Συναγερμός και στην Ελλάδα για τον θανατηφόρο ιό Έμπολα – Στο πόδι οι υγειονομικές αρχές

Παγκόσμια ανησυχία προκαλεί η επανεμφάνιση του ιού Έμπολα στη Δυτική Αφρική με συνέπεια να έχουν τεθεί σε συναγερμό και οι ελληνικές υγειονομικές αρχές.

Στο ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ. Πραγματοποιήθηκε διεπιστημονική συνάντηση για την εκτίμηση του κινδύνου για τη χώρα μας από την επιδημία Αιμορραγικού Πυρετού Ebola που εξελίσσεται από το Φεβρουάριο 2014 στη Δυτική Αφρική.

Όπως γνωστοποιήθηκε από το ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ., από τον Απρίλιο 2014 μετά τις πρώτες επίσημες ανακοινώσεις για την επιδημία το κέντρο έχει ενημερώσει τόσο τους χώρους παροχής υπηρεσιών υγείας για το χειρισμό ύποπτων περιστατικών αιμορραγικού πυρετού όσο και τους ταξιδιώτες για τις εξελίξεις και τις απαραίτητες προφυλάξεις.

Επίσης, το ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ. σημειώνει πως βρίσκεται σε συνεχή συνεργασία με το Εργαστήριο Αναφοράς Αιμορραγικών Πυρετών και Αρμποϊών του ΑΠΘ στη Θεσσαλονίκη για την εργαστηριακή ετοιμότητα της χώρας.

Διευκρινίζεται ότι ο κίνδυνος από τη συγκεκριμένη επιδημία αιμορραγικού πυρετού Ebola για την Ελλάδα σύμφωνα με τα υπάρχοντα δεδομένα είναι πολύ χαμηλός, υπογραμμίζουν οι ειδικοί του ΚΕΕΛΠΝΟ.

Ο αιμορραγικός πυρετός Ebola είναι ιογενής νόσος, η οποία εμφανίζεται σποραδικά σε κοινότητες της Κεντρικής Αφρικής. Πρόκειται κατά βάση για ζωονόσο και τελευταία δεδομένα υποδηλώνουν την κυκλοφορία του σε πληθυσμούς νυχτερίδων στην Αφρική.

Την ίδια ώρα, η κυβέρνηση των ΗΠΑ πρόκειται να ξεκινήσει δοκιμές σε ανθρώπους ενός πειραματικού εμβολίου κατά του ιού Έμπολα από τον Σεπτέμβριο. Σύμφωνα με αμερικανικά μέσα ενημέρωσης υπάρχουν θετικά αποτελέσματα από δοκιμές που έχουν διεξαχθεί σε πρωτεύοντα θηλαστικά.

Κακά τα μαντάτα από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας

Η επιδημία αιμορραγικού πυρετού που οφείλεται στον ιό Έμπολα σε κράτη της δυτικής Αφρικής είναι εκτός ελέγχου, αλλά μπορεί να ανασχεθεί, εκτίμησε σήμερα η επικεφαλής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) Μάργκαρετ Τσαν, κατά τη διάρκεια μιας συνάντησής της με τους προέδρους της Γουινέας, της Λιβερίας και της Σιέρα Λεόνε στο Κόνακρι.

«Η επιδημία αυτή κινείται πιο γρήγορα από τις προσπάθειές μας να την ελέγξουμε. Εάν η κατάσταση συνεχίσει να επιδεινώνεται, οι συνέπειες μπορεί να είναι καταστροφικές σε ό,τι αφορά τις ζωές που θα χαθούν αλλά και τα σοβαρά κοινωνικοοικονομικά προβλήματα» που δημιουργούνται, αλλά και σε ό,τι αφορά «τον υψηλό κίνδυνο εξάπλωσης της σε άλλες χώρες», πρόσθεσε η Τσαν.

«Το προσωπικό που έχει κινητοποιηθεί ως σήμερα σε εθνικό και διεθνές επίπεδο είναι θλιβερά ανεπαρκές», ανέφερε ακόμη η Τσαν κατά τη διάρκεια της συνόδου κορυφής των χωρών της περιοχής για την αντιμετώπιση της επιδημίας.

ΠΗΓΗ

Με την ΔΩΡΕΑ ενος "καφε" το μήνα βοηθάς στον αγώνα κατα της φίμωσης της ελευθερίας του λόγου , βοηθάς το Κατοχικα ΝΕΑ
Loading...

8 thoughts on “Συναγερμός και στην Ελλάδα για τον θανατηφόρο ιό Έμπολα – Στο πόδι οι υγειονομικές αρχές

 1. Ανώνυμος says:

  Ebola Etymology
  The virus is named after the …Ebola River Valley in the Democratic Republic of the Congo (formerly Zaire), which is …near the site of the first recognized outbreak in 1976, in a mission hospital run by Flemish nuns.
  Rates of genetic change are one hundred times slower than Influenza A in humans, but on the same magnitude of that of Hepatitis B. Using these rates, the Ebolavirus and Marburgvirus are estimated to have diverged several thousand years ago.
  There have been more outbreaks of ''Zaire ebolavirus'' than any other species. The first outbreak took place on 26 August 1976 in …Yambuku.
  http://www.news-medical.net/health/What-is-Ebola.aspx

  Ο Έμπολα ονομάστηκε έτσι, από την κοιλάδα του ποταμού Έμπολα, που ευρίσκεται …κοντά στο Yambuku του Κογκό (Ζαίρ).
  Γιατί δεν τον ονόμασαν …Yambuku?

  Μπορεί, να σας φανεί «τραβηγμένο«, αλλά, επιτρέψτε μου μια σκέψη…
  Τί σας θυμίζει το ΕBOLA – ΕΜΠΟΛΑ?
  Εμένα, μου θυμίζει ΕΜΒΟΛΑ –> ΕΜΒΟΛΟ – ΕΜΒΟΛΙΟ…
  (η …χαρά των φαρμακευτικών εταιρειών!)

  Ώστε, …η κυβέρνηση των ΗΠΑ πρόκειται να ξεκινήσει δοκιμές σε ανθρώπους ενός πειραματικού εμβολίου κατά του ιού Έμπολα από τον Σεπτέμβριο?
  (Χμμ, ευρύ πεδίον …Ε-ΜΠΟΛΙΆΣΜΑΤΟΣ & εμπορίου?!! Καιρός ήταν μιάς & η προώθηση των εμβολίων κατά του …Η1 Ν1 δεν πήγε & τόσο καλά, ε?)

  εμβόλιο <αρχαία ελλ. ἔμβολον <ἐμβάλλω (= εν+βάλλω) < αρχ. βάλλω < βελη – (βα βο βε βου βλη)
  http://www.lexigram.gr/lex/omor/%CE%AD%CE%BC%CE%B2%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CE%BD#Hist2

  ΕΜ-ΒΑΛΛΩ είναι η Ε = Εκτεινομένη δύναμις, προς την Μ = (ΜΑ) ορατή φύσιν, η ΒΑ = ενέργεια Αρχική, που ΛΛΩ = διπλά (πολύ) ηλενεργεί, εδώ στα Ω = γαιώδη.
  Είναι ένα (Δ)ΕΜΑ που ΒΑΛΛΕΙ – στοχεύει – πλήττει με τους ιούς (= τα ΒΕ-ΛΗ)

  ΕΜ-ΒΟΛΙΟΝ είναι το παράγωγον του ανωτέρω ρήματος & σημαίνει ό,σα & αυτό, με την διαφορά, ότι ΒΟ = η ενέργεια περιορίζεται σε χώρο (φιαλίδιο-αμπούλα-σύριγγα) &
  ΛΙΟ = η ηλενέργεια, Ι = κατέρχεται με μικρά ποσότητα (στάλα-στάλα), πρός περορισμένο χώρο (σε συγκεκριμένο σημείο του σώματος, όσο μια …κουκκίδα)

  Λ, ΛΑ, ΛΕ, ΛΟ, ΛΥ, ΛΙ, ΛΗ, ΛΩ, ΛΑ= Λευστότητα ηλιακής ακτινοβολίας ή υγρής λεύσεως

  Το δε ΕΜ-ΒΟ-ΛΟΝ με την απουσία του ανωτέρω Ι δείχνει, πως δεν ΒΑΛΛΕΙ στάλα-στάλα, αλλά …χονδροειδέστερα, με μεγαλύτερη ένταση
  http://ramafa.gr/pinakas2.html
  http://ramafa.gr/vowels.html

  Σημειωτέον, η σύριγγα του ΕΜΒΟΛΙΟΥ λειτουργεί με ΕΜΒΟΛΟΝ

  Οι Ελληνίδες Λέξεις είναι ΑΚΡΙΒΕΙΣ, αλλά & Α-ΚΡΥΒΕΙΣ (=δεν κρύβουν το βαθύτερο – καθαρό νόημά τους), όταν τις προσεγγίζουμε με αγάπη & εν-ΔΙΑ-φέρον.

  art

 2. Ανώνυμος says:

  Λαθρομετανάστες,κουνούπια,αρρώστιες,κατσαρίδες που τρώνε τους φοίνικες,κατσαρίδες που τρώνε το μπετό δεν πάτε στο διάλο λέω εγώ γαμώ την αφρική,άντε κάψτε τους να τελειώνουμε..

 3. Ανώνυμος says:

  Ολοι μαζί παιδιά….όταν περνάμε απο διόδια…να τους πληρώνουμε και να δινουμε και μιά ευχή….Μπόμπολα να τα φας στον Έμπολα

 4. π² says:

  Η Ο.Ε.Α. ΤΟ ΕΧΕΙ ΠΕΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ ΟΤΙ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΤΟΝ ΥΔΡΟΒΙΟ ΕΜΠΟΛΑ ΜΕ 45%-50% ΘΝΗΣΙΜΟΤΗΤΑ ΘΑ ΤΟΝ ΜΕΤΑΤΡΕΨΟΥΝ ΣΕ ΑΕΡΟΒΙΟ ΜΕ 90%-95% ΘΝΗΣΙΜΟΤΗΤΑ ΕΕΕΕ ΡΕ ΓΛΕΕΕΝΤΙΑ!!
  Η ΧΑΡΑ ΤΩΝ ΜΠΑΡΟΥΧ …ΧΡΥΣΕΣ ΔΟΥΛΕΙΕΣ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *