΠΕΤΡΟ?ΠΩΣ ΤΟΛΜΑΣ ΟΤΑΝ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥΣ ΑΠΟΡΡΙΠΤΕΙ,ΜΗ ΔΕΧΟΜΕΝΗ ΤΑ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΠΟΥ ΕΓΡΑΨΑΝ ΑΥΤΟΙ?ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΜΙΛΗΣΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΕΓΑ ΕΝΩΧ!!
   ΚΑΠΟΥ ΛΟΙΠΟΝ ΧΑΝΕΙΣ ΛΑΔΙΑ ΓΙΔΟΒΟΣΚΕ!!!ΔΕΝ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΓΝΩΡΙΣΕΙΣ ΤΟΝ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟ,ΚΑΙ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΣ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΟΥΔΕΠΟΤΕ ΤΟΝ ΔΕΧΘΗΚΑΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ.
   ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΜΕ ΜΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ.ΘΑ ΚΛΑΨΕΙΣ ΒΕΒΑΙΑ ΓΙΔΟΒΟΣΚΕ,ΑΛΛΑ ΟΤΑΝ ΕΡΘΕΙ Η ΑΝΑΛΑΜΠΗ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ,ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΦΟΒΕΡΟ ΠΟΛΕΜΟ,ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΤΩΝ ΒΑΣΙΛΕΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ(ΙΩΑΝΝΗΣ Ο ΕΚ ΠΕΝΙΑΣ),ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΒΑΛΕΙ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΣΗΝ ΘΕΣΗ ΤΟΥΣ(ΑΝ ΒΕΒΑΙΑ ΔΕΧΕΣΑΙ ΤΙΣ ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ).
   ΟΤΑΝ ΛΟΙΠΟΝ ΘΑ ΡΘΕΙ Η ΩΡΑ ΕΚΕΙΝΟΥ,ΤΟΤΕ ΓΙΔΟΒΟΣΚΕ ΘΑ ΜΑΘΕΙΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΟΣΜΑΚΡΑΤΟΡΕΣ ΤΟΥ ΑΙΩΝΟΣ ΤΟΥΤΟΥ.
   ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΓΙΔΟΒΟΣΚΕ ΑΠΙΣΤΕ ΚΑΙ ΑΘΕΕ,ΑΠ ΤΟ ΙΕΡΑΤΕΙΟ ΘΑ ΑΡΧΙΣΕΙ ΤΟ ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΜΑ ΤΗΣ ΗΡΑΣ ΑΠ ΤΟ ΣΙΤΑΡΙ!!!
   ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΕΓΩ ΜΙΛΩ ΜΟΝΟΝ ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΟΥ ΑΚΟΥ ΚΑΙ ΑΥΤΟ.ΠΩΣ ΛΟΙΠΟΝ ΤΟΥΣ ΛΕΓΕΙ?
   ΚΑΤΑ ΙΩΑΝΝΗΝ 14:6-30 TGV
   Ο Ιησούς του απάντησε: «Εγώ είμαι η οδός, η αλήθεια και η ζωή· κανείς δεν πηγαίνει στον Πατέρα παρά μόνο αν περάσει από μένα. Αν με είχατε γνωρίσει, θα είχατε γνωρίσει και τον Πατέρα μου. Αλλά κι από τώρα τον γνωρίζετε και τον έχετε δει». «Κύριε», του λέει ο Φίλιππος, «δείξε μας τον Πατέρα, κι αυτό μας αρκεί». Του λέει ο Ιησούς: «Τόσον καιρό είμαι μαζί σας, Φίλιππε, και δε μ’ έχεις γνωρίσει; Αυτός που έχει δει εμένα, έχει δει τον Πατέρα. Πώς μπορείς εσύ να λες “δείξε μας τον Πατέρα”; Δεν πιστεύεις πως εγώ είμαι αχώριστος από τον Πατέρα, κι ο Πατέρας από μένα; Τα λόγια που σας λέω εγώ, δεν τα λέω από μόνος μου· κι ο Πατέρας, που είναι ένα μ’ εμένα, αυτός πραγματοποιεί τα έργα. Πιστέψτε με ότι εγώ είμαι αχώριστος από τον Πατέρα, κι ο Πατέρας από μένα· αν πάλι δεν πιστεύετε στο λόγο μου, πιστέψτε εξαιτίας των ίδιων των έργων. »Σας βεβαιώνω πως αυτός που πιστεύει σ’ εμένα, θα κάνει κι εκείνος τα ίδια έργα που κάνω εγώ και μάλιστα ακόμη μεγαλύτερα απ’ αυτά, γιατί εγώ πηγαίνω κοντά στον Πατέρα. Κι ό,τι ζητήσετε στο όνομά μου, θα το κάνω, ώστε η δόξα του Πατέρα να φανερωθεί μέσω του Υιού. Αν ζητήσετε κάτι στο όνομά μου, εγώ θα το πραγματοποιήσω». «Αν με αγαπάτε, τηρήστε τις εντολές μου. Κι εγώ θα παρακαλέσω τον Πατέρα να σας δώσει άλλον Παράκλητο, το Πνεύμα της Αλήθειας, ώστε να είναι για πάντα μαζί σας. Το Πνεύμα αυτό δεν μπορεί να το δεχτεί ο κόσμος, γιατί ούτε το διακρίνει ούτε το γνωρίζει· εσείς το γνωρίζετε, γιατί μένει κοντά σας και θα υπάρχει μέσα σας. Δε θα σας αφήσω ορφανούς· θα ξανάρθω κοντά σας. Σε λίγο ο κόσμος δεν θα με βλέπει πια, εσείς όμως θα με βλέπετε, γιατί εγώ εξακολουθώ να ζω· το ίδιο κι εσείς θα ζείτε. Όταν έρθει εκείνη η μέρα, θα το καταλάβετε ότι εγώ είμαι αχώριστος από τον Πατέρα, κι εσείς από μένα, κι εγώ από σας. Εκείνος που κρατάει τις εντολές μου και τις εκτελεί, αυτός με αγαπάει· κι αυτός που με αγαπάει θ’ αγαπηθεί από τον Πατέρα μου, κι εγώ θα τον αγαπήσω και θα του φανερώσω τον εαυτό μου». «Κύριε», του λέει ο Ιούδας, όχι ο Ισκαριώτης, «γιατί θα φανερώσεις τον εαυτό σου σ’ εμάς κι όχι στον κόσμο;» «Όποιος με αγαπάει», του αποκρίθηκε ο Ιησούς, «θα τηρήσει το λόγο μου. Κι ο Πατέρας μου θα τον αγαπήσει, και θα έρθουμε σ’ αυτόν και θα κατοικήσουμε μαζί του. Αυτός που δε με αγαπάει δεν ακολουθεί τα λόγια μου. Τα λόγια όμως που ακούτε δεν προέρχονται από μένα, αλλά από τον Πατέρα που μ’ έστειλε. »Αυτά σας τα δίδαξα όλον αυτό τον καιρό που βρίσκομαι κοντά σας. Αλλά το Πνεύμα το Άγιο, ο Παράκλητος, που θα στείλει ο Πατέρας στο όνομά μου, εκείνος θα σας διδάξει τα πάντα και θα φέρει στη μνήμη σας όλα όσα σας έχω πει εγώ». «Φεύγω και σας αφήνω την ειρήνη. Τη δική μου ειρήνη σας δίνω. Δε σας τη δίνω όπως τη δίνει ο κόσμος. Μην ανησυχείτε και μη δειλιάζετε. Ακούσατε αυτό που σας είπα: “φεύγω, αλλά θα ξανάρθω κοντά σας”. Αν με αγαπούσατε, θα χαιρόσασταν που σας είπα ότι πηγαίνω στον Πατέρα, γιατί ο Πατέρας είναι ανώτερος από μένα. Σας τα είπα αυτά τώρα, πριν γίνουν, ώστε, όταν τα δείτε να γίνονται, να πιστέψετε. Δε θα μιλήσω πια για πολύ μαζί σας, γιατί ο κυρίαρχος αυτού του κόσμου έρχεται να με θανατώσει, αν και δεν έχει πάνω μου καμιά εξουσία.
   ΑΜΑ ΛΟΙΠΟΝ ΤΟΥΣ ΛΕΓΕΙ ΠΕΡΙ ΚΥΡΙΑΡΧΟΥ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ(ΞΕΡΕΙΣ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ Η ΛΕΞΙΣ ΚΥΡΑΙΡΧΟΣ?).
   ΜΑΘΕ ΛΟΙΠΟΝ ΟΤΙ ΤΟ ΨΕΜΑ ΠΟΥ Σ ΕΧΟΥΝ ΠΟΤΙΣΕΙ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ Ο ΘΕΟΣ Ο ΦΙΛΕΥΣΠΛΑΧΝΟΣ Ο ΠΟΛΥΕΛΑΙΟΣ ΣΥΓΧΩΡΕΙ ΤΟΥΣ ΠΑΝΤΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ.
   ΑΥΤΟ Θ ΑΠΟΚΑΛΥΦΘΕΙ,ΟΤΑΝ ΕΚΕΙΝΟΣ ΘΑ ΕΡΘΕΙ ΩΣ ΑΠΟΛΥΤΟΣ ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ ΤΩΝ ΠΑΝΤΩΝ(ΟΤΑΝ ΘΑ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙ ΤΟΝ ΠΑΤΕΡΑ ΤΟΥ)ΕΝ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ ΤΟΥ ΕΝΔΟΞΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ.
   ΚΑΙ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΙΣ ΚΑΤΙ ΠΟΛΥ ΑΠΛΟ,Ο ΠΕΤΡΟΣ Ο ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΣ ΜΑΘΗΤΗΣ ΤΟΥ,ΕΙΔΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ,ΠΕΡΠΑΤΗΣΕ ΕΠΙ ΤΟΥ ΥΔΑΤΟΣ,ΕΙΔΕ ΤΗΝ ΕΓΕΡΣΗ ΤΟΥ ΛΑΖΑΡΟΥ,ΕΙΔΕ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ ΝΑ ΕΚΒΑΛΛΕΙ ΔΑΙΜΟΝΙΑ,ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΛΕΓΕΩΝΕΣ ΔΑΙΜΟΝΩΝ,ΜΕ ΜΙΑ ΤΟΥ ΛΕΞΗ ΕΙΔΕ ΤΟΝ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟ,ΝΑ ΜΕΤΑΜΟΡΦΝΕΤΑΙ ΕΝΩΠΙΟΝ ΟΥ,ΚΑΙ ΤΕΛΟΣ ΕΙΔΕ ΤΟΝ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟ ΩΣ ΘΕΟΝ ΑΝΑΣΤΗΜΕΝΟ,ΚΑΙ ΟΜΩΣ ΤΟΝ ΑΡΝΗΘΗΚΕ ΤΡΕΙΣ ΦΟΡΕΣ!!!!
   ΚΑΙ ΠΙΟ ΤΟ ΑΠΛΟ ΠΟΥ ΝΟΜΙΖΕΙΣ ΟΤΙ ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΕΚΔΡΟΜΟΥΛΑ,ΚΑΙ ΠΛΑΚΙΤΣΑ ΜΕ ΤΟΝ ΓΙΑΤΡΟ.
   Η ΠΙΣΤΗ ΣΟΥ ΓΙΔΟΒΟΣΚΕ ΚΛΟΝΙΖΕΤΑΙ ΑΠΟ ΜΙΑ ΜΟΝΟΝ ΛΕΞΗ,ΓΙΑΧΒΕ!!!!
   ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ ΦΙΛΤΑΤΕ ΓΙΔΟΒΟΣΚΕ!!!

   • Απόδειξε μας ότι τα ευαγγέλια Ιακώβου, Ανδρέα και Θωμά γράφτηκαν από αυτούς. Μπορείς ή είσαι μόνο λόγια;

    • ΑΝ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΓΡΑΦΤΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ,ΤΟΤΕ ΓΙΑΤΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΔΕΝ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΑΥΤΑ ΟΥΔΕΠΟΤΕ ΕΧΟΥΝ ΓΡΑΦΕΙ ΑΠ ΤΟΥΣ ΑΓΙΟΥΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥΣ.
     ΓΙΑΤΙ ΛΟΙΠΟΝ ΔΕΝ ΤΟΛΜΑ ΝΑ ΡΙΞΕΙ ΑΝΑΘΕΜΑ!!!! Σ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΠΑΡΑΠΟΙΗΣΑΝ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ ΑΠΟΣΤΟΛΩΝ?
     Σ ΕΜΕΝΑ ΓΙΑΤΡΕ ΔΕΝ ΠΕΡΝΟΥΝ ΑΥΤΑ.Η ΜΟΝΗ ΑΛΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΜΑ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΡΙΨΕΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΙΗΣΟΥΣ ΧΡΙΣΤΟΣ.

     • Παραθέτω από την ορθόδοξη εκκλησία:

      ➡️ «…δε μπήκαν στον κανόνα της Καινής Διαθήκης, γιατί δεν ήταν αληθινά έργα των αποστόλων.»

      https://www.sostis.gr/blog/item/171-ta-apokryfa-evaggelia

      ▪️ Άσε τις μαγκιές και απόδειξε μας ότι τα ευαγγέλια Ιακώβου, Ανδρέα, Θωμά κτλ γράφτηκαν από αυτούς. Μπορείς ή είσαι μόνο λόγια;

 69. Άγιος Χρυσόστομος:
  ➡️ «Τους ερωτούμε λοιπόν: Ακούσατε για τον κατακλυσμό, για την πανωλεθρία εκείνη; Μήπως και αυτό είχε ειπωθή για απειλή; Δεν έγινε, δεν πραγματοποιήθηκε; Και ενώ επί εκατό έτη κατασκευαζόταν η κιβωτός, και ο δίκαιος Νώε εφώναζε, κανείς δεν επίστευε. Και επειδή δεν επίστευσαν στην απειλή των λόγων, υπέστησαν ξαφνικά την τιμωρία των πραγμάτων. Εκείνος λοιπόν που επεφερε σ’ αυτούς τόσο μεγάλη τιμωρία, δεν θα μας τιμωρήση εμάς πολύ περισσότερο; Διότι βέβαια τα κακά που γίνονται τώρα δεν είναι μικρότερα από τα κακά που εγίνονταν τότε. Τώρα δεν υπάρχει είδος αμαρτίας που να μη διαπράττεται.»

  ? Ο Άγιος Χρυσόστομος εδώ δεν διαχωρίζει τον Γιαχβέ από τον Χριστό. Μιλάει για τον Θεό που τιμώρησε τους ανθρώπους στον κατακλυσμό και που θα τιμωρήσει στο μέλλον όσους δεν υπακούν στο θέλημα του.

  ▪️ Συμφωνείς με τον Άγιο Χρυσόστομο Croif;

 70. Παΐσιος: «Ο Θεός της Παλαιάς Διαθήκης είναι ο Χριστός.» (Αγίου Παϊσίου Αγιορείτου Λόγοι Α΄)

  ▪️ Συμφωνείς με τον Άγιο Παΐσιο Croif;

 71. Παραθέτω από την ορθόδοξη εκκλησία:

  Ο Χριστιανός Πρωτομάρτυρας Στέφανος, ονομάζει ΘΕΟ και ΚΥΡΙΟ το πρόσωπο που συνομίλησε με τον Μωϋσή.

  Εδώ ➡️ (Πράξεις 7: 2) Καλή χώνεψη!

  Ο Άγιος Στέφανος, αναγνωρίζει την ύπαρξη και την θεότητα του Γιαχβέ. Παραδέχεται ότι ο Γιαχβέ είναι ο Αληθινός Θεός ο οποίος παρουσιάστηκε στον Μωϋσή. Μάλιστα μετά την ομολογία αυτή, αξιώνεται να δει τον Ιησού Χριστό να βρίσκεται στα δεξιά του Θεού.

  Εδώ ➡️ (Πράξεις 7:55-56) Περαστικά σου χριστιανέ της πλάκας. Αν θες να λέγεσαι χριστιανός ακολούθα τον Γιδοβοσκό. Πατάει σταθερά στην χριστιανική πίστη. Είναι δηλαδή χριστιανός με τα όλα του, όχι σαν κι εσένα ψεύτικος και χλευαστής των Ιερών και όσιων της εκκλησίας.

 72. Άγιος Χρυσόστομος: «Το αυτό πνεύμα υπάρχει και στην Παλαιά και στην Καινή Διαθήκη. Διότι είναι αδελφές οι δύο Διαθήκες, από ΕΝΑΝ Πατέρα προερχόμενες.» (Migne P.G.τόμ.50)

  Από έναν Πατέρα από ΕΝΑΝ Θεό!

  ▪️ Συμφωνείς με τον Άγιο Χρυσόστομο Croif;

 73. Ο Θεός τον οποίο γνώριζαν οι Ισραηλίτες με το όνομα יְהֹוָה (Γιαχβέ) ήταν ο ίδιος ο Ιησούς. Αυτό δεν το λέω εγώ αλλά η Αγία γραφή και οι απόστολοι του Χριστού.

  ➡️ Εδώ (Α Κορινθίους 10.1-4, 10.9) ο απόστολος Παύλος ταυτίζει τον Γιαχβέ με τον Χριστό.

  Πω πω σφαλιάρα!

  ▪️ Συμφωνείς με τον Απόστολο Παύλο Croif;

 74. ▪️ «Δεν είμαι ορθόδοξος!» (croif101 2 Αυγούστου 2016 @ 18:10)

  ▪️ «Σαφώς και είμαι ορθόδοξος!» (croif101 17 Απριλίου 2019 at 19:56)

  ? Θα μας πεις τέλος πάντων τι είσαι;

  • ΑΥΤΟ ΓΙΑΤΡΕ ΓΙΑ ΕΣΕΝΑ ΤΟΝ ΑΘΕΟ,ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΑΤΕΡΑ,ΚΑΙ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΙΟΝ.
   «Σας λέω, και σας το τονίζω, πως όποιος δεν μπαίνει στο μαντρί των προβάτων από την πόρτα, αλλά πηδάει από αλλού, είναι κλέφτης και ληστής. 2 Όποιος όμως μπαίνει από την πόρτα, είναι βοσκός των προβάτων. 3 Σ΄ αυτόν ο φύλακας ανοίγει την πόρτα και τα πρόβατα αναγνωρίζουν τη φωνή του, και φωνάζει τα δικά του τα πρόβατα ένα ένα με τ΄ όνομά τους και τα βγάζει για βοσκή. 4 Κι όταν τα βγάζει τα πρόβατά του, βαδίζει ο ίδιος μπροστά απ΄ αυτά, και τα πρόβατα τον ακολουθούν, γιατί ξέρουν τη φωνή του. 5 Έναν ξένο, όμως, με κανέναν τρόπο δε θα τον ακολουθήσουν αλλά θα φύγουν από κοντά του, γιατί δεν την ξέρουν τη φωνή των ξένων». 6 Αυτήν την παραβολή τους είπε ο Ιησούς, αλλά εκείνοι δεν κατάλαβαν ποιον αφορούσαν αυτά που τους έλεγε. 7 Τους είπε λοιπόν πάλι ο Ιησούς: «Σας βεβαιώνω πως, ναι, εγώ είμαι η Πόρτα των προβάτων. 8 Όλοι εκείνοι που ήρθαν πριν από μένα, είναι κλέφτες και ληστές, αλλά τα πρόβατα δεν παρασύρθηκαν από τη φωνή τους. 9 Εγώ είμαι η Πόρτα. Αν κανείς προσφύγει σ΄ εμένα ως είσοδο, θα σωθεί. Και θα μπαίνει και θα βγαίνει και θα βρει βοσκή. 10 Ο κλέφτης δεν έρχεται, παρά μόνο για να κλέψει και να σφάξει και να αφανίσει. Εγώ ήρθα για να έχουν ζωή και να την έχουν άφθονη. 11 »Εγώ είμαι ο Βοσκός ο καλός. Ο καλός βοσκός τη ζωή του θυσιάζει για χάρη των προβάτων. 12 Εκείνος όμως που είναι μισθωτός και δεν είναι ο ίδιος ο βοσκός, και τα πρόβατα δεν είναι δικά του, βλέπει το λύκο να έρχεται και παρατάει τα πρόβατα και φεύγει. Έτσι, αρπάζει ο λύκος τα πρόβατα και σκορπίζει το κοπάδι. 13 Κι ο μισθωτός φεύγει, βέβαια, γιατί είναι μισθωτός και δεν τον νοιάζει για τα πρόβατα. 14 Εγώ όμως είμαι ο Βοσκός ο καλός και γνωρίζω τα πρόβατα που ανήκουν σε μένα, κι αυτά που ανήκουν σε μένα με αναγνωρίζουν. 15 Όπως με ξέρει ο Πατέρας, το ίδιο κι εγώ ξέρω τον Πατέρα, και τη ζωή μου τη θυσιάζω για χάρη των προβάτων. 16 Κι άλλα πρόβατα έχω, που δεν είναι από τούτο το μαντρί. Κι εκείνα πρέπει να συνάξω επίσης, και τη φωνή μου θα την ακούσουν και θα γίνει ένα κοπάδι, ένας βοσκός. 17 Γι΄ αυτό με αγαπάει ο Πατέρας, επειδή εγώ θυσιάζω τη ζωή μου για να την ξαναπάρω. 18 Κανένας δεν την αφαιρεί από μένα, αλλά εγώ τη θυσιάζω με τη δική μου τη θέληση. Έχω την εξουσία να την προσφέρω κι έχω την εξουσία να την ξαναπάρω. Αυτή είναι η εντολή που πήρα από τον Πατέρα μου». 19 Ξανά, λοιπόν, προκλήθηκε διχοστασία ανάμεσα στους Ιουδαίους, εξαιτίας των λόγων αυτών. 20 Έτσι, πολλοί απ΄ αυτούς έλεγαν: «Δαιμόνιο έχει και φέρεται σαν μανιασμένος. Γιατί τον ακούτε;». 21 Κι άλλοι έλεγαν: «Τα λόγια αυτά δεν είναι λόγια δαιμονισμένου. Μπορεί, μήπως, ένα δαιμόνιο να ανοίγει μάτια τυφλών;» 22 Στο μεταξύ γιορτάστηκαν τα εγκαίνια των Ιεροσολύμων και ήταν χειμώνας. 23 Κι ο Ιησούς περπατούσε στο ναό, στη στοά του Σολομώντα. 24 Μαζεύτηκαν τότε οι Ιουδαίοι γύρω του και του έλεγαν: «Ως πότε θα μας κρατάς σε αμφιβολία; Αν είσαι εσύ ο Χριστός, πες το μας ξεκάθαρα». 25 Ο Ιησούς τους απάντησε: «Σας το είπα αλλά δεν το πιστεύετε. Τα έργα που κάνω στο όνομα του Πατέρα μου, αυτά μαρτυρούν για μένα. 26 Εσείς όμως δεν πιστεύετε, γιατί δεν ανήκετε στα πρόβατα τα δικά μου. Όπως σας είπα, 27 τα δικά μου πρόβατα αναγνωρίζουν τη φωνή μου κι εγώ τα γνωρίζω, και αυτά με ακολουθούνε. 28 Κι εγώ παρέχω σ΄ αυτά ζωή αιώνια και με κανένα τρόπο δε θα χαθούν ποτέ, και κανένας δε θα τα αρπάξει από τα χέρια μου. 29 Ο Πατέρας μου, που μου τα έδωσε, είναι μεγαλύτερος απ΄ όλους, και κανένας δεν μπορεί να αρπάξει τίποτε από τα χέρια του Πατέρα μου. 30 Εγώ κι ο Πατέρας είμαστε ένα». 31 Ξαναπήραν λοιπόν πέτρες οι Ιουδαίοι για να τον πετροβολήσουν. 32 Ο Ιησούς τους είπε: «Σας έδειξα πολλά καλά έργα, που προέρχονται από τον Πατέρα μου, για ποιο από τα έργα αυτά με πετροβολείτε;». 33 Οι Ιουδαίοι του αποκρίθηκαν: «Για καλό έργο δε σε πετροβολούμε, αλλά για ασέβεια κι επειδή εσύ, ενώ είσαι άνθρωπος, παρουσιάζεις τον εαυτό σου για Θεό!». 34 Ο Ιησούς τους απάντησε: «Δεν είναι μήπως γραμμένο στο νόμο σας: Εγώ είπα, είστε θεοί; 35 Κι αν ονόμασε θεούς εκείνους, στους οποίους απευθύνθηκε ο Λόγος του Θεού – και βέβαια δεν είναι δυνατόν να καταργηθεί η Γραφή – 36 λέτε, βλαστημάς, σ΄ εκείνον που ο Θεός τον αγίασε και τον απέστειλε στον κόσμο, επειδή είπα: Είμαι Γιος του Θεού; 37 Αν δεν εκτελώ τα έργα του Πατέρα μου, τότε μη με πιστεύετε. 38 Αν όμως τα εκτελώ, τότε, κι αν ακόμα δεν πιστεύετε σ΄ εμένα, πιστέψτε στα έργα, για να μάθετε παρατηρώντας και να πιστέψετε ότι ο Πατέρας εκδηλώνεται μέσω μου και εγώ μέσω εκείνου». 39 Πάλι, λοιπόν, επιδίωκαν να τον συλλάβουν, αλλά ξέφυγε από τα χέρια τους. 40 Ξαναπήγε τότε στον τόπο, όπου βάφτιζε αρχικά ο Ιωάννης, πέρα από τον Ιορδάνη, και παρέμεινε εκεί. 41 Τότε ήρθαν κοντά του πολλοί κι έλεγαν: «Ο Ιωάννης δεν έκανε βέβαια κανένα θαύμα, αλλά όσα είπε για τον Ιησού, ήταν αληθινά!». 42 Κι εκεί πίστεψαν σ΄ αυτόν πολλοί.
   ΚΑΛΑ ΞΕΜΠΕΡΔΕΜΑΤΑ ΓΙΑΤΡΕ!!!
   ΤΩΡΑ ΓΙΑΤΙ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΕΙΣΑΙ ΔΙΚΟΣ ΤΟΥ,Ε ΑΥΤΟΣ ΚΑΤΙ ΞΕΡΕΙ ΠΙΟ ΠΟΛΥ.
   ΓΙΑΤΡΕ ΜΙΑ ΑΠΛΗ ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΛΒΑΝΟΣ ΕΙΣΑΙ?ΓΑΙΤΙ ΜΟΝΟΝ ΑΥΤΟΙ ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΠΟΥΘΕΝΑ.ΚΑΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΟΓΟΣ ΓΙ ΑΥΤΟ.

 75. ΚΟΚΚΙΝΟΓΡΑΜΜΑΤΟΥΛΗΣ ΓΙΔΟΒΟΣΚΟΣ 08/22/2019 @ Αύγουστος 22, 2019 7:20 μμ

  Κ για του λογου του αληθες οριστε Γιοχαν http://atheatignosi.blogspot.com/2014/07/blog-post_5573.html Σε λυπηθηκα Γιοχαν.εχεις πεσει θυμα των απατεωνων.εισαι κ μπουμπουνας,εχει βρει πατημα κ ο πονηρος στον εγωισμο σου κ δεν αφηνει να ανοιχτουν τα πνευματικα σου ματια.εκει στοχευουν οι απατεωνες.σε αφελεις κ μπουμπουνες ανθρωπους.εαν ησουνα καλοπροαιρετος μετα απο τοσα σχολια θα τσιλιαριζοσουνα.θα ελεγες ”ρε μπας κ αυτοι οι δυο(συμπεριλαμβανομενου κ του Γιατρου ασχετα εαν δεν πιστευει αυτα που γραφει) εχουν δικιο?”.κ εγω ημουνα αντιχριστος μεχρι πριν λιγα χρονια.ειχα ομως καλη προαιρεση κ αποδεχτηκα την αληθεια.εσυ δεν εχεις καλη προαιρεση.εχεις πεισμα,πολυ πεισμα.ΟΠΩΣ Ο ΙΟΥΔΑΣ.ΟΠΩΣ Ο ΑΡΕΙΟΣ.αυτο να ξερεις ειναι δαιμονικη κατασταση.δεν ριχνεις τον εγωισμο σου να πεις οτι εχεις αδικο.αυτο θα σε φαει φιλαρακι.ο Αρειος παραδεχτηκε στην μανα του οτι γνωριζει οτι εχει αδικο.αλλα δεν ηθελε να πεσει στα ματια του Μεγαλου Αθανασιου.εγωισμος,πεισμα.αυτο συμβαινει με σενα.εχεις τον πιο υπουλο κ επικινδυνο εγωισμο.τον κρυφο εγωισμο που μερικοι ανθρωποι δεν μπορουν να τον διακρινουν διοτι βγαζει προς τα εξω την εικονα του ταπεινου,δηθεν,ανθρωπου.αυτα που γραφεις οτι δεχεσαι τον χλευασμο απο μενα δεν ειναι ταπεινωση απο μεριας σου,ειναι ταπεινολογιες.σε συμβουλευω να βρεις εναν καλο πνευματικο.δεν ειναι ολοι καλοι,το ξερω.υπαρχουν ομως παρα πολλοι καλοι πνευματικοι.εξομολογησου,πεστου για αυτα που πιστευεις κ ζητα του να σε βοηθησει να ξεδιαλυνεις τα πραματα.καλυτερα να ειναι νεος σε ηλικια.αποθηκευσε αυτο το αρθρο κ διαβασε ξανα κ ξανα τα σχολια.γραφτηκαν πολλα πραματα εδω μεσα.ζητα απο την Παναγια με ταπεινωση να σε βοηθησει,να σου δειξει την αληθεια.ΥΠΕΡΑΓΙΑ ΘΕΟΤΟΚΕ ΦΩΤΙΣΕ ΜΟΥ ΤΟ ΣΚΟΤΟΣ.καθε μερα να λες αυτο το πραμα.η εξομολογηση κ η Θεια Κοινωνια(μετα απο τον κανονα) διωχνει το δαιμονιο της πλανης.δεν αρκει να πιστευεις οτι ο Χριστος ειναι ο Θεος.τι να κανουμε,δεν αρκει.δεν γινεται να ειναι τα παντα οπως θελουμε εμεις.κ γω θελω να ειμαι μαζι με Τον Χριστο κ να κανω τα δικα μου,αυτα που μ’αρεσουν.δεν γινεται.πρεπει να πιστευεις σωστα,να εισαι μεσα στην Εκκλησια Του Χριστου.να ξερεις οτι ο διαολος τον παπα φοβαται,το πετραχηλι του.υπαρχουν μαγοι που πηγαινουν κατι χαζοθειες.στα σπιτια τους εχουν εικονες Του Χριστου,αγιων,της Παναγιας.λενε στον κοσμο να κανεις Θειες Λειτουργιες κτλ.ΠΟΤΕ δεν θα πουν στον κοσμο να εξομολογηθει.ΠΟΤΕ.την ταπεινωση φοβαται ο διαολος.κ στην εξομολογηση,εαν ειναι ειλικρινης,πεφτει πολυ ταπεινωση.στον λογο της τιμης μου,εζησα πραματα την πρωτη φορα της εξομολογησης.φανερωθηκε ο δαιμονας.εζησα την δυναμη του ιερεα,την εξουσια που εχει δωσει ο Κυριος στους ιερεις.γονατισε ο δαιμονας.εχεις μακρυ δρομο προς την αληθεια.θα ειναι ωραια διαδρομη ομως,στο υποσχομαι.το εχω περασει κ δεν μετανιωνω,δεν το αλλαζω για τιποτα στον κοσμο https://www.impantokratoros.gr/ermhs-trismegistos.el.aspx

 76. Παραθέτω από σχόλια του Croif

  ▪️ «Η επίσημη εκκλησία (ορθοδοξία) καταρρίπτει κάθε τι που δεν την βολεύει.» (22 Αυγούστου 2019 at 18:33)

  ▪️ «Η ορθοδοξία είναι εβραιοχριστιανισμός!» (5 Αυγούστου 2019 at 21:46)

  ▪️ «Σαφώς και είμαι ορθόδοξος!» (croif101 17 Απριλίου 2019 at 19:56)

  ▪️ «Δεν είμαι ορθόδοξος!» (croif101 2 Αυγούστου 2016 @ 18:10)

  ? Θα μας πεις τέλος πάντων τι είσαι;

 77. Ο Croif διαλογίζεται και μέσα στην θολούρα του λέει:
  ? Ρε χέσε να πούμε και τους Αποστόλους και τους Αγίους και την Αγία Γραφή και την ορθοδοξία. ΧΕΣΤΟΥΣ ΟΛΟΥΣ! Εγώ ομολογώ Κύριο Ιησού Χριστό.

  χα χα χα ? Πιο καμένος δεν γίνεται!

 78. Γιδοβοσκέ σε παραπάνω σχόλιο του ο Croif σε αποκάλεσε άπιστο και άθεο. (22 Αυγούστου 2019 at 18:33) Τελικά αυτός ο άνθρωπος δεν επικοινωνεί με το μυαλό του. Σύμφωνα με την ορθοδοξία, το μυαλό του έχει καταληφθεί από δαίμονα και είναι έρμαιο του. Ο δαίμονας μιλάει μέσω αυτού και λέει βλακείες. Δεν μπορεί να τα βγάλει πέρα με έναν γιατρό και έναν Γιδοβοσκό. Ρε πόσο άχρηστος είναι! Πού`σαι δαίμονα, απομακρύνσου από τον Croif όσο είναι καιρός διότι δεν αργώ να τον δέσω στο Ιατρείο μου και να τον υποβάλλω σε χημικό εξορκισμό. Ένα σου λέω, θα πονέσετε και οι δύο. ?? Θα δεις τον Χριστό φαντάρο!

 79. Όλοι και όλα είναι εναντίον σου!

  1️⃣ Αγία Γραφή ✔️
  2️⃣ Ιησούς Χριστός ✔️
  3️⃣ Άγιο Πνεύμα ✔️
  4️⃣ Απόστολοι ✔️
  5️⃣ Άγιοι ✔️
  6️⃣ Ορθόδοξη εκκλησία ✔️
  7️⃣ Ένας Γιδοβοσκός ✔️
  8️⃣ και ένας γιατρός ??‍⚕️

  Ουδέν αντεπιχείρημα στα όσα παρέθεσα εγώ κι ο Γιδοβοσκός από την ορθόδοξη εκκλησία, την Αγία Γραφή και τους Αγίους. Δεν κάνεις τίποτα άλλο από το να κοροϊδεύεις και να προκαλείς τους άλλους.

  ▪️ Είσαι ένα καμένο χαρτί που ενώ έχεις καεί συνεχίζεις να αποτελείς ρυπογόνο παράγοντα.

 80. ΚΟΚΚΙΝΟΓΡΑΜΜΑΤΟΥΛΗΣ ΓΙΔΟΒΟΣΚΟΣ 08/22/2019 @ Αύγουστος 22, 2019 11:45 μμ

  Γιατρε γνωριζες οτι ο Γιοχαν τρεχει στις γκευ παρελασεις?ναι ρε φιλε σε λεω.ειναι ντιγκινταγκας,πισωγλεντης.ανηκει στην κοινοτητα των ΛΟΑΤΚΙ.οκ δικαιωμα του.οτι γουσταρει κανει ο καθενας με το σωμα του.το σωμα που του χαρισε ο Θεος για να γινει κατοικητηριο Του Αγιου Πνευματος αυτος το βλεπει σαν σφουγγαρι,το χρησιμοποιει κ απο τις δυο μεριες.θα μου πεις τωρα ”καλα ρε Γιδοβοσκε,κ συ πως το ξερεις”.ε να ρε φιλαρακι,αφου υποστηριζει το γνωστικο του Θωμα.ε και?τι και?διαβασε τι υποστηριζει ο Γιοχαν ”«όταν κάνετε τα δύο ένα …… και το αρσενικό και το θηλυκό τα κάνετε ένα, ώστε το αρσενικό να μην είναι αρσενικό και το θηλυκό να μην είναι θηλυκό …. τότε θα εισέλθετε (στη βασιλεία)».αυτο υποστηριζουν κ οι καμπαλιστες.γι’αυτο προωθουν κ την ομοφυλοφιλια.σε καθε του σχολιο με επιβεβαιωνει.εγραψα οτι υποστηριζει τον ερμητισμο που ειναι αλλη μορφη της καμπαλα.δεν πηρε θεση γιατι ηξερε οτι εχω δικιο.ειναι γυμνος στα πνευματικα μου ματια ο φουκαρας.τι λεει η καμπαλα?οτι ο πρωτος ανθρωπος(ο Αδαμ Καδμον) ηταν αρσενικοθηλυκος κ στοχος του ανθρωπου ειναι να γινει σαν αυτον,αρσενικοθηλυκος.εμπρος Γιοχαν.εισαι κοντα να κατακτησεις την βασιλεια.γινε κ εσυ ενας αλλος αρσενικοθηλυκος Αδαμ Καδμον χαχα.ζητω η καμπαλα χαχα.ΜΠΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ

  • ΓΙΔΟΒΟΣΚΕ Η ΚΕΦΑΛΑ ΣΟΥ,Η ΑΦΕΝΤΙΑ ΣΟΥ ΠΑΝΩ ΑΠ ΤΟΝ ΑΓΙΟ ΘΩΜΑ?ΜΠΡΑΒΟ!!!
   ΚΑΛΑ ΤΟ ΠΑΣ!!!!

   • ➡️ Παΐσιος: «Ο Θεός της Παλαιάς Διαθήκης είναι ο Χριστός.»

    ? Croif: «Ο Θεός της Παλαιάς Διαθήκης είναι το κοπρόσκυλο ο διάολος»

    ? croif η κεφάλα σου, η αφεντιά σου πάνω από τον Άγιο Παΐσιο; Μπράβο!! Καλά το πας!!

    Είσαι κάλπικος από την κορφή ως τα νύχια. Το τέλος σου πλησιάζει!

   • ΚΟΚΚΙΝΟΓΡΑΜΜΑΤΟΥΛΗΣ ΓΙΔΟΒΟΣΚΟΣ 08/23/2019 @ Αύγουστος 23, 2019 3:03 πμ

    Αααααα το πουλακι ο Γιοχααααν.για το γνωστικο ”ευαγγελιο” μιλαει.αυτο υποστηριζει το πλακι.τα βλεπεις Γιατρε?ουτε καν χριστιανος,ειχε δικιο ο τσομπανης ο Γιδοβοσκος.γνωστικος καθαρος.φυσικα,δεν μπορουσε να ειναι αλλιως.μαθητουδι των γνωστικων του πνευματικων δασκαλων,του λιακο κ του τουλατου.κατεπεκταση καμπαλιστης ο Γιοχαν.ουστ κοπροσκυλο καμπαλιστη.αποκαλεις ”αγιο” αυτον που εγραψε το γνωστικο κειμενο αληταμπουρα.μπραβο,καλα το πας το πραμα.«όταν κάνετε τα δύο ένα …… και το αρσενικό και το θηλυκό τα κάνετε ένα, ώστε το αρσενικό να μην είναι αρσενικό και το θηλυκό να μην είναι θηλυκό …. τότε θα εισέλθετε (στη βασιλεία)»μηπως εχεις προτυπο κ τον Ρασπουτιν κουνιστρουλα?χαχαχαχα!!ΛΟΑΤΚΙ Ο ΓΙΟΧΑΝ ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ.που’σαι Γιατρεεεεεε!!!!ΩΣΤΕ ΤΟ ΑΡΣΕΝΙΚΟ ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΣΕΝΙΚΟ ΚΑΙ ΤΟ ΘΗΛΥΚΟ ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΝΑΙ ΘΗΛΥΚΟ.Γιοχαν ακους?εχω μια συμβουλη.οσο πιο βαθια τοσο πιο πολυ η φωτιση χαχαχαχαχα(ετσι ελεγε ο Ρασπουτιν).ΟΥΣΤ.εφυγες για την αγκαλια του αρσενικοθηλυκου μπαφομετ καμπαλιστη

 81. ΚΟΚΚΙΝΟΓΡΑΜΜΑΤΟΥΛΗΣ ΓΙΔΟΒΟΣΚΟΣ 08/23/2019 @ Αύγουστος 23, 2019 12:02 πμ

  Εκτος κ εαν δεν αναφερεται στο γνωστικο αλλα στο αποκρυφο του θωμα που μιλαει για Τον Ιησου ως παιδακι.εαν μιλας γι’αυτο Γιοχαν τοτε ζηταω συγνωμη.παιρνω πισω οτι εγραψα.για ποιο απο τα δυο μιλας?μηπως κ το δευτερο γραφει λιγοτερες μαλακιες?ας δουμε σε ποιον Ιησου πιστευει ο Γιοχαν ”το παιδάκι Ιησούς χτύπησε παλαμάκια και πέταξαν τα πουλάκια από πηλό που είχε φτιάξει, ξέρανε (έκανε ξερό, αφαίρεσε τη ζωή σε) ένα παιδί που του χάλασε μερικές λακκούβες από νερό με τις οποίες έπαιζε, σκότωνε με το λόγο του άλλα παιδιά του χωριού αν τύχαινε και έπεφταν πάνω του ή τον ενοχλούσαν, έχασαν το φως τους όσοι τον κατηγορούσαν, έναν δάσκαλο που χτύπησε το παιδί στο κεφάλι τον καταράστηκε και πέθανε αμέσως και άλλα τέτοια ‘υπέροχα’ (!).ο αλητης Ιησους χαχα.καθηστε καλα μη σας παρει κ σας σηκωσει ολους χαχα.γι’αυτο βγηκε αληταμπουρας κ ο Γιοχαν

  • ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΙ ΕΙΣΑΙ ΑΠΙΣΤΟΣ,ΕΙΣΑΙ ΚΑΙ ΧΛΕΥΑΣΤΗΣ ΤΟΥ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ!!!
   ΑΠΟ ΠΟΥ ΚΑΙ ΩΣ ΠΟΥ Ο ΘΩΜΑΣ ΓΝΩΡΙΖΕ ΤΟ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟ ΑΠΟ ΠΑΙΔΑΚΙ?ΓΙΑ ΔΩΣ ΜΑΣ ΤΑ ΦΩΤΑ ΣΟΥ?
   ΧΑΟΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙ ΜΕΣΑ ΣΟΥ ΓΙΔΟΒΟΣΚΕ!!!!ΜΗΠΩΣ ΕΚΑΤΣΕ Ο ΙΗΣΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΞΙΣΤΟΡΗΣΕ ΤΙ ΕΚΑΝΕ ΟΤΑΝ ΗΤΑΝ ΠΑΙΔΙ?
   ΡΕ ΤΙ ΜΟΥΓΓΑ ΕΙΣΑΙ ΕΣΥ!!!
   ΓΙΔΟΒΟΣΚΕ ΟΤΑΝ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΤΟΝ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ,ΕΙΠΑΝ ΟΤΙ Θ ΚΟΛΟΒΩΘΟΥΝ ΟΙ ΗΜΕΡΕΣ,ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΛΑΝΗΘΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΕΚΛΕΚΤΟΙ!!!!
   ΕΣΥ ΤΙ ΘΕΩΡΕΙΣ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΟΥ ΟΤΙ ΕΙΣΑΙ?ΠΡΟΒΑΤΟΝ,Η ΠΡΟΒΑΤΟΣ?
   ΕΜΠΛΕΞΕΣ ΜΑΖΙ ΜΟΥ ΓΙΔΟΒΟΣΚΕ ΚΑΙ ΕΣΥ ΚΑΙ Ο ΑΛΛΟΣ.

   • Έμπλεξα μαζί σου; Δεν κατάλαβες καλά! Εσύ έμπλεξες μαζί μου και όσοι έμπλεξαν μαζί μου, κατέληξαν δεμένοι χειροπόδαρα στο Ιατρείο μου.

    Παραθέτω από την ορθόδοξη εκκλησία:

    ➡️ «…δε μπήκαν στον κανόνα της Καινής Διαθήκης, γιατί δεν ήταν αληθινά έργα των αποστόλων.»

    https://www.sostis.gr/blog/item/171-ta-apokryfa-evaggelia

    ▪️ Άσε τις μαγκιές και απόδειξε μας ότι τα ευαγγέλια Ιακώβου, Ανδρέα, Θωμά κτλ γράφτηκαν από αυτούς.

    Μπορείς ή είσαι μόνο λόγια;

   • ΚΟΚΚΙΝΟΓΡΑΜΜΑΤΟΥΛΗΣ ΓΙΔΟΒΟΣΚΟΣ 08/23/2019 @ Αύγουστος 23, 2019 2:45 πμ

    Επικοινωνια μηδεν.καταρχην δεν υποστηριζω οτι το αποκρυφο το εγραψε ο Θωμας.ο Θωμας ειχε κοιμηθει προ καιρου.οντως εμπλεξα μαζι σου.οπως κ οι δικοι σου ανθρωποι.μιλαμε για πολυ μπλεξιμο οι καημενοι.ας κανουμε μια υποθεση κ ας πουμε οτι το εγραψε ο Θωμας.υποθετικα.συμφωνα με σενα δεν γινεται διοτι δεν γνωριζε Τον Ιησου παιδακι.συμφωνα με αυτην τη ”λογικη”(λογικη του Γιοχαν χαχα) ουτε ο Παυλος εγραψε για Τον Ιησου διοτι δεν Τον γνωριζε,δεν ηταν μαθητης Του.κ σιγα μη καταλαβες τι λεω χαχα.ο Θωμας δεν γνωριζε ανθρωπους που ηξεραν Τον Ιησου παιδακι για να παρει πληροφοριες(εαν ηθελε να γραψει).που να βρει την Παναγια να την ρωτησει!!!εκατομμυρια πληθυσμος στην περιοχη που εμενε ο Ιησους.Νεα Υορκη φαση,ο ενας δεν γνωριζε τον αλλο.μη κανεις καμια τριανταμια με το τσουρουφλισμενο σου μυαλο κ πεις οτι με αυτα που εγραψα εννοω οτι εγραψε ο Θωμας το αποκρυφο.για ολα σε εχω ικανο χαχα.μιλαμε για πολυ καηδι αδερφακι μου.να σε ρωτησω,εισαι απο Αθηνα?τραβιομουνα παλια σε ενα μαγαζι,στο city plus.Ακαδημιας κ Ζωοδοχου Πηγης.επειτα plus soda,u-matic.μπας κ τα λεγαμε εκει?μηπως συνεχιζεις ακομα τη φαση ρε?γι’αυτο αποτρελαθηκες τελειως ρε μακακα?χαλαρωσε,δεν ειναι καραμελες μπαμπαλου χαχα.ρε τον Γιοχαν,σιαπερας ντιπ

 82. ΟΙ ΙΟΥΔΑΙΟΙ ΕΓΝΩΡΙΖΑΝ ΤΟΝ ΘΕΟ?ΠΟΙΟΝ ΘΕΟ?ΑΥΤΟΝ ΠΟΥ ΤΟΝ ΣΤΑΥΡΩΣΑΝ,Ε?ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΕΙΠΕ ΦΙΔΙΑ,ΚΑΙ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ ΕΧΙΔΝΩΝ?ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΘΕΟΝ ΓΝΩΡΙΖΑΝ?]
  Σ ΕΜΕΝΑ Θ ΑΠΑΝΤΑΣ ΓΙΑΤΡΕ,ΑΣΕ ΤΟΝ ΓΙΔΟΒΟΣΚΟ ΤΩΡΑ.
  ΠΟΙΟΝ ΘΕΟΝ?

  • Ο Θεός τον οποίο γνώριζαν οι Ισραηλίτες με το όνομα יְהֹוָה (Γιαχβέ) ήταν ο ίδιος ο Ιησούς.

   ➡️ Εδώ (Α Κορινθίους 10.1-4, 10.9)

   Πω πω σφαλιάρα!

   Παραθέτω από την ορθόδοξη εκκλησία:
   ➡️ «Ὁ Θεός τῆς Παλαιᾶς Διαθήκης, πού ἀναφέρεται σχεδόν σέ κάθε ἐδάφιο αὐτῆς, εἶναι τό δεύτερο πρόσωπο τῆς Ἁγίας Τριάδος, δηλαδή ὁ Υἱός καί Λόγος τοῦ Πατρός.»

   ➡️ «Ο Χριστός στην Παλαιά Διαθήκη είναι ο Άγγελος Κυρίου, ο Κύριος της δόξης, ο Γιαχβέ, Κύριος Σαβαώθ, ο Μεγάλης Βουλής Άγγελος κ.ο.κ.»

   ? Πιες μια μπουκάλα ξύδι και πέσε για ύπνο. Το τέλος σου πλησιάζει. Ψάξε για καινούργιο ψευδώνυμο. Ψεύτη ε ψεύτη!

  • ΚΟΚΚΙΝΟΓΡΑΜΜΑΤΟΥΛΗΣ ΓΙΔΟΒΟΣΚΟΣ 08/23/2019 @ Αύγουστος 23, 2019 2:23 πμ

   Ειπε ΟΛΟΥΣ τους εβραιους γεννηματα εχιδνων?συμπεριλαμβανοταν πχ κ ο Ματθαιος στις εχιδνες?εχεις σοβαρη εγκεφαλικη βλαβη φιλαρακι.ο εγκεφαλος σου χτυπησε TILT.πρεπει να ειμαι κ πολυ μαλακας που σου εγραψα να πας να βρεις πνευματικο.τσαμπα κοπος.εισαι για τα πανηγυρια.δεν υπαρχει σωτηρια για σενα.ο Γιατρος εγραψε για πλακα οτι εχεις δαιμονα.εγω το λεω στα σοβαρα,εχεις δαιμονιο.το χειροτερο δαιμονιο,αυτο που εριξε τον εωσφορο,το δαιμονιο της υπερηφανιας.καλα ξεμπερδεματα

   • ΟΛΟΙ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΒΛΑΣΦΗΜΕ ΓΙΔΟΒΟΣΚΕ ΗΣΑΝ ΕΛΛΗΝΕΣ,ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΤΑΙ ΑΠ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΓΕΝΝΗΤΟΡΩΝ ΤΟΥΣ.ΑΝΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΟΣ ΟΤΑΝ ΑΠΟΚΑΛΕΙΣ ΤΟΥΣ ΑΓΙΟΥΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥΣ ΜΙΑΡΟΥΣ,ΚΑΙ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ ΕΧΙΔΝΩΝ.ΚΟΠΡΙΤΗ.
    Η επαρχία της Γαλιλαίας στην οποία γεννήθηκε μεγάλωσε και δίδαξε ο Ιησούς όπως και οι γειτονικές επαρχίες της Δεκαπόλεως και της Περαίας ήταν κατά την εποχή εκείνη πλήρως εξελληνισμένες
    καθώς για διάστημα τριών αιώνων προ της Ελεύσεως του Χριστού ευρίσκοντο υπό την διοίκηση
    αρχικά των Πτολεμαίων και αργότερα των Σελευκιδών απογόνων της εκστρατείας του Μεγάλου Αλεξάνδρου
    Η Ελληνιστική περίοδος διήρκεσε στην Παλαιστίνη κατά την περίοδο 332-63 π Χ
    Η πλειονότητα λοιπόν των πόλεων της Γαλιλαίας όπως και των άλλων επαρχιών που συνόρευαν με την Ιουδαία ήταν Ελληνιστικές χωρίς αυτό να σημαίνει ότι σ’ αυτές κατοικούσαν μόνον Έλληνες
    Στις ίδιες πόλεις κατοικούσαν Ιουδαίοι Σύροι Παλαιστίνιοι και Άραβες όμως η οργάνωση των πόλεων και ο τρόπος ζωής ήταν Ελληνικά
    Επίσης με σύσταση του Πτολεμαίου διατάχθηκαν οι γειτονικές Ελληνικές πόλεις να υποχρεώνουν τους Ιουδαίους να τηρούν τα έθιμα των Ελλήνων
    ψήφισμα δὲ ἐξέπεσεν εἰς τὰς ἀστυγείτονας πόλεις
    ῾Ελληνίδας Πτολεμαίου ὑποτιθεμένου τὴν αὐτὴν ἀγωγὴν
    κατὰ τῶν ᾿Ιουδαίων ἄγειν καὶ σπλαγνίζειν
    Β’ Μακκαβαίων 6. 8
    Οι ίδιοι οι Ιουδαίοι καταγράφουν στην Βίβλο ότι γύρω από την Ιουδαία υπήρχαν Ελληνικές πόλεις
    Η εποχή στην οποία αναφέρεται το απόσπασμα είναι περί το 170 π Χ και ο Κυβερνήτης που έδωσε την διαταγή να τηρούνται τα Ελληνικά έθιμα ήταν ο Πτολεμαίος ο Δ΄.
    Ακριβώς την ίδια διαταγή κατά την ίδια χρονική περίοδο είχε δώσει και ο φιλέλληνας Αρχιερέας των Ιουδαίων Ιάσων αυτή την φορά όχι για τις γειτονικές Ελληνικές πόλεις αλλά για τις ίδιες τις πόλεις της Ιουδαίας:
    Κι ο Ιάσων με την εξουσία που του δόθηκε υποχρέωσε τους συμπατριώτες του να ζουν όπως οι Έλληνες
    ( Β΄ Μακκαβαίων 4. 10 )
    Ακόμη και οι ίδιοι οι Ιουδαίοι είχαν αρχίσει να ακολουθούν τον Ελληνικό τρόπο ζωής.
    Ο φιλέλλην Αρχιερέας των Ιουδαίων Yeshua ο οποίος μετέτρεψε το όνομά του στο Ελληνικό Ιάσων
    ζήτησε από τον Βασιλέα Αντίοχο τον Επιφανή την άδεια αλλά και την βοήθεια του να μετατρέψει
    την Ιερουσαλήμ σε πόλη Ελληνική ,και την έλαβε.
    Κατ’ αυτόν τον τρόπο ίδρυσε στην Ακρόπολη της πόλης Ελληνικό Γυμνάσιο Παλαίστρα και Εφηβείο
    και ώθησε τους «κράτιστους των εφήβων» να ακολουθούν τα Ελληνικά ιδεώδη.

    Όπως καταγράφεται στην Παλαιά Διαθήκη την εποχή εκείνη ( 170 π Χ ) οι έφηβοι Ιουδαίοι
    «έτρεχαν να συμμετάσχουν στην απαγορευμένη από τον νόμο χορηγία της παλαίστρας όταν τους καλούσε ο ήχος του δίσκου.Περιφρονούσαν τις πατροπαράδοτες αξίες και εκτιμούσαν αφάνταστα τις Ελληνικές τιμές»
    Δύο αιώνες λοιπόν πριν από την έλευση του Χριστού η Ιερουσαλήμ είχε μετατραπεί σε μία πόλη Ελληνιστική.
    Βεβαίως τα επόμενα χρόνια η Ελληνική ακμή εξασθένησε με την επανάσταση των Μακκαβαίων
    όμως ο Ελληνικός σπόρος είχε ήδη πέσει σε ολόκληρη την Παλαιστίνη και ο σπόρος αυτός
    ωρίμασε στην Γαλιλαία την εποχή του Χριστού.
    Ο Άγιος Κύριλλος καταγράφει ότι κατά την εποχή του Χριστού στις πόλεις της Γαλιλαίας κατοικούσαν Έλληνες.
    Επειδή ευρίσκεται κοντά η χώρα των Ιουδαίων προς την χώρα των Γαλιλαίων και επειδή έχουν πόλεις και κωμοπόλεις γειτονικές μεταξύ τους οι Έλληνες και εκείνοι ( οι Ιουδαίοι ) έκαναν συχνές τις αναμίξεις σύχναζαν δε οι μεν προς τους δε ( Κύριλλος Ερμηνεία εις το κατά Ιωάννην Ευαγγέλιον τόμος 2 σελίδα 308 ).
    Στις Eλληνικές πόλεις της Γαλιλαίας και της ευρύτερης περιοχής του Ισραήλ αναφέρεται
    και ο Γάλλος Aκαδημαϊκός Δανιήλ Ροπς:
    Μέσα στον οργανισμό του Ισραήλ υπήρχε και ένα άλλο ξένο σώμα οι Eλληνικές πόλεις.
    Ένας αριθμός από οικισμούς πολλοί από τους οποίους σημαντικοί ήταν Eλληνικοί όχι Eβραϊκοί.
    Άλλοι είχαν ιδρυθεί την εποχή που οι απόγονοι των Στρατηγών του Μεγάλου Αλεξάνδρου οι Λαγίδες από την Αίγυπτο και οι Σελευκίδες από την Συρία κρατούσαν στα χέρια τους την Παλαιστίνη όπου είχαν εγκαταστήσει διάφορους δήμους με Έλληνες μετανάστες.
    Αποτελούσαν την Δεκάπολη μία Ομοσπονδία από δέκα πόλεις
    ο Ίππος
    η Γέρασα
    η Πέλλα
    τα Γάδαρα
    η Φιλαδέλφεια
    Και άλλες Ελληνικές πόλεις είχαν ιδρυθεί στα παράλια από την Πτολεμαΐδα την παλιά Άκκα ως την Γάζα.
    Η Καισάρεια που ο Ηρώδης ο Μέγας μετέτρεψε σε πρώτο λιμάνι της Παλαιστίνης ήταν κατά τα τρία τέταρτα Ελληνική
    Και όταν ιδρύθηκε η Τιβεριάδα στις όχθες της λίμνης τον πληθυσμό της τον αποτελούσαν Έλληνες στο μεγαλύτερο μέρος του
    Η Σεπφωρίς η πρωτεύουσα της Γαλιλαίας ήταν στην ουσία και αυτή Ελληνική πόλη
    Δανιήλ Ροπς Η καθημερινή ζωή στην Παλαιστίνη σελίδα 52-53)
    Οι εξελληνισμένες πόλεις της Γαλιλαίας και ευρύτερα της Παλαιστίνης παρέμεναν ακμάζουσες
    και κατά την εποχή του Χριστού.
    Αν και οι πόλεις ευρίσκοντο υπό Ρωμαϊκή διοίκηση το Ελληνικό στοιχείο εξακολουθούσε να είναι κυρίαρχο και ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού ήταν Ελληνικής καταγωγής.
    Το αυτό συνέβαινε και με τους μαθητές του Χριστού οι οποίοι ήταν όλοι Γαλιλαίοι πλην ενός του Ιούδα ο οποίος ήταν Ιουδαίος.
    Οι Γαλιλαίοι μαθητές του Χριστού είχαν ρίζες Ελληνικές και αυτό φανερώνεται όχι μόνον από την
    εξελληνισμένη περιοχή στην οποία κατοικούσαν ούτε από τα Αρχαία Ελληνικά ονόματά τους,
    -Φίλιππος Πέτρος Ανδρέας Σίμων Ιωάννης (εκ του Ίωνας)
    Θωμάς (εκ του θώμα=θαύμα)
    αλλά και από την ακριβή γενεαλογία τους η οποία καταγράφηκε στις αρχές του 3ου μ Χ αιώνα
    από τον Επίσκοπο Τύρου Δωρόθεο.
    Η καταγραφή του Επισκόπου Δωροθέου ο οποίος έζησε μεταξύ 2ου και 3ου μ Χ αιώνα
    περιλαμβάνεται στην Χρονογραφία με τίτλο Chronicon Paschale (εκδόσεις Βόννης και Βενετίας) και αποκαλύπτει ότι όλες οι μητέρες των μαθητών του Χριστού είχαν Αρχαία Ελληνικά ονόματα:
    Ιεροκλεία η μητέρα του Ιωάννη και του Ιακώβου
    Σοφία η μητέρα του Φιλίππου
    Ρέα η μητέρα του Θωμά
    Ουρανία η μητέρα του Βαρθολομαίου
    Ευτυχία η μητέρα του Ιακώβου του Αλφαίου
    Χειροθεία η μητέρα του Ματθαίου
    Αμμία (=μητέρα) η μητέρα του Σίμωνος του Κανανίτη
    Σελήνη η μητέρα του Θαδδαίου
    Ιωάννα (εκ του Ίωνα) η μητέρα του Πέτρου και του Ιακώβου
    ( Στην καταγραφή του Δωροθέου δεν αναφέρονται τα ονόματα της μητέρας του Σίμωνα του ζηλωτή και της μητέρας του Ιούδα )
    Όσον αφορά στους πατέρες των μαθητών του Χριστού στην καταγραφή του Δωροθέου περιλαμβάνονται μερικές ακόμη Αρχαίες Ελληνικές ονομασίες όπως Διοφάνης Σωσθένης Άνδρων Ζήνων Αλφαίος Ιωνάς (εκ του Ίωνας) και Ζεβεδαίος (εκ του Ζευς+Ιδαίος)
    ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΟΥ ΕΙΤΕ ΚΑΤΑ ΔΙΑΝΟΙΑ ΤΑ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ.ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΣΟΥ ΔΩΣΩ ΚΑΙ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΣΤΟ ΧΕΡΙ ΒΛΑΣΦΗΜΕ,ΑΚΟΥ ΚΑΙ ΜΙΑ ΕΛΛΗΝΙΣΤΙΚΗ ΠΡΟΦΗΤΕΙΑ ΠΕΡΙ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ,ΑΠ ΤΟΝ ΙΔΙΟΝ ΤΟΝ ΠΛΑΤΩΝΑ,ΤΟΝ ΜΑΘΗΤΗ ΤΟΥ ΣΩΚΡΑΤΗ.
    Ο Πλάτων είχε γράψει στο βιβλίο του «Νόμος και Επινομείς»: «Ο δίκαιος χωρίς να έχει αδικήσει θα μαστιγωθεί, θα δαρεί και τέλος θα σταυρωθεί.». Στην «Πολιτεία» του Πλάτωνα (B, V , 362)επίσης περιέχεται μία προφητεία ισάξια μ’ αυτές των προφητών της Παλαιάς Διαθήκης: «Θα απογυμνωθεί απ’ όλα εκτός της δικαιοσύνης, διότι ήταν εκ φύσεως αντίθετος στην ως τότε συμπεριφορά. Χωρίς να αδικήσει κανέναν θα δυσφημισθεί πολύ ως άδικος ώστε να βασανισθεί για την δικαιοσύνη και θα γεμίσει με δάκρυα εξαιτίας της κακοδοξίας, αλλά θα μείνει αμετακίνητος μέχρι θανάτου και ενώ θα είναι δίκαιος θα θεωρείται άδικος για όλη του τη ζωή. Έχοντας τέτοιες διαθέσεις ο δίκαιος θα μαστιγωθεί, θα στρεβλωθεί, θα δεθεί. Και από τις πολλές πληγές στο πρόσωπό του θα κοκκινίσουν και θα φλογισθούν τα μάτια του και στα τελευταία του αφού πάθει κάθε κακό θα καρφωθεί πάνω σε υψηλό ξύλο, και να ξέρεις ότι δεν είναι δίκαιο, αλλά αφού έτσι το θέλει ας γίνει»
    Σωκράτης βλέπει και μιλά για τον Πάσχοντα Θεάνθρωπο μέσα από το πολύβουο πλήθος της ειδωλολατρίας. Για να συμβουλεύσει και τον Αλκιβιάδη, σε σχετική επερώτησή του, ότι για το πώς πρέπει να προσευχόμαστε και τι να ζητούμε, θα μας το διδάξει Αυτός, που θα μας στείλει ο Θεός! Αυτά προδιαγγέλλει ο Σωκράτης.

    Ο Σόλων γράφει. «Οποτεδήποτε εις την διηρημένην ανθρωπότητα η άσαρκος Θεότης θα λάβει σάρκα. Αυτή η Θεότης θα φέρει την απαλλαγή από τα πάθη. Ο άσαρκος αυτός Θεός θα κρεμασθεί υπό αγνώμονος λαού και όλα τα πάθη θεληματικά θα υποστεί.»
    «Ένας ουράνιος με πιέζει ισχυρά, ο οποίος είναι φως τριλαμπές. Αυτός είναι ο παθών Θεός, χωρίς να πάθει τίποτε η Θεότης Του, διότι είναι συγχρόνως θνητός και αθάνατος. Αυτός είναι συγχρόνως Θεός και άνθρωπος, που υποφέρει από τους θνητούς τα πάντα, δηλαδή τον σταυρό, την ύβριν, την ταφή. Αυτός κάποτε από τα μάτια του έχυσε δάκρυα θερμά. Αυτός πέντε χιλιάδες χόρτασε με πέντε άρτους, κάτι που ήθελε δύναμη θεϊκή. Ο Χριστός είναι ο δικός μου Θεός, ο οποίος εσταυρώθη εις το ξύλον, ο οποίος εξέπνευσεν, ο οποίος εκ του τάφου ανήλθεν εις τον ουρανόν».
    ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΑΝ Ο ΙΗΣΟΥΣ ΧΡΙΣΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΡΕΙΣΥΠΟΣΤΑΤΟΣ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΕ ΒΛΑΣΦΗΜΕ,ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ.ΚΑΙ ΑΝ ΤΟΛΜΑΣ ΑΝΑΙΡΕΣΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΛΕΓΟΝΤΑΣ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΨΕΥΔΗ?
    «Ένας ουράνιος με πιέζει ισχυρά, ο οποίος είναι φως τριλαμπές.(ΤΡΕΙΣ) ΒΛΑΣΦΗΜΕ, Αυτός είναι ο παθών Θεός, χωρίς να πάθει τίποτε η Θεότης Του, διότι είναι συγχρόνως θνητός και αθάνατος. Αυτός είναι συγχρόνως Θεός και άνθρωπος, που υποφέρει από τους θνητούς τα πάντα, δηλαδή τον σταυρό, την ύβριν, την ταφή. Αυτός κάποτε από τα μάτια του έχυσε δάκρυα θερμά. Αυτός πέντε χιλιάδες χόρτασε με πέντε άρτους, κάτι που ήθελε δύναμη θεϊκή. Ο Χριστός είναι ο δικός μου Θεός, ο οποίος εσταυρώθη εις το ξύλον, ο οποίος εξέπνευσεν, ο οποίος εκ του τάφου ανήλθεν εις τον ουρανόν».
    «Σας προφητεύω έναν τρισυπόστατο Θεό στα ύψη εκτεινόμενο του οποίου ο αιώνιος Λόγος σε ανυποψίαστο κόρη θα κυοφορηθεί, όπως ακριβώς το φέρον φωτιά τόξο, το μέσον του κόσμου διαπερνώντας. Όλο τον κόσμο αφού επαναφέρει στην ζωή, και στον Πατέρα θα τον προσφέρει σαν δώρο. Μαρία θα είναι το όνομα αυτής».
    ΚΑΙ ΑΥΤΑ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΒΛΑΣΦΗΜΕ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑ ΜΟΥ,ΑΥΤΑ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕ Η ΑΓΙΑ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ,ΕΝΩΠΙΟΝ ΤΩΝ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΩΝ ΣΟΦΩΝ ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ ,ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΤΟ ΤΡΕΙΣΥΠΟΣΤΑΤΟ ΤΟΥ ΣΑΡΚΩΘΕΝΤΑ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ.
    ΕΝΩΠΙΟΝ ΤΗΣ ΕΞΑΦΑΝΙΣΘΗΣΑΝ ΚΑΘΕ ΙΣΧΥΡΙΣΜΟΙ ΠΕΡΙ ΑΝΤΙΘΕΤΟΥ.
    ΓΙ ΑΥΤΟ ΤΙΣ ΒΛΑΚΕΙΣ ΣΟΥ ΟΤΙ Ο ΙΗΣΟΥΣ ΧΡΙΣΤΟΣ ΠΡΟΕΡΧΕΤΑΙ ΑΠΟ ΣΠΕΡΜΑ ΑΝΔΡΟΣ ΝΑ ΜΗΝ ΤΙΣ ΞΑΝΑΕΚΣΤΟΜΙΣΕΙΣ,ΓΙΑΤΙ ΒΛΑΣΦΗΜΑΣ ΤΟΝ ΑΓΙΟΝ ΤΡΙΑΔΙΚΟΝ ΘΕΟΝ.ΚΑΙ ΔΕΝ ΦΕΡΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΑΛΛΟ ΟΝΟΜΑ ΠΡΙΝ,ΠΑΡΑ ΩΣ ΣΑΡΞ ΙΗΣΟΥΣ ΧΡΙΣΤΟΣ.
    ΒΛΑΚΑ Ε ΒΛΑΚΑ.

 83. ΓΙΑΤΡΕ ΤΩΡΑ ΖΕΣΤΑΘΗΚΑ ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΛΑ!!!ΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΠΟΜΠΟΡΗΜΟΝΩ,ΓΙΑ ΕΣΕΝΑ ΟΜΩΣ ΕΧΩ ΠΟΛΛΑ ΡΑΜΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΟΥΝΑ ΣΟΥ,ΚΑΙ ΓΑ ΤΟΝ ΦΙΛΟ ΣΟΥ ΤΟΝ ΣΑΒΒΑΩΘ!!!ΓΙΑΧΒΕ!!!
  ΑΝ ΜΕ ΑΞΙΩΣΕΙ Ο ΙΗΣΟΥΣ ΧΡΙΣΤΟΣ ΘΑ ΒΓΟΥΝ ΠΟΛΛΑ ΕΔΩ.
  ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΠΑΝΤΟΥ ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ ΙΗΣΟΥΣ ΧΡΙΣΤΟΣ ΝΙΚΑ,ΘΑ ΜΑΘΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ.
  ΑΝΑΣΤΗΤΩ Ο ΘΕΟΣ,ΚΑΙ ΔΙΑΣΚΟΡΠΙΣΘΗΤΩΣΑΝ ΟΙ ΕΧΘΡΟΙ ΑΥΤΟΥ!!!
  ΤΩΡΑ Θ ΑΡΧΙΣΟΥΝ ΤΑ ΚΑΛΑ!!!

  • Η ορθοδοξία αναγνωρίζει τον Σαβαώθ ως Ιησού Χριστό.

   ✝️ «Ο Χριστός στην Παλαιά Διαθήκη είναι ο Άγγελος Κυρίου, ο Κύριος της δόξης, ο Γιαχβέ, Κύριος ΣΑΒΑΩΘ, ο Μεγάλης Βουλής Άγγελος κ.ο.κ.»

   ▪️ Croif: «Σαφώς και είμαι ορθόδοξος!» (17 Απριλίου 2019 at 19:56) ??

   ? Είσαι ψεύτης!

   ➡️ Ο επινίκιος ύμνος «Άγιος, άγιος, άγιος, Κύριος Σαββαώθ, πλήρης ο ουρανός και η γη της δόξης σου, κ.λπ» είναι ο περίφημος ύμνος που ψάλλεται στη Θεία λειτουργία.

   ▪️ Σύμφωνα με την χριστιανική ομολογία ο ύμνος αυτός είναι θεόδοτος και συμμετέχουν ψάλλοντας τον οι πιστοί και τα λειτουργικά πνεύματα.

   ? Ο ίδιος ο Ιάκωβος αποκάλεσε τον Χριστό Σαβαώθ. Εδώ: Ιάκωβος 5:4,7-8, άπιστε Θωμά.

   ➡️ Η Αγία Γραφή, οι Απόστολοι, οι Άγιοι και η ορθόδοξη πίστη, δηλώνουν ότι ο Σαβαώθ είναι ο Ιησούς.

   ▪️ Croif: «Σαφώς και είμαι ορθόδοξος!» ??

   ? Είσαι ψεύτης!

   • ΤΩΡΑ ,ΤΩΡΑ ΓΙΑΤΡΕ ΤΩΡΑ Θ ΑΡΧΙΣΩ ΤΙΣ ΚΛΩΤΣΙΕΣ!!!,ΕΤΣΙ ΚΑΝΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΟΤΑΝ ΘΕΛΕΙ Ν ΑΠΟΣΤΟΜΩΣΕΙ ΕΝΑ ΔΙΑΜΟΝΑ.
    Η ορθοδοξία αναγνωρίζει τον Σαβαώθ ως Ιησού Χριστό.
    ΤΑΛΜΟΥΔ.ΠΡΩΤΑ θα δούμε το τι αναφέρει το
    Ταλμούδ για τον Ιησού Χριστό, το
    θεμέλιο λίθο της Χριστιανοσύνης,
    και στη συνέχεια τι αναφέρει για τους
    Χριστιανους.Ετοιμος Γιατρε σου ειπα θα σε ξεβρακωσω!!Σιωνιστη της πλακας.
    Αυτό θα είναι το Σάββατο και δεν θα πρέπει να εργαστείτε!!!Σαβαωθ κυριος του Σαββατου!!!Sabbath,ειναι καθαρα εβραικη λεξη,και ειναι βλασφημια,αποκαλωντας τον Ιησου Χριστο σαββαωθ!!!Κοπρε.
    SCMABBATH – Το Σάββατο. Πραγματεύεται
    είδη εργασίας απαγορευμένα εκείνη τη μέρα,και οποιον επιαναν να δουλευει τον καταρασσονταν.
    Τον δε Ιησου Χριστο,οταν θεραπευσε τον παραλυτο ηταν ημερα Σαββατου!!!τους βουλωσε,τους ξευτυλισε!!!δηλωνοντας οτι ησαν υποκριται,σαν εσενα.
    TO ΤΑΛΜΟΥΔ παίρνει τ” όνομά του από τη λέξη
    LAMUD – διδαγμένο, και σημαίνει Τη Διδασκαλία(ΠΟΙΟΣ ΤΟΥΣ ΔΙΔΑΞΕ?). Με
    μετονομασία έφθασε να σημαίνει το βιβλίο το οποίο περιέχει
    το Δίδαγμα, του οποίου η διδασκαλία ονομάζεται Talmud,
    είναι δηλαδή, το δογματικό βιβλίο που εκτενώς εμβαθύνει και
    επεξηγεί όλες τις θέσεις και τις διδασκαλίες του Εβραϊκού
    λαού.
    Όσο αφορά στη γνησιότητα του Ταλμούδ, οι Ραββίνοι[3] αναφέρουν το Μωϋσή σαν τον πρώτο συγγραφέα.
    Υποστηρίζουν, ότι παράλληλα με το γραπτό νόμο που έλαβε
    ο Μωϋσής απ” το θεό στο Όρος Σινά σε πέτρινες πλάκες,
    που ονομάζονται Torah Schebiktab, έλαβε ακόμα και
    ερμηνείες γι” αυτό, ή κάποιο προφορικό νόμο, ο οποίος
    ονομάζεται Torah Scebeal Peh. Λένε ακόμη ότι αυτός
    είναι ο λόγος που ο Μωϋσής κάθισε τόσο πολύ στο
    βουνό, αφού θα μπορούσε ο θεός να του δώσει το γραπτό
    νόμο και μέσα σε μια μέρα[4].
    Ο Μωϋσής λέγεται ότι μετέφερε αυτόν τον προφορικό
    νόμο στον Ιησού του Ναυή, και αυτός με τη σειρα του στους εβδομήντα Πρεσβυτέρους. Οι Πρεσβύτεροι αυτοι στους Προφήτες και οι Προφήτες στη Μεγάλη Συνα-γωγή.!!!
    To Mischnah είναι το θεμελιώδες και το πρωταρχικό μέρος
    όλου του Ταλμούδ. Το βιβλίο αυτό έγινε αποδεκτό από τους
    Εβραίους παντού και αναγνωρίστηκε σαν ο αυθεντικός κώδικας
    του νόμου. Εξαπλώθηκε στις Ακαδημίες τους στη Βαβυλώνα
    — στα Σούρα, την Πουμπαντίθα και τη Νεχαντρέα – και
    στις Ακαδημίες στην Παλαιστίνη – στην Τιβεριάδα, Ιάμνια
    και Λυδία.
    Καθώς οι ερμηνείες αυξάνονταν με το πέρασμα του χρόνου,
    οι φιλονικίες και οι αποφάσεις των διδασκάλων του νόμου
    που αφορούσαν το Mischnah καταγράφονταν και αυτά τα
    γραπτά αποτέλεσαν ένα ξεχωριστό μέρος του Ταλμούδ, που
    λέγεται Gemarah.
    Αυτά τα δύο μέρη είναι τόσο πολύ διαπλατυσμένα σ”
    ολόκληρο το Ταλμούδ, ώστε το Mischnah χρησιμοποιείται
    σαν το κείμενου του νόμου και ακολουθείται απ” το
    -15-
    Gemarah σαν μια ανάλυση των διαφορετικών απόυεων
    ερμηνείας, οδηγώντας σε οριστικές αποφάσεις.
    Άλλωστε, όλοι οι κανόνες του Mischnah, δεν
    διδάσκονταν στις Εβραϊκές σχολές. Οι κανόνες εκείνοι,
    των οποίων η χρησιμότητα ακυρώθηκε μετά την
    καταστροφή του Ναού του Σολομώντα και εκείνοι οι
    οποίοι αφορούσαν μόνο στους Αγίους Τόπους, δεν
    αναφέρονταν πια. Η επεξήγηση τους αφέθηκε μέχρι την
    έλευση του Ηλία και του Μεσσία του Ισραήλ. Για το
    λόγο αυτό κάποια μέρη του Mischnah παραλείπονται στο
    Gemarah.
    Κατά την ερμηνεία του Mischnah απ” τον Ραββίνο
    Jehuda, στις Ραββινικές σχολές της Παλαιστίνης και
    της Βαβυλώνας ακολούθησε το καθένα τη δική του
    μέθοδο, και αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να ακολουθηθεί
    διαφορετικός τρόπος ερμηνείας που κατέληξε σ” ένα
    διπλό Gemarah—της Ιερουσαλημικής και της
    Βαβυλωνιακής Ερμηνείας. Ο συγγραφέας της
    Ιερουσαλημικής ερμηνείας ήταν ο Ραββίνος Jochanan, ο
    οποίος ήταν επικεφαλής της Συναγωγής στην Ιερουσαλήμ
    για οκτώ χρόνια. Έγραψε 39 κεφάλαια με σχόλια για
    τον Mischnah, τα οποία συμπλήρωσε τη χρονιά 230
    μ.Χ.
    Το Βαβυλωνιακό Gemarah, ωστόσο, δεν
    διαμορφώθηκε από κανέναν, ούτε σε κανένα χρονικό
    διάστημα!!!!!(ΤΙ ΛΕΕΙ ΡΕ ΝΟΥΜΕΡΟ ΓΙΑΤΡΕ?)δεν διαμορφωθηκε απο καννεναν!!!!ουρανοκατεβατο ετσ??. Ο Ραββίνος Aschi το ξεκίνησε 327 μ.Χ. και
    εργάστηκε πάνω σ” αυτό εξήντα χρόνια. Αυτός
    ακολουθήθηκε από τον Ραββίνο Maremar γύρω στο έτος
    427 μ.Χ. και ολοκληρώθηκε από τον Ραββίνο Abina
    περί το έτος 500 μ.Χ. Το Βαβυλωνιακό Gemarah έχει 36
    κεφάλαια με ερμηνείες.
    Αυτό το δίπτυχο Gemarah, προστιθέμενο στον Misc—
    hnah, δημιουργεί επίσης ένα δίπτυχο Ταλμούδ: της
    Ιερουσαλημικής σχολής, η οποία χάριν συντομίας δεν
    χρησιμοποιήθηκε πολύ, και της Βαβυλωνιακής σχολής, η
    οποία κέρδισε την εκτίμηση όλων των Εβραίων όλων
    των εποχών.Το ξυλο θα συνεχιστει!!!
    (Από τη συλλογή κειμένων της Μισνά του Isidore Fishman, Gateway to Mishnah, London 1956, σ. 52).
    Η Βασιλεία τον Θεού κατά τον προφήτη Ησαΐα
    Τότε θα κάθεται ο λύκος
    παρέα με το αρνί
    και θα κοιμάται ο πάνθηρας
    με το κατσίκι αντάμα.
    Το μοσχαράκι και το λιονταρόπουλο
    θα βοσκούνε μαζί
    κι ένα μικρό παιδί
    θα τα οδηγάει.
    Η αγελάδα κι η αρκούδα
    την ίδια θα ‘χουνε βοσκή
    και τα μικρά τους
    το ίδιο το λημέρι-
    το λιοντάρι θα τρέφεται
    καθώς το βόδι με άχυρο.
    Το βρέφος άφοβα θα παίζει
    στη φωλιά της έχιδνας,
    το νήπιο που μόλις αποκόπηκε
    από της μάνας του το γάλα
    θ’ απλώνει το χεράκι του
    στης κόμπρας τη σπηλιά.
    Κανένας δεν θα προξενεί στον άλλον
    βλάβη ούτε κακό
    πουθενά στο όρος το άγιο
    του Θεού,
    γιατί η γνώση του Κυρίου θα σκεπάζει
    όπως σκεπάζουν τα νερά τη θάλασσα.
    Σαν έρθει εκείνη η μέρα, το βλαστάρι
    από τη ρίζα του Ιεσσαί(Ράβδος εκ της ρίζης Ιεσσαί
    και άνθος εξ αυτής Χριστέ εκ της Παρθένου ανεβλάστησας,
    εξ όρους ο αινετός κατασκίου δασέος,
    ήλθες σαρκωθείς εξ απειράνδρου,
    ο άυλος και Θεός.!!!!!)
    Δόξα τη δυνάμει σου Κύριε.
    εκεί θα στέκεται
    για τους λαούς σημαία.
    Τα έθνη θα ‘ρχονται να του
    ζητάνε συμβουλή
    και κατοικία τον θα είν’ η
    δόξα τον Κυρίου.
    (Ησαΐας 11, 6-10).
    Εδω γιατρε καθαρα δεν δειχνει τον θεο Ιησου Χριστο,αλλα τον ιδιον τον προφητευμενο βασιλεα των Ελληνων!!(Ιωαννης ο βασιλευς των Ελληνων).(Την εποχη εκεινη θα ζησουν μαζι ο λυκος με τ αρνι),ΜΕΓΑΣ ΕΘΝΙΟΜΑΡΤΥΡΑΣ,ΚΑΙ ΙΣΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΚΟΣΜΑΣ Ο ΑΙΤΩΛΟΣ.
    ΜΑΙΕΝΕ HAIESCHUAH – Οι Πηγές του Σωτήρα. Ένα
    εξαιρετικό κείμενο με σχόλια για τον Δανιήλ, γραμμένο
    από τον Ραββίνο Isaac Abarbanel. Περιέχει πολυάριθμες
    συζητήσεις ενάντια στους Χριστιανού!!!!
    MASCHMIA IESCHUAH – Ο Ιεροκήρυκας της Σωτηρίας. Επεξηγήσεις για όλους τους προφήτες και τη
    μελλοντική απολύτρωση.!!!
    NIZZACHON — Νίκη. Επιθέσεις κατά των Χριστιανών
    και των Τεσσάρων Ευαγγελίων. Συγγραφέας: Ραββίνος
    Lipman
    SEPHER IKKARIM – Βιβλίο για τις βασικές αρχές
    της πίστης. Περιέχει μία πολύ σκληρή επίθεση εναντίον
    της Χριστιανικής πίστης.
    ΕΝ ISRAEL – To Μάτι του Ισραήλ. Αξιόλογο βιβλίο
    που έχει και 2ο μέρος με τον τίτλο -BETH JAKΟBHΤο Σπίτι του Ιακώβ. Περιλαμβάνει τις τερπνότερες Ταλμουδικές ιστορίες
    Και εδω το μεγαλο γελιο!!!
    SCHAARE ORAH – Οι Πύλες του Φωτός. Αξιόλογο
    βιβλίο Καμπαλιστικού περιεχομένου. Συγγραφέας: Ben
    Joseph Gekatilia
    παμε τωρα να δουμε μερικες ρησεις απ το ταλμουδ,για τον Ιησου Χριστο,και την Υπεραγια Θεοτοκον.
    Σε πολλά σημεία των Ταλμουδικών βιβλίων γίνεται
    αναφορά στη γέννηση, τη ζωή, το θάνατο και τη
    διδασκαλία του Ιησού. Δεν αναφέρεται όμως συνέχεια με
    το ίδιο όνομα, άλλοτε τον αποκαλούν “Εκείνος ο
    Ανθρωπος”, άλλοτε “Κάποιος”, άλλοτε “Ο Γιος του
    Μαραγκού”. Άρθρο 1 -ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΤΟΥ ΙΗΣΟΥ 1. Το
    αληθινό όνομα του Χριστού στα Εβραϊκά είναι Jeschua
    Hanotsri – Ιησούς ο Ναζωραίος. Τον ονομάζουν
    Nostrim, από τη πόλη της Ναζαρέτ όπου μεγάλωσε.
    Έτσι, οι Χριστιανοί αναφέρονται στο Ταλμούδ με το
    όνομα Nostrim – Ναζωραίοι.
    Επειδή το Jeschua σημαίνει “Σωτήρας”, το όνομα
    Ιησούς πολύ σπάνια αναφέρεται στα Εβραϊκά βιβλία
    (π.χ. στο Maiene ieschua, σελ. 66b). Συνήθως βρίσκουμε
    τη συντομογραφία του, Jeschua, όνομα το οποίο
    εσκεμμένα θεωρείται ότι αποτελείται από τα αρχικά των
    λέξεων Immach SCHemo Vezikro – Είθε το όνομα και η
    θύμηση του να εξαλειφθούν, (βλ. στο Abbrev Jeschua του
    Ι. Duxtorf: “Όταν οι Εβραίοι μιλούν μεταξύ τους για τον
    Ιησού δεν το αποκαλούν Jeschua, αλλά Isschu, όνομα
    που ανταποκρίνεται σχεδόν πιστά στις λέξεις αυτής της
    -38-
    κατάρας. Πριν μερικά χρόνια, μιλώντας με έναν Εβραίο, μου
    είπε ότι το Ischu σημαίνει επίσης Jeschu Scheker (ψεύτης)
    Utoebah (και βδελυγμία). Και ποιός δεν θα τρομοκρατούνταν
    μ”αυτά τα λόγια; Αυτός ο Εβραίος ζούσε στη Φρανκφούρτη
    και στο Αννόβερο και είχε ταξιδέψει σ”όλο τον κόσμο. Όταν
    είδε πόσο με τρομοκράτησαν αυτά που μου είπε, η πίστη
    του στον Ιουδαϊσμό άρχισε να εξασθενεί, μιας και δεν ήταν
    αντίθετος προς την Χριστιανική θρησκεία και πολύ συχνά
    είχε συζητήσει το θέμα αυτό μαζί μου και με τον Δόκτωρα
    Αμάντο Πολά-νο. Ανακάλυψα επίσης, από διάφορες πηγές, δύο
    ακόμα μυστικές λέξεις από την Εβραϊκή Καμπάλα, που έχουν
    σχέση μ” αυτό το όνομα. Είναι γνωστό πως στα ιερά κείμενα
    των Ισραηλιτών υπάρχει προειδοποίηση για την αποφυγή της
    λατρείας του Elohe Nekhar – ξένος θεός η θεά. Τί πραγματικά
    σημαίνει όμως Elohe Nekhar; Σύμ-φωνα με την αριθμητική
    μέθοδο της Grammatria τα γράμματα που υπάρχουν στο
    Elohe Nekhar δίνουν άθροισμα 316, και μαζί φτιάχνουν τη λέξη
    Jeschu. Αυτό αναφέρεται στο τέλος του βιβλίου Abhkath
    Rokhel. Έτσι λοιπόν, οι Εβραίοι διδάσκουν ότι το όνομα του
    θεού ατιμάζεται το ίδιο είτε με τη λατρεία του Elohe
    Nekhar είτε με τη λατρεία του Jeschu. Φοβού τη μοχθηρία του
    ερπετού! Ο Αντώνιος βρήκε επιπλέον και μια υποσημείωση σ”
    ένα βιβλίο για την Εβραϊκή πίστη και θρησκεία, σε κάποιο
    Εβραϊκό προσευχητάριο όπου αναφέρεται μια προσευχή που
    αρχίζει με το Alenu… Αρχικά, το λεξιλόγιο της προσευχής
    περιείχε ορισμένα στοιχεία τα οποία αργότερα παραλήφθηκαν
    από το φόβο των Χριστιανών, το κενό όμως παρέμεινε σαν
    προειδοποίηση για μεγάλους και μικρούς ότι στο σημείο
    εκείνο, κάτι είχε παραληφθεί. Οι λέξεις που παραλήφθηκαν,
    hammischtacha-vim lehebhel varik umitpallelim lelo ioschia,
    σημαίνουν “Αυτοί που υποκλίνονται επιδεικνύουν ματαιοδοξία
    και ηλιθιότητα, και λατρεύουν εκείνον που δε μπορεί να τους
    σώσει”. Αυτό αναφέρεται γενικά για τα είδωλα, υπονοεί όμως
    τον Ιησού, του οποίου το όνομα συμβολίζεται εδώ με τα
    γράμματα ….”)
    2. Ο Χριστός αναφέρεται στο Ταλμούδ με το όνομα
    Otho Isch – “Εκείνος ο Ανθρωπος”, δηλ. αυτός που εί-
    -39-
    ναι γνωστός σε όλους. Στο εδάφιο Abhodah Zarah, 6a,
    διαβάζουμε:
    “Χριστιανός ονομάζεται αυτός που
    ασπάζεται τις ψευδείς διδασκαλίες εκείνου
    του ανθρώπου, ο οποίος δίδαξε να
    γιορτάζεται πρώτη μέρα του Σαββάτου, δηλ. να
    τελείται λειτουργία την πρώτη μέρα μετά το
    Σάββατο”.
    3. Αλλού τον ονομάζουν απλώς Peloni — “Κάποιος”.
    Στο Chagigah, 4b, διαβάζουμε:
    Ή Μαρία … μητέρα κάποιου, για τον οποίο
    αναφέρεται στο Schabbath.” (104β). Το ότι η Μαρία δεν
    είναι άλλη από τη μητέρα του Ιησού, αποδεικνύεται
    αργότερα.
    4. Ο Ιησούς αναφέρεται επίσης περιφρονητικά, ως
    Naggar bar Naggar – Ό γιος ενός μαραγκού που είναι
    κι αυτός μαραγκός”* (*βλ. Abhodah Zarah, 50b), και αλ
    λού ως Ben charsch etaim – “Ο γιος ενός ξυλουργού”.
    5. Επίσης, τον αποκαλούν Talui — “Αυτός που τον
    κρέμασαν”. Ο Ραββίνος Samuel, γιος του Meir, στο Hilch.
    Akum του Maimonides, αναφέρει το γεγονός ότι
    απαγορεύεται σε οποιονδήποτε να παίρνει μέρος στις
    Χριστιανικές γιορτές των Χριστουγέννων και του Πάσχα,
    επειδή γιορτάζονται προς τιμήν αυτού που τον κρεμάσανε.
    Και ο Ραββίνος Aben Ezra, σ”ένα σχολιασμό του πάνω
    στη Γέννεση (XXVII, 39) τον αποκαλεί Talui, τον οποίο
    αναπαράστησε ο Αυτοκράτορας Κων/νος στο λάβαρο
    του. …επί της βασιλείας του Κων/νου, ο οποίος εγκαθίδρυσε
    μιαν άλλη θρησκεία και τοποθέησε το σχήμα αυτού που τον
    κρέμασαν στο λάβαρο του”.
    ΑΡΘΡΟ II – Η ΖΩΗ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ
    Το Ταλμούδ διδάσκει ότι ο Ιησούς Χριστός ήταν νόθος και
    ότι η σύλληψή του έγινε κατά τη διάρκεια έμμηνης περιόδου.
    Επίσης, αναφέρει ότι είχε την ψυχή του Esau και ήταν μάγος
    και αποπλανητής, αλλά και ανόητος, ότι πέθανε με
    σταύρωση και κατέληξε στην κόλαση και α-πό τότε έγινε
    είδωλο από τους οπαδούς του. 1. ΝΟΘΟ ΠΑΙΔΙ ΠΟΥ
    ΣΥΝΕΛΗΦΘΕΙ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΕΜΜΗΝΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ!!!
    Τα ακόλουθα τα διαβάζουμε στο εδάφιο Kallah
    “Κάποτε, ενώ οι Πρεσβύτεροι κάθονταν
    στην Πύλη, δύο νεαροί άνδρες πέρασαν
    από μπροστά τους, εκ των οποίων ο ένας
    είχε καλυμμένο το κεφάλι του και ο
    άλλος όχι. Ο Ραββίνος Eliezer
    παρατήρησε πως ο νεαρός με το
    ακάλυπτο κεφάλι, ήταν νόθος —
    mamzer, ενώ ο Ραββίνος Jehoschua
    είπε ότι η σύλληψή του έγινε κατά τη
    διάρκεια έμμηνης περιόδου — ben
    niddah. Ο Ραββίνος Akibah, όμως δήλωσε
    ότι είχαν συμβεί και τα δύο. Όταν οι
    άλλοι τον ρώτησαν γιατί τολμούσε να
    εναντιωθεί στους συναδέλφους του, ο
    Ραββίνος Akibah απάντησε ότι είχε
    αποδείξεις γι” αυτό που έλεγε. Πήγε
    λοιπόν προς τη μητέρα του νεαρού, την
    οποία είδε να κάθεται στην αγορά
    πουλώντας λαχανικά και της είπε:
    “Κόρη μου, αν μου απαντήσεις με
    ειλικρίνεια σ”αυτό που θα σε ρωτήσω,
    σου υπόσχομαι ότι θα σωθείς στην
    επόμενη ζωή.” Η γυναίκα απαίτησε από
    το Ραββίνο Akibah να ορκιστεί ότι θα
    κρατούσε την υπόσχεση του, και αυτός
    το έκανε — μόνο όμως εξωτερικά, γιατί
    μέσα του αρνήθηκε τον όρκο. Έπειτα
    τη ρώτησε: “Πες μου, τί είναι αυτός ο
    γιος σου;” Εκείνη του απάντησε: “Την
    ημέρα που παντρεύτηκα είχα περίοδο και
    ο άντρας μου με άφησε. Ένα διαβολικό
    πνεύμα όμως ήρθε και κοιμήθηκε μαζί
    μου, και απ”αυτή την ένωση γεννήθηκε
    ο γιος μου”. Έτσι αποδείχτηκε ότι ο
    νεαρός δεν ήταν μόνο νόθος αλλά είχε
    συλληφθεί και κατά τη διάρκεια της
    περιόδου της μητέρας του. Όταν αυτοί που
    έκαναν τις ερωτήσεις στον Ραββίνο το
    άκουσαν αυτό, είπαν: “Είχε στ”
    -41-
    αλήθεια δίκιο ο Ραββίνος Akibah, όταν διόρθωσε
    τους Πρεσβύτερους!”, και στη συνέχεια αναφώνησαν:
    “Ευλογημένος ο Κύριος και θεός του Ισραήλ, που
    φανέρωσε το μυστικό του στο Ραββίνο Akibah, το γιό του
    Ιωσήφ”). Το ότι οι Εβραίοι πιστεύουν ότι αυτή η ιστορία
    αναφέρεται στον Ιησού και τη μητέρα του Μαρία είναι
    εμφανές στο βιβλίο τους Toldath Jeschu – “Οι Γενεολογία
    του Ιησού” – όπου η γέννηση του Σωτήρα μας είναι
    δοσμένη σχεδόν με τα ίδια λόγια* (* βλ. Synag. Jud.
    Κεφάλαιο VIII, σελ. 133.).
    Μια άλλη παρόμοια ιστορία βρίσκουμε στο Sanhe-drin,
    67α:
    Άπ” όλους όσους καταδικάζονται από το
    Νόμο σε θάνατο, μόνο αυτός* (“συγκεκριμένα, ο
    αποπλανητής, που αποπειράται να παρασύρει
    κάποιον άλλο να λατρέψει είδωλα και να πιστεύει
    σε μια ψεύτικη θρησκεία) σύρεται σε δίκη με
    πανουργία. Πως γίνεται αυτό; Ανάβουν ένα κερί
    σε κάποιο δωμάτιο και βάζουν μάρτυρες σε ένα
    άλλο δωμάτιο που επικοινωνεί με το πρώτο, απ”
    όπου οι τελευταίοι μπορούν να δουν στο μέσα
    δωμάτιο και ν”ακούσουν τη συζήτηση, αλλά ο
    μέσα δεν μπορεί να τους δει. Τότε αυτός που
    προσπάθησε ο αποπλανητής να παρασύρει, του ζητά να
    επαναλάβει αυτά που του είπε πρωτύτερα. Αν το
    κάνει, τότε αυτός τον ρωτά αν το θεωρεί σωστό
    να εγκαταλείψουν τη λατρεία του Θεού τους που
    είναι στον ουρανό και να λατρεύουν είδωλα. Αν ο
    απο-ηλανητής μετανοήσει, τότε όλα είναι εντάξει.
    Αν όμως απαντήσει ότι αυτό είναι το καθήκον τους
    και αυτό είναι σωστό να γίνει, τότε οι μάρτυρες
    που τον άκουσαν στο έξω δωμάτιο, τον σέρνουν
    μπροστά στο δικαστή και τον θανατώνουν με
    λιθοβολισμό. Αυτό έκαναν και στο γιο της
    -42-
    Stada στην πόλη Lud, και τον κρέμασαν την παραμονή
    του Εβραϊκού Πάσχα. Ο γιός της Stada ήταν και γιος
    του Pandira, και ο Ραββίνος Choscher μας λέει ότι ο
    Pandira ήταν άνδρας* (*Μια υποσημείωση λέει ότι ο γιός
    της Stada πήρε το όνομα από τον πατέρα του και όχι
    από τη μητέρα του, αν και ήταν νόθος) της Stadas, της
    μητέρας και ότι έγινε τον καιρό του Paphus, γιού του
    Jehuda. Μητέρα όμως ήταν stada – πόρνη, και
    ονομαζόταν Μαρία από τα Μάγδαλα (κομμώτρια στο
    επάγγελμα), η οποία όπως λέγεται στην Pumba-dita,
    εγκατέλειψε τον άντρα της”. Το νόημα εδώ είναι ότι αυτή
    η Μαρία ονομάζονταν Stada, δηλ. πόρνη, επειδή,
    σύμφωνα με αυτά που διδάσκονται στη Pumbadita,
    εγκατέλειπε τον άντρα της και διέπραξε μοιχεία. Αυτό
    αναφέρεται επίσης στο Ταλμούδ της Ιερουσαλήμ* και στον
    Maimonides* (*βλ. Sanhedrin, κεφ. VII κοντά στο τέλος,
    και Ιebhammoth, τελευταίο κεφάλαιο).
    Το ότι αυτά αναφέρονται στη Μαρία, τη μητέρα του
    Ιησού, επαληθεύεται στο Εδάφιο Chagigah, 4b:
    “Οταν ο Ραββίνος Bibhai δέχτηκε κάποτε τον
    επισκέπτη του Αγγέλου του Θανάτου (του διαβόλου),
    ο τελευταίος είπε στο βοηθό του: “Πήγαινε και φέρε
    μου τη Μαρία την κομμώτρια (δηλ. σκότωσε την). Ο
    βοηθός πήγε και έφερε μεν τη Μαρία, αλλά την
    κομμώτρια για μικρά παιδιά — αντί της άλλης Μαρίας.
    Μια υποσημείωση εξηγεί το παραπάνω κείμενο έτσι:
    “Η ιστορία με τη Μαρία την κομμώτρια
    διαδραματίστηκε στο καιρό του Δεύτερου
    Ναού. Αυτή ήταν η μητέρα του Peloni —”εκείνου
    του ανθρώπου”, όπως αποκαλείται στο
    εδάφιο Schabbath” (σελ. 104β).
    Το κείμενο αυτό στο Schabbath, λέει
    τα εξής:
    Ο Ραββίνος Eliezer ρώτησε τους Πρε-
    -43-
    σβύτερους: “Ο γιος της Stada δεν εξασκούσε την
    Αιγυπτιακή μαγεία και την έκρυβε σε σχισμές στη
    σάρκα του;” Εκείνοι απάντησαν: “Αυτός που λες ήταν
    ένας ανόητος και εμείς δεν δίνουμε σημασία στο τι
    κάνουν οι ανόητοι. Ο γιός της Stada και του
    Pandira”. σελ., όπως παραπάνω στο Sanhedrin, 67α.
    Η μαγεία στην οποία επιδίδονταν ο γιος της Stada
    ερμηνεύεται στο βιβλίο Beth Jacobh, σελ. 127α, έτσι:
    “Οι μάγοι, πριν φύγουν από την Αίγυπτο,
    πρόσεχαν πολύ να μην αφήνουν γραπτά κείμενα
    για τη μαγεία, από φόβο μήπως κάποιοι άλλοι
    μάθουν τα μυστικά της. Αυτός όμως, σκαρφίστηκε
    μια καινούργια κρύπτη χαράζοντας ή κόβοντας
    πάνω στο δέρμα του σε διάφορα σημεία τα οποία,
    όταν οι πληγές έκλειναν, δεν έδιναν καμιά ένδειξη για
    το τι σημαίνουν”* (*Μεγαλύτερη αναφορά γίνεται στο
    βιβλίο Toldath Jeschu, όπου ο Ιησούς αναφέρεται
    ως μάγος, όπως θα δούμε παρακάτω. Αναφορά γίνεται
    επίσης και στο Ταλμούδ της Ιερουσαλήμ, κεφ. 12). Ο
    Buxtorf λέει* (* βλ. στο Lexicon Jud. in verbo
    Jeschu)
    “Υπάρχουν λίγες αμφιβολίες για το
    ποιός ήταν ο Ben Stada, ή ποιός θεωρούσαν οι Εβραίοι ότι είναι. Παρά το
    γεγονός ότι οι Ραββίνοι στις
    προσθήκες που έκαναν στο Ταλμούδ
    προσπαθούν να κρύψουν τη μοχθηρία τους
    λέγοντας ότι αυτός που αναφέρουν δεν
    ήταν ο Ιησούς Χριστός, εντούτοις η απάτη
    είναι εμφανέστατη και πολλά γεγονότα
    αποδεικνύουν ότι έγραφαν και πίστευαν
    όλα αυτά τα πράγματα για τον Ιησού.
    Πρώτα-πρώτα, τον αποκαλούν γιό του
    Pandira. Ο Ιησούς ο Ναζωραίος λοιπόν,
    αναφέρεται σε άλλα σημεία* (*βλ. Το
    Ταλμούδ της Ιερουσαλήμ!!
    το Abhodah Zarah, κεφ. II, το Schabbath,
    κεφ. XIV, το Beth Jacobh, 127a) του Ταλμούδ, όπου φανερά τον αποκαλούν:
    Ιησούς ο γιος του Pandira. Επίσης, ο Άγιος
    Ιωάννης ο Δαμασκηνός* (* Lib. 4) στο
    βιβλίο του “Η Γενεαλογία του Χριστού”,
    αναφέρει τον Panthera και τον Γιό του.
    Κατά δεύτερο λόγο, αυτή η Stada
    λέγεται ότι είναι η Μαρία, και αυτή με τη
    σειρά της ότι είναι η μητέρα του Peloni –
    “του κάποιου”, ο οποίος είναι σίγουρα ο
    Ιησούς. Γιατί οι Εβραίοι συνήθιζαν να
    καλύπτουν το όνομα του Ιησού κατά τέτοιο
    τρόπο; Επειδή φοβόταν να το αναφέρουν
    καθαρά. Αν είχαμε αντίγραφα των αυθεντικών κειμένων, σίγουρα θα ήταν μια
    απόδειξη. Και αυτό ήταν επίσης το όνομα
    της μητέρας του Ιησού του Ναζωραίου.
    “Τρίτον, τον αποκαλούν Αποπλανητή
    του Λαού. Τα Ευαγγέλια * (* βλ. Ματθ.
    XXVII, 63) μαρτυρούν ότι αυτή την
    ονομασία χρησιμοποιούσαν οι Εβραίοι για
    το Χριστό, και τα γραπτά τους κείμενα,
    μέχρι και σήμερα, αποδεικνύουν ότι τον
    αποκαλούν ακόμα έτσι* (*βλ. Sanhedrin,
    107b).
    “Τέταρτον, τον ονομάζουν “αυτός που
    τον κρέμασαν”, το οποίο κάνει προφανή
    αναφορά στη Σταύρωση του Χριστού,
    κυρίως αφού και ο προσδιορισμός του
    χρόνου “την παραμονή του Πάσχα”
    συμπίπτει με το χρόνο της σταύρωσης
    του Ιησού. Στο Sanhedrin (43α) γράφουν:
    “Την παραμονή του Πάσχα κρέμασαν τον
    Ιησού”.
    “Πέμπτον, όσον αφορά στους δύο μαθητές των Πρεσβυτέρων που αναφέρει το
    Ταλμούδ της Ιερουσαλήμ, οι οποίοι
    στάλθηκαν σα μάρτυρες κατασκοπείας και
    κατηγορίας εναντίον του Ιησού, αυτοί
    σίγουρα είναι οι δύο ψεύτικοι μάρτυρες”
    που αναφέρουν οι Ευαγγελιστές
    Ματθαίος* (*
    -45-
    κεφ. XXVI, 60-61) και Λουκάς* (*κεφ.
    XX, 5).
    “Έκτον, αναφορικά με τα όσα λέγονται
    για το γιό της Stada που εξασκούσε τις
    Αιγυπτιακές μαγικές τέχνες κόβοντας τη
    σάρκα του: η ίδια κατηγορία απαγγέλε-ται και
    εναντίον του Χριστού στο αισχρό βιβλίο τους
    Toldoth Jeschu.
    “Τέλος, τα χρονικά όρια συμπίπτουν. Ο
    γιός της Stada έζησε τον καιρό που έζησε και ο
    Paphus, ο γιος τους Jehuda, ο οποίος ήταν
    σύγχρονος του Ραββίνου Akibah. Ο Akibah,
    όμως έζησε τον καιρό της Ανάληψης του
    Χριστού, και λίγο μετά. Η Μαρία επίσης
    λέγεται ότι έζησε τον καιρό του Δεύτερου
    Ναού. Όλα αυτά δείχνουν καθαρά ότι οι Εβραίοι
    βεβηλώνουν κρυφά το όνομα του Ιησού,
    θεωρώντας ότι ο γιός της Stada είναι ο
    Ιησούς Χριστός, ο γιος της Μαρίας.
    “Άλλα γεγονότα ίσως να έρχονται σε αντίθεση μ”αυτό.
    Αλλά αυτές οι αντιφάσεις δεν είναι τίποτα καινούργιο στα
    Εβραϊκά κείμενα και γίνεται εσκεμμένα ώστε οι Χριστιανοί
    να μην αντιλαμβάνονται εύκολα την απάτη” (*Υπάρχουν
    Εβραίοι που οι ίδιοι το ομολογούν. Για παράδειγμα, στο
    βιβλίο Sepher Juchasin (9b): “Οι Ραββίνοι ανέκαθεν
    εξαπατούσαν τους Ναζωραίους λέγοντας ότι ο Ιησούς τον
    οποίο αναφέρει το Ταλμούδ δεν είναι ο Ιησούς Χριστός των
    Χριστιανών. Επιτρέπουν αυτό το ψεύδος στον εαυτό τους για τη
    διατήρηση της ειρήνης”, στο βιβλίο του Rohlιng “Die Polemik
    und das Men-schenopfer des Rabbinismus, ut supra). 2.
    Επιπλέον, “Στα μυστικά βιβλία των Εβραίων, που δεν
    επιτρέπεται να περιέλθουν εύκολα στα χέρια των χριστιανών,
    γράφουν ότι το πνεύμα του Esau μπήκε στο Χριστό και ότι γι
    αυτό το λόγο ήταν κακός και ότι ήταν,ο ίδιος ο Esau”* (*Synag. Judaica, σελ. 217. Βλ. ακόμα
    στο Lexicon in verbo Jeschu του Buxtorf).
    3. ΜΕΡΙΚΟΙ TON ΑΠΟΚΑΛΟΥΝ ΑΝΟΗΤΟ ΚΑΙ
    ΤΡΕΛΛΟ
    Στο Schabbath, 104b, διαβάζουμε: “Αυτοί [οι
    Πρεσβύτεροι], απάντησαν σ”εκείνον [τον Ε-λιέζερ]:
    “Ήταν ένας ανόητος και κανείς δε δίνει σημασία σε
    ανόητους!”
    4. ΕΞΟΡΚΙΣΤΗΣ ΚΑΙ ΜΑΓΟΣ
    ΣΤΟ αισχρό βιβλίο Toldoth Jeschu, ο Σωτήρας μας ο
    Ιησούς Χριστός βλασφημείται ως εξής:
    “Και, ο Ιησούς είπε: Δεν προφήτευσαν
    για μένα οι πρόδρομοι και προφήτες μου ο
    Ησαΐας και ο Δαβίδ; Ο Κύριος είπε
    σ”εμένα, εσύ είσαι ο Υιός μου, σήμερα σ”
    έφερα στον κόσμο, κτλ. (Ps. II, 7)
    Παρόμοια κάπου αλλού: Ο Κύριος είπε
    στον Κύριο μου, κάθισε από τη δεξιά μου
    πλευρά* (* Ps. CX, 1). Τώρα, ανέρχομαι
    στον Πατέρα μου που είναι στον ουρανό
    και θa καθίσω στα δεξιά του, κι αυτό θα το
    δείτε με τα μάτια σας. Εσύ, όμως, Ιούδα, δε
    θα φτάσεις ποτέ τόσο ψηλά* (* Αναφέρεται ότι
    ο Ιούδας ήταν ανταγωνιστής του Χριστού στο
    θέμα των θαυμάτων). Έπειτα, ο Ιησούς
    πρόφερε το μεγαλειώδες όνομα του Θεού
    (IHVH) και συνέχισε να το προφέρει μέχρις
    ότου σηκώθηκε άνεμος και τον ανέβασε
    ψηλά, κάπου ανάμεσα στη γη και τον
    ουρανό. Το ίδιο έκανε και ο Ιούδας και ο
    άνεμος τον ανέβασε κι αυτόν ψηλά. Έτσι,”
    και οι δυό ήταν έρμαιοι του ανέμου προς
    μεγάλη έκπληξη των παρευρισκόμενων. Τότε ο
    Ιούδας, προφέροντας ξανά το θείο όνομα
    έπιασε τον Ιησού και τον έσπρωξε προς τα
    κάτω, στη γη. Το ίδιο όμως προσπάθησε να
    κάνει και ο Ιησούς κι έτσι ακολούθησε μια
    πάλη μεταξύ τους. Όταν ο Ιούδας είδε ότι δε
    μπορούσε να νικήσει τον Ιησού, κατού-
    -47-
    ρησε επάνω του και έτσι βρώμικοι όπως
    ήταν και οι δύο, έπεσαν στο έδαφος. Και
    ούτε μπορούσαν να ξαναχρησιμοποιήσουν
    το Θείο όνομα ξανά μέχρις ότου να καθαριστούν!!!
    ΑΥΤΑ ΛΟΙΠΟΝ ΤΑ ΒΔΕΛΥΓΜΑΤΑ ΠΟΥ ΠΡΟΣΚΥΝΟΥΝ ΙΕΧΩΒΑ,Θ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΩ ΚΑΙ ΘΑ ΟΜΟΛΟΓΗΣΩ ΕΓΩ ΤΟΝ ΓΙΑΧΒΕ ΩΣ ΘΕΟΝ ΠΑΤΕΡΑ ΤΟΥ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ.
    ΡΕ ΟΥΣΤ ΑΘΕΕ,ΚΑΙ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΕ!!!
    ΟΣΟ ΓΙΑ ΕΣΕΝΑ ΓΙΔΟΟΣΚΕ,ΚΑΛΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΤΟ ΒΟΥΛΩΣΕΙΣ!!!ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΣΗΜΑ ΚΕΙΜΕΝΑ ΤΟΥ ΤΑΛΜΟΥΔ!!! ΚΑΙ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΘΕΟΣ ΤΩΝ ΙΟΥΔΑΙΩΝ,ΡΑΒΒΙΝΩΝ,ΚΑΙ ΑΡΧΙΡΑΒΒΙΝΩΝ.
    ΚΑΙ ΠΩΣ ΒΡΙΖΟΥΝ ΣΚΑΙΟΑΤΑΤΑ ΚΑΙ ΛΟΙΔΩΡΟΥΝ ΤΟΝ ΙΗΣΟΥΝ ΧΡΙΣΤΟΝ,ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΠΕΡΑΓΙΑ ΘΕΟΤΟΚΟΝ.
    ΝΑ ΧΑΙΡΕΣΑΙ ΤΟ Ν ΦΙΛΟ ΣΟΥ ΓΙΑΤΡΟ!!!
    ΣΤΟ ΕΙΠΑ ΓΙΑΤΡΕ ΤΩΡΑ ΖΕΣΤΑΘΗΚΑ,ΑΣ ΠΑΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΛΙΑΜΠΕΛΛΟ!!!
    ΠΟΙΟΣ ΛΟΙΠΟΝ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΟΡΘΗ ΣΚΕΨΗ,Ε ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΕ?

    • «Άλλο είναι να πεις πολλά λόγια κι άλλο να πεις τα κατάλληλα» (Σοφοκλής)

     Θα σε σβήσω από τον χάρτη με μόλις 30 λέξεις.

     ➡️ Η ορθοδοξία αναγνωρίζει τον Σαβαώθ ως Ιησού Χριστό.

     Παραθέτω από την ορθόδοξη εκκλησία:
     ✝️ «Ο Χριστός στην Παλαιά Διαθήκη είναι ο Άγγελος Κυρίου, ο Κύριος της δόξης, ο Γιαχβέ, Κύριος ΣΑΒΑΩΘ, ο Μεγάλης Βουλής Άγγελος κ.ο.κ.»

     finito la musica passato la festa

   • Ιακ. 1,1
    Ἰάκωβος, Θεοῦ καὶ Κυρίου Ἰησοῦ Χριστοῦ δοῦλος, ταῖς δώδεκα φυλαῖς ταῖς ἐν τῇ διασπορᾷ χαίρειν·

   • Κύριος Σαβαώθ σημαίνει Κύριος των Δυνάμεων (δεν μεταφράστηκε η λέξη Σαβαώθ από τους εβδομήκοντα αλλά απλά μεταφέρθηκε από το εβραϊκό κείμενο στα ελληνικά ως είχε)
    Ωσαννά είναι λέξη συριακή που σημαίνει σύμφωνα με την μετάφραση των Ο’ (εβδομήκοντα) ρψ’,25 :
    ΕΝΑ ΕΝΑ ΘΑ ΣΕ ΚΟΠΑΝΑΩ!!!ΕΧΕΤΕ ΒΡΩΜΙΣΕΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ!!!ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΤΥΧΑΙΑ Η ΚΑΘΑΡΣΙΣ,ΑΦΟΥ Ο ΘΕΟΣ ΤΩΝ ΠΑΝΤΩΝ ΙΗΣΟΥΣ ΧΡΙΣΤΟΣ,ΥΠΟΣΧΕΘΗΚΕ ΟΤΙ ΞΑΝΑ ΟΤΙ ΤΕΤΟΙΑ ΚΑΘΑΡΣΗ(ΚΑΤΑΚΛΥΣΜΟΣ),ΕΙΣ ΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ ΔΕΝ ΘΑ ΞΑΝΑΓΙΝΕΙ.
    ΑΛΛΑ Ο ΠΡΟΦΗΤΕΥΜΕΝΟΣ,ΒΑΣΙΛΕΥΣ ΘΑ ΚΑΘΑΡΙΣΕΙ ΤΗΝ ΒΡΩΜΙΑ,ΓΙΑ ΝΑ ΦΑΝΕΙ ΤΟ ΧΡΥΣΑΦΙ,ΤΟ ΚΑΘΑΡΟ!!!

    • Εδώ δεν εξετάζουμε αν μεταφράστηκε η λέξη Σαβαώθ από τους εβδομήκοντα αλλά ποιος είναι.

     «Αν το βράδυ νιώθεις κουρασμένος σαν σκυλί, ίσως να φταίει που γάβγιζες όλη μέρα» (Μπράουν Τζ.)

 84. Γιδοβοσκέ, ο Croif έκανε την εμφάνιση του στο άρθρο “Βλάκα μου αυτή είναι η αλήθεια”. Θεωρώ ότι αρκετά είπαμε εδώ. Το άρθρο αυτό έγινε η ταφόπλακα του. Δεν το καταλαβαίνει τώρα, αλλά θα το καταλάβει.

 85. ΚΟΚΚΙΝΟΓΡΑΜΜΑΤΟΥΛΗΣ ΓΙΔΟΒΟΣΚΟΣ 08/23/2019 @ Αύγουστος 23, 2019 3:23 πμ

  Γιοχαν γελανε μαζι σου ολοι οι αναγνωστες του ΚΑΤΟΧΙΚΑ.εχεις ξεφτυλιστει τελειως.ωρε φιλαρακι κ να βλεπει κ ο Ασχετος απο καμια μερια!!!!φαντασου Γιατρε φαση.να γραψει κανα σχολιο ο Ασχετος σε καποιο αρθρο κ να του γραψει ο Γιοχαν ”Δοξα στον Ιησου Χριστο Ασχετε.η Ορθοδοξια πανω απ’ολα!!!!!!!”.χαχαχαχαχαχα.θα καραφλιασει τελειως ο ανθρωπος.τι να του πει?ειναι κ καλο παιδι ο Ασχετος,δεν ειναι αληταμπουρας σαν εμας να τον στειλει στον αρσενικοθηλυκο μπαφομετ χαχαχα.ρε τον Γιοχαν.δεν το περιμενα για να πω την αληθεια.δεν διαβασε τη Γραφη που λεει για τους αρσενοκοιτες?να υποστηριζει τον αρσενικοθηλυκο Αδαμ Καδμον των καμπαλιστων?να λεει ”αγιο” αυτον που εγραψε το γνωστικο κειμενο κ υποστηριζει τον αφυλο ανθρωπο?ντροπη ρε.βαζει στην ιδια θεση τον βλασφημο με τους αγιους αποστολους.πςςςςς τι σε περιμενει φουκαρα μου!!να’ξερες μονο τι σε περιμενει

 86. ΚΟΚΚΙΝΟΓΡΑΜΜΑΤΟΥΛΗΣ ΓΙΔΟΒΟΣΚΟΣ 08/23/2019 @ Αύγουστος 23, 2019 3:32 πμ

  Γιοχαν ο Γιατρος σου προτεινε να γραψεις αρθρο με θεμα ”ο Γιαχβε σατανας” κ να το ανεβασεις στα ΚΑΤΟΧΙΚΑ.να το κανεις φιλαρακι,θα πεσει πολυ γελιο.θελω ομως κ αλλο αρθρο ”το γνωστικο του θωμα” χαχαχαχαχαχα.θελω κ τριτο.”ΚΑΜΠΑΛΑ.Ο ΠΡΩΤΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΗΤΑΝ ΑΡΣΕΝΙΚΟΘΗΛΥΚΟΣ Κ ΛΕΓΟΤΑΝ ΑΔΑΜ ΚΑΔΜΟΝ” χαχαχαχα.ρε που ηθελα να φυγω κιολας χαχαχαχα.Γιατρε ειδες τι εγραψε ο Γιοχαν?χαχαχα!!!δεν εχω κουραγιο να το γραψω απ’τα γελια χαχαχα.ΤΩΡΑ ΖΕΣΤΑΘΗΚΕ ΛΕΕΙ ΧΑΧΑΧΑΧΑΑΧΑ.ΤΩΡΑ Θ’ΑΡΧΙΣΟΥΝ ΤΑ ΚΑΛΑ!!!!!!φυλαξου Γιατρε.ερχετε ο ΚΑΔΜΟΝ(με την οπισθεν χαχαχαχαχα)

 87. ΚΟΚΚΙΝΟΓΡΑΜΜΑΤΟΥΛΗΣ ΓΙΔΟΒΟΣΚΟΣ 08/23/2019 @ Αύγουστος 23, 2019 3:36 πμ

  Γιοχαν τι σημαινει η λεξη που εγραψες στον Γιατρο?λεω για το ”ΚΠΟΜΠΟΡΗΜΟΝΩ”.ειναι στην ΚΑΔΜΟΝΙΑΚΗ ΓΛΩΣΣΑ?

 88. ΚΟΚΚΙΝΟΓΡΑΜΜΑΤΟΥΛΗΣ ΓΙΔΟΒΟΣΚΟΣ 08/23/2019 @ Αύγουστος 23, 2019 3:52 πμ

  Ο Γιοχαν ειναι Ορθοδοξος ε Γιατρε?Η προσευχή, η νηστεία και η ελεημοσύνη θεωρούνται εξωτερικές πράξεις χωρίς ουσιαστική σημασία στο Ευαγγέλιο του Θωμά. Στο λόγιο 14 διαβάζουμε: «O Ιησούς είπε: Εάν νηστεύετε, διαπράττετε αμαρτία στον εαυτό σας· και εάν προσεύχεσθε, θα κατακριθείτε, και εάν δίνετε ελεημοσύνη, θα κάνετε κακό στα πνεύματά σας…».υποκριτη Γιοχαν.εισαι αληταμπουρας

