22:23 - 22/11/2020

Εισαγωγή στις ψυχοπλαστικές τακτικές διαχείρισης του Νου. “Διαχείριση του πλαισίου”. Τα κρυφά μηνύματα της “πανδημίας”.

Η τακτική αυτή χρησιμοποιείται κατά κόρον από τον έκπτωτο άνθρωπο και σε προσωπικό και σε συλλογικό επίπεδο. Προσωπικά μπορεί κάποιος για παράδειγμα να σου κάνει εκφοβισμό/συκοφάντιση (bullying). Λέγοντας σου (τυχαίο παράδειγμα): “Εγώ μιλώ μόνο στους όμορφους”. Υπονοεί έμμεσα ότι είσαι άσχημος για να πληγώσει την αυτοπεποίθηση και το γόητρο σου και να σε κάνει ρεζίλι στην ομάδα (αν το πει μπροστά σε κόσμο). ή κάτι τηλεοπτικό όπως:  “η Ελλάδα θα μπεί στην ανάκαμψη αν κρατάτε όλα τα μέτρα που σας είπαμε”. (Δημιουργία ενοχών, αίσθημα ανασφάλειας, ψευδείς και αβάσιμες υποσχέσεις περί μίας εγγύς βελτίωσης για να κρατάνε τα “ποντίκια” στην φάκα/τροχό” κλπ).

Αυτά που δεν λέμε (αλλά περνάμε), όταν μιλάμε, είναι πολύ περισσότερα από αυτά που λέμε. Ένα στραβό βλέμμα, μία ειρωνική γκριμάτσα, μπορούν να είναι πολύ πιο ψυχοφθόρες από άμεσες προσβολές. Οι κοσμικές γυναίκες συχνά είναι πολύ πιο “εκπαιδευμένες” σε αυτή την “τέχνη”, γιατί η γυναίκα εκ φύσεως είναι πιο πολύ της έμμεσης εκδήλωσης οργής και τακτικών εξουθένωσης λεπτής ισχύος (indirect conflict) ενώ ο άντρας τα πέρνει στην κράνα με τον άλλο και απλά πλακώνονται συνήθως. Ή μπινελικώνονται.

Αλλά και μεις δεν πάμε καθόλου πίσω στις μπηχτές και τα υπονοούμενα οπότε μην δίνουμε στα κορίτσια μονοπώλειο αυτού του κακού. Έτσι και αλλιώς ο Χριστός με την θέωση της ανθρωπίνης φύσεως κατήργησε τα φύλα, και σε υψηλό επίπεδο, όλοι οι αγιοπνευματωμένοι άνθρωποι συγκλίνουν (άνδρες ή γυναίκες, ότι και αν ήταν κατά την σαρκική τους γέννα). Η συχνά διττή ψυχοπαθολογία των φύλων και κάθε είδους δαιμονικά παιχνίδια υπερίσχυσης έναντι των άλλων, είναι καθαρά έκπτωτα συμπτώματα που προκύπτουν όταν δεν υπάρχει κατήχηση και πνευματικός αγώνας. Γιαυτό και κάθε πολιτική ιδεολογία ουτοπίας είναι καταδικασμένη σε αποτυχία. Μόνο εν Θεώ καταργείται πάσα διχόνια και επέρχεται επίγειος παράδεισος.

Ας επιστρέψουμε όμως από την πνευματική παρένθεση και ας πάμε στο θέμα μας. Όταν η τηλεόραση περνά ένα μήνυμα, ας μην ξεχνάμε ότι τα διεστραμμένα μυαλά που είναι οι αρχιτέκτονες του νέου κόσμου, μελετούν την ψυχολογία μας από την εποχή της εφεύρεσης της τηλεόρασης και εισόδου της σε όλα τα σπίτια. Όχι ότι δεν το κάναν αιώνες πριν. Εδώ οι δαίμονες- μέντορες τους- το κάνανε από τον κήπο της Εδέμ και τους πρωτόπλαστους.

Όπως και να χει όμως ας θυμόμαστε την μακρά εμπειρία που έχουν σε αυτά τα θέματα. Επομένως ένα μήνυμα τους, σπανίως βγαίνει στην τύχη. Και συνήθως κρύβει από πίσω, πολλά επίπεδα ανάγνωσης και επιρροής, προς σχηματισμό κοινής γνώμης και ψυχικής κατάστασης.  Ας πάρουμε παράδειγμα αυτή την πανδημία. Τί μας λέει;

Με την συνεχή μέριμνα περί της πανδημίας τι μας περνούνε υποσυνείδητα;

Να είσαι φίλαυτος. Η υγεία σου πάνω απ’ όλα (που έλεγε και μία εκπομπή). Δεν υπάρχει ανώτερη αξία στην ζωή όπως η ελευθερία, η αρετή, η θυσία για θεό ή πατρίδα κλπ.

Να είσαι παρτάκιας. Η ζωή σου, ο θάνατος ΤΟΥΣ. Ποιοι είναι αυτοί οι “τους”; Οι συνάνθρωποι σου φυσικά. Όλοι είναι ύποπτοι. Όλοι είναι δυνητικοί εχθροί. Δυνητικός κίνδυνος. 

Μόνο εμείς θέλουμε το καλό σου. Οι άλλοι είναι ψεκασμένοι και ονειροπαρμένοι. Ακολούθα μας για να ζήσεις, ακολούθα τους και θα χαθείς. “Ζήσε” εσύ τώρα, και ας πεθάνουν στην σκλαβιά γεννεές γεννεών πίσω σου.

Η Εκκλησία είναι το ίδιο με τους χώρους εστίασης και τα καταστήματα ένδυσης. Σαμά τι κάνουν και αυτοί εκεί; Ψωμί, κρασί ταίζουν και ρούχα βαφτιστικά, ράσα, ή σάβανα σε ντύνουνε, ποια η διαφορά; (Ήμαρτων κύριε που μίλησα έστω και μεταφορικά σαν και αυτούς). 

Σε ένα βαθύτερο επίπεδο επομένως. Όλα είναι υλισμός, δεν υπάρχει πνευματικό πεδίο μάχης, ούτε κάν εθνικό. Όλες μας οι πολεμικές προσπάθειες πρέπει να αναλώνονται στην φίλαυτη φοβική υπερπροστασία. 

Να πως διαμορφώνεις συνειδήσεις αγαπητοί μου. Αλλά να πούμε και το άλλο. Δεν σε χτυπήσαν τώρα ξαφνικά στην φιλαυτία σου με την πανδημία. Το έκαναν όταν ήρθε ο καιρός του ποιήσε. Όταν ωρίμασε η κακία και παρακμή.  Η φιλαυτία και ο ηδονισμός δεν ξεκίνησαν τώρα, δεκαετίες μεταπολίτευσης με σεϋχέλες, πακέτα ντελόρ, μπουζούκια, μίζες ήταν που μας κάνανε… “Ευρωπαίους”. Για να μην πούμε και τα πνευματικά κατακάθια της τουρκιάς που αφήσαν βρώμα εδώ μέσα αιώνες πριν…. .

ΆΡΑ ΌΤΑΝ ΛΈΜΕ ΌΤΙ ΉΤΑΝ “ΆΣΚΗΣΗ”, ΉΤΑΝ ΚΑΙ ΈΝΑ ΚΡΑΣ ΤΕΣΤ, ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΙΒΕΒΑΙΏΣΟΥΝ ΤΟ ΕΠΊΠΕΔΟ ΗΘΙΚΟΎ ΕΚΜΑΥΛΙΣΜΟΎ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΊΑΣ.

Ήξερε ο Κίσσιγκερ την τέχνη του πνευματικού πολέμου. Κάντε τους άνανδρους, φοβικούς, ηδονιστές και φίλαυτους. Πάρτε τους τους πυλώνες της πυρηνικής οικογένειας, των χριστιανικών και εθνικών αξιών, την ιστορική αντίληψη, και την γλώσσα, και η ενοχλητικότατη αιχμηρή πετρούλα αυτή στην σαρωτική νεοταξική μπότα μας, που λέγετε Ελληνισμός, θα εκλείψει. Και εξέλειψε. Σχεδόν. Εσύ αλήθεια…  τι θα κάνεις για αυτό;

Ένας τρόπος να μην σε επηρρεάσει το πλαίσιο στο οποίο σε εκβιάζει με ύπουλη λεπτότητα ο εχθρός, είναι να το αναγνωρίσεις έγκαιρα, και να μην μπης κάν σε αυτό. Φυλακή του Νοός, Νοερά προσευχή, συνεχής κατήχιση, άσκηση και καλλιέργεια εθνικού φρονήματος, θα σε θωρακίσουν στην ψυχική αυτή πολιορκία. Η Πολωνία και η Γεωργία δείχουν τον δρόμο. Ούτε gay parades ούτε νεοταξικές μαγκιές χωρέσανε εκεί. Ο ελληνάρας τι κάνει…. ???

Loading...
Σχετικά με Παναγιώτης Πολίτης

Be the first to comment

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί


*