Share
Η 4η Ολυμπιάδα Αστρονομίας και Αστροφυσικής πραγματοποιείται στο Πεκίνο από τις 12 Σεπτεμβρίου, με την Ελλάδα να έχει σημαντικές διακρίσεις, αποσπώντας και ένα μετάλλιο. Διαβάστε περισσότερα
Στην εν λόγω διοργάνωση έλαβαν μέρος σχεδόν 110 μαθητές από 22 χώρες σε Ασία, Ευρώπη και Νότιο Αμερική.
Από την ελληνική ομαδα οι μαθητές Λυκείου, Ορφέας Βουτυράς και Γιώργος Λιούτα, ανέβηκαν στη τρίτη θέση του βάρθρου, ενώ ο Νίκος Φλεμοτόμος βραβεύτηκε με τιμητική διάκριση.
Συνοδοί των μαθητών ήταν ο Γιάννης Σειραδάκης, καθηγητής Αστρονομίας του ΑΠΘ και ο Λουκάς Ζαχείλας, λέκτορας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Την αποστολή συμπλήρωνε η Δέσποινα Παζούλη και ο Στέφανος Τύρος.
Να αναφερθεί πως τον επόμενο χρόνο η Πολωνία θα είναι αυτή που φιλοξενήσει την 5η Ολυμπιάδα Αστρονομίας και Αστροφυσικής.
Για το i live news
4η Ολυμπιάδα Αστρονομίας και Αστροφυσικής, ελληνικές διακρίσεις
· Κατοχικά Νέα
ΜΗ ΦΥΓΕΙΣ ΑΚΟΜΑ
Τρία σχετικά θέματα που αξίζει να δεις
FEATUREDΤα Κατοχικά Νέα αλλάζουν: Πώς λειτουργούν πλέον το BREAKING, το LIVE, τα στατιστικά, η συμμετοχή — και τι έρχεται στη συνέχεια
ΔΙΕΘΝΗΟ κόσμος χωρίς εφεδρείες: Η αθέατη ενεργειακή κρίση που μπορεί να αλλάξει την καθημερινότητά μας
ΚΑΤΟΧΙΚΑ
Αφήστε μια απάντηση