Η διχοτόμηση της Ουκρανίας είχε προβλεφθεί στα χαρτονομίσματα του ευρώ;

Μια πολύ περίεργη ανάρτηση, στα όρια της συνωμοσιολογίας, κάνει το γύρο του διαδικτύου τις τελευταίες ώρες.

Υποστηρίζει ότι η διχοτόμηση της Ουκρανίας σε δυτική (γερμανόφιλη) και ανατολική (ρωσική) είχε… προβλεφθεί και αποτυπωθεί στα χαρτονομίσματα του ευρώ.

Πράγματι, εάν κοιτάξει κανείς τον χάρτη της Ευρώπης, βλέπει ότι περιλαμβάνει τη μισή Ουκρανία, δηλαδή το κομμάτι της εκείνο που επιθυμεί την ένωση με την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Βεβαίως, κάποιος θα μπορούσε με ευκολία να ισχυριστεί ότι πρόκειται περί τυχαίου γεγονότος, μιας γραφιστικής προσέγγισης.

Αλλά, στην περίπτωση της «διχοτομημένης» Ουκρανίας, τα πράγματα αγγίζουν την ακρίβεια. Δεν υπάρχει, για παράδειγμα, η χερσόνησος της Κριμαίας, που έχει ρωσικό πληθυσμό και είναι, στον χάρτη πάντα, ένα κλικ παραδίπλα.

Όπως και να έχουν τα πράγματα, οπωσδήποτε είναι μια προσέγγιση που ενθουσιάζει τους οπαδούς των θεωριών συνωμοσίας.

Προφανώς πρόκειται περί θεωρίας συνομωσίας, δεδομένου ότι το χαρτονόμισμα των 10 ευρώ έχει ήδη ιστορία σχεδόν 15 χρόνων. Πρόκειται όμως για μια ενδιαφέρουσα προσέγγιση.

Πηγή: tribune.gr

6 thoughts on “Η διχοτόμηση της Ουκρανίας είχε προβλεφθεί στα χαρτονομίσματα του ευρώ;

  1. Ανώνυμος says:

    ΒΕΒΑΙΑ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΛΒΑΝΙΑ ΤΗΝ ΕΛΒΕΤΙΑ ΤΗΝ ΣΕΡΒΙΑ ΤΟΝ ΑΓΙΟ ΜΑΡΙΝΟ, ΤΟ ΒΑΤΙΚΑΝΟ, ΤΗΝ ΜΟΛΔΑΒΙΑ ΤΗΝ ΛΕΥΚΟΡΩΣΙΑ ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΤΗΝ ΠΓΔΜ (ΣΚΟΠΙΑ) ΚΑΙ ΑΡΚΕΤΕΣ ΑΛΛΕΣ. ΜΕΡΙΚΕΣ ΦΟΡΕΣ ΑΡΚΕΤΑ ΑΡΘΡΑ ΦΘΑΝΟΥΝ ΣΤΟΝ ΠΑΡΟΞΥΣΜΟ ΚΑΙ ΣΤΟ ΓΕΛΟΙΟ.

  2. Ανώνυμος says:

    Kαι ποιος σου είπε πως δεν θα μπουν κ αυτές σύντομα στην Αγία Ρωμαική Αυτοκρατορία;Το Βατικανό έχει εξέχουσα θέση εδω και αιώνες!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *