Support Hellasbook.gr

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

10:44 - 09/07/2013

Αποδείξεις οι Αρχαιοι Ελληνες στην χώρα των “Αμερικανών”

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

Διαφημίσεις

Όταν η αμερικανίδα ερευνήτρια Henrietta Mertz στο βιβλίο της “ The wine dark sea” αποδείκνυε πως οι Έλληνες τόσο οι Αργοναύτες όσο και ο Οδυσσέας αναζητώντας οι μεν πρώτοι την γη της Κολχίδος, ο δε δεύτερος την επιστροφή στην πατρίδα του, έφτασαν στην Αμερική γινόμενοι έτσι οι πρώτοι εξερευνητές της νέας γης, φυσικά και δεν φανταζόταν πόσο αψήφιστα θα λάμβαναν κάτι τέτοιο όχι μονάχα οι συνάδελφοί της ερευνητές και αρχαιολόγοι αλλά και κυρίως οι ίδιοι οι αρμόδιοι του ελληνικού κράτους!!!

Παρ’ όλα αυτά αν και οι λόγοι της υποτίμησης μιας τέτοιας ανακάλυψης για τον καθένα που την επιχειρεί είναι καταφανείς, ασχέτως αν δεν δικαιολογείται κάτι τέτοιο, παρ’ όλα αυτά λοιπόν η αξία ως γεγονός δεν παύει να υφίσταται για όσους θέλουν πραγματικά να συμβάλλουν στην κατεύθυνση της έρευνας και ανακάλυψης σημαντικών γεγονότων που προσδιορίζουν την πορεία της ανθρωπότητας.
Αδιάψευστοι μάρτυρες αυτών που η κ. Μέρτζ υποστήριξε υπήρξαν τα ευρήματα ανασκαφών στην Αμερική.
Όχι ότι οι «γνωστοί κύκλοι» που δεν ήθελαν να γνωστοποιηθούν αυτές οι ανακαλύψεις θα έμεναν με σταυρωμένα χέρια!!! Εξ’ ου και η απόκρυψη ή καταστροφή εκείνων των ευρημάτων.
Υπάρχει όμως κάτι που δεν μπορούν, όσο και να το θέλουν να το αποκρύψουν! Και είναι αυτά τα τοπωνύμια περιοχών και πόλεων της Νοτίου Αμερικής τα οποία από τα πανάρχαια χρόνια υφίστανται να αποδεικνύουν το πέρασμα των Ελλήνων από μία γη που η σύγχρονη ιστορία μας υποστηρίζει την ανακάλυψή της μόλις τον 15ο αι. μ. Χ.!!!

Ας δούμε μερικά από αυτά:
Ephira, στα σύνορα της βρετανικής Γουινέας και Σουρινάμ. Το όνομά της είναι από την Εφύρα το αρχαίο όνομα της Κορίνθου, πόλη στην οποία γεννήθηκε ο πρόγονος του Γλαύκου και την οποία προφέρει όταν δίνει το γενεαλογικό του δένδρο στον Διομήδη.

Fedra, 30 μίλια από το Paramaribo στο Σουρινάμ. Φαίδρα λεγόταν η κόρη του Μίνωα η οποία ήταν δεύτερη σύζυγος του Θησέα .

Thetis, κόλπος στο άκρο του ακρωτηρίου Χορν. Θέτις λεγόταν η μητέρα του Αχιλλέα, σύζυγος του Πηλέα ενός από τους αργοναύτες.

Laris, μικρό χωριό ανατολικά του Cusco. Η Λάρισα κόρη βασιλικής οικογένειας της Ελλάδας έδωσε το όνομά της σε μία πόλη. Στην πόλη αυτή γεννήθηκε ο Πολύφημος, γιος του Ειλάτου, μέλος της Αργούς.

Armonia, 51ος , 24ος παράλληλος. Αρμονία λεγόταν η σύζυγος του Κάδμου. Στον γάμο της η Ήρα της δώρισε ένα περιδέραιο και ένα πέπλο, τα οποία στην συνέχεια προκάλεσαν μεγάλες τραγωδίες στις γενιές που τα κληρονόμησαν. Να σημειώσουμε πως η ιστορία αυτή αναφέρεται σε μύθους των Ίνκας!!!

Solimoes, όνομα του άνω Αμαζονίου μεταξύ της Tabatinga και Coari. Αναφορές για τους Σολύμους συναντάμε σε πολλά έργα αρχαίων συγγραφέων.

Ο Όμηρος, ο Πίνδαρος, ο Στράβων, ο Ηρόδοτος, ο Απολλώνιος ο Ρόδιος είναι κάποιοι από αυτούς. Όταν ο Γλαύκος έδωσε το γενεαλογικό του δένδρο στον Διομήδη έκανε λόγο για τον βασιλιά Λύκο και για τους άθλους που επέβαλε στον Βελερεφόντη. Ένας από αυτούς τους άθλους ήταν ο Βελλερεφόντης να πολεμήσει τους Σολύμους που ήταν μία φιλοπόλεμη φυλή που ζούσε στα σύνορα της Λυκίας. Όταν κατάφερε και επέτυχε αυτόν τον άθλο ο επόμενος ήταν οι Αμαζόνες.

Υπάρχει θεωρία που αποδεικνύει ότι η αρχαία Λυκία ήταν στην περιοχή της Νοτίου Αμερικής και περιελάμβανε την Βενεζουέλα, Βρετανική και Γαλλική Γουιάνα και το Σουρινάμ. Βάσει αυτής της θεωρίας , και εφ’ όσον είναι σωστός ο προσδιορισμός, η χώρα των Σολύμων θα ήταν η χώρα νότια της Βενεζουέλας και της Κολομβιανής πολιτείας της Vechada, Guainia και της Βραζιλιανής πολιτείας Amazonas, η δε χώρα των Αμαζόνων αμέσως ανατολικά κατά μήκος του ποταμού Thermodon ή Αμαζονίου, μέχρι του Ατλαντικού.

Η ελληνική λέξη λοιπόν “Solum” μεταβλήθηκε στο πορτογαλικό “Solimoes” προφερόμενη “Solimoi-sh” για την πόλη που βρισκόταν στο ίδιο ακριβώς μέρος. Ο Αμαζόνιος ο οποίος ονομάζεται έτσι όταν ξεκινά από το Iquitos, όταν φθάνει στα βραζιλιανά σύνορα στην Tabatinga ή κοντά στην Ataleia de Norte, αλλάζει όνομα σε Solomoes και στους βραζιλιάνους ο ποταμός είναι γνωστός από την Tabatinga έως το Coari, περίπου 64o W, 4o S: ( Βόρειο και Νότιο πλάτος) οπότε πάλι αλλάζει στο αρχικό Αμαζόνιος.

Η Henrietta Mertz γράφει: « Το 1940, όταν βρισκόμουν πάνω σ’ ένα μικρό πολεμικό πλοίο στον Αμαζόνιο, ακριβώς σ’ αυτό το σημείο, ένας αξιωματικός του πλοίου παρατήρησε: « Τώρα βρισκόμαστε επί του Solimoes». Εξήγησε ότι παλιά ζούσε εκεί ένας λαός γνωστός στους Πορτογάλους ως Solimoes και ότι η φυλή αυτή ήταν πολύ παλιά και ανέκαθεν κατείχε αυτό τον χώρο κατά μήκος των δύο όχθων του ποταμού αλλά μόνο μέχρι το Coari. Στον κατάλογο των φυλών που κάποτε κατοίκησαν την λεκάνη του Άνω Αμαζονίου o Clements Markham περιέλαβε τους Solimoes ως « μία φυλή του Αμαζονίου που κάποτε ήταν πολύ ισχυρή, από την οποία οι Πορτογάλοι έδωσαν το όνομα στον ποταμό». Το 1788 ο Ribeiro ανέφερε ότι τα κύρια υπολείμματα της φυλής αυτής βρίσκονται στο στόμιο του Coari. Η Πορτογαλική απόδοση Solimoes συναντιέται και σήμερα στους χάρτες της περιοχής αυτής του Αμαζονίου όπου κάποτε ζούσαν οι Σόλυμοι, λαός φιλοπόλεμος».

Amazons, η παλιά αυτή φιλοπόλεμη ομάδα γυναικών είναι αρκετά γνωστή. Όλοι οι αρχαίοι συγγραφείς τις τοποθετούν στο στόμιο του ποταμού Thermodon, όπως ο Απολλώνιος ο Ρόδιος το αναφέρει στα Αργοναυτικά του. Η Ιππολύτη η βασίλισσα των Αμαζόνων παντρεύτηκε τον Θησέα και ο γιος τους Ιππόλυτος έδωσε το όνομά του στην πόλη που βρίσκεται 44o W, 18o S. Η νεώτερη αδερφή της βασίλισσας Ιππολύτης, η Πενθυσέλεια συνέβαλε ουσιαστικά με τις Αμαζόνες στον πόλεμο της Τροίας, όταν επικαλέστηκαν την βοήθειά τους οι Τρώες. Και ήταν αυτή που προκάλεσε τον Αχιλλέα και τον Αίαντα σε μονομαχία για να βρει τραγικό τέλος η ίδια αργότερα από τον μεγάλο ήρωα του Τρωικού πολέμου Αχιλλέα. Ο ποταμός μνημονεύει ακόμη μέχρι σήμερα εκείνες τις γενναίες γυναίκες και πολεμίστριες, τις Αμαζόνες. Ο Απολλώνιος ο Ρόδιος γράφει χαρακτηριστικά: « Δεν υπάρχει άλλος ποταμός σαν αυτόν…».

Filadelphia, 48ο W, 8ο S, αλλά και μία ακόμη πόλη με το ίδιο όνομα κοντά στα σύνορα της Βολιβίας και του Περού στον 68ο W, 12ο S που ονομάσθηκε από το όνομα του Αττάλου του Φιλάδελφου.

ΠΗΓΗ



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

Support Hellasbook.gr

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

Θελεις να κανεις ενα δωρο στον εαυτο σου;

Δες την Κατηγορια με τα προιοντα μας
Σχετικά με Κατοχικά Νέα
"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Σχόλια Αναγνωστών (9)

  1. Ανώνυμος 07/09/2013 @ 10:57 ΠΜ

    θα είναι, ίσως καλλίτερο να διαβάσετε τα κείμενα της Ο.Ε.Α. που αναφέρουν αρκετά στοιχεία για το θέμα!…ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΡΓΟΝΑΥΤΙΚΗ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ….. και επίσης όσοι θέλουν να διαβάσουν και αυτό το βιβλίο!….
    ΟΡΦΕΑΣ ΚΑΙ ΑΡΓΟΝΑΥΤΙΚΗ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ-ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΣ

    Με εκτίμηση
    Διαγγελέας

  2. Ανώνυμος 07/09/2013 @ 10:58 ΠΜ

    kai NHSI NE TO ONOMA ANDROS UPARXEI KAI OXI MONO AUTO………………………….SE UPOBRUXEIA EREUNA BRETHIKAN KATA MIKOS TOU NHSIOU STO BUTHO TOIXOS……………………TO OPOIO EINAI TO TOIXOS THS ATLANTIDAS…………..MPOROUN NA UPOLOGISOUN THN AKTINA KTL……………….ALLA KANOUN TIS KOTES DEN ASXOLOUNTE…………………..DEN LEW MPOREI………………EINAI H ATLANDIDA…………..

  3. Ανώνυμος 07/09/2013 @ 11:06 ΠΜ

    AUTO GIA THN ANDRO GIATI DEN TO ANAFEREI TO ARTHRO KAI MALISTA ME TETOIA ANAKALUPSH STON BYTHO????TUXAIOOOOO?????????????????////

  4. Ανώνυμος 07/09/2013 @ 1:40 ΜΜ

    Ωραια … λες και την Αμερικη την ειχε ανακαλυψη ο Κολομβος γιατι μας το ειπαν …. οι Κινεζοι .. οι Ελληνες …. και ολοι οι αλλοι αρχαιοι πολιτισμοι δεν ηξεραν τιποτα … δεν εγραψαν τιποτα …. και μετα κανενας δεν ηξερε τιποτα ….. Ορεεεε …. τι μαθαμε !!!!! Χιλιαδες χρονια εξερευνησης τον Κολομβο περιμεναμε … Thank u for the info, οποιος ξερει – ξερει, οι υπολοιποι απλα δεν προκειται να μαθουν ειτε το γραψεις ειτε οχι

  5. Ανώνυμος 07/09/2013 @ 6:35 ΜΜ

    Συγνωμη αλλα ο Κολομβος ηταν Ελληνας και χαρτες και οδηγιες αποι Χιο πηρε. Και οι επιστολες στον αδελφο του ηταν στα Ελληνικα και ο πρωτος ναυτης του, που πατησε στην στερια ηταν παλι Ελληνας. Γνωστα αλλα μη διδαξιμα.

  6. Ανώνυμος 07/09/2013 @ 10:07 ΜΜ

    Εἶναι προφανὲς ὅτι ὁ συγγράψας τὸ ὡς ἄνω κείμενον δὲν ἐδιάβασε τὸ βιβλίον τῆς Μέρτζ εἰς τὸ ὁποῖον ἀναφέρεται ἀλλὰ ἁπλῶς παραθέτει στοιχεῖα τὰ ὁποῖα ἤκουσε ἤ ἐδιάβασε ἀπὸ τρίτους, καὶ τοῦτο διὰ δύο λόγους:
    Πρῶτον διότι μεταχειρίζεται τὸν ἀγγλικὸν τίτλον τοῦ βιβλίου «The wine dark sea” καὶ ὄχι τὸν Ἑλληνικὸν «Οἴνωψ Πόντος» μὲ τὸν ὁποῖο ἔχει μεταφρασθεῖ εἰς τὴν Ἑλληνικὴν καὶ ἐκδοθεῖ πρὸ πολλῶν ἤδη ἐτῶν ἀπὸ τὸν ἐκδοτικὸν οἶκον ‘Νέα Θέσις’, καὶ μὲ αὐτὸν εἶναι γνωστὸν τὸ ἐν λόγῳ βιβλίον εἰς τὴν Ἑλλάδα.
    Δεύτερο διότι ἡ Μέρτζ πουθενὰ εἰς τὸ βιβλίον ἀναφέρεται εἰς «ἀρχαίους» Ἕλληνας ἀλλὰ ἁπλῶς εἰς Ἕλληνας πρᾶγμα τὸ ὁποῖον εἶναι καὶ τὸ ὀρθόν ἐξ ἄλλου.
    Τέλος, τὸ ἱστολόγιόν σας προθύμως πλὴν ἀκρίτως ἐδημοσίευσε τοῦτο ὡς μὴ ὤφειλε διότι ἐνέργειαι ὡς αὐταὶ γελοιοποιοῦν τὴν Ἑλληνικότητα.
    Τέλος ἤθελα νὰ παρατηρήσω τὸ λυπηρὸν φαινόμενον νὰ παρουσιάζονται σχόλια γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρας καὶ νὰ ἐρωτηθῶ πῶς ἐπιτρέπετε τοῦτο διότι ἀποτελεῖ ἔγκλημα καθοσιώσεως. Δὲν ἐπιθυμῶ ἀπάντησιν διότι ἁπλῶς θὰ εἶναι προφάσεις ἐν ἁμαρτίαις. Ἁπλῶς σταματῆστε το!

    ΛΑΒΡΥΣ

  7. Ανώνυμος 07/10/2013 @ 7:37 ΠΜ

    Ε ΕΝΤΑΞΕΙ ΜΗΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΜΕΙΣ ΤΟΣΟ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΣ ΤΟΥΣ ΧΑΡΙΣΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΙΟΣ ΠΗΓΕ ΠΡΩΤΟΣ ΕΚΕΙ ΠΕΡΑ…ΕΤΣΙ ΚΙ ΑΛΙΩΣ ΜΑΣ ΒΛΕΠΟΥΝ ΣΕ ΟΛΑ ΓΛΩΣΣΑ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ ΙΣΤΟΡΙΑ ΟΥΡΑΝΟ…ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΔΟΥΝ ΕΛΛΑΣ…ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΚΟΙΤΑΝΕ ΝΑ ΜΑΣ ΜΑΜΗΣΟΥΝ….

  8. και μετα και μετα παππου? αλλο ενα ομορφο παραμυθακι απο αγραμματους προς αγραμματους μουζικους , παντα τετοια παιδια, παντα τετοια και θα παμε καλα.

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί


*