Ποιο είναι το Όραμα των Ελλήνων

Ποιο είναι το Όραμα των Ελλήνων

Πόσο μεγάλη αυταπάτη κρύβει τελικά, η πεποίθηση ότι η Ελλάδα διανύει μια κρίση μόνον οικονομική! Και πώς μπορούμε να εμμένουμε σ’ αυτό, μιλώντας για μια χώρα γνωστή στην ανθρωπότητα, ως η χώρα που παρήγαγε κυρίως Τέχνη και Πολιτισμό; Και πώς μπορούμε να ελπίζουμε σε μια αλλαγή, ενώ γνωρίζουμε ότι όλες οι κοινωνικές επαναστάσεις, ξεκίνησαν με μια ουσιαστική αλλαγή στον τρόπο σκέψης των ανθρώπων που τις υποκίνησαν; Τι ζητούμε; Μια βελτίωση της οικονομικής κατάστασης για το ρίξουμε και πάλι στον αναίσθητο καταναλωτισμό;

Ποιο είναι το Όραμα; Και πώς εκφράζεται; Πού είναι οι ποιητές; Οι μουσικοί; Οι στοχαστές; Πού είναι οι σχεδιαστές, της νέας Ελλάδας; Πού είναι οι αρχιτέκτονες; Πού είναι οι παιδαγωγοί;

Μήπως τελικά, κυριαρχεί μια γενική αναισθησία, που έκανε στη χώρα μας, τα πάντα γκρι; Που με τη νεκρική σιγή της μαραζώνει κάθε νέο βλαστό, τυποποιώντας τον για να υπηρετεί ένα άγονο και προδιαγεγραμμένο μέλλον;

Αν λοιπόν μπορούμε να ελπίζουμε, σε μια αποτελεσματική Ομάδα Δράσης, τότε είμαστε βέβαιοι πως αυτή θα πρέπει να είναι μία ομάδα αισθητικής αφύπνισης, που θα εμφυσήσει τον αέρα της Άνοιξης στις παγωμένες ψυχές, εγείροντας την Αναγέννηση στις τέχνες, στην αρχιτεκτονική, στην επιστήμη, στην πολιτική, στη γλώσσα, στην παιδαγωγική και στη φιλοσοφία.

Η οικονομική κρίση δεν εμφανίζεται όταν λείπουν τα χρήματα, αλλά το Όραμα!. Διότι αν μπορέσουμε ν’ αντιληφθούμε τις δυνατότητές μας, κι αποφασίσουμε να εργαστούμε από κοινού για έναν υπέροχο σκοπό, το πρώτο βέβαιο είναι πως θα εξαφανιστεί η ανεργία!. Το μέσο των συναλλαγών μας (χρήμα) είναι εύκολο να συμφωνηθεί και να εκτυπωθεί. Δεν είναι εδώ λοιπόν το πρόβλημα αλλά στον τρόπο, με τον οποίον θα μπορέσουμε να γίνουμε και πάλι παραγωγικοί!

Ας πάψουμε επιτέλους, να παιδιαρίζουμε θηλάζοντας τους ξένους, ζητιανεύοντας χρήματα, ιδέες, όνειρα κι αξίες που υπάρχουν μέσα μας!. Γεννηθήκαμε και μεγαλώσαμε, σε μια κοινωνία ξενολατρική. Από γονείς φοβικούς, υποτελείς, αγνώμονες και μοιρολάτρες. Από γονείς που ξεπουλάνε τα παιδιά τους, για να τα σπάσουνε μια νύχτα στα μπουζούκια. Από γονείς που ξεπουλούν τη χώρα τους, διότι, ζητιάνοι όντας, είχανε πάντα την νοοτροπία των αστέγων.

Ας διεκδικήσουμε επιτέλους, την ασύλληπτη κληρονομιά, που κάποιοι μας αποκρύπτουν για να την παίξουνε στα ζάρια, και ας την αξιοποιήσουμε αποφασίζοντας και πάλι να σκεπτόμαστε ελληνικά, να πράττουμε ελληνικά, να αισθανόμαστε αήττητοι σαν Έλληνες, να τραγουδάμε ελληνικά, να ξανακτίσουμε τα σπίτια μας ελληνικά, να ζωγραφίζουμε ελληνικά, να πλάσσουμε τον πηλό και να σμιλέψουμε το μάρμαρο, να εγείρουμε τους ναούς μας, τα θέατρα, τις φιλοσοφικές σχολές και τα θεραπευτήρια.

Ας άρουμε την απογοήτευση από τα πρόσωπα κι ας προσφέρουμε στους συνανθρώπους μας, όπως ορίζει η αριστοκρατική μας καταγωγή και όπως οφείλουμε, έναν σοβαρό Λόγο ύπαρξης!

ΠΗΓΗ

Με την ΔΩΡΕΑ ενος "καφε" το μήνα βοηθάς στον αγώνα κατα της φίμωσης της ελευθερίας του λόγου , βοηθάς το Κατοχικα ΝΕΑ
Loading...

14 thoughts on “Ποιο είναι το Όραμα των Ελλήνων

 1. Ανώνυμος says:

  ΠΑΛΙΑ ΝΑ ΜΠΕΙ ΑΡΟΝ ΑΡΟΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ…ΤΩΡΑ ΑΡΟΝ ΑΡΟΝ ΝΑ ΒΓΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ…''ΔΥΟ ΠΟΡΤΕΣ ΕΧΕΙ [ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ] ΖΩΗ. ΑΝΟΙΞΑ ΤΗ ΜΙΑ ΚΑΙ ΜΠΗΚΑ …ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΑΚΟΜΑ ΨΑΧΝΩ ΓΙΑ ΝΑ ΒΡΩ ΚΑΙ ΑΚΟΜΑ ΔΕΝ ΤΗΝ ΒΡΗΚΑ ''…ΣΤΕΛΑΡΑ ΑΡΧΟΝΤΑ ΠΟΣΟ ΜΑΚΡΥΑ ΕΒΛΕΠΕΣ…ΓΙΑΝΝΗΣ-ΚΟΖΑΝΗ

 2. Ανώνυμος says:

  Πολύ όμορφο κείμενο, αλλά η πραγματικότητα είναι σκληρή. Σε μία εκπομπή ο Χάρυ Κλυν είπε ότι αν ήταν νέος θα έκανε επανάσταση γιατί θα ένιωθε πιο γερός. Έτσι, περιμένει έναν νέο στην εποχή μας που θα πάρει την κατάσταση στους ώμους του και να ξαναζωντανέψει το γένος…Δεν το νομίζω, οι προφητείες λένε ότι όταν θα έρθει η κατάλληλη στιγμή ο Θεός θα χρήσει κάποιον άγιο που προς το παρόν κρατιέται μυστικός. Το άσχημο της προφητείας είναι ότι ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΞΙΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΕΙ. Το ίδιο πιστεύω ότι έχει σαπίσει και η κοινωνία μας.
  Ας πω και κάτι ακόμα εδώ, προσωπικά πιστεύω στον Δημοσθένη Λιακόπουλο. Είναι ικανότατος. Όταν όμως μπήκα στην ιστοσελίδα του και του πρότεινα να κάνει κάτι, ένα κόμμα, ένα κίνημα ή μία κίνηση πολιτών, με ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΕ. Είπε ότι ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΙΠΟΤΕ !!!!!!!!!!!!!!!!!! Και σκέφτομαι το εξής:
  Αν ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ υπάρχουν οι Νεφελίμ, τότε ΚΑΘΕ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ, την οποία υφιστάμεθα είναι ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΜΕΝΗ ΣΕ ΑΠΟΤΥΧΙΑ. Αν μας διοικούν τέρατα, τότε μόνο μία υπερδύναμη θα μπορούσε να μας σώσει. Ένας απεσταλμένος του Θεού…
  Συνεπώς, καλέ μου αρθογράφε, για ποιά οράματα μιλάς και γράφεις;

