Οργή λαού για το Ν/Σ έκτρωμα: «Κάτω τα χέρια από τον αιγιαλό»!

Οργή λαού για το Ν/Σ έκτρωμα: «Κάτω τα χέρια από τον αιγιαλό»!

Οργή λαού για το νομοσχέδιο έκτρωμα: «Κάτω τα χέρια από τον αιγιαλό»! Δείτε το νομοσχέδιο που επιχειρεί να περάσει ο Γιάννης Στουρνάρας, βαφτίζοντας «οριοθέτηση, διαχείριση και προστασία» το ξεπούλημα αιγιαλού και παραλίας.

Το νομοσχέδιο για τον «αιγιαλό» το πήρε πάνω του ο κ. Στουρνάρας. Τυχαίο; Η δημόσια διαβούλευση μέσω του opengov.gr πήρε παράταση και θα συνεχιστεί μέχρι τις 15 Μαΐου.

Διαβάζοντας τη βασική φιλοσοφία του, στο opengov.gr όπου ετέθη προς δημόσια διαβούλευση, εύκολα καταλήγει κανείς στο συμπέρασμα ότι το όλο εγχείρημα της επαναχάραξης του αιγιαλού και του διαχωρισμού από την έννοια της παραλίας γίνεται πολύ απλά για να πουληθούν πιο εύκολα οι περιοχές φιλέτα και για να νομιμοποιηθούν οι παλιές αυθαίρετες κατασκευές πολλές από τις οποίες είναι βίλες και πολυτελέστατα εξοχικά.

Το θέμα το είχαμε αποκαλύψει και το είχαμε επισημάνει εγκαίρως από το newsbomb.gr, όμως δυστυχώς ακόμα και η διαβούλευση – όπως μπορείτε να διαπιστώσετε – γίνεται εν κρυπτώ και παραβύστω.Gemoderm

Ξεχάστε τις αιμορροΐδες για πάντα!

Το σπρέι Gemoderm βοηθά να απαλλαχθεί κανείς από αιμορροΐδες και ραγάδες του πρωκτού. Χρησιμοποιείται για εξωτερικές και εσωτερικές αιμορροΐδες, την θρόμβωση και τη φλεγμονή, φαγούρα και έκζεμα πρωκτού, κατά αιμορροΐδες μετά τον τοκετό. Σπρέι έχει αντισηπτική, αντι, τοπική αναισθητική, αιμοστατική και στυπτική δράση, προωθεί την απορρόφηση των αιμορροΐδων και την αποκατάσταση του ορθού, θεραπεύει γρήγορα τις ραγάδες του πρωκτού και εξαλείφει την αιμορραγία.

ΤΙΜΗ 49,00

ΑΓΟΡΑ ΜΕ ΑΝΤΙΚΑΤΑΒΟΛΗ

 Powered by WebCash


Στα άρθρα του νομοσχεδίου φαίνονται ξεκάθαρα οι προθέσεις της κυβέρνησης να πουλήσει όσο – όσο τον αιγιαλό χωρίς να ενδιαφέρεται ούτε για τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις από τέτοιου είδους επενδύσεις, ούτε βέβαια για την ελεύθερη πρόσβαση των πολιτών στις παραλίες.

Σε άλλο άρθρο του νομοσχέδιου φαίνεται ξεκάθαρα πως θα νομιμοποιηθούν τα αυθαίρετα με το απαραίτητο αντίτιμο. Η κυβέρνηση επιβραβεύει με τον τρόπο αυτό τους καταπατητές.

Τα ζητήματα καταπάτησης θα λύνονται με συνοπτικές διαδικασίες

Στα σχόλια που ακολουθούν η κατακραυγή από τους πολίτες είναι καθολική.

Με σοβαρά επιχειρήματα ο κόσμος αποδομεί το νομοσχέδιο ντροπής που επιχειρεί να περάσει ο υπουργός Οικονομικών.

Το ερώτημα είναι σαφές:

Θα αποσύρει το σχέδιο νόμου ο Υπουργός Οικονομικών; Θα λάβει υπόψη του τη φωνή του λαού ή για άλλη μια φορά θα προχωρήσει αγνοώντας την κοινή γνώμη και την κοινή λογική;

Πάρτε κι εσείς θέση στη δημόσια διαβούλευση…

Μπείτε στην ηλεκτρονική πύλη http://www.opengov.gr/minfin/?p=4692 και δείτε αναλυτικά τα άρθρα του νομοσχεδίου για να καταλάβετε το αποκαλούμενο σχέδιο αξιοποίησης.

Δείτε την οργή στα σχόλια των πολιτών και συμπληρώστε και τα δικά σας σχόλια http://www.opengov.gr/minfin/?p=4662#comments

Διαβάστε την εισήγηση του κ. Στουρνάρα:

«Δημόσια Διαβούλευση για το σχέδιο νόμου «Οριοθέτηση, διαχείριση και προστασία αιγιαλού και παραλίας»

Για την οριοθέτηση, διαχείριση και προστασία του αιγιαλού και της παραλίας ισχύει σήμερα ο ν. 2971/2001, ο οποίος ήταν εξ αρχής ιδιαίτερα γραφειοκρατικός και αναποτελεσματικός με αποτέλεσμα να έχει υποστεί ήδη πολλές τροποποιήσεις (κυρίως με τους νόμους 3057/02, 3105/03, 3153/03, 3207/03, 3270/04, 3468/06, 3851/10, 3978/11 και 3986/11).

Η οικονομική σημασία της παράκτιας ζώνης είναι τεράστια και απαιτείται να απελευθερωθούν οι τεράστιες δυνατότητες οικονομικής ανάπτυξης που παρέχει: Σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία για κάθε οικονομική δραστηριότητα στον αιγιαλό απαιτείται η οριοθέτησή του, ενώ υφίστανται παράλληλα αναιτιολόγητα πολύπλοκες διαδικασίες αδειοδοτήσεων, από πλείστες υπηρεσίες και φορείς του δημοσίου (Υπουργεία Οικονομικών, Περιβάλλοντος, Πολιτισμού, Ναυτιλίας, Εθνικής Άμυνας κ.λ.π.) οι οποίες καθυστερούν για χρόνια κάθε επένδυση που απαιτεί την κατασκευή έργου (προβλήτας λ.χ.) στον αιγιαλό ή ακόμα και την απλή παραχώρηση της χρήσης αιγιαλού για τουριστική αξιοποίηση.

Επομένως, επιδίωξη του προτεινόμενου σχεδίου νόμου είναι, εκτός από την συνολική οριοθέτηση του αιγιαλού, που απλουστεύει από μόνη της τις διαδικασίες αξιοποίησης, η περαιτέρω απλούστευση των διαδικασιών διαχείρισης και αξιοποίησης των παράκτιων, παραλίμνιων και παραποτάμιων κοινοχρήστων εκτάσεων, της έκδοσης των αδειών παραχώρησης της χρήσης για την οικονομική αξιοποίηση των κοινοχρήστων πραγμάτων, καθώς και της εκτέλεσης έργων αναγκαίων για την εθνική οικονομία, με σεβασμό στο ευαίσθητο περιβάλλον της παράκτιας ζώνης και με διασφάλιση στον απαραίτητο βαθμό της κοινής χρήσης.

Ειδικότερα, με τις υπό κρίση ρυθμίσεις επιδιώκεται:

• Η άμεση και συνολική οριοθέτηση του αιγιαλού στα υπόβαθρα της εταιρείας ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΑΕ, δεδομένου ότι μέχρι σήμερα έχει οριοθετηθεί αποσπασματικά μόνο ποσοστό 8% της συνολικής ζώνης των αιγιαλών της χώρας.

• Η καθιέρωση μιας νέας αντίληψης για την δημοσιότητα των στοιχείων που απεικονίζουν και οριοθετούν την παράκτια ζώνη, με την διαρκή ανάρτηση αυτών σε διαδικτυακό τόπο και διαρκή ενημέρωση των αναρτημένων ψηφιακών υποβάθρων με τις νέες χαράξεις παραλίας, επαναχαράξεις αιγιαλών κ.λπ.

• Η αποσύνδεση της χάραξης της παραλίας από την χάραξη του αιγιαλού, με σκοπό την ευχερέστερη οικονομική αξιοποίηση ακινήτων που συνορεύουν ή εμπίπτουν στην παράκτια ζώνη.

• Ο συγκεκριμένος καθορισμός των λιμνών και ποταμών που διαθέτουν όχθη και παρόχθια ζώνη, δεδομένου ότι η υφιστάμενη μέχρι σήμερα έννοια των «πλευσίμων ποταμών» και «μεγάλων λιμνών» δημιουργεί πλείστα ζητήματα ερμηνείας.

• Η απλοποίηση και εκλογίκευση των διαδικασιών παραχώρησης της χρήσης αιγιαλού για οικονομική αξιοποίηση και εκτέλεση έργων.

• Η καθιέρωση αντικειμενικού συστήματος για τον καθορισμό του ανταλλάγματος της χρήσης των κοινόχρηστων πραγμάτων του νόμου.

• Η ενίσχυση της προστασίας του αιγιαλού και η απλοποίηση των διαδικασιών εφαρμογής των κανόνων προστασίας.

Στο ανωτέρω πλαίσιο, καλούνται οι πολίτες σε διαβούλευση, ώστε να καταθέσουν τις απόψεις τους μέχρι τις 02.05.2014 και ώρα 12:00, επί των υιοθετούμενων ρυθμίσεων και να υποβάλουν τυχόν προτάσεις για τη βελτίωσή τους.

Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ

Από τα ήδη υποβληθέντα σχόλια, είναι εμφανές ότι οι παρατηρήσεις των πολιτών προσθέτουν προβληματισμούς που είναι αναγκαίο να διερευνηθούν περαιτέρω για πληρέστερη αποτύπωση αυτών, ως εκ τούτου η διαβούλευση θα παραταθεί μέχρι 15/3/2014 και ώρα 12:00».

newsbomb.gr

4 thoughts on “Οργή λαού για το Ν/Σ έκτρωμα: «Κάτω τα χέρια από τον αιγιαλό»!

 1. Ανώνυμος says:

  Mέχρι 2 Μαΐου … ήταν … και πάει.
  Αλλά αυτό το σφάλμα που μας κατσικώθηκε για υπουργός οικονομικών – μιά ματιά στο πλεόνασμα θα σας πείσει ότι κάποιος δεν κάνει καλά τη δουλειά του αλλά ακόμα τον αφήνουμε να μας την πηδάει – απέκτησε εξουσία και στα χωράφια του υπουργείου δημοσίων έργων όπου εντάσσονται οι νομιμοποιήσεις και ο καθορισμός αιγιαλού.
  Δυστυχώς δεν με παίρνει να έρθω Ελλάδα για να μην τους ψηφίσω.
  Βασίζομαι στην σωστή κρίση που οι περισσότεροι εδώ μέσα πιστεύω ότι έχουν ώστε να μη βλέπουμε τη θάλασσα με τα κιάλια γιατί η είσοδος θα βρίσκεται στο υπουργείο από αυτό το στουρνάρι…

  Αριστοφάνης από το Bahrain (ελλ. Τύλος).

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *