11:21 - 06/04/2021

Κάθε ανάσα που παίρνεις… Η νέα τυραννία της Κίνας

γράφει ο Χρήστος Μουσουλιώτης

Η Κίνα χτίζει το πρώτο ψηφιακό ολοκληρωτικό κράτος στον κόσμο στη βάση τής τεχνητής νοημοσύνης και τής 5G, εξάγοντας ταυτόχρονα τον ψηφιακό ολοκληρωτισμό, ενώ έχει γίνει πρότυπο θαυμασμού, λατρείας και μίμησης από τους επίδοξους αυτοκράτορες…

Εγκατέστησε ένα σύστημα αδιανόητης μαζικής παρακολούθησης και κοινωνικού ελέγχου, όπου το Κομουνιστικό Κόμμα κρατά την κατσαρόλα βάζοντας μέσα για να ανακατέψει τον Big Brother μαζί με τα Big Data.

Πρόκειται για ένα σύστημα με μονάδες κοινωνικής “πίστωσης” που πιστώνει την κοινωνική συμπεριφορά, που παρακολουθεί κάθε δευτερόλεπτο τη διαδικτυακή συμπεριφορά, και οι βαθμοί τού καθενός δίνουν πρόσβαση ή όχι σε υπηρεσίες, αγαθά, ταξίδια, εκπαίδευση ή βαθμιδωτούς περιορισμούς.

Η επικράτεια τής Κίνας είναι καλυμμένη με κάμερες εφοδιασμένες με το τελευταίο λογισμικό τεχνητής νοημοσύνης, και με δύο δισεκατομμύρια φωτογραφίες στο υπόβαθρο κι έτσι εντοπίζονται εύκολα, κυρίως οι πολιτικοί διαφωνούντες, και οι κάθε είδους παρανομούντες, ακόμα και με τις εκφράσεις ή και το βάδισμά τους.

Οι πολίτες έχουν υποχρεωτικά εγκαταστήσει λογισμικό επιτήρησης (υποκλοπής – spyware), συνδεδεμένο με το κράτος. Οι ταυτότητες φέρουν πληροφορίες DNA και «κατάσταση αξιοπιστίας». Και ως άμεσο αποτέλεσμα, το 5% του πληθυσμού κάθε επαρχίας βρίσκεται σε στρατόπεδα «επανεκπαίδευσης».

Η Κίνα έχει ένα σχέδιο για να ηγηθεί και να θησαυρίσει με την πρωτοπορία της στον καθορισμό τεχνολογιών τού 21ου αιώνα. Ξαναγράφοντας την ιστορία όπως ποτέ πριν δημιουργώντας το ψηφιακό ολοκληρωτικό κράτος, που είναι μια συνδυασμένη επιχείρηση μεταξύ του Κομμουνιστικού Κόμματος και των δήθεν ιδιωτικών εταιρειών Big Tech της Κίνας, οι οποίες συλλέγουν τεράστιο πλήθος δεδομένων.

Το Πεκίνο τα κατάφερε όλα αυτά λεηλατώντας τη δυτική τεχνολογία σε μαζική κλίμακα, μέσω ενός τεράστιου συστήματος κατασκοπίας. Εκβιάζοντας ή εξαγοράζοντας φανερά ή κρυφά εταιρείες δυτικής τεχνολογίας και ακαδημαϊκούς, αν και πάρα πολλοί ήταν πρόθυμοι συνεργοί, ενεργώντας ως υπηρέτες τού Κόμματος σε αντάλλαγμα ειδικές “αμοιβές” και πρόσβαση στη μυθική αγορά της Κίνας.

Αυτά και πολλά άλλα αναφέρονται στο βιβλίο τού βραβευμένου δημοσιογράφου Ian Williams “Every Breath You Take: China’s New Tyranny”. Το σημαντικό είναι ότι ΔΕΝ περιγράφει ένα δυστοπικό και ηλεκτρονικά σιδερόφραχτο μέλλον, αλλά κάτι που συμβαίνει ΤΩΡΑ, και το οποίο εξάγεται αποτελώντας πρόκληση και προειδοποίηση για όλες και όλους.

vickytoxotis

Loading...
Σχετικά με Κατοχικά Νέα
Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα ! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Σχόλια Αναγνωστών (1)

  1. Γιωργος 04/06/2021 @ 3:48 ΜΜ

    Μην κοροιδευωμαστε δεν ειναι η κινα πισω απο αυτην την βρωμα.
    Θα θυμισω οτι πριν γινει η κινα αυτο που ειναι ηταν ενα κουμουνιστικο αθλιο κρατος που πεινουσαν οι παντες.
    Λιγο πριν ξεκινησει η εκτοξευση της πηγε και εκανε διαπραγματευσεις αυτο το σιωνιστικο σκουπιδι ο κισσιγκερ και μετα ολες οι αμερικανικες εταιριες πηγαν εκει να φτιαξουν αυτο το τερας.
    Αρα οι σιωνιστες ειναι φυσικα οι δημιουργοι και οχι οι κινεζοι.

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί


*


Μην συνεχιζεις να βοηθας της σελιδες που θελουν να σου προσφερουν προπαγανδα !

Παρακαλώ απενεργοποιήστε τον AdBlocker σας! Το να εχεις adBlocker σε ανεξαρτητες σελιδες ειναι σαν να θες αυτες οι σελιδες να σταματησουν να προσφερουν δωρεαν της υπηρεσιες τους η να κλεισουν!.. Αν μας εκτιματε σαν σελιδα σας παρακαλουμε απενεργοποιηστε τον AdBlocker σας!

How to disable? Refresh