ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΝΕΑΣ ΓΕΝΙΑΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΝΕΙ ΤΗΝ ΑΚΤΙΝΟΒΟΛΙΑ 20 ΗΛΙΩΝ

ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΝΕΑΣ ΓΕΝΙΑΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΝΕΙ ΤΗΝ ΑΚΤΙΝΟΒΟΛΙΑ 20 ΗΛΙΩΝ

ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ νέας γενιάς με κάτοπτρα φάρων συγκεντρώνουν την ακτινοβολία 20 ήλιων

Μπορεί να ακούγεται απίθανο, αλλά οι φάροι δείχνουν το…

δρόμο για αποδοτικότερα φωτοβολταϊκά πάνελ εδώ στη Γη, αλλά και στο διάστημα.

Το κλειδί βρίσκεται στα κάτοπτρα Φρέσνελ, ομόκεντρα ”παραβολοειδή δακτυλίδια” που προσαρμόζονται σε μια επίπεδη επιφάνεια και που κατά τον 19ο αιώνα επέτρεψαν την αποστολή της δέσμης φωτός των φάρων πολλά χιλιόμετρα μακρυά.Gemoderm

Ξεχάστε τις αιμορροΐδες για πάντα!

Το σπρέι Gemoderm βοηθά να απαλλαχθεί κανείς από αιμορροΐδες και ραγάδες του πρωκτού. Χρησιμοποιείται για εξωτερικές και εσωτερικές αιμορροΐδες, την θρόμβωση και τη φλεγμονή, φαγούρα και έκζεμα πρωκτού, κατά αιμορροΐδες μετά τον τοκετό. Σπρέι έχει αντισηπτική, αντι, τοπική αναισθητική, αιμοστατική και στυπτική δράση, προωθεί την απορρόφηση των αιμορροΐδων και την αποκατάσταση του ορθού, θεραπεύει γρήγορα τις ραγάδες του πρωκτού και εξαλείφει την αιμορραγία.

ΤΙΜΗ 49,00

ΑΓΟΡΑ ΜΕ ΑΝΤΙΚΑΤΑΒΟΛΗ

 Powered by WebCash


Μηχανικοί της NASA ανέπτυξαν ελαφρύτερους και λεπτότερους φακούς Φρέσνελ για να καταφέρουν να εκμεταλλευτούν την ηλιακή ενέργεια στο διάστημα, ενώ επιστήμονες πρόσφατα βασίστηκαν στην εν λόγω τεχνολογία για να δημιουργήσουν τη μικρογραφία ενός φωτοβολταϊκού συστήματος που φέρει το όνομα SolarVolt και μπορεί να συγκεντρώσει την ηλιακή ακτινοβολία 20 φορές.

Η Entech Solar και το Ερευνητικό Κέντρο Γκλεν της NASA συνεργάστηκαν για να αναπτύξουν το SolarVolt που στηρίζεται σε μικροσκοπικά κάτοπτρα Φρέσνελ, πάχους μικρομέτρων.

Τα κάτοπτρα αυτά επιτρέπουν στην πολυστρωματική φωτοβολταϊκή συστοιχία να απορροφά συγκεντρωτική ηλιακή ακτινοβολία σε μικρότερη επιφάνεια κυψελών, παράγοντας ωστόσο την ίδια ηλεκτρική ισχύ με μια συμβατική φωτοβολταϊκή μονάδα.

Η τεχνολογία αυτή θα μπορούσε να συμβάλλει σε πολύ μικρότερα σε μέγεθος φωτοβολταϊκά πάρκα ή θα μπορούσε να βελτιώσει θεαματικά την αποδοτικότητα των υφισταμένων.

Η συγκεκριμένη τεχνολογία θεωρείται ότι δεν θα ήταν εφικτή δίχως τη συμβολή των μηχανικών της NASA οι οποίοι εξάντλησαν την αποδοτικότητα των κατόπτρων.

Σε προηγούμενη φάση, ερευνητές της NASA είχαν χρησιμοποιήσει συγκριτικά μεγαλύτερα κάτοπτρα Φρέσνελ για να βελτιστοποιήσει την αποδοτικότητα της φωτοβολταϊκής τροφοδοσίας της αποστολής Deep Space 1.

Συστοιχίες Solar Concentrator Arrays εξοπλισμένες με το σύστημα Refractive Linear Element Technology (SCARLET) μετέφεραν 720 κάτοπτρα διαμέτρου 20 εκατοστών επιφορτισμένα με την τροφοδοσία της πρώτης μηχανής ιόντων που χρησιμοποιήθηκε ποτέ για την προώθηση διαστημικού σκάφους.

econews.gr

http://energiakoi.com

2 thoughts on “ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΝΕΑΣ ΓΕΝΙΑΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΝΕΙ ΤΗΝ ΑΚΤΙΝΟΒΟΛΙΑ 20 ΗΛΙΩΝ

  1. Ανώνυμος says:

    Περίεργο αλλά και καλό που αναδημοσιεύετε από το econews.gr.

    Ενδιαφέρον. Εδώ ένα από τα αρχικά στα Αγγλικά με λίγο πιο πολλά στοιχεία:

    http://phys.org/news/2013-10-electricity-suns.html

    Φρέσνελ: Ο αυτόματος μεταφραστής σε δράση. Πρόκειται για τους γνωστούς από την Φυσική (επιπέδου Λυκείου) φακούς Φρενέλ (από τον Αυγουστίνο Ιωάννη Φρενέλ – Augustin-Jean Fresnel).

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *