14:28 - 24/02/2012

Και τώρα η Τουρκία ζητάει Ελληνικά νησιά!!!

Στήριξε το εργο του Κατοχικά Νέα


Πήραν σειρά τα εθνικά θέματα ή πρόκειται για την συνέχιση της «θεραπείας» μέσω συνεχόμενων «σοκ»;
Νταβούτογλου:Προβλήματα κυριαρχίας για Φαρμακονήσι και Γαϊδουρονήσι

Η σανίδα σωτηρίας για την κυβέρνηση της τριανδρίας (Παπαδήμου – Παπανδρέου – Σαμαρά) είναι πλέον σαφές πως βρίσκεται στα εθνικά θέματα. Προκειμένου να διασωθούν από τον κόλαφο που σχεδιάστηκε και υπογράφτηκε για τον Ελληνικό λαό, προκειμένου να διαφύγουν των προσωπικών τους ευθυνών για την ισοπέδωση της Ελληνικής οικονομίας, για την καταστροφή της Ελληνικής κοινωνίας και για την διαγραφή των υποχρεώσεων του κράτους (ναι, θέλει να λέγεται κράτος αυτό το εκτρωματικό πολίτευμα που μετέτρεψε την Ελλάδα σε μεγάλο εργοτάξιο παραγωγής αισχρού κέρδους για τα διεθνή και εγχώρια λαμόγια καθώς και για τους «φίλους» εταίρους και «συμμάχους») απέναντι στους Έλληνες πολίτες, η μοναδική διέξοδος διαφαίνεται η δημιουργία κρίσης σε εθνικά θέματα. Ήδη έγινε μία αποτυχημένη προσπάθεια μέσω της επιστολής Παπαδήμου (η οποία “διέρρευσε” πολύ βολικά) στον Γκρούεφσκι. Και αυτή η επιστολή ήταν απλώς ο πρόλογος μεγαλύτερων ψυχολογικών πιέσεων που πρόκειται να ασκηθούν στον Ελληνικό λαό.

Δεν ήταν λίγοι, εξάλλου, αυτοί που περίμεναν (ή και που περιμένουν) την «στροφή» του ενδιαφέροντος μακριά από τον τόπο του εγκλήματος, αν και περισσότεροι φαίνεται να είναι εκείνοι που πιστεύουν πως ο ΓΑΠ έκλεισε μυστικές συμφωνίες, οι οποίες θα επηρεάσουν στον μέγιστο βαθμό την γεωπολιτική θέση της Ελλάδας. Συμφωνίες που από τη μία πλευρά θα κατορθώσουν να «σβήσουν» το ξεπούλημα της χώρας και ταυτόχρονα θα προσφέρουν τον μέγιστο αποπροσανατολισμό προκειμένου ο Γιώργος Παπανδρέου να κατορθώσει να διαφύγει των ευθυνών του και (διόλου απίθανο) να δραπετεύσει ανενόχλητος από την χώρα.

Και πριν αλέκτωρ λαλήσει, έρχονται τα «μαντάτα» από την Τουρκία, όπου όπως αναφέρει το «Βήμα» το τουρκικό Kόμμα της Eθνικιστικής Δράσης (MHP) επανέρχεται στην απόπειρα αμφισβήτησης της ελληνικής κυριαρχίας σε ορισμένες νησίδες του Αιγαίου. Ο βουλευτής του, Ερκάν Ακτσάι, σε επερώτηση του στην Εθνοσυνέλευση εγκαλεί την τουρκική κυβέρνηση γιατί αποδέχεται πράξεις κυριαρχίας, όπως τον έλεγχο των ταξιδιωτικών εγγράφων Τούρκων επισκεπτών, που γίνονται από την ελληνική διοίκηση σε νησίδες, όπως το Φαρμακονήσι και το Γαϊδουρονήσι.

Ο τούρκος βουλευτής ισχυρίζεται ότι οι νησίδες αυτές «είναι τουρκικά εδάφη από την εποχή του Σουλεϊμάν του Μεγαλοπρεπή».

Απαντώντας, ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου αναφέρει ότι τα ζητήματα της κυριαρχίας των νησιών του ανατολικού Αιγαίου ρυθμίζονται από τη Συνθήκη της Λοζάννης του 1923 και τη Συνθήκη των Παρισίων του 1947.

«Υπάρχουν προβλήματα συνδεόμενα με την κυριαρχία ορισμένων νησίδων και βραχονησίδων και τα προβλήματα αυτά συζητούνται μέσω του διαλόγου μεταξύ των δύο χωρών. Η χώρα μας επιθυμεί να βρεθεί μόνιμη λύση βάσει της αρχής της ευθυδικίας και λαμβανομένων υπόψη των δικαιωμάτων και των συμφερόντων της χώρας μας».

«Ο υπουργός μας διστάζει να διεκδικήσει δικαιώματα πάνω σε ένα νησί που του ανήκει»ισχυρίζεται ο κ. Ακτσάι. Σε δήλωσή του στην εφημερίδα Haberturk λέει:

«Δεν υπάρχει κάποιο έγγραφο που να αποδεικνύει ότι το συγκεκριμένο νησί ανήκει στους Έλληνες. Η συνθήκη της Λοζάνης και η Συνθήκη των Παρισίων δεν περιέχουν κανένα άρθρο που να αναφέρεται σ’ αυτά τα δύο νησιά. Αυτά τα δύο νησιά συνεχίζουν, από την εποχή του Σουλεϊμάν του Μεγαλοπρεπούς, να είναι δικά μας».

Τελικά, φαίνεται πως η τουρκική κυβέρνηση αποτελεί τον καλύτερο σύμμαχο της κυβέρνησης του Λουκά Παπαδήμου. Μόνο που, όταν η Τουρκία κάνει «χάρες» ζητάει πάντα ανταλλάγματα. Και είναι γνωστό πως όσα διακυβεύονται στον ενεργειακό χώρο της Ελλάδας, αποτελούν «μήλον της έριδος» για πολύ ισχυρότερες δυνάμεις από την Τουρκία. Και τώρα που δίνεται στην Άγκυρα απλόχερα η δυνατότητα να «διευκολύνει» τον τραπεζοϋπάλληλο, υπάρχει κανείς που θα σκεφτεί πως δεν θα επιχειρήσει να πάρει αυτά που πάντα ονειρευόταν;

Aπό την πλευρά μας, θέλουμε να θυμίσουμε στους ολίγιστους πολιτικούς, πως εδώ και πολύ καιρό έχουν αρχίσει να παίζουν με την φωτιά και η απώλεια αίσθησης του κινδύνου που έχουν αποκτήσει, μπορεί να καταστεί μοιραία για τους ίδιους την οποιαδήποτε στιγμή…

Φιλε μου ο σημερινός εχθρός σου είναι η παραπληροφόρηση των μεγάλων καναλιών. Αν είδες κάτι που σε άγγιξε , κάτι που το θεωρείς σωστό, ΜΟΙΡΆΣΟΥ ΤΟ ΤΩΡΑ με ανθρώπους που πιστεύεις οτι θα το αξιολογήσουν και θα επωφεληθούν απο αυτό! Μην μένεις απαθής. Πρώτα θα νικήσουμε την ύπνωση και μετά ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ τα υπόλοιπα.

Loading...
Σχετικά με Κατοχικά Νέα
Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα ! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Be the first to comment

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί


*