  ένας προβληματισμένος ανώνυμος

 3. Ανώνυμος says:

  ΔΕΝ βυζαινουμε χρηματα απο τους ξενους
  ΑΥΤΟΙ ΜΑΣ ΒΥΖΑΙΝΟΥΝ
  ΦΤΑΝΕΙ Η ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ
  Μας δανεισαν 200 δις
  και ΠΛΗΡΩΣΑΜΕ 300
  και το χρεος ΑΥΞΗΘΗΚΕ
  ΚΟΨΤΕ ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΑΚΙ
  ΕΣΣΕΤΑΙ ΗΜΑΡ

 4. Ανώνυμος says:

  ΘΛΙΒΟΜΑΙ ΠΟΥ ΣΗΜΕΡΑ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΙΣΤΙΟΛΟΓΙΩΝ ΔΗΘΕΝ Η ΜΑΛΛΟΝ ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟΥ ΧΩΡΟΥ ΠΕΡΑΣΑΝ ΣΤΟ ΝΤΟΥΚΟΥ ΔΥΟ ΑΙΜΑΤΟΒΑΜΜΕΝΕΣ ΛΑΜΠΡΕΣ ΣΕΛΙΔΕΣ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΜΑΣ ,ΣΤΙΣ 23/4/1821 Ο ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΔΙΑΚΟΣ ΛΑΒΩΜΕΝΟΣ ΣΤΗΝ ΓΕΦΥΡΑ ΤΗΣ ΑΛΑΜΑΝΑΣ ΠΕΦΤΕΙ ΑΙΧΜΑΛΩΤΟΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΚΙΟΣΕ ΜΕΧΜΕΤ ΚΑΙ ΤΟΥ ΟΜΕΡ ΒΡΥΩΝΗ ,ΟΤΑΝ ΟΙ ΑΛΟΙ ΤΟ ΕΣΚΑΣΑΝ ΑΠΟ ΦΟΒΟ ,Ο ΔΙΑΚΟΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΛΗΚΑΡΙΑ ΤΟΥ ΕΜΕΙΝΑΝ ΕΩΣ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ,ΚΑΙ ΣΤΙΣ 23/4/1827 .ΑΦΗΝΕΙ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΤΟΥ ΠΝΟΗ Ο ΑΡΧΙΣΤΡΑΤΗΓΟΣ ΤΗΣ ΡΟΥΜΕΛΗΣ Ο ΓΙΟΣ ΤΗΣ ΚΑΛΟΓΡΙΑΣ ,ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ ,ΛΑΒΩΜΕΝΟΣ ΤΗΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΗΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΜΑΧΗ ΤΟΥ ΦΑΛΗΡΟΥ ΑΠΟ ΦΙΛΙΟΝ ΧΕΡΙ ΟΠΩΣ ΛΕΓΟΥΝ ΔΙΑΦΟΡΟΙ ,ΕΓΩ ΠΑΝΤΩΣ ΘΑ ΣΤΑΘΩ ΣΤΑ ΑΠΟΜΝΗΜΟΝΕΥΜΑΤΑ ΤΟΥ ΚΥΠΡΙΟΥ ΑΓΩΝΙΣΤΗ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΚΟΝΤΑ ΤΟΥ ,ΙΩΑΝΝΗ ΣΤΑΥΡΙΑΝΟΥ .ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΟΝΟΣ ΠΟΥ ΤΟ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΩΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΝ ΓΕΓΟΝΟΣ ,ΠΑΝΤΩΣ ΠΟΛΛΑ ΙΣΤΙΟΛΟΓΙΑ ΔΗΘΕΝ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΑ ΕΔΕΙΞΑΝ ΜΙΑ ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΥΟ ΗΡΩΕΣ ..ΘΕΛΕΙ ΑΡΕΤΗΝ ΚΑΙ ΤΟΛΜΗ Η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΝΕΟ ΓΡΑΙΚΥΛΟΙ .(ΑΡΙΣΤΟΔΗΜΟΣ Ο ΜΕΣΣΗΝΙΟΣ)

 5. Ανώνυμος says:

  Ας γράψουμε εθυμοτυπικά για άλλη μια φορά την γνώμη μας…

  Το μνημόνιο είναι μια πολύ καλή ευκαιρία για να προσπαθήσουμε λίγο να κοιτάξουμε βαθύτερα μέσα μας…. για το πως φτάσαμε εσώ που φτάσαμε, για το που θέλουμε να ακόμα φτάσουμε… ποιες οι "κόκκινες γραμμές" σε κάθε έναν ξεχωριστά… κ.λ.π. Οπωδήποτε γνωρίζοντας ότι δεν υπάρχει τέτοια πρόθεση…

  Έχω την γνώμη, ότι θα ήταν ποιο σωστός ο τίτλος του άρθρου: "Ποιό είναι το όραμα, ποιοί είναι οι Έλλήνες"… διότι αν ονομάσουμε ως Έλληνα τον κάτοικο της χώρας των Ελλήνων… για τώρα μόλις, έχει το όραμα να πάρει τα 500 ευρώ του μερίσματος Σαμαρά… και αυτό είναι όλο!

  Πως είναι δυνατόν ένας λαός να διαθέτει όραμα για το όλον, όταν έχει εκπαιδευτή εξ απαλών ονύχων να είναι οραματιστής για την πάρτι του.. περνώντας καλά στην χώρα των Ελλήνων;

  Αν λάβουμε υπόψιν ότι κατά τον Πλάτωνα, η ψυχή είναι τριμερίς και διαχωρίζεται στο Λογικό, το Θυμοειδές, και το Ζωϊκό μέρος του ανθρώπου… το όραμα που αφορά το Λογικό μέρος, απαιτεί κόπους, αγώνα, θυσία, υψηλά ιδανικά, υπομονή, επιμονή, βάθος, ομορφιά, μεγαλωσύνη και αλήθεια… μόνο που οι κάτοικοι της χώρας των Ελλήνων, κατά 99% δεν είναι για τέτοια πράγματα…

  Ας επιστρέψουμε λοιπόν, στην πραγματικότητα, που σίγουρα δεν μας συμφέρει.

  Ο κάτοικος της χώρας των Ελλήνων έχει αφεθεί να εκπαιδευτή προς το Ζωϊκό μέρος με θαυμαστά αποτελέσματα! Δεν θέλει να αλλάξει, δεν τον νοιάζει να αλλάξει, έχει εκουσίως κολάσει τα υπόλοιπα δυο, και ζει μια χαρά στο πλατωνικό Ζωϊκό του βασίλειο, στον μικρόκοσμο του! Εκεί ήταν και είναι ευτιχισμένος, διαστρέφοντας πολλάκις το είδωλο της πραγματικότητας, τουλάχιστον σε αυτή την ζωή.

  Και επειδή βρισκόμαστε στην χώρα των Ελλήνων, που την κατοικούν λωτοφάγοι με έντονη διάθεση λαιστρυγόνων… ας θυμηθούμε ότι πριν από 4 μόλις χρόνια το κάτωθεν βίντεο:..

  http://www.youtube.com/watch?v=zykafTuIMKo

  ΔΕΝ έχει αλλάξει κάτι… και αυτό δεν έχει να κάνει με την επιλογή πολιτικού κόμματος.. αλλά νοοτροπίας, θέσης, επίθεσης και υπόθεσης για του τι θέλουμε τελικά, για τις επόμενες γενεές, στην χώρα των Ελλήνων.

  Αυτά.

  • Ανώνυμος says:

   ΠΑΝΤΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΩ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΣΟΥ ΚΑΙ ΜΑΘΑΙΝΩ ΠΟΛΛΑ. ΠΟΛΥ ΑΠΑΙΣΙΟΔΟΞΟ ΣΕ ΒΡΙΣΚΩ. Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΘΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΣΥΝΤΟΜΑ. Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΣΤΟ ΧΡΟΝΟ ΤΟΥ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΔΙΚΟ ΤΟΥ ΤΡΟΠΟ. ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΓΚΗ.

 6. Ανώνυμος says:

  ΓΙΑΤΙ Δ Ε Ν ΤΟΛΜΑΜΕ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ ΜΑΣ ?
  ΔΕΝ ΝΟΙΩΘΟΥΜΕ ΑΞΙΟΙ ΤΩΝ ΠΑΤΕΡΑΔΩΝ ΜΑΣ ?

  ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΜΕΛΗΣΑΜΕ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙΦΡΟΝΗΣΑΜΕ ΑΛΛΑ, ΑΣ ΤΟ ΠΑΡΑΚΑΜΨΟΥΜΕ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΑΣ ΤΟΛΜΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΣΥΛΛΗΠΤΗ ΚΑΙ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ ΤΩΝ ΠΑΤΕΡΑΔΩΝ ΜΑΣ, ΤΩΝ ΠΑΝΜΕΓΙΣΤΩΝ ΑΡΧΑΙΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ.

  .ΕΚΕΙΝΟΙ ΑΙΩΝΕΣ ΤΩΡΑ ΜΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ !!.

  ΑΣ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΟΥΜΕ ΤΩΡΑ ΑΜΕΣΩΣ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ ΤΩΝ ΑΡΧΑΙΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ, ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ !

  ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΛΕΙΔΙ ΚΑΙ ! ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΘΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΟΥΝ !
  ΚΑΘΟΛΟΥ ΔΥΣΚΟΛΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ….

  ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΤΩΡΑ, ΑΠΟΚΟΜΜΕΝΟΙ ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΖΩΟΓΟΝΕΣ ΠΗΓΕΣ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΜΑΣ ? ΟΧΙ !!

  ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΑΠΟ ΜΙΑ ΙΔΕΑ ΞΕΚΙΝΟΥΝ !! ΟΙ ΜΕΓΑΛΕΣ ΕΦΕΥΡΕΣΕΙΣ, ΟΙ ΜΕΓΑΛΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ, ΟΛΑ ΑΠΟ ΜΙΑ ΙΔΕΑ ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ …..

  ΤΟ Ο Ρ Α Μ Α ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΑΝ !! ΑΥΤΟ ΘΑ ΘΕΡΜΑΝΕΙ ΤΗΝ ΨΥΧΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΘΑ ΜΑΣ ΩΘΗΣΕΙ ΠΡΟΣ ΤΑ ΕΜΠΡΟΣ .

  ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ?. ΛΟΙΠΟΝ ΞΑΝΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΠΡΟΣΤΑ !
  ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΡΕΤΟΥΛΑ

  • Ανώνυμος says:

   Ελληνική παιδεία στα σχολεια;; δυσκολο.. δεν θα.το επιτρεψει ο κληρος γιατι θα μπορεί ο ελληνας να σκεφτεται.

  • Ανώνυμος says:

   Αυτή όντως θα ήταν η θρυαλλίδα της αναγέννησης του πνεύματος, αλλά όπως σου απάντησε, οι διαχρονικοί πολέμιοι του πνεύματος, οι ρασοφόροι βρυκόλακες, δέν θα το επιτρέψουν, όσο φυσικά τους το επιτρέπουμε και εμείς. Δεν θυμάμαι καμία αντίδραση όταν καταργήθηκε το πολυτονικό. Δέν θυμάμαι ποτέ καμία επίσημη προτροπή της εκκλησίας πρός το υπουργείο παιδείας για διδασκαλία των Αρχαίων Ελληνικών από το δημοτικό. Δηλαδή δέν θέλουν να καταλαβαίνουμε τα ευαγγέλια; Μάλλον ισχύει τελικά ότι το σκεπτόμενο ποίμνιο παύει να είναι ποίμνιο και αυτό ΕΝΟΧΛΕΙ.

 7. Ανώνυμος says:

  ΒΥΖΑΝΤΙΟ-ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ-ΜΕΤΑΝΟΗΣΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ…ΟΙ ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ ΕΧΟΥΝ ΔΙΤΤΗ ΣΗΜΑΣΙΑ…ΝΙΝΕΥΗ-ΙΩΝΑΣ…απο επανω θα καταστραφηται…ουδετεροτητα…προς ΘΕΟΥ ΟΧΙ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΠΟΥΤΙΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΟΡΘΟΔΟΞΗΣ ΡΩΣΙΑΣ…ΘΕΟΜΑΧΙΑ…ΕΠΙΚΑΛΕΣΤΗΤΑΙ…τα αστρα τα ζωωδια οτι σας ποναει ο πισινος…δε μας αφηνουν τα ΟΥΦΟ-αλιεν…αν εξαφανισει ΤΟΥρΚΙΑ ΣΚΑΝΔΙΝΑΒΙΑ ΓΙΑ ΠΛΑΚΑ ΕΜΑΣ ΤΙ ΘΑ ΜΑΣ ΚΑΝΕΙ?ΑΥΣΤΗΡΗ ΟΥΔΕΤΕΡΟΤΗΤΑ…ΠΑΣΗ ΘΥΣΙΑ…μετανοηση δεν υπαρχει…βλαμμενα μας κυβερνανε τη γαμησαμε απο χερι.

 8. Ανώνυμος says:

  Εκείνο που πρέπει ν' αλλάξει είναι η νοοτροπία του βολεμένου νεοέλληνα με το τζιπ,το σπιτάκι, το εξοχικό,τη δουλίτσα του ,και η αδιαφορία του για τον συνάνθρωπο δίπλα του. Ν' αφήσει το βόλεμά του και ν' ασχοληθεί με τα κοινά. Ο πολιτισμός και η κληρονομιά μας υπάρχουν, αρκεί να τα αναδείξουμε. Ν' αγαπήσουμε κάθε τετραγωνικό αυτής της ευλογημένης χώρας, να την προσέξουμε και να αξιοποιήσουμε τα θετικά στοιχεία που μας χαρακτηρίζουν σαν πολίτες , ξεκινώνοντας πρώτα από την παιδεία.Χωρίς γερά θεμέλια δεν μπορείς να χτίσεις γερό σπίτι.Ολα ξεκινούν και τελειώνουν από την οικογένεια. Ολα τα άλλα ειναι απλώς λόγια……..

 9. Ανώνυμος says:

  Ποιο πανηγυρτζής λαός από τον Νεοέλληνα δεν υπάρχει!!!!Ανάξιοι συνεχιστές των ένδοξων προγόνων.Εξηγώ με 1 απλό παράδειγμα.
  Το Σαββάτο γίνεται ο τελικός κυπέλλου, από την Θεσ/νίκη θα ξεκίνήσουν χιλιάδες οπαδοί του παοκ (όπως έκαναν πιο παλιά οι του άρη)για τα μνημόνια όμως δεν βγήκαν στον δρόμο….άσε που θα σφαχτουν με αντίπαλους οπαδούς γιατην ''ομαδάρα '' τους!!!!….
  Αυτοί είμαστε…

  • Ανώνυμος says:

   erga πορνο και μπαλα για τους φτωχους (οπως λεει κι ο Βασιλης)
   Αλλα εχουμε φαει ΠΟΛΥ ΠΑΡΑΠΛΗΗΡΟΦΟΡΗΣΗ ΣΑΝ ΛΑΟΣ !!!
   το κακο ειναι οτι ΠΟΛΛΟΙ δδεν ξυπναν με τιποτα !!
   εκει κολημενοι στα ΠΙΣΤΕΥΩ τους

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *