Δημοσκόπηση Public Issue: Κυριαρχούν οργή, απογοήτευση και μαύρες προβλέψεις

Απολύτως απογοητευμένοι αλλά και αγανακτισμένοι είναι οι έλληνες σύμφωνα με δημοσκόπηση της Public Issue, που έγινε για λογαριασμό της τηλεόρασης του ΣΚΑΪ.
Είναι χαρακτηριστικό ότι το 40 % των ερωτηθέντων δηλώνει ότι η Ελλάδα θα χρειαστεί πάνω από 20 χρόνια για να αποπληρώσει το χρέος της και άλλο ένα 29% λέει 10 έως 20 χρόνια (πριν από ένα χρόνο τα αντίστοιχα ποσοστά ήταν 18 % & 16 %). Το 64% θεωρεί πιθανή την χρεοκοπία της Ελλάδας (38% πριν ένα χρόνο) και μόλις το 32 % δεν πιστεύει σε αυτό το ενδεχόμενο.
Μόνο τι 17% συμφωνεί να συνεχίσει η Ελλάδα να τηρεί τους όρους του μνημονίου και να πληρώσει όλο το χρέος, 53% ζητάει διαπραγμάτευση με τους δανειστές και πληρωμή μέρους του χρέους ενώ άλλο ένα 17% προτείνει στάση πληρωμών προς τους δανειστές.
Σε ότι αφορά τα συναισθήματα που κυριαρχούν στο λαό το 82% δηλώνει οργή, απογοήτευση, ανησυχία, ντροπή και λύπη. Από αυτά κυρίαρχα είναι η οργή (29%) και η απογοήτευση (18%).
Το 75% έχει αρνητική γνώμη για το ΔΝΤ, το 655 θεωρεί ότι η Ελλάδα δεν ωφελήθηκε από την παρουσία του, ενώ το 69% ζητάει την απομάκρυνσή του.

Αρνητική στάση έχει το 52% και για την Κεντρική Ευρωπαϊκή τράπεζα αν και το 59% τάσσεται θετικά για την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Οι έλληνες θεωρούν πολύ πιθανό σύμφωνα με την δημοσκόπηση – έρευνα της Public Issue να αυξηθεί περισσότερο η ανεργία (97%), να αυξηθεί η φτώχεια (93%), να κλείσουν πολλές επιχειρήσεις (92%) , να υπάρξει κύμα μετανάστευσης ελλήνων στο εξωτερικό (83%), να ιδιωτικοποιηθούν οι ΔΕΚΟ (82%), να υπάρξει κοινωνική έκρηξη (78%), να προκύψουν κυβερνήσεις συνεργασίας (65%), να καταργηθεί η μονιμότητα των δημοσίων υπαλλήλων (62%), να ενισχυθούν τα μικρά κόμματα (59%).
Πάντως το 62% των ερωτηθέντων είναι αντίθετο με το Μνημόνιο, σύμφωνα με έρευνα της Public Issue, ενώ υπέρ του Μνημονίου τάσσεται το 15%.
Το 69%, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση πιστεύει ότι το μνημόνιο δεν είναι μονόδρομος, έναντι 24% που θεωρεί πως είναι. Τα αντίστοιχα ποσοστά στην έρευνα του Απριλίου ήταν 62 και 30%.
Τέλος το 33% των ερωτηθέντων στη δημοσκόπηση της Public Issue, θεωρεί ότι υπεύθυνοι για την κατάσταση είναι οι πολιτικοί, το 21% οι ελληνικές κυβερνήσεις, το 13% η κακοδιαχείριση, το 13% η διαφθορά και ένα 11% όλοι οι Έλληνες.
Δείτε όλη τη δημοσκόπηση της Public Issue

http://www.eklogika.gr/news/4854

Φιλε μου ο σημερινός εχθρός σου είναι η παραπληροφόρηση των μεγάλων καναλιών. Αν είδες κάτι που σε άγγιξε , κάτι που το θεωρείς σωστό, ΜΟΙΡΆΣΟΥ ΤΟ ΤΩΡΑ με ανθρώπους που πιστεύεις οτι θα το αξιολογήσουν και θα επωφεληθούν απο αυτό! Μην μένεις απαθής. Πρώτα θα νικήσουμε την ύπνωση και μετά ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ τα υπόλοιπα.

Loading...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *