12:25 - 07/08/2019

«ΤΡΟΜΑΚΤΙΚΟ»…! Από το «Διαδίκτυο Πραγμάτων» στο «Διαδίκτυο Σκέψεων»! Παγκόσμιος Υπερεγκέφαλος: Το επερχόμενο… «όραμα-Matrix»!

Αρχίζει να ανατέλλει η εποχή του «Διαδικτύου των Πραγμάτων», όταν όλες οι μηχανές και τα αντικείμενα, τόσο τα σταθερά όσο και τα κινούμενα, θα είναι «έξυπνα» και θα επικοινωνούν μεταξύ τους πίσω από την πλάτη των ανθρώπων.

Η τεχνητή νοημοσύνη και η ανάπτυξη των δικτύων πέμπτης γενιάς (5G) είναι οι δύο βασικές τεχνολογίες που ωθούν τις εξελίξεις προς αυτή την κατεύθυνση.

Όμως, μερικοί επιστήμονες έχουν ήδη αρχίσει να «οραματίζονται» και να εργάζονται για να υλοποιήσουν κάτι ακόμη πιο τολμηρό…!

Το «Διαδίκτυο των Σκέψεων»: μια εποχή όπου θα υπάρχουν διεπαφές ανθρωπίνου εγκεφάλου – υπολογιστικού νέφους (human brain/cloud interfaces).

Αυτό θα δώσει στους ανθρώπους -μέσω της σκέψης και μόνο- άμεση πρόσβαση τόσο στις σκέψεις των άλλων…

όσο και στον τεράστιο όγκο δεδομένων των μηχανών…!

Φανταστείτε ένα μέλλον όπου ο καθένας θα μπορεί με το μυαλό του να έρχεται σε προσωπική επαφή με όλη τη γνώση του κόσμου – τουλάχιστον όση θα βρίσκεται αποθηκευμένη σε «ψηφιακή» μορφή.

Θα αρκεί να σκέπτεται κάτι ή να θέτεις ένα ερώτημα με τη σκέψη σου… και η απάντηση θα έρχεται αμέσως μέσα στο μυαλό σου και όχι σε κάποια οθόνη!

Όπως σήμερα δηλαδή, που πρέπει μέσω κάποιας ηλεκτρονικής συσκευής να θέτεις το ερώτημα στη μηχανή αναζήτησης της Google.

Οι τηλεπικοινωνίες, η εκπαίδευση, η εργασία, ο ίδιος ο κόσμος όπως τον ξέρουμε σήμερα, θα μεταμορφωθεί «ριζικά» με μια τέτοια τεχνολογία…

Μια διεθνής ομάδα ερευνητών (από ΗΠΑ, Καναδά, Ρωσία και Αυστραλία), με επικεφαλής επιστήμονες του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια-Μπέρκλεϊ, παρουσίασε το όραμα της στο περιοδικό «Frontiers in Neuroscience» (Σύνορα στη Νευροεπιστήμη) προβλέποντας ότι είναι εφικτό να γίνει «πραγματικότητα» μέσα στον 21ο αιώνα χάρη στην εκθετική πρόοδο σε πεδία όπως η νανοτεχνολογία, η νανοϊατρική …η τεχνητή νοημοσύνη και η επιστήμη των υπολογιστών.

Είναι θέμα χρόνου… να συνδεθούν σε πραγματικό χρόνο, τα ανθρώπινα εγκεφαλικά κύτταρα με τα τεράστια δίκτυα του υπολογιστικού νέφους…!

Το «όραμα» μιας τέτοιας διεπαφής «εγκεφάλου-νέφους» είχε αρχικά ο φουτουριστής μηχανικός και συγγραφέας Ρέι Κουρτσγουέιλ, ο οποίος πρότεινε ότι νευρωνικά νανορομπότ θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για να συνδέσουν το βιολογικό νεοφλοιό του ανθρωπίνου εγκεφάλου με το συνθετικό «νεοφλοιό» του υπολογιστικού νέφους.

Με τον τρόπο αυτό, θα είναι δυνατός ο άμεσος έλεγχος των σημάτων από και προς τα εγκεφαλικά κύτταρα.

Ο ερευνητής δρ Ρόμπερτ Φρέιτας του Ινστιτούτου Μοριακής Παραγωγής στην Καλιφόρνια πιστεύει ότι:

«Τέτοιες συσκευές νανορομπότ θα κυκλοφορούν μέσα στα ανθρώπινα αιμοφόρα αγγεία, θα διασχίζουν τον αιματοεγκεφαλικό φραγμό και θα αυτοεγκαθίστανται ανάμεσα ή μέσα στα εγκεφαλικά κύτταρα.

Στη συνέχεια θα μεταδίδουν ασύρματα κωδικοποιημένες πληροφορίες προς και από ένα δίκτυο υπερυπολογιστών συνδεδεμένων στο “νέφος”, επιτυγχάνοντας έτσι σε πραγματικό χρόνο την παρακολούθηση του εγκεφάλου και την άντληση δεδομένων».

Αν ακούγεται σαν επιστημονική φαντασία τύπου «Μάτριξ» …είναι! Γιατί όντως θυμίζει κάτι τέτοιο…!

Οι άνθρωποι θα μπορούν να «ανεβάζουν» πληροφορίες στο Δίκτυο και να «κατεβάζουν» ό,τι θέλουν από αυτό – και όλα αυτά μέσα σε κλάσματα του δευτερολέπτου!

Σύμφωνα με τον ερευνητή δρα Νούνο Μάρτινς του Εθνικού Εργαστηρίου Λόρενς Μπέρκλεϊ των ΗΠΑ:

«Ένα ανθρώπινο σύστημα διεπαφής εγκεφάλου-νέφους μέσω νευρωνανορομποτικής, θα επιτρέψει στους ανθρώπους να έχουν άμεση πρόσβαση σε όλη την συσσωρευμένη ανθρώπινη γνώση που βρίσκεται στο “νέφος”, πράγμα που θα αναβαθμίσει σημαντικά τις ανθρώπινες ικανότητες μάθησης και νοημοσύνης.»

Παγκόσμιος υπερεγκέφαλος και συλλογική σκέψη
Το επόμενο λογικό βήμα θα είναι η δημιουργία ενός ενιαίου «παγκόσμιου υπερεγκεφάλου», που θα διασυνδέει τα επιμέρους δίκτυα των εγκεφάλων και των «έξυπνων» μηχανών…!

Όταν αυτό γίνει, τότε η «ατομική ανθρώπινη σκέψη» θα έχει μετατραπεί σε «συλλογική».


Παγκόσμιος υπερεγκέφαλος και συλλογική σκέψη

Το ανθρώπινο μυαλό δεν θα είναι πια μια «ατομική φυλακή» ή ένα «ατομικό καταφύγιο» …με ό,τι καλό ή κακό μπορεί να σημαίνει κάτι τέτοιο!

Αν και δεν είναι ιδιαίτερα εξελιγμένο προς το παρόν, ένα πειραματικό σύστημα ανθρώπινου εγκεφαλικού δικτύου (BrainNet) έχει ήδη δοκιμασθεί, επιτρέποντας την ανταλλαγή πληροφοριών μέσω της «σκέψης» και του «νέφους» ανάμεσα σε ατομικούς εγκεφάλους…!

Αν «αυτή» θα είναι η «νέα πραγματικότητα» …εκτός ότι μοιάζει ήδη «τρομακτική» και «επικίνδυνη», σίγουρα θα βάλει την ανθρωπότητα σε πολλά και κυρίως «υπαρξιακά» διλήμματα…!

ΑΠΕ-ΜΠΕ

patkiout.gr

Loading...
Σχετικά με Κατοχικά Νέα
Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα ! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Be the first to comment

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί


*


Μην συνεχιζεις να βοηθας της σελιδες που θελουν να σου προσφερουν προπαγανδα !

Παρακαλώ απενεργοποιήστε τον AdBlocker σας! Το να εχεις adBlocker σε ανεξαρτητες σελιδες ειναι σαν να θες αυτες οι σελιδες να σταματησουν να προσφερουν δωρεαν της υπηρεσιες τους η να κλεισουν!.. Αν μας εκτιματε σαν σελιδα σας παρακαλουμε απενεργοποιηστε τον AdBlocker σας!

How to disable? Refresh