Νέο στοιχείο μπαίνει στο μικροσκόπιο της έρευνας για τη συντριβή του ιδιωτικού ελικοπτέρου στη Σίφνο, που κόστισε τη ζωή σε τρεις ανθρώπους.
Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση της ΕΡΤ στις 23 Αυγούστου, οι εμπειρογνώμονες εξετάζουν περιστατικό που είχε συμβεί με το ίδιο ελικόπτερο στην Πάρο την 1η Ιουνίου.
Γιατί ενδιαφέρει τους ερευνητές η Πάρος
Το ελικόπτερο είχε πραγματοποιήσει πτήσεις στην Πάρο σε συνθήκες ισχυρών ανέμων. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, κατά την παραμονή του εκεί είχε δεθεί το κύριο στροφείο ώστε να μην περιστρέφεται. Το περιστατικό εξετάζεται πλέον ως μέρος της συνολικής τεχνικής διερεύνησης και όχι ως ήδη αποδεδειγμένη αιτία του δυστυχήματος.
Η επιτροπή εμπειρογνωμόνων αναμένεται να συνεχίσει τη συλλογή στοιχείων στη Σίφνο. Το κρίσιμο ζητούμενο είναι να εξακριβωθεί εάν υπήρξε μηχανική αστοχία, άλλο τεχνικό πρόβλημα ή διαφορετικός παράγοντας στα τελευταία δευτερόλεπτα της πτήσης.
Τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους
Το Bell 206 συνετρίβη κοντά στο ελικοδρόμιο της Σίφνου. Νεκροί ανασύρθηκαν ο Έλληνας χειριστής και δύο Βρετανοί νεόνυμφοι που βρίσκονταν στην Ελλάδα για το γαμήλιο ταξίδι τους.
Προηγούμενες πληροφορίες της έρευνας είχαν αναδείξει ως πιθανά σενάρια μηχανική βλάβη στο ουραίο τμήμα ή αιφνίδιο πρόβλημα υγείας του χειριστή. Πρόκειται όμως για σενάρια υπό διερεύνηση και το επίσημο πόρισμα είναι εκείνο που θα καθορίσει τα αίτια.
Το προηγούμενο περιστατικό μπορεί να αποδειχθεί κρίσιμο – ή και όχι
Σε μια διερεύνηση αεροπορικού δυστυχήματος εξετάζεται ολόκληρο το ιστορικό του αεροσκάφους: συντήρηση, προηγούμενα συμβάντα, τεχνικά δεδομένα, περιβαλλοντικές συνθήκες και ενέργειες του πληρώματος. Γι’ αυτό η υπόθεση της Πάρου έχει ερευνητική αξία, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι υπάρχει ήδη αποδεδειγμένη σύνδεση με τη συντριβή.
Οι επόμενες τεχνικές αναλύσεις θα δείξουν αν το νέο στοιχείο αλλάζει ουσιαστικά την εικόνα ή αν θα αποκλειστεί από την τελική αλυσίδα αιτίων.
Πηγή
ΕΡΤnews, ενημέρωση 23/08/2026 και προηγούμενα ρεπορτάζ για την επίσημη διερεύνηση του δυστυχήματος.
Κατοχικά Νέα

ΚΑΤΟΧΙΚΑ
ΚΑΤΟΧΙΚΑ
ΔΙΕΘΝΗ
Αφήστε μια απάντηση