in ,

Ο νέος Μεσαίωνας και η Ε.Ε.

Στήριξε το εργο του Κατοχικά Νέα

Ο νέος Μεσαίωνας και η Ε.Ε.

«Το σενάριο της σειράς «Game of Thrones» δείχνει αυτό που θα ζήσει σύντομα ο πλανήτης μας: ένα είδος νέου Μεσαίωνα, γεμάτου βία, αταξία, φυσικές καταστροφές, πολεμικούς ηγέτες, μάχες εξουσίας με γρήγορες εναλλαγές. Περιγράφει τον κόσμο που έρχεται μετά το τέλος της αμερικανικής αυτοκρατορίας, ένα νέο θεαματικό Μεσαίωνα, όπου καμία εξουσία δεν είναι σταθερή και όπου όλα επιτρέπονται». Το εντυπωσιακό κείμενο του Ζ. Αταλί, όσο απαισιόδοξο κι αν ακούγεται, είναι η πιο πιθανή εικόνα του μέλλοντος, σύμφωνα με πολλούς αναλυτές.

Πολλά χρόνια πριν, ο Ρ. Κάπλαν μιλούσε για την «Επερχόμενη αναρχία» όταν άλλοι προέβλεπαν «Το τέλος της Ιστορίας». Οι εξελίξεις στην Ουκρανία και η αδυναμία της Δύσης να αντιδράσει αποφασιστικά στη ρωσική επιθετικότητα, επιβεβαιώνει ότι στον «νέο κόσμο» δεν θα υπάρχει μια παγκόσμια αυτοκρατορία, αλλά πολλές δυνάμεις που θα ανταγωνίζονται. Οι ΗΠΑ, μετά τις περιπέτειες στο Ιράκ και το Αφγανιστάν, δείχνουν εξαιρετικά απρόθυμες για νέες περιπέτειες. Γι’ αυτό απέφυγαν επέμβαση στη Συρία και το ενδιαφέρον τους μετατοπίζεται πλέον στην Ασία. Η Κίνα αυξάνει τη στρατιωτική της δύναμη ενώ ο Μπ. Ομπάμα δήλωσε στην πρόσφατη επίσκεψή του στο Τόκιο ότι «οι ΗΠΑ θα υποστηρίξουν την Ιαπωνία αν δεχθεί επίθεση για τα νησιά Σενκάκου», προσπαθώντας έτσι να σταματήσει επιθετικές κινήσεις του Πεκίνου, αλλά δίχως να προκαλέσει την Κίνα.

Και η Ε.Ε.; Σημαντικοί διανοητές και ιστορικοί, όπως o S. Huntington και ο N. Ferguson, πιστεύουν ότι η Ε.Ε. (και συνολικότερα η Δύση) έχει μπει σε μακρά φάση παρακμής, της οποίας ζούμε την αρχή. Ο προβληματισμός για το μέλλον της Γηραιάς Ηπείρου είναι διάχυτος στο εσωτερικό της Ε.Ε. και ο ευρωσκεπτικισμός αυξάνεται, απηχώντας την αγωνία για το μέλλον. Σήμερα για την Ευρώπη υπάρχει η αναλογία 7-25-50 (7% του παγκόσμιου πληθυσμού, 25% του παγκόσμιου ΑΕΠ, 50% των παγκόσμιων κοινωνικών δαπανών). Αυτή η αναλογία είναι αδύνατον να διατηρηθεί. Η θέση της Ευρώπης θα συνεχίσει να φθίνει. Ενόψει αυτής της πραγματικότητας, το κάθε κράτος στο εσωτερικό της Ε.Ε. κοιτάζει πώς θα ενισχύσει ή θα διατηρήσει τη θέση του και η συζήτηση περί ομοσπονδιακής Ευρώπης έχει σταματήσει εδώ και καιρό. Ακόμη και η σημερινή μορφή της Ε.Ε. είναι αμφίβολο αν θα διατηρηθεί (η Βρετανία πρόκειται να προχωρήσει σε δημοψήφισμα το 2017 για το αν θα παραμείνει στην Ενωση) ενώ η πρόσφατη κρίση έφερε ξανά στο προσκήνιο την αντίθεση Βορρά-Νότου και διεύρυνε τις διαφορές.

Ποια είναι η λύση; «Μπορούμε να αρνηθούμε την παγκοσμιοποίηση. Μπορούμε να κλειστούμε στον μικρόκοσμό μας. Ευτυχώς ή δυστυχώς, αυτό είναι αδύνατο: Ο νέος Μεσαίωνας είναι εδώ. Μας γοητεύει. Είναι γεμάτος ωραίες ιστορίες και υποσχέσεις. Γεμάτος βαρβαρότητα. Μας περιμένει. Εμείς πρέπει να δούμε πώς θα τον χρησιμοποιήσουμε», τονίζει ο Αταλί. Πολλοί στην Ευρώπη και στην Ελλάδα πιστεύουν ότι η λύση είναι η επιστροφή στον εθνικό έλεγχο, στο κλείσιμο στα σύνορα και στην επιβολή πολιτικών προστατευτισμού. Εκεί, στον κόσμο του χθες, έχουν την αυταπάτη ότι θα είναι πιο ασφαλείς. Το ερώτημα «πώς θα χρησιμοποιήσουμε» τον κόσμο που έρχεται ελάχιστα απασχολεί, όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και στην Ε.Ε., γι’ αυτό και καθυστερεί η απάντηση.

~ Δ. Τσιόδρας

kathimerini.gr

Report

What do you think?

Written by Κατοχικά Νέα

Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια!
Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα ! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Comments

Leave a Reply
 1. ΕΓΩ ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ ΟΠΟΙΟΣ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΓΙΑΤΙ ΛΕΓΕΤΑΙ ΜΕΣΣΑΙΩΝΑΣ [ Ο ΜΕΣΑΙΩΝΑΣ ]…ΓΥΡΩ ΣΤΟ ΧΙΛΛΙΑ ΠΕΝΑΤΚΟΣΙΑ ΔΕΝ ΔΙΑΔΡΑΜΑΤΙΣΤΗΚΑΝ ΤΑ ΓΝΩΣΤΑ ΤΟΥ ΓΕΓΟΝΟΤΑ [ ΜΕΣΟΧΙΛΛΙΕΤΙΑ ΘΑ ΗΤΑΝ ΤΟ ΣΩΣΤΟ ]…ΟΠΟΙΟΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ ΘΑ ΤΟΥ ΔΩΣΩ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΕΣΧΑΤΑ [ ΕΠ ΑΚΡΙΒΩΣ ] …ΓΙΑ ΣΥΝΤΕΛΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ Γ.Π.Π. ΚΛΠ …ΓΙΑΝΝΗΣ-ΚΟΖΑΝΗ

  • Γιάννη δεν παίζεσε
   Σωστό μου φαίνετε το σκεπτικό σου αλλά δεν γνωρίζω την απάντηση
   αν δεν σου απαντήσει κανείς δεν θα μας πεις τι γνωρίζεις;

 2. ΓΙΑΝΝΗ ΕΓΩ ΔΕΝ ΕΧΩ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΑΛΛΑ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΙΣ ΤΑ ( ΕΠ ΑΚΡΙΒΩΣ )ΣΟΦΙΑ

 3. O όρος " αιώνας" χρησιμοποιείται και για να εκφράση χιλιετία. Αναφέρεται, πχ, ότι το τέλος του Κόσμου θα γίνει τον όγδοο αιώνα.
  "Αιώνας", είναι μια μεγάλη χρονική περίοδος απροσδιορίστου διαρκείας. Λέγοντας "μεσαίωνα" εννοούμε "στο μέσον των αιώνων τού Χριστού". Μεταφράσαμε τον όρο " Middle Ages".
  Τα 100 έτη αποτελούν "εκατονταετία" όχι "αιώνα".
  Ο ευρωπαϊκός Μεσαίωνας ήταν σκοτεινός όχι ο ρωμαίικος τού φωτός, της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας.

  NK

 4. ΓΕΙΑ ΣΤΗΝ ΦΙΛΗ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ…ΕΓΩ ΤΟ ΕΓΡΑΨΑ ΒΙΑΣΤΗΚΑ ΕΦΕΥΓΑ ΑΠΟ ΤΟ ΣΠΙΤΙ…ΔΕΝ ΠΕΡΙΜΕΝΑ ΤΕΤΟΙΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ …ΦΙΛΕ ΝΚ ΣΩΣΤΟΣ ΣΕ ΟΤΙ ΛΕΣ ΟΜΩΣ ΑΙΩΝΑΣ ΕΝΝΟΕΙΤΩ ΠΑΛΙΑ Η ΧΙΛΛΙΕΤΙΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΘΑ ΣΤΟ ΑΠΟΔΕΙΞΩ Η ΜΟΝΗ ΜΟΥ ΕΝΣΤΑΣΗ..Ο ΘΕΟΣ ΔΙΩΧΝΕΙ ΑΔΑΜ-ΕΥΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ [ ΠΑΥΕΙ ΤΟ ΑΦΘΑΡΤΟ ΣΩΜΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΔΥΟ ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΟΤΙ ΖΟΥΣΑΝ ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ ]…ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΥΛΗ-ΦΘΟΡΑ ΠΛΕΟΝ…ΤΟ 5508 Π.Χ. ΕΙΝΑΙ Η ΕΝΑΡΞΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΚΑΙ ΥΛΙΚΟΥ ΧΩΡΟΥ…ΤΟ 1992 ΕΙΝΑΙ 7500 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΑΔΑΜ [ ΕΥΑ ]…Ο ΚΟΣΜΑΣ Ο ΑΙΤΩΛΟΣ ΕΙΠΕ Η ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΧΑΛΑΣΜΟΥ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΣΤΙΣ ΔΑΛΜΑΤΙΚΕΣ ΑΚΤΕΣ [ ΚΡΟΑΤΙΑ ]…ΣΟΥ ΘΥΜΙΖΩ 1992 ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΕΡΒΩΝ-ΚΡΟΑΤΩΝ [ ΣΤΟΝ ΜΕΣΙΑΣΜΟ ΤΟΥ ΟΓΔΟΟΥ ΑΙΩΝΑ ΑΚΡΙΒΩΣ ]…ΠΡΟΦΗΤΕΙΑ ΟΡΘΟΔΟΞΗ…'''ΟΤΑΝ Ο ΘΕΟΣ ΔΙΑΒΑΖΕΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟΥΣ ΑΙΩΝΕΣ [ ΧΙΛΛΙΕΤΙΕΣ ] ΤΙΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ…ΟΤΑΝ ΦΤΑΝΕΙ ΣΤΟΝ ΟΓΔΟΟ ΑΙΩΝΑ ΣΤΑΜΑΤΑΕΙ…ΒΑΖΕΙ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ ΚΑΙ ΛΕΕΙ…Ο ΑΙΩΝΑΣ ΑΥΤΟΣ ΞΕΠΕΡΑΣΕ ΣΕ ΑΜΑΡΤΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΥΣ ΘΑ ΤΟΝ ΚΟΨΩ ΣΤΗ ΜΕΣΗ…ΦΟΒΕΡΗ ΚΟΥΒΕΝΤΑ…ΚΑΙ ΕΥΘΥΣ ΓΥΡΙΖΕΙ ΣΤΟΝ ΑΡΧΑΓΓΕΛΟ ΜΙΧΑΗΛ …ΚΑΙ ΤΟΝ ΔΙΑΤΑΖΕΙ ΝΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΤΗΣ ΚΡΙΣΕΩΣ [ ΔΕΥΤΕΡΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ]…ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΠΟΥ ΠΡΟΗΓΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΞΕΚΙΝΗΣΟΥΝ …[ΨΑΞΕ ΟΣΟ ΘΕΣ ΑΡΧΕΣ ΔΕΚΑΕΤΙΑΣ ΤΟΥ '90 ΤΟ ΚΛΙΜΑ ΑΡΧΙΣΕ ΝΑ ΑΛΛΑΖΕΙ ΟΛΩΣ ΠΕΡΙΕΡΓΩΣ ΜΕ ΘΕΟΜΗΝΙΕΣ ΚΑΙ ΑΚΡΑΙΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΚΛΠ ]…ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΥ [ ΚΑΤΑ ΤΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΜΕΤΡΑ Ο ΘΕΟΣ ΔΙΑΒΑΖΕΙ ΤΙΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ] …ΚΑΘΩΤΙ Ο ΙΔΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΧΡΟΝΟΣ ΚΑΙ ΑΥΛΟΣ…ΤΟ 2492 ΕΧΟΥΜΕ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΤΟΥ ΟΓΔΟΟΥ ΑΙΩΝΑ …ΑΡΑ Η ΔΕΥΤΕΡΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟ ΑΡΓΟΤΕΡΟ ΤΟΤΕ ΘΑ ΓΙΝΕΙ [ ΠΟΛΥ ΠΙΟ ΣΥΝΤΟΜΑ ΘΑ ΕΡΘΕΙ ] …ΗΜΕΡΑ ΚΥΡΙΑΚΗ…ΤΟΤΕ ΘΑ ΠΑΨΕΙ ΤΟ ΣΥΜΠΑΝ ΜΕ ΦΘΑΡΤΗ ΥΠΟΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΑΝΑΚΑΙΝΗΣΗ ΣΕ ΑΥΤΟ ΘΑ ΓΙΝΕΙ …ΚΑΙ ΣΕ ΝΕΑ ΑΦΘΑΡΤΑ ΣΩΜΑΤΑ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ …ΑΙΩΝΙΑ ΖΩΗ ΣΕ ΚΟΛΑΣΗ Η ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΘΕΝΑ…ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΙΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΤΟΥ..ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΡΙΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ [Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΕΡΟΣ ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΟΥΤΕ ΕΝΑΝ ΝΕΚΡΟ ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΕΙ ]ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΠΩ …ΤΟ ΕΙΠΑ ΠΡΙΝ ΜΗΝΑ ΣΕ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΣΤΟ ΞΕΚΑΡΦΩΤΟ …ΚΑΝΕΙΣ ΣΗΜΑΣΙΑ ΔΕΝ ΕΔΩΣΕ…ΣΥΝΤΟΜΑ ΘΑ ΕΠΑΝΕΡΘΩ…ΚΑΙ ΠΑΙΔΙΑ ΜΗΝΕΙΣΤΕ ΤΟΣΟ ΕΥΚΟΛΟΠΙΣΤΟΙ ΣΕ ΤΙ ΛΕΕΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ…ΓΙΑΝΝΗΣ-ΚΟΖΑΝΗ

 5. ΓΙΑΝΝΗ ΜΕ ΣΥΓΧΩΡΕΙΣ ΠΟΥ ΔΕ ΓΝΩΡΙΖΩ ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΠΟΥ ΠΡΟΚΥΠΤΕΙ Ο ΧΡΟΝΟΣ 5508 ΠΧ ΓΙΑ ΕΝΑΡΞΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΚΑΙ ΥΛΙΚΟΥ ΧΩΡΟΥ ΟΠΩΣ ΛΕΣ ;
  ΚΙ ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΜΑΙ ΨΙΛΟΑΣΧΕΤΟΣ ΕΝΝΟΕΙΣ ΜΕ ΤΗ ΦΡΑΣΗ ΥΛΙΚΟΥ ΧΩΡΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ;

  • ΦΙΛΕ/Η 2.44… ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΗΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗΣ ΠΙΣΤΗΣ…ΕΝΑ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙΣ ΗΔΗ ΑΙΡΕΣΗ ΑΠΟΤΕΛΕΙΣ…ΜΕ ΤΗΝ ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΤΟΥ ΑΔΑΜ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΥΑΣ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΥΛΗ ΕΧΟΥΜΕ ΠΛΕΟΝ ΧΡΟΝΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΥΠΑΡΞΗ … ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΗ ΕΩΣ ΤΟΝ ΕΡΧΟΜΟ ΤΟΥ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ…ΚΑΙ ΕΠΕΙΤΑ ΚΑΤΑΜΕΤΡΗΣΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΚΑΝΟΝΙΚΗ…ΓΙΑΝΝΗΣ-ΚΟΖΑΝΗ

