Τι είναι το θόριο για το οποίο κανείς δεν μιλάει και μπορεί να σώσει την ανθρωπότητα Bίντεο

Τι είναι το θόριο για το οποίο κανείς δεν μιλάει και μπορεί να σώσει την ανθρωπότητα (Bίντεο)

Εκστρατεία συγκέντρωσης χρημάτων για την περάτωση ενός ντοκιμαντέρ σχετικά με το θόριο και το κατά πόσο μπορεί αυτό να δώσει λύση στα ενεργειακά προβλήματα του πλανήτη πραγματοποιούν δύο Ιρλανδοί κινηματογραφιστές, οι Φράνκι Φέντον και Ντες Κέλεχερ.

Στόχος τους είναι να συγκεντρώσουν τα 51.641 δολάρια που χρειάζονται ώστε να ολοκληρώσουν το ντοκιμαντέρ τους με τίτλο «The Good Reactor» («Ο Καλός Αντιδραστήρας»), το οποίο διερευνά το ζήτημα της εναλλακτικής πυρηνικής ενέργειας, καθώς και το αν μπορεί να παραχθεί καθαρή, ασφαλής ενέργεια.

Οι κινηματογραφιστές πέρασαν δύο χρόνια ταξιδεύοντας στην Ευρώπη και το Βόρεια Αμερική, συνομιλώντας με ειδικούς και των δύο στρατοπέδων υπέρ και κατά της χρήσης του θορίου.

Όλα ξεκίνησαν όταν ο Φέντον άκουσε ένα φίλο του να μιλάει για ένα είδος πυρηνικής ενέργειας που θα μπορούσε να επιλύσει όλα τα προβλήματα της παγκόσμιας ενεργειακής κρίσης. Αρχικά δεν τον πίστεψε. Όταν, όμως, διερεύνησε ο ίδιος το ζήτημα του θορίου, το ενδιαφέρον του έγινε ολοένα και εντονότερο, με αποτέλεσμα να αρχίσει να στρέφεται σε ειδικούς επιστήμονες που θα μπορούσαν να τον διαφωτίσουν περαιτέρω για το θέμα.

Υπάρχει το θόριο; Και αν υπάρχει τι είναι;


Pendant «Black Knight»

ΤΟ ΙΣΧΥΡΟΤΕΡΟ ΜΕΝΤΑΓΙΟΝ ΟΡΓΟΝΙΤΗΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ.ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

το θόριο είναι ένα ραδιενεργό χημικό στοιχείο το οποίο υπάρχει σε μεγαλύτερες ποσότητες από το ουράνιο, ενώ οι υπέρμαχοί του υποστηρίζουν ότι θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για να παράξει μεγάλες ποσότητες χαμηλού άνθρακα ηλεκτρισμό.

Φέρεται να έχει περισσότερα πλεονεκτήματα από το ουράνιο, καθώς θεωρείται ασφαλέστερο (λιγότερες πιθανότητες να προκαλέσει πυρηνικές καταστροφές), ενώ τα υποπροϊόντα του είναι δυσκολότερο να χρησιμοποιηθούν για την κατασκευή πυρηνικών όπλων και τα απόβλητά του είναι λιγότερο επικίνδυνα απ’ ό,τι εκείνα του ουράνιου.

Τέλος, οι αντιδραστήρες που παράγουν ενέργεια από το θόριο έχουν επίσης τη δυνατότητα να αναλώσουν τα υπάρχοντα πυρηνικά απόβλητα.

Loading...

2 thoughts on “Τι είναι το θόριο για το οποίο κανείς δεν μιλάει και μπορεί να σώσει την ανθρωπότητα Bίντεο

  1. Ανώνυμος says:

    ΤΟ ΘΟΡΙΟ [ th ] ΕΙΝΑΙ ΡΑΔΙΕΝΕΡΓΟ ΜΕΤΑΛΛΟ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΙΣ ΑΚΤΙΝΙΔΕΣ…Η ΑΛΛΙΩΣ ΘΟΡΙΤΗΣ Η ΠΥΡΙΤΙΚΟ ΘΟΡΙΟ [ ΟΤΑΝ ΣΑΣ ΤΑ ΕΛΕΓΑ ΕΓΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ]…Ο ΑΤΟΜΙΚΟΣ ΤΟΥ ΑΡΙΘΜΟΣ ΕΙΝΑΙ 90 Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΗΞΗΣ ΤΟΥ ΕΙΝΙΑΙ ΟΙ 1842 ΒΑΘΜΟΙ ΚΕΛΣΙΟΥ… ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΙ 4788 ΒΑΘΜΟΙ ΚΕΛΣΙΟΥ…ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΕΤΑΛΛΟ ΤΟΥ ΣΦΥΡΙΟΥ ΤΟΥ [ ΘΩΡ ] Η ΤΟΥΝΟΡ …ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΤΩΝ ΚΕΡΑΥΝΩΝ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΣΚΑΝΔΥΝΑΒΙΚΗ ΜΥΘΟΛΟΓΙΑ…ΠΟΛΛΟΙ [ ΣΙΩΝΙΣΜΟΣ ] ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡΜΑΧΟΙ ΤΟΥ ]…ΟΤΙ ΤΑΧΑ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΚΑΘΑΡΟ [ ΕΛΕΟΣ ] ΑΠΟ ΤΟ ΟΥΡΑΝΙΟ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ [ ΠΥΡΗΝΙΚΗ ]…ΟΤΙ ΔΗΘΕΝ ΤΑ ΑΠΟΒΛΗΤΑ ΤΟΥ ΔΕΝ ΤΥΓΧΑΝΟΥΝ ΡΑΔΙΕΝΕΡΓΗΣ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ…ΞΕΧΝΩΝΤΑΣ ΒΕΒΑΙΑ ΟΤΙ ΤΟ 1954 ΔΕΚΑ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΘΑΝΑΤΟΙ ΑΠΟ ΛΕΥΧΑΙΜΙΑ ΥΠΗΡΞΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΘΟΡΙΟ …ΟΤΑΝ ΑΥΤΟ ΕΧΡΗΣΙΜΠΟΙΟΘΗΚΕ ΣΕ ΛΑΜΠΕΣ ΓΙΑ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟ ΡΕΥΜΑ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΧΡΗΣΕΙΣ…ΓΙΑΝΝΗΣ-ΚΟΖΑΝΗ Υ.Γ. ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΠΟΛΥ ΕΙΡΩΝΕΙΑ ΑΥΤΟ Ο ΠΑΠΑΣ ΚΑΙ Ο ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΣ ΟΤΑΝ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑΖΩ ΑΚΟΥΩ ΤΑ ΕΞ ΑΜΑΞΗΣ …ΟΠΩΣ ΤΑ ΣΚΑΤΑ ΤΡΑΒΑΝΕ ΤΙΣ ΜΥΓΕΣ ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΤΑ ΤΡΙΑ ΑΥΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΡΑΒΑΝΕ ΤΟΥΣ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΥΣ ΚΑΙ ΛΑΝΘΑΝΟΝΤΕΣ ΕΒΡΑΙΟΛΑΓΝΟΥΣ…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *