Λίγο πριν σκάσει ο γάιδαρος!

Ένας στους δύο φορολογούμενους δεν πληρώνει τον φόρο ακινήτων. Ένας στους δύο περιμένει το κατασχετήριο της εφορίας για να εξαναγκαστεί να πληρώσει χρήματα που δεν έχει. Αυτή είναι η πετυχημένη πολιτική του Γιάννη Στουρνάρα! Η προοπτική της κατάρρευσης των εσόδων είναι ορατή. Ο κ. Στουρνάρας θα πρέπει να μείνει στην θέση του. Να μην τον αφήσουν να δραπετεύσει και να ζήσει τις συνέπειες της καινοτόμου φορολογικής πολιτικής αυτής της κυβέρνησης.

Καταλαβαίνουμε για ποιο λόγο βιάζεται να βρει καταφύγιο στην Τράπεζα της Ελλάδας ή στην Κομισιόν. Θα μπορεί μετά να ισχυριστεί ότι αυτός τα έκανε όλα τέλεια και ότι τα χάλασαν οι επόμενοι!

Ο κ. Στουρνάρας κάνει ένα λάθος! Δεν βρίσκεται στο επίκεντρο της κριτικής επειδή είναι ευρωπαϊστής και μεταρρυθμιστής. Αλλά διότι αποτέλειωσε τη μεσαία τάξη με βαριά και άδικη φορολογία. Εμείς τουλάχιστον δεν γνωρίζουμε να έχει υπάρξει άλλος «μεταρρυθμιστής» με νοοτροπία γαιοκτήμονα του μεσαίωνα.

Φόροι που δεν μπορούν να πληρωθούν δεν θα πληρωθούν. Αλλά στο μεταξύ οι άνθρωποι που χρεώθηκαν με απίστευτα ποσά στη μερίδα τους στην εφορία, δεν μπορούν να ζουν πλέον ως κανονικοί άνθρωποι. Από τη στιγμή που και το τελευταίο τους ευρώ στον τραπεζικό λογαριασμό κινδυνεύει με κατάσχεση, εκτοπίζονται αυτόματα από τον κανονικό κόσμο και αναγκάζονται να λειτουργήσουν στον κόσμο της παραοικονομίας.

Τα έχουμε πει αυτά αμέτρητες φορές. Εδώ και μήνες επισημαίνουμε το παράλογο της ασκούμενης φορολογικής πολιτικής. Τα επαναλαμβάνουμε με ένταση διότι όλες οι ενδείξεις δείχνουν τον μεγάλο κίνδυνο να αναγκαστούν να αναζητούν σύντομα νέα μέτρα, ακριβώς λόγω της αποτυχίας της είσπραξης των προηγούμενων φόρων. Θα είναι το πολιτικό τέλος αυτής της κυβέρνησης. Κι ενώ το ξέρουν, ασχολούνται με το που θα «τοποθετηθεί» ο κ. Στουρνάρας! Έλεος! Αν έδειχναν ανάλογη αγωνία για την τύχη του 1,5 εκατομμύριου ανέργων, δεν θα είχαν φτάσει στο σημείο να πανηγυρίζουν σήμερα επειδή πέρασαν στις εκλογές το 20%.

Ένας στους δύο φορολογούμενους δεν πληρώνει τους φόρους ακινήτων. Κι αυτός ο αριθμός αυξάνει κάθε μήνα. Τι δεν καταλαβαίνουν; Από που αντλούν την αισιοδοξία τους ότι τα πράγματα θα φτιάξουν; Χρειάζεται νέα πολιτική. Χρειάζεται διάλογος με την κοινωνία. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο πρέπει να φύγει ο κ. Στουρνάρας και όχι γιατί δήθεν έκλεισε ο κύκλος του ως πετυχημένου υπουργού. Πρέπει να φύγει διότι δεν μπορεί να ακολουθήσει μία άλλη πολιτική και επειδή ο διάλογος δεν είναι το δυνατό του σημείο.

Να σας πούμε κάτι που δεν σας είπαν μέχρι σήμερα οι πολιτικοί! Μέχρι χτες και επί σειρά πολλών ετών η χώρα αυτή δανειζότανε μερικά δισεκατομμύρια ευρώ κάθε χρόνο για να ασκούν οι ηγεμόνες της κοινωνική πολιτική. Από εδώ και πέρα θα πρέπει να πληρώνουμε επί σειρά ετών μερικά δισεκατομμύρια ευρώ κάθε χρόνο για να αρχίσουμε να κλείνουμε τους λογαριασμούς μας. Η είδηση είναι ότι δεν έχουμε ακόμη αρχίσει να πληρώνουμε!

Θανάσης Μαυρίδης

thanasis.mavridis@capital.gr

ΠΗΓΗ

Loading...

12 thoughts on “Λίγο πριν σκάσει ο γάιδαρος!

 1. Ανώνυμος says:

  Δεν ξεχνάμε τι έχουν κάνει και όταν με το καλό έρθει αυτή η αγιασμένη μέρα θα πληρώσουν τα σπασμένα όλα τα Ork's

 2. Ανώνυμος says:

  Ο Σαμαράς και ο Βενιζέλος είναι κοινοί κλέφτες και απατεώνες γιαατί ενώ ζητούν από ανθρώπους που ΔΕΝ έχουν να πληρώσουν οφειλές με πρόστιμα και τόκους, οι ίδιοι ΔΕΝ πληρώνουν όσα χρωστά το κράτος στους πολίτες και όταν κάποια στιγμή θα αποφασίσουν να πληρώσουν, πληρώνουν όχι με πρόστιμα και τόκους υπερημερίας αλλά δίνοντας τα μισά λεφτά της οφειλής!!!

  Αν οι πολίτες ΔΕΝ έχουν να πληρώσουν πάνε φυλακή και εξακολουθούν να χρωστούν και τους κατάσχουν και όποιο σπίτι έχουν!!!!

  Αν το κράτος δεν πληρώνει ΠΟΙΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΙ ΦΥΛΑΚΗ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥ ΚΑΤΑΣΧΕΣΟΥΝ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ;;;;; Μήπως οι κυβερνώντες με τους τεράστιους τραπεζικούς λογαριασμούς και τις τεράστιες ακίνητες περιουσίες;;; Αλήθεια πότε δούλεψαν και τα απέκτησαν όλα αυτά;;;;;

  Κλέφτες, απατεώνες, δολοφόνοι και προδότες αυτού του λαού θα έρθει σύντομα η ώρα που θα παρακαλάτε για έλεος….. Τότε να σας δω!!!!!

 3. Ανώνυμος says:

  ειναι φυσικο και επομενο να φαγαν ολοι βουλευτες δημαρχοι περιφεριαρχες και ολοι τους η συγγενεις αφου κανενας δεν τους ελεγχε ολοι φωτογραφιες κοιταγαν για το εργο που υποτιθεται οτι εγινε
  κανενας δεν εδωσε ποτε το παρον σε κατι τετοιο κι ας ειχαν ενα χωραφι χωρις κτιρια
  στο χερι μας ειναι να τους παμε μεσα αποδειξεις και θεληση θελει
  οσο για τα εργα που γιναν εσυ πληρωνες και αυτοι χτιζαν ξενοδοχεια

 4. Ανώνυμος says:

  Σωστά τα γράφει ο Θανάσης…

  Αλλά… πάντα υπάρχει αυτό το αλλά!

