Θα πρέπει να ντρέπεσαι όταν κοιτάς κατά τη Δύση

Από το “ελευθερία ή θάνατος” στο “φτώχεια ή δικτατορία”. Οι εκπτώσεις στην ποιότητα των διλημάτων δεν είναι ασύβατες με την πορεία που πήρες. Ναι αυτή που εσύ και μόνο εσύ πήρες. Γιατί δεν πήραμε όλοι την ίδια πορεία. Δεν ήμαστε όλοι ελληνάρες με ότι συνειρμό φέρει πίσω της η λέξη. Την ιστορία την ακούω από τα πέντε μου. Είμαι μέτριος σε μια μέτρια χώρα με μέτριους ανθρώπους και μέτρια όνειρα. Η θαλπωρή του δημοσίου είναι μονόδρομος για την εκπλήρωση του “ελληνικού ονείρου”. Θα πρέπει να ντρέπομαι όταν κοιτώ κατά τη Δύση και να σκουπίζω τα παπούτσια μου όταν πάω στας Ευρώπας.

Εγώ είδα και άλλους ανθρώπους γύρω μου τριάντα χρόνια τώρα. ΟΚ τριάντα και ένα. Είδα ανθρώπους που ξέρουνε να κουβεντιάζουνε ήσυχα και απλά και παλεύουνε για κάποιο άλλο κι όχι το “ελληνικό όνειρο”. Κι αυτοί είναι πολλοί και δεν ψοφάνε εύκολα αγαπητό μου μαντρόσκυλο. Όσο και να γαυγίζεις τις κατάρες σου, δεν είσαι παρά ένα κομάτι της μειοψηφίας των μετρίων. Αυτών που κραυγάζουν όλη μέρα τη μιζέρια και την αδυναμία τους και μολύνουν με την ύπαρξή τους και μόνο. Το βουητό της γκρίνιας και της κακομοιριάς σας καλύπτει όλη τη χώρα σαν μεταδοτική ασθένεια. Παρακαλάτε εκεί έξω με τα χέρια απλωμένα για κανένα επίδομα τριάντα χρόνια τώρα. Σαν τα κοπρόσκυλα έξω από τις ταβέρνες που κανόνιζες τρεις μπριτζόλες και τέσσερα λίτρα ρετσίνα κάθε δεύτερο βράδυ. Παραπονιέσαι που δε σε σέβονται, αλλά θα σε ρωτήσω. Πόσο τα σεύεσαι τα κοπρόσκυλα ; Και γιατί περιμένεις διαφορετική αντιμετώπιση από αυτούς που ταϊζουν εσένα ; Το θαυμάσιο βέβαια είναι ότι όλα αυτά τα ξέρεις εδώ και χρόνια. Και αντέδρασες. Προς το χειρότερο.

πηγη
Φιλε μου ο σημερινός εχθρός σου είναι η παραπληροφόρηση των μεγάλων καναλιών. Αν είδες κάτι που σε άγγιξε , κάτι που το θεωρείς σωστό, ΜΟΙΡΆΣΟΥ ΤΟ ΤΩΡΑ με ανθρώπους που πιστεύεις οτι θα το αξιολογήσουν και θα επωφεληθούν απο αυτό! Μην μένεις απαθής. Πρώτα θα νικήσουμε την ύπνωση και μετά ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ τα υπόλοιπα.

Loading...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *