Support Hellasbook.gr

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

12:29 - 16/09/2010

Τους 600.000 έφθασαν οι άνεργοι

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

Διαφημίσεις

Αλμα σχεδόν 3% μέσα σε διάστημα ενός έτους έκανε η ανεργία το δεύτερο τρίμηνο του 2010, σύμφωνα με σημερινά στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής.
Ο δείκτης βρέθηκε το διάστημα Απριλίου – Ιουνίου στο 11,8%, από 8,9% το ίδιο διάστημα πέρυσι.
Διαβάστε περισσότερα

Τους 600.000 έφθασαν οι άνεργοιΗ κατάσταση στην αγορά εργασίας παρέμεινε στάσιμη σε σχέση με το πρώτο τρίμηνο του έτους, όταν η ανεργία έφτασε το 11,7%.
Οι επίσημα καταγεγραμμένοι άνεργοι είναι 594.032 άτομα, ενώ οι απασχολούμενοι 4.426.992 άτομα.
Το δεύτερο τρίμηνο του έτους βρήκαν απασχόληση 98.251 άτομα που πέρυσι ήταν άνεργα και 67.549 άτομα που ήταν οικονομικά μη ενεργά. Την ίδια ώρα όμως 148.530 άτομα που πέρυσι απασχολούνταν είναι πλέον άνεργα και 79.947 επιπλέον έγιναν οικονομικά μη ενεργά. Αλλα 90.232 άτομα, που δεν ήταν οικονομικά ενεργά, αναζητούν πλέον εργασία χωρίς επιτυχία.
Σε επίπεδο περιφερειών τα μεγαλύτερα ποσοστά ανεργίας καταγράφονται σε Δυτική Μακεδονία με 14,6%, Ανατολική Μακεδονία και Θράκη με 13,9% και Κεντρική Μακεδονία με 12,7%, ενώ τα χαμηλότερα σε Βόρειο Αιγαίο με 8,5%, Πελοπόννησο με 9,9% και Δυτική Ελλάδα με 11,2%.
Οι νέοι 15-29 ετών βρίσκονται εκτός αγοράς εργασίας κατά 22,8%, ενώ στις επόμενες ηλικιακές βαθμίδες σταδιακά βελτιώνεται: 10,9% για τις ηλικίες 30-44 ετών και 7,5% για τις ηλικίες 45-64 ετών.
Σχεδόν τρεις στους τέσσερις μετανάστες στη χώρα μας είναι επισήμως ενεργοί οικονομικά, με το σχετικό ποσοστό να φτάνει το 73,8%, όταν οι Ελληνες υπήκοοι… αρκούνται σε μία αναλογία της τάξης του ενός προς δύο (52,5%). Η ανεργία είναι επίσης υψηλότερη στους αλλοδαπούς και φτάνει το 14,3%, όταν για τους Ελληνες «περιορίζεται» στο 11,4%.
Θύματα της κρίσης οι γυναίκες
Η γυναικεία ανεργία φτάνει το 15,3% ενώ η ανδρική το 9,4%.
Η ανάλυση των φυλετικών χαρακτηριστικών της αγοράς εργασίας σε συνάρτηση με την ηλικία βοηθά να εντοπιστούν οι ομάδες πληθυσμού που υφίστανται το μεγαλύτερο πρόβλημα. Τα μεγαλύτερα ποσοστά ανεργίας αντιμετωπίζουν οι γυναίκες ως 29 ετών, με το ποσοστό των ανέργων να φτάνει το 27,5%. Ακολουθούν οι άνδρες της ίδιας ηλικίας με 18,9% και οι γυναίκες ως 44 ετών με ανεργία 14,7%. Σε σχέση με το ίδιο τρίμηνο πέρυσι η μεγαλύτερη επιδείνωση παρατηρήθηκε στους άνδρες 15-29 ετών με άνοδο 5%.
Σε συνάρτηση με το επίπεδο εκπαίδευσης αντίστοιχα, ποσοστά που ξεπερνούν σημαντικά τον γενικό δείκτη ανεργίας εμφάνιζαν το διάστημα Απριλίου – Ιουνίου οι άνδρες χωρίς καθόλου εκπαίδευση με 20.9%, οι πτυχιούχοι γυναίκες με 18,7% και αυτές με απολυτήριο Λυκείου, με 17,8%. Η κρίση προκάλεσε τις μεγαλύτερες απώλειες θέσεων εργασίας για τις γυναίκες χωρίς καθόλου εκπαίδευση (+10,4%), αυτές που δεν τελείωσαν το δημοτικό (+6,1%) και τις πτυχιούχους (+4,7%).
Τι ζητούν οι άνεργοι
Το φράγμα που αντιμετωπίζει κάθε νέος που αναζητά εργασία για πρώτη φορά αντανακλάται και στο πολύ μεγάλο ποσοστό, 23,8%, των νέων ανέργων επί του συνόλου. Διπλάσιο, στο 47,7% είναι το ποσοστό αυτών που παραμένουν άνεργοι τουλάχιστον 12 μήνες.
Τα στοιχεία του ΟΑΕΔ από όσους προσφεύγουν στις υπηρεσίες του δείχνουν ότι οι άνεργοι να ζητούν μισθωτή πλήρη απασχόληση σε ποσοστό 86,9%. Από αυτούς το 52,4% επιδιώκει αποκλειστικά αυτή την εργασιακή σχέση, ενώ 37,6% είναι διατεθειμένο να εργαστεί και με μερική απασχόληση.
Η μισθωτή εργασία παραμένει χαμηλότερη σε σχέση με την ΕΕ, στο 64,5% του συνόλου έναντι του ευρωπαϊκού 80%.
Το ποσοστό της μερικής απασχόλησης παραμένει την ίδια ώρα σημαντικά χαμηλότερο από τους ευρωπαϊκούς μέσους όρους, στο 6,4% και αυτό κυρίως λόγω ανάγκης. Πάνω από τους μισούς ημιαπασχολούμενους (51,3%) δεν μπόρεσε να βρει πλήρη απασχόληση, ενώ ένα 7% την επέλεξε λόγω οικογενειακών συνθηκών (παιδιά ή εξαρτώμενα άτομα).
Οι απορρίψεις προσφορών εργασίας που καταγράφηκαν από 8,2% των ανέργων, αιτιολογούνται ως εξής:

  • 24,7% λόγω του τόπου όπου προσφέρεται η εργασία
  • 19,4% λόγω μη ικανοποιητικών αποδοχών
  • 16,8% λόγω του ωραρίου



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

Support Hellasbook.gr

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

Θελεις να κανεις ενα δωρο στον εαυτο σου;

Δες την Κατηγορια με τα προιοντα μας
Σχετικά με Κατοχικά Νέα
"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Be the first to comment

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί


*