«Big Brother» τέλος στην εργασία με μικρές εξαιρέσεις

Απαγορεύεται εφεξής η τοποθέτηση εικονοληπτικών μηχανών στους χώρους εργασίας, εστίασης, αναψυχής κ.λπ., εκτός από συγκεκριμένες εξαιρέσεις, σύμφωνα με την υπ’ αριθμ. 13/2014 απόφαση της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα.

Ειδικότερα, με τη συγκεκριμένη απόφαση η Αρχή καθορίζει σε ποιους χώρους εργασίας δεν επιτρέπεται η τοποθέτηση κάμερας και κάτω από ποιες προϋποθέσεις αυτή μπορεί να τοποθετηθεί και να λειτουργήσει.

Όπως τονίζεται, απαγορεύεται η λειτουργία των εν λόγω μηχανών σε χώρους εστίασης και αναψυχής, στα δοκιμαστήρια, στις τουαλέτες και στους χώρους όπου εργάζονται υπάλληλοι καταστήματος και δεν είναι προσιτοί στο κοινό.

Επίσης, δεν επιτρέπεται η τοποθέτηση εικονοληπτικών μηχανών με σκοπό την επιτήρηση των εργαζομένων εντός των χώρων εργασίας, εκτός από εξαιρετικές περιπτώσεις και εφόσον αυτό δικαιολογείται από τη φύση και τις συνθήκες εργασίας και είναι απαραίτητο για την προστασία της υγείας και της ασφάλειας των εργαζομένων ή την προστασία κρίσιμων χώρων εργασίας.

Αντίθετα, μπορεί να υπάρχουν κάμερες σε χώρους όπου βρίσκονται τα ταμεία επιχειρήσεων ή υπάρχουν χρηματοκιβώτια ή ηλεκτρομηχανικός εξοπλισμός, υπό τον όρο όμως ότι αυτές θα εστιάζουν στο αντικείμενο που προστατεύεται και όχι στους χώρους των εργαζομένων.Nicoin

ΚΟΨΕ ΤΟ ΤΣΙΓΑΡΟ ΕΥΚΟΛΑ, με το σπρέι Nicoin..!

Το σπρέι Nicoin – ένα φυσικό προιόν ,το οποίο βοηθάει να απαλλαγείτε απο τον έθισμο στη νικοτίνη μόνο σε 3 εβδομάδες..

Χωρίς έμπλαστρα, Χωρίς βιομαγνήτες, Χωρίς φάρμακα και συμπλήρωμα διατροφής, Χωρίς βιβλία και υπνοθεραπεία!..

Βοηθάει να κόψετε τσιγάρο εύκολα, Εξαλείφει τα στερητικά συμπτώματα ,Χωρίς αύξηση του σωματικού βάρους, Ηρεμεί τα νεύρα, Εξαλειφθεί την πίσσα και την νικοτίνη από τον οργανισμό!.

ΤΙΜΗ 49,00

ΑΓΟΡΑ ΜΕ ΑΝΤΙΚΑΤΑΒΟΛΗ

 Powered by WebCash


Παράλληλα, η Αρχή αναφέρει ότι τα βίντεο από τις κάμερες πρέπει να καταστρέφονται μέσα σε 15 εργάσιμες ημέρες, ενώ έμπροσθεν του χώρου όπου υπάρχουν οι κάμερες πρέπει να έχουν αναρτηθεί πινακίδες οι οποίες να αναγράφουν ότι ο χώρος βιντεοσκοπείται.

Σύμφωνα πάντα με την εν λόγω απόφαση, η χρήση εικονοληπτικών μηχανών που έχουν τη δυνατότητα να εστιάζουν και να στρίβουν επιτρέπεται μόνο στις περιπτώσεις κατά τις οποίες ο επιχειρηματίας, καταστηματάρχης κ.λπ. παρακολουθεί κινήσεις φυσικών προσώπων, προκειμένου να επέμβει άμεσα προς αποτροπή κάποιου κινδύνου ή συμβάντος, όπως είναι σε εργοστάσια, αποθήκες κ.λπ.

Σημειώνεται ότι η Αρχή διέταξε την «αποκαθήλωση» αντίστοιχων μηχανών που υπήρχαν σε κατάστημα πιτσαρίας και επέβαλε πρόστιμο 2.000 ευρώ στον ιδιοκτήτη της, ενώ παράλληλα τον υποχρέωσε να καταστρέψει τις βιντεοκασέτες που διατηρούσε και οι οποίες περιείχαν προσωπικά δεδομένα των εργαζομένων.

Ειδικότερα, ο ιδιοκτήτης της πιτσαρίας είχε εγκαταστήσει τρεις κάμερες στον χώρο παρασκευής και μία στον διάδρομο, οι οποίες είχαν τη δυνατότητα λήψης ήχου, εστίασης και στρέψης, ενώ υπήρχε και χειριστήριό τους. Στο κατάστημα δεν υπήρχαν ενημερωτικές πινακίδες για τη λειτουργία των μηχανών και ο ιδιοκτήτης δεν είχε πάρει την απαιτούμενη άδεια από την Αρχή.

Όπως σημειώνει η Αρχή, οι κάμερες στην πιτσαρία ήταν μεν σε χώρο εργασίας, χωρίς όμως να δικαιολογούνται από τη φύση και τις συνθήκες εργασίας.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

2 thoughts on “«Big Brother» τέλος στην εργασία με μικρές εξαιρέσεις

  1. Ανώνυμος says:

    Αυτά να τα πείτε στο Χαρδαλιά, που αν και απερχόμενος, φρόντισε να βάλει κάμερες στα γραφεία της δημοτικής επιχείρησης. Και όχι μόνο αυτό : την περασμένη εβδομάδα που έφερε το θέμα το Σωματείο για συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο, ο Χαρδαλιάς φρόντισε να κάνει τα πάντα ώστε να μην συζητηθεί καν!!! Όπως κάνει κάθε φορά που έχει χεσμένη τη φωλιά του! (δηλαδή… πολύ συχνά)

  2. Ανώνυμος says:

    Κ την προστασια της περιουσιας του καταστηματαρχη απο το οποιονδηποτε θα την εγκυηθει η αρχη…..αν ενας εραγαζομενος δολιοφθορει πως θα το δει ο επιχειρηματιας…αν γινει μια κλοπη σε γραφειο που εναι παραλληλα κα αποθηκη πως θα αποζημιωθει απο την ασφαλιστικη που σου λειε να εχεις παρει μετρα ωστε να δουνε ποιος κ τι……
    ΜΑΚΑΚΙΕΣ….

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *