Support Hellasbook.gr

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

11:09 - 06/04/2014

Ο εφιάλτης της νόσου των τρελών αγελάδων επιστρέφει;

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

Διαφημίσεις

Ο εφιάλτης της νόσου των τρελών αγελάδων επιστρέφει;

Τα νέα κρούσματα της νόσου των τρελών αγελάδων στην Φθιώτιδα φέρνουν στην επικαιρότητα τα νοσήματα που προκαλούνται από την βρώση μολυσμένων κρεάτων και τη μετάδοση του παθολογικού μολυσματικού παράγοντα που προκαλεί τη νόσο, το πρίον.

Το παθολογικό πρίον είναι ένα είδος πρωτεΐνης που προκαλεί αλλοιώσεις σε φυσιολογικές πρωτεΐνες του εγκεφάλου. Ζωονόσοι που οφείλονται σε παθολογικά πρίον είναι κυρίως η νόσος των τρελών αγελάδων στα βοοειδή και η τρομώδης νόσος των προβάτων. Τα νοσήματα prion στον άνθρωπο εκδηλώνονται κυρίως ως ασθένεια Creutzfeldt-Jakob με τις παραλλαγές της, σύνδρομο Gerstmann-Sträussler-Scheinker και kuru.

Οι ασθένειες αυτές έχουν αλληλεπικαλυπτόμενα σημεία και συμπτώματα. Τα συμπτώματα περιλαμβάνουν ταχέως αναπτυσσόμενη άνοια, δυσκολία στο περπάτημα και αλλαγές στο βάδισμα, ψευδαισθήσεις, μυϊκή δυσκαμψία, σύγχυση, κούραση, δυσκολία στην ομιλία.

Οι ασθένειες αυτές ονομάζονται και σπογγώδεις εγκεφαλοπάθειες λόγω του τύπου των αλλοιώσεων που προκαλούν στον εγκέφαλο όταν εξετάζεται στο μικροσκόπιο: Εμφανίζονται περιοχές βλάβης που μοιάζουν με σφουγγάρι.

Tα νοσήματα prion επί μήνες έως και δεκαετίες δεν παρουσιάζουν συμπτώματα, ακόμη και αν η διαδικασία παθολογικής μετατροπής της φυσιολογικής πρωτεΐνης έχει αρχίσει.

ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΡΟΛΗΨΗΣ

• Να προτιμάτε ζώα που δεν έχουν μεγαλώσει με κρεατάλευρα και οστεάλευρα (οποιαδήποτε ζωικά υποπροϊόντα).

• Προϊόντα υψηλού κινδύνου είναι ο έτοιμος κιμάς, τα εντόσθια, τεμάχια κρέατος με τμήματα σπονδυλικής στήλης,τα λουκάνικα, τα χοτ ντογκ, τα χάμπουργκερ, το έντερο και το κεφάλι του ζώου.

• Επιλέξτε τεμάχια μυών χωρίς κόκκαλο. Τα γαλακτοκομικά προϊόντα και οι μπριζόλες χωρίς κόκκαλο είναι προϊόντα χαμηλού κινδύνου.

• Αποφύγετε το βόειο κρέας από χώρες με πολλαπλά κρούσματα (π.χ. Αγγλία).

• Να αποφεύγετε την υπερβολική κατανάλωση κόκκινου κρέατος. Να καταναλώνετε κάτω από 400 gr κόκκινου κρέατος την εβδομάδα. Θα μπορούσατε να υποκαταστήσετε το κόκκινο κρέας με ψάρι κοτόπουλο.

Είναι σημαντικό να γνωρίζετε ότι τα prion δεν μεταδίδονται με την απλή επαφή με τον πάσχοντα και επίσης ότι τα παθολογικά prion δεν καταστρέφονται με το μαγείρεμα.Yπάρχει επίσης και ιατρογενής οδός μετάδοσης (π.χ. επιμολυσμένα με prionμοσχεύματα).

Dr Αναστασία Μοσχοβάκη, Ιατρός Ειδική Παθολόγος

onmed.gr



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

Support Hellasbook.gr

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

Θελεις να κανεις ενα δωρο στον εαυτο σου;

Δες την Κατηγορια με τα προιοντα μας
Σχετικά με Κατοχικά Νέα
"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Σχόλια Αναγνωστών (3)

  1. Ανώνυμος 04/06/2014 @ 1:14 ΜΜ

    Τότε που είχε γίνει μεγάλος θόρυβος για τις τρελές αγελάδες είχαν ανακοινώσει οτι η αιτία ήταν η χρήση των κρεατάλευρων ως ζωοτροφή δεδομένου ότι μετέτρεπε τις ίδιες τις αγελάδες σε "κανίβαλους"και ώς επίπτωση ειχε την δημιουργία της γνωστής νόσου των "τρελών αγελάδων" . Επίσης η εν λόγω νόσος χρησιμοποιήθηκε ως πρόφαση απο τους όποιους ξένους ανταγωνιστές των Ελλήνων κτηνοτρόφων για να προκαλέσουν όσο γίνεται μεγαλύτερη ζημία στην Ελληνική κτηνοτροφία . Πλήν όμως : Ενώ είχε αναφερθεί απο όλα τα μέσα μαζικής ενημέρωσης ή σχεδόν όλα οτι για όλη αυτή την δυσάρεστη κατάσταση ευθύνεται η χρήση των κρεατάλευρων και γιαυτό σταματά η χρήση τους απο τους Ευρωπαίους κτηνοτρόφους ή τουλάχιστον οτι πρέπει να σταματήσει για τους πιό πάνω λόγους που ανέφερα , ακούστηκε και αυτό : Εφόσον η χρήση των κρεατάλευρων αποδείχτηκε γενικά επικύνδινη για την δημόσια υγεία και τα σταμάτησαν οι κτηνοτρόφοι της Ευρώπης , έμειναν τεράστειες ποσότητες απο στόκ αυτού του προϊόντος αδιάθετες με αποτέλεσμα αυτοί που τις παρήγαγαν να τις πουλήσουν σε πολύ φτηνή τιμή και τότε ( έτσι ακούστηκε τότε ) έτρεξαν "τα δικά μας τα σαϊνια"εν γνώσει τους και αγόρασαν όλο αυτό το στόκ του ΘΑΝΑΤΟΥ ( δηλ. οι Ευρωπαίοι ήταν κορόϊδα που δεν τα πήραν ) αδιαφορώντας για όλα εκτός απο την τσέπη τους . Δέν αποκλείεται αυτή η κατάσταση που μόλις περιέγραψα να συνεχίζεται γιαυτό πιστεύω οτι συμβαίνουν και τα κρούσματα στην Φθιώτιδα . Ξέρω σε τι χώρα ζώ και πόσο αλτρουϊσμό έχουν οι Έλληνες μεταξύ τους και ιδιαίτερα οι όποιοι "Ελληνες" επειχειριματίες και πολιτικοί άρχοντες ( ιδίως αυτοί ) για την "πατρίδα"τους ( Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΟΥΣ ) και τους συμπατριώτες τους .

  2. Ανώνυμος 04/06/2014 @ 5:21 ΜΜ

    ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΤΕ Ν' ΑΝΑΦΕΡΕΤΕ ΣΕ ΤΙ ΗΛΙΚΙΑ ΠΑΘΑΙΝΟΥΝ ΤΑ ΒΟΟΕΙΔΗ ΤΗ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΑΣΘΕΝΕΙΑ; Μ' ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΝΑ ΜΑΘΩ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΠΙΘΑΝΗ Η ΑΣΘΕΝΕΙΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΜΟΣΧΑΡΙΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ Η' ΚΑΙ ΣΤΑ ΝΕΑΡΑ ΜΟΣΧΑΡΙΑ ΗΛΙΚΙΑΣ 8-12 ΜΗΝΩΝ.ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΟΛΥ ΜΟΝΟ ΜΕ ΣΙΓΟΥΡΙΑ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΚΙ ΟΧΙ ΓΕΝΙΚΟΛΟΓΑ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

  3. Μα γιατι ΑΡΑΓΕ.Αφου το κρεας κανει καλο!!!!!!!! Φατε κρεας θυματα φατε.Στην τελικη καποιοι μαλακες πρεπει να το πληρωσουν.

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί


*