Ακολουθηστε το Κατοχικα Νεα στο Τελεγκραμ καναλι του για να κερδισουμε μαζι το δικαιωμα στην Ελευθερια του λογου! https://t.me/+NoMgL8s9g7g1Y2Zk
15:57 - 27/06/2022

ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ TAMAGOTCHI

To Baby X είναι ένα εικονικό μωρό.

Πρόκειται για ένα πείραμα της εταιρείας Soul Machines με έδρα την Νέα Ζηλανδία, που στοχεύει στον εξανθρωπισμό της τεχνητής νοημοσύνης ώστε να γίνει πιο ελκυστική και πιο αλληλεπιδραστική για το κοινό. Δες την ιστοσελίδα τους και κλάψε…

Ο «εγκέφαλος» του εικονικού μωρού αποτελείται από αλγόριθμους που συνάγουν τι είναι καλό και τι κακό. Οι ερευνητές προγραμματίζουν τον εγκέφαλο να ανταποκρίνεται σε συγκεκριμένες εντολές και χρησιμοποιούν επίσης εργαλεία αναγνώρισης για να του επιτρέπουν να αναγνωρίζει λέξεις και εικόνες. Αυτό επιτρέπει στην συνέχεια στο Baby X να μάθει πώς να ανταποκρίνεται στις αλληλεπιδράσεις, ακριβώς όπως ένα πραγματικό μωρό. Για παράδειγμα, όταν ένας ερευνητής αναφέρει την λέξη «γάλα», το μωρό αναγνωρίζει τα γράμματα και λέει την λέξη. Στην συνέχεια, ο ερευνητής επαινεί το μωρό λεκτικά, το οποίο απελευθερώνει εικονική ντοπαμίνη.

Το μωρό τότε μαθαίνει ότι ο σωστός προσδιορισμός λέξεων όπως «γάλα» είναι καλός και μαθαίνει να το επαναλαμβάνει στο μέλλον. Η ενισχυτική μάθηση όπως αυτή, παρόμοια με ενός πραγματικού μωρού, βοηθά το Baby X να αποφασίσει πώς να αντιδράσει σε ορισμένες καταστάσεις.

Από την στιγμή που το πείραμα του Baby X θα ολοκληρωθεί, περνάμε στο επόμενο στάδιο, δηλαδή στη παραγωγή εικονικών παιδιών κι αυτός θα είναι ο Θαυμαστός Νέος Κόσμος.

ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ TAMAGOTCHI

Τα εικονικά παιδιά που θα παίζουν μαζί σας, θα σας αγκαλιάζουν και θα φαίνονται σαν εσάς, θα είναι συνηθισμένα σε 50 χρόνια και θα μπορούν να βοηθήσουν στην καταπολέμηση του υπερπληθυσμού, όπως ισχυρίζονται οι ειδικοί της τεχνητής νοημοσύνης και της Μεγάλης Επανεκκίνησης.

Αυτοί οι απόγονοι που δημιουργούνται από υπολογιστή θα ονομάζονται Tamagotchi και θα υπάρχουν μόνο στον ψηφιακό κόσμο, που είναι γνωστός ως Metaverse, ως μετασύμπαν.

Οι άνθρωποι μια μέρα θα μπορούν να χρησιμοποιούν γάντια υψηλής τεχνολογίας, που είναι σε θέση να παρέχουν απτική ανατροφοδότηση, για να αναπαράγουν τις σωματικές αισθήσεις. Αυτό θα επέτρεπε σε κάποιον να αγκαλιάσει, να ταΐσει και να παίξει με τους ψηφιακούς απογόνους του σαν να ήταν πραγματικά παιδιά.

Οι ειδικοί της τεχνητής νοημοσύνης θεωρούν ότι τα εικονικά παιδιά, πιθανότατα θα έχουν φωτορεαλιστικά πρόσωπα και σώματα – χάρη στο CGI και την προηγμένη μηχανική μάθηση – και θα μπορούν να αναγνωρίζουν και να απαντούν στους γονείς τους με την βοήθεια φωνητικής ανάλυσης και παρακολούθησης κινήσεων του προσώπου.

Δεν θα κοστίσουν τίποτα για να τα ταΐσουν, δεν θα καταλαμβάνουν χώρο και θα παραμείνουν υγιή για όσο διάστημα είναι προγραμματισμένα να «ζουν». Θα μπορούσαν να είναι προσβάσιμα μέσω μιας συνδρομητικής υπηρεσίας τύπου Netflix για μόλις 25 δολάρια το μήνα. Για τους ειδικούς της τεχνητής νοημοσύνης αυτή η ιδέα, αντιπροσωπεύει μια βιώσιμη, μακροπρόθεσμη λύση στον έλεγχο των γεννήσεων και του αυξανόμενου υπερπληθυσμού του πλανήτη, χωρίς να εμποδίζει τους ανθρώπους να κάνουν παιδιά. Αρχικά τουλάχιστον.

Υπολογίζεται ότι 350.000 μωρά γεννιούνται ήδη σε όλο τον κόσμο κάθε μέρα, ξεπερνώντας κατά πολύ τον αριθμό των θανάτων. Αλλά μέχρι το έτος 2100, υπολογίζεται ότι ο συνολικός πληθυσμός του πλανήτη θα μπορούσε να έχει εκτοξευτεί στα 11 δισεκατομμύρια.

Με βάση μελέτες και έρευνες κοινής γνώμης, οι ειδικοί εκτιμούν ότι θα ήταν λογικό να περιμένουμε έως και το 20% των ανθρώπων, θα επιλέξουν να κάνουν ένα εικονικό μωρό αντί για ένα πραγματικό. Τα ψηφιακά παιδιά θα φαίνονται, θα ακούγονται, θα ενεργούν, ακόμη και θα «αισθάνονται» σαν αληθινοί άνθρωποι.

Στο Metaverse οι γονείς θα μπορούν να αλληλεπιδρούν με τα παιδιά τους σε ψηφιακά περιβάλλοντα της επιλογής τους, όπως καθιστικό, πάρκο ή πισίνα. Οι γονείς θα μπορούν επίσης να ορίσουν την «ηλικία γέννησής τους» – από νεογέννητο έως έφηβο – και να επιλέξουν αν θα μεγαλώσουν σε πραγματικό χρόνο ή θα «ενεργοποιηθούν» μόνο κατόπιν εντολής. Η ιδιοσυγκρασία και τα φυσικά χαρακτηριστικά του παιδιού, εν τω μεταξύ, πιθανότατα θα βασίζονται σε εικόνες γονέων και κουίζ προσωπικότητας για να διασφαλίσουν ότι φαίνονται και συμπεριφέρονται με τον ίδιο τρόπο, όπως αν θα γεννιόταν βιολογικά στον πραγματικό κόσμο.

Οι τεχνολογικές εξελίξεις του αύριο, θα δώσουν στους ανθρώπους την ευκαιρία να «δοκιμάσουν» την ανατροφή των παιδιών προτού δεσμευτούν σε πραγματικά, όπως θα δώσουν την ευκαιρία σε όσους δεν μπορούν να αποκτήσουν μωρά με φυσικό τρόπο ή που δεν μπορούν να τα αντέξουν οικονομικά, να μεγαλώσουν ένα παιδί. Θα έχουν επίσης πιθανή ζήτηση από καταναλωτές που θέλουν τις χαρές της γονεϊκότητας, αλλά χωρίς να συμβάλλουν στην αυξανόμενη πληθυσμιακή κρίση του κόσμου.

Είναι άγνωστο το πώς θα αντιμετωπίσει η ανθρωπότητα τα μελλοντικά εικονικά παιδιά και εικονικά εγγόνια της. Αν πάντως την απογοητεύσουν, θα μπορεί πάντα να πατήσει το κουμπί της διαγραφής.

Στο μεταξύ εκατομμύρια δόσεις εμβολίων της Pfizer και της Moderna ετοιμάζεται να χορηγήσει ο Joe Biden σε παιδιά ηλικίας κάτω των 5 ετών.

ΠΕΡΑΣΤΙΚΑ ΜΑΣ!!!

@Ηώ Αναγνώστου / 2022

terrapapers.com

Σχετικά με Κατοχικά Νέα
"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα ! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Be the first to comment

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί


*