Eπιστολή….εξελίξεων

Πριν λίγη ώρα έγινε γνωστόν πως 16 βουλευτές του κυβερνώντος κομματος έστειλαν επιστολή στον ΓΑΠ,ζητώντας τη σύγκληση όλων των οργάνων του ΠΑΣΟΚ και συζήτηση για το μεσοπρόθεσμο, απολογισμό του μνημονίου και μάλιστα αναλυτικό, να φέρει ο Jeffrey το νέο μνημόνιο στη Βουλή κατ’ άρθρο και όχι ως ένα αυτοτελές και μόνο του άρθρο και να παραμείνουν οι στρατηγικής σημασίας ΔΕΚΟ υπό του κράτους…..Η κατάσταση στην Κ.Ο. του κόμματος είναι έκρυθμη.
Μετά τα συνεχή κρούσματα επιθέσεων από πλευράς πολιτών σε βουλευτές, ολοένα και πληθαίνουν εκείνοι που δεν διστάζουν να παραδεχθούν σε κατ’ ιδίαν συζητήσεις ότι είναι ανάγκη να επαναβεβαιώσουν μέσα από μια εκλογική διαδικασία την παρουσία τους στο Κοινοβούλιο.
Έτσι, πιστεύουν ότι ο ανασχηματισμός που βρίσκεται προ των πυλών δεν θα αλλάξει ουσιαστικά το κλίμα για την κυβέρνηση.
περισσοτερα νέα σε λίγο……

Επιστολή-βόμβα προς τον πρωθυπουργό κ. Γιώργο Παπανδρέου για το μεσοπρόθεσμο ετοιμάζουν βουλευτές του ΠΑΣΟΚ.
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι βουλευτές θα ζητάνε να γίνει ένας απολογισμός για τον ενάμιση χρόνο διακυβέρνησης ΠΑΣΟΚ, αλλά και σύγκλιση των οργάνων (Κοινοβουλευτική Ομάδα και Κοινοβουλευτικοί Τομείς Εργασίας), στο πλαίσιο των οποίων θα συζητηθεί το Μεσοπρόθεσμο, ώστε να μην αναγκαστούν και πάλι οι βουλευτές να το ψηφίσουν με τη διαδικασία του κατεπείγοντος.
Το γενικότερο πνεύμα των βουλευτών είναι ότι διαφωνούν με το να έρθει το μεσοπρόθεσμο ως ένα άρθρο και λένε χαρακτηριστικά: «Δεν είναι δυνατόν να μπαίνει σε ένα άρθρο, η πώληση της ΔΕΗ, του ΟΤΕ και του Ιππόδρομου».
Αφήνεται μάλιστα να εννοηθεί ότι αν δεν αλλάξουν τα πράγματα, είναι αποφασισμένοι να μην το ψηφίσουν στη Βουλή.
Υπενθυμίζεται ότι ο βουλευτής Κοζάνης του ΠΑΣΟΚ Αλέκος Αθανασιάδης, αλλά και ο Παναγιώτης Κουρουμπλής έχουν ήδη δηλώσει δημόσια ότι θα καταψηφίσουν την πώληση ΟΤΕ και ΔΕΗ.
Η επιστολή προς τον κ. Γιώργο Παπανδρέου έχει συνταχθεί και βρίσκεται στη διαδικασία συλλογής υπογραφών.
Την έχουν υπογράψει οι Κουρουπλής Παναγιώτης, Μερεντίτη Σούλα, Κουκουλόπουλος Πάρης, Ρεντάρη Όλγα, Νασιώκας Έκτορας, Τόνια Αντωνίου, Βασίλης Γερανίδης, Σοφία Γιαννακά, Εύα Καϊλή, Τζελέπης Μιχάλης, Ρομπόπουλος Θωμάς, Καρτάλης Κώστας, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, Σαλαγιάννης Νίκος.
Σήμερα το πρωί ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Παναγιώτης Κουρουμπλής μιλώντας στον σταθμό Βήμα 99,5, είπε: «Ζητάμε να γίνει συζήτηση γιατί υπάρχουν προβληματισμοί σε διάφορα επίπεδα».
Προειδοποίησε επίσης ότι θα υπάρξουν προβλήματα εάν το Πρόγραμμα πάει στη Βουλή χωρίς να έχει προηγηθεί συζήτηση.
Αναλυτικά η επιστολή:
«Στη σημερινή, χωρίς προηγούμενο κρίση, οι στιγμές είναι για όλους μας ιστορικές Αποτελεί εθνική ανάγκη να συγκροτηθεί άμεσα ενιαίο μέτωπο σοβαρότητας και ευθύνης.
Πριν από ένα χρόνο ξεκίνησε μια μεγάλη προσπάθεια με οδυνηρές θυσίες του ελληνικού λαού.
Κανείς δεν μπορεί να διανοηθεί ότι οι θυσίες αυτές δεν θα πιάσουν τόπο.
Βρισκόμαστε όμως σήμερα, ένα χρόνο μετά, σε ένα κρίσιμο μεταίχμιο και πάλι. Γιατί;
Δεν είναι απλά θέμα πολιτικής ευθύνης, είναι η λογική που επιβάλλει να υπάρξει απολογισμός.
– Είναι ζήτημα πατριωτισμού.
– Είναι ζήτημα Δημοκρατίας.
– Είναι ζήτημα ευθύνης και συνέπειας.
Είναι στοιχειώδης απόδειξη ότι σεβόμαστε την ψήφο των πολιτών.
Παράλληλα υπάρχει διάχυτη η ανησυχία πως η ψήφιση του Μεσοπρόθεσμού με τη διαδικασία του κατεπείγοντος και μάλιστα ως άρθρο ένα (1).
Ανάλογες επιλογές φαίνεται να υιοθετούνται και στο ευαίσθητο ζήτημα του εθνικού μας πλούτου. (αποκρατικοποιήσεις – αξιοποίηση δημόσιας περιουσίας).
Αποφάσεις που θα προσδιορίσουν το μέλλον του τόπου για πολλές δεκαετίες δεν μπορούν να ληφθούν παρά μόνο με πλήρη σεβασμό στις αρχές του Δημοκρατικού μας πολιτεύματος.
Αυτό επιβάλλει η τήρηση του Συντάγματος και η πολιτική μας τιμή.
Για όλους τους παραπάνω λόγους θεωρούμε επιβεβλημένη την άμεση σύγκληση όλων των θεσμικών οργάνων της Βουλής, αλλά και του κόμματος, προκειμένου να υπάρξει ευρεία συζήτηση με θέματα:
1. Απολογισμός ενός χρόνου Μνημονίου
2. Μεσοπρόθεσμο -πρόσθετα μέτρα 2011- αποκρατικοποιήσεις
3. Διαδικασία εισαγωγής, συζήτησης και ψήφισης των μέτρων στη Βουλή

Φιλε μου ο σημερινός εχθρός σου είναι η παραπληροφόρηση των μεγάλων καναλιών. Αν είδες κάτι που σε άγγιξε , κάτι που το θεωρείς σωστό, ΜΟΙΡΆΣΟΥ ΤΟ ΤΩΡΑ με ανθρώπους που πιστεύεις οτι θα το αξιολογήσουν και θα επωφεληθούν απο αυτό! Μην μένεις απαθής. Πρώτα θα νικήσουμε την ύπνωση και μετά ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ τα υπόλοιπα.

Loading...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *