Support Hellasbook.gr

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

08:12 - 26/05/2011

Ο κόσμος γυρίζει ανάποδα

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

Διαφημίσεις

Κάθε τόσο, ο κόσμος αναποδογυρίζει, είτε από ιδεολογικές ζυμώσεις, είτε από πολέμους. Μια τέτοια φάση αρχίζουμε να ζούμε σήμερα, αγνοώντας ακόμη αν η αραβική άνοιξη, η ανάδυση της Κίνας, και η κρίση της ΕΕ θα εξαπλωθούν όπως έγινε το 1848, ή θα μεταμορφώσουν τον κόσμο όπως έγινε επί Μεγάλου Αλεξάνδρου, με τη πτώση της Κωνσταντινούπολής,…

με τον Α`ΠΠ, τον Β`ΠΠ, και με τη κατάρρευση του σοβιετικού κομμουνισμού.


Το ερώτημα δεν είναι αν η Ελλάδα πτωχεύσει, αλλά το αν η αναπόφευκτη αυτή πτώχευση θα μεταδοθεί στην Ισπανία, στη Πορτογαλία, ή ακόμη και στην Ιταλία, και θα αποσαρθρώσει την ΕΕ, ή απλά θα περιοριστεί στην Ελλάδα, επιστρέφοντάς την στη φτώχεια της δεκαετίας του `70. Ούτως ή άλλως, η αποδυναμωμένη πλέον Ελλάδα θα παρακολουθεί την άνοδο της ισλαμικής Τουρκίας, η οποία με Οθωμανικό τρόπο θα ασκεί τη νέα της επιρροή στο Αιγαίο, στη Κύπρο, και στην Ανατολική Μεσόγειο.


Σε γεωπολιτικούς όρους, όλα αυτά είναι ψιλά γράμματα σε σχέση με τη θέση της Γερμανίας, η οποία για τέταρτη φορά μέσα σε 140 χρόνια αρχίζει να αισθάνεται, δικαίως ή μη, ότι την επιβαρύνουν οι γείτονές της. Το ζήτημα δεν είναι αν κάποια λαοί της νοτίου Ευρώπης ζουν πέρα από τα μέσα τους και εις βάρος της Γερμανίας, αλλά το αν αυτό πιστεύουν οι ίδιοι οι Γερμανοί. Αν συμβαίνει κάτι τέτοιο, τότε θα πρέπει να αναγνωρίσουμε ότι οι αρχικοί αρχιτέκτονες της ΕΕ και του ΝΑΤΟ ήταν πραγματιστές, και προσπάθησαν να βρουν μια λύση μέσα από την οποία η γερμανική εξωτερική πολιτική δεν θα μπορούσε να διαχωριστεί από αυτήν της Ευρώπης και των ΗΠΑ. Μια ενωμένη, και οικονομικά κυρίαρχη Γερμανία, η οποία αισθάνεται εξαπατημένη, είναι κάτι το πολύ επικίνδυνο.


Η Κίνα μοιάζει με την Ιαπωνία της δεκαετίας του 1920. Οικονομική ανάπτυξη, εκσυγχρονισμός, και μίμηση κάποιων δυτικών μεθόδων, όπως καπιταλιστικοί τρόποι παραγωγής, δυτική τεχνολογία, κλπ. με παράλληλη απόρριψη των δυτικών απόψεων περί ατομικής ελευθερίας, και θεσμοθετημένης συνταγματικής διακυβέρνησης.


Όπως η αυτοκρατορική Ιαπωνία, έτσι και η σημερινή Κίνα πρώτα προσπαθεί να ανασχηματίσει την οικονομία του Δυτικού Ειρηνικού, ως προπομπό της έκφρασης μια αυξανόμενης στρατιωτικής της ισχύος. Και ακόμη πιο ενοχλητικό είναι ότι η σημερινή Αμερική, όπως και στη δεκαετία του `30, θεωρείται ως μια ξοφλημένη δύναμη στη περιοχή, της οποίας η αποσαρθρωμένη οικονομία αντανακλά βαθύτερες εσωτερικές παθογένειες.


Η Κίνα, όπως κάποτε και η Ιαπωνία, θα αναγκαστεί να μάθει πως η συναινετική διακυβέρνηση και οι ατομικές ελευθερίες, αποτελούν βασικό συστατικό του καπιταλισμού της ελεύθερης αγοράς, ο οποίος αυτοκαταστρέφεται αν εκλείψει η ελευθερία. Όπως και να έχει, η Κίνα δεν θα μπορέσει να αποφύγει τον συνδικαλισμό, τη ταξική σύγκρουση, τη μόλυνση του περιβάλλοντος, και τις μεγάλες ανακατατάξεις σε στυλ 19ου αιώνα, που ακολουθούν τη μετάβαση μιας κοινωνίας από το αγρόκτημα στο εργοστάσιο. Το μόνο ερώτημα είναι αν οι όποιες κοινωνικές αναταραχές περιοριστούν στο εσωτερικό της χώρας ή βγουν προς τα έξω μέσω διεθνούς τυχοδιωκτισμού.


Οι αναταραχές στη Μέση Ανατολή θυμίζουν τα απελευθερωτικά κινήματα της Αφρικής και της Ασίας στις δεκαετίες 1940-50. Η αισιοδοξία για τις αλλαγές καλύπτει την πιθανότητα να μη δούμε συναινετικού τύπου κυβερνήσεις να προκύπτουν, αλλά όλοι χαίρονται που απομακρύνονται οι θεοκράτες, οι μονάρχες, και οι δικτάτορες, από λαούς που πασχίζουν για δημοκρατία. Υπάρχουν βέβαια και οι πραγματιστές, που χαίρονται ιδιαίτερα επειδή το χάος αποδυναμώνει κάποια αντιαμερικανικά καθεστώτα, καθώς και το ριζοσπαστικό Ισλάμ.


Όπως παλιά οι Ασιάτες και Αφρικανοί δικτάτορες έπειθαν τους λαούς τους πως οι μόνοι υπεύθυνοι για όλα τα δεινά είναι οι Άγγλοι και Γάλλοι αποικιοκράτες, έτσι και τώρα οι διαδηλωτές ρίχνουν το φταίξιμο στον Καντάφι, στον Ασάντ, στον Μουμπάρακ, κλπ. Ποτέ στον εαυτό τους. Αν δεν υπήρχαν δηλαδή οι μπαμπούλες, θα έπρεπε να εφευρεθούν. Μέχρι σήμερα, ελάχιστοι είναι οι φωτισμένοι μεταρρυθμιστές που αποδίδουν τις ευθύνες, όχι στον ουρανό αλλά στους ίδιους τους αραβικούς λαούς, οι ηγέτες των οποίων δεν ήταν απλοί εγκάθετοι των ξένων, αλλά η προσωποποίηση των δικών τους συλλογικών αξιών.


Και τέλος φτάνουμε στην Αμερική. Η παρούσα κυβέρνηση, αναγνωρίζοντας την παρακμή των ΗΠΑ και την έλλειψη συμπάθειας προς αυτήν, αρχίζει και διαφημίζει το σλόγκαν «να ηγηθούμε από πίσω». Στη πραγματικότητα όμως, αν δούμε συνολικά τον κόσμο, η Αμερική παραμένει μια όαση λογικής, σταθερότητας, και ανοχής, όπου πολλές φυλές, πολλά θρησκεύματα κλπ συζούν αρμονικά, σε αντίθεση με τη βία που επικρατεί σε άλλες περιοχές του πλανήτη.


Βραχυπρόθεσμα, η διακριτική αυτή νέα εξωτερική πολιτική μπορεί να είναι στρατηγικά κερδοφόρα, αλλά μια τέτοια διεθνής στάση θα πρέπει να είναι ζήτημα επιλογής και όχι αναγκαστική συνέπεια μιας παρακμής.


Η Αμερική παραμένει ισχυρή και με μεγάλες δυνατότητες, και αυτό θα πρέπει να το θυμόμαστε σε μια περίοδο που όλα γύρω μας αλλάζουν.


S.A.-National Review

http://santosight.blogspot.com/2011/05/blog-post_6267.html Φιλε μου ο σημερινός εχθρός σου είναι η παραπληροφόρηση των μεγάλων καναλιών. Αν είδες κάτι που σε άγγιξε , κάτι που το θεωρείς σωστό, ΜΟΙΡΆΣΟΥ ΤΟ ΤΩΡΑ με ανθρώπους που πιστεύεις οτι θα το αξιολογήσουν και θα επωφεληθούν απο αυτό! Μην μένεις απαθής. Πρώτα θα νικήσουμε την ύπνωση και μετά ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ τα υπόλοιπα.



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

Support Hellasbook.gr

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

Θελεις να κανεις ενα δωρο στον εαυτο σου;

Δες την Κατηγορια με τα προιοντα μας
Σχετικά με Κατοχικά Νέα
"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Be the first to comment

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί


*