19:38 - 18/07/2019

EEKT: Η ψηφιοποίηση βασικός παράγοντας ανάπτυξης

Στήριξε το εργο του Κατοχικά Νέα

Την ανάγκη άμεσης μετάβασης προς μια πλήρως ψηφιακή εποχή,με την καθολική ενσωμάτωση νέων τεχνολογιών στη δημόσια διοίκηση και τις επιχειρήσεις καθώς και τη διευκόλυνση επενδύσεων σε δίκτυα νέας γενιάς, επεσήμανε ο γενικός διευθυντής της Ένωσης Εταιρειών Κινητής Τηλεφωνίας (ΕΕΚΤ), Γιώργος Στεφανόπουλος, στην τοποθέτηση του κατά τη διάρκεια του συνεδρίου Economist.

Συμφωνα με την ΕΕΚΤ, η αξιοποίηση των τεχνολογικών υποδομών κατά προτεραιότητα από τη δημόσια διοίκηση και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, που αυτή τη στιγμή έχουν χαμηλό δείκτη ψηφιοποίησης, καθώς και από άλλους τομείς όπως η εκπαίδευση, η υγεία, ο τουρισμός, η διαχείριση ενεργειακών πόρων κα, μπορούν να επαναπροσδιορίσουν την παραγωγικότητα, την ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας και την αναπτυξιακή πορεία Κράτους και επιχειρήσεων. Η ανάπτυξη νέων τεχνολογιών και δικτύων νέας γενιάς υψηλών ταχυτήτων αποτελούν μονόδρομο. Απαιτούν ωστόσο το κατάλληλο ρυθμιστικό περιβάλλον που θα επιτρέπει στους παρόχους να προχωρήσουν τα επενδυτικά τους σχέδια.

«Η κοινωνία μπορεί να κάνει άλματα με τη βοήθεια της τεχνολογίας. Για πρώτη φορά στην ιστορία φτιάχνουμε στον πλανήτη δίκτυα που μπορούν να στηρίξουν την ψηφιακή εμπειρία όλων των πολιτών. Οι κινητές επικοινωνίες βρίσκονται στο επίκεντρο αυτού του ψηφιακού μετασχηματισμού. Μέσω έξυπνων συστημάτων και εφαρμογών κινητής, μέσω των δικτύων νέας γενιάς υψηλών ταχυτήτων, το κινητό τηλέφωνο γίνεται εργαλείο μίας καθολικής αλληλεπίδρασης με τον νέο ψηφιακό κόσμο. Αυτό κάνει τις κοινωνίες μας καλύτερες και τη ζωή των πολιτών ευκολότερη και ποιοτικότερη ενώ αποτελεί κίνητρο να προσελκύσει η χώρα νέες επενδύσεις και νέα μυαλά» σημείωσε ο Γιώργος Στεφανόπουλος.

photo:pexels

el.gr

Loading...
Σχετικά με Κατοχικά Νέα
Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα ! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Σχόλια Αναγνωστών (2)

  1. ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΗΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΒΑΛΟΥΝ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΤΟΝ ΧΩΝΟΥΝ – ΣΤΗ ΣΤΟΑ ΤΟΥΣ ΔΛΔ..
    Δε ρωτησαν κανεναν εαν συμφωνει και θελει να του τρυπαει το μυαλο η ακτινοβολια των κεραιων – που αποδειχθηκε καρκινογονα 1000% ! Οπως κι ακρως επιζημια σε παιδια , ζωα, και ηλικιωμενους !

  2. ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΗΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΒΑΛΟΥΝ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΤΟΝ ΧΩΝΟΥΝ – ΣΤΗ ΣΤΟΑ ΤΟΥΣ ΔΛΔ..
    Δε ρωτησαν κανεναν εαν συμφωνει και θελει να του τρυπαει το μυαλο η ακτινοβολια των κεραιων – που αποδειχθηκε καρκινογονα 1000% ! Οπως κι ακρως επιζημια σε παιδια , ζωα, και ηλικιωμενους !

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί


*