  Αλλά ο κάτοικος της χώρας των Ελλήνων… από το ποσοστό των ψηφισάντων των τελευταίων εκλογικών αναμετρήσεων στις 25/5/2014, δηλαδή στις ευρωεκλογές που ήταν πριν από 5 ημέρες… το 22,71% (1.295.967 ψήφων) έλαβε η Ν.Δ. το δε παρακλάδι του ΠΑ.ΣΟ.Κ. η ΕΛΙΑ, έλαβε το 8,02% (457.573 ψήφους)… Δεν θα αναφερθώ στο κόμμα Ποτάμι, που είναι "τσόντα" του "γερμανικού" και όχι του "αμερικάνικου" ΠΑ.ΣΟ.Κ. Α.Ε. αλλά θα σταματήσω μόνο στα δυο κυβερνώντα κόμματα.

  Έχουμε και λέμε…
  1.295.967 + 457.573 = 1.753.54!!!

  Τουτέστιν ότι επισήμως 1.753.54 κάτοικοι της χώρας των Ελλήνων… έχουν το δόγμα του 007… Ζήσε εσύ τον μύθο σου στην Ελλάδα, και άσε τους άλλους να πεθάνουν… εάν λάβουμε τις πάνω από 5.000 αυτοκτονίες… τους θανάτους από καλπάζων καρκίνους, καρδιακές προσβολές, και εγκεφαλικά… και οπωσδήποτε τις πολλές δεκάδες η και εκατοντάδες που έφυγαν για το εξωτερικό προς εύρεση εργασίας… Αλλά και ότι όλα αυτά αυξάνονται με ΓΕΩΜΕΤΡΙΚΗ κλίμακα.

  Τότε καταλαβαίνουμε ότι εκτός της κατοχής… έχουμε "αφανή" εμφύλιο πόλεμο! Μόνο που λόγο δειλίας, δεν γίνεται με τα όπλα… αλλά γίνεται με άλλους τρόπους!

  Αυτά.

 5. Ανώνυμος says:

  τι βάζετε την φωτογραφία αυτού του Μογγολία, σίχαμα να βλέπεις και να κλικαρις το θέμα… Το απέκρυψα από της ρυθμίσεις του FB ως disturbing ετικέτα το συγκεκριμένο άρθρο..

 6. Ανώνυμος says:

  Πρωην μελος του ΚΚΕ,ναι του ΚΚΕ που πολεμα το…μεγαλο κεφαλαιο για το δικαιο του λαου,και μετα μελος του ΠΑΣΟΚ,ναι του ΠΑΣΟΚ! η αλλιως:μεγαλη δημοκρατικη παραταξη.Αυτη η καταραμενη γεννια του πολυτεχνειου…

 7. Ανώνυμος says:

  Nα πληρωσει το ΚΙΣ οσα χρωστα και με τους τοκους !
  Ακους εκει το ρημαδι της δημαρ που δεν πληρωνει φορους, θελει να γινει και προεδρος της Δημοκρατιας….
  Αυτος που δεν πιστευει στην δημοκρατια και δεν πληρωνει φορους….
  ΟΥΣΤ διαβολια !

 8. Γιαννης Ριζαιος says:

  Αν στις εκλογές στις 25/5/2014 οι 1.500.000 άνεργοι.Οι 3.000.000. ανασφαλιστοι.Οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι.Οι αγρότες,και πληθος αλλων ελλήνων που πεινανε, είχαν ψηφισοι σωστα ο Στουρνάρας,και όχι μονο θα είχε παει σπιτι του.Αλλά…..

 9. Ανώνυμος says:

  Ρε τι ξεσηκωμος και κουραφεξαλα. Αφου γουστάρουμε ρεεεεεεεεεεεεεεεε….. Παρτε τα ολααααααα. Απλα ειμαστε αξιοι της οποιασδηποτε μοιρας μας και καλα να παθουμε… Και εγω μεσα ε να μην ξεχνιομαστε

 10. Ανώνυμος says:

  ζητειται εργολαβος για προμηθεια αμετρητων παλουκιων για δημοσιο παλουκωμα καθε ειδους πολιτικου δημοσιογραφικου εκτρωματος στον ελλαδικο χωρο.αν η δουλεια παει καλα θα βγουμε και ευρωπη αρχιζοντας ετσι για πλακα απο τα στελεχη του δντ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *