50% – 50% το αέριο λένε οι Τούρκοι!

Ίσο μερίδιο στο φυσικό αέριο που θα ανακαλυφθεί διεκδικεί ο κατοχικός ηγέτης Ντερβίς Έρογλου, ο οποίος παραπέμπει σε δύο προτάσεις του (με το ίδιο περίπου περιεχόμενο), που είχε υποβάλει παλαιότερα -επί προεδρίας Χριστόφια- και αφορούν την ένταξη του θέματος των υδρογονανθράκων στον διακοινοτικό διάλογο, με τη δημιουργία τεχνικής επιτροπής.

Ο κατοχικός ηγέτης, ο οποίος φέρεται να μην αποδέχεται τη θέση της ελληνοκυπριακής πλευράς ότι το θέμα θα αντιμετωπιστεί μετά τη λύση, έκανε λόγο για καθορισμό μόνιμης «κρατικής» πολιτικής επί αυτών των θεμάτων.

Όταν αναφέρεται σε «κρατική» πολιτική εννοεί ασφαλώς το ψευδοκράτος και ο στόχος του είναι να υπάρξει χωριστή πολιτική για να διεκδικεί και με μη λύση μερίδιο από το φυσικό αέριο.

«Η τ/κ πλευρά έχει μερίδια σε όλους τους υδρογονάνθρακες που θα ανακαλυφθούν στη Μεσόγειο», είπε χαρακτηριστικά ο Έρογλου και υπέδειξε ότι το ενδιαφέρον των ΗΠΑ, του Ισραήλ και άλλων γειτονικών χωρών για το θέμα αυτό αυξάνεται μέρα με τη μέρα. Είπε ακόμη πως το θέμα της ενέργειας δεν βρίσκεται στο τραπέζι των συνομιλιών.


Pendant «Black Knight»

ΤΟ ΙΣΧΥΡΟΤΕΡΟ ΜΕΝΤΑΓΙΟΝ ΟΡΓΟΝΙΤΗΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ.ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Οι αναφορές αυτές έγιναν στη διάρκεια συνάντησης που είχε με τα νεοεκλεγέντα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του επιμελητηρίου των ηλεκτρομηχανολόγων, με επικεφαλής τον πρόεδρο του σώματος Μερτ Γκιργκίν. Ο τελευταίος ανέφερε πως τα δίκτυα μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας «στις δύο πλευρές του νησιού θα μπορούσαν να λειτουργήσουν καλύτερα, εάν συνδεθούν». Αυτό το θέμα, ανέφερε, θα πρέπει να συμπεριληφθεί σαν μέτρο οικοδόμησης εμπιστοσύνης στις συνομιλίες.

Την ίδια ώρα, ο λεγόμενος ..»υπουργός Εξωτερικών» του κατοχικού καθεστώτος οργανώνει συναντήσεις με ξένους πρέσβεις για να τους ενημερώσει για «τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η διαδικασία των διαπραγματεύσεων». Ο αξιωματούχος του κατοχικού καθεστώτος δεν περιορίζεται σε χωριστές συναντήσεις αλλά οργανώνει και κοινά γεύματα.

Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, ο Οζντίλ Ναμί παρέθεσε γεύμα στους πρέσβεις του Βελγίου, της Αυστρίας, της Φινλανδίας, της Ισπανίας, της Σουηδίας, της Ουγγαρίας και της Αυστραλίας.

Υπενθυμίζεται συναφώς ότι στις 13 Ιουνίου, ο Ναμί παρέθεσε γεύμα στους πρέσβεις της Γερμανίας, της Ιταλίας, της Σλοβακίας, της Δανίας, της Ολλανδίας, της Ιρλανδίας και της Πολωνίας. Ενημερώνει, δηλαδή, κατά ομάδες τους πρέσβεις.

Κώστας Βενιζέλος

hellas-now.com

Loading...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *