11:48 - 27/03/2014

Ασπαρτάμη, ο καλύτερος φίλος του καρκίνου – Διαβάστε πώς η NWO μας εθίζει στο θάνατο

Η ασπαρτάμη είναι μια τεχνητή γλυκαντική ουσία που χρησιμοποιείται συνήθως ως υποκατάστατο της ζάχαρης, παρά το γεγονός ότι συνδέεται με διάφορες μορφές καρκίνου όπως του εγκεφάλου, του αίματος, του πνεύμονα και του ήπατος.

Η ασπαρτάμη (E951) χρησιμοποιείται σε πάνω από 6000 προϊόντα και εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο τη χρησιμοποιούν σα γλυκαντικό σε καθημερινή βάση.

Μία νέα μελέτη, που δημοσιεύτηκε στο τεύχος περιοδικό Journal of Bioscience και με τον τίτλο, “Επίδραση της χρόνιας έκθεσης σε ασπαρτάμη στο οξειδωτικό στρες στον εγκέφαλο των αλμπίνων αρουραίων», με στόχο να ελέγξει την υπόθεση ότι η χρόνια κατανάλωση ασπαρτάμης μπορεί να προκαλέσει νευρολογικές βλάβες σε εκτεθειμένους πληθυσμούς.Βρήκαν ότι η χρόνια (90 ημέρες) χορήγηση της ασπαρτάμης σε αρουραίους, σε ποσοστό 50% πάνω από ό, τι η FDA θεωρεί ασφαλή για ανθρώπινη κατανάλωση, οδήγησε σε καρκίνους στο αίμα και στον εγκεφαλικούς ιστούς σε εγκεφαλική βλάβη.

Η ασπαρτάμη διασπάται σε τρία τοξικά συστατικά:

1. Μεθανόλη.
Αυτό είναι δηλητηριώδες αλκοόλη. Στον οργανισμό, η μεθανόλη διασπάται σε φορμαλδεΰδη, η οποία είναι δηλητήριο.

2. Φαινυλαλανίνη.
Αυτό μειώνει την ποσότητα της σεροτονίνης στον εγκέφαλο, η οποία οδηγεί σε εναλλαγές της διάθεσης (κατάθλιψη) και αυξημένη όρεξη! Αυτός είναι ο λόγος ασπαρτάμη είναι μία από τις κύριες αιτίες για την τρέχουσα επιδημία της παχυσαρκίας.

3. Ασπαρτικό οξύ.
Αυτή είναι μια νευρολογική τοξίνη συγκρίσιμη με MSG

Μέχρι πριν από 200 χρόνια, η μεθανώλη ήταν ένα εξαιρετικά σπάνιο συστατικό της ανθρώπινης διατροφής. Με την εφεύρεση της κονσέρβας το 1800, κονσερβοποιημένα και εμφιαλωμένα φρούτα και τα λαχανικά, των οποίων η περιεκτικότητα σε μεθανόλη υπερβαίνει κατά πολύ εκείνη των νωπών έγινε πολύ πιο διαδεδομένη. Η πρόσφατη εισαγωγή της διαιτητικής ασπαρτάμης, σαν τεχνητή γλυκαντική ουσία με 11% μεθανόλη, έχει αυξησεί σημαντικά την κατανάλωση μεθανόλης. [III]

Άλλοι κίνδυνοι

Ο καρκίνος είναι μία μόνο από τις επικίνδυνες παρενέργειες της ασπαρτάμης. Αναστέλλει τη σεροτονίνη στον εγκέφαλο, η οποία είναι υπεύθυνη για το συναίσθημα της ευτυχίας . Η έλλειψη αυτού του νευροδιαβιβαστή προκαλεί άγχος και κατάθλιψη. Κρίσεις πανικού, ακόμη και τάσεις αυτοκτονίας έχουν επίσης αναφερθεί μετά τη λήψη ασπαρτάμης. Δεν είναι απλή σύμπτωση ότι οι περιπτώσεις του άγχους και της κατάθλιψης είναι επίσης σε υψηλα ποσοστά όπως συμβαίνει με τα ποσοστά του καρκίνου .

Εγκέφαλος

Η ασπαρτάμη επηρεάζει επίσης αρνητικά τον εγκέφαλο, με την ικανότητά της να σκοτώνει τα κύτταρα του εγκεφάλου. Οι εγκέφαλοι των παιδιών είναι 4 φορές πιο επιρρεπείς σε τέτοια πρόσθετα, τα οποία μπορεί να βλάψουν σοβαρά τη φυσική ανάπτυξη τους. .Εάν οι έγκυες γυναίκες καταναλώνουν ασπαρτάμη ή ένα μωρό καταναλώνει πριν από την ηλικία του ενός, μπορεί να είναι επιζήμια για την ανάπτυξη του εγκεφάλου του μωρού. Με εγκεφαλική βλάβη, μεταξύ άλλων γενετικών ανωμαλιών που προκύπτουν.

Καρδιά

Η ασπαρτάμη μπορεί επίσης να προκαλέσει υψηλή αρτηριακή πίεση και καρδιακή αρρυθμία. Και σε συνδυασμό με φαρμακευτική αγωγή της καρδιάς μπορεί να είναι μοιραία.

Μάτια

Η μεθανόλη που περιέχει η ασπαρτάμη είναι επιβλαβής για την υγεία των ματιών. Πόνοι στα μάτια και, σε σπάνιες περιπτώσεις, ακόμη και τύφλωση, είνα Αυτό οφείλεται σε μεθανόλη είναι καταστροφικό για τον αμφιβληστροειδή χιτώνα του ματιού, η οποία είναι απαραίτητη για την καλή όραση.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την ασπαρτάμη

Μελέτες

Επίσης δείτε

Η ασπαρτάμη, φυσικά, είναι ένα συνθετικό χημικό δεν συναντάται στη φύση, φυτά, όπως stevia, τα οποία έχουν σημαντικές, κλινικά τεκμηριωμένες θεραπευτικές ιδιότητες, και μπορεί να καλλιεργηθούν παντού ακόμα και στο κήπο σας αλλά δεν έχουν τα μειονεκτήματα της ασπαρτάμης η οποία είναι πολύ εθιστική και αποφέρει σημαντικά κέρδη στις μεγάλες πολυεθνικές σήματα που τη χρησιμοποιούν . .

Αλλά, η ασπαρτάμη δεν είναι το μόνο τοξικό γλυκαντικό στην αγορά. Ένα αυξανόμενο σώμα της έρευνας δείχνει τώρα ότι η σουκραλόζη, γνωστό με την επωνυμία Splenda, είναι επίσης ικανή καταστολή του ανοσοποιητικού συστήματος, προκαλώντας φλεγμονώδεις παθήσεις του εντέρου όπως η νόσος Crohn και η ελκώδης κολίτιδα, ημικρανίες, και βλάβη του DNA.

ΠΗΓΗ

ΠΗΓΗ

Loading...
Σχετικά με Κατοχικά Νέα
Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα ! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Σχόλια Αναγνωστών (8)

 1. Ανώνυμος 03/27/2014 @ 12:18 ΜΜ

  Παλιατζούρες πάλι σερβίρετε; Έχουν χιλιοαπαντηθεί.

  Εδώ απόσπασμα από το:

  http://www.nutri-care.gr/index.php?page_id=5&prod_id=5

  Πώς χρησιμοποιεί το σώμα μας την ασπαρτάμη;

  Η ασπαρτάμη διασπάται στον εντερικό αυλό στα αμινοξέα ασπαρτικό οξύ και φαινυλαλανίνη, ενώ αποδίδει επίσης και μικρές ποσότητες μεθανόλης, συστατικά τα οποία στη συνέχεια περνούν στην κυκλοφορία του αίματος. Οι ουσίες αυτές απαντώνται σε πολύ μεγαλύτερα ποσά στην καθημερινή διατροφή του ανθρώπου, στο γάλα και στο κρέας, σε φρούτα και λαχανικά. Ο οργανισμός χρησιμοποιεί αυτά τα παράγωγα με τον ίδιο τρόπο, είτε προέρχονται από φυσικά τρόφιμα, είτε προέρχονται από την ασπαρτάμη. Για παράδειγμα, ένα ποτήρι άπαχο γάλα παρέχει περίπου 6 φορές περισσότερη φαινυλαλανίνη και 13 φορές περισσότερο ασπαρτικό οξύ, ενώ ένα ποτήρι ντοματοχυμού έχει περίπου 6 φορές περισσότερη μεθανόλη σε σχέση με ίση ποσότητα ενός αναψυκτικού που περιέχει 100% ασπαρτάμη ως το μόνο γλυκαντικό.

  Η διάσπαση της ασπαρτάμης στις τρεις αυτές ενώσεις είναι ο λόγος για τον οποίο έχει κατηγορηθεί για διάφορες επιπτώσεις στην υγεία. Συγκεκριμένα, η μεθανόλη και η φαινυλαλανίνη είναι οι δύο ενώσεις που έχουν κατηγορηθεί ως επιβλαβείς. Ωστόσο, καμία από τις κατηγορίες αυτές δεν έχει επαληθευτεί σε έρευνες σε υγιείς ανθρώπους. Η φαινυλαλανίνη σχετίζεται με μια μεταβολική πάθηση που ονομάζεται φαινυλκετονουρία. Τα άτομα που έχουν αυτή την ασθένεια δεν μπορούν να μεταβολίσουν τη φαινυλαλανίνη. Η συχνότητα εμφάνισης της πάθησης στη λευκή φυλή είναι περίπου 1 περίπτωση ανά πληθυσμό 10000 ανθρώπων και πλέον διαπιστώνεται κατά τη γέννηση. Στα άτομα που πάσχουν από αυτή την σπάνια μεταβολική πάθηση, η πρόσληψη του αμινοξέως φαινυλαλανίνη από την τροφή μπορεί να προκαλέσει σημαντικά προβλήματα και παρενέργειες και για το λόγο αυτό όλες οι διαιτητικές πηγές φαινυλαλανίνης, συμπεριλαμβανομένης της ασπαρτάμης, πρέπει να αποφεύγονται. Ο Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων των Η.Π.Α. απαιτεί την αναγραφή στην ετικέτα των τροφίμων που περιέχουν ασπαρτάμη της ένδειξης: “Περιέχει πηγή φαινυλαλανίνης”.

  Πόσο ασπαρτάμη μπορούμε να καταναλώνουμε;

  Η Αποδεκτή Ημερήσια Πρόσληψη (Acceptable Daily Intake- ADI) για την ασπαρτάμη έχει τεθεί από τον Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων των Η.Π.Α. στα 50 mg ανά κιλό σωματικού βάρους την ημέρα. Στην Ευρώπη, η Επιστημονική Επιτροπή Τροφίμων και η Επιτροπή Ειδικών σε Πρόσθετα Τροφίμων των FAO/ WHO (Οργανισμός Τροφίμων και Γεωργίας/ Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας) έχει θέσει αντίστοιχα ως ασφαλές όριο τα 40 mg ανά κιλό σωματικού βάρους την ημέρα. Πρακτικά, αυτό σημαίνει ότι για να καταναλώσει ένας ενήλικας αυτή την ποσότητα ασπαρτάμης θα πρέπει να καταναλώσει 15 κουτάκια αναψυκτικού light την ημέρα ή περίπου 90 δισκία γλυκαντικού με χαμηλές θερμίδες. Στην Ευρωπαϊκή Ένωση η μέση κατανάλωση ασπαρτάμης σε ενήλικες είναι πολύ χαμηλότερη από το προτεινόμενο όριο των αντίστοιχων φορέων.

 2. Ανώνυμος 03/27/2014 @ 12:20 ΜΜ

  Συνέχεια από το: http://www.nutri-care.gr/index.php?page_id=5&prod_id=5

  Πώς χρησιμοποιεί το σώμα μας την ασπαρτάμη;

  Η ασπαρτάμη διασπάται στον εντερικό αυλό στα αμινοξέα ασπαρτικό οξύ και φαινυλαλανίνη, ενώ αποδίδει επίσης και μικρές ποσότητες μεθανόλης, συστατικά τα οποία στη συνέχεια περνούν στην κυκλοφορία του αίματος. Οι ουσίες αυτές απαντώνται σε πολύ μεγαλύτερα ποσά στην καθημερινή διατροφή του ανθρώπου, στο γάλα και στο κρέας, σε φρούτα και λαχανικά. Ο οργανισμός χρησιμοποιεί αυτά τα παράγωγα με τον ίδιο τρόπο, είτε προέρχονται από φυσικά τρόφιμα, είτε προέρχονται από την ασπαρτάμη. Για παράδειγμα, ένα ποτήρι άπαχο γάλα παρέχει περίπου 6 φορές περισσότερη φαινυλαλανίνη και 13 φορές περισσότερο ασπαρτικό οξύ, ενώ ένα ποτήρι ντοματοχυμού έχει περίπου 6 φορές περισσότερη μεθανόλη σε σχέση με ίση ποσότητα ενός αναψυκτικού που περιέχει 100% ασπαρτάμη ως το μόνο γλυκαντικό.

  Η διάσπαση της ασπαρτάμης στις τρεις αυτές ενώσεις είναι ο λόγος για τον οποίο έχει κατηγορηθεί για διάφορες επιπτώσεις στην υγεία. Συγκεκριμένα, η μεθανόλη και η φαινυλαλανίνη είναι οι δύο ενώσεις που έχουν κατηγορηθεί ως επιβλαβείς. Ωστόσο, καμία από τις κατηγορίες αυτές δεν έχει επαληθευτεί σε έρευνες σε υγιείς ανθρώπους. Η φαινυλαλανίνη σχετίζεται με μια μεταβολική πάθηση που ονομάζεται φαινυλκετονουρία. Τα άτομα που έχουν αυτή την ασθένεια δεν μπορούν να μεταβολίσουν τη φαινυλαλανίνη. Η συχνότητα εμφάνισης της πάθησης στη λευκή φυλή είναι περίπου 1 περίπτωση ανά πληθυσμό 10000 ανθρώπων και πλέον διαπιστώνεται κατά τη γέννηση. Στα άτομα που πάσχουν από αυτή την σπάνια μεταβολική πάθηση, η πρόσληψη του αμινοξέως φαινυλαλανίνη από την τροφή μπορεί να προκαλέσει σημαντικά προβλήματα και παρενέργειες και για το λόγο αυτό όλες οι διαιτητικές πηγές φαινυλαλανίνης, συμπεριλαμβανομένης της ασπαρτάμης, πρέπει να αποφεύγονται. Ο Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων των Η.Π.Α. απαιτεί την αναγραφή στην ετικέτα των τροφίμων που περιέχουν ασπαρτάμη της ένδειξης: “Περιέχει πηγή φαινυλαλανίνης”.

  Μύθοι και αλήθειες για την ασπαρτάμη

  ◾Είναι η ασπαρτάμη καρκινογόνος ουσία;

  Μετά από ανασκόπηση των επιστημονικών μελετών και δεδομένων, η Επιτροπή Καρκινογένεσης των Χημικών Προσθέτων στα Τρόφιμα της Μεγάλης Βρετανίας κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η χρήση ασπαρτάμης είναι απόλυτα ασφαλής και δε σχετίζεται με καρκινογένεση. Αντίστοιχα, διεθνείς οργανισμοί όπως ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας και ο Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων των Η.Π.Α. έχουν εγκρίνει τη χρήση της ασπαρτάμης εδώ και δύο δεκαετίες τουλάχιστον. Εξάλλου, στις επίσημες δηλώσεις τους μεγάλοι επιστημονικοί σύλλογοι, όπως ο Αμερικάνικος Ιατρικός Σύλλογος, ο Αμερικάνικος Διαιτολογικός Σύλλογος και ο Αμερικάνικος Διαβητολογικός Σύλλογος, συμφωνούν ότι η χρήση της ασπαρτάμης είναι ασφαλής και ότι δεν υπάρχουν ερευνητικά δεδομένα που να δείχνουν ότι μπορεί να έχει καρκινογόνο δράση σε ανθρώπους. Η ανησυχία σχετικά με την πιθανή καρκινογόνο δράση της ασπαρτάμης έχει προκύψει από κάποιες περιορισμένες σε αριθμό έρευνες που μελετούσαν την ασφάλεια της ασπαρτάμης σε πειραματόζωα (ποντίκια), χορηγώντας πολύ μεγάλες ποσότητες ασπαρτάμης. Πρόσφατα, το θέμα ανακινήθηκε μετά από δημοσίευση μίας νέας έρευνας ενός Ιταλικού Ινστιτούτου που συνδέει την πρόσληψη ασπαρτάμης με τη λευχαιμία σε πειραματόζωα. Για άλλη μια φορά, ωστόσο, η έρευνα αυτή περιελάμβανε μεγαδόσεις ασπαρτάμης, ενώ ταυτόχρονα κρίνεται ανεπαρκής από διάφορους επιστημονικούς φορείς. Ο Αμερικάνικος Σύνδεσμος Καρκίνου εξετάζοντας αυτές τις έρευνες δήλωσε ότι «Στο σύνολό τους, αυτές οι μελέτες δεν προσφέρουν επαρκείς αποδείξεις ότι η ασπαρτάμη είναι καρκινογόνος ουσία για τα ζώα». Επιπλέον, το Εθνικό Ινστιτούτο Καρκίνου των Η.Π.Α. αναφέρει σε επίσημη θέση του ότι «Δεν υπάρχουν αποδείξεις ότι τα ελεγχόμενα τεχνητά γλυκαντικά, συμπεριλαμβανομένης της ασπαρτάμης, σχετίζονται με κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου σε ανθρώπους.»

 3. Ανώνυμος 03/27/2014 @ 12:22 ΜΜ

  Κι εσεις απο ασπαρταμη το παθατε εεε?
  ΝΙΚΟΣ

 4. Ανώνυμος 03/27/2014 @ 2:58 ΜΜ

  σωστοοος ο νικος

 5. Ανώνυμος 03/27/2014 @ 5:11 ΜΜ

  Η ασπαρτάμη κατασκευάστηκε με γενετικά τροποποιημένα βακτήρια!!!! http://freedomvoicegr.blogspot.com/2014/02/blog-post_675.html

 6. Ανώνυμος 03/27/2014 @ 5:32 ΜΜ

  Όλη η αλήθεια για την ασπαρτάμη
  Το μόριο της ασπαρτάμης αποτελείτε από ασπαρτικο οξύ, φαινυλαλανινη και μεθανολη.
  Στο στομάχι η μεθανολη μετατρέπεται σε φαρμαλδεύδη και μυρμιγκικο οξύ. Η
  φαρμαλδευδη είναι θανατηφόρα νευροτοξινη και γνωστή καρκινογόνος ουσία και η
  φαινυλαλανινη είναι νευροτοξινη, όταν δε συνοδεύεται από τα αλλά αμινοξέα στις
  πρωτεΐνες. Σύμφωνα με τον Οργανισμό Προστασίας του Περιβάλλοντος των ΗΠΑ << η
  μεθανόλη θεωρείτε ένα συσσωρευτικό δηλητήριο, λόγω του χαμηλού ποσοστού
  απέκκρισης, εφόσον απορροφηθεί>>.

  http://www.iekdeltalive.gr/toyristika-epaggelmata/ARTOPOIIAS_&_ZAXAROPLASTIKIS_-_TEXNIKOS/88b041f151ade38d82a11130c3945b18/74203f7f4b1f45c6691e23db86a1a8d7/pdf

 7. Ανώνυμος 03/27/2014 @ 11:51 ΜΜ

  Μην μας τα σπάτε με τις υπερβολές σας. Αν σας φοβίζει, μην καταναλώνετε προϊόντα με ασπαρτάμη. Υπάρχουν τόσες και τόσες γλυκαντικές ουσίες, υποτίθεται πιο υγιεινές, μέχρι να αποδειχθεί το αντίθετο. Και στο κάτω κάτω γυρίστε στην ζάχαρη, αν δεν έχετε σχετικό πρόβλημα υγείας, που μια χαρά φυτικό προϊόν είναι. Αλλά φτάνει πια με τις υπερβολές. Αν πιείτε 15 αναψυκτικά με ασπαρτάμη σε μια μέρα, θα πάθετε άλλα πράγματα πριν σας πειράξει πρώτα η ασπαρτάμη.

 8. Ανώνυμος 06/28/2014 @ 8:08 ΜΜ

  Και μονο που ειναι χυμικη ουσια κατασκευμασμενη θα επρεπε να σας προβληματιζει οτιδηποτε μη φυσικο εχει παρενεργειες αλλα γιατι την υπερασπιζεστε με τοσο ζηλο?μηπως πινετε λαιτ αναψυκτυκα γιατι κανετε διετα και θελετε να πειστητε οτι κανει καλο στον οργανισμο σας?

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί


*