   • αυτη ειναι η "αληθεια" των εβραιων !!
    μαλλον οι μπουρδες των εβραιων απ'οσα κλεψαν και οτι κατλαβαιναν !!
    Γιατί ο Θεός μιλάει σε πρώτο πληθυντικό πρόσωπο;
    Δεν «δημιούργησε» μόνος του τον κόσμο; Δεν είναι ο «ένας και
    μοναδικός Θεός»; Μυστήρια πράγματα…
    «Και είπε ο Θεός: Ας κάνουμε άνθρωπο σύμφωνα με τη δική μας εικόνα…»
    (Γένεσις, 1: 26).
    Οι αμόρφωτοι συγγραφείς τής Παλαιάς Διαθήκης,
    προσδίδουν την ανθρώπινη αδυναμία τής κούρασης, σε έναν θεό.
    Μάλλον, όχι και τόσο τιμητικό για τον…«Παντοδύναμο»…
    «Και ο Θεός είχε συντελεσμένα κατά την έβδομη ημέρα τα έργα του,
    που έκανε· και αναπαύθηκε την έβδομη
    ημέρα από όλα τα έργα του, που έκανε»
    (Γένεσις, 2: 2).
    Το βασανιστικό ερώτημα, εξακολουθεί να πλανάται έως και τις μέρες μας:
    Πού στο καλό βρήκε γυναίκα ο Κάιν, αφού
    μέχρι τότε -και σύμφωνα με τα γραφόμενα τής Αγίας Γραφής- οι μόνοι
    άνθρωποι επί γης, ήταν αυτός και οι γονείς του, Αδάμ και Εύα; Και με
    βάση αυτό το δεδομένο, ποιοί στο καλό θα κατοικούσαν την πόλη που
    έχτισε;
    «Και ο Κάιν γνώρισε τη γυναίκα του, κι εκείνη συνέλαβε, και γέννησε τον Ενώχ·
    έκτιζε μάλιστα μια πόλη,
    και αποκάλεσε το όνομα της πόλης σύμφωνα με το όνομα του γιου του, Ενώχ»
    (Γένεσις, 4: 17).
    Ο «Παντοκράτωρ» δεν είναι υλιστής, όπως οι κοινοί θνητοί. Ή μήπως είναι;
    – «Τις απαρχές τού αλωνιού σου και του ληνού σου δεν θα τις καθυστερήσεις· τον πρωτότοκό σου από τους
    γιους σου θα δώσεις σε μένα· το ίδιο θα κάνεις για το βόδι σου, και το
    πρόβατό σου· επτά ημέρες θα είναι μαζί με τη μητέρα του, την όγδοη ημέρα
    θα το δώσεις σε μένα» (Έξοδος, 22: 29-30).
    – «Δικό μου είναι το ασήμι, και δικό μου είναι το χρυσάφι, λέει ο Κύριος των δυνάμεων» (Αγγαίος, 2: 8).
    – «Εσείς είστε καταραμένοι με κατάρα· επειδή, εσείς με κλέψατε, ναι, εσείς, ολόκληρο το έθνος. Φέρτε
    όλα τα δέκατα στην αποθήκη, για να είναι τροφή στον οίκο μου…»
    (Μαλαχίας, 3: 9-10).

    • ΦΙΛΕ 7.40 …Ο ΘΕΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΡΙΑΔΥΚΟΣ …ΤΡΙΑ ΠΡΟΣΩΠΑ [ ΠΑΤΗΡ ΥΙΟΣ ΑΓΙΟΝ ΠΝΕΥΜΑ ]…ΑΛΛΑ ΜΙΑ ΟΥΣΙΑ..Η ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ ΠΛΗΘΥΝΤΙΚΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑ ΤΩΡΑ ΓΙΑ ΣΕΝΑ…ΠΑΝΤΩΣ ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΩ ΝΑ ΑΜΦΙΣΒΗΤΕΙΣ ΟΤΙ Ο ΚΑΙΝ ΕΙΝΑΙ ΑΔΕΛΦΟΚΤΟΝΟΣ… ΒΛΕΠΕΙΣ Ο ΘΕΟΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ…ΚΑΙ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΔΑΙΜΟΝΩΝ ΜΟΝΟ ΦΟΝΕΥΟΥΝ… ΠΟΥΘΕΝΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΠΑΓΟΡΕΥΤΙΚΟ ΟΤΙ ΙΣΩΣ Ο ΘΕΟΣ ΕΠΛΑΣΕ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ …Ο ΟΡΟΣ ΠΡΩΤΟΠΛΑΣΤΟΙ [ ΑΔΑΜ ΕΥΑ ] ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΑΠΟΚΛΕΙΕΙ…ΤΩΡΑ ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΤΕΒΑΤΑ ΤΙ ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ…ΤΗΝ ΠΑΛΙΑ ΔΙΑΘΗΚΗ ΜΟΝΟ ΔΙΑΜΕΣΩ ΤΟΥ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΤΗΝ ΒΛΕΠΟΥΜΕ …ΟΧΙ ΜΟΝΗ ΤΗΣ…ΕΚΕΙΝΟΣ ΕΙΝΑΙ Η ΟΔΟΣ ΟΧΙ Η ΠΑΛΑΙΑ ΔΙΑΘΗΚΗ…ΑΝ ΟΤΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙ Η ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΝΟΙΑ ΕΣΥ ΦΙΛΕ ΡΙΞΕ..ΦΙΛΕ 7.39 ΕΙΝΑΙ ΘΕΣΗ ΤΗΣ ΠΙΣΤΗΣ ΜΑΣ ΤΟ 5508…ΡΩΤΗΣΕ ΚΑΠΟΙΟΝ ΠΟΥ ΞΕΡΕΙ…ΕΓΩ ΔΕΝ ΛΕΩ ΔΙΚΑ ΜΟΥ….ΓΙΑΝΝΗΣ-ΚΟΖΑΝΗ

     • oti να ναι λες ρε !
      φτανει !
      και δαιμων ειναι ΑΓΑΘΟ ΠΝΕΥΜΑ
      αι με τις εβραικες παπαρολογιες

     • δαιμων αγαθο πνευμα?????
      τωρα ποιος λεει παπαρολογιες?

     • caje ligo τους ορφικους υμνους να δεις ΠΩΣ αποκαλουνται ΟΛΟΙ σχεδον οι θεοι στο αρχαιο κειμενο
      με ΠΑΝΥΠΕΤΡΑΤΟ ΔΑΙΜΩΝ την ΝΕΜΕΣΙΣ

     • στην αρχαια Ελλαδα τους θεωρουσαν θεους.τωρα εχει αλλη σημασια

     • σημασια εχει ο ΛΟΓΟΣ
      η ΔΟΝΗΣΗ της λεξης
      ΟΧΙ τι λεει ο καθενας

  • 1.26 μαλλον δεν εχεις ιδεα ουτε απο Σωκρατη ουτε απο αρχαια ελληνικη φιλοσοφία. Ξεκινα απο τα βασικά. Πετα την παλαια διαθηκη για αρχη.

  • 1.26 μαλλον δεν εχεις ιδεα ουτε απο Σωκρατη ουτε απο αρχαια ελληνικη φιλοσοφία. Ξεκινα απο τα βασικά. Πετα την παλαια διαθηκη για αρχη.

   • εχω ιδεα για αρχαια ελληνικη φιλοσοφια.αλλα τα πραγματα ξερεις εχουν αλλαξει απο τοτε.δεν πρεπει να πεταξω εγω την παλαια διαθηκη αλλα μαλλον θα πρεπει να τη διαβασεις εσυ μαζι με την καινη.

  • 5.38 οντως τα πραγματα εχουν αλλαξει απο τοτε. Φροντισαν γι'αυτο οι χριστιανοι με την διαστρεβλωση της αληθειας, την οικειοποιηση του ελλαδικου χωρου και την φιμωση του ελληνικου τροπου σκεψης. Γι'αυτό φτασαμε εδω που φτασαμε.
   Το σωτηριολογικο και εσχατολογικο περιεχομενο του ιουδαικου μεσσιανισμου,οντας εντελώς ξενο προς το ελληνικο γιγνεσθαι, μετατοπισε το κεντρο βαρους απο το ΤΩΡΑ και την ενασχοληση με τα κοινα σε μια υποσχεση μεταθανατιας ζωης.
   Οποτε οπως καταλαβαινεις, δεν προκειται να ασχοληθω με την Τορα των ιουδαιων. Ουτε με την κοπτικη ραπτικη στην οποία επιδοθηκαν καποιοι για να κατασκευασουν τα ευαγγελια.

 6. Γιαννη κοζανη αυτα που γραφεις ειναι αυθαιρετα για να μην πω επικινδυνα. Μαζεψε τα μυαλα σου και μην παρασυρεις κοσμο στην παρανοια σου!

 7. ΓΙΑΝΝΗ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΔΕΝ ΜΟΥ ΕΔΩΣΕΣ ΑΠΑΝΤΗΣΗ. ΑΠΟ ΠΟΥ ΠΡΟΚΥΠΤΕΙ ΤΟ 5508 ; ΔΕΝ ΑΜΦΙΣΒΗΤΩ ΚΑΤΙ ΑΛΛΑ ΚΑΚΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΜΑΘΟΥΜΕ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ Ή ΤΗΝ ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΕ ΚΑΠΟΙΑ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΕΠΟΧΗ ΠΟΥ ΜΑΣ ΒΓΑΖΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΝΟΥΜΕΡΟ ;

  • ΤΟ 5508 ΤΟ ΣΚΑΡΦΙΣΤΗΚΑΝ ΟΙ ΧΑΖΟΓΕΡΟΝΤΕΣ . ΣΑΣ ΕΧΩ ΝΕΑ ΟΜΩΣ, Η ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΑΝΑΠΤΥΧΘΗΚΕ ΚΑΙ Ο ΠΡΩΤΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΤΟΠΟΘΕΤΕΙΤΑΙ ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΚΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 200.000 ΠΡΙΝ.. ΕΣΥ 7.39 ΣΑΝ ΛΟΓΙΚΟ ΟΝ, ΑΠΟΔΕΧΕΣΑΙ ΤΟ 5508?? ΤΟΣΟ ΠΡΟΒΑΤΑ ΠΙΑ!!!

 8. ΕΠΕΙΔΗ ΠΙΘΑΝΟΝ ΝΑ ΕΚΑΝΑ ΚΑΠΟΙΑ ΧΑΖΟΜΑΡΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗ ΣΤΑΛΘΗΚΕ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΠΟΥ ΗΘΕΛΑ, ΤΟ ΞΑΝΑΓΡΑΦΩ ΣΤΟ ΠΕΡΙΠΟΥ.

  ΕΠΕΙΔΗ ΓΙΑΝΝΗ – ΚΟΖΑΝΗ ΔΕΝ ΑΠΑΝΤΑΣ ΣΤΗΝ ΕΡΩΤΗΣΗ ΜΟΥ ΟΦΕΙΛΩ ΝΑ ΤΗΝ ΞΑΝΑΚΑΝΩ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΠΙΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ. ΘΕΛΩ ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΙΣ ΣΤΙΧΟ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΓΡΑΦΗΣ Ή ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΚΑΠΟΙΟΥ ΑΓΙΟΥ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ ΠΟΥ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΤΟ 5508. ΕΠΕΙΔΗ Ο ΙΔΙΟΣ ΛΕΣ ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΥΚΟΛΟΠΙΣΤΟΙ ( ΣΤΟ ΠΡΩΤΟ ΣΟΥ ΚΕΙΜΕΝΟ ) ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΤΕΚΜΗΡΙΩΜΕΝΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ. ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ " ΜΟΥ ΤΟ ΕΙΠΕ ΚΑΠΟΙΟΣ ΓΕΡΟΝΤΑΣ " ΦΥΣΙΚΑ ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΔΕΚΤΕΣ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΑΠΟ ΕΜΕΝΑ. ΑΝ ΔΕ ΚΑΝΩ ΛΑΘΟΣ ΟΙ ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ ΒΑΔΙΖΟΥΜΕ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΓΙΑ ΓΡΑΦΗ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΒΙΟΥΣ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ ΜΑΣ.

  ΕΣΥ 9.04 ΘΕΩΡΕΙΣ ΠΩΣ ΔΕ ΓΝΩΡΙΖΩ ΤΙ ΡΩΤΑΩ ;;; ΜΕ ΘΕΩΡΕΙΣ ΠΡΟΒΑΤΟ ΕΠΕΙΔΗ ΘΕΛΩ ΝΑ ΜΟΥ ΔΩΣΕΙ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ; ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΔΕ ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΠΟΥ ΚΑΝΩ ΤΗΝ ΕΡΩΤΗΣΗ ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΠΑΡΩ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΚΙ ΟΧΙ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ " ΜΟΥ ΕΙΠΑΝ , ΤΟΥΣ ΕΙΠΑ, ΣΑΣ ΕΙΠΑΝ " Ή " ΤΟ ΕΙΔΑ ΣΤΟ YOU TUBE"
  ΣΟΥ ΛΕΩ ΛΟΙΠΟΝ ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΠΩΣ Ο ΑΡΧΑΝΘΡΩΠΟΣ ΤΩΝ ΠΕΤΡΑΛΩΝΩΝ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΟΣ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗ ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΑ ΠΟΥ ΕΣΥ ΔΙΝΕΙΣ.
  ΚΑΠΟΙΟΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΘΕΩΡΟΥΝ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ 260.000 ΕΤΩΝ. Ο ΑΡΗΣ ΠΟΥΛΙΑΝΟΣ ΟΜΩΣ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ ΤΗΝ ΑΝΑΚΑΛΥΨΗ, ΜΑΣ ΛΕΕΙ ΓΙΑ 700.000 ΩΣ 1ΕΚ. ΧΡΟΝΙΑ.
  ΚΑΙ ΚΑΤΑ 99 % ΕΧΕΙ ΔΙΚΙΟ ΚΑΘΩΣ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΠΟΥ ΜΙΛΟΥΝ ΓΙΑ 260.000 ΧΡΟΝΙΑ ΧΡΟΝΟΛΟΓΟΥΝ ΤΑ ΙΧΝΗ ΦΩΤΙΑΣ ΠΛΑΪ ΣΤΟΝ ΑΡΧΑΝΘΡΩΠΟ ΑΠΟ 700.000 ΩΣ 1ΕΚ. ΧΡΟΝΙΑ.

  ΑΠΛΑ ΘΕΛΩ ΤΕΚΜΗΡΙΩΜΕΝΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΓΙΑΝΝΗ ΓΙΑ ΤΟ ΝΟΥΜΕΡΟ ΠΟΥ ΑΥΤΟΣ ΕΙΠΕ ΚΑΙ ΠΡΟΣΠΑΘΩ ΣΥΝΕΧΩΣ ΡΩΤΩΝΤΑΣ ΝΑ ΜΑΘΩ ΚΙ ΕΓΩ ΚΙ ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΤΙΣ ΠΗΓΕΣ ΤΟΥ.

  ΥΓ. ΣΥΓΝΩΜΗ ΑΝ ΓΡΑΦΤΗΚΕ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ 2 ΦΟΡΕΣ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Loading…

0

Στις 6 Σεπτεμβρίου θα χτυπήσει το κουδούνι τη νέα σχολική χρονιά -Ποιες αργίες καταργούνται

Τι βρήκαν τελικά οι Τούρκοι στην Χίο; Πάντως όχι F – 16!