  • ΕΤΣΙ ΜΠΡΑΒΟ ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΒΡΙΖΕΙΣ ΤΟΝ ΑΓΙΟ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΑΠΟΣΤΟΛΟ ΘΩΜΑ.
   ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΕΙΣΕΡΧΟΜΕΝΑ ΑΜΑΡΤΙΑ(ΒΡΩΣΙΣ,ΚΑΙ ΠΟΣΙΣ),ΑΛΛΑ ΤΑ ΕΞΕΡΧΟΜΕΝΑ.
   ΟΤΑΝ ΛΟΙΠΟΝ ΒΡΙΖΕΙΣ ΤΟΝ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟ,ΛΕΓΟΝΤΑΣ ΟΤΙ ΕΣΤΙ ΓΙΑΧΒΕ,ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ ΤΙ ΕΣΤΙ ΓΙΑΧΒΕ,ΑΝΤΕ ΝΑ ΜΑΘΕΙΣ ΗΜΙΜΑΘΗ!!!
   Στα αρχαιότερα χειρόγραφα της μετάφρασης των Εβδομήκοντα περιλαμβάνονται Βιβλικά αποσπάσματα που μεταγράφουν το εβραϊκό Τετραγράμματο στα ελληνικά ως «Ιάω»ΑΠΟ ΠΟΤΕ ΡΕ ΝΟΥΜΕΡΟ ΓΙΔΟΒΟΣΚΕ ,ΟΠΑΔΕ ΤΟΥ ΓΙΑΤΡΟΥ,ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ ΕΙΧΑΝ ΦΩΝΗΕΝΤΑ?(Το εβραϊκό αλφάβητο έχει 22 γράμματα, από τα οποία τα 5 διαφοροποιούνται όταν βρίσκονται στο τέλος της λέξης (τελικά). Πρόκειται για αριστερόστροφο σύστημα γραφής, αρχικά αποτελούμενο μόνο από σύμφωνα. Όπως και άλλα συμφωνογραφικά αλφάβητα!!!!!ΨΕΥΔΕΣΑΙ ΛΟΙΠΟΝ ΟΤΑΝ ΛΕΣ ΟΤΙ Ο ΙΗΣΟΥΣ ΧΡΙΣΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΓΙΑΧΒΕ!!!!. Ο φωνηεντισμός της μορφής Ιεχωβά εμφανίζεται σε κείμενα του 3ου αιώνα Κ.Χ. Για παράδειγμα, σε πάπυρο του 3ου αιώνα υπάρχει η φράση «εληιε Ιεωα ρουβα», η οποία προέρχεται από τα εβραϊκά και σημαίνει «ο Θεός μου Ιεωά ισχυρότερος,ΑΠΟ ΠΟΙΟΝ ΙΣΧΥΡΟΤΕΡΟΣ?»[19]. Στο Γνωστικό Ευαγγέλιο των Αιγυπτίων γίνεται αναφορά στο μυστηριακό θεϊκό όνομα «Ιεηουωα»[20]. Σε αυτή τη μορφή του ονόματος στα ελληνικά αναφέρεται προφανώς στις αρχές του 4ου αιώνα και ο Ευσέβιος Καισαρείας λέγοντας ότι «το όνομα [του Θεού] που δεν επιτρέπεται να προφέρεται έχει τέσσερις χαρακτήρες στα εβραϊκά και εφτά φωνήεντα στα ελληνικά»[21]. Επίσης, ο Ευσέβιος αναφερόμενος σε πολύ αρχαίες πηγές παραθέτει τη μορφή «Ιευώ» όσον αφορά στο όνομα του Θεού των Ιουδαίων[22]. Συγγραφείς όπως ο Σεβήρος Αντιοχείας (465-538) και εκείνος του έργου Ευλογία του Ιωάννη του Βαπτιστή, κάνουν χρήση της μορφής «Ιωά». Παρόμοια, στον Κοϊσλινιανό κώδικα (Codex Coislinianus) του 6ου αιώνα, δίνεται η ερμηνεία διαφόρων θεοφορικών ονομάτων με τη χρήση της μορφής «Ιωά». Έκτοτε έχουν εμφανιστεί διάφορες μορφές απόδοσης στα Ελληνικά του Τετραγράμματου, όπως «Ιεβέ», «Ιαουέ», «Ιαβέ», «Ιαή» και «Ιαώ»[23].(ΤΕΤΡΑΓΡΑΜΜΑΤΟΣ Ε Ο ΘΕΟΣ? ΟΧΙ Ο ΩΝ ΠΟΥ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΣΤΟ ΤΕΜΠΛΟ?Ε ΓΙΔΟΒΟΣΚΕ?
   Οι Ιουδαίοι είχαν σταδιακά πάψει να προφέρουν το θεϊκό όνομα εξαιτίας της ραβινικής πρακτικής που προερχόταν από δεισιδαιμονικό φόβο[25] και της ελληνιστικής επίδρασης που επήλθε στους Ιουδαίους της Διασποράς και ειδικότερα της Αλεξάνδρειας[26]. Το προσωπικό όνομα του Θεού αντικαταστάθηκε γενικά από τον τίτλο «Κύριος», ενός «ιδιαίτερα ιδιωματικού τίτλου στον ελληνιστικό κόσμο, με πλούσια πολυσημία», ο οποίος βρισκόταν ήδη σε χρήση ως τίτλος απόδοσης τιμής σε θεούς και θεές όπως η Ίσις, ο Ασκληπιός και ο Χρόνος και σε κυβερνητικούς άρχοντες όπως ο καίσαρας Αύγουστος, ο Ηρώδης και ο Αγρίππας[27]. Οι χριστιανοί Εκκλησιαστικοί Πατέρες, όπως ήδη συνέβαινε από Ιουδαίους ραββίνους και ελληνιστές Ιουδαίους, θεωρούσαν το όνομα του Θεού «άρρητο», «ακοινώνητο»[28], «μυστικό» ή «άφατο», για διαφορετικούς όμως λόγους[29].
   Στο δεύτερο μισό της πρώτης χιλιετίας Κ.Χ., Ιουδαίοι λόγιοι εισήγαγαν ένα σύστημα γραμματικών σημείων για να αναπαραστήσουν τα ελλείποντα φωνήεντα του συμφωνικού εβραϊκού κειμένου. Σε σχέση με το όνομα του Θεού, πιστεύεται ότι αντί να εισάγουν τα κατάλληλα φωνηεντικά σημεία ανάμεσα στα σύμφωνα από τα οποία αποτελείται (ΓΧΒΧ), τοποθέτησαν άλλα φωνηεντικά σημεία με σκοπό να αποτελούν υπενθύμιση για τον αναγνώστη ώστε να διαβάζει Αδωνάι (που σημαίνει «[Υπέρτατος] Κύριος») ή Ελοχίμ (που σημαίνει «Θεός»).
   Ο Κώδικας Λένινγκραντ B 19Α (ο οποίος αποτελεί τη βάση για το κριτικό κείμενο της Μπίμπλια Χεμπράικα Στουτγκαρτένσια), του 11ου αιώνα Κ.Χ., προσθέτει τα φωνηεντικά σημεία ώστε το Τετραγράμματο να διαβάζεται ως Ιεχβά (Yehwah΄), Ιεχβί (Yehwih΄) και Ιεχωβά (Yeho·wah΄). Η έκδοση του Δρ. Γκίνσμπουρκ του Μασοριτικού κειμένου τοποθετεί τα φωνηεντικά σημεία στο θεϊκό όνομα ώστε να διαβάζεται Ιεχωβά (Yeho·wah΄).
   Υπάρχουν στοιχεία που δείχνουν ότι ήδη στις αρχές του 15ου αιώνα αυτή η μασοριτική ανακατασκευή του θεϊκού ονόματος άρχισε να εμφανίζεται και σε άλλες λατινογενείς γλώσσες. Για παράδειγμα, ο Καρδινάλιος Νικόλαος της Κούζας (Nikolaus von Kues, 1401-1464), στο κήρυγμά του In principio erat verbum (Εν Αρχή Ην ο Λόγος), που εκφωνήθηκε το 1430, εξηγεί τα διάφορα ονόματα του Θεού και χρησιμοποιεί τη μορφή Ιεχουά ή Ιεχωβά (Iehoua). Ο Μαρτίνος Λούθηρος (1483-1546), γνώστης προφανώς των λόγων του Νικολάου της Κούζας, έκανε χρήση της μορφής που θεωρούσε βελτιωμένη, δηλαδή τη μορφή Ιεχωβά (Iehouah). Μάλιστα, το 1543 ο Λούθηρος έγραψε σχετικά με την προφανή αντίφαση τού να γράφεται το όνομα του Θεού αλλά να μην προφέρεται:
   Το γεγονός ότι [οι Ιουδαίοι] τώρα ισχυρίζονται ότι δεν πρέπει να προφέρεται το όνομα του Ιεχωβά, σημαίνει ότι δεν ξέρουν τι λένε […] Αν επιτρέπεται να γραφτεί με πένα και μελάνι, γιατί δεν πρέπει να λέγεται, πράγμα που είναι πολύ καλύτερο από το να γράφεται με πένα και μελάνι; Γιατί δεν λένε επίσης ότι δεν επιτρέπεται να γραφτεί, δεν επιτρέπεται να διαβαστεί ή δεν επιτρέπεται ούτε καν να το σκεφτεί κανείς; Αν λάβουμε υπόψη όλα τα πράγματα, εδώ κάτι δεν πάει καλά.
   — Μαρτίνος Λούθηρος[30].
   Ναός Σεν Φιάκρ (Saint-Fiacre), στην Ντιζόν (Dison) του Βελγίου
   Την ίδια περίοδο, ο επιφανέστερος για την εποχή του Γερμανός λόγιος της Εβραϊκής γλώσσας, Σεμπάστιαν Μούνστερ, έκανε χρήση της μορφής Ιεχωβά (Iehova) στην Χαλδαϊκή Γραμματική (Chaldaica Grammatica) του. Ο Ουίλιαμ Τίντεϊλ, ζηλωτής μεταφραστής της Βίβλου στην αγγλική γλώσσα, χρησιμοποίησε για πρώτη φορά το θεϊκό όνομα σε αγγλική Βίβλο το 1530 με τη μορφή Ιεχουά (Iehouah) και Ιεχωβά (Iehovah)[31]. Οι περισσότερες αγγλικές μεταφράσεις εκείνης της εποχής περιλάμβαναν αυτή τη μορφή του θεϊκού ονόματος. Ο Ιωάννης Καλβίνος επίσης χρησιμοποιούσε τη μορφή Ιεχουά (Iehoua[h])[32]. Ταυτόχρονα, εκτός από την αγγλική και τη γερμανική γλώσσα, ευρεία χρήση της μορφής αυτής γινόταν και στις γαλλικές εκδόσεις της Βίβλου. Παρόμοια διάδοση υπήρχε και στην σουηδική γλώσσα· μάλιστα, από το 1560 και έπειτα, αρκετοί Σουηδοί βασιλιάδες περιλάμβαναν το όνομα Ιεχωβά στα επίσημα ρητά τους, όπως για παράδειγμα το ρητό του Βασιλιά Κάρολου Θ’ της Σουηδίας “Iehovah solatium meum” που σημαίνει «ο Ιεχωβά είναι η Παρηγοριά μου».
   Το 1743, λίγο πριν παρουσιάσει ο Χέντελ τον Μεσσία και άλλα ορατόριά του στο Βασιλικό Θέατρο του Κόβεντ Γκάρντεν του Λονδίνου, κάποιοι είχαν αντιδράσει στο θρησκευτικό περιεχόμενο των έργων του και στη χρήση του θεϊκού ονόματος σε αυτά, λέγοντας μεταξύ άλλων: «Αν δεν εκτελείται [το έργο] ως μια θρησκευτική πράξη, αλλά μόνο για ψυχαγωγία και διασκέδαση, τι βεβήλωση του Ονόματος του Θεού και του Λόγου είναι αυτή, χρησιμοποιώντας τα με τόσο ανάλαφρο τρόπο; Να μην πούμε πόσο πρέπει να προσβάλει έναν ευσεβή Ιουδαίο το να ακούει τραγούδια για τον μεγάλο Ιεχωβά, το κύριο και πιο ιερό Όνομα του Θεού»[33]. Το 1765 ο Βολταίρος, στο Φιλοσοφικό Λεξικό του, εξηγούσε ότι το όνομα του Θεού είναι Ιεχωβά[34]. Ήδη, ο Μπαρούχ Σπινόζα, στο έργο του Tractatus Theologico-politicus[35] που εκδόθηκε το 1670 και στην Γραμματική της Εβραϊκής Γλώσσας, χρησιμοποιούσε τη μορφή Ιεχωβά (Jehova). Την ίδια εποχή, ο Σερ Ισαάκ Νεύτων κατέγραφε στα θεολογικά έργα του το θεϊκό όνομα στη μορφή Ιεχωβά (Iehova/Iehovah), λέγοντας μάλιστα ότι «οι Πλατωνιστές με βάση τη φύση Του τον αποκαλούσαν “ο Ων”», «οι Ιουδαίοι “Ιαχ” και “Ιεχωβά”», «”Ιουβά” οι αρχαίοι Μαυριτανοί», «”Ιαώ” και “Ιαού” οι Έλληνες» και «”Ιευώ” οι Φοίνικες»[36]. Τον Απρίλιο του 1799 ο Ναπολέων Α΄ Βοναπάρτης έστειλε μια επιστολή-πρόσκληση προς τους Εβραίους παροτρύνοντάς τους να διεκδικήσουν μαζί του την εθνική τους αυτονομία στη γη της Παλαιστίνης και να ασκήσουν το “απεριόριστο φυσικό δικαίωμα να λατρεύουν τον Ιεχωβά σε αρμονία με την πίστη τους”[37].
   Στα τέλη του 19ου αιώνα, καθώς το σιωνιστικό κίνημα βρισκόταν σε δράση, Ιουδαίοι λόγιοι οι οποίοι έκαναν προσπάθειες προσέγγισης με τον Χριστιανισμό, χρησιμοποιούσαν το όνομα Ιεχωβά. Για παράδειγμα, ο Βιβλικός λόγιος Άλφρεντ Έντερσαϊμ χρησιμοποιεί ευρέως —στα σημαντικά για τον Βιβλικό Ιουδαϊσμό-Χριστιανισμό και το Ισραήλ έργα του— αυτή την μορφή του θεϊκού ονόματος[38]. Την ίδια πρακτική ακολούθησε ο λόγιος του Ταλμούδ Τζόζεφ Ραμπίνοβιτς (Joseph Rabinowitz) ο οποίος «σύμφωνα με τον Ορθόδοξο Ιουδαϊσμό πίστευε ότι μόνον όταν θα ερχόταν ο Μεσσίας θα μπορούσε να προφερθεί το όνομα του Θεού»[39]. Ο λόγιος Ντέιβιντ Μπάρον Γκίνσμπουργκ (David Baron Günzburg) χρησιμοποιούσε το όνομα Ιεχωβά και έγραψε μια ανάλυση στο 53ο κεφάλαιο του βιβλίου του Ησαΐα με τίτλο Ο Υπηρέτης του Ιεχωβά: Τα Παθήματα του Μεσσία και η Δόξα που θα Επακολουθούσε[40]. Αλλά και άλλοι Ιουδαίοι, οι οποίοι δεν απέβλεπαν σε προσέγγιση με τον Χριστιανισμό, χρησιμοποιούσαν το όνομα Ιεχωβά. Για παράδειγμα, το 1939, η Επιτροπή για τη Διατήρηση των Εβραίων ανέφερε μεταξύ άλλων: «Οι Ιουδαίοι εκλέχτηκαν, όχι για δική τους χάρη, αλλά εκλέχτηκαν για να αποτελέσουν το μέσο που θα χρησιμοποιήσει ο Ιεχωβά για να απολυτρώσει την ανθρωπότητα. […] Τι είναι συνεπώς ο Ιουδαϊσμός; Ιουδαϊσμός είναι η αντίληψη της αιώνιας και άπειρης ιδέας του Ιεχωβά και η προσπάθεια συνειδητοποίησης αυτής της ιδέας»[41]. Στη Γερμανία, λίγα χρόνια πριν την επικράτηση του Ναζισμού, λαϊκές προτεσταντικές ομάδες διεξήγαν εκστρατείες στη γερμανική επικράτεια με σκοπό να εξαλειφθούν από τις θρησκευτικές ιστορίες και τη λατρεία «εβραϊσμοί» που περιλάμβαναν μεταξύ άλλων και το όνομα Ιεχωβά[42].
   Το 1947, ο Μοχάντας Γκάντι, σχολιάζοντας στην αραβο-ισραηλινή διένεξη, αναφέρθηκε στους Εβραίους ως «απογόνους του Ιεχωβά»[45]. Πολιτικοί στοχαστές και φιλόσοφοι όπως ο Καρλ Μαρξ [46], ο Μιχαήλ Μπακούνιν[47], ο Λούντβιχ Φόγιερμπαχ [48], ο Πιέρ-Ζοζέφ Προυντόν [49] και ο Νικολάι Μπουχάριν [50] χρησιμοποίησαν στα έργα τους το Βιβλικό όνομα του Θεού στη μορφή Ιεχωβά. Επίσης, ο Άλμπερτ Αϊνστάιν στην αλληλογραφία του αναφερόταν συχνά στον Θεό με το όνομα Ιεχωβά[51]. Μάλιστα, ο Αϊνστάιν μαζί με τον Ρόμπερτ Όπενχαϊμερ συμμετείχαν σε ένα ερευνητικό πρόγραμμα ονόματι “Project JEHOVAH”[52]. Στις αρχές της δεκαετίας του 1960, ο Μάλκολμ Χ αναφερόταν συχνά στον Ιεχωβά της Βίβλου[53] στους πύρινους λόγους του αναφορικά με τις φυλετικές διακρίσεις.(ΟΛΟΙ ΟΙ ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ,ΑΠΟΚΑΛΟΥΣΑΝ ΤΟΝ ΘΕΟ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟ,ΙΕΧΩΒΑ!!!ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΤΟΝ ΑΠΟΚΑΛΕΣΟΥΝ ΙΗΣΟΥΝ ΧΡΙΣΤΟΝ?Ε ΤΕΤΡΑΠΕΡΑΤΕ ΓΙΔΟΒΟΣΚΕ?)
   Η Ρωμαιοκαθολική εκκλησία έκανε για αιώνες χρήση αυτής της μορφής του ονόματος του Θεού, ενώ θεολόγοι της Ορθόδοξης εκκλησίας φαίνεται ότι από τις αρχές του 19ου αιώνα άρχισαν να χρησιμοποιούν τη μορφή Ιεχωβά (Ιεοβά), και πιο πρόσφατα τη μορφή Γιαχβέ (Ιαβέ). Προτεστάντες λόγιοι κάνουν χρήση αυτής της μορφής του ονόματος για αρκετούς αιώνες[54]. Για παράδειγμα, το όνομα Ιεχωβά χρησιμοποιείται από τους Λουθηρανούς, καθώς «με αυτό το όνομα αυτοπροσδιορίζεται ο Θεός», ως ο «Θεός της Ελπίδας», ο «Θεός της Διαθήκης» και ο «Θεός που απελευθερώνει το λαό Του»[55]. Οι Μάρτυρες του Ιεχωβά χρησιμοποιούν ευρέως το όνομα Ιεχωβά καθώς «ο συγκεκριμένος τύπος αυτού του ονόματος, «Ιεχωβά», χρησιμοποιείται εδώ και αιώνες, και ο αντίστοιχος τύπος σε πολλές γλώσσες είναι ευρέως αποδεκτός σήμερα»[56]. Επίσης, αναφορές του ονόματος Ιεχωβά υπάρχουν στο Βιβλίο του Μόρμον, τη Βίβλο της Εκκλησίας του Ιησού Χριστού των Αγίων των Τελευταίων Ημερών[57].
   Αυτή η μορφή του θεϊκού ονόματος χρησιμοποιείται από λόγιους του Ιουδαϊσμού εδώ και αιώνες. Υπάρχουν αρκετές Ιουδαϊκές Βιβλικές μεταφράσεις που χρησιμοποιούν το όνομα Ιεχωβά, όπως του Σαμουέλ Καέν (Samuel Cahen, στα γαλλικά, 1836, μορφή “Iehovah”), του Αλεξάντερ Χάρκαβι (Alexander Harkavy, στα αγγλικά, 1936, μορφή “Jehovah”), του Τζόζεφ Μαγκίλ (Joseph Magil, στα αγγλικά, 1910, μορφή “Jehovah”) και του Ραββί Λ. Γκόλσμιντ (Rabbi L. Golschmidt, στα γερμανικά, 1921, μορφή “Yehovah”). Μάλιστα, ακόμη και ορισμένες εκδόσεις του Ταλμούδ έχουν κάνει χρήση αυτής της μορφής[58]. Εντούτοις, λόγω μεταγενέστερων παραδόσεων και προκαταλήψεων οι Ιουδαίοι αποφεύγουν γενικότερα να προφέρουν το θεϊκό όνομα. Όσον αφορά τη μορφή Ιεχωβά η Ιουδαϊκή Εγκυκλοπαίδεια (εκδ. 1901-1906) την χαρακτηρίζει ‘εισαγωγή των Χριστιανών θεολόγων’, η οποία «αψηφάται σχεδόν ολοκληρωτικά από τους Ιουδαίους»[59] Η άποψη ότι η προφορά αυτή είναι «γραμματικώς αδύνατη» έχει αποδειχτεί ξεπερασμένη από νεώτερες έρευνες.
   Επίσης, στον πρόλογο της γερμανικής Ελμπερφέλντερ Μπίμπελ (Elberfelder Bibel) αναφέρεται:
   Ιεχωβά. Διατηρήσαμε αυτό το όνομα του Θεού της Διαθήκης του Ισραήλ επειδή ο αναγνώστης το έχει συνηθίσει για χρόνια!!!!!Ω ΡΕ ΚΑΤΙ ΚΑΡΕΚΛΙΕΣ ΠΟΥ ΠΕΦΤΟΥΝ ΣΤΗΝ ΚΕΦΑΛΑ ΣΟΥ!!!
   Ο Μεσσίας που έχει υποσχεθεί στους Εβραίους ο Γιαχβέ, θα πρέπει κατά τους ίδιους, τα κείμενά τους και την παράδοσή τους :
   1) Να είναι αυστηρά από τη φυλή του Ιούδα και απόγονος του βασιλιά Δαυίδ και του βασιλιά Σολομώντα.
   2) Να επαναφέρει τους Εβραίους από την εξορία.
   3) Να ξαναχτίσει τον ιερό ναό (του Σολομώντα).(Κατά τις μέρες του Μεσσία ο Ναός στην Ιερουσαλήμ θα ξαναχτιστεί (βλέπε: Ησαΐας 2:2-3, 56:6-7 , 60:7, 66:20, Ιεζεκιήλ 37:26-27, Μαλαχίας 3:4, Ζαχαρίας 14:20-21)
   Την εποχή του Ιησού, ο ναός ήταν ακόμη στη θέση του. Καταστράφηκε το 70 μ.Χ από τους Ρωμαίους και από τότε δεν έχει ξαναχτιστεί.(ΜΟΥΓΓΑ,ΜΕΓΑΛΟΘΟΛΟΛΟΓΕ!!)
   4) Να φέρει παγκόσμια ειρήνη.
   5) Να εδραιώσει υπακοή της Τορά (Νόμος) απ’ όλους τους Ιουδαίους, ενώ ταυτόχρονα να μην καταργήσει ούτε ένα στίχο από το νόμο του Γιαχβέ.
   Σύμφωνα με τα εβραϊκά κείμενα και την παράδοσή των Εβραίων,ο Μεσσίας του Γιαχβέ θα κυβερνήσει ως βασιλιάς τον κόσμο, όταν οι Εβραίοι θα υπακούν τις εντολές του Γιαχβέ που αναγράφονται στην Τορά. Πλην τούτου, αυστηρώς, τίποτε απ’ όσα αναγράφονται στο νόμο του Γιαχβέ δεν θα καταρρίψει. ( Βλέπε Ιεζεκιήλ 37:24, Δευτερονόμιο 30:8,10, Ιερεμίας 31:32, Ιεζεκήλ 11:19-20, 36:26-27)
   ΠΑΕΙ ΤΟ ΑΓΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ ΠΕΡΙΠΑΤΟ!!!(ΗΜΑΡΤΟΝ ΘΕΕ ΜΟΥ,ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ).
   ΑΛΛΩΣΤΕ ΓΙΔΟΒΟΣΚΕ ΣΕ ΠΕΤΡΙΝΕΣ ΠΛΑΚΕΣ ΘΑ ΞΑΝΑΔΩΘΕΙ Ο ΛΟΓΟΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΕΙΣ ΤΟΝ ΠΡΟΦΗΤΕΥΜΕΝΟ ΒΑΣΙΛΕΑ!!!)
   ΑΥΤΑ ΣΤΑ ΕΧΕΙ ΠΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΠΟΤΕ?ΞΕΡΕΙΣ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ Η ΛΕΞΗ ΜΕΧΡΙ ΚΕΡΑΙΑΣ?
   ΤΩΡΑ ΖΕΣΤΑΘΗΚΑ ΕΓΩ ΓΙΔΟΒΟΣΚΕ.ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΑΥΤΟ ΝΑ ΤΟ ΘΥΜΑΣΑΙ ΓΙΔΟΒΟΚΣΕ ΤΗΣ ΠΛΑΚΑΣ,Η ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ ΠΟΥ ΘΛΕΟΥΝ ΝΑ ΠΡΟΩΘΗΣΟΥΝ,ΘΑ ΕΧΕΙ ΕΧΕΙ ΕΝΑΝ ΘΕΟ ΑΠΡΟΣΩΠΟ,ΚΑΙ Ο ΘΕΟΣ ΠΟΥ ΘΑ ΠΛΗΡΕΙ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΓΡΑΦΕΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΙΕΧΩΒΑΣ,ΚΑΙ ΟΧΙ Ο ΙΗΣΟΥΣ ΧΡΙΣΤΟΣ.ΜΕ ΤΙΣ ΥΓΕΙΕΣ ΣΟΥ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΕ ΒΛΑΣΦΗΜΕ(ΒΛΑΠΕΤΕΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΙΣΧΥΡΙΖΕΣΑΙ)ΑΥΤΟ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΒΛΑΣΦΗΜΑΣ,ΙΣΧΥΡΙΖΕΣΑΙ ΨΕΥΔΟΣ,ΚΑΙ ΠΡΟΩΘΕΙΣ ΤΟΝ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟ,ΤΗΝ ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ ΕΙΣ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΙΕΧΩΒΑ.ΜΟΝΟ ΟΙΚΤΟ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΝΟΙΩΣΩ.
   ΙΣΧΝ ΠΑΝΤΟΥ ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ.
   ΑΜΗΝ.

   • Δηλαδή η ορθοδοξία που λέει ότι ο Γιαχβέ είναι ο Ιησούς βρίζει τον Θεό;

    Παραθέτω από την ορθόδοξη εκκλησία:
    ➡️ «το όνομα Γιαχβέ οιονεί αναλύεται εις το Πατήρ, Υιός και Άγιον Πνεύμα. Ούτω Γιαχβέ ο Πατήρ, Γιαχβέ ο Υιός, Γιαχβέ το Άγιον Πνεύμα. Πλην δεν υπάρχουν τρεις Γιαχβέ, αλλ’ εις Γιαχβέ (Δευτ. 6: 4), διότι υπάρχει μία θεία ουσία. Επειδή δε έκαστον των τριών προσώπων έχει όλόκληρον την θείαν ουσίαν…δυνάμεθα να λέγωμεν, ου μόνον ότι ο Υιός είνε Γιαχβέ, αλλά και ότι είνε ο Γιαχβέ (ενάρθρως), ο όλος δηλαδή θεός.»

    ? Βρίζει η ορθοδοξία τον Χριστό; Ασφαλώς και δεν μπορείς να απαντήσεις διότι είσαι μπουμπούνας και ψεύτης. Τόσο ψεύτης που ο διάολος σε θαυμάζει.

    ▪️ Και ποιο είναι το πρόβλημα σου αν τον λένε Γιαχβέ ή Ιεχωβά; Το όνομα αυτό αποτελεί ελληνική μεταφορά του εβραϊκού Βιβλικού όρου יְהֹוָה‎, (Τετραγράμματου) και δεν παύει να είναι ο Θεός της Παλαιάς Διαθήκης ο Ιησούς Χριστός.

    Παραθέτω από την ορθόδοξη εκκλησία:
    ➡️ «Ὁ Θεός τῆς Παλαιᾶς Διαθήκης, πού ἀναφέρεται σχεδόν σέ κάθε ἐδάφιο αὐτῆς, εἶναι τό δεύτερο πρόσωπο τῆς Ἁγίας Τριάδος, δηλαδή ὁ Υἱός καί Λόγος τοῦ Πατρός.»

    Από δικό σου σχόλιο:
    «Σαφώς και είμαι ορθόδοξος!» (17 Απριλίου 2019 at 19:56)

    ? Είσαι ψεύτης!

 89. Είσαι και μπουμπούνας! Καλά λέει ο Γιδοβοσκός. Έχουμε φτάσει τα 270 σχόλια και κάνεις σχόλια τύπου διπλόφαρδο σεντόνι; Έλα στο «Βλάκα μου αυτή είναι η αλήθεια» να σε ξεσκίσω (ξανά)

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί


*